Steriscience

Na podstawie 1 oceny z 3 miesięcy

• Nasze wartości
  • Co oferujemy?
  • Proces rekrutacyjny
  • Oczami naszych współpracowników...

Nasze wartości

Co oferujemy?

Proces rekrutacyjny

Oczami naszych współpracowników...

5. Opinie o Steriscience Sp. z o.o.

Opinie o Steriscience Warszawa

Nie przegap nowości o Steriscience Sp. z o.o.!

06.05.2014 12:04

hej jest ogłoszenie na pracownika kontroli, napiszcie proszę ile można zarobić w kontroli jakości?
    max

06.05.2014 17:48

I po co tyle spamu ? Tu nikt ci nie napisze, ile zarabia w KJ ;) Złóż papiery, to się dowiesz ;) Do "byłego pracownika" - tez znam osobiście kilka osób, które obecnie pracują w lepszych firmach. W lepszych, tzn przede wszystkim, z o niebo lepszą organizacją pracy, a to daje bardzo dużo.

06.05.2014 12:01

04.05.2014 13:55

05.05.2014 23:09

Ile można zarobić na rękę w kontroli jakości?
    były pracownik

06.05.2014 09:19

Myślę, że forum jest pełne sfrustrowanych, ale obecnych pracowników. Generalnie masz rację, opinie na forum mogą nie być obiektywne i te pozytywne i negatywne. Wielu pracowników ma okazję anonimowo wyżalić się na swoją sytuację. Najlepiej sprawdzić samemu. Z tego co wiem, to większości tych ludzi co odeszli lub zostali do tego zmuszeni wiedzie się dużo lepiej.

04.05.2014 10:51

Napiszcie proszę jak się pracuje w kontroli jakości?czekam na info.dzieki
    holy hunter

22.04.2014 12:46

Pracowałem tam kiedyś i mam duży sentyment do tej firmy. Przez przypadek trafiłem na to forum i widzę po opiniach, że sytuacja jest nieciekawa. Chociaż, nieciekawa, to ona zawsze była a teraz to jakiś dramat. Nie wiem jak inni ale ja się sporo tam nauczyłem i to jedyny plus jaki zdobyłem dzięki tej pracy. Do nauki to znakomita firma. Takiego "laboratorium" z ogromną ilością problemów, błędów i niespodzianek jakie codziennie tam na mnie czekały nie ma chyba nigdzie indziej na świecie. Prosta zasada działania biznesu nie jest niestety zachowana w tym zakładzie :( Firma aby dobrze funkcjonować musi generować zyski, aby generować zysk, musi być dobrze zarządzana (nie jest) i musi produkować wyroby dające zysk o dobrej jakości (pierwszy i drugi warunek nie jest spełniony) aby produkty były rentowne musi być ktoś kto zna się na rynku, jest dobrym handlowcem, finansistą i jest związany ściśle z tym konkretnym zakładem (nie ma takiej osoby) aby była dobra jakość produktów, potrzebni są wyszkoleni pracownicy, związani "uczuciowo" z firma (może jest 1/20) i właściwy sprzęt produkcyjny ( a ten jest wątpliwej jakości). Reasumując, nie ma fizycznych możliwości aby w tej firmie był sukces, to po prostu wbrew logice. Tu potrzebny jest CUD, polegający na dofinansowaniu zakładu, jego modernizacji i wprowadzeniu szeregu zmian. Dopiero minęła Wielkanoc, cud 2000 lat temu się wydarzył wiec z tą optymistyczna nadzieją zostawiam wszystkich, którzy tam pracują. Uczcie się na błędach (tych macie pod dostatkiem) i zdobywajcie doświadczenie, a to w tej, czy innej firmie zawsze wam się przyda. Powodzenia i sukcesu. (nie zapominajcie jednak, ze po za pracą też jest życie :) )

21.04.2014 13:40

Wszystkim pracownikom najlepsze życzenia świąteczne oraz wszystkiego dobrego dla firmy na nowej drodze życia ;)
    PW

27.03.2014 21:43

Witam. Czy ktoś wie cokolwiek nt przyszłości firmy i czy to prawda, że kierownictwo zostało zawieszone ? Co dalej ?
    homeboy

04.04.2014 23:24

ufam, że w miejsce kierownictwa pogonili tego buraka, który dobrze ponzał jego naturę na studiach gospodarstwa wiejskiego. Kierownictwo, z drobnymi wyjątkmi (tu pojawia się zagadka) to specjaliści znający się na swoim fachu. Ot, recepta na uzdrowienie.
    Homeboy

04.04.2014 23:28

aha, zapomniałbym, daję ocenę 6 na 6, tylko po to żeby wesprzeć znających się na rzeczy.
    aloha

18.03.2014 18:17

czy w firmie jeszcze sie cos zmienilo od statniego czasu bo niepokoi mnie sytuacja czy wznowiona zostala proukcja?
    hmm

16.03.2014 13:27

Jakoś ucichło to forum. Ktos wie może co tam słychać ? Czy rusza w końcu produkcja i czy pracownicy-wyrobnicy bedą jeszcze potrzebni ?

08.03.2014 13:10

Chęć wysłuchania drugiej strony ? Wolne żarty .... W tej firmie liczą się dwie zasady: 1.Szef ma zawsze rację 2.Jeśli szef nie ma racji, patrz punkt 1.
    Glos rozsadku

06.03.2014 16:02

Z jednej strony wspolczuje kadrze zarzadzajacej, z drugiej personelowi odpowiedzialnemu za jakosc, oraz produkcji. Czytam i oczy przecieram ze zdziwienia. Ani jedna, ani druga strona nie ma monopolu na wiedze i madrosc. Racja lezy tez mniej lub bardziej po obu stronach, a obrzucanie sie blotem i "spychotechnika" do niczego nie prowadzi. Audyt pokazal jak patologiczna jest sytuacja, jednak jest to wynik zaniedban z obu stron, a nie tylko jednej. Pierwszym krokiem do naprawy sytuacji powinna byc choc chec wysluchania drugiej strony, czego Wam i sobie zycze.
    nowy

04.03.2014 21:42

z tego co widze po komentarzach to ludzie pracujacy w tej firmie nie potrafia docenic tego co maja. Podejscie czy sie robi czy sie lezy 5 tys sie nalezy to chyba zyciowe motto wiekszosci. zmiany w grafikach to normalka w dzisiejszych czasach. czy ta firma ma jeszcze jakas przyszlosc?
    Krka

04.03.2014 17:55

Szczerze i z całego serca współczuje kadrze zarządzającej firmom .Współczuje zarządzającym gdyż widzę z kim muszą pracować oraz z powodu tego iż nie potrafią skutecznie spacyfikować operatorów łamiących obowiązujące przepisy w firmie .To nie braki w wyszkoleniu .To wasz lekceważący stosunek do pracy i przekonanie że jesteście nie do zastąpienia było powodem tego co się wydarzyło.Być może jest jeszcze jeden powód .Firma utrzymując grupę niepełnosprawnych operatorów otrzymuje dofinansowanie do produkcji większe niż wartość tego co produkujecie .
    inny

04.03.2014 21:50

Może podyskutujemy o prawnych aspektach zachowań ludzi zarządzających np. tymi "niepełnosprawnymi operatorami"? Skoro Ci operatorzy są tak źli, to dlaczego nie wymieniono ich na doświadczonych operatorów z innych firm? Prawda może być czasami "porażająca".

05.03.2014 10:33

Prawda jest taka, że dobrzy operatorzy mają większe pieniądze w lepszych firmach.

Oferty pracy - Steriscience Sp. z o.o.

Specjalista/ Specjalistka Kontroli Wewnątrzprocesowych

Specjalista Mikrobiolog/Mikrobiolog (k/m)

Magazynier/ka

04.03.2014 11:46

Czy to prawda, że będą zwalniać stałych pracowników, czy to tylko plotka ?

02.03.2014 08:11

Miejscowosc Bangalore, Indie.
    nowy

01.03.2014 12:38

mam pytanie gdzie sie miesci firma strides? w jakiej miejscowosci?
    aj

01.03.2014 12:16

Srutututu, ze tak powiem ;)))))))))))))))))
    wik

27.02.2014 14:57

A czy stałych pracowników też będą zwalniac??
    xxx

26.02.2014 17:41

Zwolnili ludzi zatrudnionych przez agencje pracy. Cała pakownia pusta, nie zauważyłeś czy sobie kpisz ? (usunięte przez administratora)

26.02.2014 16:58

Jak to, kogoś zwolnili??????

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Steriscience?

26.02.2014 16:21

Cicho, bo kogo to obchodzi , że z dnia na dzień 40 osób straciło pracę. Teraz siedzą w domach i czekają na wieści, a nikt nie chce powiedzieć niczego konkretnego.
    mylan

25.02.2014 20:01

A co tu tak cicho ? Cisza przed burzą ? ;)

23.02.2014 11:12

I to prawda - dla nich liczą się tylko terminy i wydajność ....

23.02.2014 10:33

Barszcz - samo życie w firmie, lepiej bym tego nie opisała ..... no i masz rację - tylko ludzi szkoda, bo wrócą do torcików i ptasiego mleczka bądź innej musztardy. Ale cóż, Ameryka to nie trzeci świat, za wysokie progi.
    barszcz

22.02.2014 23:13

O znawco! Naprawdę było o tym wiadomo od kilku miesięcy? W necie napisali o tym w ubiegły piatek, bo dopiero ktoś z M miał jaja i to zrobił. A Ty znawco powinienieś o tym wiedzieć od czasu produkcji pierwszych batchów... Każdy wiedział, nie powiedział a to było tak...: Przyjechał Śniady Pan,(usunięte przez administratora) W nocy o pólnocy, w 983h zamiast 3 ale zrobione. Chłopcy w niebieskich kombinezonach ręcznie to robili, pot po rowkach się lał, mdleli po 14h bez przerwy na wydalenie moczu - ale zameldowali wykonanie zadania. Sukces miał kolor buraczany!!! Pózniej jeszcze tylko szybko zapakować. Co - to nie jest ważne - zapakować!!! Przecież wczoraj jeszcze pakowali torciki Wedlowskie (ostanio przestały mi smakować...). A tu wieczorem telefon - jutro na Żerań, leki dla Ameryki pakować! To pakowli, metkowali, etykietowali. I w końcu ktoś powiedział "sprawdzam". A ma co sprawdzać. Historia niebanalna, smutna i smieszna jednocześnie. W sam raz dla młodego ambitnego absolwenta dziennikarstwa. I tylko ludzi szkoda. P.S. Oczywiście to tylko literacka fikcja, nic takiego nie miało miejsca.

22.02.2014 20:14

Tora ..... bełkot, nic nie wnosisz, masz archiwalne informacje, o reklamacji Etomidate było wiadomo kilka miesięcy temu. Na przyszłość - jak chcesz błysnąć, daj coś świeżego ;)
    tora

22.02.2014 20:58

No nie wiem co by mogło być wystarczającym hitem, chyba tylko mysz kąpiąca się we fiolce albo ampułce, bo wszytko inne to zbyt mały kaliber. Wstrzyknąć komuś trochę brudu do żyły to nic, przecież są grube to przeleci :-). Dziurawe rękawiczki w macierzy to już nawet nie są śmieszne, ale pobieranie do badania 36 fiolek ze stabilności a badanie tylko 2 a reszta wyników z sufitu, to już było przerabiane na miejscu też, są od tego śniadzi specjaliści. Właściwie to co tu pisać,jedynie że mam nadzieje że wreszcie ktoś za to wszystko beknie i nie będą to jacyś chłopcy radarowcy z produkcji, bo oni maja akurat najmniej do powiedzenia.

Kontakt - Steriscience Sp. z o.o.

Daniszewska 10 03-230 Warszawa

Branża główna: Przemysł chemiczny i surowce

LinkedinIcon
    tora

22.02.2014 18:32

Miało być tak pięknie a jest: Agila Specialties Private Limited Initiates Voluntary Nationwide Recall of 10 Lots of Etomidate Injection 2 mg/mL – 10 mL and 20 mL due to the Presence of Particulate Matter and/or Illegible and Missing Lot Number and/or Expiry Date A tu reklama Made in Poland. Dziękuję pszenno buraczany ;), od razu mi się lepiej zrobiło. Widać rękę fachowca,jak to było cytuje "We are sentenced for succes" koniec cytatu - to z początków kariery wielce panującego. ( Następnym razem proszę się kompromitować w mniejszym gronie.) A tu reklama Made in Poland. (usunięte przez administratora)
    jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

22.02.2014 14:33

Media Fill ? Dobre sobie
    Król Julian

22.02.2014 13:38

Niestety zrealizował się najgorszy scenariusz, jakiego chyba nawet nikt się nie spodziewał. A teraz nawet ciężko powiedzieć, w którą to zmierza stronę. Media Fill w przyszłym tygodniu może oznaczać, że jednak zaczynamy od nowa i po nim produkcja ruszy, ale kto tam wie? Moim zdaniem firmy nie zamkną. Ale lepiej nich napisze ktoś kto ma sprawdzone informacje.

22.02.2014 08:32

"Osoby pełniące funkcje kierownicze, zarządcze i nadzorcze w firmie Mylan dodatkowo zobowiązane są: • utrzymywać środowisko pracy zachęcające do otwartej rozmowy o problemach i zagadnieniach prawnych bądź etycznych; • zapewnić, by cały podległy im personel został odpowiednio przeszkolony w zakresie Kodeksu, obowiązujących przepisów prawa i polityki Firmy; • znać dostępne im środki, które mogą okazać się pomocne w rozwiązywaniu problemów i zagadnień natury prawnej bądź etyczne" Wyciąg z Kodeksu Etyki i Postepowania Zawodowego w Firmie Mylan - jak to się ma do rzeczywistości ?
    olać to wszystko

22.02.2014 13:09

I co z tego jak wszyscy chowają uszy po sobie? O swoje trzeba się umieć upomnieć. Firma się zwija, ludzie odchodzą. Taniej jest produkować w Indiach. Tyle w temacie.
    ddddddddddddd

21.02.2014 19:16

większość ludzi myśli że stawka się należy jak się leży czekam aż ktoś na oczy przejrzy zanim będzie po nas i okaże się to wspomnieniem ?
    mario

21.02.2014 18:12

Podobno zamykają firmę. Prawda to ? Ale niech powie coś ktoś, kto wie, a nie same domysły jak dotychczas.
    Król Julian

18.02.2014 18:26

Do znawczyni - posłuchaj, to jest forum, gdzie każdy może wyrazić swoją opinię, zarówno pozytywną jak i negatywną i Tobie nic do tego. Nie każdy ma tak różowo jak Ty, ale oczywiście, jeżeli jesteś tak zachwycona firmą również masz prawo to napisać. Ilu ludzi - tyle zdań a prawda pewnie leży gdzieś pośrodku. Moim skromnym zdaniem audyt pokazał prawdziwe oblicze tej firmy. Jest bałagan, ci "z góry" często wydają absurdalne decyzje co do produkcji bo... nie wiedzą jak to jest być "w środku". Ale to ich nie usprawiedliwia, powinni w wielu kwestiach pytać "pracowników niższego szczebla" o zdanie, bo uważam, że mogliby oni podsunąć dużo lepsze rozwiązania. No ale "państwo" nie zniżą się do tego poziomu. I koło się zamyka... A koncepcja pracy na dwie zmiany to tak na dłuższą metę czy tymczasowo?

28.02.2014 16:49

Król Julian niczego nie miał na mysli, tutaj wypowiadają się tylko "znawcy", którzy tak naprawdę nie wiedzą nic konkretnego, powtarzają tylko zasłyszane plotki i wylewają swoje żale, bo nie powiodło się im ( większości ) w tej firmie ... Są to ludzie, którzy narzekali, narzekają i bedą narzekać, to już taka nasza polska specjalność. Postawa roszczeniowa - nalezy mi się wszystko, i narzekanie - to potrafimy najlepiej. ( juz widzę, jakie komentarze posypią sie po moim wpisie, ale mam to gdzieś, piszcie, jak wam to sprawi ulgę ;) ).
    były pracownik

28.02.2014 23:11

Kiedyś byli prowokatorzy i wrogowie ludu teraz są "ci co im się nie powiodło". Większość ludzi pracuje dla pieniędzy i chcą mieć godziwe zarobki, oraz godne warunki pracy. Mnie akurat się w tej firmie powiodło, najważniejsze, że w porę zdążyłem zniknąć.

18.02.2014 17:29

Dwie zmiany mają sens, w przypadku preparatów, gdzie serie można przerwać i skończyć na drugi dzień, bądz np. w poniedziałek,a nie w przypadku preparatów iniekcyjnych, gdzie daną serię należy rozdozować do końca nie przerywając jej, a znając nasze realia to napewno wszystko się będzie przedłużać i napewno w większości przypadków nie będzie się kończyć na drugiej zmianie. Mam wrażenie, że PLAN NAPRAWCZY tworzą ludzie nie mający pojęcia o naszej produkcji, no chyba że ktoś ma naprawdę super pomysły
    znawczyni

18.02.2014 17:28

Jednak ten znawca to przypadek cięższy niż przypuszczałam, dalej pluje jadem, musiał nieźle narozrabiać w firmie, że taki wściekły na kierownictwo i mistrzów, siedzi tu i pilnuje, kto co napisał.... żal .... ;DDDD Dla twojej wiadomości znawco - jestem pracownikiem najniższego szczebla i wyobraź sobie, że zależy mi na pracy. I to tyle, kończę polemikę z tobą, bo i tak nic do ciebie nie trafia.

18.02.2014 18:09

Znawczyni jednak nie rozumie tekstu pisanego. Kilka krytycznych uwag to nie jest nienawiść, czy wściekłość. Osobiście nic do nich nie mam. Kobieto czytaj powoli to może lepiej zrozumiesz. Tacy pracownicy to jednak przyszłość,co jej powiedzą to zrobi i będzie bardzo szczęśliwa, a jak się zużyje to się znajdzie nową.
    ss

18.02.2014 15:08

praca na dwie zmiany??? Czyli wracamy do korzeni ,znow sie zacznie rzucanie ludzmi po zm,ianach i codzienna niewiadoma o ktorej wyjde z pracy majac druga zmiane. A chociaz juz z tym byl porzadek bo czlowiek przynajmniej wiedzial w jakich godzinach bedzie pracowal, ciekawe kto ma takie madre pomysly
    xxxl

18.02.2014 17:19

powrót do 2 zmian to jest tak zwany PLAN NAPRAWCZY FIRMY....... ????????? a co do tego czyj to pomysł to chyba zadługo nie trzeba sie zastanaiac .........
    znawczyni

17.02.2014 18:25

Znawca to chyba ktoś, kogo wywalili, wsciekły a jednocześnie teskni za firmą, inaczej by tu nie zagladał ;) Zastanawiam się, czy zaglada tu ktos kompetentny, kto mógłby cos niecoś powiedzieć na temat realnej sytuacji w firmie ( Znawca, ty sie nie wypowiadaj, bo nic nowego, poza jadem, nie wniesiesz ).

18.02.2014 10:42

Mogę się wypowiadać, jak tylko będę chciał. Widzę, że znawczyni ma problemy z zrozumieniem prostych tekstów, więc pewnie jest szefem produkcji, albo mistrzem. Jeśli chcesz się dowiedzieć o losy firmy to spytaj się dyrektora, a nie pilnujesz forum. (usunięte przez administratora)

16.02.2014 21:45

Naprawdę istnieje groźba, że firma upadnie a nas pozwalniają? Czy tylko ktoś taką plotkę puścił żeby inni się bali? Proszę o poważną odpowiedź

16.02.2014 21:36

Gdzie ta cenzura, bo jakos nie widzę ? ;) Tez chce wiedziec, czy mam jeszcze pracę, dajcie znac jak cos.
    aj

16.02.2014 20:54

Szkoda, że nie można sobie spokojnie pogadać na forum bo cenzura czuwa... A co do (usunięte przez administratora)się to ci z góry są w tym najlepsi. Kierownictwo do perfekcji opanowało umywanie łapek od wszystkiego i zwalanie całej winy na biedne mróweczki.

Zostaw merytoryczną opinię o Steriscience Sp. z o.o.