EXTREM

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 117 ocen.

Opinie o EXTREM

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EXTREM

Joanna

@M. - a możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia? Z tego co piszesz wnioskuję, że pracowałeś na stanowisku Handlowca - czy możesz napisać jak wygląda praca na tym stanowisku? Jak wyglądała kwestia wynagrodzenia? Takie informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

333

no nie wiadac zeby byla jakas rotacje wiec nie przewija sie tutaj az tak duzo ludzi jak napiales to :)

burito

Może nie 30 -40 ale kilku na pewno. Jest pewna grupa , która jest praktycznie od początku , robią swoje i mają (usunięte przez administratora) .. Ale dla nowych , kalejdoskop i wyciąganie kontaktów. Nie polecam !!!

anonim

(usunięte przez administratora)

HR

Kenkis super że zamieściłeś swoją opinie.

HR
@muuu 10.05.2016 13:29
to ciekawe dlaczego rocznie przewija się przez tą firmę 30-40 handlowców...gdyby było tak super, to nikt by po miesiącu z tej p...

Dzień dobry muuu. Dawno ciebie nie było na naszym forum :) twoje wpisy są zawsze bardzo interesujace i krytyczne. Nie musisz po raz 9 zmieniać swojego Nicku. Zawsze przecież piszesz z tego samego IP. Rozczaruję cię. Nie przewija się przez firmę rocznie 30-40 handlowców. Nasz team sprzedażowy jest stały. Każdemu gwarantujemy solidne szkolenie, godziwe wynagrodzenie oraz stabilny rozwój.Szkoda że tobie się nie udało. Życzę tobie abyś nareszcie znalazł wymarzonego pracodawcę z akceptowaną przez ciebie atmosferą. (usunięte przez administratora) Jak zawsze w swych opiniach przestrzegaj podpisanego regulaminu forum

Czarek

Przed wyjazdem do UK pracowałem w tej firmie niecałe trzy miesiące. W porównaniu do rekrutacji w UK naprawdę szacun. Bez ściemniania rekruterka była OK. Wprowadzenie bardzo dobre, szkolenie produktowe OK jak i wsparcie marketingowe. I to na tyle. Sprzedawałem kleje do drewna. Jednak klienci polscy to pieprzone [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kto może niech jedzie do UK :)

***b***

Kazdy tu wchodzi, zeby sprawdzic KRS spólki... kolejna nieudolna proba nie-wiem-czego... reklamy?

Piotr

Zastanawiające w KRS spółka nie istnieje

Hr

Jesteśmy firmą handlową i "żyjemy" ze sprzedaży naszych produktów. Nie znam firmy o podobnym profilu, której nie zależałoby na coraz większej sprzedaży. Stąd presja na wyniki (nieobca chyba żadnemu PH czy DT-H, bo to jest wpisane w ten zawód). Nie zgadzam się jednak, że są to wygórowane wymagania. Dyrektor Handlowy układa plany sprzedażowe adekwatne do poziomu wiedzy i umiejętności pracownika. Wiadomo, że z ilością przepracowanych miesięcy firma liczy na wzrosty sprzedaży ale to nie powinno nikogo dziwić. Ze swej strony dajemy maksymalne wsparcie i pomoc aby nowy pracownik w szybkim czasie osiągnął wyznaczone cele. Jeżeli więc twierdzi Pan/i, że wymagania i presja są negatywnym (ale powszechnym) zjawiskiem w firmach handlowych, to proszę całkowicie zmienić zawód.

dawno_temu

uwaga na tą firmę - (usunięte przez administratora) wygórowane wymagania, presja to standard w tej firmie. Szczerze odradzam!!!

Emil

Jestem nowym pracownikiem w teamie sprzedażowym. Wcześniej pracowałem w firmie korporacyjnej produkującej i sprzedającej opakowania przez 6 lat. Byłem już wypalony. Zaaaplikowałęm i miałem szczeście. Na szkoleniu było nas dwóch. Przez 5 dni mocnego szkolenia dało się poznać że pracują w tej spółce naprawdę fachowcy. Inna niż w korpo atmosfera która mi jak najbardziej odpowiada. Produkty w ofercie dające się sprzedać i zarobić. Narzędzia pracy norma: smartfon + komputer oraz w idealnym stanie Ford Focus 120 KM.

tak że tego..

Daaawno temu tam pracowałem, było suuuuuuuuuper :)))))

KANDYDAT

od kiedy słowo &quot [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; (które Państwo usunęli z mojej wypowiedzi) jest słowem niecenzuralnym??

KANDYDAT

Chciałem złożyć swoje cv do tej firmy, ale myślę, że nie ma sensu. Z tego co widzę sporo opinii o pracy w tej firmie zostało usuniętych,a te które są też dają do myślenia. To jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chyba...

Alexander

Spółka dała mi szansę pracy, rozwoju i awansu. Jako 24 letni absolwent spotkałem wspaniałych ludzi którzy poświecili swój czas na moje wyszkolenie. Dziękuję im za pomoc a w szczególności Pani Joli, Julicie oraz Kasi. Pracowałem ponad 16 miesięcy jako samodzielny sprzedawca klejów kontaktowych. Mogę napisać odniosłem sukces a teraz przenoszę się do W-wy. Wszystkim którzy szukają pracy naprawdę mogę polecić EXTREM. Nowocześnie prowadzona spółka ukierunkowana na sukces.

Ja

Pracowałam tam przez ponad 3 miesiące,w tym czasie łącznie ze mną zwolniło się 11 (!)osób. NIE POLECAM tej firmy pod każdym względem. Nieprzezroczysta polityka premiowa. Cały czas presja, minimalne szkolenia, wygórowane wymagania, kilkakrotne obowiązki nawet dla osób początkujących w tej branży....ODRADZAM>>>>

Ryszard - obecny handlowiec
@Dział Marketingu 17.07.2015 10:00
Pani "JA" - życzymy powodzenia i szczęścia w poszukiwaniu nowej pracy. PS. chyba przed przypadek zamiast 1 zwolni...

JA kaś bezimienna / bezimienny ile ci płacą za te BZDURRY co piszesz ??? 11 osób się zwolniło ?? . (usunięte przez administratora) . Twe (usunięte przez administratora) posty w ostatnich miesiącach pod róznymi nikami już na nikim nie robią wrażenia.

M.
@Dział Marketingu 17.07.2015 10:00
Pani "JA" - życzymy powodzenia i szczęścia w poszukiwaniu nowej pracy. PS. chyba przed przypadek zamiast 1 zwolni...

Witam, ja również pracowałem/łam w tej firmie z kierownictwem brak porozumienia, ciągłe huśtawki nastroju. Tu opie......a a za minutę chwali i mówi żeby nie brać sobie tego na serio. Po nowym handlowcu jak zdobędzie klienta i odchodzi śmietankę spijają stare wyjadacze zamiast przekazywać nowym na start. Brak jakiejkolwiek lojalności, to co się słyszy na rozmowie nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Firma może i rozwijająca się ma produkt który da się sprzedać ale człowiek nie maszynka.

Bronsky

Gratuluje - świetna moderacja :) Równo z trawą...

Adam

(usunięte przez administratora) "EXTREM jest jednym z liderów w dystrybucji i produkcji klejów przemysłowych w Polsce. Działają w branżach związanych z obróbką pianki poliuretanowej, polietylenowej i gumowej, materiałów izolacyjnych, opakowaniowych, a także przetwórstwem produktów spożywczych (warzyw, mięsa, pieczywa). (usunięte przez administratora)(usunięte przez administratora)

zoś

(usunięte przez administratora)

b.

(usunięte przez administratora)

KK

(usunięte przez administratora)

Michał

(usunięte przez administratora)

Michał

Jestem ciekaw czy pani Monika potwierdziła by pana słowa, bo tak to ja mogę napisać różne nieprawdziwe rzeczy.

Radca Prawny

Szanowni Państwo Zamieszczając wpisy akceptujecie regulamin spółki GO WORK. Za zamieszczenie informacji nieprawdziwych, obraźliwych, wprowadzających w błąd opinię publiczną podlegacie przepisom wynikajacych z KK oraz KC.

Michał

(usunięte przez administratora)

Michał

(usunięte przez administratora) .

brunetka

Człowieku, po co w tej firmie programista? :o I to jeszcze na staż... Nie daj się wkręcić.

brunetka
@nie-brunetka 21.04.2015 17:31
:D "Prawdziwa" brunetko - napij się może herbatki, wyjdź na spacer (albo do kościółka) i ochłoń......

Nie chodzę do kościółka dla lansu, gorzkich żali czy nowego futra. Nie podszywam się pod nikogo bo mam trochę klasy w przeciwieństwie do Ciebie- szkoda bo to jedna z cech za które cenię ludzi uczciwość też przynajmniej w gestii kompetencji ( bo sumienie to Twoja sprawa) więc herbatkę wypij sama bo na kogoś z klasą nie ma co liczyć, że dotrwa do końca. I jeszcze jedno nie mam z czego ochłonąć nie jestem pieniaczm ale uwielbiam pianę w mojej wannie i u kogoś na ustach więc pozdrawiam :-) .

nie-brunetka
@brunetka 21.04.2015 23:46
Nie chodzę do kościółka dla lansu, gorzkich żali czy nowego futra. Nie podszywam się pod nikogo bo mam trochę klasy w przeciwi...

Na razie pianę widać gdzie indziej. Pokaż tę "klasę", którą się tak chwalisz i daj sobie na wstrzymanie... Nie piszemy tu po to aby udowadniać sobie nawzajem kto jaki ma kolor włosów, czy i po co chodzi do kościoła, oraz czy wypijemy razem herbatę (to ostatnie akurat jest jasne). Jesli chcesz sie odniesc do mojej wypowiedzi nt. stazu o ktory ktos pytal - prosze bardzo. Resztę proszę odpuść.

anonim

(usunięte przez administratora)

Anonim

Nie odpowiadajcie na oferty pracy tej firmy. Atmosfera ciężka nie z powodu ludzi tam pracujących, lecz z powodu właściciela. Kasa, kasa, kasa...tylko to się liczy. Nie liczy się człowiek i jego starania.

klimax

EXTREM jest jednym z liderów w dystrybucji i produkcji klejów przemysłowych w Polsce. Działają w branżach związanych z obróbką pianki poliuretanowej, polietylenowej i gumowej, materiałów izolacyjnych, opakowaniowych, a także przetwórstwem produktów spożywczych (warzyw, mięsa, pieczywa). Także rynek zbytu szeroki

orga

no właśnie Anka, dobrze to napisałaś :-) mnie również brakuje konkretów i to na "juz" :-) ej, noo możecie coś napisać, przecież na pewno macie masę doświadczeń w pracu którymi możecie się podzielic, poruszcie temat dotyczący zarobków bo nie zauważyłam jakiego rzędu są to pieniążki a przecież to chyba najważniejsza kwestia

Anka

Prócz kulturalnej wymiany zdań powyżej raczej brak dalej konkretów :P Żeby nie było jestem dopiero początkująca i nie znam rzędu wynagrodzeń w poważniejszych firmach dlatego tez piszę tutaj :) Może ktoś udzielić mi informacji ile można zarobić w EXTREM na stażu ? I jaka jest ogólna atmosfera pracy ?

radek

to prawda, że atmosfera zależna jest zawsze od tego jak się ludzie zachowują i jakie mają relacje ze soba, ale jeśli pracuje się w kilku różnych działach, to chyba jakiś poziom komunikacji musi być, zgadza się? dajcie znać czy ta atmosfera się polepszyła, czy nie da się przemówić do rozumu jednak tam?

Fish

W wypowiedzi Pani Brunetki wyczuwa się nerwowość. Możesz przedstawić zalety pracy w tej firmie?

abcdef

Szukają Handlowca, czy ktoś tam pracowałam dłużej niż 2 lata i może się wypowiedzieć ?

Hahaha

To powyzej... co to za bełkot? :D Poprawić błędy i przepisać w domu "na czysto"!

Hahaha
@brunetka 31.03.2014 22:59
Hahaha - dobrze napisałeś bełkot w twoim wydaniu w moim u góry jest jeden błąd ortograficzny co wynika raczej z szybkości pisan...

Widzisz brunetko, forma pisemna, to nie tylko ortografia, ale także interpunkcja, stylistyka i umiejętność jasnego przelania myśli na papier. Tego wszystkiego zabrakło w powyższej wypowiedzi. Rozwiązania są trzy: 1) Pisz wolniej (może właśnie z wykorzystaniem brudnopisu) 2) Wróć do podstawówki (choć wiedza tam przekazywana jest bezcenna, edukacja jest darmowa, co zapewne mocno cię ucieszy) 3) Zmień nick na "blondynka", jako bardziej pasujący do całokształtu postaci. Wymagasz od innych aby napisali Ci jak się w firmie zarabia, a odpowiedź jest banalnie prosta - jak w każdej firmie, zarabia się tyle, ile się wynegocjuje, przy czym wynik tych negocjacji jest wypadkową tego co może zaoferować pracownik, oraz tego co może zaoferować firma. Kim Ty jesteś, że trzeba Ci tłumaczyć takie rzeczy? Aha - jeśli Cię ta odpowiedź nie satysfakcjonuje, to idź do siedziby firmy (adres podpowie pierwsza lepsza wyszukiwarka) i spytaj pracowników o zarobki. Każdy na bank Ci odpowie, w końcu wszyscy się tym chwalą na lewo i prawo czy to w realu, czy w Internecie...

brunetka
@Hahaha 01.04.2014 18:10
Widzisz brunetko, forma pisemna, to nie tylko ortografia, ale także interpunkcja, stylistyka i umiejętność jasnego przelania my...

Dobrze jestem w stanie zrozumieć, że nie lubisz ortografów bo ja też ich nie lubię co więcej zadaję sobie czasem pytanie kto robi takie błędy- ale nie mogę zrozumieć dlaczego stereotyp blondynki?. Nie zmienię nick-u na pewno i nie jestem idiotyczną nic nie kojarzącą lalą jak ci się wydaje. Poza tym, że może poprawniej budujesz zdania, żadna rewelacja twoja dyskusja nic nie wnosi dosłownie. Mylisz się jeśli twierdzisz, że nie wiem ile się zarabia w innych firmach raczej nie wiesz czym jest mediana wynagrodzeń, tyle, że nie w każdej firmie zarabia się tak samo i nie w każdej są premie- kolejny minus za logikę. Jedyny plus przyznam Ci za zwracanie się do mnie jako do rozmówcy grzecznościowo z dużej litery, co ja też jak Zauważyłeś czynię- tylko czy należy się takiej osobie jaką już naszkicowałeś w głowie? :-) Wątpłe stereotypy dawno legły w gruzach, głupie blondi też ostatnio rusofobia a wcześniej gebelsofobia czyli Sztainbach śni się po nocach nie jednemu nie umiejącemu odpuścić Polakowi. Trollujesz mnie albo tę firmę bez wyraźnego powodu a szkoda myślałam, że dowiem się dlaczego to ci krzykacze są tacy pokrzywdzeni przez los. Co do całokształtu postaci ( mojej) musisz być wróżbitą bo przecież mnie nie znasz i raczej nie poznasz- czyli minus za zarozumialstwo.

brunetka

Nie jestem na bierząco z księgami tej firmy płacowymi, ale chętnie się dowiem ile zarabiacie tu i co leży w kwestii waszych obowiązków - czyli jednym słowem dokładnie ci którzy lamentują to proszę podać przykłady za co nie mieliście zapłacone lub dlaczego uważacie, że powinniście zarabiać więcej - proszę podać na jakim stanowisku pracujecie jakie macie doświadczenie miesiąc dwa a jakie wyniki są do usiągnięcia bo chodzi o sprzedaż czyli jeśli kolega sprzedał np, do dwudziestu klientów miesięcznie a drugi wie, że sprzedał do stu na przykład i teraz sumując ten pierwszy jest tylko nie wiele gorszy bo np, sprzedał tylko do dwudziestu ale ci klienci wzieli większe ilości a tych stu powiedzmy trochę większa suma ale małe ilości pytanie brzmi jak jesteście rozliczani i co dla was jest nie jasne bo każdy umie liczyć rozumiem, że procent od sprzedaży też jest dla was. Poznań jest miastem gdzie jest wiele zakładów prężnych gdzie rynek jest raczej ustabilizowany i jest mniejsze bezrobocie niż gdzie indziej czyli powinniście mieć doświadczenie raczej może meridum tkwi gdzie indziej albo trzeba mieć wrodzoną charyzmę do pracy handlowca albo świetny pomysł na siebie i innych- kiedyś słyszałam takie zdanie, że dobry handlowiec powinien umieć oszukać swoją żonę nawet jeśli trzeba myślę, że to jest prawda żyjemy w takich czasach, że na mówieniu tylko rzeczy nie zbędnych nie dotrzemy do innych więc trzeba im to sprzedać tak żeby kupili- samo życie.

brunetka

Tak właśnie widzę, że najlepiej jest każdego oceniać a najłatwiej źle lekką ręką, nie ważne co zrobił ile włożył wysiłku i ile zbudował żeby firma istniała. Jeśli pracują w tej firmie mili ludzie to znaczy, że wszyscy ci mili dogadali się z szefem Extrem, i jedni i drudzy nie wyglądają na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pozdrawiam panów w Dniu Mężczyzny.

Wesoły Cyklista

(usunięte przez administratora)

Alerto Contador

(usunięte przez administratora)

Gaweł

anonim 007, i tu się z Tobą nie zgodzę, bo po co próbować jeżeli wiadomo, że gdzieś jest źle. To już zwykła strata czasu i nerwów. Więc co takiego było do zmiany w EXTREM?

anonim 007

Gaweł, co to za różnica kiedy ktoś pracował? Obserwuję tą wymianę opinii od dłuższego czasu....(również znikające posty). Jeśli coś się zmieniło to super. Zawsze są dwie strony...., a prawda leży gdzieś pośrodku. Niezależnie od tego jakie mam zdanie, uważam że zawsze warto próbować i zobaczyć. To w zasadzie od Ciebie zależy czy gdzieś zostaniesz na dłużej.

Dział Marketingu

Pawle z Torunia. Prezentowane na forum twoje wpisy nie pokrywają się z rzeczywistością, dalekie są od prawdy. Kolejny raz zapraszam cię do zapoznania się z regulaminem forum. Łamiesz zasady wprowadzając w błąd innych zainteresowanych - podlegasz odpowiedzialności.IP twojego urządzenia jest zdefiniowane. Jeśli macie zapytania do mnie do działu marketingu zapraszam do zapoznania się z moim komentarzem z 13 lipca 2013. Jeśli potrzebujecie innych informacji zapraszam do kontaktu poprzez email: marketing@extrem.com.pl lub na stronach www.kleje-kontaktowe.com.pl, www.extrem.com.pl. www.simcut.com. Na wskazany przez Was adres korespondencyjny mogę przesłać bezpłatnie tytuły prasowe zawierające artykuły o naszych produktach i nowościach. Zapraszam do zapoznania się z ostatnim nr 2 pół rocznikiem TAPICER - PISMO PRODUCENTÓW bardzo ciekawy artykuł o nowej generacji klejach wodnych dla producentów materacy oraz mebli tapicerowanych będących od 1 września w naszej ofercie. Nasz team sprzedażowy powiększa się o kolejne 4 osoby tym razem w nowym biurze w centrum Moskwy. Na Dyrektora biura awansowała dotychczasowa szefowa Irina Dolgih z oddziału w Mińsku na Białorusi. Będzie zarządzać sprzedażą w Rosji i Białorusi.

Paweł

(usunięte przez administratora)

Mateusz

Paweł a skąd masz taką wiedzę ?

Paweł

(usunięte przez administratora)

Mateusz

Witaj Pawle. Nie mam wiedzy na temat rotacji pracowników jednak jak zauważysz bardzo aktywny jest ich dział marketingu. Bardzo wysoko mają pozycjonowane strony www.extrem.com.pl oraz www.klejekontaktowe.com.pl. Po wpisaniu frazy np kleje przemysłowe w google

Paweł

Mateusz. Jedno pytanie - skoro jest tak dobrze, można zarobić - To dlaczego co miesiąc ukazują się ogłoszenia o nowego handlowca???

Mateusz

Za 10 funtów za godzine również byś pojechał :)

ojojojoj

(usunięte przez administratora)

Mateusz

Szkolenie produktowe typowo. Wysoki poziom prezentacji i interesujące przekąski :) Przekazali mi konkretne informacje co w perspektywie ułatwiło mi pozyskanie klienta. O technikach sprzedaży nie wspominali gdyż wiedzieli, iż przyjadą zaprawieni w bojach handlowcy z polski. Nie wiem w jakim dziale masz pracować ? Z informacji mi dostępnych od kolegi który pracuje 7 lat na okrągło wprowadzają nowe produkty. Startują teraz z taśmami klejącymi i klejami w laskach.

Zostaw opinię o EXTREM - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EXTREM