Wawel

• Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń
Dobczyce - Wawel S.A.

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Wawel S.A.

Opinie o Wawel Kraków

Nie przegap nowości o Wawel S.A.!

Monia

03.09.2017 19:59

@maxx Jeśli nie potrafisz normalnie rozmawiać z ludźmi i nie obrażać ich przy pierwszym spotkaniu to może lepiej, że tu nie pracujesz. Wawel to firma z pięknymi tradycjami, lata działania. Może nie jest idealna ale czy takie w ogóle są? Ja nie słyszałam
    Krzysiek

03.09.2017 19:53

Proszę podajcie stawki netto +ewentualne premie na które można liczyć Z góry dzięki
    Krzysiek

03.09.2017 19:52

Naukowiec

09.08.2017 11:47

Nie ma idealnych firm, wszędzie pracują ludzie i być może trafiliście na słabe ogniwo w firmie? Firma jest ok.
    Józek

25.07.2017 21:03

Wawel to firma z olbrzymią tradycją. Dla mnie to świetne miejsce do pracy, ale ja tu pracuję bardzo sumiennie. Gorzej z nowymi pracownikami, oczekują tylko wysokich zarobków i mało pracy. Dużo mówią na forum a mało robią.
    Hubert

07.11.2017 10:52

Niestety również zauważyłem u młodych taką tendencję do pracy. Bardzo wiele oczekują przy bardzo małym doświadczeniu. W sumie to nie ich wina, że mamy teraz rynek pracownika i oni z tego korzystają ;) chyba lepiej w tą stronę niż w drugą.

20.07.2017 12:12

Złożyłem cv na przedstawiciela handlowego i czekam na odzew. Może mi ktoś podpowiedzieć coś więcej o firmie? Czego mogę się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej?
    daro

20.07.2017 14:24

Wszystkiego można się po nich spodziewać lepiej szukaj innej pracy. Odradzam pracy w tej firmie. Pracowałem tam parę lat i szkoda gadać. (usunięte przez administratora)a płaca żadna (usunięte przez administratora) i czasem premie jak się zasłuży czyli nie ma co liczyć.
    kandydat

18.07.2017 08:30

Witam,jak wygladaja warunki zatrudnienia pracy PH,jutro sa rozmowy na lubelszczyznie.
    Jarek

25.09.2017 20:56

Warunki zatrudnienia na Ph ds. detalu to (usunięte przez administratora)zł brutto podstawy. Każdy może sobie to porównać z konkurencją. To najniższe stawki na rynku dla Ph
    kandydat

18.07.2017 08:29

04.07.2017 17:30

Niestety mamy czasy ludzi bardzo roszczeniowych. Jeszcze nie zdążą popracować a już krzyczą o podwyżce. Firma ma swoją pozycję na rynku, i zawsze znajdzie dobrych pracowników. Jeszcze kilka lat temu niejedna osoba marzyła o pracy w firmie a teraz tylko narzekanie.
    7555_8

04.07.2017 10:00

Tak się wam wszystkim (usunięte przez administratora) ja zaczęłam pracę w tym zakładzie jak była stawka na rękę 6.40 i co pracowałam ile mogłam ale i tak się cieszyłam ze mam jakieś swoje pieniądze. Trzeba się było uczyć i pracować w biurach a nie szukać pracy po takich zakładach i narzekac

20.06.2017 08:58

Na jakie warunki do pracy może liczyć przedstawiciel handlowy w rejonie Poznania? Jaka jest generalnie atmosfera w firmie? Czy poza pensją są jeszcze jakieś dodatki?
    Dziunia

09.05.2017 15:37

Wawel zawsze kojarzy mi się z czymś dobrym. Pracuje w firmie już od dawna i powiem szczerze nie interesuje mnie wiele spraw ponieważ w pracy zajmuję sie wykonywaniem swoich obowiązków i nie interesuje mnie nic innego. Dla mnie firma jest dobra i nie narzekam!.
    Natalia

25.04.2017 16:38

Mój słodki Wawel ze swoimi pysznymi czekoladkami, firma znana w świecie.
    Słodziak

22.02.2017 11:05

Dobrze że mają nowe oferty pracy, ponieważ mam zamiar złożyć cv. Wawel to już marka znana i ceniona i myślę, że praca w tej firmie jest w pewnym stopniu prestiżowa. Pracuję teraz z bardzo fajnymi ludźmi i dodatkowo mam wrażenie, że to miejsce jest super.
    Obecny pracownik

03.02.2017 22:01

Ludzie to lubią przeginać! Wawel jest znaną marka i nie może sobie pozwolić na obniżanie standardów. Ludzie którzy nie lubią się przemęczać zawsze będą narzekać.
    Cesko

21.01.2017 19:15

Wawel to super firma i zawsze mile wspominam pracę w niej.

14.01.2017 20:15

18.01.2017 12:38

Nie czuję się desperatem a mam właśnie zacząć pracę w Wawelu.
    sd

11.10.2016 15:05

jakiej księgowej? chyba nie za bardzo ;pp tutaj to przebiega rekrutacja na stanowisko asystenta do spraw wsparcia sprzedaży miedzy innymi w Dobrzycach sa tez inne ale o tej co mi piszesz to nic mi nie wiadomo
    Witek

26.06.2016 13:28

Praca w firmie Wawel jest ciekawa i pełna wyzwań. Przez wiele lat pracowałem w obsłudze sieci międzynarodowych i widziałem "od środka" zmiany, jakie zachodziły. Kiedyś firma z mocnym nastawieniem na pracownika i wynik. Teraz liczy się tylko cyfra. Nieważne jak, masz zrobić nawet przy nieproporcjonalnych kosztach. W październiku 2015 roku firma zaczęła się zmieniać. na stanowisku KAM pojawili się "specjaliści", z których większość nie ma kompletnie pojęcia o działaniu marketów. (usunięte przez administratora) Firmę oceniam dobrze, Robert O. dyrektor handlowy, facet o niesamowitym "nosie" i wyczuciu w handlu, będzie moim wieloletnim wzorem. Prezes Dariusz O. również mega kompetentny i tzw "granatem pomysłów" w kieszeni. Dyrektor sieci Adam N. babiarz jakich mało, który często "ciśnie" na wynik nie dając narzędzi. Jarosław Z. przełożony regionu północnego bardzo sympatyczny i kompetentny facet. Jacek (nazwiska nie pamiętam) szef regionu wschodniego to taki chłopak z przypadku, awansowany na przełożonego z handlowca po kilku miesiącach. Słaby handlowiec i mało kompetentny przełożony. Piotr H. przełożony regionu południowego to taki typowy parobek z koncernu. Niewielkie pojęcia o handlu sieciowym, mistrz sprawdzania czasu przejazdu między klientami ale nie znający zasad panujących na halach. Przejął region w pazdzierniku i w ciągu 3 miesięcy z firmą pożegnało się 2 znakomitych handlowców.Obstawia vacaty swoimi "przyjaciółkami" bez oficjalnej rekrutacji. Ogólnie firmę polecam, praca handlowca rozwojowa.

10.01.2016 21:54

były pracownik

04.02.2016 22:46

Ile osób zatrudnia ? Tysiące ? Coś Ci się chyba pomyliło .

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Wawel?

Kontakt - Wawel S.A.

Władysława Warneńczyka 14 30-520 Kraków

Branże: Artykuły spożywcze

realist

10.01.2016 13:51

Witam jak wygląda praca przedstawiciela handlowego-jakie zarobki,umowa,czas pracy,samochód,i ogólnie atmosfera? Ktoś się wypowie w temacie
    miska

24.07.2015 19:26

a jak u informatyków warunki? wie ktoś?
    LOLA

23.03.2015 13:38

Witam czy orientuje się ktoś z pracowników pracujących w wawelu czy będą jakieś przyjęcia na wiosnę?
    Zdzichu

16.03.2015 23:05

A jakie warunki mają PH w Wawelu ? Jakie plany , auta , budżet dla klientów itp.Wie ktoś może ?
    Kaśka

05.10.2014 23:56

Witam Uważam że w Firmie Wawel ten kto chce pracować i lubi swoją pracę dostanie za nią godziwą zapłatę nie jest lekko ale teraz wszędzie postawiono wysokie porzeczki Ja daję z siebie wszystko i przepraszam wszystkich którzy mają żal do Firmy Wawel, ale Ja nie narzekam Wawel daje mi dobrą pensję, którą sama ciężką pracą sobie wypracuję !!Pamiętajmy że wszędzie jest dobrze tam gdzie Nas nie ma, a uwierzcie w innych Firmach jest tragedia hm a wszędzie trzeba pracować
    (Pracownik)

15.09.2014 19:57

Orion - Na każdym. Nie ma znaczenia gdzie i na czym pracujesz - na całej produkcji zlecenie ma jedną stawkę.

24.04.2014 13:13

Witam chciałam się podzielić z Wami opinią o tym zakładzie. Pracowałam tam i opinia będzie nie usłyszana od osób trzecich, które sobie coś zawsze dopowiedzą, ale osoby która doświadczyła tego co tam się dzieje. Zacznę od podstawowej kwestii jaka są zarobki, moim zdanie na ten temat jest takie, że zależy czego kto się spodziewa na początek 8,5 zł brutto w normalne dni, a w weekendy 12 zł brutto.To niech już każdy sobie oceni w własnym zakresie. Wielkim plusem jest to, że zawsze wypłacają w terminie pieniądze. Nigdy nie zdarzyło sie żeby mi mniej albo w ogóle nie wypłacili. To tyle z plusów(usunięte przez administratora)

06.03.2014 23:05

Zastanawia mnie dlaczego ten wpis tak różni się od pozostałych...Zazwyczaj to osoby ze zlecenia odwalają najcięższą robotę i wcale nie są to tylko czynności pomocnicze(usunięte przez administratora)

06.03.2014 11:29

Witam. Czytam tak to forum i postanowiłem się wypowiedzieć - zaznaczam nie jestem z kadry kierowniczej. Pracuję w firmie Wawel S.A. już kilkanaście lat. 1. Umowa o pracę i płatność. O tym temacie jest prawie każdy wypowiedz a to umowa zlecenie , a to praca w soboty , niedziele itp. Uważam że każdy zasługuje na to co ma - umowy zlecenie większości są dla osób pracujących przy pomocy na liniach ( zbieranie czekolady, folowanie palet itp prace), jeżeli chcesz mieć umowę o pracę to szansa jest wtedy gdy się wykażesz ( pracownicy prowadzący linie, operatorzy maszyn , karmel, hala maszyn itp - tam każdy ma umowę o pracę po okresie próbnym.) Oczywiście kto pracuje na maszynie i ma do tego predyspozycje na dłuższy czas to zachęcam do rozmowy o zmianę umowy zlecenia na umowę o pracę z p. Kierowniczkami, p Dyr. Kadrową lub p. Dyrektorem. - Soboty niedziele - w tym temacie jest tak: jak były soboty i niedziele większość narzekała - jak niem każdy chce mieć i sobie dorobić. Nikt na siłę nikogo nie zmusza do pracy w weekendy. Teraz zaczyna się okres wiosenny i każdy wie że mniej będzie pracy w weekendy - to już się dopytują osoby o soboty i niedziele. Płatność- zawsze na czas i zgodnie z kodeksem pracy - ilość godzin pracy taka pensja z wszystkimi składkami. P.S.Myślę ze jak dyrekcja wprowadzi kiedyś pracę w systemie 8h wtedy skończy się problem z odrabianiem po godzinach brakujących godzin w miesiącu i wszystko się jeszcze ułatwi i będzie bardziej zrozumiałe w wyliczaniu płatności za przepracowany miesiąc. 2 Warunki pracy: Mamy jeden z najnowocześniejszych zakładów produkcyjnych. Większość wypowiadających się nie pracowała w Krakowie w zakładach i niema porównania. A szkoda! TF i inne zakłady pracy - brak klimatyzacji, zapachy gumy itp. Proszę pamiętać ze jest to zakład o charakterystyce spożywczej -dlatego wymogi i zakazy są podyktowane odgórnie. Mamy certyfikaty w zakładzie i musimy przestrzegać zakazów (np zakaz spożywania jedzenia i picia na hali) Co do ostatnich wydarzeń - zakaz spożywania słodyczy. Ja osobiście jadłem , jem i będę jadł - nie popadajmy w histerię . Jak będzie oficjalny zakaz to wtedy rozumie. Teraz to jest tak - ktoś coś powie inny powtórzy i tak plotka się niesie. Z tego co mi wiadomo nawet na szkoleniach przyjmowanych BHP każdy był poinformowany że można jeść na hali słodycze. Telefony komórkowe - jest zakaz używania na hali ( z wyjątkiem kadry kierowniczej i służb technicznych) - wiadomo telefon to teraz aparat i kamera i dyktafon a co zatem idzie dopuki pewne osoby nie zrozumieją czym jest tajemnica handlowa - zakaz taki będzie. Środki czystość - sprawa z podpaskami wyjaśniona - bez konieczności rozwijania tematu. 3 Praca przy maszynach. Zakład ma 7 lat od momentu otwarcia. Maszyny są w większości nowe- wiadomo ze wszystko się niszczy i też maszyna wymaga remontu. Takie remonty i naprawy są. Te słynne maszynki tiki malaga - piszecie ze panie myją maszynki i regulują. Od tego jest prowadząca maszynę - ma wykonać podstawowe regulacje i dbać o czystość na maszynie i wokół. Mechanik, automatyk jak chciałby być na każdej maszynie to musiało by być 100 mechaników i atomatyków. Niewykonalne. Popytajcie jak jest w innych firmach - np Tytonie, Coco Cola czy TF. Tam prowadząca maszynę wszystko sama robi, mechanik podchodzi jedynie przezbroić maszynę lub wymienić uszkodzoną część. U nas mechanik nawet zakłada folię za panie na maszynach, lub datę ustawić - niech każdy robi to co do niego należy. Więc głowa do góry i pracujemy a nie płaczemy nad swoim losem.
    tinka

04.03.2014 15:53

Witam, powiedzcie mi czy sa chetni przyjmowac tylko na nocki od poniedzialku do piatku/soboty i to w takich niestandardowych godzinach tzn od 22 do 4?
    elza

03.03.2014 17:21

Witajcie, czy wie ktoś może jak się pracuje w dziale eksportu? Czy negatywne opinie z działów produkcyjnych odnoszą się też do eksportu? Ogólnie to słyszałam tyle, że pracy jest naprawdę sporo...:/
    neutralny

26.02.2014 20:50

Można mieć pretensje do tych, którzy ustalili takie, a nie inne warunki płacy w Polsce czy też zasady przyjęcia na umowę- zlecenie i jej okres obowiązywania tj polski rząd.
    ABC

26.02.2014 17:28

Ja jednego nie rozumiem! Skoro faktycznie wam tak źle to zmieńcie sobie pracę, nikt "Was" w tym zakładzie nie trzyma na siłę!! Na "Wasze" miejsce jest dużo innych osób, którzy potrzebują pracy. Wszystkich oceniacie, a samych siebie nie widzicie!! Wawel jest wypłacalny, umowy są jakie są ( zarówno umowa- zlecenie jak i umowa o pracę), jeśli ktoś studiuje to na rękę również idą- wystarczy się dogadać.
    XYZ

26.02.2014 08:53

Oj ludzie,ludzie!czy ktoś Was 'trzyma' w Wawelu? Jak wam praca,ludzie nie odpowiadają to czemu nadal pracujecie?!Ja pracuje nie narzekam,bo pracować trzeba.W sobotę i niedziele też idę ,jak jest możliwość, bo więcej zarobie.Mam rodzinę na utrzymaniu,rachunki do zapłaty.Praca jak wszędzie...nigdzie nie posadzą i będą ;wachlować; Wawel jest wypłacalny i to jest dla mnie ważne.Pracowałam kiedyś w firmie A... po 12 godz.w śmierdzących warunkach,tam dopiero było wykorzystywanie...A większość negatywnych opini o Wawelu wypisują panienki, które wrócą do domu i mamusia pod nos podstawi obiadek,których życie nie skopało po d....
    Szukający

31.01.2014 13:02

Byłem u nich na rozmowie, ale pracy nie dostałem. Wrażenia z samej rozmowy: - spóźnili się, musiałem czekać dobre 15 min - pytania jakby ktoś przepisał z książki albo pierwszego lepszego portalu - twoje mocne i słabe strony, dlaczego chcesz u nas pracować, powiedz coś po angielsku - atmosfera nieprzyjemna (usunięte przez administratora) - nie dali znać po rozmowie co i jak (mimo, że obiecali)

04.11.2013 22:30

A ktoś jest w stanie wyłuszczyć, dlaczego człowieka do eksportu na wschód szukają i szukają? Mam zamiar wysłać CV, ale się zastanawiam, bo robotę mam, ewentualnie żeby zmienić na lepszą. Nie wierzę, że nie ma zgłoszeń i nie znajduje się odpowiedni człowiek, więc myśli idą ku temu, że pewno za znajomość języków, czas poświęcony pracy w tym poniewierka po delegacjach (gdzie widzi się lotnisko, hotel i biuro klienta) chcą płacić (usunięte przez administratora)tysiące.
    anonimowa

01.11.2013 14:25

Ja pracuje w Wawelu od 2 miesięcy, mam umowę na 4 miesiące. Mam nadzieję że potem mi ją przedłużą, bo chcę tu pracować. Stawka godzinowa nie jest duża, (usunięte przez administratora) zł brutto, ale po odliczeniu podatków itp. wypłaty jest mniej o jakieś 400 zł, przynajmniej u mnie. Zarabiam ponad 1000 zł tym sposobem, raz jest to (usunięte przez administratora), zależy ile godzin przepracuję. Ale mi to na razie wystarczy. Same warunki w Wawelu są moim zdaniem dobre. Zaprzyjaźniłam się z tyloma ludźmi, a są tam ludzie przemili, wiadomo, nie wszyscy, ale większość tak :) Tyle ludzi na Wawel narzeka, a wcale nie jest tak źle. Tylko trzeba być robotnym, ja jestem pracowita od zawsze, nie migam się żadnej roboty jak niektórzy, pomagam ile mogę i licze że kiedyś zostanie to docenione przez pracodawcę. Inni nic nie robią a czekają na premie i umowy - nie ma tak, trzeba się przyłożyć by zasłużyc na nagrodę. osobiście polecam prace w Wawelu, bo wcale nie jest jakaś ciężka, praca jak każda inna, raz się można wynudzić a raz zapuierdziel taki, że nie ma czasu do wc pójść, ale ja i tak nie zrezygnowałabym z tej roboty :) traktuję wawel jak mój drugi dom :) przyczyniło się do tego też pewnie to, że pracuje tam też moja mama. A odkąd się tam zatrudniłam poznałam kogoś kto zmienił moje życie, zakochałam się, i jak mam za to nie lubić wawelu? :D
    turas

14.07.2013 14:16

cześć, zastanawiam się nad podjęciem współpracy z firmą Wawel. Przedstawiciele Handlowi działają na własnych działalnościach?
    SW

26.06.2013 21:10

A w jakim regionie pracowałeś ?
    I

05.11.2012 22:14

A czy Wawel zatrudnia Ph na 1/2 3/4 etatu?

Zostaw merytoryczną opinię o Wawel S.A.