Wawel

• Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń
Dobczyce - Wawel S.A.

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Wawel S.A.

Opinie o Wawel Kraków

Nie przegap nowości o Wawel S.A.!

28.04.2020 16:50

Dzień dobry,

Miło nam powitać wszystkich odwiedzających profil firmy Wawel w serwisie GoWork.pl!

Widząc Państwa zainteresowanie naszą firmą, postanowiliśmy bardziej aktywnie włączyć się w życie serwisu GoWork.pl i jego użytkowników. Będziemy starali się odpowiadać na zadawane przez Państwa pytania oraz dzielić się informacjami z życia firmy. Mamy nadzieję, że przybliżymy wszystkim zainteresowanym pracą w firmie Wawel charakter naszych codziennych działań - w fabryce, działach sprzedażowych i wspierających.
    Zależy nam na merytorycznej rozmowie i opartej na wzajemnym szacunku wymianie opinii. Zachęcamy więc do zapoznania się z zasadami korzystania z serwisu ujętymi w §4 regulaminu

Pozostajemy również do Państwa dyspozycji w razie zainteresowania kontaktem bezpośrednim. Wszelkie pytania dotyczące naszej firmy jako pracodawcy można kierować na adres [email protected].

Pozdrawiamy,

31.03.2026 15:31

Szanowni Państwo,
    życzymy zdrowych, pogodnych Świąt, pełnych wiary, nadziei i miłości oraz wiosennego nastroju podczas spotkań w gronie najbliższych.
    Z pozdrowieniami

21.03.2026 23:09

W dniu 21.03.2026 robiłem zakupy prezentowe w sklepie Wawel w Katowicach- Warszawska. Super obsługa Pani sprzedawczyni. Poświęciła wiele uwagi i zaangażowania w atrakcyjne przygotowanie zakupu prezentowego dla dziecka, fachowe doradztwo. Chce się kupować w takim klimacie , BRAVO! Dziękuję.

19.12.2025 12:35

Szanowni Państwo,
    życzymy zdrowych i wesołych Świąt oraz szczęśliwego Nowego Roku.
    Pozdrawiamy

15.04.2025 09:49

Szanowni Państwo,

życzymy zdrowych, spokojnych Świąt Wielkanocnych oraz chwili wytchnienia od codziennych obowiązków.

Z pozdrowieniami
    [email protected]

16.11.2023 19:07

jestem fanką pralin Malaga, rok temu pojawiły się takie o smaku pomarańczowym lub mandarynka błagam wprowadzcie je do swojej oferty na stałe są wyśmienite ( mój syn lubi praliny krówkowe ale bardzo ciężko je dostać ) . Bardzo proszę o odpowiedz Wielbicielka

19.07.2023 12:10

Jak wygląda kwestia awansu w Wawel S.A.? Jakie są możliwości w ramach jednego działu oraz w perspektywie całej firmy dla stanowiska Przedstawiciel Handlowy?

01.09.2023 08:35

Dzień dobry, W naszej firmie każdy pracownik ma możliwość rozwijać się i podnosić swoje kwalifikacje. Firma zapewnia szkolenia dotyczące rozwoju umiejętności sprzedażowych oraz kompetencji miękkich, a także dofinansowuje studia wyższe i podyplomowe. Rozwój, wyniki pracy i zaangażowanie są ważne i otwierają możliwości awansu. Droga i kierunek w jakim dany Pracownik będzie mógł podążać, są ustalane wspólnie podczas rozmowy pracownika z przełożonym. Z pozdrowieniami Zespół Wawel

09.03.2023 20:06

01.09.2023 08:09

Dzień dobry, Wymagania stawiane kandydatom, znajdują się w ogłoszeniach na konkretne stanowisko. Serdecznie zachęcamy do zapoznania się z nimi na naszej stronie internetowej www.wawel.com.pl w zakładce kariera oraz na ogólnopolskich portalach z ogłoszeniami rekrutacyjnymi. W przypadku Pracowników Produkcji, gdzie praca jest w systemie trzyzmianowym , nasza firma zapewnia dojazd do Zakładów Produkcyjnych w Dobczycach z okolicznych miejscowości takich jak np. Myślenice, Jawornik, Łapanów, Wieliczka, Gdów, Mszana Dolna. Kwestie wynagrodzeń, poruszane są na rozmowach rekrutacyjnych z wybranymi kandydatami i uzależnione są od obowiązków oraz posiadanych kwalifikacji. Zachęcamy do wyboru interesującego stawiska w ramach pionu produkcji lub pionu sprzedaży i wysłania do nas swojego CV. Z pozdrowieniami Zespół Wawel

09.04.2023 11:27

Jak wygląda podstawa wynagrodzenia w Wawel S.A.?

05.05.2023 15:17

Dzień dobry, podobnie jak większość polskich firm, traktujemy kwestię wynagrodzeń i świadczeń jako element dwustronnej umowy między pracownikiem a pracodawcą. Nie rozmawiamy zatem o stawkach publicznie i o to samo prosimy osoby pracujące w strukturach naszej firmy. Pozdrawiamy, Zespół Wawel

18.01.2022 10:28

Jak wygląda każdy z etapów rekrutacji w Wawel S.A.?

13.01.2023 16:18

Dzień dobry, Opis poszczególnych etapów rekrutacji znajduje się na nasze stronie w zakładce kariera: https://www.wawel.com.pl/kariera. Zachęcamy do odwiedzenia witryny. Pozdrawiamy Zespół Wawel
    Pyśka

13.12.2022 14:53

Witam , pracowałam kiedyś w R5 . Generalnie widzę , iż jest bardzo duża rotacja w tej firmie bynajmniej na tym rejonie , z tego co wiem od koleżanki i od klientów których obsługuje w nowej pracy . Stwierdziłam , iż nie zostawię tego bez komentarza . Praca jest ok , aczkolwiek niewłaściwa osoba zarządzająca zespołem. Totalnie się do tego nie nadaje (usunięte przez administratora) Ok ale żeby ludzie zarabiali aczkolwiek jest inaczej , dlatego taka duża rotacja . Polecam ale nie z tą kierowniczką .

20.12.2022 12:02

Dzień dobry, dziękujemy za osobisty komentarz. rozwój kompetencji zarówno Menedżerów jak i Pracowników Liniowych jest ważnym obszarem pracy wewnątrz firmy, aby zróżnicowane potrzeby i oczekiwania łączyć w harmonijny proces rozwoju. Wsparcie przełożonego oraz pomoc innych kierowników to przykłady narzędzi wykorzystywanych do tego, aby rozwijać indywidualny potencjał sprzedażowy. Pozdrawiamy Zespół Wawel

22.06.2022 13:37

Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w Wawel S.A.?

25.11.2022 14:05

Dzień dobry, Pierwsza umowa o pracę zawierana jest na 3 miesięczny okres próbny, po którym podpisywana jest umowa o pracę na czas określony wynoszący 33 miesiące. Po tym okresie, jeśli Pracownik spełnia standardy pracy, podpisywana jest umowa na czas nieokreślony. Bywają jednak przypadki, że już po okresie próbnym, Pracownik otrzymuje umowę na czas nieokreślony. Zależy nam bowiem, aby nasi Pracownicy czuli się w Firmie bezpiecznie i wiązali się z nami na dłużej, co staramy się odzwierciedlać w zawieranych z Pracownikami umowach. Pozdrawiamy Zespół Wawel

07.12.2022 16:08

Dzień dobry, dziękujemy za komentarz. Odpowiedź dotyczącą umów na czas określony i nieokreślony, przekazaliśmy w odpowiedzi do tego wątku. W przypadku potrzeby uzyskania bardziej szczegółowych informacji, zapraszamy do kontaktu pod adresem [email protected] Pozdrawiamy Zespół Wawel
    Hhh

07.05.2022 17:49

Witam. Zauważyłem na jednej z marek czekolad że zwyczajnie podrożały. Pomyślałem ok wszystko idzie w górę. Zobaczyłem też że czekolada ma też 10 gram mniej produktu. Czyli nie trzeba być wielkim matematykiem żeby pomyśleć że to 10 % bo jeśli było 100 a jest 90gram produktu dla klienta plus podwyżka... Czyli (usunięte przez administratora) licząc że czekolada jest sprzedawana w całej Polsce zysk z 10 procent który jest ukradziony klientowi jest opłacony. Macie czekolady po 100 gram nie jesteście złodziejami i wasze produkty są pyszne i zawsze 100jakosci w 100% produktu. Nienawidzę złodziejstwa. Pozdrawiam Was i wasze 100 gram produktu ! ❤️

04.05.2022 13:43

Witam jak wygląda praca na produkcji jaka atmosfera jakie wynagrodzenie?
    N

15.03.2022 08:09

Witam czy aktualnie są przyjęcia na produkcję?
    Baton Danusia kokosowy

28.02.2022 12:28

Kupiłam baton Danusia kokosowy w sklepie Lidl w Oświęcimiu wyśmienity smak niestety chciał sobie dokupić i już nie było. Renata

15.02.2022 15:42

W mieście Dobczyce można podjąć prację jako Specjalista Ds. Wsparcia Sprzedaży. Średnie zarobki na tym stanowisku to 7600 . Co sądzicie o pracy w firmie Wawel S.A.?

20.02.2022 22:42

Po pierwsze brak poszanowania pracownika bynajmniej w dziale handlowym, ile byś nie zrobił zawsze jest mało zawsze jest źle, zero motywacji do pracy,(usunięte przez administratora)koleżanki ze starej struktur coś próbują robić ale efekt końcowy i tak mizerny a ich stanowiska to chyba takie na sztukę bo w zasadzie nie wiadomo co robią i za co odpowiedzialne.Ogolny bałagan w zarzadzaniu, wieczne intrygi ,kpiny i chaos.. Może nowy dyrektor ma pomysł jak odbudować to co zostało zniszczone
    Danuta ( DANI)

14.02.2022 12:21

Witam chcialam sie podzielić z wami swoją opinią na temat batonikow DANUSIA - smak kokosowy. SA POPROSTU WYŚMIENITE . Uwielbiam DANUSKI a smak kokosowy w batoniku to sztos . Ciesze sie ze wyszedł taki smak kokosowy . Uwielbiam wasze Danuski mmm i polecam wszystkim. Pozdrawiam firme i pracownikow firmy Wawel. ????????

28.01.2022 09:05

Jakie warunki zatrudnienia oferuje firma Wawel S.A.? Czy oprócz pensji w wysokości około 5500 można liczyć na dodatkową premię?

01.02.2022 18:05

Na jakim stanowisku się tyle zarabia w tej firmie? Pierwsze słyszę ha ha ha

09.10.2021 11:21

Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w Wawel S.A.?
    Fistaszek

10.10.2021 19:42

To zależy czy chcesz na produkcję czy na mechanika
    Maro

21.01.2022 01:18

O długość chodzi?

12.02.2021 11:08

Czy zdarzają się nadgodziny w Wawel S.A.?
    Cała prawda

07.01.2022 14:17

Daj sobie spokój towar się nie sprzedaje, zero wymian i codziennie rano będą ci ryli beret na telko codziennie o 8 rano i tak dzień w dzień, potem co zrobiłeś do 12 co zrobiłeś do 16 meile, tabelki nie warte zachodu a wszystko za (usunięte przez administratora)netto a premii nie zrobisz bo musiał byś realizować plan i na tradycyjnym i na nowoczesnym na poziomie 90% żeby dostać co kolwiek a potem kierownic tak przekombinuje ze zabraknie i 1% i nic nie dostaniesz. (usunięte przez administratora) Szkoda życia

13.01.2022 19:34

To prawda. Narzucane są zadania bez wyobraźni. Jeździsz cały miesiąc, sprzedajesz, a i tak później usłyszysz, że nie zrobiłeś, ale dowiesz się o tym przy rozliczaniu premii.. bo raportu to nawet na oczy nie widzisz. Traktuje się tu ludzi jak głupków, a potem wszyscy zdziwieni, dlaczego ludzie odchodzą i dlaczego w firmie jest źle. O podwyżkach zapomnij, coraz więcej obowiązków zrzucają na ciebie, a z wypłata stoisz w miejscu.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Wawel?

Kontakt - Wawel S.A.

Władysława Warneńczyka 14 30-520 Kraków

Branża główna: Artykuły spożywcze

Młoda

17.02.2021 08:28

Wysłałam kilka dni temu CV na stanowisko PH. Wiadomo jak wygląda podstawa i szansa premii? Po ilu dniach odpowiadają na CV? Bo nie ukrywam mam kilka ofert ale zależy mi na pracy w Wawel S.A. bo produkt bardzo obiecujący :) Dzięki

29.03.2021 15:15

Dzień dobry, wysokość wynagrodzenia oraz szczegóły dotyczące premii są częścią dwustronnej relacji pracownik-pracodawca, nie odnosimy się do nich publicznie. Pragniemy jednak podkreślić, iż przytoczone powyżej kwoty i stawki nie odpowiadają stanowi rzeczywistemu. Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    Zawiedziona

30.05.2021 10:30

Jak się zatrudniałam do Wawel też myślałam że to fajna praca z fajnym towarem. Jednak szybko życie zweryfikowało. Plany komos. Wyrobić je szczególnie w dzisiejszej dobie to praktycznie nierealne. Ciągle zmieniają się ludzie.(usunięte przez administratora) W ostatnich dwóch latach tyle zmian było, że w niektórych firmach przez 10 takich nie ma. Towsru na przeceny brak. A jak dostaniesz do z krótkim terminem.(usunięte przez administratora)
    Zainteresowana

18.05.2021 21:35

Witam. Czy w najbliższym czasie planują państwo rekrutację na produkcję?
    Automatyk???

12.03.2021 19:59

Witam, chciałem zapytać o stanowisko automatyk, gdyż taka oferta, pojawiła się w sieci. Ktoś napisze czy warto, jaka atmosfera, duże wymagania, ilu jest automatyków. Proszę o jakieś sugestie.

29.03.2021 15:05

Dzień dobry, poszukujemy kandydatów z różnym poziomem doświadczenia, chcących przede wszystkim rozwijać swoje umiejętności w obszarze Automatyki. Dołączając do zgranego zespołu Automatyków, na każdym etapie wdrożenia nowozatrudnionemu Pracownikowi zapewniamy wsparcie naszych doświadczonych Specjalistów. Głównym zakresem zadań na tym stanowisku jest czynny udział w usuwaniu zgłaszanych usterek, analiza przyczyn ich powstawania, wykonywanie przeglądów, konserwacji i remontów urządzeń i instalacji z zakresu automatyki. Podczas rozmowy rekrutacyjnej zawsze przedstawiamy stanowisko pracy i szczegóły związane z zakresem obowiązków. Na spotkaniu obecny jest bezpośredni przełożony, który wyjaśni wszelkie wątpliwości i odpowie na pytania Kandydatów. Zachęcamy do aplikowania na stanowisko Automatyka poprzez naszą stronę internetową: https://www.wawel.com.pl/kariera/oferty-pracy#oferta-2061693 Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    WAWELOWA KASZTANKOWA

22.03.2021 23:12

Czy stosownym jest jeżdżenie z ASM i OPH w czasie tak dużej ilości zakażeń? Wydaje mi się ze nie. Powinniście się zastanowić. Ja gdybym mogła to bym nie pozwoliła na to aby ktoś jeździł w PH.
    Gość

02.01.2021 11:24

Witam, Mam pytanie odnośnie godzin pracy w Wawel Dobczyce,i możliwości przyjęcia do pracy na produkcję

09.02.2021 13:33

Dzień dobry, system pracy na produkcji w Wawel jest trzyzmianowy, w godzinach: 6:00 - 14:00, 14:00 - 22:00 oraz 22:00 - 6:00. Aktualnie prowadzimy rekrutację na stanowiska produkcyjne, zachęcamy zatem do aplikacji poprzez naszą stronę internetową: https://www.wawel.com.pl/kariera/oferty-pracy#oferta-2036571 Dla naszych Pracowników oferujemy atrakcyjny pakiet benefitów, m.in. dodatki pieniężne i paczki świąteczne, dofinansowania do wypoczynku dla pracowników i ich dzieci, możliwość korzystania z ubezpieczenia na życie, karty sportowej, a także zniżki w sklepach firmowych Wawel. Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    M

21.10.2020 18:20

Dzień dobry, Nigdy wcześniej nie uczestniczyłam w rozmowie kwalifikacyjnej o tak niskim poziomie. Poziom kultury, merytoryki przedstawione przez dwie Panie (usunięte przez administratora) pokazały brak profesjonalizmu i oglady. Warto aby zarząd zwrócił uwagę na osoby pełniące tak ważne stanowisko w firmie. Żenada !

20.11.2020 14:37

Dzień dobry, dziękujemy za komentarz. Przykro nam, że poczuła się Pani źle potraktowana. Relacje z kandydatami opieramy na wzajemnym szacunku, a spotkania rekrutacyjne odbywają się w przyjaznej atmosferze. Jeśli chciałaby Pani podzielić się z nami szerszymi informacjami, abyśmy mogli zbadać tę sprawę, prosimy o kontakt bezpośredni, również anonimowo, pod adresem e-mail: [email protected]. Pozdrawiamy, Zespół Wawel

03.11.2020 10:24

Czy w Wawel S.A. zawierane są umowy na zlecenie w okresie próbnym?

20.11.2020 14:36

Dzień dobry, dziękujemy za pytanie. W naszej firmie oferujemy różne formy współpracy, w tym również umowę zlecenie. W zależności od zakresu odpowiedzialności stanowiska możemy zaproponować takie rozwiązanie. Pozdrawiamy, Zespół Wawel

25.08.2020 15:25

jakie zarobki na produkcji na zlecenie ? Jak z przerwami ? Nalogami ? (Papierosy)

01.10.2020 08:03

Dzień dobry, dziękujemy za pytanie. Kwestie związane z wynagrodzeniami są częścią dwustronnej umowy między pracownikiem a pracodawcą. Dlatego też traktujemy szczegóły dotyczące wynagrodzeń jako informacje wewnętrzne i nie upubliczniamy ich. O szczegółach chętnie poinformujemy w trakcie spotkań rekrutacyjnych. Kwestia godzin pracy i przerw regulowana jest przepisami kodeksu pracy, chcemy zachować spójne zasady pracy dla wszystkich zatrudnionych, zatem nie przewidujemy dodatkowych przerw w trakcie zmiany dla osób palących. Pozdrawiamy Zespół Wawel

25.07.2020 11:06

Jak długo czekaliście na odzew z Wawel S.A.? Oddzwaniają zawsze?

01.10.2020 07:56

Dzień dobry, dziękujemy za pytanie. Publikując ogłoszenia o pracę, zastrzegamy sobie możliwość kontaktu tylko z wybranymi kandydatami. Staramy się natomiast wracać z informacją do kandydatów, którzy zostali zaproszeni na spotkania rekrutacyjne, niezależnie od ostatecznej decyzji dotyczącej zatrudnienia. Czas oczekiwania na kontakt z naszej jest uzależniony od wielu czynników, między innymi od tego, jak duża jest grupa osób, z którymi chcielibyśmy się spotkać. Naszą intencją jest, aby dać możliwość rozmowy i zaprezentowania się jak największej grupie Kandydatów, zainteresowanych pracą w Wawelu. Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    Iron

26.06.2020 08:12

Firma z potencjałem ale zaniedbana zna poziomie zarządzania .

20.07.2020 09:30

Dzień dobry, dziękujemy za komentarz, zależy nam na merytorycznej rozmowie i opartej na wzajemnym szacunku wymianie opinii. Jeśli chciałbyś podzielić się swoimi uwagami zapraszamy do kontaktu bezpośredniego, również anonimowo, pod adresem e-mail: [email protected]. Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    Byly

04.05.2020 08:12

Hej. Zostałem zwolniony z firmy Wawel ale czy mi szkoda może tak ale jakoś mi ulżyło bo przez lata w pracy wiele razy zostałem bardzo złe potraktowany wiec chyba mi ulżyło . Czy sposób w jaki mnie zwolniono był dobry ?? Oczywiście ze nie ale utwierdził mnie w opinii o ludziach z którymi pracowałem, po latach być zwolnionym jak oszust to cios poniżej pasa.
    ANo

07.05.2020 08:34

Z czym tu się dzielić ???!!! Jeżeli chcą państwo szerszych informacji proszę się zapytać o procedury jakie zostały stworzone w celu zwolnienia pracowników w ostatnim czasie. Procedura była odgórna i dla wszystkich .
    Jarek

07.05.2020 10:32

Witam. Wystarczy zapoznać się z procedurami zwolnienia pracowników jakie zostały wydane w ostatnim czasie
    JAJO

28.04.2020 16:10

Jak tam zwolnienia na sieciach ?? Ile osób poleciało ??
    B

29.04.2020 21:50

9 osób Od 10 osób trzeba by wypłacić odprawy

30.04.2020 11:06

Dziękujemy za komentarz. Niestety forum nie jest miejscem do rozmów na tak ważne tematy. Jeśli chciałbyś podzielić się swoimi przemyśleniami na ten temat zapraszamy do kontaktu bezpośredniego, również anonimowo, pod adresem e-mail: [email protected]. Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    Branża

26.04.2020 09:41

Czy jesteście teraz na HO ? Czy już powót na sklepy? Podobno fabryka na postojowym a reszta ma być objęta tarczą ? Prawda to?
    Obecny

21.03.2020 00:04

Kumpel mi kazał tu zajrzeć i to zobaczyć . Ale jazda , bez kitu . Powiem wam tak, za chwile role się odwrócą i będą masowe zwolnienia , ludzie będą szukali pracy jak nigdy wcześniej . Wezcie się ocknijcie ludzie i cieszcie się ,ze Wawel nas nie zwalnia bo dostać prace za chwile będzie w (usunięte przez administratora) ciezko . U kumpla w firmie już się dzieje a to tez branża fmcg .Jak ktoś chce odejsc to się nie obrazę bo kumpel będzie za chwile szukał
    Ania

18.03.2020 08:58

Firma wymaga od pracowników profesjonalizmu ciagle ich poddaje ocenie jednak teraz firma Wawel zachowała się poniżej poziomu dna . Chcecie mieć profesjonalistów w zespole to sami dajcie przykład profesjonalnego podejścia do pracowników . Doskonale wiecie ze firmy wstrzymały handlowców . Jak sue ma dyrektorów którzy pracują tu naście lat i wychowywali się na ekonomi PRL to się zarządza firma jak sie zarządza
    Ania

20.03.2020 23:35

Może i racja bo odczucia są jakie są ale otwórz własna firmę i podejmuj decyzje „nadwodne” To nie jest wszystko tak logiczne i proste jakby się mogło wydawać. Naprawdę łatwo pisać ale dlaczego ktoś i np ty w końcu nie odważy się tego napisać do tego zarządu co? No napiszcie bo może tutaj tego nikt nie widzi ??
    szok

16.03.2020 19:05

Niestety obecnie panująca epidemia uświadomiła Nas w przekonaniu, że pracownik najniższego szczebla nie liczy się dla firmy, ani jego zdrowie oraz zdrowie jego najbliższych. Obecne wytyczne sugerują, aby generować jak najmniejszy ruch na sklepach tymczasem Wawel nie zapewnił swoim pracownikom żadnej profilaktyki zabezpieczającej przed zarażeniem koronawirusem. Handlowcy ze względu na specyfikę pracy nie mają odpowiednich warunków sanitarnych, nie mają jak umyć rąk oraz czym ich zdezynfekować. Firma nie zdaje sobie sprawy, że naraża zdrowie kilku tysięcy ludzi- swoich pracowników,a przede wszystkim niczego winnych ich najbliższych współdomowników, którzy zgodnie z wytycznymi zostali w domu.
    Waclaw

18.03.2020 09:20

Chyba dopiero macie dostać z nast wypłata
    Ph

20.03.2020 23:30

Do kogo ty masz teraz pretensje ? Ja ci tylko mówię co ja zrobiłem . To ze ty nie masz to nie jest mój problem . Ty nie czytasz co pisze tylko klikasz jak opętany.Moje zdrowie moja sprawa twoje zdrowie twoja sprawa. Nikt cię do niczego nie zmusza a jak tobie się coś nie podoba to rob wypad i z głowy. Chłopie nie płacz już
    Worker

20.03.2020 21:36

Jak zwykle, wylewanie żali na Gowork. Nikt Was nie trzyma, wystarczy kartka A4, dwa zdania i jesteście wolni, napisanie wypowiedzenia nie jest trudne. Nikt nikogo do pracy nie zmusza, do jazdy po sklepach również. Frustraci niestety zawsze będą płakać.
    Pzp

17.03.2020 18:44

Bliska mi osoba pracuje w Wawelu jako Handlowiec. Do tej pory firma sprawiała nawet dobre wrażenie w wielu aspektach, osoba ta - powiedzmy, że była zadowolona. Jednak po ostatnich wydarzeniach Wawel traci w oczach. W dobie pandemii Wawel nie wychodzi z żadną propozycją dla pracowników zostawiając ich samym sobie, chociaż słodycze nie są artykułami pierwszej potrzeby! Handlowiec odwiedza kilka, czasem kilkanaście sklepów dziennie zagrażając zarówno kierownikom tych sklepów, sobie jak i swojej rodzinie. Firma nie zapewniła pracownikom nawet środków dezynfekujących (to 50 zł na bieganie po drogeriach i szukanie i tak obecnie masowo wykupywanych środków brzmi jak kiepski żart...). Oczywiście można mówić "niech pracownik pójdzie na L4", ale nie każdy lekarz da zdrowej osobie L4. Ze strony firmy padła sugestia urlopów - czy zatem pracownik powinien wykorzystać cały urlop, żeby uniknąć zagrożenia zarażenia się wirusem? Czy powinien cały swój urlop wykorzystać na siedzenie w czterech ścianach, żeby nie narażać swoich najbliższych, bo pracodawca o niego zwyczajnie nie dba? To firma powinna wyjść z propozycją, pokazać SZACUNEK dla swojego pracownika, a nie kazać mu kombinować co ma robić. Jestem zawiedziona, bo bliska mi osoba jest cały czas zdenerwowana, naraża swoją rodzinę odwiedzając szereg sklepów! Zamykane są szkoły, uczelnie, urzędy, większość osób pracuje zdalnie... Ta kwarantanna ma na celu spowolnienie wirusa. To chodzi o zdrowie wszystkich nas na dookoła. Ludzie, to są dwa tygodnie, a bez słodyczy da się przeżyć... Totalny brak poszanowania człowieka. Widać, że w Wawelu od człowieka ważniejszy jest zysk. Wawel chyba przestał dbać o swój wizerunek.
    POIRYTOWANI PRACOWNICY FIRMY

27.02.2020 21:08

Szanowni Państwo, Szanowny Zarządzie FIRMY WAWEL NA CZELE Z DYREKTORAMI, KIEROWNIKAMI I WSZYSTKIMI TYMI, KTÓRZY NA SKLEPACH CHYBA NIGDY NIE PRACOWALI.... BARDZO WAS PROSIMY MY WASI HANDLOWCY ABYŚCIE W KOŃCU ZAPRZESTALI DURNEJ GRY W NASZA STRONĘ! Troszkę szacunku!!! Daliście mam podwyżki, które inne firmy dawały na start... myślicie ze za (usunięte przez administratora), które sami MUSIELIŚMY SOBIE ZASŁUŻYĆ SPRAWIA ZE BĘDZIEMY(usunięte przez administratora) PROSZĘ OGARNIJCIE SIĘ...(usunięte przez administratora)MYŚLICIE ZE NOWOSCI KTÓRE MAMY WPROWADZAĆ NA SKLEPY PRZEKONAJĄ NAS DO TEGO TE MARNE BILETY DO KINA? Jeszcze NAS na nie stać wiec nie potrzebujemy WASZYCH OCHŁAPÓW ;) ZMIENIACIE CAŁY CZAS SYSTEMY PREMIOWANIA.... ileż można? MYŚLICIE ZE NIE POTRAFIMY LICZYĆ? KAŻDY WIE ZE JESTEŚMY STRATNI ;) EKSPOZYCJI NIE DA SIĘ ZROBIĆ WIEC JUŻ 500ZL BRUTTO W PLECY DO TEGO ZROBIMY PLAN NA 130% i tez za każde 30% jesteśmy stratni czyli 900zl BRUTTO CO DAJE NAM 1400ZL (usunięte przez administratora) NAS NA PREMI... CO MIESIĄC!!!! NIKT NIE WIDZI ILE WKŁADAMY ROBOTY W TA FIRMĘ.... ZOBACZCIE ZE BEZ NAS TEN WASZ WAWEL BY SIĘ NIE SPRZEDAWAŁ ;) BO GDYBY NIE WYMIANA TO NIC BYŚCIE NIE MIELI. OGARNIJCIE SIĘ LUDZIE BO JAK ZACZNIE SIĘ ROTACJA PRACOWNIKÓW TO NIKT NIE BĘDZIE U WAS PRACOWAĆ (usunięte przez administratora) PS: NIE POLECAMY WAM TEJ FIRMY.... JEŻELI MACIE INNA MOŻLIWOŚĆ PRACY ZREZYGNUJCIE Z PROPOZYCJI FIRMY WAWEL WSADŹCIE NAM JESZCZE GPS W PUPE ABY BYŁO MIŁO I PRZYJEMNIE.... TAKI SYSTEM ZARZĄDZANIA NIE JEST DOBRY....
    znajacyWawel

29.02.2020 23:31

Nie rozumiem takich wpisów. jak komuś się nie podoba praca może pracować gdzie chce mamy wolny rynek. FoodCare, Maspex etc. czekają. kolejne kultura wymaga pisania normalnym pismem, a nie z CapsLock'iem - wyraz oburzenia? kolejno, w firmie Wawel z tego co słyszałem wdrożona została polityka antymobbingowa, więc można zgłaszać na bieżąco, a nie (usunięte przez administratora) pisać. kolejno, jak się komuś pracować nie chce, to nie zrobi targetu, ale żadna firma nie płaci za siedzenie! kolejno, co pracownik robi bez kontroli, to co chce, kolejno, nie masz nic na sumieniu podpisz się z imienia i nazwiska, wtedy koledzy ocenią Twoją pracę.
    Stary pracownik

07.03.2020 18:50

Szanowna PANI czas poszukać pracy poza strukturami firmy. Nie podoba się to idź tam gdzie TWOJA CIĘŻKA PRACA , POPRAWNE RAPORTOWAMIE,RELACJE NA SKLEPACH , których najwyraźniej nie posiadasz bo jesteś słabym PH. Strzeliłaś sobie w stopę ta opinia bo WSZĘDZIE DOBRZE GDZIE NAS NIE MA a pracować trzeba wszędzie, robić wyniki stawiać expo robić perfect st., budować dystrybucje i WYMIENIAĆ TOWAR! Obudź się . Bywa ciezko i to jest bezapelacyjne A L E to w twojej gestii jest to aby wyznaczyć sobie priorytety. Jak czytam tak napisane opinie jak twoje to odrazu wiem,ze po prostu nie robisz roboty bo poziom irytacji sięgnął zenitu i zamiast wziąć sie w garść piszesz tutaj. Masz prawo. Jestem od lat w firmie z jedna przerwa bo myślałem ze gdzie indziej jest lepiej i wtedy zrozumiałem ze jak se pościelisz tak się wyśpisz . Ja już wiem ,ze dużo zależy od nas jak nie duża większość .
    Madzia

29.01.2020 11:19

Czy ktoś pracował dla wawela przez target PRO lub inną agencje na detalu?

Zostaw merytoryczną opinię o Wawel S.A.