Wawel S.A.

Adres: Władysława Warneńczyka 14, 30-520 Kraków

NIP: 6760076868 KRS: 0000014525

Wawel S.A.
2 305 5 1

Opinie o Wawel S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

nick
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

1.Czy ktoś może napisać jak wygląda praca jako PH? Trzeba jeździć po sklepach i sprzedawać dla firmy produkty, szukać nowych klientów czy też bazuje się na jakiejś bazie? 2. Jaki obrót musi zrobić pracownik? Bardzo proszę o odpowiedzi chociaż na część pytań.

Pomocna?
Tak2Nie
Alfą
 Opinia
@nick 16.05.2019 00:34

Ogólnie możesz siedzieć w domu i nie jeździć

Pomocna?
TakNie3
Łukasz
 Opinia
@nick 16.05.2019 00:34

Jesteś zainteresowany pracą na stanowisku przedstawiciela handlowego? Składałeś już CV? Jeśli chodzi o obowiązki to należy do nich kompleksowa obsługa detalicznych punktów sprzedaży i nawiązywanie i utrzymywanie kontaktów z klientami obecnymi, a także nowymi. Wymagana jest także znajomość lokalnego rynku. Jeżeli będziesz na rozmowie kwalifikacyjnej daj znać jak Ci poszło i czy zostałeś przyjęty?

Pomocna?
Tak2Nie
ByłyWawel
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@nick 16.05.2019 00:34

Cześć, auta hyundai i20 z kratka, bez możliwości jazdy prywatnie chyba, że chcesz płacić 90gr za km. Klientów w bazie masz jak wszędzie trzeba szukać nowych klientów, jeździsz sprzedajesz. Skoro szukają pracownika to czyli ta baza jest średnia. O tyle ile masz szczęście i trafi Ci się dużą sieć sklepów to masz szansę zrobić plan. 2 Obrót zależny od miesiąca ale średnia to grubo ponad 100tys. Do tego co miesiąc 40 ekspozycji do wstawienia. Może ktoś więcej napisze Ci o rozliczaniu tychże ekspozycji i towarze na przeceny

Pomocna?
Tak1Nie
pl
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@ByłyWawel 23.05.2019 11:27

"Do tego co miesiąc 40 ekspozycji do wstawienia." czyli musisz samemu wystawiać jakieś promocyjne towary w sklepach?????

Pomocna?
Tak1Nie
Łukasz
 Opinia
@ByłyWawel 23.05.2019 11:27

Czy za zrobienie planu i dobrą sprzedaż dostajesz premię, a jej wysokość jest uzależniona procentowo od zrobionego targetu? A inne dodatki do wynagrodzenia? Mam na myśli szkolenia lub pakiet socjalny. Takie bonusy dają motywacje do wydajniejszej pracy. Co o tym myślisz?

Pomocna?
TakNie
Rutra
 Opinia

Na Szczecin i okolice PH na rynek nowoczesny fajnie się pracuje. Szefowa jest na prawdę super.

Pomocna?
Tak1Nie5
Poszukujacy
 Opinia
@Rutra 23.06.2018 14:48

Pojawiło się ogłoszenie na ten region właśnie. Czyli warto złożyć aplikacje??

Pomocna?
TakNie4
Rutra
 Opinia
@Poszukujacy 23.06.2018 23:38

Warto

Pomocna?
Tak1Nie3
Miss
 Opinia
@Poszukujacy 23.06.2018 23:38

Z tym warto to bym nie szastała . Kasa słaba roboty ogrom. Brak doceniania na każdym kroku,

Pomocna?
Tak5Nie
Poszukujacy
 Opinia
@Miss 25.06.2018 17:59

To warto czy nie? Jakie zarobki średnio? Ktoś awansował czy zatrudniają dodatkowe osoby na tym regionie?

Pomocna?
TakNie
miss
 Opinia
@Poszukujacy 25.06.2018 18:28

Ktoś odszedł bo miał większe oczekiwania. Kasa słaba pracy dużo brak zespołu zero zgrania. jedyne co fajne to produkty.

Pomocna?
Tak6Nie
Ewel
 Opinia
@Rutra 23.06.2018 14:48

Rutra chyba sama jesteś tą szefową . Myslisz dlaczego ludzie odchodzą? 70% to właśnie przełożony a 30 % to zarobki. 2 tys netto podstawy!! Kur.....a żarty , a zapieprz jakby minimum 4 tys

Pomocna?
Tak9Nie
Miss
 Opinia
@Ewel 27.06.2018 11:10

No niestety. I co bym nie robiła i tak winny jest kds. To podejście do pracownika jest bardzo słabe

Pomocna?
Tak5Nie
Rutra
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ewel 27.06.2018 11:10

Nie jestem . Mam na imię Artur i pracowałem tam 9 miesięcy . Odszedłem do innej. Firmy bo dostałem propozycje na RkS. Pracowało się fajnie i z perspektywy czasu widzę , ze innych firmach jest naprawdę więcej ciśnienia. Pisząc na tym portalu , chciałem się wypowiedzieć jako osoba jeszcze pracująca , ale widzę ze jeśli ktoś był zadowolony ze swojej pracy , to nie portal dla niego.

Pomocna?
Tak1Nie2
TonyMontana
 Opinia

Witam, czy pracował ktoś z Was na stanowisku Specjalisty ds. Trade Marketingu? Albo na jakimkolwiek innym stanowisku w dziale marketingu? Jak zarobki, zakres działań, inne benefity, atmosfera w zespole itp. Z tego, co widzę trwa rekrutacja i zastanawiam się czy aplikować. Z góry dziękuję za wszelkie informacje :)

Pomocna?
TakNie
Asd-_^
 Opinia

Witam serdecznie forumowiczów. Mam pytanie odnośnie w/w pracodawcy, a konkretnie dotyczy one specyfiki stanowiska Regionalnego Kierownika Sprzedaży... Chciał bym zasięgnąć rzetelnych informacji, a mianowicie: Jakie uposażenie oferuje pracodawca (samochód / marka/model/wyposażenie/prv możliwość korzystania), narzędzia, ilość PH w Zespole, szacowane zarobki (pensja zasadnicza)... z góry dziękuje za pomoc i rychła odpowiedz. Pozdrawiam!

Pomocna?
TakNie
Nick
 Opinia
@Asd-_^ 26.03.2019 22:49

Ciekawe . Warunki są takie : 1. Ludzie pracujący za podstawę brutto taka jak w innych firmach maja netto 2. Standardy z kosmosu 3. Plany z rękawa 4. Nękanie pracowników 5. Ekspozycji do wystawienia w miesiącu to nawet 80 standow/osoba 6 brak stabilności systemu premiowego 7. PH w tej firmie to krętacz kłamca i oszust taka przynajmniej są traktowani pH

Pomocna?
Tak10Nie
ML
 Opinia
@Nick 27.03.2019 06:12

Chyba nie jest tak źle. Ponoć dali ostatnio podwyżki .

Pomocna?
TakNie1
Joli
 Opinia
@ML 04.04.2019 08:44

No niby są podwyżki ale nie dlatego ze doceniają starych doświadczonych pracowników tylko dlatego ze za 2000 zł z małym haczykiem podstawy nikt nie przyjdzie pracować. Taka smutna prawda

Pomocna?
Tak2Nie
Jaro
 Opinia

Co się dzieje w tej firmie ??? Ogłoszeń tyle jakby dopiero otwierali dział handlowy

Pomocna?
Tak14Nie
Tutti frutti
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Jaro 28.02.2019 06:16

Co się dzieje? Poczytaj opinie. W obecnych czasach jak ktoś idzie do pracy w Wawelu to albo chce zdobyć doświadczenie po maturze albo jest nieudacznikiem. Naprawdę oni płacą brutto tyle co słabe firmy Bartosz. DRAMAT. Atmosfera katastrofa. Rotacja taka , że zadki kiedy jest cały zespół sprzedażowy. A mały kurdupel wali maila z krzesełka... Produkty SUPER, trzeba im przyznać . Ale cała reszta NIE POLECAM!!!

Pomocna?
Tak10Nie
Tutti frutti
 Opinia
@Tutti frutti 05.03.2019 12:12

Co słabe firmy netto*

Pomocna?
TakNie
Lukas
 Opinia
@Jaro 28.02.2019 06:16

Jak napisał przedmówca, poczytaj opinie. Firma to jakiś dramat, myślenie i zarządzanie rodem z PRL. Pracowałem akurat w Dobczycach i nie w handlu ale nie wydaje mi się by w tym dziale było lepiej. Na szczęście udało mi się szybko zmienić pracę, inaczej bym tam zwariował. Może dla kogoś prosto po szkole i bez większych oczekiwań będzie to praca ok, ja mając spore doświadczenie w innych firmach uważam że gorszej niż Wawel nie widziałem. Kwestie zarobków to oddzielny temat, ale adekwatne do poziomu tej firmy, czyli baaardzo niskie.

Pomocna?
Tak9Nie
Jaka
 Opinia
@Jaro 28.02.2019 06:16

No niestety . Ludzie tutaj albo pracują już pare ładnych lat albo pare miesięcy . Kierownicy bez jakiego kolwiek przeszkolenia. Na Poznaniu od 2 lat brak stałego pH na sieciach, 3 miesiące i zmiana i to nie ze względu na firmę

Pomocna?
Tak4Nie
Nick
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

PH sieci Olsztyn ktoś był na rozmowie ?? Była juz rekrutacja ??

Pomocna?
TakNie
Huta
 Opinia

Ktoś był na rozmowach pH sieci ??? Jakieś info ???

Pomocna?
TakNie
Buba
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Huta 15.03.2019 06:07

Byłam z 2 lata temu. Wówczas rozmowa w hotelu z dyrektorem ds sprzedaży i regionalnym kierownikiem w innym terminie.

Pomocna?
TakNie
Nowy kandydat
 Opinia

Cześć, Jakie wynagrodzenie można otrzymać na detalu kwota netto interesuje mnie podstawa i premia. Jakie auto? Czy można jeździć prywatnie? Czy dostaje się towar na wzmianki?

Pomocna?
TakNie
Doda
 Opinia
@Nowy kandydat 23.01.2019 18:38

Podstawa niecałe 2000 a premia realnie może z 1000 dostaniesz jak się postarasz. Auto to mały hyundai dwu osobowy z krata wymieniaja podobno teraz na nowe ale trwa to już tyle ze nie wiem kiedy się reszta doczeka.... nie można jeździć prywatnie chyba ze zapłacisz 90gr za kilometr. Towar na wymiany dostajesz co miesiąc to jest akurat spoko. Jak tu pisał ktoś niżej dla osób bez doświadczenia okej inni raczej nie będą pracować za taka kasę ;]

Pomocna?
Tak13Nie
Łukasz
 Opinia
@Doda 23.01.2019 22:53

Mogłabyś napisać, czy zaraz po zatrudnieniu pracownik jest odpowiednio przeszkolony z zakresu obowiązków, które będą na niego czekały w firmie Wawel? Pracodawca dba o to, aby pracownik był przeszkolony, jak należy z bezpośredniej obsługi klienta, czy może już w trakcie aplikowania wymagane jest doświadczenie zawodowe w wykonywaniu tego typu obowiązków? Będę wdzięczny za odpowiedź.

Pomocna?
TakNie
Magda
 Opinia
@Łukasz 25.01.2019 11:16

Przeszkolą cię tutaj już nie trzeba mieć doświadczenia

Pomocna?
Tak3Nie
smolny
 Opinia
@Doda 23.01.2019 22:53

2000zl podstawy??? brak mozliwosci uzytkowania auta??? ktos tam wogole chce pracowac? jednym slowem warunki (usunięte przez administratora) hahahahahahaha

Pomocna?
Tak9Nie
alex
 Opinia
@Doda 23.01.2019 22:53

co masz na mysli mowiac maly hundai? i10 i do tego z kratka???

Pomocna?
TakNie
Chce aplikować
 Opinia

Cześć, Czy przedstawiciele handlowi maja takie benefity jak: Karta multisport? Pieniądze na święta? Dofinansowanie do wczasów? Pozdrawiam ;)

Pomocna?
TakNie
Prawdziwy
 Opinia
@Chce aplikować 30.01.2019 19:10

Karta ms jest na pare wejść . Wczasy pod grusza są Pieniądze na Boże narodzenie są . Stres jest Twoja wina zawsze jest Zespołu nie ma Atmosfera Jest taka ze niewiadomo czy się śmiać czy płakać . Integracji brak Prace domowe są często

Pomocna?
Tak10Nie
Ela
 Opinia
@Prawdziwy 31.01.2019 06:03

Zgadzam się w 100 %

Pomocna?
Tak3Nie
Darek
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ela 31.01.2019 17:25

Ta firma to dramat. Pracowałem 1,5 roku w regionie centralnym, kierownik dramat, nie ma pojęcia o pracy z zespołem. Tylko zjebka za wszystko, zero pozytywów. Pewnie mu tak beret zryli w siedzibie. Generalnie nie polecam firmy. Pracy bardzo dużo, zero podwyżek i ciągłe narzekanie. Wawel to sciema.

Pomocna?
Tak4Nie1
Tutti frutti
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Ogólnie dobra firma jak ktoś szuka doświadczenia jako przedstawiciel handlowy zaraz po szkole. Ja osobiście nie polecam, rotacja przedstawicieli w regionie średnio +5 na rok. Zarobki ( podstawa ) KATASTROFA!!!! System premiowy ok ale trzeba popracować minimum pół roku, a mało kto to wytrzymuje.... Ankiety Stendy Mycie ekspozytorów Przeterminy I co najważniejsze nie można zrobić cen na sieciach handlowych jak w Biedronce , bo nie, bo taka jest polityka firmy. Jak już sprzedacie dużą ilość do klienta i nie daj Boże coś się przeterminuje to usłyszycie, że to była zła decyzja i źle oceniliście potencjał klienta. Napoleon Wam tego nie odpuści ,pisząc maile z wyciągu narciarskiego z krzesełka. Chudy kolejny dwulicowy wielki krajowy kierownik... Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić podejście do ludzi

Pomocna?
Tak10Nie
Handlarz
 Opinia
@Tutti frutti 22.02.2019 22:47

Standy do wypieków sprzedane, że masz czas pisać opinie?:P

Pomocna?
TakNie
Tutti frutti
 Opinia
@Handlarz 22.02.2019 23:52

Co proszę? Ja już na swoim i chyba jestem im wdzięczny, że tam nie pracuje :) Nie byłem handlowcem...

Pomocna?
Tak2Nie
Bartek
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Tutti frutti 22.02.2019 22:47

Rotacja niesamowita jest. Region północno zachodni szaleństwo

Pomocna?
Tak1Nie
Ajo
 Opinia
@Bartek 25.02.2019 21:51

Na detalu ??

Pomocna?
Tak1Nie
Bartek
 Opinia
@Ajo 26.02.2019 18:19

Na sieci

Pomocna?
TakNie
Wqr
 Opinia
@Bartek 27.02.2019 10:04

Jak się ma taka kierowniczkę to nic dziwnego . Na Poznaniu to nikt nie może wytrzymać dłużej niz 3 miesiące . Ciekawe

Pomocna?
Tak3Nie
paweł
 Opinia

Praca jako RKS Jakie zarobki- podstawa i premie Jakie auto służbowe Region północny- ilu ludzi pod sobą?

Pomocna?
TakNie
Tutti frutti
 Opinia
@paweł 20.02.2019 15:35

Skoda Octavia Zarobki łącznie ok 5 netto Ogólnie NIE POLECAM!!!

Pomocna?
Tak2Nie
Wow
 Opinia
@Tutti frutti 22.02.2019 22:52

5 tys dla kierownika ???? Chyba tygodniowo . Jakim cudem lider rynku płaci tak mało ????

Pomocna?
TakNie
Justi
 Opinia

Firma próbuje sprawiać wrażenie profesjonalnej ale realia są takie, że to "bieda z nędzą" i to na każdym poziomie (zarobki, myślenie, funkcjonowanie, zarządzanie).

Pomocna?
Tak5Nie
Ktoś
 Opinia

Dzień dobry. Moim zdaniem wasze produkty powinny być obok alkoholi. Ponieważ mają do nich dostęp dzieci. W waszych produktach jest tyle alkoholu że bez problemu można się nimi "upić". Jeżeli stać was tylko na ten sposób pozyskiwania klientów ładując niemal we wszystko alkohol, to uważam że jesteście biedni moralnie. Moje sugestie dla Wawel S.A.: Produkcja również słodyczy bez alkoholu. Ponieważ jest ich bardzo mało. A te zawierające go przenieść na dział alkoholowy.

Pomocna?
Tak2Nie1
gitaro
 Opinia
@Ktoś 03.02.2019 09:54

Gościu nie przesadzaj tylko truflowe i adwokat mają nadzienie alkoholowe

Pomocna?
Tak4Nie
Ale to już było
 Opinia

Przez przypadek tutaj trafiłem, ale myślę sobie tak, poczytam i zobaczę czy się coś zmieniło :D Pracowałem 5 lat temu przez rok jako PH, naprawdę z perspektywy czasu jestem zdziwiony, że tak długo wytrzymałem :D Miałem naprawdę biedny teren, najbiedniejsze powiaty, na podległym mi obszarze działo 3 PH Wedla :D Było to dosłownie pół województwa :D Pona 200 sklepów, większość szrot wiejski, ale się jeździło bo jakoś trasówkę trzeba było złożyć. Gdybym zostawił tylko dobre punkty (bynajmniej na papierze), to jeździłbym do nich co tydzień robiąc dziennie 300 czy 400 km. Realnie może 30 sklepów współpracowało, jedna sieć stanowiąca głównego partnera (15 fajnych punktów) nie współpracowała, bo nie było wymian:D Oczywiście wina była moja :D Przez klientów byłem traktowany gorzej jak (usunięte przez administratora) mniej więcej jak bandyta :D Same długi! Towar na wymianę dostałem dwa razy, słyszałem później, że następca coś tam dostawał raz w miesiącu, byłem w szoku. Jak czytam, że macie teraz raz w miesiącu, no nie mogę uwierzyć, za moich czasów miałbym połowę stresu z głowy :D Raz przed Wielkanocą dostałem kilka kartonów z michałkami w torebkach (żebyście nie myśleli, że jakieś kilogramy :D) na wymiany, termin kończył się za 3 tygodnie :D W sklepach leżeli ze śmiechu, bo po 3 miesiącach obiecanek, że w "...nowym roku przywiozę!" tylko tak można było zareagować :D Zresztą to były dwa sklepy, które od razu te michałki policzyły za połowę :D Gdy zacząłem pracować okazało się że w jednym punkcie nadal była nieodebrana faktura za gazetkę promocyjną, ponad pół roku :D Przez kilka miesięcy robiłem sms's zbiorczego do mos'a, bo każdy miał niby robić przez miesiąc ale jakoś tak zostałem, bo jemu się nie chciało :D Czekałem czasami do późna, bo zawsze ktoś zapomniał mi przysłać a potem nie mogłem się do niego dodzwonić :D Głupio było raportować bez tej osoby, czułem się trochę jak konfident :D Człowiek kończył pracę i nie miał spokoju ... Kiedyś kazali sprzedawać pakiety bombonierek, odpowiedzialność zbiorowa, każdy musiał ileś tam sprzedać, ale liczyło się tylko dwóch dostawców, akurat praktycznie żaden z moich klientów z nimi nie współpracował ale to nie ważne, na prośbę o podłączenie do tej akcji kogoś z mojego terenu zapadała cisza :D ale winny byłem ja :D Mogłem sprzedać dwa razy tyle ale się nie liczyło w systemie :D Nie miałem dużych sklepów, praktycznie zero zamówień spisanych, kolega z innego rejonu w dwie godziny zrobił dwa i pół zadania, bo przejechał się po "dużej aglomeracji" i spisał co tam mu pozwalali, ja mogłem się nasprzedawać jak głupi i nawet połowy nie zrobić :D Ech .... długo by pisać, już w ogóle nigdy nie zamierzam pracować jako PH, wydawało mi się, że taka praca jest żmudna ale jakoś idzie, po przygodzie z Wawelem wiem, że to najbardziej wk....ca praca jaka może być :D Firmy źle nie wspominam, współpracownicy w porządku, pierwszy szef ok facet, drugi spięty mobingowiec, ale w sumie mu się nie dziwię :D Myślę, że od góry ktoś to już źle rozgrywał i nie wypracowali dobrego systemu, rynek tradycyjny u mnie był po prostu martwy. Konkurencja miała troszkę więcej funduszy, ja prosiłem o możliwość postawienia stand'a za free a kolega z firmy też na W brał fakturkę marketingową :D Produkty maja ok, trufle Wawela do dzisiaj kupuję czy czekoladę gorzką 70 :D Ogólnie widzę dużo się nie zmieniło :D

Pomocna?
Tak6Nie
Ciekawy
 Opinia

Na jakim systemie pracują przedstawiciele handlowi? Jakie są tablety?

Pomocna?
TakNie
NiktWażny
 Opinia
@Ciekawy 26.01.2019 22:16

System Sagra, tablety Samsung, aplikacja się na nim nie zacina. Chciałem też przy okazji spytać innych przedstawicieli czy i u nich wskaźniki sprzedaży z tableta mają się nijak do tej niby sprzedaży rzeczywistej której wyniki dostajemy mejlem i musimy brać za pewnik bez jakiejkolwiek możliwości weryfikacji, na konferencji ktoś podczas płomiennego przemówienia pełnego zachęt coś na kształt zmotywuje Was samym kijem bez marchewki. Obiecał, że od poniedziałuku wszystko będzie działać minął miesiąc a dalej dzialamy na ślepo.

Pomocna?
TakNie
Jak?
 Opinia
@NiktWażny 29.01.2019 17:50

Ty nie masz zarabiać w tej firmie tylko dla firmy. Lider rynku a ludzi traktuje ze brak słów. Fakt jest taki ze im ładniej coś wyglada na reklamach tym większy (usunięte przez administratora) w środku. Ciekawe co wymyśla dalej z target pro

Pomocna?
Tak2Nie
Magda
 Opinia
@NiktWażny 29.01.2019 17:50

Chyba tylko (usunięte przez administratora) tak działają ze nie wysyłają wyników cały miesiąc a potem brak premi bo niby to i tamto się nie zliczylo porażka!!

Pomocna?
Tak1Nie
Ciekawy
 Opinia

Cześć, Czy Przedstawiciel Handlowy ma możliwość wykupienia karty sportowej multisport? Czy jest opieka medyczna? Czy jest jakiś inny social dla pracowników?

Pomocna?
TakNie
Jol
 Opinia
@Ciekawy 26.01.2019 07:25

Multi sport jest ale ponoć na pare wejść . Brak opieki medycznej . Brak jakich kolejek szkoleń co dziwne bo są oceny roczne które wskazują obszary do poprawy ale niestety nikt w żaden sposób nie pomaga w poprawie tych obszarów .

Pomocna?
Tak2Nie
Zainteresowany
 Opinia

Jak wyglada praca na ASM detal. Warto aplikować?

Pomocna?
TakNie
Kandydat
 Opinia

Czy ktoś kto wczoraj był w Czeladzi na rozmowie dostał prace? Pozdro

Pomocna?
Tak2Nie
Ciekawski
 Opinia

Witam, jak z pracą jeżeli chodzi o obsługę informatyczną ? Pojawiła się oferta pracy dla informatyka.

Pomocna?
TakNie
Lol
 Opinia

Pieniądze marne. Roboty bardzo duzo . Motywacji brak . Firmie najbardziej brakuje zgrania , zespołowości . Ludzie w regionach to czasem się nie znają . Ale jak Mo to wszystko być jak firma zarządzają dinozaury które nosa poza swoje ego nie wystawiają

Pomocna?
Tak8Nie1
Niwy
 Opinia

Witam. Pojawiły się ogłoszenia na pH ktoś może przybliżyć jakie warunki panują ?

Pomocna?
TakNie
Mistrrz
 Opinia
@Niwy 07.01.2019 07:07

Gdzie te ogłoszenia bo nie widze

Pomocna?
TakNie
Szczery
 Opinia
@Niwy 07.01.2019 07:07

Ogólnie prr lat był spokój ale teraz to firma zmienia co chwile strategie i podejście do pracownika zmiana dyrektora kamów . Ogólnie na sieciach jest różnie z zarobkami może być 2600 może być więcej. Auta 2 osobowe z kratka , prywatne kilometry stawka strasznie wysoka za km. Telefon tablet brak komputera a co chwile jakaś tabelka do zrobienia . Super produkty ale .....

Pomocna?
Tak8Nie
Magda
 Opinia
@Niwy 07.01.2019 07:07

Jak nie masz doświadczenia to idź. Tylko tacy zaczynaja teraz tam prace! Żaden szanujący się pH z doświadczeniem tam nie pójdzie. Obsługa większości sklepów na których nic się nie sprzedaje ciagle jakieś wymiany. Zawsze robisz coś zle, wypłacają mniejsze pieniądze niż zarobiles, kontrole, ucinanie premii. Auto służbowe którym nie możesz jeździć prywatnie No chyba ze zapłacisz taka stawkę za km ze jeszcze na tym zarabiają. Nie warto!!

Pomocna?
Tak5Nie
Dress
 Opinia
@Magda 15.01.2019 10:20

No to kiepsko... A na detalu lepiej? Przez target PRO widzę teraz rekrutuja

Pomocna?
TakNie
Pracowałem
 Opinia
@Niwy 07.01.2019 07:07

Potwierdzam to co mówi Szczery, duża rotacja pracowników, tabelki, dodatkowe zadania domowe:) kierownicy myślą, że 8h masz być w terenie a w domu jest czas na uzupełnienie tabelek i planowanie kolejnych dni. Zdecydowanie polecam nowym w tym zawodzie, przeszkolą, nauczą a pózniej uciekać jak najdalej bo psychicznie człowiek nie wytrzyma kilka lat :)

Pomocna?
Tak6Nie
Brat
 Opinia
@Pracowałem 15.01.2019 12:47

Mówicie o sieciach?

Pomocna?
TakNie
Szary
 Opinia
@Brat 15.01.2019 14:41

Na sieciach jest żle ale jeszcze jakoslś się kręci . Detal to już dawno poległ . Pewnie dlatego zatrudniają firmę zewnętrzna do obsługi

Pomocna?
Tak2Nie
Magda
 Opinia
@Dress 15.01.2019 10:44

Pisałam o detalu. Naszczęście już tam nie pracuje... ale słyszałam ze na sieciach wcale nie lepiej

Pomocna?
TakNie
Hgs
 Opinia

Target PRO rekrutuja do firmy Wawel na detal. Wiecie coś bliżej o tej pracy?

Pomocna?
TakNie
anonimka
 Opinia

brygadzistki swoich pupilkow ustawiaja do najlepszych prac a miejscowych lub mniej znanych ludzi sie gnoii. jedni wszystko moga nawet siedziec a drugim(nie pupilkom) daje sie podczas pracy jeszcze inne male prace(tak dla rozluznienia) oczywiscie nieprzyznajac sie o tym kierownikowi..pupilki chodza na urlopy kiedy chca.A nie pupilki sa wywalani jak juz kierownik kazuje zuzyc stary.jedni robia na lekkich stanowiskach a drudzy rypia nonstop na najgorszych..gdy powiesz ze nie chcesz tu robic bo cie osoby zaczepiaja to dostajesz odpowiedz przykro mi niemy kogo dac.ale swoich ludzi zawsze jest gdzies dac do lepszej pracy na to gorsze stanowisko da sie jakas gorsza osobe..i tu pracodawca ma odpowiedz dlaczego ludzie sie zwalniaja z tej firmy..ludzie widza i zapamietuja.PRACODAWCO -wymien swoje brygadzistki.. wszystkie sa do zwolnienia,za duze uklady sie porobily Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: juz napisano

Pomocna?
TakNie
Polak patriota
 Opinia

Ja w tej firmie nie pracuje, natomiast pracuje moja chora na umyśle żona. Jakiekolwiek święto narodowe jest to oni idą do roboty, za grosz szacunku dla ojczyzny. Wydaje mi się że to raczej nawet nie Polacy, tylko przebrani popaprańcy. Ja wiem że bez pieniędzy żyć się nie da ale takie święto jak Boże narodzenie, Wielkanoc czy jak teraz 11 listopada odzyskanie niepodległości oni idą robić ciasteczka bo im wciąż mało. Ludzie czy wy nie macie za grosz szacunku dla tych którzy polegli za wolność którą sami sobie odbieracie? Moja baba to prymityw dla którego jej wartość to kasa w portfelu. Ale dzieci cierpią że mamy nie ma w domu. Nie wiem jak tam zarabiają i nie interesuje mnie. Interesuje mnie za to to aby był czas dla pracy i dla rodziny. Apeluje, jeśli nie zaprzestaniecie tego procederu to najpierw poproszę polskie władzę o pomoc aby ludzie uszanowali święta a potem napiszę do Genewy i do Papierza. Polska od 966 roku jest krajem chrześcijańskim i ma takim pozostać a jak motłochowi wiecznie mało to niech jedzie do innego kraju i zabierze moją babę a moje dzieci znajdą mamę która naprawdę ich pokocha i znajdzie czas dla dzieci a nie dla dorabiania grubych biznesmenów dyrektorków niesławnego wawela ze słodyczami. A wy robole tej firmy nie nazywajcie się polakami bo nimi nie jesteście. Moje dzieci są bardziej zżyte ze mną niż z tą nie nażartą na kasę babą ich matką.

Pomocna?
Tak4Nie1
Gtr
 Opinia
@Polak patriota 11.11.2018 17:11

Do pracy 11 szli??

Pomocna?
Tak1Nie
xxx
 Opinia
@Polak patriota 11.11.2018 17:11

W żadne święta Wielkanocne i Bożego narodzenia oraz 11 listopada nie było pracy. Praca dodatkowa = kto chce to przychodzi.

Pomocna?
TakNie
Iro
 Opinia

Taka strategia krzyczeć ze jest złe przez cały rok a na spotkaniu całej polski opowiadać jaka to wielka i znakomicie rozwijająca się firma tylko ze firmę tworzą ludzie i skoro firma się rozwija to dzieki ludziom których niestety bardzo złe się traktuje. Chyba przydałyby się dyrektorom i kierownikom jakieś kursy szkolenia . Niestety poziom ego nie pozwoli spojżeć krytyczne na siebie. Pozdrawiam i wesołych świat.

Pomocna?
Tak11Nie
Nowoczesny
 Opinia
@Iro 20.12.2018 07:27

Dokładnie firmę tworzą ludzie, którzy będą uciekali stąd.. Dla dyrektorów liczą się jedynie cyfry a nie ludzie, którzy ciężko w niej pracują i są niedoceniani. No w styczniu to będą mówili czego to oni nie robią i jacy są super..

Pomocna?
Tak7Nie
Oswojony
 Opinia

Proszę czego człowiek może się ciekawego dowiedzieć święta za kilka dni placki trzeba robić karp dalej w wannie pływa a Pan dyrektor wymyślił sobie żeby zrobić 7 nockę z soboty na niedzielę! Brawo zero szacunku do ludzi

Pomocna?
Tak4Nie
Iro
 Opinia
@Oswojony 19.12.2018 20:32

Jak nockę ? W jakim dziale ?

Pomocna?
TakNie
PH
 Opinia

Czy ktoś może się orientuje czy w tej firmie będzie lepiej? Pracuje kilka lat. Ale jest co raz gorzej. Chyba przyszedł mój koniec. Jestem jedyny w swoim rejonie co pracuje więcej niż 2lata. Ale mam już dosc. Maile wieczorami. Telefony. L4 zaraz zlosc bo RKS nie lubi zwolnień. Każdy ma prawo zachorować. Ciągle coś zle. Ciagle coś nie tak. Jeszcze nigdy nie było dobrze. Towaru na długi brak. Wiec jak zrobić zamówienie??? Sklepów w bazie 120 z czego 30 nawet nie ma Wawela. A do MOSa to nie dociera. Oni z nas robią durniów czy sami są durniami? Trzymajcie się. Dużo dużo siły i nerwów życzę wszystkim.

Pomocna?
Tak9Nie
Lojalny wwe
 Opinia

Do xxx xxx U nas na rejonie to samo co u was na Białym, zadania niemożliwe do zrealizowania, target z kosmosu na sklepach dług długiem pogania, towaru na wymiany brak, wieczne pretensje pracy jak na 2 osoby a wypłata jak biały murzyn. Już po pierwszym miesiącu żałowałem że się przyjąłem.

Pomocna?
Tak8Nie
Xxxxxxx
 Opinia

W Białymstoku jest to samo. Wypłaty po 1800-2000. Nie znajda nikogo do pracy z innej firmy. Wszyscy wiedza jaka panuje opinia. Długi tragiczne. Towaru na wyrównanie brak. Nie możliwości zrobienia zamówienia. Co dopiero mówić o targecie z kosmosu. Polityka firmy jest taka żeby upychać robić z siebie ofiarę losu i durnia. A na wyrównanie towaru już nie ma. Nie polecam!!!

Pomocna?
Tak8Nie
Góral
 Opinia

Jeżeli dalej będą tak doceniać pracowników to będzie jak w Zakopanem-brak ludzi do pracy i braki towarowe wstyd

Pomocna?
Tak6Nie

Zostaw opinię o Wawel S.A. - Kraków

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wawel S.A.