Contrain Sp. z o.o.
3 423 6 1

Opinie o Contrain Sp. z o.o.

Anita

Czy ktos wybiera sie z Contrain w nablizszym czasie do pracy? Szukam towarzystwa bo nie chce sama wyjeżdżać.

anonymous
@Anita 18.09.2018 16:05

No ja może się wybiore

Anita
@anonymous 19.09.2018 15:58

Napisz do mnie dydu345@gmail.com

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@Anita 20.09.2018 16:48

Zapraszamy także do naszej grupy dyskusyjnej na Facebooku: https://www.facebook.com/groups/pracujznami/?source_id=664300726992501 Tam także można szukać towarzystwa na wyjazd do pracy z nami :) Pozdrawiamy!

Sebastian
@Anita 18.09.2018 16:05

Ja się wybieram ale też się czaje samemu

Aga
@Anita 18.09.2018 16:05

Ja tez jade sama więc moglybysmy jechać razem 11 październik jechalabym

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@Aga 02.10.2018 18:19

Zapraszamy do kontaktu z innymi kandydadami poprzez naszą grupę dyskusyjną: https://www.facebook.com/groups/pracujznami/?source_id=664300726992501

Waldi
@Anita 18.09.2018 16:05

Witam Czytam opinie o tej firmie i nie mam wyrobionego zdania. Może ma pani więcej informacji i nich. Wybieram się z nimi w październiku. Pozdrowionka Waldek

anonymous
@Aga 02.10.2018 18:19

Witam a skąd jedziesz może z łodzi pozdrawiam

anonymous
@Aga 02.10.2018 18:19

Aga 11 października jedziesz i na jaką ofertę na pieczarki bo jestem ciekaw bo sam się zastanawiam

Wujek Adi.

Szanowni Państwo.Pracowałem w kilku agencjach,jednak ciekawi mnie podejście waszej firmy do pracowników.Co agencja inne zasady.Co w przypadku,gdy nie będzie minimum 8 godzin pracy dziennie?Czy będzie wypłacone tzw. postojowe?Czy w przypadku rozwiązania umowy o prace tzw.postojowe trzeba zwrócić,tylko się pytam z czego?

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@Wujek Adi. 04.10.2018 21:09

W zależności od projektu wypłacamy wynagrodzenie za minimalną liczbę godzin. W sprawie szczegółów zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami.

Klara

Skorzystanie z usług biura contrain było jednym wielkim nieporozumieniem, gdyż po pięknym przedstawieniu warunków współpracy w biurze w Opolu, pojechaliśmy do Holandii. Praca miała rozpocząć się od 1 października, więc na miejsce dojechaliśmy w niedzielę o 8 rano, po telefonie do koordynatorki usłyszeliśmy, że mamy skorzystać z zastępczego pokoju gdyż domek który był dla nas, był zajęty. Pojechaliśmy pod wskazany adres Pani nam powiedziała, że mamy w nim być tylko do południa. W pokoju co zastalismy to śmiech na sali, w domu 12 osób, brud, smród i ubustwo a w pokoju dwa materace, półka na książki i szafka nocna, w czym materace brudne, że brzydzilam się na nich położyć. I teraz pytanie za co miałabym płacić 360 euro? Postanowiliśmy, że poczekamy u znajomych, przesiedzielismy z narzeczonym tam 10 godzin, nie wyspami, po czym Pani koordynator spóźniona przyjechała i zakomunikowała nam, że ona nie ma dla nas domku który miał być do nas przypisany i mamy wrócić do tego syfu!!!!! Więc stwierdziliśmy, że to jest kpina i wróciliśmy do domu. Ale pieniędzy włożonych w wyjazd nikt nam już nie zwróci...... Nie polecam, ludzie zastanówcie się czy chcecie pracować i mieszkać w takich warunkach poniżej swojej godności.

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@Klara 02.10.2018 12:52

Pani Klaudio, Państwa przyjazd był zaplanowany na niedzielny wieczór, jednak bez żadnych ustaleń z nami przyjechaliście Państwo wcześniej, rano w niedzielę. Zgodnie z ustaleniami sprzed wyjazdu zakwaterowanie dla Państwa miało być gotowe na wieczór. Zawsze jednak pomagamy rozwiązywać trudne sytuacje i dlatego zaproponowaliśmy Państwu zatrzymanie się na jednym z zakwaterowań (tymczasowo, do momentu gdy Państwa zakwaterowanie nie zostanie przygotowane do zamieszkania). Swój przyjazd do Holandii powinniście Państwo wcześniej potwierdzić u naszego Koordynatora Operacyjnego, czego Państwo nie zrobiliście, mimo iż dane kontaktowe do Koordynatora Państwu przekazaliśmy. O przyjeździe poinformowaliście Państwo będąc już na miejscu, przed umówionym wcześniej terminem. Zakwaterowanie dla Państwa, zgodnie z ustaleniami, byłoby gotowe na niedzielę wieczór. Niestety Państwo nie zdecydowaliście się poczekać, aż Wasze zakwaterowanie zostanie Wam oddane do zamieszkania i wyjechaliście z Holandii.

Xzy

Hejka ☺️ powiecie mi może która ofertę wybrać żeby była w miarę dobra? I czy trzeba jechać podpisać umowę osobiście czy mozna online? Bo daleko mam do ich oddziałów☹️ a i najważniejsze czy jest stawka wiekowa? będę wdzięczna za informację

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@Xzy 27.09.2018 17:02

W celu wybrania oferty zapraszamy do kontaktu z Działem Rekrutacji - nasi rekruterzy pomogą wybrać dla Pana ofertę najbardziej zgodną z Pana kwalifikacjami i umiejętnościami. Umowy podpisujemy wyłącznie osobiście: w naszych oddziałach lub podczas spotkań terenowych. Wiekówka u nas nie obowiązuje. Zapraszamy :)

Paweł

Witam. Ktoś chętny na wyjazd w ten weekend? 3 tygodnie temu wróciłem z Holandii. A W grupie raźniej ???? pracaholandia00@gmail.com

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
Drogi Pracowniku!
Przygotowaliśmy nowe zasady programu rekomendacyjnego. Poleć nam swojego znajomego. Jeżeli polecana osoba przepracuje z nami przynajmniej tydzień, to otrzymasz 200zł na karcie Sodexo! Możesz wykorzystać bon we wszystkich punktach sprzedaży obsługujących płatności kartami MasterCard. To Ty zdecydujesz, na co przeznaczysz swoją nagrodę!
   
Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
Drodzy Pracownicy!
Dobiega końca nasza pierwsza edycja platformy Contrain GO. Jesteśmy jedyną w Polsce agencją pracy tymczasowej, która skorzystała z takiego rozwiązania jak wdrożenie grywalizacji dla pracowników tymczasowych. Chcieliśmy w ten sposób zaangażować Was do komunikacji ze współpracownikami i firmą w formie gier i zabaw. Za poprawne wykonywanie zadań nagradzaliśmy Was punktami, które można wymieniać na nagrody.
Projekt Contrain GO przez te osiem miesięcy cieszył się niespodziewanie dużym powodzeniem – większość z Was wzięła udział w zabawie! Pozwoliliśmy Wam wykazać się umiejętnościami i integrować z innymi pracownikami Contrain. Pokazaliście co lubicie robić poza pracą – a my bardzo cieszymy się, że jesteście w stanie godzić pracę z przyjemnym spędzaniem czasu i rozwijaniem swoich zainteresowań.
Mamy nadzieję, że udział w Contrain GO sprawił Wam dużo frajdy i że udało Wam się zdobyć atrakcyjne nagrody. Dziękujemy za wspólną zabawę!
   
Wujek Adi.

Czy ktoś pracował w firmie Go Fresh w Niemczech na owocach?

AdriannaP
@Wujek Adi. 06.09.2018 18:39

Hej, ja byłam rok temu, ogólnie polecam :) Jak chcesz więcej info to możesz pisać do mnie na maila adrianna.pachnik@op.pl

wawrzyn75

Nie polecam.Płacisz prawie 300 euro za mieszkanie z 30 osobami ze wspólną kuchnią i łazienką to chyba jakiś żart.Są dużo lepsze agencje.

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@wawrzyn75 13.08.2018 17:20

Proszę Pana, nie mamy zakwaterowań, na których jedna kuchnia i jedna łazienka byłyby dzielone pomiędzy 30 osób. Bardzo prosimy o opinie zgodne z prawdą oraz o pozostanie obiektywnym i nie umieszczanie jednocześnie wielu opinii podpisanych różnymi nickami. Pozdrawiamy!

wawrzyn75
@Contrain Sp. z o.o. 14.08.2018 15:37

Witam,zacznę może od tego że to mój pierwszy komentarz na tej stronie :) A co do zakwaterowania to takie informacje uzyskałem telefonicznie w biurze.Pozdrawiam

anonymous
@wawrzyn75 13.08.2018 17:20

Ja tez place 9euro za dobe ale mam super warunki mieszkaniowe mam nawet swoj wlasny pokoj.

anonymous
@anonymous 27.08.2018 21:50

Proszę o więcej informacji, też chcę jechać ale mam wątpliwości co do pewnych pośredników. jasta39122@wp.pl

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
Zapraszam do aplikowania na nasze oferty pracy:


Produkcja sałatek owocowych i warzywnych – praca w Niemczech



Pracownik magazynowy - praca w Niemczech



Praca w pieczarkarni



Pracownik magazynowy
   
anonymous

pracuje od stycznia i jestem bardzo zadowolona. mam super prace i zakwaterowanie. pozdrawiam

Wujek Adi
@anonymous 25.08.2018 08:14

Coś więcej można jak tylko super praca?

Wujek Adi.

Czy ktoś pracuje w Niemczech na tzw.cukierkach?

Pracownica

Witam. Jak większość osób na forum także odradzam Wam prace przez ta agencje. Wiec tak: na rozmowie w biurze jest wszystko fajnie, jednak pózniej to sie zmienia oczywiście na gorsze. Po przyjeździe na wskazane miejsce miała na mnie czekać „Pani” koordynator, która informowałam o przyjezdzie, ale „pani” nie było. Nie można było sie skontaktować z ta „Panią” w żaden sposób. Zadzwoniłam do biura, a tam kolejna „Pani” powdziala ze to nie jej sprawa, ze jest opiekun projektu i trzeba sie z nim kontaktować. Wyjechałam do pracy bez znajomosci języka, ponieważ zapewniano mnie ze język nie będzie potrzebny. Stałam pod miejscem zakwaterowania bardzo długo, koordynator nie odpowiadała, a gdy raczyła oddzwonić wielce oburzona ze „Pani” tez ma swoje życie prywatne itd. Powiedziała ze za jakieś 20-25 będzie właściciel mieszkania i ze on mi wszystko pokaże. Pan, oczywiście Niemiec przyjechał i zaprowadził mnie do pokoju, wszystko ok, ale chyba ta praca należy do opiekuna projektu a nie do właściciela mieszkania. Pierwszego dnia pracy czekaliśmy na „Panią” opiekun... dotarła, ale spóźniona. Praca ogólnie była fajna. Tylko wynagrodzenie mało adekwatne do wykonywaniej pracy, bardzo dużo potrąceń. Jest niby napisane za co potrącenia ale są one bardzo wysokie. Także jak inni na forum poleciałam pracownika, powinnam dostać najpierw 30€, potem kolejne 30€. Na pasku płac one są, ale wypłata netto i tajni tak jest taka sama jak innych pracowników,którzy nikogo nie polecili. Moim zdaniem firma powinna zastanowić sie nad zmiana opiekuna, albo zatrudnieniem osoby kompetentnej, która będzie wykonawca swoją prace tak jak należy. I nie mydlcie ludziom oczu wysokimi zarobkami, fajna atmosfera i super warunkami mieszkalnymi, bo wcale tak nie jest.

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@Pracownica 11.08.2018 23:33

Proszę Pani, przede wszystkim bardzo proszę o przesłanie szczegółowego opisu sytuacji (wraz z imionami, nazwiskami, opisem wcześniejszych ustaleń i wydarzeń) na adres rekrutacja@contrain.pl Wówczas, jeżeli opisana przez Panią sytuacja faktycznie miała miejsce, będziemy mogli właściwie zareagować. Porównywanie swojego wynagrodzenia netto z wynagrodzeniem netto innego pracownika jest błędem: opłacacie Państwo różne składki, pracujecie różne liczby godzin tygodniowo/miesięcznie, macie wliczane różne ulgi itd. Aby lepiej zrozumieć sposób wyliczenia wynagrodzenia zachęcamy do korzystania z pasków wynagrodzeń, które są Państwu udostępniane. Jeżeli paski są niezrozumiałe zawsze polecamy kontaktować się ze swoim kadrowcem, który pomoże z objaśnieniem paska. Wynagrodzenie i warunki pracy są kandydatom znane przed podjęciem zatrudnienia - późniejsze zarzucanie, iż wynagrodzenie jest mało adekwatne jest bezzasadne. Sytuację z koordynatorem wyjaśnimy, jeżeli tylko poznamy Pani imię i nazwisko - to umożliwi nam to dojście do konkretnych zdarzeń. Pozdrawiamy!

anonymous

Dlaczego mój komentarz został usunięty,nie napisałem nic złego,nie użyłem wulgaryzmów.Chciałem tylko żeby wszyscy wiedzieli jakie są warunki w tej agencji ale widzę że prawda boli.

Guuusia

Witam czy ktoś wyjeżdża z tej firmy we wrzesniu na magazyny do Tilburga?pytam bo jadę sama A w grupie zawsze raźniej.Jesli jest ktoś to proszę o kontakt gusiagusia36@gmail.com

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
Zapraszam do aplikowania na nasze oferty pracy:

Teamlider – praca na magazynie w Holandii


Pracownik magazynowy – pakowanie elementów elektronicznych – praca w Holandii


Praca w zakładzie recyklingowym – praca w Holandii


Produkcja sałatek owocowych i warzywnych – praca w Niemczech


Zbiór i pielęgnacja papryki szklarniowej – praca w Holandii


Pracownik szklarniowy – pielęgnacja i zbiór pomidorów – praca w Holandii


Praca w szklarni – zbiór i pielęgnacja ogórków – praca w Holandii
   
Marcin

Witam. Pracowałem w Niemczech firma Krebeck. Gorąco polecam pracę w tej agencji. Pani Elżbieta koordynator pełen profesjonalizm. Dziękuję i jeszcze raz polecam

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@Marcin 02.08.2018 11:14

Panie Marcinie, dziękujemy za miłe słowa, zostały już także przekazane Pani Elżbiecie :) Pozdrawiamy!

Ciekawski

Witam, czy pracuje/pracował ktoś przy pakowaniu drzewek w Niemczech? Jak z wypłatą, godzinami, zakwaterowaniem... z Góry dziękuję za pomoc :)

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@Ciekawski 01.08.2018 10:10

Proszę Pana, zachęcamy, bo skontaktować się z naszym Działem Rekrutacji i dopytać o te kwestie. Polecamy również dołączyć do grupy na Facebooku https://www.facebook.com/groups/pracujznami/?source_id=664300726992501 być może tam uda skontaktować się z kimś, kto ma doświadczenie w pracy, która Pana zainteresowała. Pozdrawiamy!

Gos

Dzień dobry, na jakie oferty można aplikować skoro wszystkie są nie aktywne ( czytam: nieaktualne).. hmmm Poza tym na Waszej stronie zostawiłam 2x prośbę o kontakt w spr podjęcia pracy za granicą. Niestety .. brak telefonu, kontaktu, .. nic.

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@Gos 30.07.2018 14:28

Proszę Pani, kiedy i od kogo uzyskała Pani informację o tym, że nasze oferty pracy są nieaktualne? Aktualne oferty pracy znaleźć można zawsze na naszej stronie http://www.contrain.pl jednak ze względu na to, że oferujemy pracę tymczasową, to w przypadku niektórych projektów ich dostępność może się zmienić w bardzo krótkim czasie. W sprawie wyjaśnienia braku kontaktu odnośnie Pani aplikacji proszę wysłać wiadomość na maila rekrutacja@contrain.pl podając swoje imię i nazwisko. Pozdrawiamy! Pozdrawiamy!

Gos
@Contrain Sp. z o.o. 30.07.2018 15:02

Czytając opinie na Go Worku, schodząc na sam dół znajduje się informacja: Contrain Sp. z o.o. 26.07.2018 09:01 pracodawca Zapraszamy do aplikowania na nasze oferty pracy: Po kliknięciu na nie wszystkie sa nie aktualne. Może to błąd serwisu.. nie ważne. Co do kontaktu ze mną- na waszej stronie jest jest informacja: Zostaw swoje dane, znajdziemy dla Ciebie pracę. Wypełniłam ten krótki formularz x2 , niestety kontaktu brak. Pozdrawiam !

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@Gos 31.07.2018 08:22

Proszę Pani, faktycznie na portalu GoWork pojawia się błąd techniczny. Zapraszam zatem do odwiedzenia naszej strony http://www.contrain.pl - tam znajdzie Pani nasze aktualne oferty pracy. W sprawie braku kontaktu - raz jeszcze proszę o napisanie do nas na adres rekrutacja@contrain.pl - proszę przesłać swoje imię, nazwisko i numer kontaktowy. Zweryfikujemy, co zadziało się z Pani aplikacją. Pozdrawiamy!

dawid

Witam,mialem isc na studia ale w tym roku chcialbym pojehac na minimum 9 miesiecy do pracy.Czy w tej firmie jest to mozliwe by na tyle miesiecy jechac? Dzieki za odpowiedz.Interesuje mnie cos na produkcji lub pod szklarniami,ogrodnictwo.Chlopak,20 lat,niebawem 21

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@dawid 28.07.2018 16:09

Panie Dawidzie, oczywiście można wyjechać na 9 miesięcy. Swoją dyspozycyjność powinien Pan wskazać rekruterowi podczas rozmowy, będziemy to mieli na uwadze przypisując projekt dla Pana. Zapraszamy!

Damian

Cześć, czy jest ktoś z Łodzi kto planuje wyjazd przez tę agencję? Chciałbym się podjąć tu pracy, lecz samemu mam obiekcje czy wyjeżdżać, a w grupie zawsze raźniej. Proszę o kontakt

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@Damian 07.06.2018 19:20

Panie Damianie, zapraszamy do naszej grupy dyskusyjnej na Facebooku. Może tam znajdzie Pan chętnych na wspólny wyjazd: https://www.facebook.com/groups/pracujznami/?source_id=664300726992501 Pozdrawiamy :)

marta
@Damian 07.06.2018 19:20

Hej, ja planuje ale dopiero po 12 lipca, niestety wczoraj się dowiedziałam, że koleżanka rezygnuje i zostałam sama. Zależy mi na wyjeździe ale wiadomo, że sama nie pojade

Damian
@marta 08.06.2018 10:00

Marta, mam ten sam problem. Czy możesz do mnie napisać na maila: crowofskys@onet.pl ?

Damian
@marta 08.06.2018 10:00

Marta, jak możesz napisz do mnie na maila : crowofskys@onet.pl

Damian
@marta 08.06.2018 10:00

Marta, złapmy się na ww grupie na fb

Nick
@Damian 07.06.2018 19:20

Ja jestem z lodzi i tez planuje wyjazd . A wlasnie przez dluzszy czas zastanawialem sie nad tym wyjazdem . Priv ?

A

Dlaczego mój komentarz został usunięty ? Pytam się raz jeszcze mój znajomy przepracował w firmie contrain 2 miesiące , pani informowała mnie ,że jak ktoś poleci drugiego to dostanę 60 euro . Chyba że to jest u was taki chwyt aby ściągać ludzi , na salarisie nie mam tego uwzględnionego ! To po co u was jest taki program rekomendacyjny ?

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@A 25.07.2018 16:07

Proszę Pani/a, żaden komentarz nie został usunięty, nie mamy nawet takiej możliwości. Proszę uważnie przejrzeć poniższe komentarze, znajdzie tam Pan/i swój komentarz oraz naszą odpowiedź. Pozdrawiamy!

A
@Contrain Sp. z o.o. 26.07.2018 08:54

Napisałam maila . A mam jeszcze jedno pytanie bo dzwoniąc nie uzyskałam satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Pracowałam w contrain od września 2016 r na kwiatach ,potem na truskawce . Szkoda że kontrahent z was zrezygnował ,ale jakoś za specjalnie nie narzekałam na wypłaty stawka wahała się od 7,40 -8 euro . W tym roku pojechałam ponownie na truskawki razem z chłopakiem i nie narzekaliśmy, ja wróciłam ,a on został na innym projekcie i nie jest zadowolony bo na drugim salarisie wyszła mu stawka 6,30/h ,zawsze obliczamy to w ten sposób ,że kwotę netto dzielimy na ilość godzin i robię tak od lat .. przy tym ,że urlopowe i wakacyjne są wliczone w stawkę godzinowa to kwota powinna być wyższa . Różnie w firmie się zdarzało ale nigdy za specjalnie nie narzekałam ,i nawet jak byśmy chcieli wrócić do firmy ,ale jak może nam wyjść taka niska stawka to warto? Bo bez dodatku urlopowego i wakacyjnego to wychodzi 4 euro ? Czasami praca jest ciężka ,mówiłam już w pełnym słońcu ,na kolanach ..zależy... Za domek płaci się więcej , żywność poszła w górę i sądzę że powinno wyjść 7 euro minimum za godzinę . To jak w końcu niby oblicza się tę kwotę ? Dlaczego inni dostają więcej a inni dużo mniej ? I aby nawet nie wyszło 7 euro /h .....

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@A 26.07.2018 13:53

Pani Aniu, dziękujemy za wiadomość - temat został przekierowany do osoby zajmującej się programem rekomendacyjnym i zostanie on możliwie szybko wyjaśniony. Co do Pani pytania o wyliczenie stawki netto: stawka netto jest warunkowana przez wiele czynników np. liczbę przepracowanych dni i godzin w miesiącu, naliczone ulgi, odprowadzane podatki itd. W tej kwestii nie należy porównywać swojego wynagrodzenia z innymi pracownikami, gdyż jest to sprawa bardzo indywidualna. Aby miała Pani pewność co do wyliczonej stawki netto zachęcamy do korzystania z paska płac: logując się na portalu pracownika znajdzie Pani dostęp do swoich pasków, na których przedstawione i wyjaśnione są wszystkie elementy składowe Pani wynagrodzenia. Jeżeli jednak mimo to coś nadal będzie niejasne to zapraszam do kontaktu ze swoim kadrowcem: dane kontaktowe także znajdzie Pani na portalu pracownika. Pracownik Działu Kadr krok po kroku wyjaśni Pani sposób wyliczenia wynagrodzenia :) Pozdrawiamy Pozdrawiamy

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
Zapraszamy do aplikowania na nasze oferty pracy:

Praca w zakładzie recyklingowym

 
Pracownik polowy – sadzenie, zbiór warzyw oraz plewienie

 
Praca w szklarni – zbiór i pielęgnacja ogórków

 
Pracownik szklarniowy – pielęgnacja i zbiór pomidorów

 
Spawacz

 
Praca przy pielęgnacji roślin ozdobnych dla osób ze znajomością języka obcego

 
Zbiór i pielęgnacja papryki szklarniowej

 
Praca w pieczarkarni
   
Klara

Cześć, jeśli jesteś zainteresowany współpraca z ta firmą, to radziłabym najpierw dobrze się zastanowić. Razem z moim chłopakiem od dawna szukaliśmy pracy, przeglądaliśmy masę ogłoszeń aż w końcu wybraliśmy 6 najlepszych i zaczęliśmy dzwonić. Oczywiście, znalazła się w naszej magicznej 6 również praca oferowana przez firmę Contrain. Mieliśmy wyjechać do Holandii na zbiór pomidorów. Po pierwszej rozmowie okazało się, że nie możemy pojechać, bo chcemy na za krótki okres czasu(6 tygodni), a im się to nie opłaca, ale już za 2 tygodnie moglismy pakować walizki i jechać do tej samej pracy. Ot, co! Osoba, z którą rozmawialiśmy udzieliła nam odpowiedzi na wszystkie pytania, na szczęście! Nakazała nam także byśmy przyjechali do biura i podpisali umowę (nie powiem, ale z miejsca naszego zamieszkania do miejsca, w którym znajduje się biuro wcale nie było nam po drodze). Miala nam dać znać kiedy możemy udać się do głownej siedziby i z tą informacją odezwie się na pewno dnia następnego. Cały Boży dzień czekaliśmy na jakiś odzew, jednak wieczorem sami postanowlismy się odezwać i dostalismy info, że nasz koordynator zapomniał o nas ale jutro, na pewno już, wszystko nam powie. No i doczekaliśmy się - zadzwonił, powiedział, że za dwa dni mamy się zjawić i będzie załatwione. Uwierzyliśmy, więc jak ludzie, którzy mają wyjeżdzać, zaczeliśmy sie troszkę pakować, zrobiliśmy zakupy, ba, nawet mielismy kupic (nie takie znowu tanie) obuwie, aż tu nagle smsik, że jednak za dwa dni nie mozemy! I ponownie czekamlismy na termin... Kiedy w końcu data PONOWNIE została ustalona, my, gotowi do drogi, nagle dostajemy wiadomość, ze jednak nie można przyjechać, bo nie ma lekarza, który rzekomo miałby nas zbadać i sprawdzić naszą odporność, więc mamy czekać na telefon z następnym terminem. Dziwne? W następnych dniach dzwoni nasz koordynator z wiadomością, że jednak nie będziemy mogli wyjechać tak szybko, jak chcieliśmy, bo nie ma gdzie nas zakwaterować...ah..dobrze, że byliśmy na tyle mądrzy i nie bukowaliśmy żadnych busów w jedną i drugą strone! Pan miał się odezwać do nas w czerwcu, na początku, kiedy będziemy mogli wyruszyć w drogę, by zarabiać w obcej walucie, ale jest lipiec, my już w pracy, ale innej, i to nie w Holandii - na szczęście! Nie polecam, odmawiam, szukajcie dalej, najlepiej pojechać w ciemno i na miejscu zorientować się czy jest jakaś praca - wielu ogłoszeń nie ma w internecie. Firma Contrain - może warto zmienić podejście do ludzi, powiedzieć im od razu co w trawie piszczy, a nie ciągnąć za nos i przekonywać kokosami na palmie, które i tak są niedostępne? ;) Szanowni przyszli pracownicy, oszczędźmy sobie nerwów i nie angażujmy się we współpracę z Contrain - dużo mówią, mało robią.

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@Klara 15.07.2018 22:39

Pani Klaro, bardzo proszę o przesłanie wiadomości ze szczegółowym opisaniem sytuacji (w tym także z nazwiskami osób, o których Pani wspomina). Zajmiemy się wyjaśnieniem sprawy, którą najpierw musimy zweryfikować. Pozdrawiamy!

PiwnyBrzuch

Witam, szukam informacji na temat pracy w magazynie sprzętu elektronicznego koło Venlo, czy ktoś pracował lub pracuje tam i ma jakieś informacje na temat ilości godzin warunków pracy itp. Z góry dziękuję za odpowiedź

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@PiwnyBrzuch 23.07.2018 12:33

Proszę Pana, praca na magazynie w Holandii jest naszym nowym projektem, nasi pracowcy będą mieli możliwośc pracy na tym stanowisku dopiero po raz pierwszy. W związku z czym nie uzyska Pan odpowiedzi od nikogo, kto miałby doświadczenia związane z pracą na tym projekcie. Zapraszamy jednak do kontaktu z naszymi pracownikami Działu Rekrutacji - tam uzyska Pan najwięcej szczegółowych informacji o pracy, warunkach i wynagrodzeniu. Zapraszamy!

A

A ja mam pytanie do firmy contrain , będąc w Przemyślu pani z firmy powiedziała gdy za polecenie osoby która przepracuje minimum 2 mc dostaje się 60 euro . Mój znajomy przepracował 2 miesiące i żaden dodatek nie został uwzględniony na moim salarisie .

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@A 25.07.2018 15:03

Zgadza się, w ramach programu rekomendacyjnego za polecenie pracownika, który przepracuje z nami wymagany czas, osoba polecająca otrzymuje bonus. Zgodnie z sytuacją, jaką Pan/i opisuje należy się Panu/i bonus finansowy. W celu wyjaśnienia sprawy bardzo proszę o kontakt pod adresem mailowym rekrutacja@contrain.pl W wiadomości proszę podać swoje imię i nawisko oraz imię i naziwsko poleconego znajomego. Pozdrawiamy!

Human

Nie chcę nikomu odradzać ani namawiać. Współpracowałem z tą firmą. Miałem wielkie problemy z transportem. Do pracy ponad 10km. Koordynatorka nigdy nie potrafiła odebrać telefonu, nie dało się do niej dodzwonić. Gdy dzowniłem nieustannie przez cały dzień wreszcie raczyła odebrać, tylko po to, żeby mi powiedzieć, że w sprawie transportu nie wie, co ze mną zrobić. Mówiła, że zadzowni wieczorem. Tak się nie stało. Godzina 21, rano do pracy, a ja nie mam zielonego pojęcia jak się do niej dostać... Poza tym zakwaterowanie ok, chociaż kilkodniowe braki wody były czymś naturalnym, praca zależy jak się trafi, ja nie narzekałem, ale poznałem ludzi, którzy z powodu braku godzin pracowali 4-5 h dziennie. I najważniejsze. Panie w biurze przy podpisaniu umowy sprawiały wrażenie, jakby za wszelką cenę chciały odwieźć mnie od pomysłu współpracy z ich firmą. Były wyjątkowo niemiłe i mimo, iż mówię po angielsku i pracowałem wcześniej w tej branży, traktowały mnie jak bezużytecznego nieudacznika. Gdyby mnie sytaucja nie zmusiła, już po rozmowie z Paniami z Przemyśla zrezygnowałbym z wyjazdu.

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@Human 15.07.2018 19:07

Proszę Pana, zależy nam na tym, żeby bez względu na doświadczenie i kwalifikacje każdy był rzetelnie przygotowany do wyjazdu, doinformowany na czym polega praca i zaznajomiony z kwestiami formalnymi. Jeżeli poczuł się Pan czymś urażony to przepraszamy, jednocześnie prosimy o kontakt pod adresem praca@contrain.pl i dokładne opisanie zaistniałej sytuacji. Jeżeli przybliży nam Pan szczegóły opisanych problemów (także z kontaktem z Koordynatorem i transportem) będziemy w stanie zareagować. Pozdrawiamy!

Ciekawa

Czy ktoś wyjechał przez tą agencje w ostatnim czasie? Może dać znać jak tam jest? Jak praca? Jak zarobki?

Zła
@Ciekawa 06.07.2018 11:18

Odradzam. Właśnie wróciłam, tego co się tam dzieje szkoda nawet opisywać...

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@Zła 09.07.2018 20:25

Będziemy jednak wdzięczni za opisanie sytuacji, bardzo prosimy o argumentacje swoich opinii. Jeżeli faktycznie pojawił się problem, a do tej pory nie został rozwiązany, to zareagujemy niezwłocznie, gdy tylko będziemy mieli wszystkie informacje. Pozdrawiamy!

Zla
@Contrain Sp. z o.o. 10.07.2018 09:37

Kwestia stanu technicznego sprzętu udostępnianego pracownikom jest Państwu pewnie znana? Sprzęt (rower) w zamyśle ma być sprawny, a jak jest rzeczywiście to temat rzeka. Fakt, że to pracownik dostaje mandat za brak np. światła jest na wstępie przemilczany, pracownik pokrywa go z własnej kieszeni, agencja umywa ręce. Jeżeli chodzi o załatwianie problemu przez Państwa, już daliście przykład jak to wygląda. Dziękuję.

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@Zla 10.07.2018 11:28

Proszę Pani, podczas przekazania roweru sprawdzany jest jego stan techniczny. Jeżeli w tym momencie Pani lub osoba przekazująca rower zauważy usterkę to jest zobowiązana o tym poinformować i poprosić o sprawny sprzęt. Od momentu przekazania roweru pracownikowi to on odpowiada za jego stan techniczny i jest zobowiązny do prawidłowego korzystania z roweru. Jeżeli jednak w trakcie (prawidłowej) eksploatacji roweru zostanie on uszkodzony to taką sytuację pracownik jest zobowiązany nam zgłosić i wówczas dostarczamy inny sprawny rower lub naprawiamy ten obecny. Nie odpowiadamy za zniszczenia wyrządzone przez użytkowników rowerów, jeżeli te nie były użytkowane we właściwy sposób. Wszelkie problemy związane ze sprzętem np. z rowerami powinny być na bieżąco zgłaszane do Koordynatora Operacyjnego. Pozdrawiamy

Zła
@Contrain Sp. z o.o. 12.07.2018 08:52

Pora przestać wybielać się na każdym kroku. Jaka jest rzeczywistość współpracy z wami, większość pracowników wie. To tyle i aż tyle w temacie.

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@Zła 14.07.2018 14:33

Proszę Pani, zależy nam na wyjaśnieniu sprawy i do tego zawsze dążymy. Pani kwestię także już rozpatrzyliśmy. Pani Małgorzato, była Pani w kontakcie z naszym Koordynatorem Operacyjnym na miejscu, otrzymała Pani rower, który został sprawdzony także przez naszego pracownika. Sprzęt był sprawny. Zrezygnowała Pani jednak z dalszej współpracy dlatego, że dojazd do pracy wiazał się właśnie z dojazdem na rowerze - o czym była Pani wcześniej przez nas poinformowana. Bardzo prosimy o obiektywne przedstawianie sytuacji. Pozdrawiamy!

Tak_bywa

Czuję się zobowiązany przedstawić Wam jak wygląda rzeczywistość. Do momentu podpisania umowy jesteś zagłaskany i wszystko jest super. Problemy zaczynają się później. Radzę nie bukować wcześniej transportu itd., bo na 2 dni przed wyjazdem możecie dostać informację od Koordynatora, że „możemy nie mieć dla Was miejsc”. Jak macie trochę szczęścia, to wrzucą Was na inny projekt. Ok, więc dojeżdżacie do miejsca zakwaterowania – wiadomo, są różne, ale Nasza przygoda to stary niemiecki budynek z pokojami a’la cela: umywalka z której woda kapie nonstop, ale jak chcesz już nalać wody to trochę to potrwa, ponieważ ciśnienie jest tak słabe; okna zaklejone matową (mocno matową) folią, by przypadkiem nie wpadły promienie słoneczne; prysznice z ciśnieniem jak w umywalce o czystości uwłaczającej normalnym ludziom; w kuchni mrowiska i inne zbiory owadów. Ważne jednak, że jest kuchnia, można coś zjeść. Warunki są dwa – wymyjesz sobie wcześniej garnek i nikt Ci nie ukradnie jedzenia, co należy jednak do sytuacji normalnych. Dodatkowym ogromnym atutem zakwaterowania jest oczywiście lokalizacja – w lesie, z dala od cywilizacji, z mnóstwem wszelakich owadów. Na miejscu jest również koordynator. Nie wiem jakie ma obowiązki – u nas było to mówienie, że trzeba segregować śmieci i grożenie karą za brak przyjścia na zbiórkę o której koordynator nie raczył informować wszystkich, bo trzeba wejść po schodach. No więc macie gdzie mieszkać, więc czas do pracy. Tutaj ciekawostka, bo o tym jak i na którą do niej dotrzecie dowiadujecie się ok 6-8 godzin przed startem, bo nikt nic nie wie. Ale ostatecznie tam trafiacie. Wchodzicie. Ale dalej kolejny problem, bo tam nikt na was nie czeka, nic nie jest zorganizowane, więc czekacie ok 40 minut na rozpoczęcie pracy (oczywiście do godzin pracy to się nie liczy). Dobra, to zaczynacie pracę, uff, wreszcie! Nie wiecie jednak do której. Ale dobra, przebolejecie. Ktoś wam coś rzuci, że coś macie robić, ale nie do końca wiadomo co. I tak przez 16 godzin. Tak, jednego dnia. Spoko, hajs się zgodzi? Spoko jak wytrzymasz bez picia i toalety, bo nie można tego czynić w trakcie pracy. Kiedy wolne, ile pracujecie to też czarna magia. Również dla koordynatorów. Później to dalsze problemy – próbujecie załatwić przeniesienie, ale kontakt z kimkolwiek z firmy jest ciężki. Ostatecznie napiszą wam po paru dniach, że nie ma opcji. Więc chcecie zjeżdżać, ale tu też problem – informujesz dwie osoby, ale za bardzo nikt nie informuje co musisz zrobić. Szukasz więc koordynatora na miejscu – niestety on nie ma dla Ciebie czasu, więc wyjeżdżasz. To tyle. Podsumowując – wiadomo, trafić można różnie, ale jak widać, można bardzo źle. Dodatkowo bardzo słaba organizacja. Ocena może być tylko jedna.

Adi
@Tak_bywa 15.07.2018 09:29

Mozesz napisac.gdzie ten dom sie znajdowal i jaka praca przy czym?

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@Tak_bywa 15.07.2018 09:29

Dziękujemy za opisanie sytuacji, zwrócimy uwagę na przedstawiony problem. Aby jednak zaregować potrzebujemy więcej szczegółowych informacji, w tym dot. nazwy projektu i nazwiska koordynatora o którym Pan/i pisze. Będziemy wdzięczni za pilny kontakt pod adresem praca@contrain.pl Pozdrawiamy!

Tak_bywa
@Contrain Sp. z o.o. 16.07.2018 10:49

Z miłą chęcią, liczę, że nie zostawią Państwo tej sytuacji, z chęcią poinformuję również inne osoby jak się sprawa ma. Lokalizacja to Straelen, projekt ogórki w Van Lipzig.

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@Tak_bywa 16.07.2018 15:30

Dziękujemy za Pana zgłoszenie, otrzymaliśmy wiadomość i zajęliśmy się opisaną sprawą. Będziemy się z Panem kontaktować. Pozdrawiamy!

lkmn

Pytanie: Prowadzicie rekrutacje na odległość tzn. przez skype ewentualnie inny komunikator czy tylko i wyłącznie po przez bezpośrednie pojawienie się w biurze ,dziękuje pozdrawiam.

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@lkmn 17.03.2017 15:23

Pierwsza rozmowa z rekruterem jest telefoniczna. Już wtedy można zadać wszystkie pytania i upewnić się, czy oferta jest interesująca. Rekruter również zadaje niezbędne pytania aby zapewnić jak najwyższe prawdopodobieństwo podpisania umowy. Jednak samo podpisanie umowy musi się już odbyć osobiście w jednym z naszych biur: Poznań, Łódź, Przemyśl, Opole, Olsztyn. Obie strony muszą się poznać, Państwo muszą odbyć badania lekarskie i szkolenie BHP. Pozdrawiamy Contrain

Guliwer
@Contrain Sp. z o.o. 22.03.2017 10:07

Zaraz zaraz podobno w Olsztynie oddział nie działa ? Dajcie znać bo do Olsztyna mam rzut beretem a do Łodzi 300km

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@Guliwer 03.04.2017 10:15

Oddział agencji w Olsztynie działa, jest czynny tak jak wszystkie nasze biura, w godzinach 8.00 - 16.00 Adresy wszystkich naszych biur znajdują się tutaj: http://contrain.pl/kontakt/

Ola
@Guliwer 03.04.2017 10:15

Działa :-) ul. Okopowa 14

nick
@Guliwer 03.04.2017 10:15

Oddzial w Olsztynie dziala(dostalismy odpiwiedz i jedziemy na spotkanie w nast tygodniu)

Contrain Sp. z o.o.
pracodawca
@lkmn 17.03.2017 15:23

Od niedawna można odbyć z nami rozmowę rekrutacyjną także przez Skype. Wszystkich zainteresowanych, którzy nie mają możliwości odwiedzenia nas w biurze, zapraszamy do takiej formy kontaktu :)

Zostaw opinię o Contrain Sp. z o.o. - Poznań

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Contrain Sp. z o.o.