Contrain

3 Dodaj opinię
Contrain
3 472 1226 5 1

Opinie o Contrain

Filtruj opinie po kryteriach:

Pracodawca

 Aktualność
Drogi Pracowniku!
Czy pamiętasz o nowym programie rekomendacyjnym Contrain? Poleć nam swojego znajomego, a jeśli przepracuje z nami przynajmniej dwa tygodnie, to Ty otrzymujesz bony Sodexo o wartości 200zł! :) 
Zapoznaj się z regulaminem akcji - 
Pomocna?
Tak3Nie8
Izabela Pilny
 Opinia

PRACOWAŁAM NA dwóch PRAJEKTACH i szczerze mówiąc nie mam się czego doczepic. A problemy które powstają to ludzie sami sobie robią. Lubię atmosferę w Contrain Sp. z o.o. za: OFERTA pracy organizacja jasna umowa

Pomocna?
Tak13Nie6
Marzena_
 Opinia

Ja byłam w tym roku na truskawkach, wyjeżdzałam z Contrainem. Był to mój pierwszy wyjazd z ta firmą i jestem zadowolona. Bardzo miły kontakt z pania przez telefon, pozniej na spotkaniu. Wszystko mi pani dokladnie opowiedziala, wytlumaczyla, z wszystkimi dokumentami pomogla. Pozniej w Holandi na miejscu tez wszystko bylo zawsze w porzadku. Na domku było ok, mieszkałam w pokoju ze swoja kolezanka. Do pracy jechalysmy rowerami, to czasami bylo akurat uturdnienie zwlaszcza gdy nie bylo pogody. No ale poza tym nie ma co narzekac, to uczciwa firma i na pewno dbaja o swoich pracownikow. Marzena

Pomocna?
Tak13Nie8
Waldek
 Opinia

Pieniądze są zawsze na czas, mieszkanie firma zapewnia, praca tez jak dla mnie ok. Polecam każdemu kto chce wyjechać za granice!

Pomocna?
Tak18Nie5
Bożena
 Opinia

Contrain jest firmą rzetelną i uczciwą, dbającą o swoich pracowników. Ja wszelkie formalności związane z pracą za granicą załatwiałam w Oddziale w Olsztynie u Pani Natalii. Rekrutacja trwała krótko. Podpisanie umowy i wszystko, co wiąże się z organizacją wyjazdu przebiegało bardzo szybko i sprawnie. Bardzo dobry kontakt telefoniczny, jeżeli potrzebne były jakiekolwiek informacje. Wynagrodzenie za pracę na koncie zawsze w terminie. Bardzo dobre warunki dotyczące zakwaterowania. Polecam tą Agencję Pracy Tymczasowej.

Pomocna?
Tak21Nie7
Henryk
 Opinia

Witam Praca w Holandii. Mam pytanie dotyczące umowy o pracę. Słyszałem, że jest to Polska Umowa - czyli co ? Umowa zlecenie, Umowa o dzieło, czy Umowa o pracę na cały etat ? a może na pół etatu, ćwierć etatu ...? Gdzie płacę podatek w Polsce czy w Holandii ? ZUS płacony w Polsce - od zarobionej w danym miesiącu kwoty (przeliczonej z Euro na PLN) - czy najniższej polskiej krajowej ? Dojazd do pracy rowerem (jakiś normalny rower - czy rozwalone graty) - czy firma serwisuje i naprawia rowery czy każdy naprawia sam ? Proszę o info

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Opinia
@Henryk 25.06.2019 14:43

Jest to polska umowa o pracę tymczasową. Więcej o tym rodzaju umowy może Pan przeczytać tutaj: http://contrain.pl/baza-wiedzy/praca-na-polskiej-umowie-za-granica-jest-dla-ciebie-bardziej-oplacalna/ Flotę rowerową regularnie wymieniamy, uzupełniamy, serwisujemy. Organizujemy pracownikowi zastępczy rower jeżeli to konieczne, natomiast pracownicy są zobowiązani do dbania o przekazany sprzęt. Pomagamy w naprawach roweru, jednak drobne naprawy wynikające z codziennego użytkowania roweru pracownik wykonuje we własnym zakresie. Pozdrawiamy!

Pomocna?
TakNie
Jozu
 Opinia

Siedze w pokoju, palę fajkę, czytam te opinie i centralnie nie ogarniam. Samo marudzenie. Że mąż z żoną się pokłóci. To coś niezwykłego, że się facet z babą poszarpie? Fakt, chałas bywa upierdliwy, ale samo żcyie. Nie ma o co robić krzyku. Choć osobiście małżonka bym tutaj nie ciągnął, samotność tutaj nikomu nie grozi, nawet ostatniej szkaradzie, jeśli wiecie o czym mówie, hehehe. W tygodniu bywa mało godzin, w weekendy ma się czas to i trzeba się jakoś zresetowac… odstresować, czyms zająć za swoje ciężko zarobione 6 euro. Zdarzają się typy i typiary, co przesadzą z alko albo przycpają za dużo, ale kogoś to (usunięte przez administratora) dziwi? No, albo ktoś tam narzeka w komentarzach że szafki nie ma, tynk się sypie. No i co? Jak nie podoba to do agnecji Axidus, tam śpią na paletach:) Albo że nie ma kontaktu z opiekunem jak się coś zdarzy albo biuro zlewa po całości. Trzeba was niańczyć? Na koniec takie moje pomyślenie zbiorowe do wszystkich płaczków. Jak coś w Contrain nie pasuje to nazad do domu, nikt tu na siłę nie trzyma i ma to serialnie głęboko w (usunięte przez administratora) Zawsze można w szkalrni w Polsce tyrać za 12 ziko na spółke z tymi kosmitami z Ukrainy:)

Pomocna?
Tak1Nie5
Lucyna
 Opinia
@Jozu 10.06.2019 23:30

Chyba poszukam agencji o innym nastawieniu...

Pomocna?
Tak2Nie1
Adi
 Opinia
@Jozu 10.06.2019 23:30

Zjebany łeb i się wypowiada co pierwszy raz za granicę wyjechał i contraine. Życie mu uratowal

Pomocna?
Tak1Nie
Ryszard
 Opinia
@Adi 15.06.2019 21:42

Bardzo Cię proszę, abyś na forum publicznym nie używał słów obraźliwych i wulgarnych. NA pewno zdajesz sobie sprawę z tego, że wątek odwiedzają osoby zainteresowane pracą za pośrednictwem firmy Contrain. Mógłbyś w kilku słowach ocenić tę agencję? Warto jest za ich pośrednictwem wyjechać do pracy za granicę? Liczę na szczerą odpowiedź.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zadowolony
 Opinia

Cześć, Ogromne dzieki za znalezienie mi pracy. Nie od razu zaufałem agencji. Opinie mieliście przeważnie dobre, ale wiadomo jak z tym bywa w rzeczywistości. Teraz polecam ją każdemu znajomemu, który chce wyjechać do Niemiec. Bogaty kraj, stety niestety dla nas. Robicie dobrą robotę. Nie rozumiem czemu ktoś może na was narzekać albo na cos się żalic. Albo że rozpowszechniają jakieś nieprawdziwe, z tyłka informacje. Dziwne zachowanie jak dla mnie .... I tak na dłuższą metę przecież to nie ma sensu. Jeden z drugim przyjadą do pracy i się przekonają jak realia. Niektórzy opuszczają inne firmy z tego co wiem- to o czymś chyba świadczy. Sami na własnej skórze się przekonują, jakie tu są warunki a jakie w innych firmach. Szybko zmieniają decyzje i zostają z wami. Choć rotacja też jest, jak to w dużej agencji. I to najlepiej świadczy że chce sie u was pracowac. Elo, pozdrawiam serdecznie!

Pomocna?
Tak7Nie4

Pracodawca

 Opinia
@zadowolony 17.05.2019 09:39

Bardzo się cieszymy, że ma Pan pozytywne doświadczenia ze współpracy z nami :) Dziękujemy za pozytywną opinię! Pozdrawiamy!

Pomocna?
Tak1Nie5
Jozu
 Opinia
@zadowolony 17.05.2019 09:39

Konkret prawilny przekaz, zgadzam się po całości:)

Pomocna?
TakNie2
Pablo
 Opinia

Wszystko w jak najlepszym porzadku. Dojechalismy na miejsce i od jutra zaczynamy prace bo dzis swieto. Poki co wszystko jest w porzadku i ludzie na domku bardzo pomocni

Pomocna?
TakNie1
Kobra
 Opinia

Witam wszystkich, tych którzy jeszcze tkwią w tej firmie i tych którzy poszli po rozum do głowy i odeszli. Pozdrawiam Pana Marcina i dołączam się do jego opinii a jeśli chodzi o konkrety to bardzo proszę, już podaję...... Zacznijmy od pani Kariny, projekt pieczarki, nie kompetentna osoba na nieodpowiednim stanowisku lubiąca straszyć i grozić wydaleniem lub karą grzywny za bycie prawdomównym ( z 2 tygodniowym powiadomieniem o rezygnacji z projektu ze względu za nie dotrzymanie stawki godzinowej i ilości godzin w danym miesiącu), kwatera , pokuj masakra(ze ścian tynk odpadał, szafa jakby z Iraku wróciła , sami skręcaliśmy i mocowalismy by można gdzieś odzież włożyć, stolik z piaskownicy -plastik dziecinny , inni mieszkańcy- kryminaliści, pan śpiący w roboczych , śmierdzącym opakowaniu roboczym przy nosie kalosze, małżeństwo, które co drugi dzien się biło i kłuciło ale to nic , przecież się nic nie dzieje), następny przykład. Ostrzegam pani Ewa Stokłosa, wysoka blondynka nie pomoże a wręcz zaszkodzi, dba o dobry stołek ale swój . Wielokrotnie proszone było o pomoc, dzwonione , nagrywanie się na komórkę i co ??? Nic!!!!!!!! wniosek ( radźcie sobie sami) . Nie stara się pomóc pracownikowi to pracownik ustępuje jej a potem nie ona , tylko on zwalnia się , przez kogo , przez osobę taką jak ona. To ona powinna być dla nas a nie my dla niej by przywiązywać problemy mniejsze czy większe. Zdecydowanie nie polecam tej firmy , doswiadczeni pracownicy z wieloletnim starzem w tej firmie już odchodzą bo są traktowani bardzo źle. Dużo by pisać...... Cieszę się że już tu nie pracuje Nie polecam z całą szczerością.

Pomocna?
Tak8Nie1

Pracodawca

 Opinia
@Kobra 06.06.2019 21:09

Pani Bogusławo / Panie Tomaszu, możemy zweryfikować Państwa tożsamość, zatem nie pozostajecie Państwo tutaj anonimowi. Opinia pisana przez użytkownika o nicku 'Marcin' także została napisana przez Państwa. Wyjaśniając całą sytuację: sprawialiście Państwo problemy za zakwaterowaniu, oskarżaliście przed klientem innych naszych pracowników tymczasowych, przez Państwa zachowanie straciliśmy kilku pracowników. Zostaliście Państwo ostatecznie zwolnieni nie przez nas, a przez naszego klienta. Przez cały okres współpracy byliście Państwo bardzo problematyczni, zakończenie współpracy było najlepszym rozwiązaniem.

Pomocna?
Tak3Nie6
Marcin
 Opinia

Witam największą agencję w Polsce. Szkoda tylko, że bycie molochem powoduje brak szacunku do zwykłego, szarego człowieka. Aż tak napuchneliście że nie dostrzegacie maluczkich ludzi oraz to z czym się zmagamy na samym dole przysłowiowej drabiny społecznej? Zero poważania z waszej strony. Utrudniony kontakt z osobami jakkolwiek zorientowanymi w temat. Odsyłają od jednego do drugiego, byle nie musieć się nami zajmować. To się nazywa pomoc? Na zakwaterowaniu zupełna menelnia, tylko pija i ćpają. Warunki też było przedstawiane inaczej, ale co tam – nieprzytomnym gościom wszystko jedno gdzie zalegną. Co z plusów? Dobrze że stawka minimalna nie jest niższa, więc na sztywno trzymaliśmy się tych wypłat. Chwile popracowałem, bo to przecież sprawdzona firma, duża i znana, z opiniamy tylko pozytywnymi. Ale rzeczywistość jak to często bywa, szybko mnie wyprowadziła z tego błędu. Nie tylko mnie. Przeniosłem się do innej Agencji, może nie takiego kolosa, ale inaczej traktują swoich pracowników, znając wszystkich z osobna. Może taka specyfika że te wielkie firmy taśmowo traktują człowieka jak przedmiot? Dziękuje za takie coś. Chyba nie tylko ja, bo coraz trudniej idzie wam zatrzymywanie pracowników. Naprawdę, tyle lat na rynku a zawodzicie w takie prostej kwestii jak szacunek do ludzi?

Pomocna?
Tak9Nie2

Pracodawca

 Opinia
@Marcin 16.05.2019 14:12

Panie Marcinie, bardzo prosimy o powoływanie się na konkretne sytuacje, miejsca, osoby - dzięki temu wystawiane opinie są dla nas oraz pozostałych czytelników bardziej wiarygodne. Każdą przedstawioną w taki sposób sprawę staramy się wówczas jak najlepiej wyjaśnić. Chcemy w tym miejscu zwrócić uwagę na to, że wiele z negatywnych, ogólnikowych opinii jest pisanych przez naszą konkurencję, co nie jest uczciwym zachowaniem. Pozdrawiamy!

Pomocna?
Tak1Nie9
Marcin
 Opinia
@Contrain 23.05.2019 11:38

Czyli jak ktoś napiszę prawdę to od razu że to sprawka konkurencji? Hehehe, przecież jako moloch nie macie jakiejkolwiek konkurencji, co na każdym kroku z wyższością przypominacie! No i super. Równie świetnie mogę stwierdzić, że pozytywy sami sobie piszecie, bo tak są obsmarowane lukrem te wiarygodne komentarze z góry albo innych zadowolonych z zasady galów anonimów.

Pomocna?
Tak7Nie2

Pracodawca

 Opinia
@Marcin 03.06.2019 11:44

Panie Marcinie, tak jak napisaliśmy wyżej: bardzo prosimy o powoływanie się na konkretne sytuacje. Na GoWork od pewnego czasu istnieje możliwość potwierdzenia opinii swoimi danymi osobowymi, można np. w ten sposób weryfikować nie tylko opinie negatywne, ale także pozytywne. Zachęcamy do korzystania i sprawdzenia tej opcji! Pozdrawiamy!

Pomocna?
TakNie5
Rob
 Opinia
@Marcin 16.05.2019 14:12

Witam to co Pan opisał to jest szczera prawda. Domy, domki!! (usunięte przez administratora)i w dodatku domy przeludnione na domku 8 osobowym jedna łazienka z toaleta i 4 palniki w kuchni do gotowania. Zresztą nie nazwał bym to kuchni, ani domem i Gdzie, potężne pieniądze się płaci za osobę 360euro miesiąc Bo zwykły normalna osoba która nie pije i nie ćpa jest skreślona przez contrain. Pracowałem w contraine 4 lata. Zlożyłem wpowidzenie. Szefostwo contrainu dba o młodych pracowników i którzy nie są doświadczeni i przyjeżdżają sie zabawić i uciekają a starych pracowników którzy jakąś renomę wyrobił sobie u pracodawcy. Traktują jak śmieci. Nie polecam tej firmy. I jeszcze jedna Panią na którą trzeba uważać pani ewa stoklosa

Pomocna?
Tak7Nie
Marcin
 Opinia
@Contrain 05.06.2019 10:55

I gdzie ta moja odpowiedź z wczoraj? Powołałem się na konkretne sytuacje, a post w całości ocenzurowany jak widać. Wymowne. Jednak prawda bywa dokuczliwa...

Pomocna?
Tak6Nie1
Adam
 Opinia

Polecam

Pomocna?
Tak3Nie6
Normalna123
 Opinia

Polecam pania Wiolette z Przemysla super babka konkretna czego o panu (usunięte przez administratora)no raczej nie nie ta osoba na to stanowisko

Pomocna?
Tak2Nie4

Pracodawca

 Opinia
@Normalna123 28.05.2019 08:49

Dziękujemy za Pani opinię :) Oczywiście przekażemy Wiolettcie miłe słowa, natomiast jeżeli zechce Pani podzielić się szczegółami na temat współpracy z Przemkiem to prosimy o wiadomość na adres praca@contrain.pl Pozdrawiamy!

Pomocna?
Tak1Nie4
Gasbi115
 Opinia

Witam, jak jest z zakwaterowaniem dla par? Czy jest pewność ze pokój będzie tylko na 2 osoby?

Pomocna?
TakNie4

Pracodawca

 Opinia
@Gasbi115 20.05.2019 01:18

W bardzo sporadycznych sytuacjach może zdarzyć się, że pokój jest współdzielony, jednak wtedy dążymy do tego, by jak najszybciej i jak najsprawniej ulukować parę w pokoju 2-osobowym :) Pozdrawiamy!

Pomocna?
TakNie1
Damian
 Opinia

Witam, Moja wyrozumiałość jest już na wyczerpaniu! Jak można tak się traktować? Zero kontaktu, nic! Dlaczego nie można się do was dodzwonić? Raz mi się udało to zostałem rozłączony, chyba specjalnie. A tak to nikt nie odbiera albo zajętę. Jestem, a w zasadzie byłem chętny by podjąć pracę na ogórkach. A gdyby wynikła jakaś poważna sprawa to też nie mógłbym się do was dodzwonić? Co wtedy? Czekanie na opatrzność? Bez fatygi. Wolę nie ryzykować. Życze powodzenia z taką obsługą klienta.

Pomocna?
Tak7Nie

Pracodawca

 Opinia
@Damian 14.05.2019 16:20

Panie Damianie, kontakt telefoniczny może być z nami utrudniony, co wynika z dużego zainteresowania naszymi ofertami pracy w tym okresie. Aby mieć pewność, że kontakt zostanie nawiązany zawsze polecamy wysłanie aplikacji online poprzez naszą stronę http://www.contrain.pl. Pozdrawiamy!

Pomocna?
TakNie4
Damian
 Opinia
@Contrain 14.05.2019 17:05

Wspaniale, gratuluje dużego zainteresowania, ale nijak nie rozwiązuje to mojej sytuacji, mojego dziwnego położenia. Zostaje z niczym i nie mam wpływu na to pomijanie. Jestem starej daty, wybieram numer i chciałbym się zwyczajnie dodzwonić a nie jakieś aplikacje w internecie. Bo co ja z tym zrobię gdy będę chciał się skontaktować jako wasz pracownik? Trochę to nieprzemyślane według mnie. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak3Nie

Pracodawca

 Opinia
@Damian 15.05.2019 10:13

Panie Damianie, jeżeli preferuje Pan kontakt telefoniczny to zapraszamy do kontaktu z nami także pod innymi numerami telefonów, są dostępne tutaj: http://contrain.pl/kontakt/ Nie jest możliwe, by w tym samym czasie wszystkie linie były zajęte. Nasi pracownicy natomiast korzystają z dedykowanego dla nich Portalu pracownika. Przez portal mogą kontaktować się bezpośrednio z wybranym działem naszej firmy. Pozdrawiamy!

Pomocna?
TakNie2
Damian
 Opinia
@Contrain 15.05.2019 10:24

Dlaczego usuwacie komentarze? Wyraziłem swoją neutralną opinię, na którą odpowiedzieliście, co widać po dacie i godzinie a samego komentarza nie ma, znikł. Tuszowanie i zamiatanie faktów pod dywan widzę aktualne... Raz jeszcze gratuluje takiego zainteresowania, że człowiek zostaje z niczym bo nie ma możliwości dodzwonienia się. Powód do podkreślenia i dumy, faktycznie! Pozdrawiam

Pomocna?
Tak2Nie

Pracodawca

 Opinia
@Damian 15.05.2019 12:29

Panie Damianie, wszystkie komentarze są widoczne w profilu, nie ma technicznej możliwości by je usunąć. Prosimy o dokładne przejrzenie wątku, są w nim wszystkie opublikowane przez Pana opinie. Pozdrawiamy!

Pomocna?
TakNie1
Damian
 Opinia
@Contrain 16.05.2019 16:32

Tak, są, choć na początku nie było, nie wiem z jakiego powodu może technicznego bo pojawił sie komunikat o jakimś przetwarzaniu opinii przez administratora? Nieważne. Doceniam ze chociaz tutaj jest jakas zwrotka na zapytania... Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak2Nie

Pracodawca

 Opinia
@Damian 17.05.2019 11:25

Panie Damianie, wynika to z tego, że od momentu zamieszczenia opinii przez użytkownika do chwili gdy będzie ona widoczna na profilu mija czasami nawet kilka godzin. Niemniej jednak jako właściciele kont na GoWork nie mamy żadnej możliwości, by jakiekolwiek komentarze usuwać :) Pozdrawiamy!

Pomocna?
TakNie1

Pracodawca

 Aktualność
Drogi Pracowniku!
Czy pamiętasz o nowym programie rekomendacyjnym Contrain? Poleć nam swojego znajomego, a jeśli przepracuje z nami przynajmniej dwa tygodnie, to Ty otrzymujesz bony Sodexo o wartości 200zł! :) 
Zapoznaj się z regulaminem akcji - 
Pomocna?
Tak3Nie8
1 elke
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Czy są w tej agencji ograniczenia wiekowe? Czy mam szansę na pracę? 50+

Pomocna?
TakNie1
megi1234@
Nazwa działu: Produkcja
 Rekomendacja

Witam serdecznie można się dowiedzieć jak wygląda zakwaterowanie dla par

Pomocna?
TakNie1

Pracodawca

 Opinia
@1 elke 11.05.2019 22:15

Mamy także oferty pracy dla osób 50+, zapraszamy do kontaktu :)

Pomocna?
TakNie1

Pracodawca

 Opinia
@megi1234@ 12.05.2019 13:55

Pary staramy się umieszczać w pokojach 2-osobowych. Pozdrawiamy :)

Pomocna?
TakNie1
Dawid
Nazwa działu: Produkcja
 Rekomendacja

Szybko i na temat pracowałem na dwóch projektach. Contrain wypłacalna firma.Wszystko jasne przed wyjazdem.Panie w Opolu pełna profeska. Odnoszę się co do Hks Metals. Takiego konfidenctwa jakie tam panuje nie widziałem dawno. No ale skoro ojro leci po taśmie to wiadomo że Polaczki upodlą się jak tylko mogą .Pozdrawiam Pawła i Darka normalnych z projektu.

Pomocna?
Tak3Nie2

Pracodawca

 Opinia
@Dawid 29.04.2019 00:32

Panie Dawidzie, bardzo dziękujmy za opinię, cieszymy się, że jest Pan zadowolony ze współpracy z Contrain! Pozdrawiamy :)

Pomocna?
TakNie2
Ksenia
 Opinia
@Dawid 29.04.2019 00:32

Mozesz napisac cos wiecej o projekcie o ktorym wspominales? Czy mozna tam pracowac w parach??? Holandia czy Niemcy?? A co do Opola to racja bo chyba tylko tam da sie cos zalatwic wiec pozdrawiam obie panie z biura

Pomocna?
TakNie
Dawid
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ksenia 09.05.2019 12:04

Tak można tam pracować w parach.

Pomocna?
TakNie
Adam
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Dobry PR i nic więcej...wyjaśnić coś w kadrach o swoim wynagrodzeniu dramat, nikt nie odbiera telefonu, przerzucają cię na portal pracownika i co z tego jak odpiszą "jest ok". Zakwaterowanie wieloosobowe, a płacisz jak za pokój 1 osobowy... byle z nimi wyjechać a dalej się martw sam, udają, że nie widzą problemu z zwierzchnikami u pracodawców, którzy traktują Cię jak... a czemu nie widzą bo pracujesz dla ich znajomych, polaczki :)

Pomocna?
Tak5Nie2

Pracodawca

 Opinia
@Adam 11.04.2019 22:04

Panie Adamie, Portal Pracownika powstał po to, żeby ułatwić komunikację pomiędzy naszą firmą a pracownikami. Po przyjeździe za granicę nasi pracownicy mają do dyspozycji opiekę Koordynatora Operacyjnego, do którego mogą się zgłosić jak wystąpią nieprzewidziane sytuacje, np. na zakwaterowaniu. Prosimy o wiadomość na adres marketing@contrain.pl - wtedy będziemy mogli zweryfikować sprawę. Pozdrawiamy!

Pomocna?
TakNie3
Qwerty
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Contrain 12.04.2019 09:13

Taaa... Ułatwić... A ile razy żebyście odpisali na maila na tym śmiesznym portalu trzeba smsa napisać...

Pomocna?
Tak6Nie
TT
 Opinia

Dzień dobry, czy jest możliwość zatrudnienia się u Was bez konieczności przyjazdu do Polski w celu podpisania dokumentów?

Pomocna?
TakNie3

Pracodawca

 Opinia
@TT 23.04.2019 10:35

Obecnie nie ma takiej możliwości. Pozdrawiamy!

Pomocna?
TakNie1
Klaudia110
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam, chciałabym się dowiedzieć coś więcej o pracy przy ,,Sortowaniu cebulek kwiatowych" w Holandii. Ile można zarobić na rękę ? Jakie warunki ?

Pomocna?
TakNie1

Pracodawca

 Opinia
@Klaudia110 15.04.2019 15:30

Pani Klaudio, Niestety wspomniana oferta jest w tym momencie nieaktualna. Na naszych projektach można zarobić około 1200-1500 euro na rękę. Prosimy o wysłanie swojego CV na adres rekrutacja@contrain.pl Pozdrawiamy!

Pomocna?
Tak1Nie
Pracownik1822
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Contrain 15.04.2019 15:35

1200-1500€ przed odbiciem opłat za mieszkanie

Pomocna?
Tak1Nie

Pracodawca

 Opinia
@Pracownik1822 20.04.2019 14:09

Po odciągnięciu kwoty za zakwaterowanie.

Pomocna?
TakNie
Ewa 11
 Opinia

Mam pytanie czy pracuje ktoś przy sałatkach w Niemczech

Pomocna?
TakNie1
Michall
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Dzień Dobry. Chciałbym dowiedzieć się ile można zarobić miesięcznie na projekcie "Praca przy pielęgnacji roślin ozdobnych dla osób ze znajomością języka obcego – praca w Holandii". Dziękuję :)

Pomocna?
TakNie1

Pracodawca

 Opinia
@Michall 16.04.2019 10:38

Panie Michale, W granicach 1400-1600 euro netto miesięcznie. Pozdrawiamy!

Pomocna?
TakNie1
Poltawski
 Opinia

W Soltau ile idzie zarobić na rękę po odliczeniu mieszkania oraz jakie to są warunki mieszkaniowe na których idzie mieszkać ?

Pomocna?
TakNie1

Pracodawca

 Opinia
@Poltawski 14.04.2019 12:51

Witamy, Na tym projekcie można zarobić około 1200-1300 euro netto miesięcznie. Zapewniamy zakwaterowania 2, 3 lub 4 osobowe. Pozdrawiamy!

Pomocna?
Tak1Nie2
Ania B.
 Opinia

Śmiać mi się chce,że ktoś napisał o prezentach. ..ha ha ten prezent to kawa,herbata i jakaś najtańsza czekolada. Niech się firma wypowie jak zwalnia kobiety w ciąży !!! Gdzie są chronione prawnie, przyznaje kasa jest na czas, Panie sztucznie miłe,a tak naprawde jesteśmy dla nich zerem, śmieciem, nie ja,to ktoś inny. Czemu firma w stawke godzinowa wlicza urlopowe, które powinno być płacone osobno. !!!!???? Pracowałam w Ospel,przy jajkach na nocnej zmianie, kończyło się różnie,2,3,1 w nocy, kobiety same wracały do domu o tak póżnej porze,ja również, gdzie wcześniej mówiłam, że się boje. Nie zrobili nic, a obiecywali zmiane. Za nocki nie miałam płacone więcej, gdzie powinnam. My dla nich jesteśmy jak rzeczy . . . . nie jak ludzie. Liczy się tylko kasa !!!!

Pomocna?
Tak14Nie
Pracownik1822
 Opinia
@Ania B. 27.02.2018 20:36

Ciekawi mnie jak rozwiązywane są sprawy z kobietami w ciąży w tej firmie?

Pomocna?
Tak1Nie

Pracodawca

 Opinia
@Pracownik1822 12.04.2019 15:20

Witamy, Jeśli pracownica przedstawi zaświadczenie od lekarza, ze jest w ciąży, umowa zgodnie z prawem jest przedłużana do dnia porodu. O świadczenia wynikające z narodzin dziecka występuje matka, przesyłając akt urodzenia do naszej firmy. Pozdrawiamy!

Pomocna?
Tak1Nie1
krystek
 Opinia

mila i sprawna obsluga w Opolu zalatwilem wszystko od reki na miejscu

Pomocna?
Tak4Nie3
1

Pracodawca

 Opinia
@krystek 08.04.2019 11:10

Dziękujemy i przekażemy opinię rekruterkom z Opola :) Pozdrawiamy!

Pomocna?
TakNie2
Dulkenowcy
 Opinia

Przyszedł nowy rok a wiec i ja w koncu zabiore głos w sprawie firmy. Wszystko ok ale do czasu. Firma CONTRAIN potraktowala nas jak ,,śmieci,, po porzaże w hotelu pani koordynator wyslala nas 30 km od pracy żebyśmy mieszkali z innymi nacjami w pokoju 2na2. I nie obchodziło jej to ze kazdy ma swoje zycie mialas zabrac osoby do pracy i koniec, co z tego ze oddają za paliwo ale na koszty amortyzacji samochodu juz nie . Dwa to moj samochod i ja nie mam zadnego obowiazku. Oki opowiem dalej. Po dojechaniu na miejsce nowe zamieszkania i zobaczeniu pokoikow zadzwonilismy do koordynatorki ze jezeli nie zabierze nas do hotelu do ,,dziadka,, zjezdzamy do polski . Powiedziala tylko tak ,,prosze podpisac wypowiedzenia,, brawo za podejście. Przez pożar wyrzucilismy ubrania jak i jedzenie nikt sie nie zainteresował co z nami czy nie ponieślimy żadnych strat. Dzwoniąc jeszcze z hotelu w ktorym wybuch pożar do koordynatorki stwierdzila ze po ma przyjezdzac ,,potrzymac nas za reke,, bedac 7 km od miejsca zdarzenia. Jestem mega rozczarowana ta firma. Nie dbaja o pracownika przy takim podejściu dlugo nie pociagniecie. Ja straciłam jedzenia i ubran na kolo 300 euro nikt mi tego nie zwróci i mam zal do firmy, mimo ze bierze odpowiedzialność za ciebie to ma cie głęboko w poszanowaniu. Placisz za opiekę koordynatora ktory Cie zlał .

Pomocna?
Tak13Nie

Pracodawca

 Opinia
@Dulkenowcy 13.01.2019 17:43

Pani Karolino, opisywana sytuacja miała miejsce w październiku i została przez nas wewnętrznie zweryfikowana. Sytuacja, o której Pani pisze to nie pożar, a efekt zostawienia przez jedną z pracownic garnka na włączonej płycie - w efekcie czego doszło do zadymienia kuchenki. Kierownik projektu był z Państwem w kontakcie telefonicznym po zaistniałej sytuacji. Nasi pracownicy z autami (busem oraz autem osobowym) zjawili się na zakwaterowaniu po godzinie od zdarzenia, by przewieźć Państwa oraz innych lokatorów tymczasowo do innego miejsca. Pojawił się także przedstawiciel właściciela. Otrzymaliście Państwo czas na zapakowanie rzeczy prywatnych. Po dotarciu do nowego zakwaterowania stwierdziła jednak Pani wraz ze swoim partnerem, że proponowany nowy pokój jest zbyt mały i że chcecie Państwo przenieść się do innego lokum. Przenieśliście się Państwo samodzielnie, także na nasze firmowe zakwaterowanie, nie korzystając z naszej pomocy i zupełnie nas o tym nie informując. Następnego dnia zerwaliście Państwo kontakt z Pracodawcą – nie odbieraliście od nas telefonów, nie odpisywaliście na wiadomości. Jak się okazało – bez poinformowania nas o tym, postanowiliście Państwo wrócić do kraju. Pozdrawiamy!

Pomocna?
Tak10Nie3
Karolina
 Opinia
@Contrain 15.01.2019 11:47

Rozmowy telefoniczne z Pania koordynator byly dwa dni . W trakcie zapalenia sie na hotelu a takze nastepnego dnia. Pani koordynator zostala poinfirmowana ze wyjezdzamy wiec prosze nie mowic ze nie zostaliscie poinformowali. Styuacja miala miejsce w listopadzie a nie w pazdzierniku. Wewnętrznie zweryfikowana ? Niby jak ? Zadzwonil ktos do nas czy nie ponieślimy strat czy wszystko oki ? NIE NIE NIE . Takze prosze nie opowiadac bajek. Na zakwaterowniu po godzinie czasu przyjechal tylko Pan Tomek a nie jeszcze jakies jedno auto. Dwa przenieslismy sie na jedna noc nie pelna za którą zostalo nam policzone . Pani Edyta zostala poinformowana ze wracamy do polski od razu w piatek po pożarze. Doskonale o tym wiedziala . Dzwoniliscie i rozmawialismy z Paniami koordynatorkami. Ale juz wy po wszystkim nie dzwoniliscie czy ponieslismy jakies straty Pozdrawiam

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Karolina 15.01.2019 13:00

Pani Karolino, tak jak Pani pisze - Pani koordynator była z Państwem w kontakcie telefonicznym przez dwa dni. Na szczęście cała ta sytuacja nie zakończyła się dla nikogo ze szkodą: nie dzwoniliśmy, ponieważ nasi pracownicy odwiedzieli Państwa osobiście - przyzna Pani, że osobiste odwiedziny mają zdecydowanie większe znaczenie niż rozmowa telefoniczna. Odnośnie sytuacji z Panią Edytą i Państwa powrotu do kraju - otrzymaliśmy jednak inne informacje odnośnie tej sytuacji, jednak bardzo zależy nam na zupełnym wyjaśnieniu sprawy. W związku z tym bardzo prosimy, aby całą sytuację, możliwie szczegółowo, z podaniem także imion i nazwisk opisała Pani w mailu i przesłała go na adres praca@contrain.pl Wiadomość trafi wówczas do właściwych osób i zajmiemy się wewnętrznym wyjaśnieniem sprawy. Pozdrawiamy!

Pomocna?
Tak3Nie2
PEDRO
 Opinia
@Contrain 17.01.2019 15:22

DZISIAJ 29 GODZ 18 30 MJAL PODJECHAC BUS ABY PRZEWIESC PARE OSOB NA INY ADRES TO PDJECHALA PANI KOORDYNATORKAZ KIEROWCA OSOBOWYM AUTEM I NIEMOGLYSMY SIE ZABRAC Z BAGAZAMI TO W DUPJE MJALA CO Z NASZYMI BAGAZAMI I NIEWYSIADLA Z AUTA SIEDZIALA Z KIEROWCA I SMJALI SIE NORMALNIEZ ROBOLI MIESZKALYSMY W MUNSTER W CHLEWJE PRZEROBJONYM NA POKOIKI Z RUMUNAMI JEDNA KUCHNIA POKOJE BEZ LODOWEK PRYSZNIC ZIMNY KIBELEK OBESRANY 7 EURO NA REKE I ZAMIESZKANIE ODCIAGAJA ZTEGO NIGDY WJECEJ TEJ FIRMY LUDZIE NIEDAJCIE SIE USZUKAC

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@PEDRO 29.03.2019 19:46

Żebyśmy mogli cokolwiek wyjaśnić, potrzebujemy więcej informacji. Prosimy o precyzyjne opisanie sytuacji i wysłanie na adres e-mail marketing@contrain.pl Wiadomość trafi do odpowiednich osób i zajmiemy się wyjaśnieniem sprawy. Pozdrawiamy!

Pomocna?
TakNie1
Karolina
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Contrain 01.04.2019 09:10

Pedro nie daj sie nabrac na wyjasnienie spraey. Ja pisalam w styczniu mamy kwiecien i cisza. Zadna sprawa nie zostanie załatwiona chyba ze pod dywanem. Dziekuje contrain za olanie !!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Macin
 Opinia

Wybiera się ktoś przez contrain końcem lutego???

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
KM
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Macin 16.02.2019 17:18

Razem z narzeczona czekamy na oferte i mamy nadzieje wlasnie ze jeszcze w lutym.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@KM 17.02.2019 15:30

Już teraz mamy oferty dla par - zapraszamy do kontaktu. Możecie Państwo aplikować na http://www.contrain.pl lub skontaktować się z naszym najbliższym oddziałem: http://contrain.pl/kontakt/ Pozdrawiamy!

Pomocna?
TakNie1
PEDRO
 Opinia
@Macin 16.02.2019 17:18

(usunięte przez administratora)DAJ SOBJE SPOKOJ Z TA PSEUDO FIREMKA

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dziku
 Opinia

Pracuję ktoś przy ogórkach w venlo lub okolicach lub na szklarni??? Potrzebuję info jak z godzinami mieszkanie dojazd do pracy itp

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Qwerty
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Pracuję w contrain kilka tygodni. Agencja sama w sobie ok. Wypłata na czas, panie w biurze miłe, koordynatorzy też w porządku. Mieszkanie czyste, czasem się zdarzy jakiś grzyb mały na ścianie, ale ciężko tego uniknąć w domkach gdzie jedyną wentylacją jest okno, którego ludzie nie otwierają bo zimno... Rowery poniszczone, bez lampek, trzeba się upominać, żeby przyjechali i naprawili. Z koordynatorem to samo. Zadzwonisz że coś potrzeba na domku "ok ok" i na tym się kończy. O pracy na projekcie: Pieczarkarnia w Stramproy. Nadgodziny tylko na pakowaniu. Firma nie jest nowoczesna; stare, zniszczone wózki, podłoga zniszczona i nie ma komu naprawić, windy ręczne. Na stołówce na gebale 2 zimą jakieś 3 stopnie na plusie, jest mikrofala, lodówka, automat do kawy, stołówka sama w sobie mała. Na gebale 1 temperatura pokojowa, dym z palarni czuć na całym gebale, drzwi na dwór są, ale po co je otwierać... W pracy sami Polacy, i to w większości panie po 50. Stare wyjadaczki, na nowych patrzą jakby im coś zrobili, obgadują za plecami wszystko co tylko mogą. Nic dziwnego, że młodzi tu nie wytrzymują, bo trzeba mieć silną psychikę. Odporność na stres, bo ciągle ktoś Cię pogania, nawet jak masz dobre kilogramy to masz mieć jeszcze lepsze.

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Klaudia112
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam, chciałabym się dowiedzieć jak wygląda praca przy kwitach w Niemczech ? jakie warunki mieszkaniowe ? po ile godzin praca i ile można zarobić ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Silver
 Opinia

Czy obecnie pracuje ktoś na magazynie w Soltau, prosiłbym o pewne info na temat pracy, godzin i zakwaterowania.

Pomocna?
Tak1Nie
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Spejson
 Opinia
@Silver 05.03.2019 09:24

Mamy dojezdzac do kolegow ktorzy sa na miejscu i mowia ze jest fajnie , mowili ze lajtowy magazyn tylko lipa ze same chlopy na nim robia. Chata tez spoko internet smiga i jest czysto.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Silver
 Opinia
@Spejson 07.03.2019 14:57

Ciekawe jak z godzinami się wychodzi, bo jak standardowo 140_160 godz. to słaby zarobek, ale rzeczywiście jak same chłopy to słabo ;)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Spejson
 Opinia
@Silver 10.03.2019 23:40

Kumpel mowil ze po 9 godzin dziennie i w soboty tez smigaja wiec troche godzin wpadnie

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sitsej
 Opinia
@Silver 05.03.2019 09:24

siema byki, ja też tam wpadać mam 19.03, ogólnie jak praca wygląda? pokoje ilu osobowe? Bo raz byłem przez inną agencję to jak cyganów nas na mieszkaniu trzymali musiałem zwijać. Dajcie znać.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Spejson
 Opinia
@Sitsej 12.03.2019 15:48

My mamy z kumplem razem pokoj bez cyganow bo od razu bysmy zawineli kapcia. Na robocie nie ma co narzekac z kierownikiem mozna sztame trzymac polecam

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Aktualność
Drodzy Pracownicy!
Ruszyła druga edycja Contrain GO! W poprzedniej wersji gry większość z Was wzięła udział w zabawie. Liczymy, że będzie to dla Was świetna zabawa i szansa na zdobycie niesamowitych nagród. Do wygrania m.in. Apple iPad, ekspresy do kawy Krups, aparaty Instax i inne! 
Oprócz zadań, udostępniamy dla Was wyzwania, które wymagają kreatywności, ale są dodatkowo punktowane! Możecie znaleźć je pod ikoną łódki. 
Życzymy dobrej zabawy i liczymy na Wasze zaangażowanie :)
Pomocna?
TakNie
jula
 Opinia

niestety nie polecam firmy, straszny trudny kontakt zkoordynatorem i siedzenie na domku bez pracy....myslalam ze poprawi sie cis od zeszlego sezonu ale zmian nie wiedze....zakonczylam wspolprace bo nie warto....

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Piotrek
 Opinia
@jula 28.02.2019 21:26

Nie rozumiem takie wiecznego marudzenia ludzi - skoro bylo Ci źle w tej firmie to po o wracalas na kolejny sezon??? Ja sobie prace z Contrainem bardzo chwale, pracuje juz 7 lat. Przeszedlem juz naprawde rozne projekty, rozne zakwaterowania i roznych koordynatorow. Gdybymn nie byl zadowolony to bym nie wracal przez tyle lat. wracam i nie marudze, bo naprawde nie ma na co. Ucziciwie moge duzo zarobic, odlozyc na zycie i swoje plany. Pieniadze dostaje na czas , nie pamietam by kiedykolwiek bylo jakies opoznienie. Jezeli cos sie dzieje, sa jakies problemy techniczne lub cokolwiek - koordynator nam pomaga. Reaguja szybko, oczywiscie jak tylko moga. Ludzie nie wymyslajcie, ze potrzebujecie koordynatora 24 godziny dostepnego by wam żarowke na zakwaterowaniu wymianial (a takie sytuacje pamietam i kojarze). POLECAM, a wy ludzie nabierzcie troche pokory, bo oczekujecie w zyciu za granica jakiegos wybujałego standardu, a przypominam, ze jezdzimy tam do pracy a nie na wakacje.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jezyna 379
 Opinia
@Piotrek 03.03.2019 15:42

To prosze przeczytac moja wypowiedz i czy wtedy tez pan powie ze ludzie wymyslaja.

Pomocna?
TakNie
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Piotrek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Jezyna 379 03.03.2019 20:45

ty pierwsza mitomanka - podajesz sie za wyksztalcona a wieje niedorozwojem na kilometr nawet nie potrafisz czytac ze zrozumieniem

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paweł
 Opinia

Ktoś może napisać coś więcej o pracy na magazynie w Niemczech? Dzwoniła do mnie miła Pani z Opola i oferowała pracę... w sumie skutecznie bo zacząłem się nad nią zastanawiać. Jeśli ktoś ma potwierdzone informacje na temat zakwaterowania, atmosfery i zarobków to prosiłbym o podzielenie się opinią.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Soltau
 Opinia
@Paweł 24.01.2019 10:46

Nie polecam, jestem tu na miejscu, i za raz zjeżdżam do polski bo żadne słowa Pań z biura się nie pokrywaja z tym co tu jest na miejscu. Piecej na Pv

Pomocna?
Tak3Nie
Paweł
 Opinia
@Soltau 26.01.2019 00:54

Dziękuje za odpowiedź. Jednak proszę powiedzieć co konkretnie się nie zgadza?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Paweł 28.01.2019 10:48

My także prosimy o wystawienie merytorycznej opinii, zawierajacej fakty, do których będziemy mogli się odnieść i pomóc rozwiązać ewentualne problemy :) Pozdrawiamy!

Pomocna?
Tak2Nie
Ewelina
 Opinia
@Soltau 26.01.2019 00:54

Ja za to polecam bardzo i chwale sb biuro. Jak nie bylo pracy w naszym zakladzie to pani kierownik od razu szukala nam jakiegos innego projketu i przez to mielismy ciagle prace. W tym roku juz tez do mnie dzwonili i znowu pojade

Pomocna?
Tak7Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Silver
 Opinia
@Soltau 26.01.2019 00:54

Witam, rozumiem że pracował Pan na magazynie w Soltau, czy może mi Pan napisać na maila jak to wyglądało z tą pracą, ile godzin i jak z zakwaterowaniem. Byłbym wdzięczny za odpowiedź, (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Magda_M
 Opinia

Zastanawiam się nad wyjazdem z tą firmą, czy ktoś może mi napisać coś więcej o pracy? Interesuje mnie praca w Niemczech na magazynie ale wszystkie opinie sa mile widziane. Piszcie na priw myszkowska.magda@wp.pl

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jezyna 379
 Opinia
@Magda_M 29.01.2019 15:58

Nie polecam pracy z tej firmy, Nie potrafia rozwiązywac problemow pomimo ze im sie zglasza. Dwukrotnie poostapili ze mna nie fair a i panie w biurze w Polsce malo sympatyczne czego mialam przyjemnosc doswiadczyc miedzy innymi dzisiaj. Zdecydowanie nie polecam.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Jezyna 379 19.02.2019 12:28

Proszę Pani, bardzo prosimy o bardziej szczegółowe opisanie sytuacji. Potrzebne nam są fakty, do których możemy się odnieść. Pozdrawiamy :)

Pomocna?
Tak2Nie
Jezyna379
 Opinia
@Contrain 19.02.2019 13:56

Bardzo prosze.W ubieglym roku we wrzesniu pojechalam do pracy z firmy Contrain.Na pierwszym projekcie przez cztery dni siedzialam bo nie bylo pracy lub druga wersja bylo nas za duzo.Pomyslalam ok zdarza sie.Od pazdziernika przeszlam na kolejny projekt i tu pod koniec projektu zaczely sie schodu.Ja dostalam sms z informacja iz koncze na tym projekcie prace z dniem 26 pazdziernika a inne osoby zostaly do 2 listopada i to osoby, ktore pod wzgledem zachowania byly nie fair.Zostaly osoby ktore lubily alkohol, wszczynac awantury w miejscu zakwaterowania.Podkreslam iz moja norma w pracy gdzie ustalona byla na 150 wynosila 190.Nie otrzymalam propozycji innego projektu gdzie osoby ktore rowniez mialy do 26 taka propozycje dostaly.Wyslalam sms z prosba o projekt do konca listopada pozostal bez odpowiedzi.Zjechalam do kraju.Pomyslalam dam jeszcze raz szanse moze po prostu o mnie sobie zapomniano.Pojechalam na projekt do Holandii gdzie na zakwaterowaniu trafilam na osoby,ktore moim zdaniem nie nadaja sie do mieszkania w wiekszej grupie.Probowano mnie uatawiac do pionu,jedna z osob straszyla mnie innym wspolpracownikiem.Od razu zaczelam sms korespondowac z koordynatorem proszac o zmiane projektu.Niestety okazalo sie ze projektu nie ma mimo ze dwa dni wczesniej ukazala sie oferta pracy na szklarni przy pomidorach.Pozniej okazali sie ze moja wspolokatorka chce sciagnac do pracy swojego znajomego lub znajoma sugerujac ze miejsce bedzie tylko koordynator musi kogos wywalic. Malo tego nie poinformowali mnie ze na moje miejsce juz ktos jedzie, nie moglam zabrac butow roboczych. A co do pan z biura w Polsce to w dniu dzisiejszym przerwano mi rozmowe kiedy wyjasnialam sprawe z moim wypowuedzeniem mowiac ze jestem niekulturalna i nie ma czasu ze mna rozmawiac, przerywajac w polowie zdania.Sprawa zostala zgloszonao zastepcy kierownika firmy.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jezyna379
 Opinia
@Contrain 19.02.2019 13:56

Bardzo prosze.Napisze jeszcze raz bo byc moze nie udalo sie zapisac.We wrzesniu ubieglego roku bylam na projekcie gdzie przez 4 dni siedzialam bo nie bylo pracy albo druga wersja bylo nas za duzo.Prosze wersje sobie wybrac.Po skonczonym projekcie przeniesli mnie na inny projekt i tutaj pod koniec tego projektu zaczely sie schody,a mianowicie .Po pierwsze ja i kilka osob zostalismy poinformowani ze nasza praca konczy sie 26 pazdziernika.Czesc osob zostala do 2 listopada. Czesc osob dostala propozycje innych projektow a ja nie mimo ze wyrabialam ponad norme.Norma byla 150 ja wyrabialam 190.Malo tego prpozycje dalszych projektow otrzymaly osoby ktore np rozrabialy na kwaterunku lub tez mialy zbyt duzy pociag do alkoholu.Prosilam o projekt do konca listopada sms, pozostalo to bez echa.Zjechalam do Polski pomyslalam ok dam jeszcze raz szanse,moze o mnie zapomnieli ,zdarza sie.Przyjechalam na projekt w styczniu trafilam na kwatere z osobami ktore nie nadaja sie do zamieszkania w wiekszej grupie.Probowano mnie ustawiac,powiedziano ze jak sie nie dostosuje do ich zalecen to szybko opuszcze ta kwatere i nie bede pierwsza osoba.Druga z osob zastraszala mnie innym wspolokatorka.Kolejna sprawa to moja wspolokatorka z pokoju probowala zalatwic prace swojej znajomej czy znajomemu mowiac ze moze przyjechac bo bedzie miejsce tylko koordynatorka musi kogos wywalic.Rozmowa telefoniczna byla przeprowadzona w mojej obecnosci.Te zachowania od razu zaczelam zglaszac koordynatorce proszac o zmiane projektu.Poinformowano mnie ze nie ma projektu pomimo ze dwa dni wczesniej ukazala sie oferta pracy w szklarni prz pomidorach.Na koniec nie poinformowano mnie ze ktos jedzie na moje miejsce i nie mialam mozliwosci zabrania butow roboczych z zakladu pracy.A odnosnie pan w Polsce to moge powiedziec ze w trakcie wyjasniania sprawy odnosnie mojego wypowiedzienia pani przerwala mi w polowie zdania mowiac ze jestem niekulturalna i nie ma czasu ze mna rozmawiac.O tym zostal poinformowany przelozony tej pani.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Jezyna379 19.02.2019 15:59

Pani Sylwio, oczywiście wyjaśniliśmy całą sprawę, którą Pani opisuje. Przede wszystkim powinniśmy zacząć od tego, że Pani zachowanie względem Contrain, jako pracodawcy, nie było do końca właściwe. Wypowiedzenie złożyła Pani poprzez SMS, nie przyjmując do wiadomości, że nie jest to właściwa droga wypowiedzenia zgodna z procedurą. Nasz pracownik Działu Kadr próbował wytłumaczyć Pani, jak należy postąpić, jednak nie przyjmowała Pani przedstawionych argumentów. Jeżeli chodzi natomiast o Pani pracę na projektach: proszę pamiętać, że oferujemy pracę tymczasową, która może cechować się zmiennością. Jeżeli kończy się praca na danym projekcie to staramy się pracowników możliwie płynnie przenieść na inny. Czasami jednak, gdy dany pracownik nie spełnia wymagań lub nie ma predyspozycji do wykonywania innej pracy, nie możemy zapewnić mu innego projektu. Każdą sprawę staramy się jak najlepiej rozstrzygnąć i zrozumieć, zawsze jesteśmy otwarci na rozmowy i wyjaśnienia. Jednak od drugiej strony także oczekujemy podobnego podejścia :) Pozdrawiamy!

Pomocna?
Tak1Nie

Pracodawca

 Opinia
@Jezyna379 19.02.2019 15:08

Pani Sylwio, oczywiście wyjaśniliśmy całą sprawę, którą Pani opisuje. Przede wszystkim powinniśmy zacząć od tego, że Pani zachowanie względem Contrain, jako pracodawcy, nie było do końca właściwe. Wypowiedzenie złożyła Pani poprzez SMS, nie przyjmując do wiadomości, że nie jest to właściwa droga wypowiedzenia zgodna z procedurą. Nasz pracownik Działu Kadr próbował wytłumaczyć Pani, jak należy postąpić, jednak nie przyjmowała Pani przedstawionych argumentów. Jeżeli chodzi natomiast o Pani pracę na projektach: proszę pamiętać, że oferujemy pracę tymczasową, która może cechować się zmiennością. Jeżeli kończy się praca na danym projekcie to staramy się pracowników możliwie płynnie przenieść na inny. Czasami jednak, gdy dany pracownik nie spełnia wymagań lub nie ma predyspozycji do wykonywania innej pracy, nie możemy zapewnić mu innego projektu. W kwestii problemów na zakwaterowaniach prosimy, by zgłaszać je na bieżąco. Nasi koordynatorzy operacyjni, będący na miejscu, interweniują w takich przypadkach. Każdą sprawę staramy się jak najlepiej rozstrzygnąć i zrozumieć, zawsze jesteśmy otwarci na rozmowy i wyjaśnienia. Jednak od drugiej strony także oczekujemy podobnego podejścia :) Pozdrawiamy!

Pomocna?
Tak4Nie
Jezyna379
 Opinia
@Contrain 20.02.2019 13:34

A na czym opieracie opinie ze ktos nie ma predyspozycji ze nie nadaje sie projektu.To ze ktos wykonuje ponad norme to jezt zle? A moze skreslacie czlowieka tylko dlatego ze ktos jest po studiach i nie nadaje sie do pracy fizycznej.Bo tak z tego wynika.A nie zdajecie sobie sprawy ze ludzie traca prace i maja marne szanse zeby znalezc cos w odpowiwdin zawodzie i podobnych warunkach finansowych a maja rozne zobowiazana finansowe.Bo tak to wyglada.A co do rozmowy odnosnie wypowiedzenie mysle ze jest to nagrane i w razie potrzeby mozna odtworzyc. Cala rpzmowe np na podstwie bilingow.Nie chce sie wymadrzac ale jesli mozna cos doradzic i jesli nie jest to zgodne z przepisami prawa to prosze rozwazyc doreczenie oswiadzczen droga mailowa o ile ktos podal.Zaoszczedzi to czasuWracajac jeszcze do tematu projektow jezeli uznaliscie ze nie mam predyspozycji do pracy u was nie otrzy.alam wypowiedzenia w listopadzie po zjezdzie do kraju.W czasie rozmowy telefonicznej uzyskalam pod koniec listopada uzyskalam informacja iz praca dla mnie od stycznia na pewno bedzie.Mozna sprawdzic bilingi rozmow.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jezyna379
 Opinia
@Contrain 20.02.2019 13:34

To jeszcze w ramach dopowiedzi.Moze to bedzie malo mile i niegrzeczne i bardzo rzadko posuwam sie do takich krokow ale jak mowi przyslowie Jak Kuba Bogu tak Bog Kubie - proponuje abyscie w ofertach o prace umieszczali taki dopisek osoby po studiach niemile widziane.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jezyna379
 Opinia
@Contrain 20.02.2019 13:34

A to jeszcze w ramach dopowiedzenia.Rzadko staram sie byc niemila ale w tej sytuacji nie da sie takim nie byc w mysl przyslowia Kak Kuba Bogu tak Bog Kubie proponuje abyscie w swoich ofertach pracy umieszczsli dopisek osoby po studiach niemile widziane.Bedzie to bardzo adekwatne do sytuacji w jakiej sie teraz znalazlam Ciagle wierze ze sa firmy, ktore nie beda braly pod uwage tego faktu. Chcialabym napisac pozdrawiam ale w tym wypadku tego nie zrobie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Jezyna379 20.02.2019 14:18

Poprzez spełnianie wymagań i predyspozji do pracy na danym projekcie rozumiemy bardzo dużo, bardzo różnych kwestii: z jednej strony są to możliwości fizyczne pracowników (jak np. wytrzymałość w wysokich temperaturach czy siła do podnoszenia cięższych przedmiotów) oraz uprawnienia i kompetencje twarde (np. prawo jazdy, znajomość języka obcego czy specjalne uprawnienia np. na wózki widłowe). To tylko przykłady. Studenci są u nas bardzo mile widziany, co roku pracują z nami setki takich osób :) Także Contrain jako pracodawca jest dla studentów bardzo atrakcyjny, ponieważ nie ma u nas tzw. 'wiekówki', czyli nizszego wynagrodzenia w przypadku osób młodszych. Pani Sylwio, bilingi i nagrywanie rozmów to nie to samo. Rozmowy z naszymi pracownikami i kandydatami nie są nagrywane, gdyż jest to prawnie zakazane. Aby móc nagrywać rozmowy musielibyśmy prosić o zgodę na takie działanie. Pozdrawiamy!

Pomocna?
Tak1Nie

Pracodawca

 Opinia
@Jezyna379 20.02.2019 14:43

Studenci jak i osoby po studiach są u nas bardzo mile widziane :) Tak jak wszyscy inni sumienni i dobrzy pracownicy. Pozdrawiamy!

Pomocna?
Tak2Nie
Jezyna 379
 Opinia
@Contrain 21.02.2019 16:07

Bardzo dobrze wiem co to sa bilingi i nagrywanie rozmow tego nie musocie mnie panstwo uczyc,a nie powiem ze w przypadku waszej firmy bardzo by sie przydalo.Ale do czego zmierzam.Nie odpowiedzieliscie na konkretne pytanie dlaczego w pazdziernikj nie otrzymalam kolejnego projektu pomimo ze prosilsm o znslezienie czegos do konca listopada a majac gwarancje pracy do polowy grudnia ,taka informacje uzyskalam przed wyjazdem ? Jezeli uznaliscie ze jestem zlym pracow ikiem dlaczego nie otrzymalam wypowiedzenia w listopadzie? Jestem 4 miesiace do tylu bez pracy, mam kredyty do splacenia, nie mowiac ze musze rachunki oplacic i zyc.Jak sobie to panstwo wyobrazacie.?A co do sumiennosci pracownikoe to stwierdzam, zmoim ze u panstwa prawo bytu maja osoby ktore donosza,skarza i ich glownym celem jest wygryzienie kogos z projektu.Dla mnie jestescie firma nierzetelna i mam wrazenie ze panuje tam jakies (usunięte przez administratora)pomiedzy koordynatorami a pracownikamj o czym zreszta nadmienilam w pierwszym wpisie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mateusz
 Opinia
@Jezyna379 19.02.2019 15:08

Haha nie chcieli Cię. Hhahah pracować nie umiesz :/ dlatego ci co pili byli lepsi wstyd

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Contrain - Poznań

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny