Van Graaf GMBH

• Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie
Gdańsk - Van Graaf

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Van Graaf GMBH sp.k.

Opinie o Van Graaf GMBH Wrocław

Nie przegap nowości o Van Graaf GMBH sp.k.!

Balbinka

08.07.2013 12:22

Ja pracuje w Vangraaf Katowice, według mnie jest tam super, nie jest to praca na pewno dla osób leniwych !!! Płaca jak na 3/4 etatu jest ok, prowizje od sprzedaży wcale nie sa takie małe i nie ma walki o klienta, trzeba po prostu umieć sie zgrać z ekipą i ustalić własne zasady "gry" Ja pracowałam w wielu fajnych butikach ale ten jest jeden z najlepszych, pomimo iż pracy jest nie mało. Powiem tak, ja do tej pracy ide bez stresu, kierownictwo mamy super a Pani menager też jest bardzo fajna :) Ogromnym plusem tej pracy jest dla mnie to, że pracuje sie po 6h i płaca zawsze na czas.
    Gosia

06.07.2013 07:49

Soju ten kto się właśnie latał i zajmował plotami, atakował innych to chyba już wśród nas nie pracuje. Z tego co mi się przypomina to chyba kiedyś u nas pracowałaś. Zajmij się nową pracą, a nie jak zwykle plotami.
    Rh+

08.06.2013 17:18

Zgadzam się z poprzednimi ludźmi , praca w VAN GRAAF to jeden wielki syf , wykorzystywanie aby więcej nie zarobić choć i tak są tam tak małe zarobki nawet z premią za którą trzeba się bardzo nabiegać. Rygor jakiego nigdy nigdzie nie zaznałam,pracując w VAN GRAAF nabawiłam się tylko nerwicy i choroby stóp od stania bo nie wolno się nawet podeprzeć.
    Znam Temat

06.06.2013 20:32

Witam wszystkich van graaf w Katowicach to porazka pod kazdym wzgledem , prawie caly personel zostal wymieniony na nowy oprocz pani Store Menager i jeszcze kilu osob , traktowanie pracownika masakra , wynagrodzenie masakra , duzoo by tu pisac ile w tej firmie jest minusow i nie piszcie ze pewnie zostal wymieniony personel bo sie nie sprawdzal ludzie sie starali ale oczywiscie zle hehe nie koncze bo nie chce mi sie pisac wiecej na temat tego gowna jak van graff
    Alex

21.05.2013 10:41

a co ty możesz wiedzieć jak jest gdzie indziej? Uważam, że powinnaś się zastanowić nad pracą w tej firmie, skoro w taki sposób postrzegasz innych!
    zosia

20.05.2013 16:50

jeśli nie odpowiada Ci atmosfera w Łodzi to nie musisz tutaj pracować, nie męcz się. Ja nie mam takiego zdania jak Ty, chyba sama tworzysz tą złą atmosferę wokół siebie, a pani(usunięte przez administratora)wyciąga tylko konsekwencje w stosunku do nieuczciwych pracowników. Jeśli jesteś uczciwa i masz czyste sumienie, to nie masz się czego bać. Pracuję tu od wielu lat. Jestem zadowolona z pracy, a do pani (usunięte przez administratora)mozna przyjść z każdym problemem, a ona reaguje jak człowiek. Nie oczerniaj innych ludzi, z którymi pracujesz bo też się mogą wypowiedzieć na Twój temat i nie koniecznie pozytywnie. Staraj sie zachować klasę, w Twoim wieku powinnaś juz to umieć robić.
    inka

19.05.2013 23:39

widzę, że wszystko po staremu. Jestem wdzięczna pani kierowniczce (usunięte przez administratora), że mnie zwolniła przynajmniej od roku czasu mam lepszą pracę i zarobki. Dzięki niej wiem , że można lepiej żyć.
    Arek

21.03.2013 13:26

widzę że w tej firmie nic się nie zmieniło,plotki motyw przewodni.Żałosne
    basia b

18.03.2013 13:58

yhm..spoufalenie a co ono dla ciebie oznacza..to ze ktos sie lubi,posmieje i porozmawia niczego nie oznacza..tiger wypisujesz bzdury,a jak kogos szykanyjesz to sie przedstaw,albo pogadaj z zainteresowanymi..ale pewnie dla nich w pracy jestes slodka jak miod hihi smiechy bo brak ci odwagi..tylko za plecami wypisujesz teorie wyssane z palca!!!
    eye of the tiger

18.03.2013 11:50

Do nowej- ...to czytaj uważnie bo nie piszę o romansie tylko o spoufaleniu.Poza tym skąd możesz wiedzieć jak jest, skoro już tam nie pracujesz ( wynika z Twojego opisu).
    nowa

09.03.2013 22:34

Hej Tiger...jak juz piszesz to pisz konkretnie!! pracowalam tam..bylo calkiem fajnie..ale romans z tego co pamietam byl tylko jeden..;)
    ja sama

09.03.2013 20:09

Myślę, że Pani po prostu źle zrozumiała wypowiedź Pani XYZ. Pewnie chodziło jej o to, że ona jeszcze się "załapała" na umowę na stałe a teraz najpierw dają na rok a dopiero później na czas nieokreślony...
    trochę szacunku!!!

08.03.2013 14:34

Przestańcie pisać bzdury!!! Zachowujecie się jak rozkapryszone dzieci. W szkole podstawowej dzieci mogą się tak zachowywać, przepychając się między sobą ( kto lepszy, kogo Pani polubi....) ale nie w PRACY!!! Ja jestem zdania, że nie potraficie docenić tego co macie. Jest Wam wiecznie źle, ale nie szukacie innej pracy. Prawda jest taka, że na rynku pracy jest bardzo ciężko znaleźć solidnego pracodawcę,który szanuje potrzeby pracowników, dostosowuje czas pracy pod potrzeby, wypłaca pensje na czas, nie mówiąc już o umowie na czas nieokreślony -dzisiaj możecie o tym pomarzyć. Znam środowisko sprzedawców w Starym Browarze i orientuję się jakie są warunki pracy jak i płacy w każdym ze sklepów. Wierzcie mi nie jest tak bajkowo jak Wam się wydaje.Co z tego że ktoś zaproponuje Wam wyższa stawkę o 200-300 zł ale umowa będzie za "najniższą krajową", płaca dawana na raty, brak możliwości regulowania czasu pracy, urlopy dostosowane pod potrzebę pracodawcy, zero dodatków....nie mówiąc już o tym, że brak w takich miejscach stabilności zatrudnienia. A w Van Graafie macie to wszystko i ciągle jest Wam źle, praca na 3/4 etatu pozwala Wam mieć wiecej czasu dla siebie przy zarobkach tych samych na pełnym etacie w innych firmach w Browarze. Myślę, że powinniście się zastanowić nad tym wszystkim bo "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...." Zapominacie, że Van Graaf jako nieliczny sklep zatrudnia ludzi bez doświadczenia oraz ludzi w starszym wieku,wystarczy mieć zdolności komunikacyjne i miłą aparycję. Ludzie pracują tu po parę lat! Czy to o niczym nie świadczy?? Niedawno rozmawiałam z osobą z Katowic, która bardzo ubolewała nad swoim Kierownikiem Filii, jednakże poznałam też stanowisko innych osób w tej samej sprawie i okazało się, że punkt patrzenia zależy od punktu siedzenia... W każdej Filii znajdziecie jakieś "ciekawostki" ale czy jest sens opisywać o nich na forum??? Waszymi śmiesznymi i dziecinnymi komentarzami możecie komuś bardzo zaszkodzić. Zastanówcie się czy Wasze opinie naprawdę są zasadne???
    marcelina*

08.03.2013 14:01

fakt, kokosów brak, ale przychodzę do pracy bez obaw że nagle zostanę jej pozbawiona
    zuza

08.03.2013 11:35

Kokosów nie płacą,ale jest całkiem fajnie..pracuje w tej firmie długo,i większych powodów do zmartwień nie mam..czekają na pracownika po porodzie i urlopie wychowawczym...a co do romansów to zawsze są plotk,jak ktoś nie wie na 100% to niech lepiej się nie wypowiada...poznałam kierownika z (usunięte przez administratora)i nie sądzę aby kogoś faworyzował..normalny otwarty człowiek...ale w każdym vg tak jest plotki kto z kim i kiedy..zazdrość i podłość..
    Michał W.

02.03.2013 22:24

W jakim Ty świecie żyjesz??? zawsze i wszędzie i w każdej pracy znajdziesz pracowników spoufalonych z kierownikami i wiadomo, że oni mają " lepiej" niż Ty - takie życie. Gorzej jak dochodzi do romansu pomiędzy kierownikiem a sprzedawcą! Wtedy poważnie zostaje zaburzony cały system.... Romanse to już chyba ta filia ma za sobą.... Z Twojej wypowiedzi widać, że jesteś osobą ZAZDROSNĄ i masz do kogoś żal, może warto z tą osobą porozmawiać??? A może chodzi o to,że to nie TY jesteś "ulubieńcem"?
    gwiazdeczka

02.03.2013 02:08

a jak wyglada atmosfera w wawie? z gory dziekuje za info.
    buba

27.02.2013 21:32

ja byłam tam umówiona na rozmowę i niestety się nie doczekałam.Czekałam godzine i nikt do mnie nawet nie przyszedł powiedzieć,że się troche sytuacja przedłuża.Uważam to za lekceważenie ludzi i ich czasu.
    eye of the tiger

25.02.2013 10:36

praca w tym sklepie zależy od KIEROWNICTWA.... w Poznaniu jest tak, że niektórzy pracownicy mają lepsze kontakty z kierownictwem i w związku z tym lepsze warunki (nie chodzi mi w tym momencie o płace).Śmieszne jest to że im się wydaje że tego nie widać.Pracownicy wszystko widzą i przez takie zachowania atmosfera nie jest ciekawa.Prywatne stosunki nie powinny mieć wpływu na pracę!!!!!!!!!
    morator

25.02.2013 10:09

za to Twoja wypowiedź świadczy o tym że jesteś człowiekiem wysokiej kultury osbistej , a ponad to człowieczeństwo pierwsza klasa.........

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Van Graaf GMBH?

Kontakt - Van Graaf GMBH sp.k.

Św. Mikołaja 19 50-128 Wrocław

KRS:0000372060

Branża główna: Moda, projektowanie
    Luiza

15.02.2013 13:21

Wynagrodzenie - najniższa krajowa plus premia - śmieszna, jeśli bierzesz pod uwagę swoje obroty... na 3/4 etatu zarabiasz max 1300 zł, pomijając fakt, że pracując 8 h dziennie na zmianie jesteś 8,5h... 15 minut przerwy płatnej i 30 minut zabierane z Twojego czasu nie płatne... w ciągu miesiąca wychodzi ładna ilość czasu, prze który pracujesz za darmo...
    Wojtek

13.02.2013 09:28

Trafiłem tu przez przypadek, bo nie mam zamiaru ani pracować dla Van Graafa ani z nimi współpracować, ale musiałem po prostu skomentować. Odnoszę wrażenie, że ci którzy narzekają na firmę to jacyś frustraci i prymitywy - ich posty to słowotok z błędami bez żadnej interpunkcji. Tego się nie da czytać. Skoro tyle sobą reprezentujecie tutaj, to pewnie podobnie jest w realu - nie oczekujcie więc, że ktoś Was będzie traktował jak króli. Wystawiam 4, żeby za bardzo nie zaburzyć statystyki.
    Patrycja_wrocław

22.01.2013 14:28

Pani XYZ ma problemy z odróżniemiem umowy na czas nieokreślony z umową na czas określony, cytat ,, ja mam jeszcze umowę na czas nieokreślony... ,, proponuję zajrzeć do kodesu pracy i zapoznać się z rozdziałem umowa o pracę, a konkretnie rodzaje umów, polecam pozdrawiam

03.01.2013 11:57

Wypłata na czas, ale nie adekwatna do wykonywanej pracy (1200zł), robisz kilka rzeczy na raz i słyszysz czemu coś nie zrobione + do tego wynik sprzedaży. Nie liczy się człowiek tylko wynik. Kierowniczka sklepu wypier... z dnia na dzień, nie znasz dnia ani godziny Twojego końca współpracy z VG. Stres i niepewność jutra powoduje negatywne nastawienie do pracy i klientów, a kierowniczka VG zapomina o tym że wpływa to na obrót.
    XYZ

20.12.2012 09:04

Pracuję w VanGraafie od ponad roku i ogólnie jestem zadowolona, choć jest kilka minusów. Jednak zacznę od plusów: praca na 3/4 pozwala na życie poza pracą, młodzi rodzice mogą spokojnie zajmować się dziećmi, elastyczny grafik, pisany zgodnie z prośbami, mało obowiązków (jedyne co musisz robić to sprzedawać, wykładać nowy towar, utrzymywać porządek na sklepie, choć w gorących okresach z uwagi na duży ruch jest trudno), brak odpowiedzialności materialnej (nie potrącą ci z pensji, gdy nastąpi kradzież, ubranie się zniszczy etc.), świetne zaplecze socjalne (łazienki, szatnie, kantyna), po 3 latach pracy bezpłatna opieka Luxmed, ja mam jeszcze umowę o pracę na czas nieokreślony, ale podobno teraz dają tylko na 1 rok, pieniądze zawsze na czas, odzież służbowa 2 razy do roku o wartości 2000 zł, na moim dziale ogromnym plusem jest panująca atmosfera i koleżanki/koledzy. Minusy: płaca, niestety kokosów nie ma ok. 1500 zarabiają osoby pracujące na cały etat, albo robiące na prawdę duże utargi, średnio sprzedawca dostaje 1200 zł na rękę, to ile zarabiasz jest zależne od okresu/miesiąca (jesień, zima więcej, wiosną, latem mniej) oraz działu, chociaż różnice są niewielkie, brak premii, dodatków świątecznych (jest za to dodatek wakacyjny), atmosfera na niektórych działach i jak tu wcześniej się pisze w filiach Minusem jest wpisywanie numerków (od niedawna wklejanie), jest to w pewien sposób żenujące, dodatkowo klienci snują domysły ile to zarabiamy na sprzedaży płaszcza za 2000 (jakąś złotówkę, albo i mniej), ale można to przeżyć.Chociaż jest to motywujące do pracy, gdyby pensje były stałe niezależnie od utargu, wysiłek sprzedawców wkładany w pracę byłby znacznie niższy. Ogólnie minusem jest (usunięte przez moderatora). finansowy, biorąc pod uwagę obroty sklepu, koszty stałe (wynajem, prąd) to pensje stanowią mały procent ponoszonych kosztów, właścicieli byłby stać na wyższe pensje (1500 brutto + prowizja). Nie jest to praca na całe życie, ale widząc ile osób pracuje tu od kilku lat okazuje się, że nie jest tak źle. Warto spróbować, choćby by zdobyć doświadczenie.
    zastępna kierownika

22.11.2012 16:15

No lekka przesada z tymi zarobkami u zastępcy.. ale pracownikom zawsze się wydaje, że \"góra\" ma milllliony, a oni sami są strasznie poszkodowani :)
    XXXX

05.11.2012 17:20

5000 -7000
    gość

05.11.2012 14:09

a zastępca kierownika ile zarabia? bo mnie to interesuje
    Lolek

24.10.2012 19:26

ale na jakie forum nie wejdę to każdy narzeka, czy w banku czy w sklepie, zawsze jest źle, trzeba się przekonać samemu jak jest, a że płace niskie to normalna sprawa, niestety taki kraj... co zrobić! Trzeba walczyć o swoje jeśli się ma możliwość i nie pozwolić aby ktoś cię źle traktował, pokazać, że masz osobowość, chyba, że ktoś jej nie ma ;)
    fnnnnii

24.10.2012 12:40

to jest porażka!! robisz za marne grosze i do tego nie masz prawa sie odezwać....robią z ludzmi co chca ,żreują na bezrobociu i tym że ludzie chcą pracować.... NAPRAWDE NIE IDZCIE TAM DO PRACY !!!! MAJA LUDZI ZA NIC!!!
    Martha

22.10.2012 22:23

1/3 czy 3/4?
    ona

22.10.2012 12:16

1100 zł to bardzo mało ale trzeba pamietać,że to stawka za 1/3 etatu!!! Mnie też nie podoba się,że zatrudniają pracowników na śmieszne etaty - sugerują ,że chcą studentów ale jak studijesz to okazuje się,że źle bo w sobote ,niedzielę jestes niedyspozycyjny itd. Nie podoba mi sie ,że firma daje ludziom tak naprawdę śmieciowe umowy i żeruje na bezrobociu i biedzie ludzi którzy godzą sięna pracę na nędzne 1/3 etatu bo nie maja wyjścia - nie chcę nawet wiedziec jak śmieszne składki emerytalne są z takiej formy zatrudnienia. Nie podoba mi się to wszystko i zła jestem ,że znalazłam się w takiej sytuacji,że zależało mi nawet na 1/3 etatu a jestem dorosłą kobietą i dawno juz z rodzicami nie mieszkam. Tak jak wspomniałam 1100zł na rękę nie jest źle , nie jest źle dla młodej osóbki która potrzebuje pieniadze na własne wydatki dla porównania w urzędzie gdzie pracujesz w pełnym wymiarze czasu masz niewiele więcej............ Natomiast nie mieści mi się w głowie jak w tym kraju ludzie się wzajemnie traktują Gdzie człowiek nie spojrzy tam (usunięte przez moderatora). i tekst pracodawców że jak się nie podoba to droga wolna. Powiem szczerze ,że po tej firmie spodziewałam się większego szacunku do człowieka a przede wszystkim rozumienia,że zadowolony pracownik , to pracownik ,który sie finansowo czuje dowartościowany a dzięki temu z uśmiechem zaczyna każdy dzień pracy i jest lojalny w stosunku do pracodawcy
    ali

19.10.2012 11:52

Jeżeli 1100 zł to dla Ciebie dużo...chyba,że mieszkasz z rodzicami i za nic nie płacisz.Szkoda to komentować...
    ja

17.10.2012 00:06

hmm jeżeli 1100 na rękę to uważam,że nie ma co narzekać!!
    nika

05.10.2012 11:52

Prowizja w tym sklepie to fikcja... Na 3/4 etatu zarabia się nie całe 1100 zł plus prowizja, która w porywach wynosi max 300 zł i to naprawdę trzeba mieć dużą sprzedaż żeby to osiągnąć, gdyż prowizja jest ustalana z góry i nie ma mowy o tym, że jest rzetelnie wypłacana...
    kasia

27.09.2012 20:57

co sugerujesz w sensie " dogadać"??? i o którym Van Graafie piszesz?
    troy

26.09.2012 23:37

Nie ma to jak ochrona w Van Graff. Pensje może kiepskie ale z chłopakami zawsze można się dogadać ;)

20.09.2012 17:17

osobowość :) byłem w Katowicach i widziałem te sierotki
    niula

12.09.2012 08:48

no ale jak idziesz na rozmowę kwalifikacyjną to nie jesteś jedyną kandydatką. Nie rozumiem Twojego zdziwienia. Na rozmowie ocenia się sposób wypowiedzi, otwartość i komunikatywność.Pierwsza rozmowa wiele może powiedzieć o osobie nawet jeżeli nie masz doświadczenia to możesz wykazać się opowiadając o sobie. I już sam sposób wypowiedzi i planów na przyszłość sporo mówią o osobie rekrutowanej. Bardzo często na rozmowy zapraszane są osoby,które nie mają doświadczenia. Właśnie po to są zapraszane żeby dać im szansę na zdobycie doświadczenia. To w jaki sposób się zaprezentujesz zależy od tego czy będziesz miała tą pracę.To nie jest kwestia \\\"kaprysu\\\". Osoba,która rekrutuje zadaje specyficzne pytania żeby zobaczyć jak reagujesz i jaką jesteś osobą( np: bystrą,temperamentną, energiczną, sympatyczną, powolną, apatyczną, bez emocji.... itp). To wszystko na duże znaczenie przy obsłudze klienta. Widocznie nie przedstawiłaś siebie w sposób odpowiedni.Często przychodzą na rekrutacje osoby, które nie mają pojęcia jakie asortymenty znajdują się w Van Graaf. A przecież w internecie jest mnóstwo informacji na ten temat i można rewelacyjnie przygotować się na taką rozmowę.Brak doświadczenia nikogo nie dyskwalifikuje.Sądzę że powinnaś docenić fakt, że pomimo braku doświadczenia zostałaś zaproszona na taką rozmowę a to że nie dostałaś pracy to już jest kwestia Twojej prezentacji. Pomyśl o tym, że osoby rekrutujące Ciebie też poświęciły swój czas. Szkoda że ze stratą dla dwóch stron :( Proponuję żebyś poczytała sobie o rozmowach kwalifikacyjnych i gdy będziesz szukać pracy to postaraj się zainteresować swoją osobowością. Życzę powodzenia w szukaniu pracy!
    ona

10.09.2012 16:22

byłam na rozmowie w Katowicach szczerze mówiąc to nie wiem kogo oni tam się spodziewają nie mam doświadczenia w sprzedaży to fakt - nie ukrywałam tego w cv więc po co marnowali mój czas Ciekawi mnie jacy ludzie pracują w Katowicach - przedział wiekowy i wykształcenie A może wszystko zależy od kaprysu osoby rekrutującej pani

Zostaw merytoryczną opinię o Van Graaf GMBH sp.k.