Formel D Polska Sp. z o.o.

Gliwice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 104 ocen.

Formel D Polska Sp. z o.o.
3 104 6 1

Opinie o Formel D Polska Sp. z o.o.

Doświadczona

Witam, czy formel prowadzi projekt / projekty w Bielsku białej lub okolicach? Jak wyglądają zarobki na stanowisku brygadzisty i koordynatora?

Piotrełdft

Nie polecam!

Zuzanna

@Karol zajrzyj na https://www.formeld.com/pl/kariera/miejsca-pracy/ tu znajdziesz wolne wakaty w Formel D Polska. Napisz dlaczego właśnie tą firmę wybrałeś do aplikowania? Wiesz może jak wygląda obecna sytuacja czy ktoś polecił Ci tego pracodawcę?

Karol

Może wiecie coś o ofercie pracy w firmie? Jakieś wskazówki o zarobkach czy dodatkach do pensji?

Zuzanna

@Kinga. Ty jesteś pracownikiem Formel D Polska, tak? Czy możesz napisać więcej o warunkach zatrudnienia poza tym, że jest możliwość podpisania umowy o pracę? Czy poza zasadniczym wynagrodzeniem firma oferuje jakieś dodatki typu premie uznaniowe lub bonusy? Wszystkie konkretne informacje będą bardzo cenne dla osób, które rozważają czy wysłać tam swoje cv.

Ex
@Zuzanna 29.06.2018 10:18

Radzę nie wysyłać :P

Erwin

Gratuluję głupoty tym którzy siedzą tam bez umowy. Byłem, podziękowałem, robotę z umową znalazłem. Praca bez umowy o pracę to skazywanie siebie na bezdomność na starość. Dalej róbcie na pasibrzuchów... Ciekawi mnie gdzie jest Państwowa Inspekcja Pracy.

Ciekawy
@Erwin 15.06.2016 21:51

No, ciekawy jestem Twojej emerytury, więcej z tego zlecenia odłożę, haha

Kinga.
@Erwin 15.06.2016 21:51

Przecież ludzie podpisują umowy o pracę w Formel (usunięte przez administratora)

Zuzanna

@Jaro Twoja opinia jest bardzo krótka i zawiera tylko kilka zdań. Czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź i napisać, co miałeś na myśli? Twoja opinia byłaby wtedy bardziej wiarygodna. Rozwiń proszę swoją wypowiedź. Czy nie polecasz jakiegoś konkretnego aspektu w firmie? Jak długo pracowałeś w firmie Formel D Polska?

Irytacja

Formel D rozmowa o prace .... Wasze babeczki które siedzą w biurze, i które mają codzienny dylemat co dzisiaj zjeść na obiad są niekompetentne i brak im jakiejkolwiek wiedzy na temat przedstawianych obowiązków. Usłyszeć proste czynności manualne, to bym jeszcze przebolała ... ale kiedy zaczęłam dopytywać się co dokładnie jak to wygląda, babeczka szybko zmieniła temat i przeszła z uśmiechem na twarzy do zdania "Nie bronimy się przed umowami o pracę" padłam mam znajomych w tej firmie i wiem że ta firma żyje z wyzysku. Jedynym miejscem gdzie jest sporo ludzi na umowie jest Opel i to tylko dla tego że GM zażądał aby połowa ludzi na tym zakładzie była pracownikami etatowymi. Gdybym nie przymusowe 13 zł brutto dalej wszyscy mieli by 12 .... Kiedy ktoś zostaje Liderem na umowie o prace i tak dalej widnieje napis "INS". I teraz pracujesz sobie kilka lat jako Lider zwalniasz się i nie wpiszesz sobie tego do CV bo na umowie byłaś, jesteś "INS" o ile w okresie tych kilku lat taką umowę w ogolę dostaniesz :). Robicie wszystko żeby dobrze wyglądać a jesteście na poziomie Exact Systems lub CRS .. Sorry oni przynajmniej dostają paczki na święta czyli jesteście niżej ...

Zdziwiony
@Irytacja 26.05.2017 19:33

No nie wiem,u mnie na projekcie wszyscy liderzy pisza SV,nawet Ci którzy.zostali zdegradowani,to dalej mają umowy liderowskie ;) i nie.jestem na Oplu ;)

Pracownik

Jakas opinia na temat pracy we Wrzesni??? Chce sprobowac

Jaro
@Pracownik 22.03.2018 13:07

Ogólnie firmy nie polecam .

Zuzanna

@INS na zleceniu Czy mógłbyś napisać, że jesteś zadowolony z pracy dla firmy Formel D Polska? Jak Ci się współpracuje z pozostałymi pracownikami firmy i czy udało Ci się porozmawiać z działem HR? Takie pytania zawsze możesz zadać bezpośrednio do działu HR. Szczerość i wzajemne zaufanie zawsze wpływają pozytywnie na pracę w firmie.

INS na zleceniu

Pytanie do osób z HR które czasami się tu udzielają : - czy firma Formel D myśli że przy takich zarobkach + umowie zlecenie+ braku stabilizacji zatrudnienia w naszej firmie utrzymamy status firmy PREMIUM?? Da się zauważyć kilka odejść osób z różnych stanowisk, a przykre jest to że firma nic nie robi, aby ich zatrzymać. (odchodzą ludzie z doświadczeniem i wiedzą na czym cierpi jakoś naszej pracy)

Czarek

Podpowiedzcie czy firma rekrutuje aktualnie?

Przyszły

Formel D Polska ma opinię dobrego pracodawcy, dlatego aplikowałem.

Sysek
@Przyszły 25.08.2017 10:18

Jak coś to opinie dobrego "Zleceniodawcy" co miesięcznej ....

Zniemieckiejgranicy
@Sysek 30.08.2017 11:42

Hejka Czy Formel daje jakieś benefity? multisporta ubezp zdrowotne, dopłaca za obiady? dajcie znać

Boniek
@Zniemieckiejgranicy 04.09.2017 10:52

Benefit masz jak zostaniesz na nadgodzinach, lub przyjdziesz do pracy w niedziele lub sobotę. Premie nie istnieją, obiad na zakładzie masz jak sobie zapłacisz całą stawkę. Ubezpieczenie zdrowotne wykupujesz sobie sam dodatkowo. Multisporta masz jak sobie pobiegasz na około zakładu lub pójdziesz do pracy w ten i nazad.

Zniemieckiejgranicy
@Boniek 05.09.2017 11:47

Dzieki. zobaczyłem ogłoszenie na koordynatora projektu w grojcu i tam piszą ze oferują atrakcyjny pakiet socjalny. chciałem wiedzieć co się za tym kryje. jestem z okolic i słyszałem cos niecos o formelu. Ale jak mówicie ze to sciema....

marta.pawlowska
@Zniemieckiejgranicy 04.09.2017 10:52

Szanowny Zniemieckiejgranicy , Pragnę poinformować, iż z dniem 01.09.2017 uruchomiony został pakiet socjalny w Formel D Polska. Pakiet ten objemuje: 1.ofertę w zakresie ubezpieczenia grupowego (polisa) 2.ofertę w zakresie opieki medycznej 3.ofertę MultiSport W razie pytań zachęcam do kontaktu, Pozdrawiam Serdecznie Marta Pawłowska Formel D 605842576

Bez Paszportu
@marta.pawlowska 06.09.2017 09:33

Że tak zapytam ten MultiSport pewnie tylko dla ludzi na umowie o prace ?

Nuter
@Bez Paszportu 07.09.2017 13:20

Tak, inspektor nie ma umowy a to 90% pracownikow firmy, jak juz dostaniesz sie na brygadziste to dostajesz dopiero umowe co ciekawe na inspektora :p ale robisz to co brygadzista i jego odpowoedzialnosc nosisz

news

ktos moze sie wypowiedziec o stanowisku kierownik logistyki? https://www.pracuj.pl/praca/kierownik-logistyki-chojnow-legnica-zlotoryja-legnickie-pole-pow-legnicki,oferta,5746272

Nuter
@news 01.01.2018 11:13

Ja moge, jak braknie rak do pracy czyli inspektorow to i tak bedziesz sortowal czesci :p tak jak koordynator projektu

Przyszły

Czy Formal D ma jakiś social dofinansowanie do wczasow pod grusza, bony na święta itp.?

marta.pawlowska
@Przyszły 24.10.2017 10:38

Dzień dobry, Pracownicy firmy Formel D otrzymują wczasy pod gruszą, premię świąteczną. Dysponujemy również pakietem socjalnym ( karta MultiSport, ubezpieczenie PZU, opieka medyczna). Nasi pracownicy mają możliwość uczestniczenia w szkoleniach doskonalących. Pracownicy otrzymują również dofinansowanie do studiów. Pozdrawiam Marta Pawłowska Formel D

robo
@marta.pawlowska 24.11.2017 13:33

jakie dofinansowania do studiów ? przestańcie w końcu łgać.

marta.pawlowska
@robo 15.12.2017 16:37

Osoby zainteresowane uzyskaniem dodatkowych informacji dotyczących świadczeń socjalnych oraz dofinansowań zapraszamy do biura w Gliwicach przy ul. Toszeckiej 101, pokój 301. Pozdrawiam serdecznie Marta Pawłowska Formel D

Nuter
@Przyszły 24.10.2017 10:38

Jezeli bedziesz inspekotorem to lipa nic nie dostaniesz na umowie zleceniu ani mutisportu ani gruszy ani na swieta 0 ew. Paczka na tlusty czwartek ale to tez od coor zalezy haha. Jak dostaniesz umowe bo awansujesz na brygadziste szansa 1 do miliona mi sie akurat udalo bo 2 brygadzistow naraz sie zwolnilo i ja tez po jakims czasie. Ale. Mialem grusze itp. Chodz zarobki jak na brygadziste to i tak minimum (prawie tyle co inspektor student ktory nie odciaga skladek)

mike

Witam Czy jest możliwość pracy w firmie na pół etatu tzn od godz 15-16 przez 4h tylko na umowe zlecenie lub dzieło jako dodatkowa praca w Bielsku białej/czechowicach?

Nuter
@mike 09.02.2018 09:13

Kwestia dogadania chodz watpie ze sie przydasz przez 4h....

...

Z tego co widzę nie ma tu żadnych opinii na temat pracy w Formel D w Dabrowie górniczej, więc zwięźle i na temat. 15brutto na godzinę, z czego na rękę wychodzi jakoś 10.80 po odliczeniu składek itp. Umowa zlecenie i na razie niestety nie zapowiada sie umowa o pracę. Składki odliczaja ci od pierwszej wypłaty ale ubezpieczenie obejmuje Cię po trzech miesiącach pracy. Premi uznaniowych nie ma, może sie coś zmieni. W każdym razie nikt kogo pytam nie dostał. Praca na 3 zmiany. Żadnych multisportow, wczasów pod gruszą, ani żadnych dodatków. Jeśli chodzi o ludzi to na plus, fajna atmosfera. Ogólnie przychodzi sie do pracy z uśmiechem. Nikt nie stoi nad Tobą, nie ma wygorowanych norm, idziesz na przerwę ze spokojem nie martwiąc sie że musisz wrócić punktualnie na stanowisko. Oczywiście jest to praca dla ludzi robotnych ale nikt nie będzie was pilnował i stresowal. Jeśli wykonujesz swoją pracę sumiennie i dokładnie to możesz być spokojny. Pracę oceniam na plus, ale mam wielką nadzieję że zmienia coś z ta umowa bo jeśli nie to niestety ale będzie trzeba uciekać...

Xxx

Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat pracy w oddziale w Grójcu?

Coza nostra
@Xxx 14.11.2017 07:35

nie radzę.tam jest pekło.wiele pracowników odeszli.prawdziwy szczur koordynator.i jego pochlebca.donosy,paskudztwo,zawiść.atmosfera jest straszna.

Lenka
@Coza nostra 07.02.2018 18:56

Dlaczego tak sadzisz???? Uzasadnij swoja wypowiedz....

gość
@Coza nostra 07.02.2018 18:56

Kompletnie nie zgadzam się z tą opinią. Dla osób , które nie potrafią wykonywać swojej pracy prawidłowo nie ma miejsca w firmie FormelD. Jestem osobą, która robi wszystko, żeby wykonywana przeze mnie praca była jak najlepsza więc nadal pracuję w Grójcu, a osoby po których wszystko trzeba poprawiać nie mają czego tutaj szukać.

gość
@Coza nostra 07.02.2018 18:56

Kompletnie nie zgadzam się z tą opinią. Dla osób , które nie potrafią wykonywać swojej pracy prawidłowo nie ma miejsca w firmie FormelD. Jestem osobą, która robi wszystko, żeby wykonywana przeze mnie praca była jak najlepsza więc nadal pracuję w Grójcu, a osoby po których wszystko trzeba poprawiać nie mają czego tutaj szukać.

coza nostra
@gość 26.02.2018 13:07

chory człowiek jak ty nie może pracować!

Zainteresowana

Hejka, czy do tej pracy mogą ubiegać się kobiety, do kontroli jakości? Kiedy będzie otwarty oddział w Jelcz-Laskowice. Proszę o odpowiedź jak coś ktoś wie.

mike

Witam Czy jest możliwość pracy w firmie na pół etatu tzn od godz 15-16 przez 4h tylko na umowe zlecenie lub dzieło jako dodatkowa praca w Bielsku białej/czechowicach?

mike

Witam Czy jest możliwość pracy w firmie na pół etatu tzn od godz 15-16 przez 4h tylko na umowe zlecenie lub dzieło jako dodatkowa praca w Bielsku białej/czechowicach?

Administrator

Czy dysponujecie informacjami o tym, co aktualnie dzieje się w Formel D Polska Sp. z o.o.? Od dłuższego czasu nie pojawiła się żadna opinia związana z warunkami pracy w firmie.

news

ktos moze sie wypowiedziec o stanowisku kierownik logistyki? https://www.pracuj.pl/praca/kierownik-logistyki-chojnow-legnica-zlotoryja-legnickie-pole-pow-legnicki,oferta,5746272

qut

a jak jest w Rybniku?

Mirek

Podpowiedzcie czy warto starać się o pracę w firmie?

john92
@Mirek 11.12.2017 23:14

O jakie miasto pytasz?

Tomasz

Chce złożyć cv do firmy znajdującej się w komornik ach. Może ktoś coś. Dodam na wózki wysoki sklad

On

A jak jest w Poznaniu? Ktoś może się wypowiedzieć?

Leonidas

Jestem pracownikiem Formel D Polska i do tego zadowolonym pracownikiem. Jest jedna prosta zasada , jak się dobrze pracuje i myśli w pracy to zawsze jest wszystko ok. Dla leniuchów nie ma tu miejsca w firmie.

Amciu

Nie wiem jak wy ale ja jestem na całkiem innych warunkach w Formel D stawka 15 brutto umowa o prace i dopłata za paliwo oraz full świadczenia typu multisport itp. Pozdrawiam i nie dajcie się je*ac na umowach!!

Limonek

Jak widać firmy zaczynają nieśmiało dokładać pracownikom żeby ich zatrzymywać. To się robi problem na rynku pracy. Może ściągną więcej ludzi z innych krajów?

Zostaw opinię o Formel D Polska Sp. z o.o. - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Formel D Polska Sp. z o.o.