ERBUD

Toruń

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 277 ocen.

Opinie o ERBUD

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ERBUD

123 baba jaga patrzy

Witam .Co powiecie o pracy w belgi dla cieśli szalunkowego ? Właśnie dostałem ofertę ,pytanie czy warto?

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@Jacek czy te warunki zatrudnienia dotyczą wszystkich stanowisk w ERBUD? Może są też takie, na których sam system wypłacania wynagrodzenia wygląda inaczej? Istnieje możliwość negocjowania stawek podczas procesu rekrutacyjnego?

ExKR
@Hanna 3 tygodnie temu
@Jacek czy te warunki zatrudnienia dotyczą wszystkich stanowisk w ERBUD? Może są też takie, na których sam system wypłacania wy...

A jakie to ma znaczenie albo się jest w porządku wobec wszystkich albo się stosuje podwójne zasady. Ja nie zostałem poinformowany o systemie wypłacania wynagrodzenia (rozbijania na podstawę w umowie + ryczałt za nadgodziny i dodatek na oddelegowanie), dopiero po przyjściu do pracy i przepracowaniu 1,5 tygodnia dostałem umowę i zostałem postawiony przed faktem dokonanym i jeszcze ze stwierdzeniem "wszyscy tak robią". Nawet mi do głowy nie przyszło że tak można traktować pracownika.

Jacek

Praca po minimum 10h dziennie, a często nawet po 13-14h. Za nadgodziny jest oczywiście ryczałt (wynagrodzenie na które się umawiamy ubiegając się o pracę jest rozbite na podstawę w umowie + ryczałt za nadgodziny i dodatek za budowę na oddelegowaniu). Nadgodzin nie można odebrać. Za pracujące soboty i niedziele można odebrać 1 dzień wolny (brak jest dodatkowego wynagrodzenia). Zarobki są niskie w porównaniu do stawek rynkowych, ponadto trzeba pamiętać o tym, że w Erbudzie nie ma premii. Teoretycznie są premie na koniec budowy, ale są one uzależnione od wyniku finansowego budowy. A to zależy już od tego jak podpisany jest kontrakt - czyli nie od nas. Nawet w przypadku, gdy budowa ma dobry wynik to dostanie premii na koniec nie jest oczywiste, a jej wysokość jest w okolicach miesięcznego wynagrodzenia - czyli żart. Podwyżki wynagrodzeń są rzadkie i nie idą w parze z ilością dokładanych obowiązków. Jedyne co się dostaje to ciągłe obietnice. Największym plusem jest na pewno regularność pensji - jest zawsze w terminie. Nie znam też osoby, którą sami by zwolnili. Czyli w skrócie jest ch**owo, ale stabilnie. Dodatki pozapłacowe są słabe. Jest OK System za ok. 85 zł miesięcznie (podróbka Multisporta z mniejszą ilością klubów, Multisport kosztuje ok. 35 zł), Medica (tragiczna opieka medyczna) - za ok. 35 zł miesięcznie (tak aby dało się z czegokolwiek skorzystać), ubezpieczenie zdrowotne - min. 35 zł miesięcznie. Nie ma żadnych dodatków, bonów na święta. Za uprawnienia oddają tylko połowę poniesionych kosztów. Telefony i laptopy służbowe, które się dostaje to albo jakieś niskie modele (np. w dobie smartfonów firma rozdaje np. Nokie dla emerytów) albo zjechane, stare używane modele otrzymane po innych. Aby otrzymać nowy fajny telefon lub nowy laptop trzeba się mocno natrudzić i naprosić (chyba że ma się albo szczęście albo znajomości). Plusem jest to, że realizuje się ambitne, ciekawe projekty, ale organizacja pracy również pozostawia wiele do życzenia. Brak jest hierarchii, robi się wszystko, a firma dorzuca nam (budowom) nieustannie kolejne obowiązki. Bardzo dużo osób ostatnimi czasy odeszło z Erbudu. Ja także już tutaj nie pracuję od ponad pół roku. Aktualnie fala odejść postępuje, brakuje rąk do pracy, a co za tym idzie Ci którzy są mają tej pracy naprawdę ogrom. Na pewno muszę przyznać firmie, że zrealizowałem w niej fajne projekty, poznałem fajnych ludzi i zdobyłem ogromny bagaż doświadczenia. Na pewno jednak nie poleciłbym pracy tutaj komuś kto ma alternatywę lub jakieś doświadczenie.

Praca dla murarzy w Belgii -bezposrednio.

Dzień dobry, SZUKAMY MURARZY DO PRACY W BELGII. Jesteśmy małą rodzinną belgijską firmą budowlaną. W obecnej chwili  pilnie poszukujemy 2 murarzy  do wykonania ścian z wielkoformatowych bloczków silikatowych SILKA ( mały dźwigi)  ok. 1800,00 m² na jednej z naszych budów w Wetteren. Wszystkich zainteresowany prosimy o kontakt pod adresem email: info@thbouw.be Wszelkie szczegolowe informacje rowniez pod numerem telefonu +322 706 53 99 w godz. 9.00-17.00

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@kornik drukarz, nie mam na celu w żaden sposób przyczyniać się do pozytywnego wizerunku ERBUDU, jak widzisz powyżej dopytuję o system pracy, bo wydawało mi się to nielogiczne. Dopytywanie wynika z funkcji jaką pełnię na forum, czyli funkcji moderatora, zatrudnionego przez serwis gowork.pl. Moim zadaniem jest dbanie o poziom dyskusji i dodawanie merytorycznych wpisów. Może z takim wytłumaczeniem, bardziej trafię i uzyskam odpowiedź.

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@Rafał, a na jakiej podstawie ERBUD zatrudnia tych pracowników, którzy pracują po 12 godzin? Taki system pracy wymaga przerw jedno lub dwudniowych, bo to wymusza kodeks czy to pracy, czy cywilny. Ktoś może się do tego odnieść?

NIE DLA ERBUDU !!!

Niestety ale wszystkie negatywne komentarze to PRAWDA !!!!!

Inz.

Kupa dziada znajdująca sie w 5 najlepiej preznych firm w branży budowlanej i nic więcej 2500 na początek dają po studiach no i jesteś potrzebny na dany etap budowy. Budowa sie kończy i twoja praca. Tylko prosić aby KimDzonUn puścił jedną rakietę na Polske aby to zydostwo wybić. Polskiemu robotnikowi na budowie oferują 12 pln na godzinę a Bialorusini Ukraincy robią za 15 pln co za kraj.

Rafał

Tak naprawdę to praca 12h dziennie od 6:00 (bo wtedy przyjeżdżają ładunki, a nawet czasem od 4:00 rano) do 18:00 bo jak wychodzisz o 17:00 to się krzywo patrzą, codzienne betonowania słupów albo stropów. Po okresie próbnym dostajesz 500 więcej czyli 3300 netto podzielone na wynagrodzenie zasadnicze, dodatek za budowę i ryczałt za nadgodziny więc czy siedzisz 160h czy 240h dostajesz to samo. Żółtodzioby się zgadzają bo gdzieś muszą odbyć praktykę do uprawnień, ale praca z takimi jest koszmarna można sobie wyobrazić jaki zapał i chęć do rozwiązywania problemów ma inżynier po tygodniu pracy 12h dziennie a im więcej czasu spędzi na budowę tym te chęci spadają wykładniczo. Atmosfera nie fajna bo jak dostajesz takiego żółtodzioba musisz się męczyć podwójnie z takim kolegą i podwykonawcami, i jeszcze Ci powiedzą że jesteś nie dobry i nie masz serca dla gówniarza, bo oni się tyle namęczyli żeby znaleźć buraka co za półdarmo przyjdzie do pracy!

Hanna
użytkownik zarejestrowany

Z aktualnych ofert pracy ERBUDU, na stanowisko inżyniera, nie jest wymagane 3 letnie doświadczenie @ERBUD?, nie dziękuje, więc może pensja o jakiej piszesz, jest na początku taka sama dla wszystkich, a później dla osób, które się sprawdzą jest podwyżka? Jeśli możesz się do tego odnieść to na pewno inni zainteresowani pracą z chęcią się do tego odniosą.

kornik drukarz
@Hanna 25.08.2017, 10:48
Z aktualnych ofert pracy ERBUDU, na stanowisko inżyniera, nie jest wymagane 3 letnie doświadczenie @ERBUD?, nie dziękuje, więc...

Pani Hanno, czy te kwoty które padają w postach powyżej oraz ilość godzin pracy są ok? czy może to być postrzegane jako uwłaczanie i spychanie do prekariatu kadry inżynierskiej? Niech Państwo zerkną na cennik ogłoszeń na portalu pracuj.pl ....ogłoszenie np. na inżyniera kosztuje firmę 1000 zł NETTO czyli 1230 zł, natomiast koledzy na forum piszą o kwotach wynagrodzenia oscylujących w dwukrotności tego kosztu? czy jest to standardowa praktyka firmy ? czy część użytkowników jest zatrudniona do tworzenia wizerunku firmy pozytywnymi komentarzami ? czy warto z takimi klakierami prowadzić polemikę?

ERBUD?, nie dziękuję

ERBUDzie obudź się w końcu !!! 2800 zł dla inżyniera z 3 letnim doświadczeniem w branży ?? poważnie ? za pracę od pn - pt po 10h + dyżury betonowania + co któraś sobota. przecież tych godzin to się uzbiera z 240 w miesiącu. Dla żółtodziobów co nieświadomie psują branżę: standardowe wynagrodzenie to 3 -4k netto w szanującej się firmie wymagają od ciebie profesjonalizmu ale i płacą 4k ERBUDZIE jesteś znacznie poniżej średniej w branży, proszę szanujcie kadrę inżynierską to też się tyczy kierowników bo też mają mniej niż powinni

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@Nikt czy taki warunek jest prezentowany pracownikowi na rozmowie rekrutacyjnej? I czy skoro nadgodziny są niepłatne to czy można je obie odebrać w postaci wolnego dnia? Precyzujmy wypowiedzi, tak żeby inni zainteresowani wiedzieli na czym stoją dokładnie.

Nikt

@Hanna - 2017-04-26 09:35 Nadgodziny obowiązkowe, codziennie i niepłatne. Soboty tak samo.

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@zibi dziękujemy za Twoją opinię. Co więcej ktoś z Was może napisać o ERBUD? Jakie pozytywy dostrzegacie, a co według Was wymaga zmiany? Każdy merytoryczny i rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.

babka

Witam jak u Was są traktowani operatorzy żurawia?Opłaca się?

mack

jestem operatorem żurawia wieżowego, otrzymalem ofertę do Belgii i chciałbym dowiedziec się więcej od Was Erbudowicze jak tam jest i temat zarobków.pozdrawiam :)

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@Zibi wspominasz między innymi o tym, że nadgodziny w ERBUD nie są płatne. Czy są one obowiązkowe i czy często się zdarzają?

zibi
@Hanna 26.04.2017, 09:35
@Zibi wspominasz między innymi o tym, że nadgodziny w ERBUD nie są płatne. Czy są one obowiązkowe i czy często się zdarzają?...

Wszystko uzależnione jest od budowy jeśli terminy są normalne nadgodziny zdarzają się rzadko jak i soboty robocze jeśli terminy są napięte jest to nagminne, tak jak pisałem wcześniej generalnie nie ma nadgodzin w firmie są do odebrania w bliżej nie określonym terminie tak jak w moim przypadku przepadły

Zibi

Chciałbym podzielić się z zainteresowanymi jak wygląda praca operatora żurawia w firmie Erbud w Belgi: czas pracy: teoretycznie 10 godzin od 7 do 17 w tym dwie półgodzinne przerwy niepłatne firma za to nie płaci a ty operatorze w tym czasie musisz za darmo pracować albo jak nie to cię zwolnią.Oczywiście godzina darmowej pracy dla firmy z której podobno opłacane są kwatery i dojazd do pracy. podsumowując pracujesz non stop minimum 10 godzin kierownik zapisuje ci 8 godzin. Trzeba wziąść pod uwagę że najczęściej są dogrywki tzn praca w nadgodzinach za które firma nie płaci.Generalnie godzin nadliczbowych Erbud teoretycznie są do odbioru.NIGDY ICH NIE ODBIERZESZ!!!!!!!!!!!!!!.Zarobki: 1600-1800 euro uzależnione tzw przerobu jest to widzimisię p. Kierownika to on decyduje o wszystkim . Dużym plusem firmy była wypłacalność wynagrodzenie zawsze terminowo.

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@PITERSZON, dlaczego tak uważasz?

PITERSZON

erbud rzeszów to oszuści ,odradzam .

mark

wita zastanawiam się nad praca w tej firmie czekam na opine pracowników zbrojarzy

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@DigiDag dziękuję za informację. A jakie znalazłeś pozytywy pracy w ERBUD?

DigiDag
@Hanna 17.03.2017, 11:07
@DigiDag dziękuję za informację. A jakie znalazłeś pozytywy pracy w ERBUD?

Niestety plusów nie znalazłem: no może fajni współpracownicy, z którymi pokonywanie trudności pracy na budowie dodawało energii i pozwalało na chwile zapomnieć , że podliczając poświęcony czas pracy w stosunku do ryczałtowego wynagrodzenia zarabia się 9,5zł/h :) chociaż trudno to nazwać plusem :) W obecnej firmie gdzie pracuje i czegoś takiego nie ma. pracuje tyle godzin na ile się umówiłem z firmą.

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@DigiDag, a długo jesteś już tam zatrudniony?

DigiDag
@Hanna 02.03.2017, 10:20
@DigiDag, a długo jesteś już tam zatrudniony?

Pracuje już kilka lat, niestety zmiana pracy nie jest taka prosta gdy się jest z małej miejscowości.

piter

witam dostałem propozycję pracy w firmie erbud Toruń oczywiście w Belgii czy ktoś może wie jak jest z ta firma i czy warto

mark
@piter 16.02.2017, 17:41
witam dostałem propozycję pracy w firmie erbud Toruń oczywiście w Belgii czy ktoś może wie jak jest z ta firma i czy warto...

mój kolega też dostał taką propozycję i jedzie do Belgii. Ponad 3 lata temu mój znajomy tam pojechał to narzekał że dużo godzin trzeba robić a stawka 1,8tys euro

Heniek

Witam, Pracowałem w firmie ERUBD S.A Kraków - Katowice. I co mogę powiedzieć po tym czego doświadczyłem: + Fajni ludzie + miła atmosfera + wiedza i doświadczenie + stabilna praca (ale zależy kto co lubi) - Godziny pracy - Wyzysk na calego !! - Nie płacone nadgodziny , które są codziennie - niskie zarobki w stosunku poświęconego czasu pracy - Jako kierownik 10 lat doświadczenia robót zarabiałem 4000 tys . pracując 250 h miesięcznie.jak powiedziałem że chciałbym zarabiać 5000 ty ( to wszyscy zrobili oczy że chce strasznie dużo zarabiać :) ) zgodziłem się bo i tak aktualnie szukałem pracy, - brak podwyżek - Praca od rana do wieczora , dosłownie - Jak się zatrudnisz w firmie ERBUD zapmnij o życiu rodzinnym które miałeś - no może w weekendy ale to jak nie będziesz miał darmowego dyżuru :) - brak karty multisport , jest OK system ale to taki tani odpowiednik multisport , - brak premii i dodatków Reasumując wybór należy do ciebie ale jeżeli chodzi o mnie to Dobrze że znalazłem sobie lepsza prace i już tam nie pracuje :) niby Generalny wykonawca ale żyje się gorzej niż w małej firmie oczywiście dyrekcja ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Rafał
@Heniek 18.12.2016, 20:46
Witam, Pracowałem w firmie ERUBD S.A Kraków - Katowice. I co mogę powiedzieć po tym czego doświadczyłem: + Fajni l...

Czytałem gdzieś na forum, że w Szczecinie jakiś młody chłopak, który robił za inżyniera budowy wygrał z nimi kiedyś proces sądowy o zapłatę nadgodzin! Trzeba przyznać, że miał chłopak jaja, bo większość kuli ogon. Jak widać do odważnych świat należy i jak się chce to można obronić swój honor! Potem podobno prowadzono taką zasadę, że jak umawiasz się na stawkę np. 3500 zł, to w tym masz już ryczałt za nadgodziny... Praca po 12 h to podobno standard.. Jak to wygląda teraz, czy coś zmieniło się na lepsze??

DigiDag
@Rafał 26.02.2017, 21:49
Czytałem gdzieś na forum, że w Szczecinie jakiś młody chłopak, który robił za inżyniera budowy wygrał z nimi kiedyś proces sądo...

Nic się nie zmieniło, roboty jest mnóstwo a czasu mało więc jak nie będziesz zostawać po godzinach to nie ma jak się wyrobić żeby robotę na budowie zrobić. a najlepsze jest to że człowiek z każdą godziną zarabia coraz mniej zamiast coraz więcej

Kamil
użytkownik zarejestrowany

Ale jak to jest możliwe, ze za dwa dodatkowe dni pracy w miesiącu nie wypłacają w ogóle dodatkowego wynagrodzenia?

Tomek

Osobiście nie polecam pracy w tej firmie. Czasami nawet 12 godz pracy 2 soboty w miesiącu a wynagrodzenie i tak to samo. Płacone nie za godz a od calosci- wykorzystują ludzi dla swoich korzyści i tyle. Skończyłem pracę w tej firmie i jestem zadowolony. Zarabiam mniej ale uczciwie, mam czas dla rodziny, na odpoczynek a nie wiecznie na budowie. Jeszcze podkreślę że ciągle zmieniają miejsce pracy, ja to znosilem ale żona z dziećmi nie, prawiecsie rozwiedlismy i uświadomiłem sobie wtedy ze taka praca nie jest warta tego.

stany4surowe4belgia4@gmail.com

Dzien dobry, Jestesmy belgijska firma budowlana dzialajaca na rodzimym rynku od 2014 jako generalny wykonawca i podwykonawca prac stanu surowego w szczegolnosci roboty : - betonowe (wynagrodzenie w systemie godzinowym) - ciesielskie (wynagrodzenie w systemie godzinowym) - zbrojarskie (wynagrodzenie w systemie godzinowym) - murarskie (wynagrodzenie w akordzie) Z racji na duze zapotrzebowanie na nasze uslugi poszukujemy wiarygodne firmy ze zorganizowanymi ekipami ( działalnosc gospodarcza) do wspolnej realizacji naszych projektow. Wszystkich zainteresowany prosimy o kontakt pod adresem email: stany4surowe4belgia4@gmail.com lub/i nr fax +322 706 53 99 Wszelkie informacje na priv. Dziekujemy i zapraszamy do wspolpracy.

Kazik

Ok. Rozumiem, że ci co będą pracować na umowę o pracę czują się bezpieczni. Jednak każdy pracownik podwykonawcy powinien się zastanowić, czy chce robić dla kogoś, kto pracuje dla ERBUDU. Wasz szef kasy może nie zobaczyć - a tym samym i Wy. Dostanie ileś tam kar umownych, ileś kar bhp, a na końcu wpuszczą niby firmę zastępczą... Chce Wam się dymać za friko?

Zirytowany

Galeria Tarnovia, nie wiem skąd są Ci Erbudowcy, ale to co wyprawiają mnie irytuję, nie płacą podwykonawcom, nie informują o terminie a potem każą im płacić jakieś kary, na siłę szukają usterek nawet w miejscach gdzie nas ta robota nie dotyczyła, jeba** oszuści nic więcej, kierownik idiota totalny.

Azol
@Zirytowany 31.08.2016, 10:13
Galeria Tarnovia, nie wiem skąd są Ci Erbudowcy, ale to co wyprawiają mnie irytuję, nie płacą podwykonawcom, nie informują o...

Norma, norma! Dlatego na miejscu każdego podwykonawcy wolałbym stracić nawet 100 tys., niż brnąc dalej w to, co zapewnia ERBUD. Pracuj chłopie, wchodź w nowe zlecenia, a potem przywalimy ci "karę umowną". Poczytajcie sobie o Modlinie ;) Mam nadzieję, że w końcu jakaś sprawa trafi do sądu, bo ludzie teraz podpisują ugody, bo chcą cokolwiek odzyskać. Do wszystkich podwykonawców - nie popuszczajcie!

max

Dziś ta banda złodzieji pod płaszczykiem warunków bhp na budowie jawnie okrada. Podwykonawców stosując niewybredne. Metody różnorodnych. Sposobów niewypłacania. należności podwykonawcą

BR

Panowie mam pytanie.Mianowicie Jestem budowlańcem z zawodu ale wykończeniówki tym się zajmowałem,dostałem ofertę pracy od was na zbrojarza,ale mam podstawową wiedzę na ten temat pracowałem z zbrojarzami potrawie że tak ujmę kręcić cęgami ,tz kluczem ale czy to wystarczy na tym stanowisku u was.Pozdrawiam

ZYGA

ERBUDOWCY -BANDEROWCY Z ZABRZA

cong

Witam wszystkich Erbudowców, mam pytanie do wszystkich ze Szczecina Robert Kowalski co to za gościu co o nim sądzicie. pozdrawiam

ja23

Witam.Dostałem propozycje pracy jako zbrojarz w Belgi.Doradzi mi ktoś czy warto i jak to tam wygląda z zarobkami bo z tego co wiem to w granicach 1400 EUR.

zongolek
@ja23 02.03.2016, 23:37
Witam.Dostałem propozycje pracy jako zbrojarz w Belgi.Doradzi mi ktoś czy warto i jak to tam wygląda z zarobkami bo z tego co w...

cześć zarobki są zależne od kilku czynników:1.podatek (polski czy belgijski),2.zależy na jaką budowę i do jakiego kierownika trafisz,3.i chyba najważniejszy to czy umiesz włazić w d..ę kierownictwu ot tak to wygląda.Ogółem nie jest zle zapewnione masz zakwaterowanie i przejazd do pracy,wypłaty na czas,ZUS od śr.krajowej,

Podwykonawca

Kierownicy mają w Erbudzie jedno zadanie ( usunięte przez administratora )Mają bałagan w papierach, nie znają się na robocie.

Erbud Rzeszów

W oddziale rzeszowskim działającym na terenie katowic i okolic nie ma ludzi kompetentnych oni nie maja pojęcia o prowadzeniu budowy ,na naradach jest najczęściej używane słowo "róbcie tak żeby było dobrze",( usunięte przez administratora )

Zirytowany
@Erbud Rzeszów 21.02.2016, 20:52
W oddziale rzeszowskim działającym na terenie katowic i okolic nie ma ludzi kompetentnych oni nie maja pojęcia o prowadzeniu b...

jak się nazywa kierownik Rafał jakiśtam z Galerii Tarnovii Ktoś coś wie ???

anonim

(usunięte przez administratora)

Podwykonawca

Mechanizm jest prosty - wchodź chłopie, najlepiej ze swoim materiałem na ściany G-K. Rób chłopie, bo terminy gonią. Wchodzisz, robisz, płacisz ludziom, opłacasz materiał, a jak przychodzi co do czego, to kierownik mówi, że ci protokołów nie podpisze...A jak się będziesz upierał, to przedstawią ci obciążenie wyssane z palca. Trochę wstyd ERBUDZIE,( usunięte przez administratora )

EXERBUDOWIEC

CO TAM W BELGI SIE DZIEJE? CO TERAZ BUDUJECIE?

anonim

(usunięte przez administratora)

Podwykonawca

To samo w Warszawie( usunięte przez administratora )

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

japi tole

"Super, że są narzędzia pracy...". Pogięło Cię, czy źle spałeś? To psi obowiązek każdego pracodawcy, zapewnić narzędzia pracy, nawet nie powinieneś o tym wspominać... I nie są to żadne benefity, srenefity i dodatki tylko wymóg, wynikający z kodeksu pracy.

Baartek

Miałem okazję wkręcić się na jedną z budów ERBUDU. Kiedyś już taka "znana, dobra i duża" firma mi nie zapłaciła. Sprawdziłem ich w KRD - są wpisani. Widocznie nie płacą. Zrezygnowałem i radzę nie wchodzić.

Baartek

Sprawdzałem ostatnio, bo chciałem do nich wejść na budowę - są w KRD :) Zrezygnowałem, bo wychodzi na to, że nie płacą. Raz już dałem się nabić jednej z "dużych i znanych" firm. Teraz zawsze sprawdzam.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

szwed

Zajebista kasa ja wybrałbym pracę w szwecji na stacji benzynowej lepsza kasa i atmosfera.

anonim

(usunięte przez administratora)

Podwykonawca

Pracownikowi uwalą 2 godziny z 10, a podwykonawcy wpiszą, że robił poprawki na jego koszt przez 12 godzin. Czysty zysk. Panowie z ERBUDU jak Wam się żyje z wiedzą, że oszukujecie ludzi?

Podwykonawca

Tak to się kręci - pracownikowi, który wyrobił 10 godzin zabierają 2 godziny. Podwykonawcy, za którego ponoć poprawiał mówią, że pracował 12...

Dominik

( usunięte przez administratora ) CAŁE ZŁO ERBUDU ,RESZTA W PORZĄDKU .

SZKLANA

PANOWIE ERBUDOWCY CO TAM SŁYCHAĆ W WIELKIM ŚWIECIE NA WYGNANIU W BELGI? POUMIERALIŚCIE CZY CO? NIKT SIĘ NIC NIE ODZYWA?HALO HALO TU POLSKA

piotr

Ludzie, gdzie Wy pracujecie, poszukajcie pracy na innych budowach, gdzie nie rządzą polaczki

donald

o i tu mis ma racje za 2 czy za 1 euro to by lache zrobili brygadzisci od siedmiu bolesci a pozniej groszkowanie niezapomne jak kiedys majster4 gruszki roztawial i szacht windowy zalali chudziakiem takie orawiaki talenty byli tanie winko z lidla robi swoje a firma jak firma jak dobre grabie grabią do siebie ale w porownaniu to co w niemczech polskie firmy wyprawiaja i jak ludzi wykanczaja to erbud to bajka

kolo
@donald 10.08.2015, 16:45
o i tu mis ma racje za 2 czy za 1 euro to by lache zrobili brygadzisci od siedmiu bolesci a pozniej groszkowanie niezapomne jak...

macie racje byłem tez brygadzista albo palec trzymasz prosto i jebiesz ludzi albo won i poszlem walic ich

miś

ty brygadzista a kierownikowi to z połykiem czy bez? bo jak tak chwalisz to konfidencje wyczuwam? normalny fachowiec na brygadziste nie startuje bo woli swoja robote robic a nie o 2 euro wiecej na stawce lache robic i ludzi gnebic robilem pare lat w erbudzie w sumie w porownaniu z innymi firmami nie jest zle tylko ci ala brygadzisci i majstry kiedys bylo lepiej ale jak kierownikiem zostaje murarz no to sory

Zostaw opinię o ERBUD - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ERBUD