MAHLE Krotoszyn

• Wróżewy
  • Kobierno
  • Tomnice
  • Konarzew
Ostrów Wielkopolski - Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.
Wrocław - Mahle Shared Services Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Krotoszyn
  5. Opinie o MAHLE Krotoszyn

Opinie o MAHLE Krotoszyn Krotoszyn

Nie przegap nowości o MAHLE Krotoszyn!

szukajacy pracy

01.03.2018 12:56

Witam czy warto isc na operatora maszyn urzadzen odlewniczych przez sanpro praca na ktorej odlewni bardziej oplacalna i ktora polecacie ? Na jak dlugo daja umowe? Prosze o szczere odpowiedzi Pozdrawiam
    szukajacy pracy

02.03.2018 10:53

A dlaczego tak uwazasz
    Jurek

02.03.2018 17:38

Aha żeby nie było że tylko krytyka. Są też dobre strony np. Stałość zatrudnienia i w miarę dobre zarobki. Jeżeli jesteś odporny psychicznie i nauczony pracy myślę że warto.
    Julas77

27.02.2018 11:20

Witam , czy zakladzie mahle znajdzie sie praca na 2 zmiany bez nocek dla kobiet ? Pozdrawiam i licze na odpowiedzi
    bonek

25.02.2018 13:01

dzień dobry jak jest z zapotrzebowaniem pracowników do mahle pozdro:D
    Natalia

20.02.2018 12:56

@Elvis a możesz podać przykłady tych pytań, o które Was pytali? I kto dokładnie chodzi i zadaje te pytania? Wasi przełożeni z firmy MAHLE Polska? Nie odpowiedziałeś mi odnośnie informacji w trakcie rekrutacji o dodatkach.
    ost

20.02.2018 19:20

umiesz czytać rysunek suwmiarka pomiar mikromierzem rozróżnić wadliwy produkt od dobrego i to wszystko
    Dst

09.02.2018 20:59

Witam ;) jakie zarobki sa w sanpro na poczatek?
    Szymon

12.02.2018 15:25

2300 lub 2400 brutto. Zalezy czy odlewnia czy inny dzial.
    Kosa

04.02.2018 17:36

Zenada jest proces rekrutacji do firmy Mahle,gdzie pracownik rekrutuje potencjalnego pracownika,mowimy tutaj o pracy na produkcji.Tylko w takim wypadku po co Agencja Pracy?.A pseudo mistrz wybiera sobie pod siebie zeby tylko czasem nie trafic na kogos lepiej wyksztalconego,wstyd,ciekawe czy o tych chorych praktykach informuje sie zarzad Mahle.Dobrze ze czasy sie zmieniaja ,jeszcze troche to zabraknie chetnych i rak do pracy.
    anonymous

04.02.2018 14:59

pierwsza wersja byla ze za pierwsze pol roku bez chorobowego mialo byc wyplacone 500zl do wyplaty a gdy pracownik nie chorowal rok to w grudniu dostal by drugie 500zl ale gdyby zachorowal by raz to z tej ''premii nici". a druga wersja ze za kazdy miesiac bez chorobowego dostawaloby sie 100zl do wyplaty ale gdyby pracownik zachorowal np w maju to od maja nie dostalby juz tej premii. to sa plusy a minusy takie jak dlamnie na plus za chorobowe ma byc potracone 5% wynagrodzenia ale dopiero od drugiego chorobowego w danym roku dlaczego dlamnie to jest na plus hmm moze w jakims stopniu wytepi sie osoby co nagminnie "chorowaly" w weekendy lub przedłużały sobie weekendy. No i oczywiscie dodatki za prace w dni weekendowe czyli soboty niedziele po 50 zl brutto za kazdy taki dzien pracy mozna sobie w bardzo latwy sposob policzyc ze np na 4 brygadach sa miesiace ze jest sie w pracy 7 dni weekendowych to wychodzi dodatkowo 350 zl brutto do wyplaty plus jak by wprowanili za nie chorowanie co miesiac plus kolejna 100 zl czyli mozna zarobic okolo 450 zl wiecej do wyplat w ciagu roku jak by nie patrzac wychodzi ladna sumka ale znajac ludzi nadal beda nazekac
    cypisek

01.02.2018 21:39

Cieszę się że pracownicy znaleźli wreszcie sposób na zaprzestanie odwalania przymusowej pańszczyzny w weekendy (zwolnienia lekarskie). W chorym zakładzie pracy chore zasady (pańszczyzna w weekend) należy rozwiązywać chorymi metodami. Tak prawdę mówiąc na przymusowej pracy w weekendy zakład niewiele zyskiwał bo wtedy praca była wykonywana na odwal się - w ten sposób pracownicy odreagowywali to, że w soboty i niedziele każą im przychodzić do pracy.
    Julas

25.01.2018 14:56

Witajcie, czy orientuje sie ktos czy w mahle na stanowisku pracownik produkcyjny jest praca z wolnymi weeknedami? pozdrawiam i czekam na podpowiedzi
    Zdzisek

27.01.2018 16:54

Jest. Odlewnia żeliwa potrzebuje do pracy. System 3 zmiany weekend wolny
    JUlas

30.01.2018 14:22

Okej , a powiedz mi czy jest to praca równiez dla kobiet? jesli tak moglabym dostac maila zeby sie skontaktowac? Pozdrawiam!
    Flxyz

22.01.2018 13:04

Natalia - dokladna kwota nie jest znana. Nie chciałbym siać nieprawdy jednakże takie coś zostało wprowadzone. Ja jako pracownik zwasze walczyłem o to aby wszyscy byli traktowani równo. Nie moze być sytuacji gdzie komus nie chce się przychodzić na sobotę i niedzielę wiec idzie do nie odpowiedzialnego lekarza który pisze zwolnienia za ładne oczy (bo inaczej tego nie można nazwać ) a przełożeni naszego zakładu nic z tym nie mogli zrobić. Nareszcie coś w tej kwestii się zmieniło. Głęboko wierzę że wkrótce pracownicy sami zaczną się zgłaszać do pracy.
    naszczescie juz w innej firmie

21.01.2018 13:09

Kierownicy z zoltymi papierami - myslalam ze to mit - ale kierownik N. i R. rozwiali moje watpliwosci
    Igor

10.12.2017 13:12

Mam ważne pytanie w mahle jest duże zapotrzebowanie na pracownikow
    ja

06.11.2017 08:08

Nie warto -pracownik traktowany jak zwykły śmieć!
    Serwis

16.11.2017 21:30

Jestem w mahle od 2lat i dzisiaj doznałam szoku mówią na to stare proto czy jakoś tak usłyszałam słowo dzień dobry dziękuję pomogę.. a jednak idzie
    As nr1

21.11.2017 23:43

Firma pośrednik sanpro powinna nazywać się SĘPRO, bardziej realna nazwa dla tej instytucji śmieciowej.
    Flxyz

21.11.2017 21:01

Powiem tak - to co się ostatnio dzieje jest sytuacja nie do zaakceptowania przez pracownika który JESZCZE chce dobrze dla tego zakładu. Mówię tutaj o produkcji, nie będę mówił jaki dział itd. Bo wszędzie jest w miarę tak samo. Nie w tym rzecz. Nie wiadomo jak dotrzeć do osób zarządzających tym całym ambarasem nie wiem może ktoś to czyta i się wkoncu zainteresuje . Prosze zadbać o załogę która jeszcze macie i nie robić wszystkiego pod górkę. Zrozumcie ze za chwile nie będzie żadnej mowy o jakości. Wszyscy którzy coś wiedzieli powoli ale sukcesywnie odchodzą i jest to zasługa kierownictwa które same nie wie co chce. Jest taki nacisk psychiczny ze ludzie po prostu tego nie wytrzymują. Mamy sami siebie oszukiwać byleby tylko komuś coś się wkoncu papierku zgadzało. Jesteśmy w takim stadium chamstwa ze uważam iż sytuacja jest nie do uratowania. Nie będę wspominał juz o dodatku za weekendy. Mahle tylko do końca roku sanpro w ogóle. Ludzie Wy nas traktujecie jak intruzów jakby pracownik był złem koniecznym, nikomu do niczego nie potrzebnym. Proszę się nie dziwić że macie tak jak macie. Takim postępowaniem dzielnie pracujecie na wizerunek firmy. Wstyd !
    Nikt ważny

21.11.2017 23:27

Kierownictwo ma to gdzieś i jest im na tzw.rękę że tak sprytnie się kamuflują przed ludźmi, mają swoich donosicieli więc są na bierząco. Pracownik chce usłyszeć wreszcie o solidnym i prawdziwym naliczaniu stawek za pracę akordową, a co za tym idzie o docenieniu zwiększonej wydajności. Do tej pory wmawiali że mamy kryzys i że teraz jest dobrze ale nadal źle. Na temat podwyżek obiecywali że kiedyś będą ,ale za chwile info zwrotne że zarząd umówił się z ludźmi w 2008r i system nie pozwala na podwyżki.Pracując w tej firmie można zauważyć że kontakt z kierownikiem jest z reguły bardzo niemiły, bo dotyczy czepiania się pracownika o cokolwiek. Zaś jeśli jakimś cudem dojdzie do tego by kierownik musiał z czegoś przed ludźmi się wytłumaczyć, to wychodzi z niego niekompetentny chłopczyk bez rozsądku i pokory. W tej firmie próbowano mnie poniżać ale się nie dałem :) okradziono mnie na szatni i jak się przyjrzeć naliczaniu stawek za pracę akordową to również na comiesięcznych wypłatach. Dobrych zmian w tej firmie nie widać nawet w dalekich perspektywach, nie polecam tej firmy nikomu.
    branża: niszczenie ludzi

16.11.2017 21:10

Jak chcecie się nabawić kompleksów i depresji to zapraszamy do Mahle Krotoszyn > zajedziemy was i wykończymy za 1900 zł
    Lena

17.10.2017 10:19

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Tak jest i z niektórymi pracownikami w firmie. MAHLE Polska to dobry pracodawca ale zawsze znajdzie się niezadowolony z tego co robi. Firma nie jest jedyną w której jest rotacja, gdzie jej nie ma? Ludzie zmieniają pracę z różnych powodów.
    anty-mahle

17.10.2017 13:17

"Mahle Polska to dobry pracodawca" - nauczyliście się tam w zarządzie jednej regułki i teraz tak powtarzacie przez kilka postów hahaha
    Norbert Poniedziałek

13.11.2017 23:41

W dobrze zarządzanej firmie rotacja pracownika jest pojęciem nie znanym, wręcz marginalnym. W firmie Mahle ciągle i codziennie ktoś odchodzi, na jego miejsce nie ma ludzi. Teraz przyjmują każdego człowieka, lecz na umowę śmieciową.Poczytajcie komentarze, i zadecydujcie czy warto pakować się w to krotoszyńskie Bagienko.
    anty-mahle

17.10.2017 08:42

Rotacja w biurach mówi wszystko o tej firmie - NIE POLECAM!!!!
    Natalia

26.09.2017 13:57

@Prawda do bulu czyli podpisujesz na szkolenie lojalkę, że tych umiejętności nie wykorzystasz u konkurencji? Czy w jaki sposób ma w MAHLE Polska działać ta lojalka na szkolenia?
    Prawda do bulu

13.11.2017 23:32

Lojalkę podpisujesz po to by siebie obciążyć kosztami szkolenia, bardzo często praktykuję się celowe wysyłanie na szkolenia totalnie zbędne. Zakład ma w du... jakie szkolenie ważne aby pracownia w ten sposób zatrzymać. Jak nie podpiszesz to wypad i zapłać za poprzednie Lojalki. Taki mały szantażyk od kierownictwa. Jeśli to nie prawda proszę postawić mi zarzuty.
    Amator

12.09.2017 11:17

Czy oferta pracy dla konstruktora jest jeszcze aktualna? Możecie coś podpowiedzieć w tym temacie nowemu?
    ja

04.09.2017 21:35

podstawione osoby komentują haha :-D
    Arnold

14.11.2017 00:04

Pewien dyrektor z bujną brodą stał się odpowiedzialny za budowanie wizerunku firmy Mahle na zewnątrz. Wpisy że jest fajnie i wspaniale to pewnie z jego polecenia. Drodzy goście zapraszamy do Mahle zatrudni was firma śmieciowa od zaraz.Takie realia , jak nie wierzycie sprawdźcie sami i napiszcie jakie wrażenia.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAHLE Krotoszyn?

Kontakt - MAHLE Krotoszyn

Mahle 6 63-700 Krotoszyn

Branże: Maszyny i urządzenia
    Lenka

04.09.2017 10:39

MAHLE jest dla mnie bardzo fajna firmą. Może ma swoje mankamenty ale kto ich dzisiaj nie ma? Polecam
    Renata

14.11.2017 00:09

Lenko mankamenty to mają produkty które produkuje firma ludźmi pomiatanymi z umowami śmieciowymi w tle. Ps nie podjadaj na nockach bo roztyjesz się jak ja.
    Praktykant

01.09.2017 10:35

Jestem teraz studentem i odbywam właśnie praktykę. Ofertę praktyk znalazłem na stronie Mahle i jestem bardzo z nich zadowolony. Czuje się jak prawdziwy, wartościowy członek zespołu, a nie jak obcy z zewnątrz, który pomylił biura. Mam nadzieję, że uda mi się zostać w Mahle na dłużej, będę się starał ile sił!
    Domin N

14.11.2017 00:17

Ja też byłem na praktykach studenckich mój wujek mi załatwił, syf jaki tam zobaczyłem mnie przeraził. Brud, hałas, straszne toalety, kultura pracy. Wuja stwierdził że mam nawet nie myśleć o przyjściu tu do pracy. A i jeszcze jedno większość biurowych bało się mnie jakbym miał komuś coś donieść. Dziwny zakład.
    Leszek

25.08.2017 09:59

Z tego co mi wiadomo to MAHLE Polska ma dobra opinię jako pracodawca. Może nie jest idealną firmą ale czy ktoś taką widział? Poza tym nie widzę zupełnie nowych ofert pracy? Czyżbyu firma nie potrzebowała nikogo?
    Junior

21.08.2017 14:54

Skoro jest to pokolenie rozszczeniowe to należy nauczyć ich porządku. Albo chcą pracować albo jazda za bramę a nie ze przychodzi młody porobi tydzień i idzie na chorobowe po czym wraca i jakby nigdy nic pracuje dalej po czym znów zachoruje bo musi iść w weekend na popołudnie. A za to wszystko na dzień dobry chciałby 3 tys. Na rękę. Drugi będzie pracowała sumiennie i nie dostanie za to nic a zaś się dziwićie ze się nie starają
    Justyna

21.08.2017 11:04

Słusznie zauważyłeś , że rotacja jest głównie wśród młodych pracowników, to pokolenie ludzi roszczeniowych !!

21.08.2017 12:31

Wlasnie zle mnie zrozumialas - pokaz mi w biurach starszych pracownikow - NIEWIELU - i dlaczego ? sama sobie na to odpowiedz

21.08.2017 10:18

Wystarczy spojrzec na rotacje w biurach. I jaka jest średnia wieku - czemu jest przewaga młodszych i duża rotacja - to powinno dać do myślenia o tej firmie. A zarobki właściwie podobne jak w innych tego typu firmach
    Remik

15.08.2017 22:43

Więcej odwagi i jeśli tak się dzieje to może warto zgłosić to odpowiedniej osobie a nie na forum? Wszyscy pracujemy na odpowiedni wynik finansowy a w konsekwencji na dobre zarobki. Nierobów nie potrzeba!
    Jerzy

11.08.2017 17:39

Lekceważący stosunek do firmy z całą pewnością nie zaowocuje dobrym wynagrodzeniem. A tak nawiasem mówiąc niech każdy wykonuje co do jego obowiązków należy a kierowanie firmą zostawi osobom do tego przygotowanym i zatrudnionym. Mahle ma się dobrze, oby tak dalej.
    Helmut

14.08.2017 22:33

No faktycznie- osoba która dostaje stanowisko kolejngo w dziale brygadzisty tylko dlatego ze dobrze się zna z kierownikiem jest do tego jak piszesz "przygotowana" Druga rzecz- dużo jest osób ktore lekceważą sobie pracę która wykonują lub powinny wykonywać to fakt ale takie osoby należy weryfikować i wyciągać odpowiednie konsekwencje tym czasem tutaj nie robi się z tym nic. Trzecia sprawa - proszę nie opowiadać bzdur. Wchodząc do biura na zmianie nocnej widząc osobe kierująca zmiana która bez żadnych skrupolow śpi z nogami na biurku to tez jest coś nie tak. Przykład idzie z góry jak góra ma wszystko w (usunięte przez administratora) to i pracownik ma też gdzieś robote.

05.08.2017 07:14

Nie polecam pracy (usunięte przez administratora)

17.06.2017 13:45

Generalnie nie lubię zmieniać pracy i uważam ludzi którzy robią to często za nie wartych zaufania. Tak samo uważają firmy i dlatego nie wyrywają się z większymi wynagrodzeniami. Pracownik stabilny i solidny może liczyć na odpowiednia pensję. Sami uczymy tego firmy.
    ŻuL

12.06.2017 19:20

Zasada jest bardzo prosta - w tym zakładzie nie należy się niczym przejmować i mieć wszystko w (usunięte przez administratora) Tylko w ten sposób da się tam funkcjonować. Osoby kierujące zmianami (mistrzowie) to ludzie którzy śpią na nockach nie wiedząc co się dzieje na danym dziale. Debilny system kaizen ktory ma tylko i wyłącznie ładnie wyglądać na karteczkę bo w rzeczywistości to stek bzdur do niczego nie potrzebny. Chorować możesz do woli bo i tak nic Ci nie zrobią. Czy jesteś wyjątkowo zdolnym i sumiennym pracownikiem czy może jesteś pracownikem który ma wszystko w (usunięte przez administratora) nic to nie zmienia jedziesz na tym samym wozku . Najgorszy syf jest na odlewnii aluminium pod wodzą kierownika który mało co ma w głowie. Zamyka wodę do picia ogranicza pastę bhp, najlepiej jakbyś w ogóle nie jadł i tylko produkował. Jest to osoba która toleruje więcej lazikow niż za chwile pracowników produkujących. Jeden za drugim chodzi i nie wiedzą co ze sobą zrobić (mistrz śpi a reszta siedzi na komórkach bo nie ma zbytnio co robic) a Ty możesz się zlac we wiadro bo odejść od tego (usunięte przez administratora) nie idzie a pauzy nie ma komu dać. Tyle w temacie

11.06.2017 20:10

MAHLE Polska działa i ma się całkiem dobrze, szkoda tylko , że czasami rekrutacja zawodzi. Przyjmuja do pracy ludzi zupełnie nie przygotowanych. Rozstanie jest tylko kwestią czasu a później mamy takie opinie na forum. Niektórzy widocznie muszą odreagować.
    lemur to taka mała małpka

12.06.2017 11:14

"Lemur" jest ewidentnie wynajęty, albo ma płacone za komentarze albo to ktoś z Zarządu :-D Rozstanie z mahle jest tylko kwestią czasu Lemur nie daltego że słabi pracownicy przychodzą tylko dlatego że ci sami pracownicy spróbowali też pracy gdzie indziej i mają porównanie jak jest w mahle a jak gdzie indziej dlatego odchodza z mahle bez żalu

04.06.2017 21:57

@lemur to taka mała małpka Zgadzam się z Tobą i też tak uważam, że niestety nie każdy może tu pracować i dlatego lepszym wyjściem jest zmiana pracy. Czasami nie można pracować jesli charakter pracy nam nie odpowiada bo możemy nie wytrzymać, tak bywa.

25.05.2017 20:26

Biadolenie i nic więcej, po co w takim razie siedzicie w tej firmie? Dajcie spokój innym i zmieńcie pracę.
    lemur to taka mała małpka

30.05.2017 08:29

Nie nazywaj biadoleniem smutnej prawdy o firmie. Są tacy co zmienili mahle na Normalną Firmę i nie żałują
    lej

25.05.2017 06:55

Kolejny dzień w którym ''pulpet'' udowadnia swój kompletny brak wiedzy inteligencją nie błyszczy, głupota tego gościa jest porażająca, dziwie się że takiego gościa trzymają na stanowisku czarnych koszul. Gościu śpi na nockach w biurach technologów i myśli że nikt nie widzi

18.05.2017 21:08

MAHLE Polska to wykwalifikowany personel i wysokie standardy.
    mich

15.05.2017 19:44

Nikt, kto pracował w normalnych firmach, nie uwierzy co się tam dzieje. Przykładowo, żeby isc do kantyny, która znajduje się na terenie firmy żeby zjeść obiad, musisz się wybijać karta i ten czas nie wlicza Ci się do czasu pracy pomimo, ze zgodnie z kodeksem masz prawo do 15 minut przerwy. to tylko jeden z przykładowych absurdow. nielidzkie warunki, nieludzkie traktowanie.
    Stefan

15.05.2017 19:36

Zaściankowa firma z ludźmi na stanowiskach, którzy uważają się za bogów. Brak szacunku do drugiego człowieka. Jeden drugiemu wilkiem. Przestrzegam przed pracą w Krotoszynie.
    Tomek

15.05.2017 19:32

Pracowałem w Mahle w Krotoszynie na stanowisku biurowym. Tam się nie da wytrzymać. Jeden drugiemu wrogiem. Każdy tylko patrzy jak drugiego podpieprzyć, albo potraktować jak śmiecia. Wszyscy chodzą jak w transie. Nie da się tam normalnie funkcjonować. Musisz mieć oczy dookoła głowy, bo zaraz ktoś wbije Ci nóż w plecy. Jeżeli ktoś ma taką możliwość to ZDECYDOWANIE ODRADZAM TĄ FIRMĘ jeżeli chodzi o Krotoszyn. W Ostrowie jest zdecydowanie lepiej jeżeli chodzi o biuro.
    Aga

10.05.2017 11:47

@Zainteresowana 2 Czy mogłabyś napisać coś więcej na temat tego nowego biura? Jestem zainteresowana pracą ?

Zostaw merytoryczną opinię o MAHLE Krotoszyn