MAHLE Krotoszyn

• Wróżewy
  • Kobierno
  • Tomnice
  • Konarzew
Ostrów Wielkopolski - Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.
Wrocław - Mahle Shared Services Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Krotoszyn
  5. Opinie o MAHLE Krotoszyn

Opinie o MAHLE Krotoszyn Krotoszyn

Nie przegap nowości o MAHLE Krotoszyn!

Zmiany

05.07.2019 18:40

Zobaczymy czy faktycznie chcecie przejść do czynu. Będzie o tym świadczyć ilość zebranych podpisów. No to zaczynamy.......
    Mateusz

05.07.2019 18:05

A co z tulejami i serwisem technicznym???
    Normalny

05.07.2019 16:53

Wy się podniecacie ciągle pieniędzmi, a mnie w mahle codziennie biją.....
    XXX

05.07.2019 16:49

Witam. To co rozpoczął Adam pokazuje nam wszystkim, że są wśród nas ludzie którzy chcą coś zmienić, którzy nie boją się głośno mówić i walczyć o to by chciało nam się przychodzić z ochotą do pracy i otrzymać godziwe wynagrodzenie jak na taki koncern przystało.... No niestety jak narazie rzucania jest nam marchewka w postaci 4 procent co zniknie w akordzie. Ale marchewka ta jak dla mnie to podwyżka wynikająca z inflacji którą zakład pracy musi uwzględnić, więc nie dajmy się nabrać że Mahle dało nam podwyżkę. Apeluje do was abyscie podpisywali się i szli murem za (usunięte przez administratora)..... Mówiąc murem mam na myśli aby w razie jakiegokolwiek zagrożenia (usunięte przez administratora)przez kierownictwo utratą pracy stawić się zanim i solidarnie w jego obronie rzucać zwolnieniami.... Wszystkich nas nie zwolnia a nie możemy pozwolić żeby Adam z jakiś przyczyn ja utracił.... Po całej akcji czy ona wypali czy też nie proponuje masowo zapisać się do związków aby mieć większość w głosowaniu i wybrać nowy zarząd związków a ten wybierze nowego ich szefa czyli(usunięte przez administratora).. Ludzie obalmy obecny zarząd związków pełen emerytów wraz z obecnym ich szefem który zobaczymy jak ustosunkuje się do pisma. Musi nam się to udać....
    Jedziesz na kaczki

05.07.2019 15:36

Dzisiaj na rano ie dotarło żadne pismo czekamy i napewno podpiszemy
    Alladyn

05.07.2019 15:59

Nie napisałeś działu kolego na który nie dotarło pismo?!
    Stopa

05.07.2019 16:34

Odlewnia Aluminium
    Jedziesz na kaczki

05.07.2019 16:17

Odlewnia Aluminium
    Setka

05.07.2019 15:41

Co my pracownicy na walkach możemy zrobić jak.mamy płace stałą za 2550 cały czas nas zwodzą akordem albo współczynnikiem
    Rambo

05.07.2019 15:53

Podpiszcie się to więcej niż nic nie robić i rozkładać ręce
    D. Stencel

05.07.2019 09:19

Po powrocie z L4 na mojej hali nie ma już nikogo wszyscy nowi :D tez idę ale mi utrudniają. Oj brakuje pani (usunięte przez administratora) ta to jak zarządziła to nawet mistrz stał przy maszynie a teraz samowolka. Ludzie odchodzą po 41 latach w Mahle i po tygodniu mówią, że jest im lepiej :D Strajkiem nic nie zdziałacie położą wam dyscyplinarki. Poza tym nie wierze, że przykładowo ojciec jedyny żywiciel 4 osobowej rodziny odejdzie z stanowiska pracy - zrozumcie takich ludzi. Brawo dla pana (usunięte przez administratora)nie jest anonimowy i to on pierwszy tak naprawdę przestał się obawiać !
    Alum

05.07.2019 15:37

"dyscyplinarki" powiadasz? haha ciekawe w jaki sposób zwolnią 50 pracowników albo i stu....a kto bedzie im robił tłoki za gruby hajs..przypominam ze kiedyś obliczyli ze każdy godzinny postój maszyny (lub lini) to koszt rzędu 5tys zł...wiec pytam sie kogo zwolnią!! jak ludzi brak!
    Alum

05.07.2019 15:42

sam sobie odpowiedz na pytanie...i stwierdzenie "jedyny żywiciel rodziny "..który zarabia 3 tys ł,(po tylu latach kur...przecież to nawet nie jest 800 euro) pracuje dzień i noc...w takich a nie innych warunkach..jeszcze trochę i nie będzie miał kto tej rodziny wyżywić! a pamiętajcie drodzy pracownicy Mahle.... na naszych halach panuje mikroklimat wdychamy świństwa....itp....choroby na dopadną...
    W kupię siła

05.07.2019 14:35

Jak narazie to tylko tłoki coś chcą zrobić i odlewnia aluminium. Inne działy tylko patrzą co ugraja. Panie Panowie nie ma co patrzeć jeden na drugiego trzeba działać jeżeli ktoś wyszedł z założeniem o polepszenie naszych plac, to pokażmy że wszystkim nam na tym zależy i podpiszmy te postulaty. Pokażmy że jesteśmy jednością.
    Tuleje

05.07.2019 15:06

NA wkładkach tłokowych pismo już tez jest także działamy

05.07.2019 14:51

Adam by się nadal na związkowca bo się nie boi i myśli jak coś robi , może pora na duże zmiany jak będą problemy że związkami.
    Lego

05.07.2019 13:27

Brawo Adam ciekawe czy zawory się dolonczom ostatnio jedna brygada się postawiła nie poszli wymieszali załogi i po sprawie
    Dział Tłoki

05.07.2019 13:47

Z tego co mi wiadomo sytułacja tam też jest napięta
    niezadowolony

05.07.2019 12:19

Związkowcy nic nie robią - potrafią tylko organizować sobie wycieczki i wybierać do domu wodę z automatu
    Adam Szymanowski

05.07.2019 10:51

Pismo jest już gotowe potrzebuję jedynie wsparcia ludzi z innych działów którzy będą zbierać podpisy więc jeśli ktoś chce niech pisze na Facebooku podając dział i zmianę wyślę pismo i tabele do druku. Co do dalszych działań będziemy się informować. Najważniejsze jest żeby się dobrze zorganizować i postawić sobie jasny cel, pamiętajmy że to wszystko robimy po to żeby się dogadać z pracodawcą tak żeby obydwie strony były zadowolone. A trzeba coś zrobić bo za chwilę wykwalifikowani pracownicy uciekną a reszta zacznie na złość chodzić masowo na l4 a to będzie problem nie tylko dla pracodawcy ale też dla nas pracowników którzy będą musieli pracować za trzech. Pozdrawiam
    Qwerty

05.07.2019 08:58

Totalna bzdura!!!
    Lego

05.07.2019 01:51

Pracuje na zaworach dzieje się coraz gorzej mam nadzieję rze to się zmieni bo robimy coraz więcej a zarabiamy coraz mniej
    O tak

04.07.2019 19:37

Brawo odlewnia tam to jednak mają jaja
    on

04.07.2019 20:59

Nie odlewnia tylko tłoki jak już !!
    Yhy

04.07.2019 19:17

Adam taki młody a wyprowadza mahle z ciemnej (usunięte przez administratora) brawo
    KIM

04.07.2019 16:19

Szacun Adam masz rację

28.06.2019 16:30

Alladynowa

04.07.2019 14:40

Jestem mamą alladyna. Synu jestem dumna z ciebie!!! Syn mój nie myśli tylko o sobie ma na uwadze takze swoich kolegów i przyjaciół!
    Adam Szymanowski

04.07.2019 01:07

Panie i panowie z forum jeśli chcecie tworzyć spójną społeczność to nie odchodźmy ze związków! Związki to narzędzie którym możemy się posłużyć więc nie odcinajmy ręki puki jest bo bez niej trudniej. Proponuję nie emanowac skrajnymi emocjami tylko pójść po rozum do głowy i nie gwiazdorzyć bo zatrzymanie produkcji bez procedury to łamanie prawa a co za tym idzie... Konsekwencje zawodowe które do niczego nie doprowadzą! Jeśli chcemy działać to zróbmy to w granicach prawa i dajmy związkom pole do popisu. Sam jestem pracownikiem MAHLE od 12 lat i nie podoba mi się ta sytuacja więc zjednoczmy się a nie sprzeczajmy bo nic z tego nie wyjdzie. Proponuję wystąpić do związków z oficjalnym pismem które będzie miało postulaty pracowników jak np. poniżej: - podwyżka 10% w tym roku a w każdym kolejnym nie niższa niż 7% - dodatek za weekendy i dni ustawowo wolne od pracy 70 zł brutto/dzień - praca przez agencję pracy maxymalnie do 2 lat później przejście na MAHLE a po kolejnych 2 latach na stałe Jeśli jesteście za napisze pismo, postaram się do końca przyszłego tygodnia, i przekażemy związkom zawodowym. Chciałbym aby to pismo było podpisane jak największą ilością podpisów pracowników z wszystkich zmian i działów. Ja na tłokach to zorganizuje ale potrzeba jeszcze zainteresowanych z innych działów. Jeśli ktoś chce się zmierzyć z tematem to walcie na mojego maila [email protected] jestem też na Facebooku, moje imię i nazwisko podałem wyżej więc już nie jestem anonimowy.
    Rrr

04.07.2019 13:25

Super! ????
    R

04.07.2019 13:50

Również jestem Za, czekam na dalsze informacje

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAHLE Krotoszyn?

Kontakt - MAHLE Krotoszyn

Mahle 6 63-700 Krotoszyn

Branża główna: Maszyny i urządzenia
    Szara

04.07.2019 11:54

Brawo Adam!! Bardzo konkretne podejście jestem za!!
    Jesus

02.07.2019 19:44

Na odlewni alu technologiem jest kucharz drugi telewizory naprawia a trzeci synek mamusi z kadr a czwarty jak jest trzezwy to przychodzi do pracy mistrzowie to slynna szkola OHP brygadzisci to w najlepszym wypadku zeta a w innym to ten slynny explorator rowow wiec zadne awanse nie robia tu wrazenia. Potem wydaje sie takim ze sa panami a co niektorzy to mysla ze oni nam prace dali i zas dziw ze szacunku zadnego kto sobie pozwoli na leb wejsc to beda go gnebic tym pokazuja kuerownictwu jacy sa oddani. Lepiej nie bedzie. Kasy nie bedzie. A z czasem ekipa z odlewni tez sie wykruszy i zostana sami wierni i beda normy szarpac byle poklapanym byc. Amen

02.07.2019 19:46

(usunięte przez administratora)na przewodniczacego zwiazkow
    inżynier jak stolik

04.07.2019 10:33

technolodzy nie powiem nie wszyscy ale nie którzy to za ładne (usunięte przez administratora) z podpierdalaniem mają tę funkcję. Zero pojęcia czyste ręce wymagania i słaba odporność na upały tylko w biurze siedzi. Tak PANIE Stolik (zawory) Pozdrawiam cielaku Cie
    Zróbmy to razem

04.07.2019 09:12

Adam brawo ty! W końcu ktoś napisał coś sensownego bez oszczerstw itd. Zgadzam się z tobą w 100 %. Ma to sens i myślę że coś z tego będzie. Prośba dla wszystkich aktywnych na forum. Ogarnijmy to teraz bo to idealny czas by coś zdziałać. Sprawa nabierze tempa i myślę że coś ugramy. Zbirzmy podpisy pod tym co Adam napisał. Przkazujcie info dalej i kontaktujcie się z Adamem.
    Jestem za

04.07.2019 09:14

Trzeba ogarnąć te listy z postulatami :)
    Bura

02.07.2019 21:53

I fajrancik juz i koniec i majster nie sapie ze za malo dzisiaj jaki spokoj wogole az do domu sie nie chce isc —— tylko sie upic w barze i zapomniec o tym (usunięte przez administratora)
    Karolina

02.07.2019 22:11

czy to oznacza że sytuacja w firmie Mahle Eugeniusz Behr zaczęła się poprawiać?
    Andrzej

03.07.2019 22:50

Eugeniusz Behr nie zajmuje się Mahle - on się zajmuje gazownictwem i ciepłownictwem

03.07.2019 22:35

związki w mahle nie ma czegoś takiego, niby związki dostają koperte żeby nic nie wywalczyli to są traźniejsi Judasze .
    Bu

03.07.2019 22:38

Jedyne wyjscie to zrobic legalny zwiazek z dobrym mecenasem i walczyc.
    Lux

03.07.2019 22:12

Chyba ktoś ze związków albo zarządu znalazł to forum skoro nagle pieniądze znalazły. Właśnie teraz widać, że kasa jest tylko po co ją dać zwykłemu pracownikowi :)
    Zadowolony

03.07.2019 06:29

Brawo dla przewodniczacych zwiazkow zawodowych. Dodatkowe 200 tez dobre, najwazniejsze ze cos jest I jest ku temu klarowna informacja w gablocie.
    QBK

03.07.2019 18:49

Już łażą te barany i gadają że wywalczylismy swoje i sporo kasy dla nas haha miliony dosłownie, panie kierowniku niech mi Pan powie co mamy teraz robić z taką kasą bo do tej pory nie wiem :D
    Bu

03.07.2019 20:25

Związki nie uczestniczyły w rozmowach...
    Jeden

02.07.2019 18:36

Może mi ktoś odpowiedzieć na te pytania, czy to prawda że rzekomo Pan Goliński będzie kierownikiem wkładek?a co najlepsze jest w tym że ten pan ma tylko ukończona szkole pt. OHP? :D
    Jozef

02.07.2019 19:02

Jak dobrze umie szmacic ludzi to nada sie jak najbardziej ;) najwazniejsze zeby sztuki szly I ludzie bali sie wlasnego cienia
    Kkk

03.07.2019 20:19

Kierownikiem? Chyba od otwierania bramek na portierni haha zero pojęcia o pracy, pełne pojęcie o tym jak szmacić ludzi.
    Kon

03.07.2019 19:43

Teraz wszyscy będziemy grzecznie już pracować o czekać sobie na wypłatę.
    Tlok

03.07.2019 18:44

Ze niby 200 znow bedzie i niby zwiazki zalatwily i jest ok ??? Nic nie jest ok , wszystko powinno sie zmienic zaczynajac od podwyzek nie jakies 3,7% tylko min 400 zl do wyplaty wymiany zwiazkow potem zarzadu bo juz wiekszej masakry sie nie da zrobic

03.07.2019 13:36

może związki zakładowe się odważa wywiesic info jak wyglądał podział funduszy na 20lecie mahle bo podobno takowy był od mistrzów wzwyż bo to przecież oni są filarami zakładu. na pewno nie będzie szyderczych uśmiechów jak przy 200zl które to i tak jest ze socjalnego. no Panowie zwiazkowcy nie wstydzcie się co jest zawsze tacy odważni jesteście po wejsciu na hale i rozmowie z wami to może by się wydawać że nie boicie się nikogo , często jedynie to oszczerstwa rozoowiadacie na siebie a ja się staram a ten z metalowców to a drugi znów odwrotnie a tak szczerze to oboje jesteście siebie warci widzicie tylko czubek swego nosa a pracownikow macie głęboko w D...e , no przed wyborami trochę w majtki sracie i obiecujecie. pozdrawiamy panów którzy są dla pieniędzy jak widać a nie dla pracowników.

03.07.2019 11:54

Trzeba się zebrać są delegaci i zarząd związków zawodowych napisać im petycję do sz. p. (usunięte przez administratora) czy (usunięte przez administratora) że chcemy podwyżkę i dodatek 4brygadowy oraz szkodliwe na odlewni niech złożą do zarządu mahle na odpowiedź tydzień jak się nie odniosą do tego to strajk jak nauczyciele czy policja l4 ,niech by poszło 30% załogi to im da do myślenia. A pieniądze są tylko że skapstwo zarządu już sięga maximum na uslugi firm zew. pieniądze są, a związki albo teraz pokażą że są, albo jak nic nie zrobią to honorowo niech zrezygnują ze swych stanowisk i może by się założylo pozazakladowe które by wspierały pracownikow a nie myślały o sobie. pozdrawiam.
    Glapa

03.07.2019 09:51

Zdawanie egzaminów. To jest chore . Nie powinno tego być. W Ostrowie Wielkopolskim tego. Nie ma
    Aaaa

03.07.2019 11:25

Po zecie ludzie mają większe pojęcie o pracy niż ci wszyscy inżynierowie wspaniali to oni są tępi do potęgi zero pojęcia o pracy tylko teoria z książek s praktyki brak żal

03.07.2019 11:40

@Prawda ty po średniej a pojęcie o pracy zerowe , po wypowiedzi to może jesteś mistrzem albo pracownik umysłowy , a co to szkoła jak o pracy zielonego pojęcia nie masz to już można wnioskować.
    Sexi

03.07.2019 09:41

Hej
    Głos rozsądku

03.07.2019 08:29

Ludzie przestańcie liczyć na cud i zacznijcie myśleć. Tutaj już nic się nie polepszy. Celem takich korporacji jest maksymalny zysk, a jak będzie im brakowało pracowników to przeniosą produkcję do innych krajów / a wam i tak nie podniosą /. Na dziś jest najlepszy moment na zmianę pracy od 25 lat , ja tak zrobiłem zacząłem chorować a teraz jest ok, zarabiam podobnie i pracuję od 7 do 15. Wystarczy się odważyć ofert pracy jest dużo. Pamiętajcie o NAJWAŻNIEJSZYM że praca w systemie czterobrygadowym i przy wysokich temperaturach obniża odporność i skraca życie / gdzieś czytałem że nawet do 10 lat / . To pomyślcie jak średnio w Polsce mężczyzna żyje 71 lat to wielu z was nawet do emerytury nie doczeka. Może by się coś zmieniło gdyby ludzie masowo się zaczęli zwalniać i centrala wymieniła by zarząd ale pod warunkiem że prezesem nie byłby Polak / ale jest to mało prawdopodobne /. PS. Powodzenia dla wszystkich i pamiętajcie wyciągajcie wnioski DLA SIEBIE z tego co się wokół was dzieje.
    Rufi

02.07.2019 22:53

Jak tak czytam te wasze wypociny to niedobrze mi sie robi. Zawsze komus bedzie w (usunięte przez administratora) zle jak sie niepodoba to do Dino (usunięte przez administratora) . Niemalo ze na popoludniu od 17 scieme walicie o nockach nie chce sie nawet gadac na tulejach aby chlają i spia na tłokach troszke lepiej zamias chlania cpanie i spanie . A Wy jeszcze narzekacie nie podoba sie to do prywaciarza! Zobaczymy kto wam da za 168 godzin 3200zl
    Toti

03.07.2019 01:52

Lepiej ty juz przstań (usunięte przez administratora) w kanał bo ci na głowe z lekka padło.
    Sam :D

03.07.2019 03:09

Własna firma to jest biznes :)
    X

02.07.2019 11:50

Musimy sami napisac pismo do zwiazków , o konkretne zadania ile podwyzki chcemy . I dac im czas dwa tygodnie . A jak sie nikt nizgodzi to napisac w pismi ze zatrzymujemy wszystko . Jeden dział nic nie zdziala . Musi cały zakład stanoć . Kto jest za ?
    Pinki

02.07.2019 12:44

Pracuje na hali gdzie maksymalna liczba osób to 20, w 4 zmianach a jak chodzimy na 3 zmiany to 12 osób, jestem również Za! choć wiem że u mnie parę osób by stanęło a reszta to (usunięte przez administratora)
    Toti

03.07.2019 01:57

Jak tylko dostane sie do pisma wypisuje sie ze związków, płaciłem tam składki kilka lat myśle ze nie potrzebnie i najwyższa pora by każdy zastanowił sie po co tam jest zapisany skoro to zwykła ściema i mydlenie oczu.
    H.P.

02.07.2019 23:29

Ludzie tutaj dopóki nie będzie zewnętrznych związków zawodowych to sami nic nie zrobimy.

02.07.2019 21:46

Ja robie swoje ma prace wyplate co miesac i szacunek przelozonych atmosfera przyjazna nikt nie rozlicza z dlugosci przerw , 8 godz i do domu i o co chodzi ?? Sorry pracuje w AT Pomylilem forum ,
    Aaaaa

02.07.2019 21:09

Jacy wy jesteście wszyscy tutaj bohaterzy chcecie strajkować i wogole a jak niecały rok temu pod ryja podłożyli wam ankiety o dodatki za weekend to wszyscy jak jeden podpisywaliscie jedyne co ludzie na tłokach nie podpisali ale mądry N.N wzywał do biura i zaczął ludzi straszyć i 3/4 ludzi z nich wymieklo razem z naszymi majstrami i wy chcecie i mówicie o strajku ogarnijcie się ludzie chcieli wam dam śmieszne 50 zł za weekend a za l4 chcieli brać śmiech na sali a związki to dziadostwo nie związki i więc ludzie nie piszcie tutaj o strajkach bo jesteście śmieszni

Zostaw merytoryczną opinię o MAHLE Krotoszyn