MAHLE Krotoszyn

• Roszki
  • Kościelna Wieś
  • Włodzimierka
  • Jaranowo
Ostrów Wielkopolski - Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.
Wrocław - Mahle Shared Services Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Krotoszyn
  5. Opinie o MAHLE Krotoszyn

Opinie o MAHLE Krotoszyn Krotoszyn

Nie przegap nowości o MAHLE Krotoszyn!

Kiero

10.07.2019 21:16

Panie i Panowie,co tu dużo mówić, przejdźmy od słów do czynów,blokujmy produkcję! Idźmy na L4 przed postoje każdemu się to przyda! Może wtedy zarząd zabierze się za Czornego pantofla.
    Bo jak nie my to kto!!!!

10.07.2019 22:57

Pokazaliśmy siłę więc nie poddawajmy się Razem siła

10.07.2019 20:24

To co tam czarny wymyślił?

10.07.2019 15:38

Do Pana Adama jesli jesteś aż tak naiwny i myslisz ze zwiazki zawodowe pomogą. To grubo się mylisz!!!! Mam nadzieje po dzisiejszych informacjach otrzymanych ze spotkania o 14.10 twoja nadzieja pryska. Czorny już dostał w kopercie 5 tys. za odrzucenie twojego pisma i granie z zarzadem na czas. Na dzien dzisiejszy jestem za strajkiem.
    Wypisz sie ze zwiazku!!!

10.07.2019 20:02

Jest tak jak mowisz jeszcze daleka droga do ogloszenia strajku. To było tylko moje zdanie.
    Wypisz sie ze zwiazku!!!

10.07.2019 20:09

Wiem bo mi powiedział ze odrzuci bo jest nieprawidlowo napisane.
    XXX

10.07.2019 18:04

Drodzy koledzy i koleżanki...... W rozmowach z zarządem tutaj w tak zwanym sporze pracowniczym z zarządem moga uczestniczyć i reprezentować go przedstawiciele związków zawodowych czyli wiemy kto. Co jeśli nie zrobią tego? W świetle przepisów członkowie związków mogą zarządac zmiany zarządu związków i ich przedstawicieli..... Droga załogi Mahle jeśli zwiazki się na nas wypną musimy masowo się do nich zapisać by móc być w przewadze nad obecnymi I wtedy przez wotum nieufności dla zarządu związków wybrać nowy.... Zapisac do związku nikt nie może nam zabronić.... Jesli teraz nam nie pomogą to to jest jedyna droga aby zmienić obecnych włodarzy związków... Zgadzacie się ze mną?
    LEO

10.07.2019 19:24

Poczekajmy zobaczymy co zrobią teraz zwiazki. Oni stoją miedzy" młotem a kowadłem", i chyba zapomnieli po co powołuje sie taką organizacje. Przecież podstawowym ich zadaniem jest obrona intrewsów zawodowych pracowników i działanie na rzecz poprawy ich sytuacji ekonomicznej i społecznej. Maja być mediatorami i zobaczymy czy będą.
    Kiltank

10.07.2019 18:49

Mahle polska potrafi motywować. Po dzisiejszym przelewie idę do pracy tylko po to by im powiedzieć że się zwalniam. Powodzenia.
    O tak

10.07.2019 17:55

Mamy jeden krok kolejny na te dwa tygodnie każdy wypisuje się ze związków

10.07.2019 18:32

A ktoś w nich jeszcze jest?serio?ludzie dla tych wycieczek,różyczek na dzień kobiet,zacznijcie się szanować!!!
    Że co

10.07.2019 17:50

Ale kto nam zabroni wysłać te podpisy i list do Stuttgartu? Po co nam przekupieni związkowcy ?Wyślemy kilka kopi żeby do każdego tam trafiło karma się wróci zobaczycie
    Gall Anonim

10.07.2019 18:26

Może tak po prostu zrobić jakąś drobną zbiórkę (przy takiej ilości osób zainteresowanych jakiaś suma by się zebrała) i zlecić radcy prawnemu lub komuś podobnemu wystosowanie pisma do związków zarządu czy komu tam jeszcze uważacie za słuszne z naszymi warunkami, podpierajac się przy tym odpowiednimi Ustawami które nie mogli by tak po prostu zlać. Z tego co mi wiadomo ustawowo mamy prawo do sporów zbiorowych itp do których pracodawca również ustawowo ma obowiązek się odnieść.
    Lux

10.07.2019 13:39

Niech ktoś da znać, co tam czorny wymyśli na spotkaniu metalowców
    Yyy

10.07.2019 17:59

Właśnie nie naszym związkiem będzie (usunięte przez administratora)z tamtych się wypisywać natychmiast doprowadzimy do bankructwa związków zawodowych
    Pracownik Tuleje 2

10.07.2019 18:03

Na tulejach L03 są listy do odebrania

10.07.2019 17:45

Ludzie pracownicy mahle Krotoszyn mamy już 1500 (około) podpisów pokazuje to że ludzie jednak mogą się zjednoczyć i walczyć wspólnie o poprawe naszego życia. Adama projekt jak i pomoc ludzi w bieganiu zbieraniu podpisów to wielki szacunek oraz wielka odwaga nas pracowników którzy wkoncu przestają się bać i zaczynają walczyć o lepsze jutro teraz to co mahle zrobiło z stawkami to jest zagrywka chcą w ten sposób zniszczyć i rozgniewc ludzi oraz ich próżnic w kwestii ludzie & postulaty i zrobić ze to wina Adama projektu nie dajmy sobie w ksze dmuchać
    Adam Szymanowski

10.07.2019 17:05

Witam wszystkich zainteresowanych! Mam wam wszystkim do przekazania informacje po szybkim zaliczeniu podpisów jest ich naprawdę sporo, zebrałem listy już prawie ze wszystkich działów pozostały jeszcze odlewnia alu i sól 4 zmiany które dotrą w piątek i jeszcze jedna zmiana z obróbki tłoków a na chwilę obecną jest i tak już okolo1500 podpisów, BRAWO! Ludzie pokazaliscie że mamy siłę i trzeba się liczyć z naszym zdaniem! Ten, nie kamień ale już GŁAZ toczy się z góry, trzeba tylko poczekać aż dotrze do celu. Dziękuję wszystkim to Wasz sukces!
    XXX

10.07.2019 17:27

Wydaje mi się że trzeba dodać jako drugiego adresata przewodniczacego związków zawodowych Solidarności... To w końcu drugi związek w zakładzie.... Pan (usunięte przez administratora)może mieć z tym problem a Solidarność się wypnie bo nie zostali ujeci.... Adam i inni co myślicie?
    Prac.

10.07.2019 17:17

Witam jakie informacje zostaly przekazane na zebraniu zwiazkow zawodowych ? Ma ktos jakies info
    lkw

10.07.2019 16:41

Adam.. Jest mozliwosc bys napisal ile osob znalazlo sie na listach???
    Bad

10.07.2019 15:38

To jak nie będzie już metalowiec Tour tylko aluminiowiec Tour Dlaczego mahle exspres o tym nie pisze ciągle szukają ciekawego tematu piszą tylko co cenzura kaze
    Zwaoedziony

10.07.2019 10:56

Tłoki: nie dajmy sie zmanipulowac gorze, podniesione stawki ma niektorych dzialach byly celem sklocenia z innymi....

10.07.2019 12:39

Dokladnie,zawory już dostały po (usunięte przez administratora) stawki śmieszne i wypłaty również,za te normy jakie mamy,że człowiek do ubikacji wyjść nie może kiedy jest potrzeba!!!!
    Sw

10.07.2019 14:27

I dobrze że to piszesz bo przecież krąży opinia że zawory mają największe wypłaty. A czorny chodzi po halach i robi zdjęcia stawek tyllko po to żeby ludzi sklocic

10.07.2019 12:39

Jeszcze 4 lata temu mahle rownało się ze średnią płacą brutto. Dziś Srednia placa brutto, w sektorze przemyslowym, w kwietniu tego roku wyniosla prawie 5200 zł. Przez ten czas fabryki w Polase wyprzedziły o 15% wypłacone wynagrodzenie. Pracujemy w Niemieckim zakładzie!!! powinismy zarabiać chociaż 1500 euro.Czyli połowę tego co niemiecki pracownik na podobnym stanowisku w takiej fabryce.
    Postulaty

10.07.2019 10:47

Do osób które chcą się podpisać a nie zdążyły lub nie miały listy na hali, lista znajduje się na hali 37, zapraszam

09.07.2019 21:15

LUDZIE ! to tylko gra z ich strony, nie dajcie się przekabacić bo wszyscy dobrze WIEMY że to tylko na jakiś czas, później znów byśmy mieli kryzys ! :/
    Dział Tłoki

10.07.2019 09:32

Zaworom zabiorą Tłoka dołożą ile 0.50 gr czy 1zl na stawce godzinowej. Czemu żeby Nas poroznic żeby nie było jedności. Stawki godzinowe co to nam daje jak nam wpisza przezbrojenie 3 razy A rzeczywistość jest 1 raz. Oni nie śpia A myślą jak nas w konia zrobić
    Putii

10.07.2019 08:37

Szukamy przewodniczącego Solidarności gdzie on jest Czy Solidarność jeszcze istnieje
    JaToJa

09.07.2019 20:01

Nie jest tak źle ze stawkami. Jedni dostali podwyżki na stawce o 1.5zł a inni tylko o 0.50gr. Paranoja

10.07.2019 00:31

A inni mają Jeszcze mniejsze stawki niż były wcześniej!!!!!!!
    H.P.

09.07.2019 20:19

4 stówy dali i stawki urąbali :/ Jutro spotkanie związkowców na zaworach,na stołówce o 14:10.

09.07.2019 20:59

Ciekawe co Pan przewodniczący wymyśli

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAHLE Krotoszyn?

Kontakt - MAHLE Krotoszyn

Mahle 6 63-700 Krotoszyn

Branża główna: Maszyny i urządzenia
    L 04

09.07.2019 20:58

Na tulejach L04 są listy do odebrania proszę o odebranie

09.07.2019 20:47

Ludzie pomyślcie jak teraz stawki są na tlokach to jakie będą na zaworach prowadnicach oraz tulejach gdzie są współczynniki maszynowe to te stawki jeszcze będą podzielone przez odpowiednio 95%,90%,85% a gdzie tu podatki za 2x200loo słabo to widzę
    xxx

09.07.2019 19:52

prowadnice dały postulaty wczoraj na zawory czy zostały dostarczone?

09.07.2019 19:31

Jak patrze na stawki na tlokach.To jestem coraz bardziej pewien ze zarządowi należał i należy się karny (usunięte przez administratora) Jestem pełen podziwu dla autora. Ty to masz jaja....
    CIEKAWSKI

09.07.2019 19:52

Jakie byly?

09.07.2019 17:39

Dziękujemy wszystkim co mieli odwagę się podpisać jeśli są jeszcze gdzieś listy na zakładzie nie zebrane proszę o wiadomości na forum

09.07.2019 18:47

Tak została zabrana dzięki za wpisy

09.07.2019 19:26

Czy lista z podpisami z hali zawory została dostarczona

09.07.2019 18:46

Narzedziownia, tuleje oraz odlewnia żeliwa są już odebrane z hal jak ktoś na tych halach ma jeszcze gdzieś listę co została to prosimy o kontakt

09.07.2019 19:05

L03 ma liste i mozna odebrac.
    Dobra robota

09.07.2019 11:34

Pracowników już się dużo zwolniło ,fachowcy znali się na pracy na zm D chyba z 5 osób w ciągu pół roku.A z tego co się z ludźmi rozmawia to dopiero początek.Mistrzowie mieli coś z tym zrobić, zrobili chodzili na spotkania z kierownikami by wywalczyć pieniądze dla siebie hahahaha.Brawo ????
    Jeszcze pracownik

09.07.2019 15:43

Jeden z fachowców będzie kierownikiem na tulejach po OHP bez języka. Brawo dla firmy Mahle. Tutaj jest niezły mega historie sa jeszcze chmurę niech dyrektor tulei zabierze i cyrk z tlokow w komplecie :)
    Były Mistrz

09.07.2019 15:28

Do Adama organizatora akcji : Drogi Adamie dzięki za pomysł takiej akcji , w końcu się ktoś odważył i wziął za to ponieważ jak wiadomo związków zawodowych w tym zakładzie dawno w praktyce NIE MA są tylko w teorii. Adam Moja rada jest taka :żeby tego teraz nie zmarnować i nie zaprzepascić należy zrobić kilka kopii podpisów , koniecznie przetłumaczyć Nasze żądania i wysłać OSOBIŚCIE do Stuttgartu ! ( NIE ZA POŚREDNICTWEM anty związków ) OSOBIŚCIE! Również należy dostarczyć jedną z kopii do zarządu Mahle Krotoszyn tutaj w asyście ,, związkowców " jeśli można ich tak jeszcze nazywać , jednak bardzo ważne aby poszła z tym pismem i podpisami DELEGACJA pracowników ( zgłaszam się na ochotnika) nie należy i nie można dać pisma do przekazania związkom , gdyż wiadomo co się z tym stanie , pismo i podpisy pójdą do kosza jak zwykle.... I tyle z Naszej akcji . Jeśli już powstała taka akcja dzięki Twojej inicjatywie to trzeba ją mądrze doprowadzić do końca i nie zmarnować tego i tyłu podpisów ludzi którzy mają już dość polityki oszczędności Mahle szkoda że tylko oszczędności na Nas pracownikach którzy na nich ciężko pracują.... A jeśli to nie przyniesie w końcu skutku należy się poważnie zastanowić nad bardziej stanowczymi krokami , coś na wzór Policji, Nauczycieli czy lekarzy...
    Eustachy

09.07.2019 08:56

Witam, czy listy z postulatami wszędzie dotarły i każdy się zapoznał? bo dochodzą słuchy że listy giną lub są wyrzucane
    ...

09.07.2019 12:19

Proszę podać dział na jaki lista nie została dostarczona?

09.07.2019 08:48

Czy w postulatach można ująć o zniesieniu współczynników maszynowych bo to przez nie też nam ucinaja pieniądze, po co zdajemy egzaminy skoro i tak praktycznie wszędzie jest współczynnik maszynowy i nas tak punktuja
    Pracownik tuleje

09.07.2019 02:12

Żeliwo i super proszę zostawić kartki na stołówce odlewni po nocnej zmianie będą one zabrane z 8.07na 9.07 o 6:00
    Prac.

09.07.2019 07:05

Na stolowce niestety listy sa niszczone (juz wiemy nawet przez kogo) . Mamy je odpowiednio zabezpieczone ;)
    Nikt

09.07.2019 05:19

To w ludziach jest siła!! Ale żeby ją mieć potrzeba jedności
    O tak

09.07.2019 00:38

Kserować podpisy ponoć już raz ktoś je podarł wszystko wyślemy dalej dużo dalej po za zarząd ,damy radę i zdziwicie się
    Wydało sie

09.07.2019 00:27

Dla zainteresowanych pracowników Tłoki obróbka... Zrozumiale jest że mistrzowie brygady D nie uiścili swoich podpisów gdyż to oni organizuja od jakiegoś czasu spotkania z kierownictwem i negocjuja własne pensje... Pretekstem tych spotkan jest zrównanie stawek Tłokow z stawkami z zaworów.... Aleee cos za cos ,,tzn godzą sie na obnizenie obsad na liniach z 5 osób na 4... ( o 20 procent niższa obsada) za marne 50groszy dla pracownika .... ( 2 procent ).. no ale dla siebie juz walcza o zmiane współczynnika dla mistrza obecnie jest 1,3 na wspołczynnik 1,5 lub 1,6 przy okazji zatykając usta brygadzista i podniesieniem wspólczynnika na 1,2... No i co panowie Mistrzowie ? dla was 7zl na godzinine dla brygadzistów 3zł , a pracownik 50groszy????? super to sobie wymyśliliscie jestescie "sprzedawczykami" . Do DINO brac tych swoich pupili i trawe kosic Teraz rozumiem czemu brygadzisci, przyjaciele tych majstrów nie podpisali listy mieli lepsza propozycje a teraz chodzą z głową w dół ludzią w oczy nie patrzą.Brawo dla tego kogoś kto wydał cała sytuację szacun.
    Qwerty

09.07.2019 00:07

Nie ma wyników z C. P nie jadę i koniec odrazu się nauczą. Jeśli chcą sztuki proszę bardzo o podpis że zwalnia produkcję żaden z mistrzów nie podpisze.
    Miało się nie wydać....

07.07.2019 12:04

Wkurw..ony

07.07.2019 14:53

No panowie Dziergwa Kiszenia Skałecki i pozostali......oby to nie była prawda bo albo jesteście z załogą albo niech was szlag trafi.Tak to my się bawić nie będziemy i takich sprzedawczyków tępić będziemy jak szczury.My tu o wszystkich pracowników walczymy a wy swoje koryta napełniacie.WSTYD się do was przyznawać.
    Oj

08.07.2019 23:30

Ten wpis zszokował i otworzyl oczy
    Pracownik tloki

08.07.2019 23:20

Panie Adamie jest pan wielki coś się rusza.Dziekujemy!
    X

08.07.2019 23:11

Czy polecił bym pracę w mahle zdecydowanie nie, pracowałem i się zwolniłem teraz pracuje w innej firmie i zarabiam 3000 bez nocki i pracy w sobotę i niedzielę a czasami z nadgodzinani 3500
    Marek G-t

08.07.2019 16:35

Ludzie zastanowcie się dlaczego nie macie pretensji do Związków ? Kogo oni reprezentowali podpisując porozumienie którego teraz już nikt nie podważy? Dlaczego kiedy mogły być dodatki za weekendy to brygada B byla na nie a teraz szczuje wszystkich?

08.07.2019 19:10

Nagranie jest wiec i zostanie wykorzystane już niebawem jak to kierownik wymuszał podpis pod groźbą zwolnienia lub przeniesienia !!!
    Jozef

08.07.2019 23:11

Ja tylko przypomne ze w tym pismie byla wzmianka ze jezeli wiekszosc nie podpisze to bedzie to informacja dla zakladu aby dzialac I zaproponowac inne rozwiazanie. W marcu minal rok I co ? Nic nie mamy a przeciez wszyscy podpisali bo zostawali do tego zmuszeni a pieniedzy jak nie bylo tak nie ma a zas dziwota ze ludzie biora L 4 na weekendy.
    Zniesmaczony

08.07.2019 18:58

Jeśli wpis o negocjacjach współczynnikow przez mistrzów dla siebie ,jest prawdą... To powiem ze nigdy nie myślalem ze można być taką żmija.. aby chciec cos ugrac dla siebie kosztem pracowników. Dla nas wiecej pracy (mniejsze obsady) dla was wlpolczynnik 1.5 czyli znacznie większe pieniądze .... Głowy w ďół panowie..
    LLLL

08.07.2019 23:08

Jeden mistrz nosi głowę na dół na bryg D nie którzy powinni zrobić tak samo a nie oczekiwanie na popołudniówce aż kierownictwo pojedzie do domu nie wspomnę o nockach a potem przeglądanie internetu YOU TUBE i Disco Polo w biurze jak się wejdzie pełna wiocha:)

Zostaw merytoryczną opinię o MAHLE Krotoszyn