MAHLE Krotoszyn

• Roszki
  • Kościelna Wieś
  • Włodzimierka
  • Jaranowo
Ostrów Wielkopolski - Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.
Wrocław - Mahle Shared Services Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Krotoszyn
  5. Opinie o MAHLE Krotoszyn

Opinie o MAHLE Krotoszyn Krotoszyn

Nie przegap nowości o MAHLE Krotoszyn!

16.07.2019 18:03

Jak oni udają że nam płacą, to my będziemy udawać że pracujemy

16.07.2019 17:59

Jak nie ma pieniędzy na podwyżki i dodatek za system czterobrygadowy, to niech zamykają budę i do Turcji

16.07.2019 15:48

Niech straszą, nikogo już to nierusza niema się czego bać Panowie i Panie.
    Leo

16.07.2019 17:19

Dokładnie oni jadą na tym samym wózku. Jak chcą przenieść niech przenoszą. Tylko chyba zapomnieli że jak my robote stracimy to oni też. Poprostu sie boją ze sie wszystko wyda to co oni tu wyprawiają, te kooperacje, oszczędności na ludziach itd
    Prezes

16.07.2019 12:19

Mahle przechodzi do ofensywy i teraz oni strasza. Nic nie ugramy zenada.
    Wypisz sie ze zwiazku!!!

16.07.2019 12:41

Penie ze atakują, nie na darmo siedzą na tych stanowiskach. Teraz musimy iść za ciosem nie wolno nam rezygnować.Nie chce straszyć ale jesli nic z tego nie wyjdzie kto wie.Nastepny krok zarzadu moze dotyczyć obnizenia pensji pracownikom.
    Prezes

16.07.2019 12:46

Chodzi tych wyżej postawionych ??

16.07.2019 12:44

Zaczynamy od inżynierów
    F-16

16.07.2019 12:31

Panie (usunięte przez administratora)czy dostarczył Pan podpisy? Prosze o informacje na ten temat.
    Putii

15.07.2019 21:52

Straszyli nas Ukraincami a teraz Turkami .Panie prężeście druźyna piłkarska jak słabo gra to pierw się zmienia trenera a później zawodników
    Zainteresowany

14.07.2019 17:42

Czym się różni praca na Sanpro w Mahle od pracy bezpośrednio dla Mahle? Może ktoś wyjasnić, tak uczciwie i szczerze.

14.07.2019 20:47

Szczerze to mahle Krotoszyn jest jedną z firm co robi ludzi w ciula ja znam ludzi co po 5 lat są w sampro i a pracują na równo z pracownikami mahle tak jak inni piszą że sam się przekonaj na własnej skórze jak jest i co obiecuję ta firma na czele której stoi banda zł.....
    Qq

15.07.2019 14:37

Są ludzie co po 7 lat robią na sęppro. To jest czysta kpina z człowieka.
    Tymon

14.07.2019 12:55

W kazdej plotce jest odrobina prawdy Rodzina Mahle sie rozpada , Ci ktorzy jeszcze tam pracuja beda swiadkami upadku tego ogromnego zakladu. Dobrze ze w naszym regionie jest i bedzie zatrudnienie.

14.07.2019 17:06

Aż się nie chce czytać takich pierdół. Rodzina to się chyba tobie rozpada! Kolejny wpis propagandowy! Uwaga Tymon jest już po 6 browarach.
    Prac.

15.07.2019 10:58

Niestety juz jestesmy swiadkami swego rodzaju rozpadu. Kiedys faktycznie kazdy chcial pracowac w Mahle Krotoszyn, teraz nikt nie chce slyszec o Mahle. Jest to skutek wieloletniego zlego traktowania ludzi przez zarzadzajacych. Jeszcze z 2-3-lata temu przychodzilo sie do pracy przyjemniej, teraz,kazdy traktuje prace "byle 8 I do domu". Cos na zasadzie "Wy nas macie gdzies to I my robimy tak samo". Zas sa efekty typu reklamacje, L4 Itd.....
    Widzę

09.07.2019 21:04

Aby przez te wasze podpisy nie było gorzej i dopiero zacznie się ujezdzanie na pracownikach. Nic nie wkuracie a jak zaczną zamykać to pierwsi będziecie płakać bo nie będziecie mieli gdzie pracować.
    Dział Tłoki

10.07.2019 07:16

Po twoim wpisie można wywnioskować tylko 1 że Mahle w twoich oczach to jedyna przyszłość. Brak umiejętności dalszemu rozwojowi. Chodzący robot z zakodowanymi dobrami tylko ku chwalę Mahle Jebnnij sobie jeszcze tatuaż na czole ! Przez takie osoby jak ty które przeszkadzają nasze pokolenie nie zyska A będzie (usunięte przez administratora) dla Mahle jak białe murzyny.
    Xxx

14.07.2019 21:19

To co mamy siedziec z zalozonymi rękoma
    Potwierdzone

13.07.2019 12:32

Podobno zarząd ma nowy plan finansowy podniesie wynagrodzenie ale dołoży pracy czyli jedna osoba na dwóch stanowiskach lub tam gdzie było 3 będzie 2 tam gdzie było 5 będzie 4 itp w ten sposób nie straci na zatrudnieniu nowych szkoleniach itp. Pa. Podwyżki były po 500 zł dla administracyjnych i biurowych
    Biuro

13.07.2019 20:32

Co wy za plotki gadacie żadnych podwyżek nie było tym bardziej tak wysokich. Jakies źle źródło tych informacji. W jakim dziale te podwyżki?
    Bo jak nie my to kto

13.07.2019 23:18

Ten plan jest bardzo dziwny chyba że ludzie z biura przyjdą do nas pracować za 500 zł podwyżki paranoja trzyma w szponach
    Pistons

12.07.2019 18:19

Tłoki br.A super mistrzowie. Super ekipa ludzi. Wszyscy sie dogadują. Pensje niskie ale może się to zmieni. Wtedy z radoscią do pracy pójde.
    Lolo

13.07.2019 22:06

Super ekipa ? Chyba podpierdalaczy zwłaszcza na OW. Większość ma 2 lewe szkoda gadać!!!
    Tomek

13.07.2019 12:06

Na utrzymanie ruchu przyszedł zainteresowany elektromechanik i za proponowane pieniądze powiedział im ze tyle to on po godzinach zarobi wiec dziękuje.
    General

12.07.2019 20:42

Witam serdecznie. Czy ktos moze mi odpowiedziec na nurtujace mnie pytanie ? Mianowicie na dzien pracownika dostalismy po 200 zl kilka dni pozniej z powodu hanby jaka wokol tego narosla otrzymalismy drugie 200 od zarzadu. Teraz pozostal dodatek tzw. Olowkowe rowniez 200 zl, pytanie kiedy bedzie przelew przed postojem produkcyjnym czy blizej wrzesnia ?. Zero infomacji ...

13.07.2019 11:10

Następne dodatki będą zaraz po tym jak odciągną od wypłat te które już dali, tak że proszę spokojnie czekać.
    Bryndal

13.07.2019 10:21

Urzad pracy wyslal 50 ludzi do mahle chec pracy wykazalo 10 osob wiekszosc na zawory na odlewnie aluminium jedna mloda osoba ktora pewnie i tak zrezygnuje. To co oferuje ten zaklad to smiech a doswiadczeni ludzie sami rezygnuja. Pora sie zegnac !
    Felek

13.07.2019 09:35

Chodza sluchy po zakładzie że Pan Ratajczak poszedł na zwolnienie chorobowe, czyżby wiedział co się święci i czuł że zapada mu się grunt pod nogami... WASZ CZAS DOBIEGA KOŃCA!

12.07.2019 16:47

Jest 2000 podpisów czy tam więcej co dalej pierwszy krok zniesienie do związków związki przyjmują grają na zwłokę następnie co dalej pracownicy jeśli projekt będzie odrzucony jakie dalsze działania jest jakiś ułożony plan działania czy coś w tym temacie?
    Adam Szymanowski

12.07.2019 17:59

Wszystko jest dokładnie zaplanowane, na pewno nie wyrzuciłem podpisów bo takie plotki też już słyszałem. Proszę o czas bo teraz wszystkie czynności będą go wymagały, jestem jak najlepszej myśli tylko proszę o zaufanie i wyrozumiałość. Nie mam możliwości dementować każdych nieprawdziwych informacji, pamiętajcie że pod pseudonimem, będąc anonimowym zawsze można napisać co się tylko chce!
    Głos Ludu

12.07.2019 20:23

Wszyscy to Adam rozumiemy, lecz najlepszym wyjściem będzie spotkanie pracowników, wtedy ludzie będą wiedzieć na czym stoją i jakie będą wykonywane dalsze działania i też będziemy widzieć twoja osobę bo nie każdy wie kim jesteś
    xxxxx

12.07.2019 19:28

Takie nasze związki: http://biznes.onet.pl/praca/prawo-pracy/zolte-zwiazki-zawodowe/0szz9k
    Pies

12.07.2019 14:56

Poszczekali poszczekali I przestali .... plyniemy dalej
    Kolben

12.07.2019 10:30

Najlepiej na tłokach jest na zmianie siwego. Idzie sie z nim dogadac i jest fajna atmosfera. Az chce sie robic

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAHLE Krotoszyn?

Kontakt - MAHLE Krotoszyn

Mahle 6 63-700 Krotoszyn

Branża główna: Maszyny i urządzenia

12.07.2019 06:41

Ale za to mistrzowie na spotkaniu dostali współczynnik na 1.5 żeby ludzi gonili
    Putii

12.07.2019 03:50

Mistrzuniu wiśnio nie zapomnij podpisać listy bo piły nie dostaną kasiorki za weekendy
    Kaizen

11.07.2019 15:23

Proszę o wypowiedź kogoś kto był na spotkaniu jakie tematy były poruszone. I nie siać paniki że czorny oddalił nasze postulaty, nie zrobił tego bo go nie ma, i ich jeszcze nie widział.
    Wypisz sie ze zwiazku!!!

11.07.2019 19:03

Nikt ci tego nie powie bo zwiazkowcy nabrali wody w usta i nie mogą zadnych informacji udzielać. Czornego nie ma bo uciekł, zrobiło sie juz za goraco, zaszył sie w bezpiecznym miejscu. Ludzie!!! oni graja na czas, wszedzie tylko słychać ze trzeba poczekać na rozwój sytuacji. Pewnie myślą ze sie uspokoi a później wszyscy zapomnimy. Panie (usunięte przez administratora)moja prośba do Ciebie przetrzyj oczy i zobacz, co najmniej pół zakladu za Tobą stoi.Zakladaj Pan zwiazek a przynajmniej to rozważ!!!Zobacz jaką siła dysponujesz w Zakładzie!!!
    Dobry znajomy Adama

12.07.2019 01:28

Oznajmiam wszystkim że konstruowanie nowych związków jest procesem długotrwałym i może wlec się latami zanim będziemy mieć prawo głosu. Moim skromnym, zdaniem powinniśmy rozważyć przystąpienie do istniejących już struktur związków zawodowych i pilnować poczynań ich przedstawicieli. Wiemy że jesteśmy w większości więc dajmy sobie szansę to nie my należymy do związków tylko związki do nas, to nasze narzędzie do konstruowania lepszej przyszłości. właśnie pokazaliśmy że wystarczy mała iskra żeby rozpalić płomień jesteśmy jednością w większości nie zmarnujmy tego!
    Rufi

11.07.2019 22:58

Tak do wiadomosci tych co pisza i jada po brygadzistach i mistrzach nie wszyscy sa tacy jak na tłokach sa tez tacy co podpisali liste i sa za zmianami. Nie tylko kasa sie liczy.
    Energetyk

11.07.2019 22:58

Mówicie była rozmowa z dyrektorem....Tym co jest jak robinhood zabiera dodatki energetyczne odlewni a daje biednym(w sensie sobie bo jak Stuttgarcie się pochwali ile zaoczczedził na pracownikach to premia jak byk będzie, a może jeszcze nowe passeratti dostanie bo ten to już stary trochę. Zauważyliście że takie osoby już na miasto nie wychodzą np. na spacer, ciekawe dlaczego...
    Adam Szymanowski

11.07.2019 18:43

Mamy już ponad 2000 podpisów a jeszcze wszystkie listy do mnie nie dotarły!!! Jak zlicze wszystko to podam dokładną liczbę.
    Neutralny

11.07.2019 21:19

Dobry pomysł jak policja sobie wychorowala sobie kasiore to my też możemy ale pytanie jedno czy z 2000 ludzi wszyscy na to pójdą?
    Razem siła

11.07.2019 22:36

Brawo WY !
    Damy radę

11.07.2019 21:28

Ludzie jeszcze raz ludzie jest 2000podpisow moim zdaniem powinniśmy zrobić spotkanie między pracownicze porozmawiać o ewentualnych rozwiązaniach jak postulatów nie przyjmą lub będą grać z nami w kulki jakimiś paragrafami lub mydleniem oczu 2000 osób to jest liczba która utrzymuje tych mistrzów zarząd związki biurowych itp musimy coś w tym temacie pomyśleć żeby nie zostać na lodzie
    Prac.

11.07.2019 13:54

Do pracownika biurowego - 1500 nie wliczajac odlewni aluminium gdzie zebrano ponad 300 podpisow + jedna zmiana z obrobki. 3000 pracownikow to wszyscy lacznie z pracownikami biurowymi, wiec prosze nie siac zametu bo I tak nie jest to brane pod uwage. Drodzy pracownicy ostudzcie emocje I nie zabierajcie jeden drugiemu chleba ( bo ja mam tyle a ty tyle) to sa celowe dzialania majace na celu sklocenie zalogi. Otworzcie oczy ! Nie wiem co z tych podpisow wyjdzie jedno wiem napewno - solidarnosc w zakladzie jest co pokazaliscie podpisujac postulaty .

11.07.2019 13:10

ile ludzi pracuje w biurach to widać jak wyjadą z parkingu po 15 , parking robi się pusty he he he .
    XYZ

10.07.2019 21:44

A co tam na odlewni alu? Byliście bardzo aktywni do momentu spotkania z dyrektorem. Co wam obiecali, że jesteście cicho. Żadnej informacji o podpisanych kartach? Żenada, potrafiliscie pisać tylko o pierdołach o waszych mistrzach itp
    Tak

11.07.2019 11:42

Najwidoczniej na alu poszło najwięcej sprzedawczyków , druga sprawa oni tam zarabiają nie jak my
    Alladyn

11.07.2019 12:33

Na Odlewni Aluminium podpisali wszyscy przynajmniej na mojej zmianie włącznie z Mistrzem i Brygadzistami(zresztą na pozostałych zmianach też ponoć wszyscy).A jak Ci spieszno do tych milionów co tam zarabiamy to zapraszam zawsze można się przenieść ludzi brakuje na wszystkich zmianach.Pozdrawiam

11.07.2019 12:21

I jeszcze coś dodam o tych biurowych nie mówię o każdym, bo są tam ludzie którzy coś potrafią. To Wy będziecie niedługo robić na maszynach w sobotę i niedziele.

11.07.2019 11:42

ok, załóż sobie forum dla biurowych i mistrzów i tam możesz sobie pisać bo z matematyki widać noga jak nie wiesz czemu tyle podpisów bo osoby Twojego pokroju się nie podpisały.

11.07.2019 11:58

Jacy biurowi? Połowa z nich to nic nieumie a w piątek to tylko spoglądają na telefony która godzina Penery. Oni mają się dobrze.
    Ok

11.07.2019 08:04

Jeśli tak wszyscy podpisali jak deklarują to czemu z załogi 3000 osób macie 1500 podpisów? Gdzie reszta? Może mają więcej rozumu w głowie albo umieją pracować a nie tylko narzekać. Widać że postulaty nie są słuszne.

11.07.2019 10:51

Proszę wczytać się co napisał Pan Adam! To tylko część podpisów jeszcze nie ma wszystkich można założyć że tych podpisów może być 2000 a może i więcej czego nam życzę
    Ehe

11.07.2019 11:44

Listy były po to żeby wyłapać sprzedawczyków u nas na zmianie jest ich aż pięciu lol
    Czarna

10.07.2019 17:14

Adam to my Tobie dziękujemy!!!Jesteś naszym bohaterem, jakkolwiek to się zakończy zrobiłeś więcej niż związki przez całe 20 lat
    on

11.07.2019 11:38

no juz nie przesadzaj. Adam nic nie zrobił i nie zrobi. A z tego co widze to powodzi mu sie bardzo dobrze więc niech nie narzeka na mahle
    Wiesław S.

10.07.2019 22:25

PANIE Adamie mamy podpisy widzimy ilu nas jest...idąc dalej rozumiem że Pan jest świadomy Ale czytając niektóre komentarze widzę że nie wszyscy...sprawę sporu trzeba rozwiązać drogą zgodna z przepisami inaczej zdeptaja nas jak mrówki...zatem uważam że najrozsądniejszym rozwiązaniem mogło by być masowe zapisanie się do związków zawodowych ...po to by złożyć wotum nieufności dla obecnych włodaży do odpowiednich organów ponieważ mieli okazję się wykazać A po dzisiejszym zebraniu uważam że związki próbują ugasić nasz zapał A nie pomóc nam dojść do porozumienia ... Idąc dalej wybrać nowy zarząd związków i wybrać inspektorów społecznych w ten sposób będziemy mieć ochronę i będziemy mogli działać a wszystko to zgodnie z przepisami...Panie Adamie jesteś naszym głosem !
    Sw

11.07.2019 10:20

Popieram w 100 % to jest zgodne z przepisami
    Lo

11.07.2019 09:48

1500 to pracownicy produkcji a reszta to mistrzowie białe koszulki i biurowi to tez 1500 dlatego tyle podpisów oni nie podpisali!
    Loookoo.

11.07.2019 06:51

Tak to możecie popisać sobie jeden na drugiego. Jedno rozwiązanie jakie tu widzę czytając wasze opinie to zgłoszenie nowego związku jest takie prawo ! na czele z panem Adamem !!!!
    Pracownik Tuleje 2

10.07.2019 23:14

Na stronie OPZZ są kontakty i maile do głównego zarządu związków. Może tam warto napisać i zwrócić się o pomoc. Może pomogą, może wyślą jakiś audyt zbadania naszych "związków" Związki są dla pracowników i tak jest w ustawie. Nasi przewodniczący łamią poprostu prawo.
    Bob

11.07.2019 06:11

To ich zmienić i to od razu
    Bo jak nie my to kto

11.07.2019 00:35

Nie słuchajcie tych ludzi co pierdoły piszą chcą nas skłócić widać teraz naszą siłę i nie możemy się poddać po tym głupim spotkaniu na stołówce RAZEM SIŁA
    Pracownik Tuleje 2

10.07.2019 23:09

Kto może założyć związek zawodowy? Wyjaśnia to szczegółowo Ustawa o związkach zawodowych. Według przepisów może to zrobić praktycznie każdy, kto zbierze liczące dziesięć osób grupę założycielską, przygotuje statut i wybierze przewodniczącego. Te decyzje należy zgłosić jeszcze do Krajowego Rejestru Sądowego. Początkująca organizacja związkowa zwykle ma wiele chęci, ale nie nabyła jeszcze kompetencji, aby skutecznie dbać i walczyć o prawa i interesy pracowników. Dlatego warto zgłosić się z prośbą o pomoc i wsparcie do jednej z trzech największych central związkowych w Polsce – NSZZ „Solidarność", Ogólnopolskiego Porozumienia Związków Zawodowych lub Forum Związków Zawodowych.

Zostaw merytoryczną opinię o MAHLE Krotoszyn