MAHLE Krotoszyn

• Wróżewy
  • Kobierno
  • Tomnice
  • Konarzew
Ostrów Wielkopolski - Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.
Wrocław - Mahle Shared Services Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Krotoszyn
  5. Opinie o MAHLE Krotoszyn

Opinie o MAHLE Krotoszyn Krotoszyn

Nie przegap nowości o MAHLE Krotoszyn!

19.07.2019 09:32

Tyko mogą nam pomóź te słowa. Niech wstąpi duch twój i odnowi oblicze ziemi tej ziemi Mahle Krotoszyn
    Zbieranie postulatów

17.07.2019 21:34

Witam wszystkich ludzi na forum co zaczynają twierdzić że Adam został zastraszony więc powiem wam jasno Adam nie został zastraszony i ci co twierdzą tak są w błędzie oraz sądzą że jak zawsze nic się nie uda zrobić i są mądrzy czemu nikt tego nie zrobił prędzej przed Adamem bo wszyscy są bohaterami w ukryciu dużo mówią a jak ma coś się wydarzyć to głowa w piasek i potrafią mówić na kogoś źle ale mniejsza o to. Adam był u związkowca wszyscy dowiecie się o wszystkim jak się uda to będzie spotkanie z Adamem na spokojnie ą bo to jest sprawa delikatna i czekajcie cierpliwie na wiadomość bo ona będzie na 100% i apeluje do was o cierpliwość oraz wyrozumiałość bo Adam robi wiele dla. Nas pracowników i musimy mu zaufać
    Ruchu bez eR

18.07.2019 12:01

Racja, Adam ma jaja ale jakie wielkie to się okaże bo jak narazie z jego strony jest tylko milczenie a ludzie nie wiedzą co się dzieje, czy jest szansa na spotkanie?
    ...

18.07.2019 18:46

Piszesz jedno a Adam drugie wiec lepiej sie nie udzielaj bo siejesz zamet jak ludzie ktorych opisujesz. Nasz ty bohaterze
    Wypisz się ze związków

18.07.2019 12:21

(usunięte przez administratora)Drogi zarządzie jak to się stało że zarobki w innych firmach tak nas wyprzedziła?
    Wypisz się ze zwiazku

18.07.2019 12:26

"Mahle w Krotoszynie numerem" tytuł artykułu.
    QBK

18.07.2019 13:38

Bo on napewno miał na myśli swoich najbliższych pracowników. Wszystkie duże nazwiska i "mądre" głowy które znają się tylko na pierdzeniu w stołek i klikaniu cyferek na komputerze, choć i to czasami jest dla nich zbyt trudne
    Pracownikk

17.07.2019 23:34

straszyć to mogą dzieci gwiazdorem , jak nic nie wskura się u związkowca a prawnie ma to zgłoszone to można stanąć i nic nie mogą zrobić bo to będzie tak czy siak zgodne z prawem,A druga kwestia z tym straszeniem o zamknięciu zakładu to pracownicy nic nie stracą ale co się stanie z podfirmami w tym zakładzie bo tam to idzie kasa i z tymi co tam mają udziały bo do Turcji to ich nie wpuszcza ...
    Zwiazkowiec

17.07.2019 19:22

Adam milczy, pewnie zostal zastraszony i jak zawsze w tym "zakladzie" nic nie wyjdzie. Kazdy duzo gada, a jak przyjdzie co do czego to nikt nic nie zrobi.
    Xcv

17.07.2019 20:05

Miejmy nadzieję że nie, a jeśli tak to trzeba cały ten syf nagłośnić, jeśli zainteresuje się tym ktoś z zewnątrz to może wtedy coś ruszy z miejsca bo póki co to jest tak jak było albo i gorzej
    Xxx

17.07.2019 19:06

Ludzie nie dajcie się zastrzaszać tej chołocie, miały być rozmowy o podwyżkach i co? Gadają tylko o tym że się nie wyrabia norma, nie wyrabia bo ludzie mają pracę głęboko tam gdzie wy kierownicy macie ludzi. Interesuje was tylko wasz stołek, wasze nic nie robienie przez 8 godzin i wygodna wypłata którą wy zarabiacie w miesiąc , a my, zwyczajni pracownicy w rok. Dzięki nam macie te piękne cyfry na koncie w banku.
    Wypisz sie ze zwiazku

17.07.2019 18:19

I co czorny przyjął podpisy z wnioskami.Czy znowu zamknął drzwi na klucz i udawał ze go niema w biurze. A ludzie na Ciebie płacą co miesiąc skladki!!! Zastanow sie co Ty robisz!!!, przyjmij te postulaty i podpisy, wkoncu nas reprezentujesz.Bądź meszczyzna!!! Adam za Ciebie wykonał brudna robotę, zachowaj sie jak czlowiek.I stan na wysokosci zadania, tzn. zaprezentuje je zarządowi, bez zadnych kombinacji.To jest twój obowiazek, od tego jesteś.
    JaToJa

17.07.2019 17:10

Ja jeszcze prezesowi pomogę ładować maszyny na tiry.
    Czorny pejs aj waj!

17.07.2019 15:50

Nie dość, że związki zawodowe mahle to biuro turystyczne, to jeszcze te nieroby z czornym na czele próbują zaszkodzić pracownikowi, który przyszedł do nich z podpisami tylu ludzi w konkretnej sprawie?! Hańba! Tym nygusom grunt zaczął palić się pod nogami i widać jak na dłoni: kto o czyje interesy dba, a czyje ma w głębokim poważaniu. Kpina z ludzi! Zaorać związki, przepędzić trutni, a jak smród po nich ustąpi - ustanowić prawdziwych przedstawicieli załogi, bo bajek tych ściemniaczy ze związków już nikt słuchać nie chce. Ręką rękę myje... obudźcie się! Związki zawodowe mahle to straż pożarna, która od lat karmi was obietnicami, za którymi nic nie idzie. Oni mają uspokajać ludzi, ale teraz już to nie przejdzie. (usunięte przez administratora) wybiło, smród się rozszedł i nikt kto ma choć trochę honoru nie poda ręki tym łachudrom. Mahle tonie, ale orkiestra gra :)

17.07.2019 13:20

Nic innego nie zostało tylko ogłosić straj ostrzegawczy. Tak jak zrobili i strajkuja w amazon Polska tylko tam związki zawodowe są za ludźmi a nie jak w mahle przeciwko

17.07.2019 11:54

Turcja jeszcze chwile będzie miała nałożone sankcje ekonomiczne Panie prezesie. Proszę popatrzyć trochę na wiadomości. A nie straszyć nas Turcją
    Sceptycznie Nastawiony.

17.07.2019 12:57

I ktoś chyba zapomniał dodać, że jak na razie to Niemcy decydują gdzie i co prodykowane ;-) Nasi na to nie mają ŻADNEGO wpływu.
    Hahahhaha

17.07.2019 04:24

Co tu przyszło że zaczynają nas straszyć przeniesieniem produkcji..... ???? Dla. Czego bo co bo chcemy zarobić prawdziwe pieniądze za nasz fach w którym jesteśmy specjalistami? Albo że wkoncu mówimy jednym Zjednoczonym głosem nie boimy się już walczyć o nasze lepsze jutro o co chodzi człowiek produkcyjny w światowej firmie mahle nie może wyciągnąć 3500 zł za 160 godzin pracując w systemie 4 brugadowym to kpina!!! natomiast firma zajmująca się obróbka cnc w Poznaniu poszukuje pracowników na produkcję części i proponuję pensje od 3500 zł do 6000 zł netto podkreślam. Netto
    Blabrus

17.07.2019 04:23

Ciężko widzę tą walkę kiedy część pracowników jest obojętna na bunt. Ogromna ilość ludzi ciągle za bardzo się boi i daje robić z siebie niewolników.
    Bo jak nie my to kto

17.07.2019 01:09

Zacznijmy po kolei pierw za związki się za bierzemy jeslij nie pomogą to z grubej rury L4 na zakładzie bez (usunięte przez administratora) straszyć to oni mogą własne dzieci i wmawiając im że ten zakład zniknie za duża inwestycja żeby to poległo TAKIE BAJKI NA DOBRANOC
    Arni

17.07.2019 01:40

Dokładnie tak, trzeba ustalić datę zatrzymać ten cyrk na pare dni i dać im do zrozumienia że bez nas są tu niepotrzebni ,to dzieki nam zarabiają tyle co zarabiają, dzięki naszej pracy włożonej w to przedsiewziecie ten zakład ma takie dochody. Chcemy utrzciwie zarobionych godnych pieniedzy, chcemy godnie żyć za wypłate. Kiedyś walczyło sie by tu przyjść pracować jakieś 14 lat temu a teraz walczy sie o opuszczenie tego okrętu bo nie przebijają innych zakładów z kasą , jakość upada bo pracuje sie w malych obsadach czesto z ludmi nowymi młodymin ktorzy przyszli tu na moment i w niczym nie pomagają a jeszze pracuje sie za nich. 2005r chcialo się tu być marzyło o tym ale teraz marzy sie o normalnych godnyvh pieniądzach my nie chcemy 500plus my chcemy zapłaty za porządną prace.
    Dykta

16.07.2019 23:24

Co z podpisami Panie Adamie ? Jak wyglada sytuacja ? Prosimy o informacje. Bredni nie sluchajcie, jak chca niech zamykaja to w cholere za kazdym razem kiedy ludzie chca pieniedzy jest jedna I ta sama gadka ...
    Nonameman

16.07.2019 23:19

Więcej braków i niska produktywność to wina tylko i wyłącznie zarządu mahle. Jak nie chcą płacić pracownikom to ci pracownicy nie będą się starać naturalna kolej rzeczy. Zarząd do wyjeb...
    Wypisz się ze związków

16.07.2019 23:10

Czy zarząd ma nas już za kompletnych imbecylów.Jesli tak to nie docenia inteligencji swoich pracowników. Albo sam jest tak cofniety w rozwoju że tylko potrafi fciskac kiepskie kity. Drodzy koledzy wszystkie tłoki trafiają do niemieckich, francuskich i Polskich montowni silników. Gdzie koszty transportu z Polski to marginalny ułamek ceny elementu.A koszty tych elementów produkowanych w Turcji to prawie 1/4 ceny produktu. Bo drogi zarządzie wyobraź sobie że Turcja na mapie leży od tych fabryk tysiące kilometrów dalej.I to prawda że tłok w Turcji jest tańszy, niż w Polsce, tylko że gdy doliczyć koszty transportu.To pewnie wychodzi na to samo, a w niektórych przypadkach drożej.Poza tym co to za fabryka w Turcji która nie ma swojego Centrum Pomiarowego.Dobrze wiemy jaki szajs tam produkują, bo sztuki które przesyłają do Centrum to jedyna partia która im dobrze wyszła. Dowód to kilka milionów euro kary dla Mahle, za wadliwe tłoki PSA wyprodukowane w Turcji. I to tyle na ten temat.
    Godne życie

16.07.2019 22:30

Gadanie i podpisy nic nie dadzą , juz zaczęli robić zebrania i mydlić oczy ze jesteśmy gorsi od Turasów ze jesteśmy nie opłacalni ze robimy za mało. Panie i panowie czas zebrać sie w kupe i podnieść sie z kolan czas ustalić date kiedy należy załatwic to tak jak załatwiła sobie podwyżki policja, jeśli tu cos stanie to napewno tych co u nas rządzą nie poklepie po plecach góra tylko za nich też sie zabiorą. Chce pracować ale chce tez godnie zarabiać. I czas też zabrać sie za związki!!
    Sobota

16.07.2019 21:21

Ludzie upomnieli sie o swoje i zaczęło się straszenie. Pracownicy sami odejdą jak się nic nie zmieni bo każdy ma swoją godność i jedno zdrowie. To co się dzieje na produkcji to jest dramat, ciągle słyszę więcej sztuk, więcej i więcej a ludzi na zmianie coraz mniej, pracy przybywa, stawki idą w dół i wszędzie te oszczędności. W upały na odlewni temperatura przekraczała 40 stopni, człowiek w kasku cały mokry a wentylatorów nie ma bo kasy szkoda, lepiej dać premie Niemcom. Roboty wysiadają a dziwią się, że ludzie na chorobowym. Ogólnie to długo by opowiadać ale po co, niech Niedziela ze swoją ekipą wejdzie i pokaże jak się robi produkcję.

16.07.2019 21:06

Na olewni aluminium ludzie składają wypowidźenia a piszą podania do odlewni w Turcji

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAHLE Krotoszyn?

Kontakt - MAHLE Krotoszyn

Mahle 6 63-700 Krotoszyn

Branża główna: Maszyny i urządzenia

16.07.2019 18:03

Jak oni udają że nam płacą, to my będziemy udawać że pracujemy

16.07.2019 17:59

Jak nie ma pieniędzy na podwyżki i dodatek za system czterobrygadowy, to niech zamykają budę i do Turcji
    KIM

16.07.2019 15:48

Niech straszą, nikogo już to nierusza niema się czego bać Panowie i Panie.
    Leo

16.07.2019 17:19

Dokładnie oni jadą na tym samym wózku. Jak chcą przenieść niech przenoszą. Tylko chyba zapomnieli że jak my robote stracimy to oni też. Poprostu sie boją ze sie wszystko wyda to co oni tu wyprawiają, te kooperacje, oszczędności na ludziach itd
    Prezes

16.07.2019 12:19

Mahle przechodzi do ofensywy i teraz oni strasza. Nic nie ugramy zenada.
    Wypisz sie ze zwiazku!!!

16.07.2019 12:41

Penie ze atakują, nie na darmo siedzą na tych stanowiskach. Teraz musimy iść za ciosem nie wolno nam rezygnować.Nie chce straszyć ale jesli nic z tego nie wyjdzie kto wie.Nastepny krok zarzadu moze dotyczyć obnizenia pensji pracownikom.
    Prezes

16.07.2019 12:46

Chodzi tych wyżej postawionych ??

16.07.2019 12:44

Zaczynamy od inżynierów
    F-16

16.07.2019 12:31

Panie (usunięte przez administratora)czy dostarczył Pan podpisy? Prosze o informacje na ten temat.
    Putii

15.07.2019 21:52

Straszyli nas Ukraincami a teraz Turkami .Panie prężeście druźyna piłkarska jak słabo gra to pierw się zmienia trenera a później zawodników
    Zainteresowany

14.07.2019 17:42

Czym się różni praca na Sanpro w Mahle od pracy bezpośrednio dla Mahle? Może ktoś wyjasnić, tak uczciwie i szczerze.

14.07.2019 20:47

Szczerze to mahle Krotoszyn jest jedną z firm co robi ludzi w ciula ja znam ludzi co po 5 lat są w sampro i a pracują na równo z pracownikami mahle tak jak inni piszą że sam się przekonaj na własnej skórze jak jest i co obiecuję ta firma na czele której stoi banda zł.....
    Qq

15.07.2019 14:37

Są ludzie co po 7 lat robią na sęppro. To jest czysta kpina z człowieka.
    Tymon

14.07.2019 12:55

W kazdej plotce jest odrobina prawdy Rodzina Mahle sie rozpada , Ci ktorzy jeszcze tam pracuja beda swiadkami upadku tego ogromnego zakladu. Dobrze ze w naszym regionie jest i bedzie zatrudnienie.

14.07.2019 17:06

Aż się nie chce czytać takich pierdół. Rodzina to się chyba tobie rozpada! Kolejny wpis propagandowy! Uwaga Tymon jest już po 6 browarach.
    Prac.

15.07.2019 10:58

Niestety juz jestesmy swiadkami swego rodzaju rozpadu. Kiedys faktycznie kazdy chcial pracowac w Mahle Krotoszyn, teraz nikt nie chce slyszec o Mahle. Jest to skutek wieloletniego zlego traktowania ludzi przez zarzadzajacych. Jeszcze z 2-3-lata temu przychodzilo sie do pracy przyjemniej, teraz,kazdy traktuje prace "byle 8 I do domu". Cos na zasadzie "Wy nas macie gdzies to I my robimy tak samo". Zas sa efekty typu reklamacje, L4 Itd.....
    Widzę

09.07.2019 21:04

Aby przez te wasze podpisy nie było gorzej i dopiero zacznie się ujezdzanie na pracownikach. Nic nie wkuracie a jak zaczną zamykać to pierwsi będziecie płakać bo nie będziecie mieli gdzie pracować.
    Dział Tłoki

10.07.2019 07:16

Po twoim wpisie można wywnioskować tylko 1 że Mahle w twoich oczach to jedyna przyszłość. Brak umiejętności dalszemu rozwojowi. Chodzący robot z zakodowanymi dobrami tylko ku chwalę Mahle Jebnnij sobie jeszcze tatuaż na czole ! Przez takie osoby jak ty które przeszkadzają nasze pokolenie nie zyska A będzie (usunięte przez administratora) dla Mahle jak białe murzyny.
    Xxx

14.07.2019 21:19

To co mamy siedziec z zalozonymi rękoma
    Potwierdzone

13.07.2019 12:32

Podobno zarząd ma nowy plan finansowy podniesie wynagrodzenie ale dołoży pracy czyli jedna osoba na dwóch stanowiskach lub tam gdzie było 3 będzie 2 tam gdzie było 5 będzie 4 itp w ten sposób nie straci na zatrudnieniu nowych szkoleniach itp. Pa. Podwyżki były po 500 zł dla administracyjnych i biurowych
    Biuro

13.07.2019 20:32

Co wy za plotki gadacie żadnych podwyżek nie było tym bardziej tak wysokich. Jakies źle źródło tych informacji. W jakim dziale te podwyżki?
    Bo jak nie my to kto

13.07.2019 23:18

Ten plan jest bardzo dziwny chyba że ludzie z biura przyjdą do nas pracować za 500 zł podwyżki paranoja trzyma w szponach
    Pistons

12.07.2019 18:19

Tłoki br.A super mistrzowie. Super ekipa ludzi. Wszyscy sie dogadują. Pensje niskie ale może się to zmieni. Wtedy z radoscią do pracy pójde.
    Lolo

13.07.2019 22:06

Super ekipa ? Chyba podpierdalaczy zwłaszcza na OW. Większość ma 2 lewe szkoda gadać!!!
    Tomek

13.07.2019 12:06

Na utrzymanie ruchu przyszedł zainteresowany elektromechanik i za proponowane pieniądze powiedział im ze tyle to on po godzinach zarobi wiec dziękuje.
    General

12.07.2019 20:42

Witam serdecznie. Czy ktos moze mi odpowiedziec na nurtujace mnie pytanie ? Mianowicie na dzien pracownika dostalismy po 200 zl kilka dni pozniej z powodu hanby jaka wokol tego narosla otrzymalismy drugie 200 od zarzadu. Teraz pozostal dodatek tzw. Olowkowe rowniez 200 zl, pytanie kiedy bedzie przelew przed postojem produkcyjnym czy blizej wrzesnia ?. Zero infomacji ...

13.07.2019 11:10

Następne dodatki będą zaraz po tym jak odciągną od wypłat te które już dali, tak że proszę spokojnie czekać.
    Bryndal

13.07.2019 10:21

Urzad pracy wyslal 50 ludzi do mahle chec pracy wykazalo 10 osob wiekszosc na zawory na odlewnie aluminium jedna mloda osoba ktora pewnie i tak zrezygnuje. To co oferuje ten zaklad to smiech a doswiadczeni ludzie sami rezygnuja. Pora sie zegnac !
    Felek

13.07.2019 09:35

Chodza sluchy po zakładzie że Pan Ratajczak poszedł na zwolnienie chorobowe, czyżby wiedział co się święci i czuł że zapada mu się grunt pod nogami... WASZ CZAS DOBIEGA KOŃCA!

12.07.2019 16:47

Jest 2000 podpisów czy tam więcej co dalej pierwszy krok zniesienie do związków związki przyjmują grają na zwłokę następnie co dalej pracownicy jeśli projekt będzie odrzucony jakie dalsze działania jest jakiś ułożony plan działania czy coś w tym temacie?
    Adam Szymanowski

12.07.2019 17:59

Wszystko jest dokładnie zaplanowane, na pewno nie wyrzuciłem podpisów bo takie plotki też już słyszałem. Proszę o czas bo teraz wszystkie czynności będą go wymagały, jestem jak najlepszej myśli tylko proszę o zaufanie i wyrozumiałość. Nie mam możliwości dementować każdych nieprawdziwych informacji, pamiętajcie że pod pseudonimem, będąc anonimowym zawsze można napisać co się tylko chce!
    Głos Ludu

12.07.2019 20:23

Wszyscy to Adam rozumiemy, lecz najlepszym wyjściem będzie spotkanie pracowników, wtedy ludzie będą wiedzieć na czym stoją i jakie będą wykonywane dalsze działania i też będziemy widzieć twoja osobę bo nie każdy wie kim jesteś
    xxxxx

12.07.2019 19:28

Takie nasze związki: http://biznes.onet.pl/praca/prawo-pracy/zolte-zwiazki-zawodowe/0szz9k
    Pies

12.07.2019 14:56

Poszczekali poszczekali I przestali .... plyniemy dalej
    Kolben

12.07.2019 10:30

Najlepiej na tłokach jest na zmianie siwego. Idzie sie z nim dogadac i jest fajna atmosfera. Az chce sie robic

Zostaw merytoryczną opinię o MAHLE Krotoszyn