MAHLE Krotoszyn

• Roszki
  • Kościelna Wieś
  • Włodzimierka
  • Jaranowo
Ostrów Wielkopolski - Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.
Wrocław - Mahle Shared Services Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Krotoszyn
  5. Opinie o MAHLE Krotoszyn

Opinie o MAHLE Krotoszyn Krotoszyn

Nie przegap nowości o MAHLE Krotoszyn!

22.07.2019 16:28

Witam wszystkich! W dniu dzisiejszym postulaty z podpisami poparcia trafiły do związków zawodowych. Powstrzymajmy się jednak od nawoływań do zatrzymania produkcji ponieważ może to zaszkodzić nie tylko pracodawcy ale przedewszystkim nam zwykłym pracownikom. Należy uzbroić się w cierpliwość i czekać na rozwój wydarzeń. Powtórzę jeszcze raz to co pisałem wcześniej, jeśli ktoś chce może zapisać się do związków zawodowych i monitorować sytuację tak jak ja będę to czynił. Tyle ile mogłem zrobić, zrobiłem a teraz już wszystko w rękach związków zawodowych. Mam tylko jasna deklaracje od Pana Ratajczaka że będzie walczył o podwyżki w październiku mając na uwadze postulaty i podpisy. Ostatnia prośba jaką do was mam to nie zakładajmy z góry że to nic nie da! Tak na koniec dodam tylko że przelew na kartę 200 zł będzie najpóźniej pojutrze, taką informacje otrzymałem od Pana Ratajczaka.
    H.P.

22.07.2019 16:52

Czyli już jest po sprawie.

22.07.2019 16:56

Brawo Adam..... (usunięte przez administratora) pokażmy że jestemy z Adamem i zapiszmy sie aby nie czuł ze jest sam!

22.07.2019 14:40

Związkowiec znów chodzi po tlokach i odpowiada bzdury o podwyżkach 4 % i że będą walczyć o dodatek cztero brygadowy od października (usunięte przez administratora) bzdury i mydli ludziom oczy. Tylko stop na wszystkich działach coś zrobi.
    Mały

22.07.2019 16:39

A w październiku produkcja będzie zwalniać i będzie mydlił oczy że po nowym roku i tak w kółko. Poza tym co to jest 4%? I to jeszcze brutto.
    Do wyplaty daleko

22.07.2019 14:49

Kiedy beda przelewy 200 ?

22.07.2019 07:31

Tłoki Zwróćcie uwagę na tych w czerwonych koszulkach siedzą sobie pogaduchy śmiechy a my znów na kolejnych nic nirobow szarpiemy ,a tak ludzi za dużo po co to zrobione kolejne podfirmy przykrywki

21.07.2019 20:34

Prezes już się boi, tworzy nowy zakład mahle w kobiernie.
    KIM

19.07.2019 22:09

Ten pan wielki zwiazkowiec, dostał już wytyczne co ma robić. Czas najwyższy zgłosić to gdzieś wyżej!
    Andrzej

20.07.2019 10:22

Proponuję wysłać informację o sytuacji naszym związku do Federacja Związków Zawodowych Metalowców pod adresem (usunięte przez administratora) lub zadzwonić (usunięte przez administratora)i przekazać temat.
    H.P.

21.07.2019 15:37

Myślę że to jest bardzo dobry pomysł.Porozmawiać z przewodniczacym Federcji,nich się dowiedzą jakich mają związkowców.
    Sławomir

20.07.2019 22:44

Zamiast pisać co byście zrobili proponuję trochę sobie poczytać Ja poczytałem i wiem że tylko i wyłącznie trzeba zapisać się do związków z których Ja myśląc podobnie jak Wy rok temu się wypisałem...Teraz jestem już bardziej oczytany w tej kwestii no i jedynym rozwiązaniem jest zapisanie do związków i zapewniam że jeżeli wszyscy co podpisali listę to zrobią i jako członkowie złożymy wotum nieufności dla obecnego zarządu związków gwarantuje że czarny zacznie się bać o swój stołek A my tym samym będziemy mieli prawo wybrać nowy zarząd...założenie nowego związku natomiast niewiele wniesie...proponuje doczytać, zasięgnąć informacji wszyscy tu wypisują różne rzeczy skoro macie czas czytać to co jest napisane na forum to uważam że Możecie znaleźć chwilę na poszukanie informacji w Internecie i dopiero wtedy się wypowiadajcie.Pozdrawiam!
    Prac.

19.07.2019 21:10

Witam. Adamie w mojej opini zapisywanie sie do zwiazkow zawodowych nie wiele da. Oni tez to czytaja I wierz mi ze staraja sie trzymac reke na pulsie. Lawina przyjec do zwiazkow spowoduje to ze przewodniczacy po prostu zacznie odrzucac wnioski.... Moim zdaniem najlepszym wyjsciem jest napisanie jakiegos pozwu zbiorowego do glownej siedziby zwiazkow z prosba o weryfikacje tego co tu sie dzieje. Nie moze byc tak ze jeden darmozjad ignoruje 2147 pracownikow, takich ludzi wywozi sie na taczkach. Hanba I wstyd !!!!!!!
    XXX

20.07.2019 15:42

Przewodniczacy nie może odrzucić wotum nieufnosci dla zarzadu związków ktory ma prawo złożyć każdy członek związku. Ale żeby wybrać nowy zarzad zwiazku i potem nowego przewodniczącego musimy być w przewadze nad obecnymi czlonkami w zwiazku a będziemy tylko wtedy kiedy masowo sir do nich zapiszmy i bedziemy brac czynny udział w zebraniach... Zrozumcie to w końcu że łatwiej i szybciej jest zrobić rewolte w obecnym zwiazku niz założyć nowy..... Pokażcie ze jestescie za Adamem i zapiszmy sie tak jak on żeby mieć przewagę w glosowaniach.... Jak narazie widze że każdy ma już go w (usunięte przez administratora) i zostawia samego w jego slusznej i prawnej drodze do zmian.... Po co on ma cos robic sam dla siebie jak wy macie to gdzieś żeby sie zapisać i powołać nowy zarzad.... No po co.... Chcecie zmian to pokazcie na co was stać... Chcecie zrobić z niego naczelnego wodza ale pamiętajcie że wódz musi mieć swoje wojsko czyli was! Zapusujcie sie a nie piszecie banialuki o postojach itp... Wszystko musi być zgodnie z prawem.
    Ambulans

20.07.2019 13:59

Osobiście odczuwam ze P.Adam już nic nie zdziała,został pewnie zastraszony itp zwolnieniem jego czy tez jego żony,widać to już po jego wypowiedziach ze mamy zapisać się do związków które od X czasu kompletnie nic nie zrobiło a teraz niby ma się coś zmienić,człowieku odpuść takie nawoływanie,nic się nie zmieni czy będziemy w związkach zawodowych czy tez nie maja nas głęboko w tyłku.Dzieki ze próbowałeś coś zrobić ale nic nie zdziałamy pisaniem postulatów jedynie co ich ruszy to strajka który obróci się w milionowe straty i ewentualnie iść do biegłego z dobrym niemieckim urzędowym i przetłumaczyć pismo na niemiecki i wysłać na Niemcy żeby im naświetlić sytuacje coś się dzieje,jeśli to by wypaliło to uda się zyskać podwyżkę ale nieroby z góry by nas zajechały swoimi dopierd4niem o każde bzdety i tym samym zakładamy sobie pestkę na szyje

20.07.2019 14:48

Tak wszyscy piszecie że trzeba by było zrobić... a narazie jedyną osobą która coś zrobiła jest Pan Adam.! Ja osobiście zapisze się do wiazku bo wiem że bez związków zawodowych możemy sobie pomarzyć o jakiejkolwoek walce o podwyżki, gościu piszesz pierdoly o strajku a straj może być zorganizowany tylko przez związki żeby był legalny i żeby ludzie nie dostali po (usunięte przez administratora) Moim zdaniem droga która wybrał Pan Adam jest najrozsadniejsza i tyle mam do powiedzenia!!!
    Leo

20.07.2019 15:11

Kto cie zajedzie ,oni sie własnie tego boją ze niemcy sie dowiedzą i im tu zamieszają. I wtedy głowy polecą.

19.07.2019 18:47

Witam wszystkich! Ludzie jeśli chcecie i macie ochotę coś zmienić w tym zakładzie a wiem że macie bo pokazaliscie to podpisując się pod postulatami, zapiszmy się do związków zawodowych i wywierajmy presję na Pana Ratajczaka! Niestety dzisiaj nie mogłem oddać postulatów i podpisów ponieważ był na jakimś "spotkaniu" a telefonu niestety odemnie nie odbierał. Więc jeśli mogę was prosić o pomoc to proszę nie bądźcie obojętni i nie zostawiajcie wszystkiego tylko jednej osobie ponieważ ja sam nie będę miał siły nacisku na związki zawodowe ale razem możemy i powinniśmy współdziałać a nie wypisywać brednie lub pomawiać moją osobę bo nie o to chodzi. Musimy mówić jednym głosem inaczej wszystko to o co walczymy przepadnie! Jeśli chodzi o spotkanie to na pewno będzie i będę was o tym informował.
    M a c i e j

20.07.2019 12:16

Panie Adamie jeżeli związki nas ignorują to nie ma co czekać tylko utwożyć nowy związek zawodowy, jeśli nadal tak będzie to postaram się o założenie nowego związku, trzeciej siły w tym zakładzie nie związanej z kierownictwem tego zakładu a myślę że ludzie mają dosyć Metalowców i Solidarności. Daje trochę czasu na określenie się co do pańskiego postulatu jakie podejmie zarząd mahle

20.07.2019 13:03

Maciej, konkretna informacja! Dobrze, że jest tu jeszcze ktoś kto chce pomóc z własnej inicjatywy a nie tylko radzić co można jeszcze zrobić. Dziękuję!

20.07.2019 13:01

Nie lękajcie się zakładajcie nowe związki
    Agnieszka Grabna

19.07.2019 20:02

Adam dziękuję Ci za to że jako jedyny z pośród tak wielu miałeś odwagę stanąć w naszym imieniu w walce o lepsze jutro dla Nas. Mam nadzieję że wielu z Was tu anonimowym nadal będzie walczyć i stanie murem za Adamem.

20.07.2019 12:58

Dziękuję za wsparcie to dla mnie bardzo ważne i niezwykle budujące jeszcze raz dziękuję.
    Leo

19.07.2019 23:47

Proponuję podjąć jeszcze jedną próbę wizyty u pana przewidniczącego,a jeżeli okarze sie ponownie nie udana podiąc inne kroki. Proponuję założyć nowy związek zawodawy , wybrać zarzad, stworzyc status zarejestrować w sadzie, wszystko legalnie. Pozyskac członków,mysle tu o tych którzy podpisywali ten postulat. Wtedy bedziemy mogli legalnie brać udział w roznowach z zarządem i negocjowac. Jak niedojdziemy do porozumienia mozemy ogłosic strajk ostrzegawczy, staniemy na 3-5 gadzin np. A jezeli władza dalej będzie udawac że nie widzi co sie dzieje to legalnie w wyznaczonym terminie staniemy do momentu aż osiągniemy porozumienie. Oczywiscie bedziemy obecni w godzinach swojej pracy na stanowiskach ale nie produktywni. Zobaczymy wtedy czy Mahle stać na przerwe w produjcji skoro mie posiada rzadnego wiekszego zapasu magazynowego a potrzeby klientów trzeba zaspokoić. Mysle ze lepiej wyszli by na spełnieniu oczekiwan swoich pracowników ,niż na karach idących w miliony za zatrzymanie liń montarzowych klientów. A oni sie tego boją, bo jezeli dojdzie do strajku o wszystkim co tu sie dzieje dowie sie Stuttgart. Przeswietlą całą sprawe i przy okazj moze wyjdzie więcej jak np. Mahle Kobierno. Wiec poczekajmy, spróbujmy jeszcze raz spodkac sie ze związkowcem i zobaczymy czy znajdzie dla nas czas. Jestem pewien że ta nasza władza na bieżąco sledzi to nasze forum, wiec serdecznie pozdrawiam i pytam jak długo bedziecie udawac ze wszystko jest OK??!!

19.07.2019 20:44

Czesto nasze przelewy na edenred sa porownywane z vw, ale pamietajmy, ze tam tez nie bylo "kolorowo". Znaczna czesc zakladu nalezy do zwiazkow, zwiazkow ktore sa dla ludzi, u nas zwiazki sa przeciwko pracownikom, a dla zarzadu. Na jednej z hal zawisły kartki z karnym k%@# dla zarzadu, a czarny (usunięte przez administratora) chodzi po całym mahle

19.07.2019 20:41

Panowie składamy podania do Mahle Kobierno

19.07.2019 19:43

Zapisujac sie do zwiazkow, nic nie ryzykujemy. Spojrzcie ile (usunięte przez administratora)dla nas zaryzykowal,on jedyny byl odwazny stawiajac czola tej sytuacji, wszyscy jestesmy anonimowi, on nie. Pracuje tu rowniez jego zona. Konsekwencje moga byc rozne... on sam nie jest w stanie nic zdzialac. Ponad 2000 zlozonych podpisow wiec niech rowniez zadowalajacy wynik bedzie osob wstepujacych do zwiazkow. Dzialajmy i pomozmy naszemu bohaterowi! :)

19.07.2019 18:49

Panie Czorny... i jak pan nas chce reprezentowac skoro nie potrafi pan przyjsc na umowione spotkanie, tylko pojsc sobie na obiad... kpina, lekcewazenie opanowane perfekcyjnie
    Krzysztof

19.07.2019 16:43

Chyba Zmęczyli nas ta obojętnością bo wszystko tak jakby ucichło było poruszenie były podpisy były zebrania teraz znów jest spokój każdy pracuje spokojnie nikt nic nie mówi Majstry dostali wytyczne żeby nas postraszyć ze mahle zamkną produkcje przeniosą i będą zwolnienia. Pan Adam zrobił lub zrobi ten krok a dalej co ? Będziemy dalej pracować za śmieszne pieniądze bez płatnych weekendów itp ? Co robić dalej niech ktoś pokieruje tymi co chcą zmian. Jak nam nie dadzą jakieś odp od zarządu to po postoju się dużo ludzi już nie pokaże w pracy

18.07.2019 13:28

Witam wszystkich jutro podpisy wraz z 2147 podpisami poparcia trafią do Związków Zawodowych. Wszystkim zaangażowanym dziękuję.

19.07.2019 13:52

Jaki dalszy plan działania? Adam, czy spotkasz się z nami, pracownikami?
    Adik

18.07.2019 19:34

Dzisiaj "pan" ze zwiazkow chodził i mówił ze do postoju przeleja jeszcze 200zl na karte. Chyba chca nam zamknac buzie za 200zl. Tylko sie zastanawiam czy to przypadkiem nie sa te pieniazki co maja byc na nauke (ksiazkowe)...
    arr

19.07.2019 00:08

To we wrześniu przeleją te z grudnia? A na święta co?
    Zbyszek

19.07.2019 09:36

Jak do postoju to dzisiaj powinni dac bo my od pon mamy postoj

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAHLE Krotoszyn?

Kontakt - MAHLE Krotoszyn

Mahle 6 63-700 Krotoszyn

Branża główna: Maszyny i urządzenia

19.07.2019 09:32

Tyko mogą nam pomóź te słowa. Niech wstąpi duch twój i odnowi oblicze ziemi tej ziemi Mahle Krotoszyn
    Zbieranie postulatów

17.07.2019 21:34

Witam wszystkich ludzi na forum co zaczynają twierdzić że Adam został zastraszony więc powiem wam jasno Adam nie został zastraszony i ci co twierdzą tak są w błędzie oraz sądzą że jak zawsze nic się nie uda zrobić i są mądrzy czemu nikt tego nie zrobił prędzej przed Adamem bo wszyscy są bohaterami w ukryciu dużo mówią a jak ma coś się wydarzyć to głowa w piasek i potrafią mówić na kogoś źle ale mniejsza o to. Adam był u związkowca wszyscy dowiecie się o wszystkim jak się uda to będzie spotkanie z Adamem na spokojnie ą bo to jest sprawa delikatna i czekajcie cierpliwie na wiadomość bo ona będzie na 100% i apeluje do was o cierpliwość oraz wyrozumiałość bo Adam robi wiele dla. Nas pracowników i musimy mu zaufać
    Ruchu bez eR

18.07.2019 12:01

Racja, Adam ma jaja ale jakie wielkie to się okaże bo jak narazie z jego strony jest tylko milczenie a ludzie nie wiedzą co się dzieje, czy jest szansa na spotkanie?
    ...

18.07.2019 18:46

Piszesz jedno a Adam drugie wiec lepiej sie nie udzielaj bo siejesz zamet jak ludzie ktorych opisujesz. Nasz ty bohaterze
    Wypisz się ze związków

18.07.2019 12:21

(usunięte przez administratora)Drogi zarządzie jak to się stało że zarobki w innych firmach tak nas wyprzedziła?
    Wypisz się ze zwiazku

18.07.2019 12:26

"Mahle w Krotoszynie numerem" tytuł artykułu.
    QBK

18.07.2019 13:38

Bo on napewno miał na myśli swoich najbliższych pracowników. Wszystkie duże nazwiska i "mądre" głowy które znają się tylko na pierdzeniu w stołek i klikaniu cyferek na komputerze, choć i to czasami jest dla nich zbyt trudne
    Pracownikk

17.07.2019 23:34

straszyć to mogą dzieci gwiazdorem , jak nic nie wskura się u związkowca a prawnie ma to zgłoszone to można stanąć i nic nie mogą zrobić bo to będzie tak czy siak zgodne z prawem,A druga kwestia z tym straszeniem o zamknięciu zakładu to pracownicy nic nie stracą ale co się stanie z podfirmami w tym zakładzie bo tam to idzie kasa i z tymi co tam mają udziały bo do Turcji to ich nie wpuszcza ...
    Zwiazkowiec

17.07.2019 19:22

Adam milczy, pewnie zostal zastraszony i jak zawsze w tym "zakladzie" nic nie wyjdzie. Kazdy duzo gada, a jak przyjdzie co do czego to nikt nic nie zrobi.
    Xcv

17.07.2019 20:05

Miejmy nadzieję że nie, a jeśli tak to trzeba cały ten syf nagłośnić, jeśli zainteresuje się tym ktoś z zewnątrz to może wtedy coś ruszy z miejsca bo póki co to jest tak jak było albo i gorzej
    Xxx

17.07.2019 19:06

Ludzie nie dajcie się zastrzaszać tej chołocie, miały być rozmowy o podwyżkach i co? Gadają tylko o tym że się nie wyrabia norma, nie wyrabia bo ludzie mają pracę głęboko tam gdzie wy kierownicy macie ludzi. Interesuje was tylko wasz stołek, wasze nic nie robienie przez 8 godzin i wygodna wypłata którą wy zarabiacie w miesiąc , a my, zwyczajni pracownicy w rok. Dzięki nam macie te piękne cyfry na koncie w banku.
    Wypisz sie ze zwiazku

17.07.2019 18:19

I co czorny przyjął podpisy z wnioskami.Czy znowu zamknął drzwi na klucz i udawał ze go niema w biurze. A ludzie na Ciebie płacą co miesiąc skladki!!! Zastanow sie co Ty robisz!!!, przyjmij te postulaty i podpisy, wkoncu nas reprezentujesz.Bądź meszczyzna!!! Adam za Ciebie wykonał brudna robotę, zachowaj sie jak czlowiek.I stan na wysokosci zadania, tzn. zaprezentuje je zarządowi, bez zadnych kombinacji.To jest twój obowiazek, od tego jesteś.

17.07.2019 17:10

Ja jeszcze prezesowi pomogę ładować maszyny na tiry.
    Czorny pejs aj waj!

17.07.2019 15:50

Nie dość, że związki zawodowe mahle to biuro turystyczne, to jeszcze te nieroby z czornym na czele próbują zaszkodzić pracownikowi, który przyszedł do nich z podpisami tylu ludzi w konkretnej sprawie?! Hańba! Tym nygusom grunt zaczął palić się pod nogami i widać jak na dłoni: kto o czyje interesy dba, a czyje ma w głębokim poważaniu. Kpina z ludzi! Zaorać związki, przepędzić trutni, a jak smród po nich ustąpi - ustanowić prawdziwych przedstawicieli załogi, bo bajek tych ściemniaczy ze związków już nikt słuchać nie chce. Ręką rękę myje... obudźcie się! Związki zawodowe mahle to straż pożarna, która od lat karmi was obietnicami, za którymi nic nie idzie. Oni mają uspokajać ludzi, ale teraz już to nie przejdzie. (usunięte przez administratora) wybiło, smród się rozszedł i nikt kto ma choć trochę honoru nie poda ręki tym łachudrom. Mahle tonie, ale orkiestra gra :)

17.07.2019 13:20

Nic innego nie zostało tylko ogłosić straj ostrzegawczy. Tak jak zrobili i strajkuja w amazon Polska tylko tam związki zawodowe są za ludźmi a nie jak w mahle przeciwko

17.07.2019 11:54

Turcja jeszcze chwile będzie miała nałożone sankcje ekonomiczne Panie prezesie. Proszę popatrzyć trochę na wiadomości. A nie straszyć nas Turcją
    Sceptycznie Nastawiony.

17.07.2019 12:57

I ktoś chyba zapomniał dodać, że jak na razie to Niemcy decydują gdzie i co prodykowane ;-) Nasi na to nie mają ŻADNEGO wpływu.
    Hahahhaha

17.07.2019 04:24

Co tu przyszło że zaczynają nas straszyć przeniesieniem produkcji..... ???? Dla. Czego bo co bo chcemy zarobić prawdziwe pieniądze za nasz fach w którym jesteśmy specjalistami? Albo że wkoncu mówimy jednym Zjednoczonym głosem nie boimy się już walczyć o nasze lepsze jutro o co chodzi człowiek produkcyjny w światowej firmie mahle nie może wyciągnąć 3500 zł za 160 godzin pracując w systemie 4 brugadowym to kpina!!! natomiast firma zajmująca się obróbka cnc w Poznaniu poszukuje pracowników na produkcję części i proponuję pensje od 3500 zł do 6000 zł netto podkreślam. Netto
    Blabrus

17.07.2019 04:23

Ciężko widzę tą walkę kiedy część pracowników jest obojętna na bunt. Ogromna ilość ludzi ciągle za bardzo się boi i daje robić z siebie niewolników.
    Bo jak nie my to kto

17.07.2019 01:09

Zacznijmy po kolei pierw za związki się za bierzemy jeslij nie pomogą to z grubej rury L4 na zakładzie bez (usunięte przez administratora) straszyć to oni mogą własne dzieci i wmawiając im że ten zakład zniknie za duża inwestycja żeby to poległo TAKIE BAJKI NA DOBRANOC
    Arni

17.07.2019 01:40

Dokładnie tak, trzeba ustalić datę zatrzymać ten cyrk na pare dni i dać im do zrozumienia że bez nas są tu niepotrzebni ,to dzieki nam zarabiają tyle co zarabiają, dzięki naszej pracy włożonej w to przedsiewziecie ten zakład ma takie dochody. Chcemy utrzciwie zarobionych godnych pieniedzy, chcemy godnie żyć za wypłate. Kiedyś walczyło sie by tu przyjść pracować jakieś 14 lat temu a teraz walczy sie o opuszczenie tego okrętu bo nie przebijają innych zakładów z kasą , jakość upada bo pracuje sie w malych obsadach czesto z ludmi nowymi młodymin ktorzy przyszli tu na moment i w niczym nie pomagają a jeszze pracuje sie za nich. 2005r chcialo się tu być marzyło o tym ale teraz marzy sie o normalnych godnyvh pieniądzach my nie chcemy 500plus my chcemy zapłaty za porządną prace.
    Dykta

16.07.2019 23:24

Co z podpisami Panie Adamie ? Jak wyglada sytuacja ? Prosimy o informacje. Bredni nie sluchajcie, jak chca niech zamykaja to w cholere za kazdym razem kiedy ludzie chca pieniedzy jest jedna I ta sama gadka ...
    Nonameman

16.07.2019 23:19

Więcej braków i niska produktywność to wina tylko i wyłącznie zarządu mahle. Jak nie chcą płacić pracownikom to ci pracownicy nie będą się starać naturalna kolej rzeczy. Zarząd do wyjeb...
    Wypisz się ze związków

16.07.2019 23:10

Czy zarząd ma nas już za kompletnych imbecylów.Jesli tak to nie docenia inteligencji swoich pracowników. Albo sam jest tak cofniety w rozwoju że tylko potrafi fciskac kiepskie kity. Drodzy koledzy wszystkie tłoki trafiają do niemieckich, francuskich i Polskich montowni silników. Gdzie koszty transportu z Polski to marginalny ułamek ceny elementu.A koszty tych elementów produkowanych w Turcji to prawie 1/4 ceny produktu. Bo drogi zarządzie wyobraź sobie że Turcja na mapie leży od tych fabryk tysiące kilometrów dalej.I to prawda że tłok w Turcji jest tańszy, niż w Polsce, tylko że gdy doliczyć koszty transportu.To pewnie wychodzi na to samo, a w niektórych przypadkach drożej.Poza tym co to za fabryka w Turcji która nie ma swojego Centrum Pomiarowego.Dobrze wiemy jaki szajs tam produkują, bo sztuki które przesyłają do Centrum to jedyna partia która im dobrze wyszła. Dowód to kilka milionów euro kary dla Mahle, za wadliwe tłoki PSA wyprodukowane w Turcji. I to tyle na ten temat.
    Godne życie

16.07.2019 22:30

Gadanie i podpisy nic nie dadzą , juz zaczęli robić zebrania i mydlić oczy ze jesteśmy gorsi od Turasów ze jesteśmy nie opłacalni ze robimy za mało. Panie i panowie czas zebrać sie w kupe i podnieść sie z kolan czas ustalić date kiedy należy załatwic to tak jak załatwiła sobie podwyżki policja, jeśli tu cos stanie to napewno tych co u nas rządzą nie poklepie po plecach góra tylko za nich też sie zabiorą. Chce pracować ale chce tez godnie zarabiać. I czas też zabrać sie za związki!!
    Sobota

16.07.2019 21:21

Ludzie upomnieli sie o swoje i zaczęło się straszenie. Pracownicy sami odejdą jak się nic nie zmieni bo każdy ma swoją godność i jedno zdrowie. To co się dzieje na produkcji to jest dramat, ciągle słyszę więcej sztuk, więcej i więcej a ludzi na zmianie coraz mniej, pracy przybywa, stawki idą w dół i wszędzie te oszczędności. W upały na odlewni temperatura przekraczała 40 stopni, człowiek w kasku cały mokry a wentylatorów nie ma bo kasy szkoda, lepiej dać premie Niemcom. Roboty wysiadają a dziwią się, że ludzie na chorobowym. Ogólnie to długo by opowiadać ale po co, niech Niedziela ze swoją ekipą wejdzie i pokaże jak się robi produkcję.

16.07.2019 21:06

Na olewni aluminium ludzie składają wypowidźenia a piszą podania do odlewni w Turcji

Zostaw merytoryczną opinię o MAHLE Krotoszyn