MAHLE Krotoszyn

• Wróżewy
  • Kobierno
  • Tomnice
  • Konarzew
Ostrów Wielkopolski - Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.
Wrocław - Mahle Shared Services Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Krotoszyn
  5. Opinie o MAHLE Krotoszyn

Opinie o MAHLE Krotoszyn Krotoszyn

Nie przegap nowości o MAHLE Krotoszyn!

Stary pracownik.

29.11.2019 03:11

Wmawiają nam że jest kryzys,że trzeba oszczędzać a sami co robią?! Autem służbowym jeździ Pan do pracy, popołudniu bierze ten samochód żona na zakupy no a wieczorem i w weekendy synek ze swoimi kolegami i koleżankami po imprezach. Tak to można żyć. Paliwo i części do naprawy z Mahle.
    DojczSzwajne

29.11.2019 19:08

Na tartaku w Biadkach słyszałem, że dzisiaj dostali po 900. I jeszcze jedno doświadczony pracownik zarobi tyle co 0,8 0,7 w mahle, różnica się coraz bardziej zaciera.
    Święty Mikołaj

25.11.2019 17:21

350zl na święta. Zwiazkowiec dziś ogłosił jak coś.
    Gośka89

28.11.2019 08:15

Nie wiem. Napisałam tylko co słyszałam, a czy to prawda to sie okaże. Oni chyba jeszcze sami nie wiedzą ile będą mogli dać. Tak to juz jest że nam zależy żeby wiedzieć jak najwcześniej, a niestety decyzje nie zawsze są podjęte w tym momencie, w którym my byśmy sobie ,,życzyli"
    Jendrek

29.11.2019 15:38

Nie 350 ale 450 , 100 dołożył zarząd.

28.11.2019 22:10

Sanpro zamenia się na AWG i znowu można pracowników wykoleić. Ci którzy pracują przez agencje nieraz pracują lepiej niż ci co na mahle mają! Ponoć maja dostawać z tej firmy niższe pensje, słyszałem, czy to prawda? Ciekawe co na to związki zawodowe może ktoś coś przybliży?
    Zainteresowany

28.11.2019 09:11

Czy ktoś wie jak jakie są stawki w tym dziale co się zajmuje kostką brukową?
    nastawiacz 1500

27.11.2019 23:44

na odlewni aluminium moze by sie tak wzieli za (usunięte przez administratora) brygadzistow ktorzy o robocie zielonego pojecia nie maja (usunięte przez administratora)
    Pipi

27.11.2019 00:57

A co utrzymanie rchu na alum robi w nocy jak mają awarie usunąć jakie oroblemy że sie ich bdzi jaka obraza,pracownikom sie zabrania zaczynać od kawy a ci na warsztacie czy w laborkach im wszystko wolno co oni z majstrami Za ujkłady mają ???? co to jest
    Nierob

27.11.2019 17:57

Tak to prawda ze wszystkie dzialy pomocnicze na odlewni alu robia co chca, powiem inaczej robia wszystko z wielka laska jakby komus robili cos prywatnie, a przeciez to wynika z ich obowiazku. Przychodza kaweczka fajeczka inaczej pracy nie zaczna I wielkie cwaniaki w gebie.... latem zieloni klima bo jakby inaczej I wielce napracowani. Notoryczne wchodzenie przed czasem na szatnie I nikt nikomu uwagi nie zwraca, za to tym ktorzy musza zapracowac na tych nierobow rozlicza sie z kazdej minuty. Normalni jestescie tam do gory czy slepi ?
    Adas

09.09.2019 00:27

Ludzie na co my czekamy ? Te nasze postulaty to co teraz trzeba przetlumaczyc i poczekac potem znowu poczekac do nastepnego roku potem znowu poczekac i co jesCze 5 lat bedziemy czekac az ktos sie tym zainteresuje a my bedziemy pracowac za darmo w weekendy itp dajcie spokuj to jest jakas masakra i manipulacja nami Normalnie skladasz pismo i masz 14 dni na jakas odpowiedz a nas olali jak zawsze masakra
    Ty

24.11.2019 15:51

Ciekawe czy poprawi się coś pod rządami nowego dyrektora

26.11.2019 15:15

proponuję aby wszystkie działy stanęły. w inny sposób nic nie wywalczymy
    Mmm

24.11.2019 15:13

Pojawiło się bardzo dużo ofert pracy w mahle Krotoszyn? Czy to już szukają dla tej nowej fabryki?
    ANDY

24.11.2019 10:11

Czytając te wasze opinie to się śmiać chce. Ludzie przestańcie narzekać nikt Was siłą nie trzymaw tym zakładzie pracy.
    Maja

23.11.2019 07:18

A może by tak zmienić system 4 brygadowy. Bo te 1.5 dnia wolne to śmiech na sali w (usunięte przez administratora) to sobie wsadzcie
    Dżejk

23.11.2019 17:11

Nie rozumiem takich ludzi. To po co tam pracujesz skoro taki system pracy Ci totalnie nie odpowiada?
    Morus

22.11.2019 09:26

Mam pytanie. Czy zarzad ma zamiar dolozyc cos w tym roku do swiat ?
    Kkk

22.11.2019 17:21

Podobno 500 zł. Tak słyszałem.
    Stary

22.11.2019 23:50

Ostatnio słyszałem niepochlebne opinie o pracownikach mahle na temat parkowania na wodniku podobno wysłano pismo do straży miejskiej żeby zająć się tymi którzy blokują miejsca w strefie dla korzystających z wodnika .czy niektórym panią korona by z głowy spadła jak by sìę trochę przespacerowały z basenu korzystają np. niepełnosprawni i dzieci .Posiadający karnety zostali poinformowani gdzie mają parkować. Ale taka natura Polaka nie (usunięte przez administratora) to nie zrozumie !!!!
    Filtry

19.11.2019 08:13

Mahle się rozbudowuje, super, będą miejsca pracy.
    Mała

20.11.2019 20:08

Będą.Będą. Za 1700 zł ha ha
    Piotr

19.11.2019 08:00

No i będzie rozbudowa MAHLE. Super
    Byczek

16.11.2019 17:46

Tymi rogalami, za które sami zapłaciliśmy z socjalnego.!!! To dokarmiają pracowników mało płacą to i dokarmiać trzeba, nawet kaczki w parku jak widzą pracowników z mahle to im chlebek rzucają ?? A banda zjebow się cieszy że dostała rogalika za 3 złote. No. Super, (usunięte przez administratora)
    Jurek68

17.11.2019 15:07

Ciekawe skąd Ty wiesz z jakiego budżetu kupiono te rogale i po jakiej cenie? Głupie gadanie. Nie znam u nas pracowników których trzeba dokarmiac.
    Pietrek

16.11.2019 10:51

Siwy majster zjadł 2szt. Bo za darmo były a on mało zarabia
    Mahle 36

14.11.2019 07:51

To prawda że kk nie dostała na nocce rogali bo zabrakło do nich
    Gal

15.11.2019 09:28

Nie zabrakło. W niektórych miejscach nawet w czwartek 14.11 były rozdawane te które nie zostały zjedzone.
    Karolin35

15.11.2019 20:45

Rogale rozdawali przez dwa dni tak żeby wszystkie zmiany dostały. A że ktoś na tlokach źle wydal na zmianach to na nocke zabrakło. Proste. KK ma dostac rogale w poniedziałek jak będą na popoludnie. Świeże, nie te od czwartku jakby ktoś był ciekaw.
    Stary pracownik

13.11.2019 22:58

Nie łudźmy sie że będzie lepiej, podejrzewam że na święta też nic nie dołożą bo sytuacja na rynku motoryzacyjnym jest ciężka a mahle musi wypracować jak największy zysk tylko że my na ten zysk pracujemy coraz ciężej bo pracowników brak, normy ilościowe i jakościowe wyższe obowiązków przybywa i jakoś nawet za włożony wkład w wypracowany zysk na koniec roku zarząd nie potrafi podziękować tylko wypinaja się na nas jak w 2018 roku! Nawet jak był światowy kryzys finansowy to coś dożucali do socjalu na święta a teraz co??? My pracownicy pamiętamy i przyjdzie czas że odpłacimy ale wprostproporcjonalnie do tego co otrzymujemy!!!
    Kaśka

14.11.2019 12:48

No jak dostaliśmy rogale od dyrektora za któryśmilionowy wyprodukowany tłok, a przepraszam KK nie dostała, Majster sam zerzarł a dla ludzi zabrakło (usunięte przez administratora) nawet meila z reklamacją rogalikową kazał Im wysłać do dyrekcji On chyba zapomniał że to on jest dla ludzi a nie odwrotnie. Zero kultury a o wychowaniu można zapomnieć.
    Gośka89

15.11.2019 13:22

Z tego co słyszałam, to dostaną w poniedziałek rogale, zobaczymy
    Yyy

13.11.2019 10:14

Na alu Zmienić obsadę mistrzów to wtedy się coś zmieni bo melonik przychodzi do pracy i myśli że mu wszystko wolno
    Pi

15.11.2019 04:56

Kto to jelonek?
    ben

13.11.2019 20:47

a co z tym pismem szymanowskiego ?????
    LPH

14.11.2019 08:28

Niby w październiku miało się wyjaśnić, tylko nie napisali którego roku. Haha
    Pracownik mahle

14.11.2019 20:04

Zostało przekazane do zarządu mahle ale nie ma na dzień dzisiajszy żadnej odpowiedzi

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAHLE Krotoszyn?

Kontakt - MAHLE Krotoszyn

Mahle 6 63-700 Krotoszyn

Branża główna: Maszyny i urządzenia
    Stary wyga

14.11.2019 15:09

W policji chodzili na chorobowe i cos ugrali Nauczyciele tez maja cichy strajk i choruja na zmiane pewnie tez cos ugraja Na odlewni aluminium tez choruja cyklicznie ale tam cos nie wychodzi bo jak brakuje obsady to drugi pracuje za dwoch hahahaja Masakra
    Święty Józef

13.11.2019 18:40

Uwaga na diabla z odlewni aluminium Kabluje
    Aluminioza

11.11.2019 20:12

Na odlewni Alu da sie pracowac, problem jest tylko taki ze tworza ten dzial nieodpowiednie osoby, panuje tam (usunięte przez administratora) najwyzszych lotow, a przewaznie to (usunięte przez administratora) wywodzi sie od tych co przed chwila pracowali jak normalny pracownik. Prosze zwrocic uwage tych co tak mocno szukaja oszczednosci - czy w biurze do kierowania zmiana naprawde jest tam 3 potrzebnych ? Zwracam uwage ze ten trzeci pracuje tylko przez PIERWSZA godzine, pozniej kawki, blakanie sie z kata w kat.... I niewiedza co ze soba zrobic.
    Martin

07.11.2019 12:39

Odlewnia aluminium weźcie się za tych nierobów na produkcji ludzi brakuje pomimo ze i tak wszystkie roboty nie idą a tych ludzi mądrych na gorze jest coraz więcej. Jeszce chwile i na jednego operatora będzie patrzeć dwóch „mądrych”. A nasze nocne zmiany i weekendy dalej będą niepłatne.
    ANDY

10.11.2019 20:54

Skoro komuś nie odpowiada zawsze może iść do innej pracy nawet prywaciarza który będzie kombinować żeby tylko nie dać umowy.
    Timon

11.11.2019 09:16

Polowa juz poszla bo praca w krotoszynie jest niektorzy jeszcze czekaja czy cos sie zmieni
    Aluminium

10.11.2019 19:28

Tam sie nie da pracowac aluminium rujnuje zdrowie wystarczy zobaczyc ilu ludzi jest na chorobowym za te pieniadze na odlewni nikt nie chce pracowac
    Yyy

09.11.2019 11:47

Na odlewni na nockach mistrzowie śpią a brygadziści chowają się po kontach gdyby ich dac na maszyny to by zobaczyli co to jest zmęczenie
    JA

08.11.2019 15:42

Ściema ROKU !!!!!!! Na Święta 900 zl.???????????????????????????????????????????????? Chyba 90zl
    Nikt

02.11.2019 17:11

Ciekawe ile pieniążków wpłynie w tym roku na nasze karty ma święta,oto jest pytanie
    Jjj

03.11.2019 16:37

200zl? Niech się nie ośmieszają...
    Andrzej

05.11.2019 19:49

Przecież mahle jest korporacja jeleniu
    Jozef

04.11.2019 12:31

Swiadczenie socjalne na Boze Narodzenie to 300 zl, wiec nie piszcie bzdur o jakis 200 nie wiadomo skad. To czy zarzad dolozy tego nikt na chwile obecna nie wie.
    Nikt

02.11.2019 17:04

Tuleje

04.10.2019 15:42

A na tulejach zaraz wszyscy będą robić na 3 zmiany. A w Kobiernie chyba niedługo na 8 zmian.... A dyrekcja i kierownictwo tuleji milczy i wszelkie tematy na temat Kobierna po nich spływają. Kierownik tulei jak słyszy że mistrzowie się skarżą na kooperacji to się na nich później wyżywa (czytaj - coś z tego ma) i tłumaczenie że taniej... A nas gnaja za płytki i narzędzia zurzywane.... A w Kobiernie narzędzia skąd maja? Jakie tańsze koszty produkcji? A transport sztuk, narzędzia, serwis i naprawy, pomiary (pewnie wszystko mahle pokrywa) ale jest taniej..... A my zaraz pracy nie będziemy mieli.... Liczą się słupki.
    nick

09.10.2019 21:19

Kooperacja ma sens wtedy, gdy nie ma możliwości wyprodukowania we własnym zakresie, inaczej to jest przekręt. To tak jakby kopalnia sprowadzała węgiel - "bo tak jest taniej". Rozbój w biały dzień.
    Neutralny

02.11.2019 15:41

Jestem ciekaw kto wydał pozwolenie na produkcję w tym Kobiernie gdzie ochrona środowiska,inspekcja pracy. Jakie tam są warunki pracy niespełniające norm nikt tym się nie interesuje jak są zatrudnieni pracownicy ?Przysłowie mówi ręka rękę myje tyle w tym temacie .
    PIP

01.11.2019 19:51

Już niedługo zamkniemy ten (usunięte przez administratora).
    Moris

31.10.2019 18:25

Kolego na odlewni aluminium jest to samo. Wszystkie bledy, niepowodzenia przypisuje sie pracownikom, jednoczesnie nie widzac calego syfu dookola. W biurach jeden drugiego szuka, a maszyny sa zatrzymywane z braku obsady, ale to nie problem, problemem jest to ze ktos 3 minuty przed czasem skonczyl. Problemem jest tam wszystko, kazdy z przelozonych I jego psow ma gdzies ten zaklad liczy sie tylko wlasny tylek...
    Mini

31.10.2019 07:21

Nie wypowiadajcie się na temat czarnego tylko się wypisuje że związków.. To jest zły człowiek i prowadzi z zarządem własne interesy, wie o aferach, uciekającym z zakładu towarze itd. Natomiast kryzysem w tym zakładzie jest zarząd i ludzie na stanowiskach, to wszystko wygląda tak jakby chcieli się nachapac bo wiedzą że to i tak upadnie, na tlokach ten gruby Pan na którego wołają kierownik chyba minął się z powołaniem... Zero. Wiedzy, interesuje go tylko dlaczego pracownicy stoją za 15...to jest jego domen tylko to... Bo wiedzą i to żeby ta produkcję ruszyć z miejsca i się rozwijać i podjąć jakieś działania żeby było. Lepiej to on nie potrafi... Poruwnujac go do Pana Niedzieli.... Zrezzta panie Rozpendowski, powinien Pan się od niego uczyć... Odpowiedzialnlosc za sytuację nie ponoszą pracownicy tylko Pan i pański dyrektor... To wasza wina i tylko wasza nie rynku!... Płacę pracowników, produkcja i przyszłość tego działu to wasza odpowiedzialność... Panie Niedziela, z szacunkiem ale dlaczego zostawił Pan ten dział takim kretynom....
    Kolega Adasia

30.10.2019 21:38

I pyk październik minął Adam w kacie zastraszony żadnych konkretów. (usunięte przez administratora) Kasy więcej nie będzie Czarny chodzi po halach i straszy ze mahle zamyka zakłady ze roboty nie ma ze kryzys itp i wkokło to samo rok w rok u nas kryzys mistrzów kierowników i dyrektorów kryzys nie dotyka właśnie rozpisują sobie nagrody roczne od 5K w górę. Masakra
    Uczeń

28.10.2019 21:29

Pytanko do odlewników alu chce po szkole robić na aluminium na jakiej linii lepiej ręcznej czy automatycznej i jak to wygląda z mistrzami czy idzie się z nimi dogadać
    Prac.

29.10.2019 12:44

Jak nie bedziesz w h... walil I nie chorowal to sie z kazdym z mistrzow dogadasz. Na automatach jada od dechy do dechy na pelnych obrotach :)

27.10.2019 00:13

Czy u pana melona na odlewni jest spokojna praca?
    Gregor

27.10.2019 17:35

U pana Melona zarabia sie 6000 do 7000 tys taki bajer pociska mlodym chlopakom po szkole

26.10.2019 21:53

szkop

27.10.2019 09:56

niech zamykają ten (usunięte przez administratora) bo tam juz sie nie da robic!!!

26.10.2019 14:56

A pan Adam wszystkich zrobił w balona i cisza dobrze musiał dostać kasy
    CZarny

26.10.2019 10:24

Czy szanowny związkowiec poinformował załogę ze mahle Krotoszyn przejęło pozostała produkcje tłoków aluminowych z wloch i cześć produkcji z Turcji wiec straszenie jest tu nie na miejscu bo za dwa miesiące nie będzie ludzi do pracy. Jako przedstawiciel pracowników zgłaszam ta sytuacje dyrekcji ze związkowiec wprowadza zamęt. Ludzie chcą płatnych weekendów i podwyżek wynagrodzeń na odlewni nikt nie chce pracować za te pieniądze a czarny zament sieje ze będą zwalniać ludzi żeby się bali bo on nie potrafi nic wywalczyć dla nas. Podpisy Adama nawet nie zostały pokazane do zarządu. A my się łudzimy i czekamy i czekamy

Zostaw merytoryczną opinię o MAHLE Krotoszyn