MAHLE Krotoszyn

• Wróżewy
  • Kobierno
  • Tomnice
  • Konarzew
Ostrów Wielkopolski - Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.
Wrocław - Mahle Shared Services Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Krotoszyn
  5. Opinie o MAHLE Krotoszyn

Opinie o MAHLE Krotoszyn Krotoszyn

Nie przegap nowości o MAHLE Krotoszyn!

Wyjaśnienie

10.04.2020 09:12

Proszę o odpowiedź kogoś z kadr bądź kogoś kto się bardziej zna na prawie, ponieważ człowiek w owej sytuacji nie wie jakiego wynagrodzenia może się spodziewać . W kwietniu mieliśmy 3 dni urlopu , kolejny tydzień to okienka czyli bezplatne, kolejny tydzień to 50 procent . Załóżmy że będziemy stać do końca miesiąca , czy w tej sytuacji zakład może wypłacić mniej niż najniższa krajowa ?
    Fotek

10.04.2020 08:23

W ramach postoju ekonomicznego pracodawca może obniżyć pensje do 50 % Nie mniej niż 2600 brutto
    zbulwersowany

09.04.2020 16:40

50 % wynagrodzenia. kogoś tu chyba niezle ......
    GG

09.04.2020 22:58

Wszystko jest liczone od najniższej krajowej
    Sam

09.04.2020 22:43

50% w dodatku za 120 godzin w tym miesiącu

02.04.2020 12:15

Wiadomo kiedy przelewy na kartę
    Xx

03.04.2020 18:03

Nic nie słychać kiedy będą przelewy
    cios

09.04.2020 21:24

przecież to jest kpina z ludzi.. Prosze zeskanowac to pismo i wyslac do PIPu.. 60proc postojowego jest gwarantowane ustawa.... Na jakiej podstawie zwiazki godza sie na lamanie prawa pracy? Dostaliscie jakies gwarancje utrzymania etatow w zamian? czy poprostu robicie tak by przypodobac sie zarządowi..
    Zwi

09.04.2020 14:38

Czy cos wiadomo z zakladu o pracy.
    Majster

09.04.2020 20:54

Wiadomo, że będą płacić 50% teraz czyli będziemy robieni w bambuko nigdy się ten zakład nie zmieni. Nigdy nie ma pieniędzy dla pracowników. Ciekawe czy administracja, zarząd kierownicy itd też mają 50% płacone... A kiedy to się skończy przecież nikt nie wie, nie wiem po co czytacie idiotyczne komentarze kogoś kto wchodzi tu tylko żeby się dowartościować..

05.04.2020 23:27

Nie da się już czytać tych waszych komentarzy, non stop płaczecie pytam się kto was tu trzyma jednego z drugim no kto?!? widać jaka bieda po autach na parkingu!Za mało zarabiacie to idźcie do byle innego prywaciarza tylko niech wam odprowadza takie składki jak ten zaklad... Wypłata jest zawsze na czas a nawet przed... Za chwilkę zaplaczecie za mahle jak wam podziękują jednemu z drugim i bardzo dobrze.
    onn

08.04.2020 13:14

Widocznie max tak kocha mahle, że poza nim świata nie widzi . kochane mahle bo płaci skladki hahahah. Czy Ty sie max słyszysz /? czy w tym świecie normalnośc to juz oznacza wielkośc ? Firma Cie ..doi na każdym kroku jak tylko może jestes dla niej tylko tanią siła roboczą i numerkiem nic pzoatym

09.04.2020 18:39

A kto Ci bronił zwolnic sie z zakładu i zatrudnić sie w Mahle. Zatrudniali każdego z ulicy. Narzekasz na tutejszych pracowników, a sam nic lepiej nie robisz.
    Joker

09.04.2020 17:52

Do pracy 04.05 nie ma takiej informacji tylko ktoś sobie wymyślił na obecną chwilę jest pismo że do 19 mamy przerwe
    Zenek Tłoki

09.04.2020 17:00

50% wypłaty do 19 kwietnia wolne z możliwością przedłużenia.

09.04.2020 16:26

Właśnie dostałem SMS przerwa do 19 bo płatne postojowe 50% ktoś mi wytłumaczy czemu tyle jeśli w tv mowią o min.60% a nawet 80% że niby pracodawca 40 i Państwo 40% czyżby znowu próbowali nas wydymać?
    Hmm

09.04.2020 15:55

Dadzą nam 50% wypłaty żeby ludzi nie zwalniać a ponoć pod koniec kwietnia szykują się zwolnienia pytam się czy wszyscy mamy się zatrzymać?1
    M

09.04.2020 09:28

Wypłatą kiedy ktoś coś wie

09.04.2020 15:42

A kiedy masz wypłaty? Administracja 5. każdego miesiąca Reszta 10. każdego miesiąca
    Qqq

09.04.2020 15:55

Jak jesteś pracownikiem akordowym to 10 tak jak zawsze. ????
    Stary

09.04.2020 15:18

No i pozamiatane 50% płacy nawet na ustawowe 60% ich nie stać ciekawe tylko dlaczego nikt się pod tym pismem nie podpisał brak odwagi czy celowe rozmycie odpowiedzialności .Ciekawe jakie wytłumaczenie znajdą wybitni działacze związkowi.
    matrixx

08.04.2020 21:10

od Mistrza dostałem prze chwilom sms że do 17.04 wolne z możliwościową przedłużenia dział u Domeradzkiego.
    Ambitny

07.04.2020 19:09

Ja chce już do pracyyy panie dyrektorze otwieramy już tą budę i jazda do przodu!! A reszcie polecam wyłączyć tv i zacząć myśleć
    tok

08.04.2020 18:56

Niektórym to tylko klapki na oczy i chomąto założyć, batem na tyłek i jazda.
    korona

08.04.2020 20:48

A mówiłem to ja...Jarząbek
    Xx

08.04.2020 17:17

Witam kiedy będzie przelew wyplaty
    Rambo

07.04.2020 22:23

Mahle skąd wiesz że wracamy 04.05
    Stary

07.04.2020 18:25

Czytam i potwierdza śię to dlaczego w tej firmie jest taki (usunięte przez administratora) zamiast się dogadać to jedziecie po sobie . Ludzie są na l4 bo mają rodziny na utrzymaniu a czarny i pan k.czyli związkowcy zafundowali ludziom tydzień bezpłatnego i niezgodny kodeksem pracy przymusowy urlop.Dlaczego nie dyskutujecie jak rozliczyć tych dwóch którzy działają na naszą niekorzyść . Może pozew zbiorowy przeciwko związkom o działanie na szkodę pracowników. O tym piszcie jak tych dwóch rozliczyć za wszystkie szwindle kłamstwa i łamanie kodeksu pracy. Bo tak dyrekcja działa jak związek pozwala.
    Zosia

03.04.2020 20:54

Wszyscy leserzy podpadziochy.zwolennicy l4 zwolennicy un nadchodzi chwila prawdy i czas zadumy nad soba jak podchodzilem do pracy dotychczas moze wam sie nie upiecze
    dokładnie tak

06.04.2020 21:18

lesery czesto mają układy i układziki
    Jestem ciekaw kto będzie praco

07.04.2020 15:26

Dokładnie ci co najwięcej sciemniaja i nic nie robią zawsze zostają a później między sobą się kłócą bo żaden robić nie chce a dostają taką osobę na sanpro czy krótka umowę to dojeżdżają fizycznie, grożąc bo ci umowy nieprzedluza hahahaah każdy kto tam robił to to zna , brat mistrz ,mąż mistrz kuzyn mistrz...ojciec brygadzista hahahaah
    Ciekawy

07.04.2020 13:57

Ktoś wie kiedy przywrócą autobusy??? Ja nie mam czym dojechać...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAHLE Krotoszyn?

Kontakt - MAHLE Krotoszyn

Mahle 6 63-700 Krotoszyn

Branża główna: Maszyny i urządzenia
    Maja

06.04.2020 23:09

My biedota wrócimy do pracy żeby utrzymać tych wszystkich bizmesmenow i tv i całe zespoły muzyczne. Kasa się liczy do nich nie mu wielcy bizmesmeni a uja mają w kieszeni jak się rozzp
    Obserwator

07.04.2020 10:39

Ale też biedota jak autami za 30 tys niektórzy się poruszają. Skończ już bo zazdrość ci oczami wychodzi. A po drugie widać że ludziom już się nudzi siedzenie w blokach gdyz uaktywnili się na forach społecznościowych. A po drugie to aby była ta praca bo naprawdę nie jeden będzie biedny. I na Kuroniówce będzie płakał dosłownie.
    Brak słów

07.04.2020 11:00

Zespól muzyczny?Ty tak serio:-\ panie kierowniku zwróć pan uwagę na co nie których nowo zatrudnionych bo znam taki ciężki przypadek
    NoName

06.04.2020 22:49

# Przelewy wynagrodzeń w piatek, tj. 10.04. bez zmian :)

06.04.2020 15:14

06.04.2020 15:52

A który poniedziałek
    4 brygady

28.01.2020 14:27

Prawda jest taka że ci co nie podpisali pisma zarządu (mowa o tych którzy pracują na 3 zmiany) czterobrygadowcy zostali pozbawieni do dodatku za weekendy. Więc skoro byli tacy mądrzy i myśleli tylko o sobie to niech teraz pracuja za normalną stawkę w soboty i niedziele
    Obserwator

29.01.2020 18:24

Podpisy może i nie, ale żal wam du.. ściskał, że mielibyśmy trochę wiecej płacone za weekendy, więc skoro tacy byliście to wcale mi was nie żal (usunięte przez administratora) za tą samą kasę w sobotę i niedzielę :)
    Robol

06.04.2020 14:49

Ja w tym czasie pracowałem na 4brygady a mimo wszystko tego nie podpisałem bo podsumowując całość te zapiski były nie korzystne dla pracowników. Teraz pracuje na 3 zmiany i na pewno nie zamieniłbym tego na 4brygady za śmieszne 200zl na reke. Zgadzam się że ten dodatek należy się na 4 brygady. Kiedyś to było 15 % a teraz zasuwaja ludzie Świątek piątek i (usunięte przez administratora) dostaja
    koniec umowy

03.04.2020 19:24

Czy Ktoś jest w sytuacji że wraz z końcem marca skończyła mu się umowa i nie wie czy będzie przedłużana? Moja żona ma umowę na agencję do połowy kwietnia a ja na Mahle do końca miesiąca . . . Boimy się sytuacji że wraz z końcem miesiąca nie będziemy mieć środków do zycia. Ktoś coś wie?
    onnn

06.04.2020 12:25

o czym ty mówisz . braknie ludzi do pracy ?jakiej pracy . Zaraz beda zwolnieia na gwałt bo nie bedzie zamówień zadnych

06.04.2020 13:19

W obecnej sytuacji gdzie tacy ludzie znajdą prace żeby przetrzymać tak trudny okres. Patologia.
    Ggg

06.04.2020 13:13

Kto wie czy powrót 14.04 jest aktualny i potwierdzony na 100%?
    Putii

04.04.2020 10:24

Znów wykiwali tych co pracują w systemie 4cztero zmianowym dali nam teraz okienka 120 godz a później będziemy pracować non stop będziesz chciał wolne urlop (usunięte przez administratora) którzy chodzą na 1dną zmianę znów wygrali przecież to są przydupniki kierowników jeden samochód zachodu przywiezie drugi hydrałlike w domu zrobi 3ci pomaluje i tak leci a uciwi niech (usunięte przez administratora)
    Hmm

06.04.2020 08:37

A to, że wielu operatorów z linii produkcyjnych spędza zmianę bawiąc się telefonem w oczy cie nie razi?A podstaw rysunku technicznego czy norm nie znają? W komórkach tez jest internet od jakiegoś czasu... Co jakiś czas pojawiają się wakaty i jest szansa pracować "NA RANO" - jakoś ludzie z hali się nie pchają do tego raju...
    Amatorszczyzna

06.04.2020 12:32

Teraz 120 h a potem więcej godzin więc w skali roku wychodzisz tak samo. Pomyśl. I odczep się od ludzi na rano. Zazdrość? Dla Twojej informacji ludzie z rana będą musieli odrobić tydzień pięcioma sobotami. Zresztą czy pracujesz na brygady czy na rano liczba godzin w roku jest taka sama. Rozumiesz czy masz za daleko do głowy? Sytuacja jest kryzysowa, każdy ma ciężko ale oczywiście Ty jak zawsze masz najgorzej. Szkoda słów...
    Kryzys

05.04.2020 09:59

Czytać się nie da niektórych wypowiedzi. Na dzień dzisiejszy nikt nie jest w stanie określić co będzie i jak będzie . Osoby zatrudnione przez agencję mogą się czuć niepewnie to fakt bo niestety redukcja najprawdopodobniej nastąpi , natomiast na odlewniach umowy które się kończyły z końcem marca zostały PRZEDLUZONE inne działy nie wiem ... Podobno nie przedłużyli . Co do zasileń kart - nie rozumiem dlaczego daje się środki na święta faktycznie na ostatnią chwilę w tak trudnym czasie ? . Wyobraźcie sobie że teraz powiedzmy 2500 ruszy na zakupy w tak małym mieście .... Kiedy będą przelewy i ile ? Nikt nie wie i nigdy nie wiedział bo nawet w tak blachej informacji związki nie robią nic. A wszystko to w ochronie dobra ludzi ... Wiecie co ? Haha

05.04.2020 16:32

Druga sprawa jest taka że sytuacja w Krotoszynie jest fatalna ,coraz więcej ludzi zarażonych a oni karzą wracać do pracy? To jest chore....ciekawe czy warunki odpowiednie chociaż nam zapewnia jeśli mielibyśmy wrócić faktycznie tego 14
    onnn

06.04.2020 12:22

a kto Ci powiedział, że wrócisz? tak szybko nie wrócisz i sie nie martw na zapas
    Zaizolowany

05.04.2020 20:35

Za chwilę cały nasz powiat zamkną i tak wnet nie wrócimy do pracy. A jak qrócimy to zaraz ktoś zachoruje z zakładu i będzie kwarantanna - obaczcie co się dzieje w naszym regionie to APOKALIPSA!!!!!
    Noo

06.04.2020 09:57

To odejdź z pracy nie zachorujesz

03.04.2020 18:03

Dostał już ktoś na kartę??
    Karol

04.04.2020 10:59

Ja dostałem
    Basior

04.04.2020 11:39

Pieniądze na karte mają być w poniedziałek 450 zł !
    Poinformowany

02.04.2020 13:23

Volkswagen Poznań radzi sobie świetnie w Niemczech pracownicy takich firm dostają podwójne wypłaty by ich utrzymać a u nas Mahle chce zwolnić 700 pracowników.Jedno jest pewne że jak tylu ludzi pójdzie na kuronia to żadnej pomocy ten zakład nie dostanie po od państwa i dobrze dostaną to na co zasłużyli
    Normalny

02.04.2020 23:57

Propagandę i nieprawdę piszesz tylko na podstawie własnych domniemań lub co gorsza urojeń, lecz się człowieku i nie pisz głupot!!!
    M.m

04.04.2020 08:42

Nie ma zwolnień. Ludzie co byli zatrudnieni na Agencję pracy a nie byli niezbędnym ogniwem produkcji mają nieprzedlużone umowy. W dobie światowego kryzysu można było si spodziewać że nie będą nas oszczędzać. W sumie następnej umowy nie dostanie około 200 osób. Poza tym są tacy którym umowę przedłużyli do końca roku. Więc to nie tak że wszyscy wypad. Po prostu robią selekcję.

03.04.2020 19:15

Dostał już ktoś na kartę
    Koniec umowy

03.04.2020 17:59

Czu ktoś jest w sytuacji, że miał umowę do końca marca i dostał informacje, że nie będzie ona przedłużona? Moja żona ma umowę przez agencję do 10.04 a ja na Mahle do końca miesiąca ...

03.04.2020 17:38

Kiedy przelewy na kartę i ile będzie
    Kwiatek

03.04.2020 16:35

Wiecie kiedy wyślą kasę
    Hahahaa

02.04.2020 18:20

700 osób wypad do zwolnienia , ciekawe jak tylu zwolnią to od państwa nic nie dostaną
    Hahaha

03.04.2020 15:00

A ty co przy maszynie stoisz po Magisterce z Prawa?:) Nie bój sie, bo sa tez tacy co skonczyli ten kierunek i dzis za grube pieniazki doradzaj jak tu zrobic zeby 700 poszlo do domu a kaska od Panstwa wpadla
    Piotrus

03.04.2020 14:34

Wiecie kiedy będą przelewy na kartę
    Pracuś

31.03.2020 13:54

Kiedy do pracy?
    Iiii

02.04.2020 16:47

Prawdopodobnie będzie dłużej
    Pracownik produkcji

02.04.2020 23:51

Ja tego nie mogę pojąć. Sytuacja coraz gorszą a oni karzą wracać do pracy kiedy w kraju się dzieje coraz gorszej

Zostaw merytoryczną opinię o MAHLE Krotoszyn