MAHLE Krotoszyn

• Wróżewy
  • Kobierno
  • Tomnice
  • Konarzew
Ostrów Wielkopolski - Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.
Wrocław - Mahle Shared Services Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Krotoszyn
  5. Opinie o MAHLE Krotoszyn

Opinie o MAHLE Krotoszyn Krotoszyn

Nie przegap nowości o MAHLE Krotoszyn!

Niepoczytalny

08.04.2022 07:09

Przelew na kartę 500, a co do podwyżek narazie nic nie jest zatwierdzone, więc nie lykajcie wszystkiego jak pelikany. Kiedyś to pisałem- dostaniecie 50 dych inflacji i możliwość jazdy w niedzielę na popo :)
    Picerfaza

07.04.2022 11:10

Witam jestem tapicerem z wykształcenia czy jest dla mnie możliwość pracy na stanowisku kierowniczym?
    MalaFaza

07.04.2022 18:42

Myślę, że na stalowych z chęcią przyjmą ta"picera"
    Reni

07.04.2022 20:26

Tak jest kilkanaście stołków do obicia . Umowa na mahle 6500 na rękę plus 1000 na wakacje i darmowa opieka zdrowotna u najlepszego lekarza zakładowego i połowa karnetu na basen poza tym darmowy parking pod zakładem i super atmosfera .
    Uuuu

03.04.2022 14:37

Czy ktoś z przedstawicieli tak zwanych związków zawodowych może przekazać do publicznej informacji co szanowne związki zawodowe wywalczyły w związku z podwyżkami i dodatkami. Kartka z informacją na każdym dziale zawisła o postulatach ale mijają miesiące a odpowiedzi nadal brak !
    Zniesmaczony

06.04.2022 10:55

Oczywiscie wycieczki dla wybranych bo jak ogłoszenie zawisnie to juz lista jest zamknieta :)
    Janusz i Grażynka

06.04.2022 19:27

I bardzo dobrze ze lista zamknięta. My jeździmy od kilku lat w tym samym gronie, mamy zgraną ekipę i nie chcemy nowych ludzi na wyjazdach!
    vinto

26.03.2022 11:44

Nowa hala dla filtrów dalej powstaje czy jest inwestycja jest zamrożona?
    Vinto

03.04.2022 20:13

Dlaczego?Ponoć mają przyjmować na umowę z Mahle,to czemu nie?W aktualnej pracy zarabiam nieźle ale warunki nie są wesołe a 3zmiany i nadgodziny trzeba robić.
    Długoletni pracownik

06.04.2022 17:09

Rób gdzie robisz i daj sobie spokój tu będziesz miał najnizsza krajowa na poczatek będą cie wodzic za nos wspoloczynnikami A na końcu zwolnia z braku zamówień, także lepiej to przemyśl
    Stokrotka

05.04.2022 18:00

Wiecie kiedy będą wpływy na kartę wiem że od 4 do 8 ale może ktoś już dostał

06.04.2022 13:20

W piątek

03.04.2022 07:06

03.04.2022 21:11

Już dawno powinien być na odlewni na maszynie ściemniacz

03.04.2022 11:25

Kiedy i ile ma być przelewu na kartę na święta?
    @yxz

03.04.2022 10:25

Jak to jest ze jedni robią a inni ściemniają? Dobrych, pracowitych pracowników przenoszą na inne działy, hale itp. A inni całą zmianę opierają się i ścianę za maszynami lub komputer? Nawet nie wezmą jednego tłoka do ręki. Nie możemy tego pojąć! Pytamy się z czystej ciekawości.
    Buła

02.04.2022 14:19

No a za weekendy czyli sobotę 20 zł brutto i niedzielę 20 zł brutto lepiej na chorobowym się wyjdzie przez weekend

01.04.2022 10:38

Jest info! Ogłoszono dziś, że podwyżka w mahle będzie wyższa niż inflacja w kraju i wyniesie 11%!
    pakr

02.04.2022 11:17

Gdzie wisi ta informacja ?
    Tomasz k

01.04.2022 20:25

Inflacja 11% podwyżki brak . Proponuję zatrzymać produkcję w zakładzie na kilka godz i może zarząd się pofatyguje zrobić krok w naszą stronę a nie ciągle straszą nas kryzysem światowym i t p . Pomimo mniejszych zamówień jest mniejsza obsada a praca się nie zmieniła nie pracujemy mniej . Masakra
    Stachu

01.04.2022 09:54

Będzie 9 procent podwyżki

01.04.2022 16:27

9+11! Będzie 20 procent podwyżki!
    Andre

01.04.2022 14:19

Inflacja 11% a w Mahle podwyżek brak. Poza biurowymi bo oni 8 % dostali...

23.03.2022 12:43

Ile bonów na święta?
    pakr

26.03.2022 16:07

500,- jest mail 4-8 kwietnia przeleją .
    roberto

27.03.2022 18:37

a co nas interesuje ostrów. to jest forum mahle krotoszyn. chcecie pisać o ostrowie macie inne forum
    Kryzys

23.03.2022 11:54

Związki zapowiedziały że po 20 marca oficjalnie przekażą co wywalczyły w związku z rozmowami z zarządem także oczekuje jakiegoś pisma ile będzie podwyżki , ile za weekend , i ile za pracę w nocy. Nadal pracujemy i wykonujemy ta samą pracę więc nie widzę powodu żeby nie domagać się tych informacji . Ps . Kiedy i ile przelewy na kartę na święta ?

25.03.2022 19:38

Panie Związkowcu kiedy będzie odpowiedź na temat podwyżki już po 20 !!!
    Pepsi

27.03.2022 10:45

Nie bądź za mądry bo na twoje miejsce i za twoją stawkę jest 2

26.03.2022 18:56

27.03.2022 09:54

Nie obrażaj ludzi którzy tam pracują i przestań jęczeć tylko bierz się za robotę!!!
    Ble ble

26.03.2022 01:11

Źle się dzieje ażeby cię pocieszyć to w ostrowie to samo mamy robić I najlepiej ze 3 lub 4 maszyny obsłużyć .

25.03.2022 07:30

W Mahle z roku na rok dzieje się gorzej!!!!

18.03.2022 21:22

Witam. Mistrzowie co chodzą na rano i biurowi też będę brali urlopy? W tygodniu. Czy tylko pracownicy z 4 brygad?

23.03.2022 06:19

Są zamówienia. Urlopy tylko na jednym obszarze, reszta pracuje.

23.03.2022 21:30

Święte słowa
    Urban

22.03.2022 22:29

Dlaczego jak się o czymś pisze jest to usuwane czyżby ktoś z mahle był administratorem i sobie wybierał komentarze a nie wygodne usuwane

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAHLE Krotoszyn?

Kontakt - MAHLE Krotoszyn

Mahle 6 63-700 Krotoszyn

Branże: Maszyny i urządzenia
    Najlepszy z Odlewni Aluminium

19.03.2022 16:29

Witam.Mam pytanie w sprawie osób na szkoleniu z działu filtrów w Austrii. Oni mają pracę? Jak mają płacone? A my na przymusowe urlopy.? Co będzie dalej? Oni chcą nas zastąpić ludźmi z Ukrainy,? A żeby im Mniej płacić? A ludzie od Pana z Kobierna Śniatały dlaczego Oni jeszcze tu pracują? Pytam się? Proszę o odpowiedzi.Pozdrawam.

21.03.2022 13:11

Zgłoś problem do związku!
    ka2

20.03.2022 20:25

Ten zakład całe życie ma kryzys, powinno się już to uważać za standard. I gadają nam że będzie lepiej i tak to sie kula od przejęcia.

19.03.2022 23:51

Tydzień temu na kk nadgodziny robili a dzisiaj przymusowe urlopy ktoś to ogarnia ? Panie Macieju gdzie Pan się ukrywa ?

17.03.2022 20:07

19.03.2022 11:18

Tylko wlasnie gdzie ta praca ? o jaka konkretnie Ci chodzi alternatywe do Mahle ?
    Rynce opadają.

19.03.2022 18:56

(usunięte przez administratora) Więc jeśli się jest kreatywnym i nie ma klapek na oczach to praca jest.
    Nowy związek

27.02.2022 16:56

Witam czy znajdą się tu chętne osoby do założenia związku,bo te które mamy nie spełniają oczekiwan pracowników. Moje propozycje - podniesienie wypłat do pensji minimalnej niemieckiej 1600€ - godziny nocne płatne 150% - soboty i niedziele 200% - likwidacja agencji odrazu umowa na firmę.

09.03.2022 10:27

Tak, zgadza sie, ale zaklady produkcyjne wlasnie tyle placa, czy na jakis magazynach, wozkach widlowych i tam nikt nie placze, ze to slabe pieniadze bo za takie proste czynnosci jak wciskanie 4 guzikow przez 8 godzin czy jezdzenie wozkiem widlowym po magazynie sie po prosty wiecej nie placi

17.03.2022 00:01

Ciekawe gdzie by tego tańszego pracownika znalazł bo gwarantuję ci i mogę nawet się założyć że Ukraińcy ci za te pieniądze co my robimy robić długo ci nie będą,oni są sprytniejsi od nas niestety jeśli chodzi o kasę.
    Zunone

15.03.2022 23:30

A czy na filtry można się przenieś pracując w mahle Krotoszyn czy trzeba się zwolnić i zatrudnić ponownie,?
    Tomasz k

12.03.2022 23:40

Witam na forum . W związku z opieszałością związków zawodowych w naszym zakładzie i braku rzetelności w komunikacji informuje że ."związki zawodowe w Ostrowie wielkopolskim w mahle " już na pierwszym spotkaniu uzgodniły 8% podwyżki i wyższa dopłatę za nocne godziny , kolejne spotkanie w środę : temat bonus wakacyjny . ! A zatem szanowny związku zawodowy ,!? Do dzieła i konkrety bo od was nic nadal nie wiemy ! Brak informacji o postępach . Jedyne obiecanki od dyrektora które nie są potwierdzone. Pozdr . Ps. Marzec miesiącem decydującym o pozostaniu w firmie dla wielu doświadczonych pracowników. Pozdr
    puknij sie

14.03.2022 19:42

była taka propozycja (8%)w ostrowie ale dyrektor sie nie zgodził i nie mamy nic. Wiec nie siej plotek
    Pracownik Ostrów

15.03.2022 00:55

8% co ty tu piszesz za pierdoły, na pierwszym spotkaniu to była mowa o 50 zł brutto a tak w ogóle to do dzisiaj nic nie wiadomo
    Gość

12.03.2022 14:49

Napisze to co do Ostrowa wlkp wysyłajcie smsy kupujcie suchy prowiant środki medyczne do Ukrainy a nie kasa I kasa na chleb nie macie???!!!!!
    GG

12.03.2022 23:47

Spójrz na półki w sklepach albo inne produkty które potrzebne są do życia. Chyba że nie masz rodziny .nie warto więcej tego posta komentować. Jeśli ktoś będzie chciał to da w taki sposób jaki będzie chciał.
    Obiektywny

08.03.2022 21:13

Do tych którzy się w Mahle jeszcze nie narobili bo nie mieli ku temu jeszcze okazji zapraszam na odlewnie. Pojawiają się osoby które chcą coś zmienić dla dobra większości. Więc nie rozumiem krytyki. Z taką postawą nigdy się już tu nic nie zmieni. To właśnie jest Waszą winą . Jeden ma fuchy, drugi gospodare a trzeci coś innego. To przykre. Czy nie wolelibyście spędzić tego czasu z rodziną lub na inne przyjemności. Więc dlaczego krytykujujecie. Szkoda mi tych co nie mają nic na boku bo po ośmiu godzinach spędzonych w pracy nie mają siły na nic innego. Jeśli nie zbierzemy się razem to nic z tego nie będzie. Cel jest jeden. I wspólny. I nie opowiadajcie ile Niemcy zarabiają i czy to się będzie opłacać. Bo to jest przepaść. Nie wiem jak Wy Ja już nie mam ochoty pracować na kierownicze premie.

11.03.2022 21:02

Normalni ludzie po pracy odpoczywają a nie dorabiają a koniem to ty jesteś ze masz siłę pracować na dwóch etatach!!!!

11.03.2022 21:02

X men xx

08.03.2022 22:46

Pytanie co sądzicie o kobietach na ow na tlokach ze zmiany a
    Laboratorium

05.03.2022 09:08

Wczoraj dwie zmiany na odlewni aluminium miały spotkanie z dyrektorem (usunięte przez administratora)oraz związkowcem,tematy obgadane to podwyżki,autobusy,sytuacja na rynku(BMW,vw) oraz Ukraina Podwyżki są zaakceptowane i odlewnia aluminium już na nich pracuje od 1 marca,miesiąc marzec już liczony z podwyżka,ile jej dokładnie będzie dowiemy się 20 marca,potwierdzone przez związkowca i dyrektora Autobus będzie jeździł od odalanowa kończąc na biadkach i do zakładu Odlewnia nie zatrzymuje się z powodu zatrzymania BMW i vw ponieważ robią im Ukraińcy wiązki samochodowe

06.03.2022 12:22

Ile bedzie tej podwyzki wiadomo cos ? tylko dzial aluminium ? W Solarisie Pod Poznaniem strajkowali ostro i wywalczyli 600zl brutto ale chyba dopiero od 2023r.
    Gość

05.03.2022 17:06

Ukraina górą niech zwycięża

04.03.2022 17:54

Skąd opinia wśród pracowników że nie ma poszanowania dla pracownika. Realny zakres obowiązków przeciętnego operatora to czynności niemożliwe do wykonania biorąc pod uwagę, że musi jeszcze produkować.Nie ma fizycznej możliwości aby wykonać wszystkie czynności dla stanowiska. Dlatego najprościej ograniczyć pracę do minimum i poprostu produkować. No i czasami pojawi się ktoś kto doczepi się, że pracownik czegoś nie zrobił.Pomimo, że nie ma kar finansowych, zaczyna się wygadywanie. Wtedy właśnie pracownik czuje, że nie ma do niego poszanowania.
    Byly

05.03.2022 09:16

Ci co się czepiają też kiedyś pracowali na maszynach, a teraz jak awansowali to tak jakby zapomnieli jak to jest.
    Pupcia

01.03.2022 21:32

I jak tam?
    Jako tako

04.03.2022 21:26

Spoko. A jak tutaj?
    krzychu

04.03.2022 14:58

i co tam, jak po spotkaniu z dyrektorem?
    Ignas

02.03.2022 05:30

10 facetów i 20 kobiet z Ukrainy od dziś na obróbce tłoków
    Wstępna S8

03.03.2022 18:57

I gdzie oni są za bramą czekają?
    Pepsi

04.03.2022 10:40

Praca

02.03.2022 18:12

Czy ktoś może napisać jakie podwyżki i dodatki wywalczyły nasze związki . ? Miały funkcjonować od marca więc wypadałoby poinformować pracowników pisemnie . Wielu czeka z decyzją o zmianie pracy .
    Kkk

03.03.2022 15:17

Kto się tym przejmuję, Ukraińcy będą robić za każde pieniądze.
    Tłoki

04.03.2022 10:09

Tak jak kolega piszę 20 lat pracy i widzie to wszystko co się dzieje żadnego poszanowania pracownika tylko tania siła robocza ,i ciągle mało mało. Przyjdzie moment na wypowiedzenie tej pracy i to Bardzo Szybko
    Mike

03.03.2022 11:46

Przykro że taka duża firma ma wręcz WROGI stosunek do ludzi którzy w niej pracują. Pracuje już gdzieś indziej i widzę różnicę. Pozdrawiam
    Pracownik Mahle

02.03.2022 21:45

Czyli o podwyżkach możecie zapomnieć A już niedługo bedziemy tankować po 8 pln to będzie tanio także galopujaca inflacja ciąg dalszy.

01.03.2022 21:29

Wiadomo cos?