Galeon Sp.z.o.o.

3.1/5

• Dlaczego warto do Nas dołączyć?
  • Nasze działy
  • Nagrody i wyróżnienia
  • Proces rekrutacji
  • Galeria

Dlaczego warto do Nas dołączyć?

Nasze działy

Gdańsk - Galeon
Straszyn - GALEON
Waćmierek - Galeon

3. Opinie o pracodawcach Straszyn
  5. Opinie o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

Opinie o Galeon Sp.z.o.o. Straszyn

Nie przegap nowości o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.!

NOWY

12.06.2015 13:31

W FIRMIE JEST CZLOWIEK SZEF LAMINTOW PASZA CZY GORAL KTORY MA LUDZI ,GLOMB TRZYMA DZIESIECIU NA JEDNYM POKOJU I NIE MOZNA NIC POWIEDZIEC ,CIEKAWE CZY WLASCICIELOWI NIE PRZESZKADZA ZE JEGO PRACOWNIK KRECI NA BOKU (ŻENADA).POZA TYM CZLOWIEKIEM I WALDKIEM TO PRACUJE SIE OGOLNIE FAJNIE
    seb

17.06.2015 09:26

To prawda. Wszystko fajnie. Płaca też ok. Tylko jest jeden problem.. Pan. W. Szkoda firmy.
    mkkk

02.06.2015 20:48

Brawo mała sama se piszesz sama se odpowiadasz ale beka
    krypek

23.06.2015 22:08

ja w Bavaria Yacht mam 14 ele €
    Malik

28.05.2015 18:06

Jako mechanik czy warto tam pracować? Na dzień dobry mam 14 na godzinę. Jak to wygląda dalej.
    hhh

24.05.2015 22:16

jakie są zarobki w firmie? proszę o konkretna odpowiedź
    bosy

25.05.2015 10:49

Jak pracujesz, nie lenisz się to na prawdę fajnie można zarobić. Mają system premiowy od godzin. Praca dla chętnych jest.
    ktoś

18.05.2015 22:47

Wie ktoś może dlaczego majster tapicerni się zwolnił i to razem z żoną?
    Pracuś

19.04.2015 00:51

Post dotyczy Wiślinki .
    kierownik

14.04.2015 19:27

KTO NIE PRACUJE TEN CHORUJE I ZAZDROSCI PRACOWNIKOM GALEONU ZE MAJA PRACE A NIE ZE SIEDZA W DOMU I PISZA BZDURY NA TEMAT INNYCH. ZADNA PRACA NIE CHANBI JAK SIE CHCE TO MOZNA ZAROBIC!!!
    Jery

14.04.2015 13:04

Ciekawe który nadzór budowlany odbierał tą hale jako produkcyjną. Syf brak stołówki przebieralni, szafek , umywalek.

18.04.2015 09:36

Człowieku ,gdzie na hali produkcyjnej jest stołówka , szatnia itp.Pomieszczenia socjalne są w innej części budynku.Na pewno nie pracujesz w Galeonie bo piszesz zwykłe bzdury.Jeżeli chodzi o syf to pewnie masz go w domu ,ale u siebie.
    tapicer

13.04.2015 15:15

Ciekawe smerf co robiłeś pisząc o 2 w nocy ,chyba nie pracowałeś ,po drugie widać jakim jesteś prostym człowiekiem używając niecenzuralnych slow wobec osoby której kompletnie nie znasz i nie masz kompletnie pojęcia o funkcjonowaniu tych firm,
    Smerf

13.04.2015 12:14

Widzę że gruba księgowa (usunięte przez administratora)czyta te posty i próbuje bronić oszustów i cwaniaków , którzy wysysają kasę z swoich pracowników. Niech (usunięte przez administratora) i pozostali pośrednicy dadzą umowy zgodne z prawdą to i żale się skończą. Najłatwiej jest wyzwać wszystkich od pijaków ,co jest nieprawdą. Praca w Galeonie jest pracą dobrą ,ale dla zatrudnionych w Galeonie ,choć ciężką .
    HHEE

13.04.2015 11:45

WIDZĘ ZE KANIBAL I SMERF ZNOWU PILI I WYMYŚLALI TEORIE SPISKOWE , DOSTALI WYPŁATĘ I MOŻNA PIERWSZE CO POBIEC PO ALKOHOL ,PIC CALA NOC I UBLIŻAĆ WSZYSTKIM PRACOWNIKOM MÓWIĄC IZ SA GŁUPI PRACUJĄC W TEJ FIRMIE .LECZ POMIMO WSZYSTKIEGO SAMI TAM PONOĆ PRACUJĄ ,WIEC KTO TU JEST GŁUPI.JEŻELI CZŁOWIEKOWI NAJLEPIEJ WYCHODZI PICIE ,A NIE POTRAFI OGARNĄĆ SAMEGO SIEBIE TO PISZE PO NOCACH KSIĄŻKĘ SKARG I ZAŻALEŃ .POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRACUJĄCYCH A NIE PIJANYCH,ORAZ PANA WALDKA KTORY PISZE TE BZDURY ,PEWNIE NIE CHCĄ SIĘ Z NIM DZIELIĆ,
    smerf

10.04.2015 02:21

Szary to behapowiec . Do dzisiaj posiadam listy godzin ,które są wywieszane w Galeonie czy chcesz je sobie zobaczyć. Zrywałem je z tablicy i mam zdięcia tych list z godzinami i nazwiskami zatrudnionych ciekawe czy są zgodne z umowami Balickiego i Boczka . Fiskus już się nimi zainteresował. Galeon jest firma dobrą tylko musi się pozbyć tych pośredników . Przecież są firmy pracy .
    miras

10.04.2015 15:41

Pracuje w galeonie i nie kojarze by jakiekolwiek listy z godzinami były wywieszane.
    fredi

01.04.2015 18:50

jadwinia kto cie brał ze takie bzdury piszesz :) formu to wolne media , czasy komuny mineły obudź sie królewno. Pracowac trzeba to fakt , kasa jest prawie w terminie kto chce zarobic ma szanse. natomiast forma zatrudnienia to nasz wszystkich wybór. Dopóki beda chetnie na taka forme dopóty pracodawcy beda z tego korzystać. Miejsce dobre na zaczepienie = polecam
    bary

31.03.2015 11:29

Witam wiecie może od jakiej stawki spawacze zaczynają? Pozdro
    slim

18.03.2015 11:26

jak zwykle temat pracy zszedł na drugi plan ,najlepiej wychodzą ploty a prawda jest taka ze praca jest niezła ,pieniądze na czas ,zaś pracować trzeba wszędzie nikt za gadanie nie zapłaci pozdrawiam

12.03.2015 16:46

17.03.2015 22:44

Pracuje u tych figurantów jak to nazwał szczery już półtorej roku posiadam ubrania robocze które mi piorą i nigdy nie musiałem pracować 300 godzin . zarobki całkiem niezłe a jak ktoś nie chce pracować i zostanie zwolniony to pisze co mu ślina na język przyniesie ,pozdrawiam wszystkich współpracowników.
    szpec

12.03.2015 03:30

To co napisał ten "Kanibal" to prawda .Ja chciałem dodać że nie tylko nie oprowadzają podatku to też nie płacą odpowiedniej składki ZUS. Brak środków ochrony osobistej, o mydle i paście do rąk to można pomżyć ,brak odzieży ochronnej, której Boczek i Balicki nie dają. Każdy przez nich zatrudniony przychodzi do pracy w swoich łachach . Oczywiście tego Pan Bechapowiec nie widzi i nie wie ,że taka odzież powinna mieć odpowiednie certyfikaty , a obuwie powinno być elektrostatyczne . Jest to ważne ze względu na powstające wyładowania elektryczne do których dochodzi bardzo często podczas pracy na laminatach, dodam ,że ksylen jest wszechobecny. Praca w Galeonie to praca w kołchozie Stalina. Oszukują Skarb Państwa jak się da . Pracownicy Goleonu też otrzymują pensje w kopertach ,bez podatku i Zus-u ,co innego na konto ,co innego w rzeczywistości, chodzi by jak najwięcej zaoszczędzić na Państwie Polskim. Pozdrowienia dla Galeonowców.
    siwy

20.03.2015 19:50

Widzę ,że kanibal i szpec siedzą przy jednej butelce i w głowie mają same plewy pisząc takie bzdury.Pracowali trzy dni i uznali ,że to nie dla nich praca bo trzeba faktycznie pracować, a nie nie udawać pracowników.Ich wiadomości na temat zarobków innych są powalające ,ale wóda nie jednemu wypaliła szare komórki.
    Kanibal

12.03.2015 02:45

Pracowałem w Galeonie. Warunki pracy są ciężkie , straszne zapylenie .Pył bardzo drażni skórę i układ wydechowy. Brak dobrych narzędzi, elektronarzędzia to złom bez przeglądu i odpowiednich certyfikatów. Zatrudniają na śmieciowe umowy . Umowy nie są zgodne z prawdą bo opiewają na prace szkutnicze na wartość 600 zł. Nie odprowadzają podatku od rzeczywistego zarobku. Praca cały czas ze stycznością z ksylenem żywicami żelkotem i innymi truciznami rakotwórczymi. Bhpowiec szuka zarobku dla pracodawcy w postaci potrąceń z pensji , bo nie są to mandaty. Na tym wszystkim zarabia tylko Balicki i Boczek dwa cwaniaki , mają około 25 zł za godzinę od łepka , a płacą 10 zł pracownikowi. Cała resztę mają dla siebie bo koszty i podatek od 600 zł to grosze. Są do przodu od dusz około 1000zł miesięcznie.

18.03.2015 13:16

ciekawe ile ty dostajesz w łapę że masz takie dokładne dane.Pracuję w tej firmie już dwa lata i nie zdarzyło mi się żeby behapowiec zabrał mi jakieś pieniądze. Nawet nie słyszałem o takich sytuacjach. Czy ty na pewno pracowałeś w Galeonie.Jeżeli tam tak trują jak piszesz to dlaczego tyle osób tam pracuje i nic nie piszą na ten temat. Zwolnili cię na pewno za pijaństwo lub nieróbstwo i teraz wypisujesz takie bzdury.Póki jeszcze morzesz to idź się leczyć na głowę.
    ktos

18.02.2015 22:46

Kobiety zatrudnione wśród mężczyzn to zaraz (usunięte przez administratora).. Gdyby były dziadkami to pewnie miałyby pracę w innej dziedzinie a nie w GALEONie..
    maksiu

06.02.2015 19:28

glamours ha ha ha

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Galeon Sp.z.o.o.?

Kontakt - Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

Starogardzka 22 83-010 Straszyn

Branża główna: Inwestycje i rynki kapitałowe

fredek

17.01.2015 15:37

pracują

13.01.2015 13:29

Duże ci dziękuje

13.01.2015 10:03

Cześć PANOWIE!Czy pracują teraz Ukraińcy na Galeonie czy nie? Czy bierze M. Balicki pracowników na Galeon (w tej liczbie i Ukraińców) ?
    ja

10.01.2015 19:10

i jak teraz sie tam pracuje?podobno potrzebują duzo ludzi,jak kasa?
    interesant

07.01.2015 15:14

Jaka jest początkowa stawka dla stolarza ? I czy są jakies szanse na zatrudnienie ?
    as

07.01.2015 22:45

11zL
    idiota tam pracujący

06.01.2015 21:11

kajo,na stronce się skończyło

05.11.2014 21:41

Cześć PANOWIE!!!Pracował u was 6 miesięcy tego roku, wrócił na Ukrainu w sierpniu (zakończyła się wiza).Chciał wrócić do was znów, lecz M. Balicki nie wysyła oficjalnych zaprosin. Prosi napiszcie mi - czy pracują teraz Ukraińcy na Galeonie czy nie? Bierze M. Balicki pracowników na Galeon (w tej liczbie Ukraińców) ??? I w ogóle czy jest tam praca. Na Ukrainie teraz źle, na Wschodzie idzie wojna, chce się chociaż jakoś zarobić na życie, żeby trochę zabezpieczyć swoich dzieci (u mnie dwoje). Zawczasu dziękuje wszystkim, kto odpowie.
    smutas

09.11.2014 23:00

aktualnie w GALEONIE jest duży przestój,niema pracy.
    OBCY

30.10.2014 18:51

PANOWIE MAM PYTANIE KIM W GALEONIE I KTO TO JEST KAPUSTA
    pracuś

03.11.2014 22:51

Kapusta to przezwisko takiego jakby szefa produkcji z Wiślinki.Dosyć wpływowy człowiek zaprzyjaźniony z właścicielem.
    PRACUŚ

20.10.2014 20:42

Bo wbrew powszechnej opini,to jest całkiem niezła praca za nienajgorsze pieniadze wypłacane terminowo-żal stracic:(

11.09.2014 01:07

PRACUŚ

11.10.2014 13:02

NA DZIEŃ DZISIEJSZY WSZYSCY KTÓRZY NIEMAJĄ UMOWY Z GALEONEM SIEDZĄ W DOMU I CZEKAJĄ NA TELEFON KIEDY WRÓCIC DO PRACY -JAK DŁUGO NIEWIADOMO...
    ASIOR

02.09.2014 17:50

JA NIE POLECAM TEJ FIRMY TOTALNE (usunięte przez administratora) A TEN CALY P. WALDEK TO SAM NIEWIE KIM TAM JEST ALE JAK DALEJ BEDZIE TAK ROBIL JAK ROBI TO CHYBA SAM TAM ZOSTANIE TEN FACET WOGOLE NIE MA POJECIA JAK TO PROWADZIC JAKO WIELKI PAN SZEF PRODUKCJI WIDAC ODRAZU ZE NIE MA FACET ZIELONEGO POJECIA JAK TO WSZYSTKO OGARNAC ZAMOTAL SIE NA DOBRE
    ja.

23.05.2014 22:47

Pracowałem tam 3 lata, BHP-owcy to pośmiewisko tylko szukają komu z wypłaty ściągnąć, a ukraińcy to jeszcze lepsi goście mogą po 300 godzin w miesiącu robić a nasi maja zakaz nadgodzin. Najlepszy jest Paweł, tylko gonić każdego najlepiej z batem a sam (usunięte przez administratora) potrafi
    Waldek Marek

11.03.2014 19:46

Proszę robić nadgodziny , nie uciekać do domu . Macie pracować za darmo brak podwyżek zapomnijcie o premiach macie ostro pracować . Brać przykład z Ukrainy . Jak nie to was wyrzucę nieroby .

04.10.2013 22:12

Jakie w tu bzdury piszecie róbcie co do was należy a nie będziecie mieli problemów i zarobicie Bzdury piszecie ,a to dlatego że większość z was było u czarnego a on ma słabe stawki bo nie walczy o większe a za te stawki tylko takie (usunięte przez administratora) jak wy przychodzicie którym ciężko w pracy bo trzeba PRACOWAĆ
    xxx

22.02.2013 09:24

zawsze możecie znaleźć inną prace jak Wam tak źle i innego pracodawcę, nikt was nie trzyma siłą
    stalowiec

30.05.2012 19:47

Z jakiej planety jesteś.Widzę,że (usunięte przez administratora) a z Ciebie ,a nie fachowiec,bo Twoich wypowiedzi jest dużo tylko,że są wszystkie kłamliwe.Pracuję od paru lat na stali i wiem ,że ludzie tacy jak Ty długo nie pracują bo ciągle mają jakiś problem ze swoją osobowością.Myślę ,że nadal szukasz pracy.

29.03.2012 11:22

spawacz pracujący - 2012-03-28 14:00:18 spawacz - 2012-03-13 18:45:58 Chciałem dodać,że BHP owiec w czasie swoj krótkiej pogadankipowiedział,,będziecie (usunięte przez administratora) gorzej mieli niż w wojsku,,czyli mandaty za palenia 500 zł. a jak ktoś będzie pijany ,,to będzie wylot na kopach,,.Lata (usunięte przez administratora) niety po całym Galeonie jak szpicel,na pramie codziennie kontrolują wykrywaczem metaluJa też byłem na szkoleniu ,ale takich bzdur co piszesz to nie słyszałem.Wiem kim jesteś bo zostałeś zwolniony za picie alkoholu w pracy. Taka jest prawda.To,że udawało Ci się utrzymać tak długo to cud.Powinni dawno Cię zwolnić, bo prawie po każdej przerwie czuć było od Ciebie alkohol. Pretensje powinieneś mieć do siebie.Pewnie nakłamałeś rodzinie ,że zwolnili Cię za niewinność.
    spawacz pracujący

28.03.2012 14:00

spawacz pracujący

28.03.2012 13:15

ZOSTAŁEŚ WYLANY ZA PICIE ALKOHOLU W PRACY,DLATEGO PISZESZ TAKIE GŁUPOTY.
    TEŻ TAM BYŁEM

28.03.2012 13:09

TY CHYBA BYŁEŚ NA INNEJ PLANECIE.NIGDY NIE MIAŁEM PROBLEMU ,ABY OTRZYMAĆ MASKĘ PRZECIWPYŁOWĄ,OKULARY,CZY RĘKAWICE. JAKI MASZ CEL TAK KŁAMAĆ. TWOJA ODWAGA TO ANONIM.

Zostaw merytoryczną opinię o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.