Galeon Sp.z.o.o.

3.1/5

• Dlaczego warto do Nas dołączyć?
  • Nasze działy
  • Nagrody i wyróżnienia
  • Proces rekrutacji
  • Galeria

Dlaczego warto do Nas dołączyć?

Nasze działy

Gdańsk - Galeon
Straszyn - GALEON
Waćmierek - Galeon

3. Opinie o pracodawcach Straszyn
  5. Opinie o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

Opinie o Galeon Sp.z.o.o. Straszyn

Nie przegap nowości o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.!

Ggg

27.11.2017 10:43

To jest jakąś porażka !!! Mieliśmy dziecko chore i ja tez byłam chora nie dali narzeczonemu wolnego mimo tego ze umowy nie miał !! (usunięte przez administratora) mu mogli . tak samo problem ciągle z wolnym . ucinaja pensje bo nie miał ponad 200 godz jego zarobione pieniądze.!!! Jakim prawem . jaki normalny człowiek mając rodzinę i malutkie dziecko tyle godz będzie w pracy siedział!!!
    elektryk

09.11.2017 16:42

ja 8tyś brutto mam

28.10.2017 19:48

Pracują tam mrówki faraonki,szkoda pisać....ludzie bez rozumu,którzy zasuwaja na właścicieli,aby mogli płacić się w luksusie.Istny kołchoz,nie polecam.Zero bhp.... po 10 latach pracy w tym syfie kalectwo murowane...albo cmentarz, wszędzie żelkot nawet w kanapkach.
    maxus 33.1 rs

14.10.2017 19:06

witam mam pytanie czy na straszynie majstrem na montażu na dużych łódkach jest jeszcze Bolo ????
    boss

06.10.2017 07:53

To dowiemy się w końcu ile na jakim stanowisku można średnio wyciągnąć brutto/netto czy nie ... ?
    yaba

28.10.2017 20:47

od 15 zl /h i od 200h na m-c minimum
    Elektryk

02.10.2017 18:05

Wie może ktoś jak dojechać do galeon wislina od samego rogu szkolna bo nie jestem zmotoryzowany duża część ludzi śmiga autami.. a od ul szkolna to kawał drogi zakładu może ktoś wie czy jeździ tam coś jakaś prywatna linie czy coś tego rodzaju
    obserwator

09.08.2017 09:56

Tragedia. Tak jak ktoś napisał praca od rana do nocy , kontrole,kontrole, kapowanie, donosicielstwo , niedługo więcej będzie pilnujących niż pracujących. Ukraincy maja wiekszy szacunek od Polaków. Więc chyba jest coś nie tak.
    tapicer

29.05.2017 18:33

Witam ,rozważam podjęcie pracy w Wiślince na stanowisku tapicer ,posiada Ktoś jakieś info co do :czasu pracy ,stawki,umowy itp z góry dziękuję
    A

27.04.2017 20:59

?
    who

22.02.2017 17:22

8 tsi to po paru latach, obecnie ok 3-4 . stolarz, tynkarz akrobata- każdego biora bo to jak w szkole uczysz sie , nic nie umiesz , kaleka , jezyków nie znasz taki najlepszy cała galeria takich fachowców. A stolarzów brak nawet tylko po szkole nie przychodzą . Za to ukrainców jak na majdanie . I jeden na drugiego zerka jak co sie robi bo gamoń. Na innych działach to samo nie ważne kto i czy coś umie oprócz oddychania i chodzenia liczy sie ilośc mnogo mnogo mnogo ....to dobrze
    pipi

14.12.2016 21:23

ale jaja
    KOT

14.11.2016 12:30

Galeon obecnie szuka samodzielnego stolarza, oferuje zarobki 8tyś brutto. To chyba najlepiej zarabiający stolarz w kraju.
    KOT

17.11.2016 12:26

Sam sprawdź, samodzielny stolarz to dobrze opłacany zawód, ale też uważam że nie aż tak dobrze. (usunięte przez administratora)
    Yyy

24.11.2016 00:02

Jak nie 8 tys lekką reką mam
    fak

10.10.2016 20:49

widać , ze ofert maja sporo wiec raczej zatrudniają ludzi niż zwalniają, najwiecej pracy jest na produkcji i to szukają we wszytskich miastach w Polsce, aplikowalem czekam najakis odzew myslisz ze jak im zaley to szybko sie odezwą?

01.10.2016 13:24

pawcio stocz

04.10.2016 00:23

Hodzi o magazyniera w Straszynie ile dostaje na umowie zlecenia
    pawcio stoczniowiec

30.09.2016 18:46

Panowie ile POLAK dostaje w tej koorporacji jachtowej na ręke minimalnie jaką stawkę na umowę zlecenie godzinową
    pawcio stoczniowiec

30.09.2016 18:33

Witam wszystkich pracowników koncernu Galeon z uwagi że nigdy nie pracowałem w firmie chciałem się spytać ile dostają pracownicy na magazynie na umowie o dzieło netto?
    Zainteresowany

02.09.2016 06:53

@Gość tak rekrutacja na inżyniera jakości rozpoczęta do mnie już dzwonili. @Michał mi chodzi o widełki na danym stanowisku, a nie konkretna oferta. Dobrze zarządzana firma ma takie widełki dla danego stanowiska pracy. Chciałbym uniknąć sytuacji, że pójdę na rozmowę i usłyszę 3 tyś. netto, bo prostu zmarnowałbym swój czas.
    Gość

31.08.2016 14:27

Jestem zainteresowany pracą w Galeonie jako Inżynier Jakości. Czy może rozpoczęli już proces rekrutacji, tj. czy kogoś zaproszono już na rozmowę kwalifikacyjną? Mam kilka ofert pracy, jednak najbardziej chciałbym pracować w Galeonie, a nie wiem czy mam czekać na ewentualne zaproszenie na rozmowę czy dać sobie spokój.
    Gość

31.08.2016 14:26

lol

31.08.2016 12:05

kardio,montażystów-stolarzy (szkutników)stolarze jachtowi to szkutnicy.pozdrawiam

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Galeon Sp.z.o.o.?

Kontakt - Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

Starogardzka 22 83-010 Straszyn

Branża główna: Inwestycje i rynki kapitałowe

zainteresowany

30.08.2016 20:05

Witam Jestem wstępnie zainteresowany pracą w Galeonie na stanowisku inżyniera jakości. Czy ktoś jest mi w stanie podać widełki zarobków dla tego stanowiska? Nie chciałbym marnować czasu mojego i firmy Galeon, jeżeli będą duże rozbieżności finansowe pomiędzy nami.
    Lol

27.08.2016 21:20

Przyjmá każdego dobrego stolarza który ma pojécie I praktyke w montarzach.Brakuje montarzystów na łodziach
    Dział Kadr

09.08.2016 12:07

Dzień dobry, w celu uzyskania szczegółowych informacji dotyczących aktualnie realizowanych rekrutacji w Galeon Sp. z o.o. Sp. k., zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z naszym działem kadr: Dział Kadr Galeon Sp. z o.o. Sp. k. ul. Starogardzka 22 83-010 Straszyn Tel: +48 58 692 69 26,37 E-mail: [email protected] Obecnie prowadzimy rekrutacje na następujące stanowiska: - stolarz/szkutnik - elektryk - mechanik - spawacz TIG, ślusarz - tokarz, frezer - operator CNC - laminiarz/formierz tworzyw sztucznych - zaprawkowicz/szlifierz - lakiernik - tapicer - pracownik ds. nadzoru produkcji - technik organizacji i rozwoju produkcji - planista produkcji - inżynier jakości - starszy specjalista ds. zakupów - kierownik działu technologii - kierownik ds. zakupów i logistyki Chętnie udzielimy Państwu wszystkich niezbędnych informacji.
    Sławek

09.08.2016 22:15

Witam! Interesuje mnie praca na stanowisku Tapicera, doświadczenie mam spore obecnie pracuje 7 rok w Anglii a wcześniej 4 lata w Polsce z tym że nie mam żadnego doświadczenia w szyciu. Ale chętnie chciałbym je zdobyć. Moje pytanie jest takie czy mimo wszystko jest jakaś szansa aby dostać te pracę?
    Sławek

09.08.2016 22:16

09.08.2016 11:30

xyz

09.08.2016 11:52

szukają: stolarz, monter mebli, elektryk, mechanik, laminiarz, zaprawkowicz, spawacz, tokarz, frezer, montażysta, tapicer, lakiernik, planista produkcji, inżynier jakości, pracownik ds. nadzoru produkcji, starszy specjalista ds. zakupów, kierownik działu technologii, kierownik ds. zakupów i logistyki, technik organizacji i rozwoju produkcji

08.08.2016 20:56

bolek

09.08.2016 09:03

To otwórz oczy, albo naucz sie szukac w necie. Maja pelno ofert, dla chcacego nic trudnego. Oferma z Ciebie i tyle. Dobrze ze nie pracujesz u nas bo takich tu nie potrzebuja
    ble

08.08.2016 16:12

ble,ble

07.08.2016 23:11

Wwww

09.08.2016 00:19

Mutant jak się pisze prszeklenstwa hiiii dobra alternatywa co analfabeto rz bracie mam nadzieję że u nas nie pracujesz hahaha ukraincy znają lepiej język polski

06.08.2016 23:04

bury

07.08.2016 18:08

Pokaż mi ta oferte, bo nie znalazlem. Obserwuje ich ogloszenia i żadnego przedstawiciela i ksiegowego nie szukaja.

06.07.2016 20:41

DJ

07.07.2016 19:26

Ja Ci powiem.Fachowców została garstka.A jak szef będzie dalej robił to co robi teraz,to kiedyś zostanie sam na hali produkcyjnej.Ci co pracują wiedzą o czym mówię.Osobiście nic do szefa nie mam,ale źle się ostatnio dzieje.

05.07.2016 19:43

Fvj

06.07.2016 19:57

Widać że sieroty na kuroniu siedzą i tu prowokują nic się nie dowiecie hahaha

02.07.2016 18:29

Djv

04.07.2016 01:02

Tu to jedynie może dostać ......
    Bbbb

01.07.2016 23:53

A kto chce to pracuje

01.07.2016 22:56

placebo

02.07.2016 13:44

Witam; Chciałbym skontaktować się z jakimś stolarzem z firmy Galeon aby dowiedzieć się jak w praktyce wygląda praca w tej firmie na podstawie wymagań firmy, które można znaleźć w internecie a są one takie : _wykonywanie elementów drewnianych lub drewnopodobnych na podstawie dokumentacji, rysunków technicznych Moje pytanie do zdania powyżej jest takie. Czy te rysunki są cadowskie ? Czy dostajesz te rysunki i od tej pory samodzielnie trzeba wykonać zadanie? Czy pracujecie w grupie czy jedna osoba otrzymuje rysunek jednego mebla? Pytam ponieważ aktualnie pracuję w małej stolarni i o profesjonalnych rysunkach cadowskich mogę zapomnieć. Np. gdy jest do wykonania kuchnia to otrzymuje tylko wizualizację oraz gabaryty poszczególnych szafek i to wszystko. Na pewno nie ma rysunków szczegółowych oraz wszystkich wymiarów, dlatego zadałem takie pytanie jak to jest w firmie Galeon? Kolejne wymaganie firmy Galeon dla stolarza jest takie : -dobór odpowiednich gatunków drewna lub materiałów drewnopodobnych, klejów, farb, lakierów w zależności od ich właściwości i przeznaczenia. Czy to stolarz musi decydować o doborze materiału czy lakieru czy jest to określone w specyfikacji mebla w rysunku? Oczywiście bardzo chciałbym pracować w tej firmie ze względu, że można nabyć bardzo ciekawe doświadczenie ale zanim chciałem wysłać CV to dlatego tu jestem z moimi pytaniami. Szukam osoby która tam pracuje i która wyjaśniłaby jak ta praca wygląda w praktyce bo może jest tak , że praca jest poza moim zasięgiem jeśli chodzi o doświadczenie? Bardzo proszę ludzi dobrej woli z tej firmy aby skontaktowali się ze mną. Mieszkam w Starogardzie Gd. i trzeba przyznać, że trudno w tym regionie o pracę w stabilnej firmie. Jeśli chodzi o stolarstwo to jest tu dużo małych stolarni zatrudniających do 10 osób. Praca w takich firmach sprawia, że człowiek w ogóle się nie rozwija. Tacy stolarze nie inwestują w maszyny nie mówiąc już o tym, że płace u nich są niskie a o urlopie można pomarzyć. Rysunki są nieprecyzyjne bo nie ma dobrej kadry projektantów. Prowadzi to często do błędów na etapie produkcji bo nie ma informacji w rysunku że coś ma być wykonane nie standardowo. Przepływ informacji jest bardzo mały. Bynajmniej tak jest obecnie w mojej firmie i jestem tym mocno zmęczony bo trwa już to ponad 7 lat. W najbliższej przyszłości mam do wyboru albo poszukać sobie lepiej płatną pracę i ciekawszą albo trzeba będzie wyemigrować chociaż to słowo nawet trudno przechodzi przez usta wiedząc, że ma się dwójkę dzieci. Dlatego proszę dobrych ludzi o pomoc w uzyskaniu informacji jak wygląda w praktyce praca w firmie Galeon na stanowisku stolarz lub monter mebli. [email protected] Pozdrawiam.
    Placebo

09.07.2016 08:01

hhhhh Nie jestem idiotą ale skoro nie umiesz inaczej w bardziej kulturalny sposób się wyrażać to widać że masz problem ze sobą. Nigdy tutaj nie używałem obraźliwych słów do kogokolwiek ale Twój język wypowiedzi jest żałosny
    Tadzik

26.06.2016 15:34

Ty to chyba nie umiesz szukać w necie, ofert maja mnóstwo. Tobie to wszystko chyba trzeba podać na tacy. Oferma z Ciebie. Ale z tego co wiem takich tam nie potrzebują.
    Bjg

25.06.2016 20:25

Cyrk jakiś potrzebują ludzi do pracy caly czas
    Solar

24.06.2016 21:34

Oferty pracy sa tez w posredniaku, jezeli ktos lubi. W stolarni praca od 07:00 - 15:00 z opcja do 17:00 max 18:00 Przerwy 10:00 - 10:30 i 15:00 - 15:20. W soboty praca od 07:00 - 12:00 max 14:00. Przerwa 10:00 - 10:20. Praca wymagajaca fizycznie. 10 h na nogach daje sie we znaki. Bola nie tylko nogi. Praca wymagajaca rowniez doswiadczenia stolarskiego i myslenia. Produkowane meble sa dosc wysokiej jakosci. Wyposazenie stolarni OK. Stolarni jest kilka. Na kazdej conajmniej dwie formatowki, frezarka itp. Elektronarzedzia w wiekszosci Festool. Zarobki! 8000 miesiecznie/brutto, to max i raczej ciezko to zarobic. Wychodziloby okolo 25 zl/h netto. Na starcie raczej ponizej 20 zl/h, co i tak powinno dac okolo 4000 zl netto miesiecznie. Duzo czy malo, nie wiem. Kazdy ma swoja miarke. Jezeli chodzi o Waldka, to uwazam, ze bardzo sympatyczny i fajny gosc. Mnie nie molestuje! Hie hie. A opinie, ze nic nie robi sa wg mnie przesadzone. Brygadzisci tez OK. Ogolnie rzecz biorac fajny zespol. Wczoras sie "lekko wysprzeglilem" pod koniec dnia i dalbym pewnie ciala, ale podszedl kolega i powiedzial tylko "docisnij mocno". I poszlo. Dzieki M. Jak na tak duza firme (fabryke) mysle, ze nie jest zle. Polecam dla chcacych powaznie pracaowac i przy okazji zdobyc nowe doswiadczenia. pracowalem w kilku firamach i mam wrazenie, ze moja opinia przynajmniej ociera sie o obiektywizm. Za ewentualne opinie i komentarze z gory dziekuje, takze hejtujacym.
    Solar

24.06.2016 21:15

Praca w Galeon? Wystarczy wpisac na www "Galeon praca".
    yaba

22.06.2016 18:33

stek bzdur , jak sie pracuje a nie ściemnia i chowa po kiblach to nawet Walduś sie nie czepia a jest ok. O prace trzeba dbać za darmo to mozna w ryja dostać. Praca jest dla chetnych i dziś nie jutro
    Ggg

20.06.2016 16:34

Jutro
    Nn

18.06.2016 15:12

Tak jutro

Zostaw merytoryczną opinię o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.