Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

Straszyn

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 207 ocen.

Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.
3 207

Opinie o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

Paulina

@bartek, informacje na temat zarobków jakie w danej firmie możesz uzyskać rzadko kiedy są zdradzane na forum publicznym. Myślę, że w większości przypadków powodem tego, jest fakt, iż niektóre firmy wynagradzają pracowników ze względu na staż, doświadczenie czy fach w ręku. Najlepiej więc swoje pytania kieruj bezpośrednio do pracodawcy firmy Galeon. Dane kontaktowe znjadziesz tu -->http://galeon.pl/pl/kontakt/

   
Grzegorz

Niektóre osoby dają sobie prawo oceniania zwierzchników w firmie zupełnie jakby wszystko wiedzieli???

   
Były wyswobodzony galeończyk
@Grzegorz 07.06.2018 16:08

Rudy rudy rydz , dużo wymaga w zamian nie daje nic .

   
bartek

witam,mam 20letnie doswiadczenie na stanowisku slusarz-spawacz,moje pytanie jak wyglada praca na tym stanowisku,ile moge zarobic?Jaka umowa?

   
Paulina

@rudy,a możesz coś więcej powiedzieć na temat specyfiki pracy w Galeonie? Czy są jakieś miejsca pracy dla kobiet i jak są traktowane? Widziałam,że ostatnio pojawiło się sporo ogłoszeń rekrutacyjnych tej firmy. Może ktoś na nie aplikował i chce się podzielić z nami swoimi wrażeniami?

   
rudy

firma dosc specyficzna , grono majstrow i reszty kierownikow bez kwalifikacji udaje w oczach szefa ze wszystko jest w porzadku nawet ukraincy juz uciekaja co poznali smak nic nierobienia albo robienia i opierdalania ze wszystk jest zle firma narzeka na brak ludzi wystarczy zatrudnic mlodych na staz na rozne dzialy tak jak sie nauczy tak bedzie pracowal do konca

   
Daniel

Czy jest jakiś powód , że tak rzadko zaglądacie na ten wątek?

   
DZIDZIA

MÓGŁBY KTOŚ POWIEDZIEĆ COŚ NA TEMAT PRACY MAGAZYNIERA, FORMĘ RODZAJ UMOWY I ZAROBKI, DZIĘKI I POZDRAWIAM

   
Kandydat

Słyszałem o firmie sporo dobrego. Czy firma potrzebuje ludzi?

   
Ccc

Najlepsza heca była ostatnio jak gość przyszedł mierzyć zapylenie a na montażu tego dnia został wydany całkowity zakaz szlifowania żeby pyłu za dużo nie było hehe ogólnie to firma wypłacalna ale podejście do pracownika straszne jak dasz się zastraszyc to będziesz tyrał nawet od 7 do 23 pełno Ukraińców którzy siedzą i dłbuią w nosie nic nie robią tylko patrzą gdzie by tu usiąść ale czepiają się tylko Polaków którzy mają czasem nawet tylko 2 złote więcej od nich albo i mniej bo Państwo z Ukrainy na każdy powrót ma o złotówkę podwyżkę czyli statystycznie co pół roku

   
Elektron

Witam, jak ma sie sytuacja u elektrykow? Sytuacja jak ponizej opisana? Czyli lipa (usunięte przez administratora) i konfidenci, czy jakas w miare ekipa i robota idzie? Jak z zarobkami, od ilu na h staruja ludzie z doświadczeniem (elektryk z Sunreef:))

   
Janek

Ukrainki ładne u was pracują ?

   
Jacek
@Janek 20.02.2018 22:37

Same pasztety i to malo w dodatku

   
Jarek 29

Tak dziwnej firmy jeszcze w życiu nie widziałem! Wszyscy kradną łącznie z dyrektorami i księgowymi! Szok. Większość włazi w tyłek właścicielowi który chyba nie bierze od dłuższego czasu tabletek ! Ostatnio policja znalazła różne części wyposażenia jachtu o wartości ponad300tys PLN których właścicielem jest Galeon a w magazynie i księgowości wszystko się zgadza? Pracownicy są traktowani jak robotnicy przymusowi w czasie wojny! Dyrekcja kierownicy masjtrowie to jedna skorumpowana banda . Kapusta i Tomek w okularach z Wislinki kasują działkę od Balickiego o Boczka i innych podwykonawców za ludzi! A szef tego nie widzi! DOM Wariatów . Nie polecam

   
Były pracownik
@Jarek 29 09.12.2017 18:12

Dokładnie tak jak piszesz ,Baluś kasuje kasę za ludzi na śmieciowych umowach .wszyscy ci majstrowie ,kierownik produkcji to klika ,psychiczni ,mają pracownika w (usunięte przez administratora) .Gdyby ich zwolnili i zatrudnili normalnych z kwalifikacjami i podejściem do pracownika było by zupełnie inaczej .

   
Dariusz

Jeśli masz takie spostrzeżenia to dlaczego nie zgłaszasz tam gdzie powinni się to zgłaszać tylko piszesz na forum. W jakim celu???

   
Były pracownik
@Dariusz 07.01.2018 19:20

W tej firmie nigdy nie zostaniesz wysłuchany ,góra nie wie co się dzieje na produkcji bo majstrowie wszystko tuszują .Walka z nimi to walka z wiatrakami .A Miś na to pozwala .

   
belzebub

piszecie bzdury , galeon wymagajakosci produktu oraz dyscypliny jak spojrzycie w internet do jachty sa najwyzszej jakosci wiec jesli ukraincy sa bardziej szanowani wynika z tego ze sie znaja na robocie , pozatym pracuja tam sami fachowcy ... skoro potrzebujesz caly zestaw narzedzi a nie masz wiedzy to otowrz swoja firme sam zarabiaj i sie martw , wiadomo zarobki mniejsze niz na zachodzie ale za to mozecie podziekowac swoim politykom i calej reszcie biurokracji , reasumujac wasze lamenty i siedzenie na (usunięte przez administratora) i tak w rezultacie wyniosa mniej niz bysicie zarobili w galeonie , selekcja jest odpowiednia do umiejetnosci po co trzymac przecietniakow skoro i tak juz sa ... w odatku trzeba ich garnac z ukrainy. wiec nie plakac ze sa zasady jesli sa zasady firma sie rozwija zawsze a patologia sie zdarza wszedzie bez wyjatku amen

   
Były pracownik
@belzebub 12.01.2018 18:01

Kto się zna na robocie ? Ukraińcy ?hahaha czyli ci bez kwalifikacji cukiernicy ,piekarze itd ????Ci których my fachowcy wykwalifikowani przyuczalismy a potem nas Polaków zwolniluscie a tania siła robocza z Ukrainy została ?Ze mną tak zrobiliście Brawo wy !nie pieprz chłopie bo wyczuwam majstra .

   
Bezpodstawnie zwolniony

Zgadzam się z poprzednimi opiniami.Nie polecam nikomu pracy w Galeon Straszyn a tym bardziej w oddziale Wislinka.Policja zakładowa ,mandaty finansowe za wszystko nawet za jedzenie w trakcie pracy ,pobyt w WC ,kamery mnożą się w każdym kącie .To (usunięte przez administratora) ! Mało tego wszyscy majstrowie to klika ,mają swoich lizusów ktorym przyznają podwyżki i premie .Pracujesz a raczej zap... jak wół ,nonstop czepianie się że coś nie tak ,nadgodziny to norma ,czasem jak jacht schodzi 23 godz w pracy w ciągłości .Non stop stres ,nerwy ,okropna atmosfera pracy ,niedocenianie .Możesz dać z siebie wszystko a i tak na wypłacie cię wyroluja . Podwyżki ?Obiecanki ! Po latach pracy zwolnią cie ,jako powód wypowiedzenia wypiszą oszczerstwa ,kłamstwa ,zrobią ciebie wrogiem firmy ,mimo że do tej pory uważali cię za dobrego pracownika .Klika zakłamanych ludzi . Ja zjadłem nerwy ,byłem wykończony psychicznie i fizycznie,wracałem do domu sfrustrowany. A co do jakości ,proszę was nie ściemniajcie że Galeon to jakość ,czego klient nie widzi tego mu nie żal. Szczerze to w Galeon przydałby by się balot inspekcji pracy ,ale oni i tam mają wtyki.Pracownicy którzy zostali bezpodstawnie zwolnieni ,a jest ich pełno ,obciążeni finansowo za cos czego nie zrobili (tak na do widzenia ) powinni złożyć pozew zbiorowy ,bo to co tam się wyprawia kwalifikuje się pod mobbing .

   
Albatros

Witam wszystkich jestem byłym pracownikiem w Galeonie pracowałem przez rok czasu, w tej firmie jest straszny (usunięte przez administratora) ukraincy są lepiej traktowani niż Polacy. A brygadzista jeden z drugi powinni iść się leczyć do psychiatry. Do toalety w trakcie pracy zakazano nam wychodzić. Całe hale są obłożone kamerami przynajmniej ta na której ja pracowałem była po co te kamery ? Firma Galeon nie ma żadnego pożądanego schematu działania więc dziwie się że to coś jeszcze istnieje i że w ogóle można tam jeszcze co kolwie poskładać do kupy. Straszny (usunięte przez administratora) nie polecam.

   
Lidia

Pytanie do kadr. Obecnie poszukują państwo pracownika na stanowisko ds. HR. Prosze o informacje nt wynagrodzenia. Czy są jakies widełki?

   
Diablo
@Lidia 29.11.2017 17:29

to HR? czy wózki widłowe? zdecyduj się...

   
Ggg

To jest jakąś porażka !!! Mieliśmy dziecko chore i ja tez byłam chora nie dali narzeczonemu wolnego mimo tego ze umowy nie miał !! (usunięte przez administratora) mu mogli . tak samo problem ciągle z wolnym . ucinaja pensje bo nie miał ponad 200 godz jego zarobione pieniądze.!!! Jakim prawem . jaki normalny człowiek mając rodzinę i malutkie dziecko tyle godz będzie w pracy siedział!!!

   
elektryk

ja 8tyś brutto mam

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
....
@hjakai 28.07.2016 21:24

....

   
Ja

Pracują tam mrówki faraonki,szkoda pisać....ludzie bez rozumu,którzy zasuwaja na właścicieli,aby mogli płacić się w luksusie.Istny kołchoz,nie polecam.Zero bhp.... po 10 latach pracy w tym syfie kalectwo murowane...albo cmentarz, wszędzie żelkot nawet w kanapkach.

   
maxus 33.1 rs

witam mam pytanie czy na straszynie majstrem na montażu na dużych łódkach jest jeszcze Bolo ????

   
boss

To dowiemy się w końcu ile na jakim stanowisku można średnio wyciągnąć brutto/netto czy nie ... ?

   
yaba
@boss 06.10.2017 07:53

od 15 zl /h i od 200h na m-c minimum

   
Elektryk

Wie może ktoś jak dojechać do galeon wislina od samego rogu szkolna bo nie jestem zmotoryzowany duża część ludzi śmiga autami.. a od ul szkolna to kawał drogi zakładu może ktoś wie czy jeździ tam coś jakaś prywatna linie czy coś tego rodzaju

   
obserwator

Paulina zauważyłem że jesteś bardzo aktywna na tym forum. Z jakiego powodu jesteś taka dociekliwa? Jesteś pracownikiem ? zwykła ciekawość ? czy też masz za zadanie monitorowanie tego forum? Nie udawaj naiwnej że monitoring to względy bezpieczeństwa. Roman dosyć dokładnie to opisał. Bhp-owcy są od szpiclowania i nakładania kar a nie od zapewnienia bezpieczeństwa higieny pracy. Zasada znana jeszcze z dawnych lat wprowadzanie terroru, zastraszania, szantaż. Trafnie Roman porównał warunki do Korei Płn. Jakieś niby agencje pracy którym ktos pozwala zbijać majątek na fikcyjnym pośrednictwie. Ale to powinien być problem do wyjaśnienia dla odpowiednich służb. Monitoring to sposób na zastraszanie i terror. Roman najlepiej to opisał.

   
Paulina

@Teo czy w takim razie możesz też napisać, dlaczego dokładniej już nie pracujesz w Galeonie? Czy to był Twój osobisty wybór, czy też może sytuacja Cię do tego zmusiła? Czy możesz odnieść się też do kwestii monitoringu - czy jest on zamontowany ze względów bezpieczeństwa?

   
Paulina

@Roman, warunki, które opisujesz rzeczywiście mogą zniechęcać do pracy w Galeon Sp.z.o.o. Sp.K. Czy kamery i inne nazwę to procedury bezpieczeństwa, są w firmie z jakiegoś konkretnego powodu? Zwykle jeśli w jakimś miejscu jest monitoring to wynika to z właśnie ze względów bezpieczeństwa, czy tutaj też tak jest?

   
Roman

Byłem, popracowałem, podziękowałem Na początku chciałbym zacząć od tego, że dziwie się, że firma jest w stanie produkować jeszcze te jachty przy tak dziwniej organizacji pracy, to akurat plus dla "niej" iż mimo braku materiału, narzędzi, czasu, miejsca,jakichkolwiek planów, schematów można coś tam poskładać do kupy. Co prawda kosztem pracowników, ale jakoś to idzie i produkt finalny wyjeżdża więc co najważniejsze wynagrodzenie wypłacają- przynajmniej mi:) *Kontrola pracownicza na poziomie Korei Północnej-nawet w kiblu stoi "Waldek" i patrzy kto za długo sika itp. Kamery, kontrole, centrum dowodzenia pracownikami. W sporo projektach uczestniczyłem, ale takie coś pierwszy raz widziałem. * Nie można nawet kanapek i odzieży przynieść w plecaku, bo jest kategoryczny zakaz ich wnoszenia. Wszystko musi być w reklamówkach najlepiej przeźroczystych, więc jak ktoś dojeżdża komunikacją miejską to jak cygan. * Warunki sanitarne tragedia 8 prysznicy i kilkaset osób na produkcji. Przed przerwą nawet nie ma jak rąk umyć bo dozowniki na mydło widzą je chyba jak PIP wpada albo i nie wpada. Tak jest w całej firmie warunki sanitarne jak w Prypeci. Wracasz z pracy i się drapiesz, bo w tych 8 prysznicach i podobnej ilości umywalkach się nie umujesz. * Na głównej hali gdzie produkuje się łodzie pracują wszyscy: stolarze, laminatorzy, malarze, mechanicy, elektrycy.... jeden szlifuje a drugi 2 metry dalej maluje a między nimi stolarz co coś tam tnie.Praca w łodziach to już w ogóle tragedia, bo na 2-3 m2 pracuje 5-6 naraz - terminy oczywiście i w dodatku każdy coś tam tnie, szlifuje majstruje bo ustać nie można nawet na chwile. * Kategoryczny zakaz telefonów, jak spojrzysz na telefon która jest godzina to masz nieprzyjemności albo zwolnienie. * Żelkot jest wszędzie, w nosie na odzieży, w płucach a u niektórych nawet w kanapkach bo widziałem też takich co tam jedzą na hali bo już im w życiu wszystko jedno i nie chce im się iść na stołówkę, w której jest i tak tylko ciepła woda. Nawet nie ma jak sobie podgrzać jedzenia. *BHP tam nawet nikt nie wie co to jest i co oznaczają te 3 litery nie chcę nie rozpisywać na ten temat po prostu nie ma, środków ochrony bezpośredniej też. Wracasz najedzony pyłem, bo jest tam go pełno w powietrzu skoro na głównej hali się szlifuje epoksydy i inne wynalazki * Trzonem firmy są UA, fachowcy chyba już dawno pouciekali albo nigdy tam ich nie było nie wiem. *Szatnie są lepsze na Stoczni Gdańsk... Nie polecam chyba, że lubisz syf na maxa.

   
Teo
@Roman 26.08.2017 20:17

Jako były pracownik potwierdzam i nie polecam.

   
Paulina

@obserwator dlaczego twoim zdaniem to właśnie obywatele Ukrainy cieszą się większym szacunkiem w firmie? Opowiesz coś więcej na temat współpracy Polaków i Ukraińców w Galeonie?

   
obserwator

Tragedia. Tak jak ktoś napisał praca od rana do nocy , kontrole,kontrole, kapowanie, donosicielstwo , niedługo więcej będzie pilnujących niż pracujących. Ukraincy maja wiekszy szacunek od Polaków. Więc chyba jest coś nie tak.

   

Zostaw opinię o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K. - Straszyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.