Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

Straszyn

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 209 ocen.

Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.
3 209 6 1

Opinie o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Paulina

@Pracownik, skoro na forum ktoś pyta a ja mam możliwość udzielenia danej osobie informacji to to robię. Od danej osoby zależy czy chce się udać na rozmowę kwalifikacyjną czy też nie. W podjęciu decyzji mogą posłużyć jej komentarze, jakie widnieją na forum. Jeszcze raz powtarzam, moim zadaniem nie jest wybielenie firmy ani też działanie na jej niekorzyść. Swoje komentarze próbuje sprowadzić na taki tor, by odpowiedzi udzielane przez Was były jak najbardziej rzetelne. Nie jest jednak tajemnicą, że najczęściej swoje zdanie na forum wyrażają osoby, którym praca w danej firmie nie odpowiadała, co za tym idzie - większość komentarzy jest negatywnych. Stąd też moja dociekliwość, którą Ty mogłeś odczytać jako "wybielanie firmy"

Paulina

@Pracownik, Twoje przypuszczenia są nietrafne. Nie jestem pracownikiem firmy Galeon, jestem moderatorem tego forum. Moje pytania mają ukierunkować Was do tego, by dzielić się opiniami o firmie. Czy znajdzie się na forum jeszcze jakaś osoba, która pracuje w Galeon i podzieli się z nami swoimi obserwacjami?

Pracownik
@Paulina 10.07.2018 08:24

To dlaczego panno Paulinów tak bardzo Pani reklamuję firmę galeon na tej stronie? Podając linki, dopytująć się o szczegóły i atmosferę pracy tak samo jak o relację pomiędzy Polakami a Ukraińcami. Stara się pani wybielić firmę? Każdy który z niej odchodzi cieszy się jak dziecko że uciekł z tego syfu i tych (usunięte przez administratora) ludzi z kadry zarządzającej????

Paulina

@Kuba, na stronie głównej firmy Galeon nie widnieje żadna informacja odnośnie rekrutacji, lecz możesz zaczerpnąć szerszych informacji poprzez ich formularz kontaktowy -->>http://galeon.pl/pl/kontakt/ .

Pracownik
@Paulina 26.06.2018 13:40

Pani Paulina jest Pracownikiem dzisiaj kadr w firmie galeon, i w chodzi w skład i funkcje nadzorowania pracowników produkcji i dalszego ich karania poprzez straż przemysłową obecnie nadzór produkcji a potocznie super glina super pies od pilnowania i karania ludzi. Pozdrawiamy firmę galeon

Gość
@Pracownik 05.07.2018 11:48

A teraz przeczytaj co napisałeś... Skończyłeś chociaż 8 klas?

GS

Ostatnio cos niedobrego się dzieje w firmie.Tyle wartościowych wieloletnich pracowników odchodzi.I nikt nie zwraca na to uwagi.A to nie koniec.

Były pracownik
@GS 22.06.2018 22:22

Ostatnio ?chyba od długiego czasu ,firma nie szanuje pracownika ,cyganie ba premiach i w nadgodzinach ,do tego wieczny stres ,wszystko źle .Brak słów ,ludzie pracujący od lat są nikim ,pionki w grze .Cała kadra kierowników ma cię w (usunięte przez administratora) i knują za twoimi plecami .Ja wkoncu pracuje bezstresowo już po Galeonie .Mogę tylko podziękować za przysługę całej kadrze Galeonu ,zwolnili mnie a raczej uwolnili .

Kuba

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje?

Paulina

@bartek, informacje na temat zarobków jakie w danej firmie możesz uzyskać rzadko kiedy są zdradzane na forum publicznym. Myślę, że w większości przypadków powodem tego, jest fakt, iż niektóre firmy wynagradzają pracowników ze względu na staż, doświadczenie czy fach w ręku. Najlepiej więc swoje pytania kieruj bezpośrednio do pracodawcy firmy Galeon. Dane kontaktowe znjadziesz tu -->http://galeon.pl/pl/kontakt/

Grzegorz

Niektóre osoby dają sobie prawo oceniania zwierzchników w firmie zupełnie jakby wszystko wiedzieli???

Były wyswobodzony galeończyk
@Grzegorz 07.06.2018 16:08

Rudy rudy rydz , dużo wymaga w zamian nie daje nic .

bartek

witam,mam 20letnie doswiadczenie na stanowisku slusarz-spawacz,moje pytanie jak wyglada praca na tym stanowisku,ile moge zarobic?Jaka umowa?

Paulina

@rudy,a możesz coś więcej powiedzieć na temat specyfiki pracy w Galeonie? Czy są jakieś miejsca pracy dla kobiet i jak są traktowane? Widziałam,że ostatnio pojawiło się sporo ogłoszeń rekrutacyjnych tej firmy. Może ktoś na nie aplikował i chce się podzielić z nami swoimi wrażeniami?

rudy

firma dosc specyficzna , grono majstrow i reszty kierownikow bez kwalifikacji udaje w oczach szefa ze wszystko jest w porzadku nawet ukraincy juz uciekaja co poznali smak nic nierobienia albo robienia i opierdalania ze wszystk jest zle firma narzeka na brak ludzi wystarczy zatrudnic mlodych na staz na rozne dzialy tak jak sie nauczy tak bedzie pracowal do konca

Daniel

Czy jest jakiś powód , że tak rzadko zaglądacie na ten wątek?

DZIDZIA

MÓGŁBY KTOŚ POWIEDZIEĆ COŚ NA TEMAT PRACY MAGAZYNIERA, FORMĘ RODZAJ UMOWY I ZAROBKI, DZIĘKI I POZDRAWIAM

Kandydat

Słyszałem o firmie sporo dobrego. Czy firma potrzebuje ludzi?

Ccc

Najlepsza heca była ostatnio jak gość przyszedł mierzyć zapylenie a na montażu tego dnia został wydany całkowity zakaz szlifowania żeby pyłu za dużo nie było hehe ogólnie to firma wypłacalna ale podejście do pracownika straszne jak dasz się zastraszyc to będziesz tyrał nawet od 7 do 23 pełno Ukraińców którzy siedzą i dłbuią w nosie nic nie robią tylko patrzą gdzie by tu usiąść ale czepiają się tylko Polaków którzy mają czasem nawet tylko 2 złote więcej od nich albo i mniej bo Państwo z Ukrainy na każdy powrót ma o złotówkę podwyżkę czyli statystycznie co pół roku

Elektron

Witam, jak ma sie sytuacja u elektrykow? Sytuacja jak ponizej opisana? Czyli lipa (usunięte przez administratora) i konfidenci, czy jakas w miare ekipa i robota idzie? Jak z zarobkami, od ilu na h staruja ludzie z doświadczeniem (elektryk z Sunreef:))

Janek

Ukrainki ładne u was pracują ?

Jacek
@Janek 20.02.2018 22:37

NIE same paszczury w dodatku mało

Jacek
@Janek 20.02.2018 22:37

Same pasztety i to malo w dodatku

Jarek 29

Tak dziwnej firmy jeszcze w życiu nie widziałem! Wszyscy kradną łącznie z dyrektorami i księgowymi! Szok. Większość włazi w tyłek właścicielowi który chyba nie bierze od dłuższego czasu tabletek ! Ostatnio policja znalazła różne części wyposażenia jachtu o wartości ponad300tys PLN których właścicielem jest Galeon a w magazynie i księgowości wszystko się zgadza? Pracownicy są traktowani jak robotnicy przymusowi w czasie wojny! Dyrekcja kierownicy masjtrowie to jedna skorumpowana banda . Kapusta i Tomek w okularach z Wislinki kasują działkę od Balickiego o Boczka i innych podwykonawców za ludzi! A szef tego nie widzi! DOM Wariatów . Nie polecam

Były pracownik
@Jarek 29 09.12.2017 18:12

Dokładnie tak jak piszesz ,Baluś kasuje kasę za ludzi na śmieciowych umowach .wszyscy ci majstrowie ,kierownik produkcji to klika ,psychiczni ,mają pracownika w (usunięte przez administratora) .Gdyby ich zwolnili i zatrudnili normalnych z kwalifikacjami i podejściem do pracownika było by zupełnie inaczej .

Dariusz

Jeśli masz takie spostrzeżenia to dlaczego nie zgłaszasz tam gdzie powinni się to zgłaszać tylko piszesz na forum. W jakim celu???

Były pracownik
@Dariusz 07.01.2018 19:20

W tej firmie nigdy nie zostaniesz wysłuchany ,góra nie wie co się dzieje na produkcji bo majstrowie wszystko tuszują .Walka z nimi to walka z wiatrakami .A Miś na to pozwala .

belzebub

piszecie bzdury , galeon wymagajakosci produktu oraz dyscypliny jak spojrzycie w internet do jachty sa najwyzszej jakosci wiec jesli ukraincy sa bardziej szanowani wynika z tego ze sie znaja na robocie , pozatym pracuja tam sami fachowcy ... skoro potrzebujesz caly zestaw narzedzi a nie masz wiedzy to otowrz swoja firme sam zarabiaj i sie martw , wiadomo zarobki mniejsze niz na zachodzie ale za to mozecie podziekowac swoim politykom i calej reszcie biurokracji , reasumujac wasze lamenty i siedzenie na (usunięte przez administratora) i tak w rezultacie wyniosa mniej niz bysicie zarobili w galeonie , selekcja jest odpowiednia do umiejetnosci po co trzymac przecietniakow skoro i tak juz sa ... w odatku trzeba ich garnac z ukrainy. wiec nie plakac ze sa zasady jesli sa zasady firma sie rozwija zawsze a patologia sie zdarza wszedzie bez wyjatku amen

Były pracownik
@belzebub 12.01.2018 18:01

Kto się zna na robocie ? Ukraińcy ?hahaha czyli ci bez kwalifikacji cukiernicy ,piekarze itd ????Ci których my fachowcy wykwalifikowani przyuczalismy a potem nas Polaków zwolniluscie a tania siła robocza z Ukrainy została ?Ze mną tak zrobiliście Brawo wy !nie pieprz chłopie bo wyczuwam majstra .

Bezpodstawnie zwolniony

Zgadzam się z poprzednimi opiniami.Nie polecam nikomu pracy w Galeon Straszyn a tym bardziej w oddziale Wislinka.Policja zakładowa ,mandaty finansowe za wszystko nawet za jedzenie w trakcie pracy ,pobyt w WC ,kamery mnożą się w każdym kącie .To (usunięte przez administratora) ! Mało tego wszyscy majstrowie to klika ,mają swoich lizusów ktorym przyznają podwyżki i premie .Pracujesz a raczej zap... jak wół ,nonstop czepianie się że coś nie tak ,nadgodziny to norma ,czasem jak jacht schodzi 23 godz w pracy w ciągłości .Non stop stres ,nerwy ,okropna atmosfera pracy ,niedocenianie .Możesz dać z siebie wszystko a i tak na wypłacie cię wyroluja . Podwyżki ?Obiecanki ! Po latach pracy zwolnią cie ,jako powód wypowiedzenia wypiszą oszczerstwa ,kłamstwa ,zrobią ciebie wrogiem firmy ,mimo że do tej pory uważali cię za dobrego pracownika .Klika zakłamanych ludzi . Ja zjadłem nerwy ,byłem wykończony psychicznie i fizycznie,wracałem do domu sfrustrowany. A co do jakości ,proszę was nie ściemniajcie że Galeon to jakość ,czego klient nie widzi tego mu nie żal. Szczerze to w Galeon przydałby by się balot inspekcji pracy ,ale oni i tam mają wtyki.Pracownicy którzy zostali bezpodstawnie zwolnieni ,a jest ich pełno ,obciążeni finansowo za cos czego nie zrobili (tak na do widzenia ) powinni złożyć pozew zbiorowy ,bo to co tam się wyprawia kwalifikuje się pod mobbing .

Albatros

Witam wszystkich jestem byłym pracownikiem w Galeonie pracowałem przez rok czasu, w tej firmie jest straszny (usunięte przez administratora) ukraincy są lepiej traktowani niż Polacy. A brygadzista jeden z drugi powinni iść się leczyć do psychiatry. Do toalety w trakcie pracy zakazano nam wychodzić. Całe hale są obłożone kamerami przynajmniej ta na której ja pracowałem była po co te kamery ? Firma Galeon nie ma żadnego pożądanego schematu działania więc dziwie się że to coś jeszcze istnieje i że w ogóle można tam jeszcze co kolwie poskładać do kupy. Straszny (usunięte przez administratora) nie polecam.

Lidia

Pytanie do kadr. Obecnie poszukują państwo pracownika na stanowisko ds. HR. Prosze o informacje nt wynagrodzenia. Czy są jakies widełki?

Diablo
@Lidia 29.11.2017 17:29

to HR? czy wózki widłowe? zdecyduj się...

Ggg

To jest jakąś porażka !!! Mieliśmy dziecko chore i ja tez byłam chora nie dali narzeczonemu wolnego mimo tego ze umowy nie miał !! (usunięte przez administratora) mu mogli . tak samo problem ciągle z wolnym . ucinaja pensje bo nie miał ponad 200 godz jego zarobione pieniądze.!!! Jakim prawem . jaki normalny człowiek mając rodzinę i malutkie dziecko tyle godz będzie w pracy siedział!!!

elektryk

ja 8tyś brutto mam

anonim

(usunięte przez administratora)

szczery

pracowałem w galeonie 7 lat jak rządził stary szef było wszystko ok.zaczoł rządzić młody zarobki spadły o 50 procęt. zatrudnił behapowców ,którzy mieli za zadanie dawac ludzią mandaty,złapali kogos na fajce 500 zł lub zwolnienie.za byle co były mandaty.kamery zamontowali. mieli krótko falówki jeden siedział obserwował monitory drugi latał.a zarobki nawet 2 tys nie zarobisz,chyba że na własnej działalności.lub dupe liżesz czy kapujesz to możesz zarobić,normalny człowiek na pewno tam nie zarobi.sam fakt że zatrudniają tam ukraińców mówi sam za siebie.i musisz uważać co mówisz,mało komu można tam ufać,

czarny
@szczery 10.07.2016 22:26

Ja też tam pracowałem ,ale takich cudów jak Ty opisujesz to nie widziałem. Twoja szczerość to zwykła lipa.

hjakai
@szczery 10.07.2016 22:26

To nie sa behapowcy. Jeden to wujek wlasciciela a drugi to byly policjant. Nic nie robiac zarabiaja duze pieniadze

kiju
@szczery 10.07.2016 22:26

TO NIE SĄ BEHAPOWCY !!!!!!

....
@hjakai 28.07.2016 21:24

....

Ja

Pracują tam mrówki faraonki,szkoda pisać....ludzie bez rozumu,którzy zasuwaja na właścicieli,aby mogli płacić się w luksusie.Istny kołchoz,nie polecam.Zero bhp.... po 10 latach pracy w tym syfie kalectwo murowane...albo cmentarz, wszędzie żelkot nawet w kanapkach.

maxus 33.1 rs

witam mam pytanie czy na straszynie majstrem na montażu na dużych łódkach jest jeszcze Bolo ????

boss

To dowiemy się w końcu ile na jakim stanowisku można średnio wyciągnąć brutto/netto czy nie ... ?

yaba
@boss 06.10.2017 07:53

od 15 zl /h i od 200h na m-c minimum

Elektryk

Wie może ktoś jak dojechać do galeon wislina od samego rogu szkolna bo nie jestem zmotoryzowany duża część ludzi śmiga autami.. a od ul szkolna to kawał drogi zakładu może ktoś wie czy jeździ tam coś jakaś prywatna linie czy coś tego rodzaju

obserwator

Paulina zauważyłem że jesteś bardzo aktywna na tym forum. Z jakiego powodu jesteś taka dociekliwa? Jesteś pracownikiem ? zwykła ciekawość ? czy też masz za zadanie monitorowanie tego forum? Nie udawaj naiwnej że monitoring to względy bezpieczeństwa. Roman dosyć dokładnie to opisał. Bhp-owcy są od szpiclowania i nakładania kar a nie od zapewnienia bezpieczeństwa higieny pracy. Zasada znana jeszcze z dawnych lat wprowadzanie terroru, zastraszania, szantaż. Trafnie Roman porównał warunki do Korei Płn. Jakieś niby agencje pracy którym ktos pozwala zbijać majątek na fikcyjnym pośrednictwie. Ale to powinien być problem do wyjaśnienia dla odpowiednich służb. Monitoring to sposób na zastraszanie i terror. Roman najlepiej to opisał.

Zostaw opinię o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K. - Straszyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.