Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

Straszyn

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 205 ocen.

Opinie o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

Janek

Ukrainki ładne u was pracują ?

Jacek
@Janek 20.02.2018 22:37

NIE same paszczury w dodatku mało

Jacek
@Janek 20.02.2018 22:37

Same pasztety i to malo w dodatku

Bezpodstawnie zwolniony

Zgadzam się z poprzednimi opiniami.Nie polecam nikomu pracy w Galeon Straszyn a tym bardziej w oddziale Wislinka.Policja zakładowa ,mandaty finansowe za wszystko nawet za jedzenie w trakcie pracy ,pobyt w WC ,kamery mnożą się w każdym kącie .To (usunięte przez administratora) ! Mało tego wszyscy majstrowie to klika ,mają swoich lizusów ktorym przyznają podwyżki i premie .Pracujesz a raczej zap... jak wół ,nonstop czepianie się że coś nie tak ,nadgodziny to norma ,czasem jak jacht schodzi 23 godz w pracy w ciągłości .Non stop stres ,nerwy ,okropna atmosfera pracy ,niedocenianie .Możesz dać z siebie wszystko a i tak na wypłacie cię wyroluja . Podwyżki ?Obiecanki ! Po latach pracy zwolnią cie ,jako powód wypowiedzenia wypiszą oszczerstwa ,kłamstwa ,zrobią ciebie wrogiem firmy ,mimo że do tej pory uważali cię za dobrego pracownika .Klika zakłamanych ludzi . Ja zjadłem nerwy ,byłem wykończony psychicznie i fizycznie,wracałem do domu sfrustrowany. A co do jakości ,proszę was nie ściemniajcie że Galeon to jakość ,czego klient nie widzi tego mu nie żal. Szczerze to w Galeon przydałby by się balot inspekcji pracy ,ale oni i tam mają wtyki.Pracownicy którzy zostali bezpodstawnie zwolnieni ,a jest ich pełno ,obciążeni finansowo za cos czego nie zrobili (tak na do widzenia ) powinni złożyć pozew zbiorowy ,bo to co tam się wyprawia kwalifikuje się pod mobbing .

Albatros

Witam wszystkich jestem byłym pracownikiem w Galeonie pracowałem przez rok czasu, w tej firmie jest straszny (usunięte przez administratora) ukraincy są lepiej traktowani niż Polacy. A brygadzista jeden z drugi powinni iść się leczyć do psychiatry. Do toalety w trakcie pracy zakazano nam wychodzić. Całe hale są obłożone kamerami przynajmniej ta na której ja pracowałem była po co te kamery ? Firma Galeon nie ma żadnego pożądanego schematu działania więc dziwie się że to coś jeszcze istnieje i że w ogóle można tam jeszcze co kolwie poskładać do kupy. Straszny (usunięte przez administratora) nie polecam.

Szukasz pracy?

belzebub

piszecie bzdury , galeon wymagajakosci produktu oraz dyscypliny jak spojrzycie w internet do jachty sa najwyzszej jakosci wiec jesli ukraincy sa bardziej szanowani wynika z tego ze sie znaja na robocie , pozatym pracuja tam sami fachowcy ... skoro potrzebujesz caly zestaw narzedzi a nie masz wiedzy to otowrz swoja firme sam zarabiaj i sie martw , wiadomo zarobki mniejsze niz na zachodzie ale za to mozecie podziekowac swoim politykom i calej reszcie biurokracji , reasumujac wasze lamenty i siedzenie na (usunięte przez administratora) i tak w rezultacie wyniosa mniej niz bysicie zarobili w galeonie , selekcja jest odpowiednia do umiejetnosci po co trzymac przecietniakow skoro i tak juz sa ... w odatku trzeba ich garnac z ukrainy. wiec nie plakac ze sa zasady jesli sa zasady firma sie rozwija zawsze a patologia sie zdarza wszedzie bez wyjatku amen

Były pracownik
@belzebub 12.01.2018 18:01

Kto się zna na robocie ? Ukraińcy ?hahaha czyli ci bez kwalifikacji cukiernicy ,piekarze itd ????Ci których my fachowcy wykwalifikowani przyuczalismy a potem nas Polaków zwolniluscie a tania siła robocza z Ukrainy została ?Ze mną tak zrobiliście Brawo wy !nie pieprz chłopie bo wyczuwam majstra .

Dariusz

Jeśli masz takie spostrzeżenia to dlaczego nie zgłaszasz tam gdzie powinni się to zgłaszać tylko piszesz na forum. W jakim celu???

Były pracownik
@Dariusz 07.01.2018 19:20

W tej firmie nigdy nie zostaniesz wysłuchany ,góra nie wie co się dzieje na produkcji bo majstrowie wszystko tuszują .Walka z nimi to walka z wiatrakami .A Miś na to pozwala .

Jarek 29

Tak dziwnej firmy jeszcze w życiu nie widziałem! Wszyscy kradną łącznie z dyrektorami i księgowymi! Szok. Większość włazi w tyłek właścicielowi który chyba nie bierze od dłuższego czasu tabletek ! Ostatnio policja znalazła różne części wyposażenia jachtu o wartości ponad300tys PLN których właścicielem jest Galeon a w magazynie i księgowości wszystko się zgadza? Pracownicy są traktowani jak robotnicy przymusowi w czasie wojny! Dyrekcja kierownicy masjtrowie to jedna skorumpowana banda . Kapusta i Tomek w okularach z Wislinki kasują działkę od Balickiego o Boczka i innych podwykonawców za ludzi! A szef tego nie widzi! DOM Wariatów . Nie polecam

Były pracownik
@Jarek 29 09.12.2017 18:12

Dokładnie tak jak piszesz ,Baluś kasuje kasę za ludzi na śmieciowych umowach .wszyscy ci majstrowie ,kierownik produkcji to klika ,psychiczni ,mają pracownika w (usunięte przez administratora) .Gdyby ich zwolnili i zatrudnili normalnych z kwalifikacjami i podejściem do pracownika było by zupełnie inaczej .

Lidia

Pytanie do kadr. Obecnie poszukują państwo pracownika na stanowisko ds. HR. Prosze o informacje nt wynagrodzenia. Czy są jakies widełki?

Diablo
@Lidia 29.11.2017 17:29

to HR? czy wózki widłowe? zdecyduj się...

Ggg

To jest jakąś porażka !!! Mieliśmy dziecko chore i ja tez byłam chora nie dali narzeczonemu wolnego mimo tego ze umowy nie miał !! (usunięte przez administratora) mu mogli . tak samo problem ciągle z wolnym . ucinaja pensje bo nie miał ponad 200 godz jego zarobione pieniądze.!!! Jakim prawem . jaki normalny człowiek mając rodzinę i malutkie dziecko tyle godz będzie w pracy siedział!!!

elektryk

ja 8tyś brutto mam

anonim

(usunięte przez administratora)

kiju
@szczery 10.07.2016 22:26

TO NIE SĄ BEHAPOWCY !!!!!!

....
@hjakai 28.07.2016 21:24

....

Ja

Pracują tam mrówki faraonki,szkoda pisać....ludzie bez rozumu,którzy zasuwaja na właścicieli,aby mogli płacić się w luksusie.Istny kołchoz,nie polecam.Zero bhp.... po 10 latach pracy w tym syfie kalectwo murowane...albo cmentarz, wszędzie żelkot nawet w kanapkach.

maxus 33.1 rs

witam mam pytanie czy na straszynie majstrem na montażu na dużych łódkach jest jeszcze Bolo ????

boss

To dowiemy się w końcu ile na jakim stanowisku można średnio wyciągnąć brutto/netto czy nie ... ?

yaba
@boss 06.10.2017 07:53

od 15 zl /h i od 200h na m-c minimum

Elektryk

Wie może ktoś jak dojechać do galeon wislina od samego rogu szkolna bo nie jestem zmotoryzowany duża część ludzi śmiga autami.. a od ul szkolna to kawał drogi zakładu może ktoś wie czy jeździ tam coś jakaś prywatna linie czy coś tego rodzaju

obserwator

Paulina zauważyłem że jesteś bardzo aktywna na tym forum. Z jakiego powodu jesteś taka dociekliwa? Jesteś pracownikiem ? zwykła ciekawość ? czy też masz za zadanie monitorowanie tego forum? Nie udawaj naiwnej że monitoring to względy bezpieczeństwa. Roman dosyć dokładnie to opisał. Bhp-owcy są od szpiclowania i nakładania kar a nie od zapewnienia bezpieczeństwa higieny pracy. Zasada znana jeszcze z dawnych lat wprowadzanie terroru, zastraszania, szantaż. Trafnie Roman porównał warunki do Korei Płn. Jakieś niby agencje pracy którym ktos pozwala zbijać majątek na fikcyjnym pośrednictwie. Ale to powinien być problem do wyjaśnienia dla odpowiednich służb. Monitoring to sposób na zastraszanie i terror. Roman najlepiej to opisał.

Paulina

@Teo czy w takim razie możesz też napisać, dlaczego dokładniej już nie pracujesz w Galeonie? Czy to był Twój osobisty wybór, czy też może sytuacja Cię do tego zmusiła? Czy możesz odnieść się też do kwestii monitoringu - czy jest on zamontowany ze względów bezpieczeństwa?

Paulina

@Roman, warunki, które opisujesz rzeczywiście mogą zniechęcać do pracy w Galeon Sp.z.o.o. Sp.K. Czy kamery i inne nazwę to procedury bezpieczeństwa, są w firmie z jakiegoś konkretnego powodu? Zwykle jeśli w jakimś miejscu jest monitoring to wynika to z właśnie ze względów bezpieczeństwa, czy tutaj też tak jest?

Roman

Byłem, popracowałem, podziękowałem Na początku chciałbym zacząć od tego, że dziwie się, że firma jest w stanie produkować jeszcze te jachty przy tak dziwniej organizacji pracy, to akurat plus dla "niej" iż mimo braku materiału, narzędzi, czasu, miejsca,jakichkolwiek planów, schematów można coś tam poskładać do kupy. Co prawda kosztem pracowników, ale jakoś to idzie i produkt finalny wyjeżdża więc co najważniejsze wynagrodzenie wypłacają- przynajmniej mi:) *Kontrola pracownicza na poziomie Korei Północnej-nawet w kiblu stoi "Waldek" i patrzy kto za długo sika itp. Kamery, kontrole, centrum dowodzenia pracownikami. W sporo projektach uczestniczyłem, ale takie coś pierwszy raz widziałem. * Nie można nawet kanapek i odzieży przynieść w plecaku, bo jest kategoryczny zakaz ich wnoszenia. Wszystko musi być w reklamówkach najlepiej przeźroczystych, więc jak ktoś dojeżdża komunikacją miejską to jak cygan. * Warunki sanitarne tragedia 8 prysznicy i kilkaset osób na produkcji. Przed przerwą nawet nie ma jak rąk umyć bo dozowniki na mydło widzą je chyba jak PIP wpada albo i nie wpada. Tak jest w całej firmie warunki sanitarne jak w Prypeci. Wracasz z pracy i się drapiesz, bo w tych 8 prysznicach i podobnej ilości umywalkach się nie umujesz. * Na głównej hali gdzie produkuje się łodzie pracują wszyscy: stolarze, laminatorzy, malarze, mechanicy, elektrycy.... jeden szlifuje a drugi 2 metry dalej maluje a między nimi stolarz co coś tam tnie.Praca w łodziach to już w ogóle tragedia, bo na 2-3 m2 pracuje 5-6 naraz - terminy oczywiście i w dodatku każdy coś tam tnie, szlifuje majstruje bo ustać nie można nawet na chwile. * Kategoryczny zakaz telefonów, jak spojrzysz na telefon która jest godzina to masz nieprzyjemności albo zwolnienie. * Żelkot jest wszędzie, w nosie na odzieży, w płucach a u niektórych nawet w kanapkach bo widziałem też takich co tam jedzą na hali bo już im w życiu wszystko jedno i nie chce im się iść na stołówkę, w której jest i tak tylko ciepła woda. Nawet nie ma jak sobie podgrzać jedzenia. *BHP tam nawet nikt nie wie co to jest i co oznaczają te 3 litery nie chcę nie rozpisywać na ten temat po prostu nie ma, środków ochrony bezpośredniej też. Wracasz najedzony pyłem, bo jest tam go pełno w powietrzu skoro na głównej hali się szlifuje epoksydy i inne wynalazki * Trzonem firmy są UA, fachowcy chyba już dawno pouciekali albo nigdy tam ich nie było nie wiem. *Szatnie są lepsze na Stoczni Gdańsk... Nie polecam chyba, że lubisz syf na maxa.

Teo
@Roman 26.08.2017 20:17

Jako były pracownik potwierdzam i nie polecam.

Paulina

@obserwator dlaczego twoim zdaniem to właśnie obywatele Ukrainy cieszą się większym szacunkiem w firmie? Opowiesz coś więcej na temat współpracy Polaków i Ukraińców w Galeonie?

obserwator

Tragedia. Tak jak ktoś napisał praca od rana do nocy , kontrole,kontrole, kapowanie, donosicielstwo , niedługo więcej będzie pilnujących niż pracujących. Ukraincy maja wiekszy szacunek od Polaków. Więc chyba jest coś nie tak.

tapicer

Witam ,rozważam podjęcie pracy w Wiślince na stanowisku tapicer ,posiada Ktoś jakieś info co do :czasu pracy ,stawki,umowy itp z góry dziękuję

Paulina

@A oferty pracy firmy Galeon Sp.z.o.o. Sp.K. możesz znaleźć w serwisie GoWork.pl - http://www.gowork.pl/praca/galeon-sp.z.o.o.-sp.k.;pr Kto ma już jakieś doświadczenie z którymś z tych stanowisk?

A

?

Paulina

A firma poszukuje kandydatów do pracy jako Stolarz/Monter mebli! ;)

who

8 tsi to po paru latach, obecnie ok 3-4 . stolarz, tynkarz akrobata- każdego biora bo to jak w szkole uczysz sie , nic nie umiesz , kaleka , jezyków nie znasz taki najlepszy cała galeria takich fachowców. A stolarzów brak nawet tylko po szkole nie przychodzą . Za to ukrainców jak na majdanie . I jeden na drugiego zerka jak co sie robi bo gamoń. Na innych działach to samo nie ważne kto i czy coś umie oprócz oddychania i chodzenia liczy sie ilośc mnogo mnogo mnogo ....to dobrze

pipi

ale jaja

Ty

Szukam dziewczyny dużo Lasek uwas robi są jakieś ładne ?

KOT

Galeon obecnie szuka samodzielnego stolarza, oferuje zarobki 8tyś brutto. To chyba najlepiej zarabiający stolarz w kraju.

KOT
@szary 16.11.2016 20:31

Sam sprawdź, samodzielny stolarz to dobrze opłacany zawód, ale też uważam że nie aż tak dobrze. (usunięte przez administratora)

Yyy
@KOT 17.11.2016 12:26

Jak nie 8 tys lekką reką mam

fak

widać , ze ofert maja sporo wiec raczej zatrudniają ludzi niż zwalniają, najwiecej pracy jest na produkcji i to szukają we wszytskich miastach w Polsce, aplikowalem czekam najakis odzew myslisz ze jak im zaley to szybko sie odezwą?

on123

No cóż, z tego co wiem to nie jest żaden raj - raczej obóz pracy!!! Kto chce, to zarobi - ale jakim kosztem ?! Zapomnij, że masz rodzinę! Gdy zaczniesz tam pracować - to GALEON stanie się twoim domem! Pieniądze?! Może i zarobisz te 3-4 tysiące - jak się postarasz!!! Ale kiedy je wydasz?!

anonim

(usunięte przez administratora)

pawcio stocz

Hodzi o magazyniera w Straszynie ile dostaje na umowie zlecenia

pawcio stoczniowiec

Panowie ile POLAK dostaje w tej koorporacji jachtowej na ręke minimalnie jaką stawkę na umowę zlecenie godzinową

pawcio stoczniowiec

Witam wszystkich pracowników koncernu Galeon z uwagi że nigdy nie pracowałem w firmie chciałem się spytać ile dostają pracownicy na magazynie na umowie o dzieło netto?

yaba

jak ktoś chce pracować w galeonie to niech przyjdzie o 7 w kazdy poniedziałek pod brame i sie wtedy dowie , bo ss-synów z ukrainy jest ful i tylko wisza na bramie a Polaków bardzo mało

Zainteresowany

@Gość tak rekrutacja na inżyniera jakości rozpoczęta do mnie już dzwonili. @Michał mi chodzi o widełki na danym stanowisku, a nie konkretna oferta. Dobrze zarządzana firma ma takie widełki dla danego stanowiska pracy. Chciałbym uniknąć sytuacji, że pójdę na rozmowę i usłyszę 3 tyś. netto, bo prostu zmarnowałbym swój czas.

Gość

Jestem zainteresowany pracą w Galeonie jako Inżynier Jakości. Czy może rozpoczęli już proces rekrutacji, tj. czy kogoś zaproszono już na rozmowę kwalifikacyjną? Mam kilka ofert pracy, jednak najbardziej chciałbym pracować w Galeonie, a nie wiem czy mam czekać na ewentualne zaproszenie na rozmowę czy dać sobie spokój.

Gość

Jestem zainteresowany pracą w Galeonie jako Inżynier Jakości. Czy może rozpoczęli już proces rekrutacji, tj. czy kogoś zaproszono już na rozmowę kwalifikacyjną? Mam kilka ofert pracy, jednak najbardziej chciałbym pracować w Galeonie, a nie wiem czy mam czekać na ewentualne zaproszenie na rozmowę czy dać sobie spokój.

lol

kardio,montażystów-stolarzy (szkutników)stolarze jachtowi to szkutnicy.pozdrawiam

zainteresowany

Witam Jestem wstępnie zainteresowany pracą w Galeonie na stanowisku inżyniera jakości. Czy ktoś jest mi w stanie podać widełki zarobków dla tego stanowiska? Nie chciałbym marnować czasu mojego i firmy Galeon, jeżeli będą duże rozbieżności finansowe pomiędzy nami.

Lol

Przyjmá każdego dobrego stolarza który ma pojécie I praktyke w montarzach.Brakuje montarzystów na łodziach

Ttt
@Lol 27.08.2016 21:20

Rusków mata ?

Dział Kadr

Dzień dobry, w celu uzyskania szczegółowych informacji dotyczących aktualnie realizowanych rekrutacji w Galeon Sp. z o.o. Sp. k., zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z naszym działem kadr: Dział Kadr Galeon Sp. z o.o. Sp. k. ul. Starogardzka 22 83-010 Straszyn Tel: +48 58 692 69 26,37 E-mail: kadry@galeon.pl Obecnie prowadzimy rekrutacje na następujące stanowiska: - stolarz/szkutnik - elektryk - mechanik - spawacz TIG, ślusarz - tokarz, frezer - operator CNC - laminiarz/formierz tworzyw sztucznych - zaprawkowicz/szlifierz - lakiernik - tapicer - pracownik ds. nadzoru produkcji - technik organizacji i rozwoju produkcji - planista produkcji - inżynier jakości - starszy specjalista ds. zakupów - kierownik działu technologii - kierownik ds. zakupów i logistyki Chętnie udzielimy Państwu wszystkich niezbędnych informacji.

Sławek
@Dział Kadr 09.08.2016 12:07

Witam! Interesuje mnie praca na stanowisku Tapicera, doświadczenie mam spore obecnie pracuje 7 rok w Anglii a wcześniej 4 lata w Polsce z tym że nie mam żadnego doświadczenia w szyciu. Ale chętnie chciałbym je zdobyć. Moje pytanie jest takie czy mimo wszystko jest jakaś szansa aby dostać te pracę?

Sławek
@Dział Kadr 09.08.2016 12:07

Witam! Interesuje mnie praca na stanowisku Tapicera, doświadczenie mam spore obecnie pracuje 7 rok w Anglii a wcześniej 4 lata w Polsce z tym że nie mam żadnego doświadczenia w szyciu. Ale chętnie chciałbym je zdobyć. Moje pytanie jest takie czy mimo wszystko jest jakaś szansa aby dostać te pracę?

anonim

(usunięte przez administratora)

xyz

szukają: stolarz, monter mebli, elektryk, mechanik, laminiarz, zaprawkowicz, spawacz, tokarz, frezer, montażysta, tapicer, lakiernik, planista produkcji, inżynier jakości, pracownik ds. nadzoru produkcji, starszy specjalista ds. zakupów, kierownik działu technologii, kierownik ds. zakupów i logistyki, technik organizacji i rozwoju produkcji

anonim

(usunięte przez administratora)

bolek

To otwórz oczy, albo naucz sie szukac w necie. Maja pelno ofert, dla chcacego nic trudnego. Oferma z Ciebie i tyle. Dobrze ze nie pracujesz u nas bo takich tu nie potrzebuja

ble

ble,ble

anonim

(usunięte przez administratora)

Wwww

Mutant jak się pisze prszeklenstwa hiiii dobra alternatywa co analfabeto rz bracie mam nadzieję że u nas nie pracujesz hahaha ukraincy znają lepiej język polski

anonim

(usunięte przez administratora)

W wwww

A z kad ty masz zjebie takie informacje hiiii

bury

Pokaż mi ta oferte, bo nie znalazlem. Obserwuje ich ogloszenia i żadnego przedstawiciela i ksiegowego nie szukaja.

anonim

(usunięte przez administratora)

Nn

Tak jest ul błotna nr zachlapany [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam napewno robote dostaniesz hiiii

anonim

(usunięte przez administratora)

DJ

Ja Ci powiem.Fachowców została garstka.A jak szef będzie dalej robił to co robi teraz,to kiedyś zostanie sam na hali produkcyjnej.Ci co pracują wiedzą o czym mówię.Osobiście nic do szefa nie mam,ale źle się ostatnio dzieje.

anonim

(usunięte przez administratora)

Fvj

Widać że sieroty na kuroniu siedzą i tu prowokują nic się nie dowiecie hahaha

anonim

(usunięte przez administratora)

Djv

Tu to jedynie może dostać ......

Zostaw opinię o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K. - Straszyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.