Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

2.9 Dodaj merytoryczną opinię
baner wywiady

Opinie o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

Użytkownicy serwisu, przypominamy, iż serwis jest miejscem wymiany opinii osób pracujących- kiedyś lub obecnie w danej firmie, na temat wrażeń z okresu zatrudnienia.
Opinie zamieszczane na forum muszą być zgodne z obowiązującym prawem oraz regulaminem forum i powinny być merytoryczne. Opinie sprzeczne z obowiązującymi zasadami współżycia społecznego, wzywające do nienawiści, propagujące przemoc, treści wulgarne, ordynarne, uznawane powszechnie za naganne moralnie, czy niewłaściwe społeczne - są archiwizowane. Archiwizowanie oznacza, iż opinia ta pozostaje w bazie GoWork.pl, ale przestaje być widoczna na forum. Pozostawienie w bazie umożliwia późniejsze udostępnienie danych użytkownika (IP) organom ścigania.
Uprzedzamy, iż wpisy naruszające dobra osobiste mogą stanowić podstawę do wejścia na drogę sądową. Katalog dóbr osobistych zawiera m.in. cześć (godność i dobre imię), nazwisko lub pseudonim, wizerunek, wolność, zdrowie, a także pod wpływem orzecznictwa sądów i doktryny prawa- prawo do prywatności, czy prawo do spokoju.
Wyzwiska, drwiny, hejt, czy cyberbullying (publikowanie ośmieszających informacji), są zjawiskami nagannymi i patologicznymi, które nie mogą być propagowane za pośrednictwem GoWork.pl.
Dlatego wzywamy do zaprzestania traktowania forum GoWork.pl jako narzędzia do propagowania treści o charakterze szyderczym, czy ośmieszającym, ponieważ anonimowość i wolność słowa użytkowników, nie jest prawem nieograniczonym.

Witam. Czy firma zapewnia pracę na dłuższy okres?

@Kandydat

Tak, szukają pracowników na stałe

Krystyna
@A

Po jakim czasie można liczyć na umowę na stałe? Jak tu wygląda z umowami na początek, jaką się dostaje najpierw, jaka jest potem?

klara
@Krystyna

na drugi dzień

Lidia
@klara

To ta pierwsza jest jednodniowa? Kolejna już jest na czas nieokreślony? Pytam, bo dość zadko się słyszy żeby tak szybko umowę na stałe dostać

ja
@Lidia

Bzdura. Najpierw będziesz pracował dla pośrednika, a dopiero po kilku miesiącach łaskawie Cię wezmą na Galeon. I to jeszcze musisz walczyć i (usunięte przez administratora)godziny, żeby się "wykazać" i żeby mieli podstawy by Cię zatrudnić. Wtedy dostaniesz umowę o pracę np na dwa lata.

@ja

To ile trzeba tych godzin zrobić miesięcznie żeby się "wykazać"? W ogóle jak tu rozliczają nadgodziny, płacą kasę czy trzeba jako wolne odbierać?

ja Nowy wpis
@Elżbieta

Ja żeby się "wykazać" pracowałem trzaskając godziny, czyli pon-pt po 10h i w soboty po 6h. Umowę dostałem dzięki szczęściu tak naprawdę i po połowie roku pracy u pośrednika. Teraz zwlekają jeszcze dłużej żeby dać umowę. Chyba że jesteś fachowcem, np elektrykiem, stolarzem, montażystą z kilkunastoletnim doświadczeniem to jest inna bajka. Nadgodziny są wypłacane, wszystko jest w rmua jak masz umowę o pracę. Jak jesteś na pośredniku to dostajesz osobną kopertę. Ogólnie praca nie jest zła, bardziej to ludzie, układy, wtyki i kolesiostwo wszystko psuje. Powoli robi się z tej firmy praca jak w korporacji, inny Ci nóż w plecy wbije za podwyżkę 2 złote/h.

Lidia Nowy wpis
@ja

Ogólnie dużo osób przechodzi z pośrednika na zatrudnienie do firmy? Jeśli nie ma się tyłu godzin co piszecie to co wtedy? Można dłużej z tym pośrednikiem zostać? Czy rozwiązują umowe?

Ka Nowy wpis
@Lidia

Idz do firmy wszystko się dowiesz

Czy w Galeon Sp.z.o.o. Sp.K. wypłacają dodatkowe nagrody dla pracowników?

Rafał Nowy wpis

W przeciwieństwie do Yeti chętnie bym przytulił, jakąś dodatkową kasę. Pisano tu, że płacą 25-30 zł netto / h stolarzowi. A jak się kształtuje stawka na innych stanowiskach i czym prócz godzinówki jest tu coś jeszcze oferowane pracownikom, czy to pod postacią pieniędzy, czy jakiś dopłat do paliwa lub do wypoczynku?

Maja

Jaka jest tutaj pensja dla Stolarza? Gdzieś w internecie wpadłam na ogłoszenie na to stanowisko. Chodzi mi o pensję dla kogoś z doświadczeniem 8 lat w zawodzie. Wiecie coś?

Edyta

po ośmiu latach i piszesz na start? czyli w firmie nie są zainteresowani stażem pracy poza nią? to ile trzeba tutaj pracować, żeby podwyżki konkretnej się dorobić?

@Maja

25-30 zł netto na godzinę

Byly
@Edyta

Nie licz na podwyżki, chętnie to by ci zabrali. Nie są chętni do dawania podwyżek, chyba że się zwalniasz to w tedy Ci dadzą podwyżkę.

@Byly

Z powodu inflacji też nic nie dali nawet? W niektórych firmach to standard był, żeby jakoś ludziom ułatwić życie. W okolicy więcej można zarobić w takim razie, jakieś porównanie może?

Bambo

Nie polecam tej firmy. Chciałem się tam zatrudnić ale mój znajomy bardzo szybko wybił mi to z głowy. (usunięte przez administratora)jeszcze raz (usunięte przez administratora)przez prowadzących majtrow . Niejaki snajper ślepy nic nie robi skluca wszystkich wprowadza zamęt przez niego ludzie odchodzą dobrzy fachowcy . Skluca wszystkich dookoła. Dlaczego firma pozwala na takie rzeczy. On powinien być dawno usunięty. Naprawdę nie polecam . Pozdrawiam

Przeszpieg
@Bambo

Bambi, czytałeś Pan chociaż raz te wypociny przed wysłaniem? Sądząc po ty w jaki sposób jest to napisane, śmiem sądzić ze wyświadczyłeś przysługę firmie, nie przychodząc do niej.

lekarz

(usunięte przez administratora) Nie oczerniaj innych nieuczciwie bo trzeba mieć chociaż odrobinę klasy . W tej firmie jest miejsce dla każdego chcącego i na każdym dziale - nawet dla konusa (ortografii w szczególności) , pozdrawiam

Magazynier
Przebieg rekrutacji

Proste pytania jakie mam došwiadczenie w pracy na magazynie

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Nie dostałem pracy
Magdalena
Użytkownicy czekają na odpowiedź 58 dni.

Brygadzista działu laminatów (było takie ogłoszenie, może ktoś pamięta) zarabia ile więcej od szeregowego pracownika na tym dziale? Chciałabym wiedzieć, czy opłaca się brać większą odpowiedzialność po prostu. I jaki duży zespół do nadzoru jest?

Spawacz TIG na ile może liczyć netto na h?

Nowy

Jaka jest stawka na maszynach CNC?

Krystyna

Czy na rozmowie była jakoś weryfikowana wiedza na temat stanowiska na które się startuje? Czy są jakieś konkretne wymagania? Te 22 zl to każdy dostaje? Osoba która potrafi niewiele i ta która ma większe doświadczenia?

@Krystyna

Dokladnie dostajesz te 20-22zl. Na podwyżki nie licz, chybaze postarasz się bardzo przez parę miesięcy i powiesz ze odchodzisz w tedy dostaniesz podwyżkę. Tak to działa w Galeonie.

Rafał
@Ja

Prócz tej stawki godzinowej są jeszcze jakieś premie lub inne świadczenia pieniężne, jak dodatek za frekwencję chociażby? Próbuję zrozumieć, w jaki sposób firma ma zamiar przyciągnąć nowych pracowników i utrzymać starych?

Elżbieta

Jestem zainteresowana aplikowaniem na stanowisko Junior Project Manager, tyle że w ofercie nie podano widełek płacowych. Czy ktoś wie, czy pod tym kątem warto się zgłaszać? Piszą, że gwarantują wzrost wynagrodzenia - czy rzeczywiście macie jakieś regularne podwyżki?

Karol

Pod kątem 180 stopni tak my wszystko sie dowiemy i ci powiemy

podwyżki są co roku, wynagrodzenie zależne od doświadczenia - +/- 10 k brutto

Potencjalny zainteresowany

Pamiętam z przed jakiegoś czasu, że firma ogłaszała się w innych miastach, wydaje mi się tez, że proponowała dojazdy. Czy na chwilę obecną firma dowozi pracowników z poza Trójmiasta?

@Potencjalny zainteresowany

Tak, jest zapewniony dowóz z Tczewa, Starogardu, Malborka i okolicznych miejscowości.

@A

Istnieje może jakiś wgląd w ten rozkład, żeby móc sobie godziny sprawdzić. Mają to gdzieś online czy trzeba na miejscu się orientować?

nie za darmo
@A

Z Gdańska do Wiślinki kosztuje to 200 zł/miesiąc.

Mich

Dzien dobry Prosił bym informacje jakie stawki na produkcji konkretnie spawacz Tig

Programista CNC

Jak wygląda praca na stanowisku programisty CNC? Jaka stawka na godzinę (poprzednio było podane 9.5k PLN brutto/miesiąc)? Posiadam > 16 lat doświadczenia w pracy, ustawianiu i programowaniu obrabiarek CNC wszelakiej maści (centra obróbcze, waterjet), programy CAD/CAM również nie są mi obce (np. SolidWorks, AlphaCAM, AutoCAD, SpaceClaim etc. Posiadam również doświadczenie w programowaniu maszyn dla przemysłu stoczniowego (meble etc.).

Anonim1

Wąski popieram twoją wypowiedź ???? masz w 100% rację. Tutaj zamiast wyrazić opinię o PRACY to wypisują jakieś totalne bzdety i głupoty świadczące tylko o ich poziomie intelektualnym. Naprawdę zastanówcie się co piszecie dwa razy. A jak macie do kogoś problem itp.. to załatwcie to prywatnie a nie wypisując w sieci i nie zapomninajcie ,że to ktoś może was potem rozliczyć z tego obrażania i oskarżania. Pozdrawiam ????

Wąski

TY MIKI MOPS!! Pomyśl kurwa co piszesz bo czymś takim możesz człowiekowi problemów narobić!! Nikt tam nikogo do niczego nie zmusza pracowałem tam 12 lat i wiem jak tam jest więc Pomyśl co piszesz!!

Nina

Dzien dobry chciałabym się dowiedzieć czy jako kobieta mam szanse pracować w firmie i czy są normalne warunki i zarobki względne jako na start oraz traktowanie przez pracowników Jaki dział proponujecie.

Ania
 Rekomendacja
@Nina

oczywiście zarobki sa bardzo dobre kazdy dzial jest extra

kazimdom
@Nina

Oczywiście możesz być pewna, że komentarz powyżej napisał jakiś pracownik z działu HR.

Misiu

Do..ta

Mam bardzo zle doświadczenie. Miałam rozmowe z Panią (usunięte przez administratora)- brak konkretnosci. Było mało profesjonalnie. Malo gdzie widziałam tyle negatywnych opinii na jeden dział.

Artur
@Do..ta

A jakie warunki płacowe oferuje Galeon na start? Czy można liczyć na zadowalającą pensję w tej firmie? Czy są jakieś premie oprócz podstawy wynagrodzenia? Jeśli tak, to jakie? :) Czekam na Twój wpis!

@Artur

18-20 zł ma start … ciagle obcinanie premii plus musisz robić nadgodziny aby dostać choć cześć premii

Laminiarze
@Pan nikt

Nigdy nie doliczyć się premiera dzieli między brygadzistami ty co wi w (usunięte przez administratora) siedziel resztę Szło do Waldka

Poll

Witam możecie powiedzieć jak wyglądają stawki dla. Spawacza tig??

Exit-poll
@Poll

Jak mówisz po polsku to od 18 na start

Bieda z nędzą
@Poll

Konkretnych stawek na pewno nikt Ci tutaj nie poda, ponieważ zarobki w Galeonie są poufne. Myśląc jednak o zatrudnieniu należy mieć na uwadze że poza pensją firma nie oferuje nic więcej. Podwyżek inflacyjnych brak, dofinansowania do paliwa brak, premii rocznych brak, talonów na święta brak, szkoleń również brak. Można by tak jeszcze długo wymieniać, a wnioski wyciągnij sam ;)

@Bieda z nędzą

Dokładnie . Konkurencja ( bardzo blisko ) oferuje na dzień dobry 24. Ale w galeonie to brygadziści nawet tyle nie maja :) ot taka dziadowska firma

Ktoś
@Pan nikt

Jaka konkurencja w pobliżu? To że dają więcej nie znaczy że jest lepiej, byłeś tam widziałeś?

@Exit-poll

18 na tig? Przecież tigowcy ( dobrzy ) w każdej spółce w stoczni maja po 50 minimum. Ludzie opamiętajcie się z tymi stawkami w galeonie. Majstrowie z galeonu maja takie stawki co zwykli pracownicy w sunreef.

@Pan nikt

Czyli co, w końcu jest wyższa stawka? Te stawki to w ogóle netto podajecie?

Ulala
@Pan nikt

Przy ciągłej pracy po 12h. Dzień powszedni, weekend czy święta.

@Ulala

A jak rozwiązują tę kwestię nadgodzin, są płatne czy oddawane jako dni wolne? O ile w ogóle jakoś rozwiązują, daj znać, jak to wygląda tam u Was.

Laminiarze
@Bieda z nędzą

Nigdy nie bylo bonów Bhp żenada

Panx

Jakie stawki oferują dla elektryków na start ?

Przeszpieg
@Panx

Zaiste stawki dla elektryków są porażające :)

@Przeszpieg

tak łanie to ujęte zostało, że aż czekam na szczegóły. :D prócz stawki coś jeszcze napiszesz? premie, specyfika pracy już stricte pod firmą?

Teściu

Co tam kajtuś, tak kordynujesz że nigdzie Cię nie chcą, coraz niżej spadasz w szczeblach kariery. Czekam aż wpadniesz do maszynowni wtedy ja wròcę z diamentem. Hahahaha :)

Elżbieta

Czemu tak brzydko mówisz? A czemu inni premii nie dostali? Zatrudnieni przez agencję tylko dostali?

Etap 1
Etap 2

Zostaw merytoryczną opinię o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K. - Straszyn

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

• Jak się pracuje w Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.?

Zobacz opinie na temat firmy Galeon Sp.z.o.o. Sp.K. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 72.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 48, z czego 4 to opinie pozytywne, 23 to opinie negatywne, a 21 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.?

Kandydaci do pracy w Galeon Sp.z.o.o. Sp.K. napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.
Przejdź do nowych opinii