Galeon Sp.z.o.o.

3.1/5

• Dlaczego warto do Nas dołączyć?
  • Nasze działy
  • Nagrody i wyróżnienia
  • Proces rekrutacji
  • Galeria

Dlaczego warto do Nas dołączyć?

Nasze działy

Gdańsk - Galeon
Straszyn - GALEON
Waćmierek - Galeon

3. Opinie o pracodawcach Straszyn
  5. Opinie o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

Opinie o Galeon Sp.z.o.o. Straszyn

Nie przegap nowości o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.!

mondry

21.09.2022 08:05

Na kilkaset osób na produkcji 3 kabiny w toalecie, które dodatkowo służą za palarnię wiec zapomnij, że skorzystasz z toalety. Iść pod plot?

07.09.2022 03:09

Witam! Chciałbym zapytać o pracę na tapicerni ?? Jakie stawki na stawki i czy to prawda że tylko Wiślinka ma owy dział a Straszyn nie przyjmuję tapicerów.
    ??

11.08.2022 23:04

brak umowy do ręki, pracowałem pare dni bo nie moja bajka teraz sie o siano trzeba upominać bez papieru..
    Dyliżans

12.07.2022 14:30

Dzirn dobry, chciałem zapytać co tam się wyprawia
    Marian

15.07.2022 16:13

Ale co każdy z każdym?
    White

28.07.2022 18:54

Kto przyprowadza dzieci?

24.07.2022 14:05

27.07.2022 19:02

to dwojka która wprowadza zamet na produkcji, przez to pracownikom nie zalezy by produkcja szla, szkoda że gora tego nie widzi
    laluś

18.07.2022 21:24

No, a co powiecie na temat benefitow firmy?
    Jeti

19.07.2022 10:14

Co to za benefity?

13.07.2022 06:26

kumpel

13.07.2022 20:32

tak się zwolniles że pisałeś to rano zanim syrena zawyła na montażu
    Zapytanie

20.02.2022 19:28

Czy ktoś z Was mógłby się wypowiedzieć na temat pracy w biurze projektowym? Na jakie stawki można liczyć? Jak atmosfera w pracy? Czy wypłata jest na czas? Czy nadgodziny to codzienność czy zdarzają się okazjonalnie? Z góry dziękuję!
    Okoń -szczupak

11.03.2022 18:45

Panie R dziekujemy za opinie :)
    Ktos

12.06.2022 23:56

Jeżeli nie masz doświadczenia praktycznego jak wyglądają poszczególne elementy ipt.tylko wyuczone ze studiów reguły nie idź tam.
    Robin

03.06.2022 13:34

Witam, dostałem propozycję pracy w Galeonie (Straszyn) na stanowisko inżynier serwisu. Co możecie powiedzieć o firmie, specyfice pracy, pensji i dodatkach do niej. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi ;)
    Byly

03.06.2022 20:20

Ja wale idz to sie dowiesz jak się nie spodoba to na Kuronia inżynieze serwisu

21.04.2022 19:05

Jola

23.05.2022 09:55

Pytanie najwyższych lotów hahaha

04.05.2022 10:11

Jak dużo osób pracuje w Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.?
    Klara

ALE pytanie hahaha hit

01.04.2022 21:35

Andrzej

12.04.2022 10:55

Chyba raczej "jak źle płacą w tych czasach".
    Krzychu

21.04.2022 17:50

Bardzo dobrze płacą
    Montażysta

24.03.2022 10:23

Witam. Mam pytanie ,wie ktoś może dlaczego zwolniono dyrektora Waldemara?
    Brodaty

24.03.2022 17:50

Podobno był za dobry dla ludzi i teraz wszystkim go brakuje.
    aargfaejfgb

04.04.2022 16:05

Waldek kozia broda już porządki w innej firmie robi. w stoczni w Tczewie. Już zdążył sie tam ludziom narazić , wszyscy majo tego(usunięte przez administratora) dosyć

10.03.2022 11:44

27.03.2022 22:15

Rotacje są ze względu na niskie stawki i dramatyczne warunki pracy : czytaj - tylko wynik się liczy i łódki a ludzie to wielkie g wg szefostwa ….ci co chcieli dobrze dla ludzi już nie robią
    Kazik

29.03.2022 16:16

Niedługo sama ukraina będzie pracować
    Niezadowolony

08.03.2022 16:49

Niestety wszystko dookoła drożeje a pensje w Galeonie stoją w miejscu. Firma w ogóle nie jest zainteresowana wsparciem pracowników w tych ciężkich i niepewnych czasach. Niestety nawet masowe odejścia do innych firm oraz kłopoty z rekrutacją nowych pracowników nie dają kierownictwu nic do myślenia...
    Tczew

03.01.2022 08:23

Witam czy dużo osób dojeżdża z Tczewa do firmy Galeon Straszyn i można się z kimś zabrać ?
    Dojeżdżający

28.02.2022 11:58

To zależy w jakich godzinach pracujesz.
    Czlowiek

12.10.2021 15:36

Czy są tam ładne dziewczyny?
    Człowiek

14.10.2021 02:27

Aż tak źle?

25.02.2022 15:22

Gdyby się dobrze ubrały i zrobiły makijarz to parę ładnych się znajdzie ;)
    Gggggg

17.02.2022 20:06

Firma schodzi na psy mobbing na potęgę karają za wszystko kierownictwo masakra sami (usunięte przez administratora)
    zen

17.01.2022 22:14

(usunięte przez administratora) szef ma (usunięte przez administratora) na ludzi licza sie sztuki jachtow skonczone zero poszanowania ludzi
    Jolo

15.11.2021 20:01

Bardzo niezrozumiała kwestia w firmie są podwyżki i stawki. Może źle to odbieram ale, jako Polak ciesz się z tego co masz, pracujesz na miejscu więc potrzebujesz tej roboty. A jako Ukrainiec, zjeżdżają co kilka m-cy i moze nie wrócić, bądź dac zła opinie rodakom że słabo płacą- to dla nich podwyżka w pierwszej kolejności;) i tak dochodzi do sytuacji że Ukraina ma te same stawki co my Polacy a nawet wyższe. Temat rzeka, dziwne czasy... podejście Polaka do tej firmy znaczaco odbiega od podejścia Ukrainy. Maja wyjechane-przykra prawda.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Galeon Sp.z.o.o.?

Kontakt - Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

Starogardzka 22 83-010 Straszyn

Branża główna: Inwestycje i rynki kapitałowe

PytAnie

28.10.2021 13:37

Jakie jest wynagrodzenie jeśli chodzi o stanowisko dla kobiet

06.11.2021 21:43

Dostaniesz 18 zeta max 20 i już.bardziej to niższa stawka. Lepiej idź do biedronki. Przynajmniej spokojna praca a nie te. (usunięte przez administratora)

07.11.2021 17:59

A nie te cooo?
    Nocleg

07.12.2020 10:59

Zachęcam do kontaktu osoby, które są pracownikami Galeona w Straszynie. Oferuję noclegi 2km od miejsca pracy.
    Alex

Potrzebuję mieszkanie 696559086

23.09.2021 19:00

Jan

02.10.2021 13:53

Przyjechały męża szukać hahaha z taką urodą do kopalni No można świra dostać od tego patrzenia to prawda czekamy na ładne może przyjadą..ładnie po polsku piszesz hahaha
    Żona

03.10.2021 00:27

A s z szyb ? Inna inszosc ?
    ziom

02.07.2021 21:24

No i tera jest super babka hr'owa. cos sie w koncu zaczyna dziać. Ktoś sie nami zainteresowal. Pozno, ale w galeon to norma

09.07.2021 23:08

Że która??? Bo żadnej konkretnej i fajnej tam nie ma, była przez chwilę dawno temu ale się zmyła....wszyscy mają nas w poważaniu od hru włącznie
    Pracownik Straszyn

24.09.2021 21:36

Zgadzam się z Tobą Jest zainteresowana losem pracowników na produkcji. Rozmawia z nimi i pracuje z brygadzistami, żeby poprawić atmosfere Mi załatwiła wszystko wsztstkie zaległe sprawy sprzed 2 lat

22.09.2021 20:59

Możecie powiedzieć jak wyglada rozmowa rekrutacyjna na stanowisko konstruktora/projektanta?
    Elektryk

22.09.2021 20:17

Czy opłaca się przyjść do pracy na dział elektryczny na wislince

20.09.2021 02:00

Patrze na te stronę co jakiś czas i widzę, że część negatywnych komentarzy jest usuwana. Artykuł 54 Konstytucji się kłania :)
    Ogłoszenie

22.04.2021 20:53

Dzień Dobry. Dziękuję za wszelkie komentarze czytam je z zapartym tchem. Czy jest chęć kierownictwa do zmiany? Czy HR wspieraja ludzi? Czy czesto są zmiany personalne w dziale kadr?

23.04.2021 10:12

komu dziekujesz za komentarze?? ludzie tu pisza rozne rzeczy czasem prawdziwe a czasem bez sensu w koncu to gowork hehe firma sie zmienia a neiktorzy kierownicy robia dobre zmiany. kadry sa stale.jak ktos chce pracowac to sobie poradzi a jak chce zaczepic tylko to zaraz wyjdzie. zalezy na jakim dziale pracujesz.
    Za te stawki

03.09.2021 23:08

To chyba nikt nie chce robić na stałe 18-22 na maksa
    Piksel

17.08.2021 21:34

Niestety opowieści z rekrutacji mają się daleko do tego co wychodzi potem, mega ciśnienie na wynik i nadgodziny, brakuje uporządkowania, przedmiotowe i nieprzyjemne traktowanie ludzi. Bhp leży. Nie polecam.
    Mateo

14.05.2021 16:32

ja to sie zastanawiam po co ludzie tu wypisuja te wszystkie rzeczy. wiadomo ze tutaj leje sie tylko szajs a jak cos dziala dobrze to nikt nic dobrego nie napisze. pracuje u elektrykow i mam fajna brygade atmosfera jest ok ludzie sobie pomagaja. sa problemy jak zawsze na fabrykach produkcyjnych ale to jedna z nie wielu firm gdzie pensja jest swieta i zawsze na czas. jak by to byla taka nedzna firma jak niektorzy pisza to by naprawde tyle ludzi nie pracowalo. smarujecie te negatywy i psujecie tylko obraz firmie bo chcecie nic nie robic. to jak tacy wszyscy madrzy tu pisza to wezcie te rady i poprawcie wokol siebie to co wam nie dziala.
    Pilna łódka

10.06.2021 16:04

No wy macie spoko ekipe to fakt. Idź sobie popracuj na aluminium to zobaczysz jak,, majster " wyróżnia swoich przydupasów. A najlepsze w tym wszystkim jest to że,, majster" odejdzie na metr i obgadują jego. Haha. Majster jest specjalnie napisane w cudzysłowiu ponieważ uważam że osoba która nie potrafi oceniać wszystkich jednakowo nie powinna obejmować takowego stanowiska. A tak swoją drogą tutaj naprawdę zostają usuwane komentarze np mojego z rana już nie widzę haha
    Megi

03.07.2021 18:57

Masz rację Mati
    Pilna łódka galeończyki 48h

10.06.2021 10:38

Witam Galeończyków-chińczyków pilne łódki. Ludzie nie oszukujmy się, każdy kto dłużej pracował w Galeonie doskonale wie że Pan B był waszym lokalnym celebrytą. Moje pytanie do was. O kim wy teraz będzie rozmawiać? W pracy, na przerwie, pociągu, samochodzie, przy obiedzie dosłownie wszędzie ten człowiek dawał wam siłę żeby wstać każdego dnia rano do pracy i wrócić z niej drugiego dnia nad ranem hah. No i co wy teraz zrobicie, troszkę załamani zapewne jesteście... Zostaną wam tylko rozmowy o mieszkaniach na raty bardzo mi przykro że wasza przygoda z Panem B się skończyła.. Łączę się z wami w bólu #Galeończyki#Chińczyki#miska#ryżu#milej#pracki
    Galeo

10.06.2021 21:49

Teraz to zablysneles Misiu, jaja masz jak kule od seakeepera

11.06.2021 11:21

A ty jak neon w przbytku rozkoszy hahaha
    Rino

18.05.2021 19:55

Pracowaleł kupe lat na laminanatach zaczynaleł na starych halach bo nowych niebyło jeszcze ale konczyłe na nowych chalach ~ wislinke też jeden. Czy drugi tylko (usunięte przez administratora) lizali majstrowi wódke przynosili kiełbasy swojskie a puzniej wajzerami zostawali i jak by cię nieznali a krucej pracowali o kupe lat tylko władza im w głowie a (usunięte przez administratora) wiedzieli jak majster powiedział ze od jutro on jest wajzerem 360 stopni inny człowiek na drugi dzień a tak stał jak (usunięte przez administratora)w końcie.czekam na tego człowieka prywatnie ale chyba ukrywa sie

23.05.2021 00:02

Dawno takiego kaleczenia nie czytałem.... masakra .. dlatego macie 17-20 zł ...w Tczewie za noszenie cegieł można dostać 25 zł ... ups

04.05.2021 05:55

Zioło

16.05.2021 09:00

Praca w firmie jest ok ile godzin wypracujesz za tyle zapłacą tylko te premie są dziwne. Nigdy się nie doliczysz. Godziny pracy od 7 do 15 lub 17. W soboty od 6 do12.

16.05.2021 09:32

Dział mechaniczny jest ok tylko majstra mają chorego .Ciągle tylko zastrasza swoich ludzi zwalnia nie podając przyczyny.Dziwię się że nikt nie kontroluje takich zachowań. Z tego co słychać niektórzy chcą zmienić dział ze względu na tego majstra. Facet naprawdę ma coś z głową nie tak szkoda tylko chłopaków.
    Leon

14.04.2021 08:34

W tej firmie cuda się dzieją. Nigdy nie wiadomo jaka będzie pensja bo premii chyba nikt nie potrafi sobie wyliczyć. Chyba nawet na górze robią to po omacku. Do tego ile majster Ci utnie. Żadnych premii świątecznych, paczek dla dzieci. Zero socjalu. A co majster to lepszy. Jeden wąsaty drugi garbaty. Banda panów i nierobów. Pracować najlepiej po 14h dziennie a i to będzie mało. Zrzut zrobiony.
    Leon

16.04.2021 11:01

problem polega na tym , że koleś , który napisał ostatni post pod nickiem Leon podszył się również pod mój nick . Dla porządku praca na godzinę , więc płacą za to ile przepracuje dany pracownik .
    Sebix

14.05.2021 19:28

ciezko wyliczyc ale jest ok... jak robisz jak nalezy to dostajesz za to kase i tyle
    Abc

13.05.2021 19:32

Opinie są przejmujące. A czy dział HR działa nad poprawą relacji?

01.05.2021 18:58

02.05.2021 09:27

Ale ze co ?
    Pracownuk

02.05.2021 13:38

A co się dzieje ?
    Pracowniik

20.03.2021 15:24

To co tam się wyprawia mówiąc Masakra to jest mało powiedziane ! .Totalny brak szacunku dla pracownika. Chyba wszyscy maja zaległe urlopy z tamtego roku bo dostać urlop w Galeonie to jak wygrać w totolotka. Nie ma urlopów do odwołania tak było rok temu tak jest do dzisiaj, no chyba, że weźmiesz sobię na żądanie. (Chodzi o pojedyńcze dni urlopu w celu załatwienia czegokolwiek) Tak przynajmniej jest na dziale montażu. Wszystkie składowe premii są wrzucane do jednego worka razem z nadgodzinami także ciężko się doliczyć. Totalny brak przekazywania ważnych informacji. Brak audytów kwartalnych. BHP a co to jest?. Pramia Świąteczna? co to jest nie ma czegoś takiego. Na Święta jak więcej zrobisz nadgodzin to więcej zarobisz do wypłaty i tyle w tym temacie nawet głupiej stówy na papierosy nie dadzą. Nigdy nie doceniają dobrze wykonanej pracy tylko wytykają popełniony błąd. Morale pracowników firmy są na bardzo niskim poziomie także to wynika z braku motywacji do pracy panującą atmosferą. Szef Produkcji Pan z brodą widać, że ma poukładane w głowie i chce coś zmienić na lepsze. Powinien zabrać się za majstrów bo to wałkonie nic nie robiące i od serca porozmawiać z mistrzami zmianowymi na temat szacunku do pracownika. Fachowcy z kilkuletnim stażem i potwornie bogatą wiedzą na temat wykończenia i budowy jachtów uciekają z firmy ale to mnie akurat w ogóle nie dziwi. Bardzo mnie nurtuje dlaczego firmie nie zależy na tych pracownikach i firma nie stara się ich zatrzymać a na ich miejsce zatrudnia nowych pracowników czy to Polaków czy kolegów ze wschodu gdzie często nawet nie potrafią trzymać szlifierki. Terminy pilne Łodzi i ten kryzys się pogłebia a dlaczego otóż odpowiedź jest prosta. Pracy jest bardzo dużo ale wykwalifikowanych pracowników coraz mniej a ta praca gdzie jest jej dużo albo jeszcze więcej jest obarczana na pozostałych. No i te zapylenie tym także firma powinna jakoś się zająć bo to tez jest tragedia. No i Rada Pracowicza czy Zakladowa. Mam nadzieje, że w firmie zostaną przeprowadzone jawne wybory do Rady Zakładowej w której będą mogli wziąść udział wszyscy pracownicy a nie tylko Zarząd. Robię Screenshota oraz pozdrawiam wszystkich pracowników!.
    Dawid

02.04.2021 10:37

Jak najdalej od tej firmy, nie płacą w terminie !

02.04.2021 17:14

Bzdury firma płaci na czas jeszcze jak muszą obliczyć twoje chorobowe to trochę zajmuje hahaha

13.03.2021 09:15

Czy Wigilia jest dniem wolnym od pracy w firmie Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.? Jeśli nie, to jak to wygląda, są skrócone godziny pracy?
    Pk

13.03.2021 15:32

Pracująca normalnie, a jak nie zostaniesz 10 h czyli do 17:00 to możesz już zacząć szukać nowej pracy...

13.03.2021 16:26

Taaaa, a w tłusty czwartek pączki jemy w środę od 2-3 w nocy....w Wielkanoc łamiemy sie opłatkiem, a w wigilie straszymy sąsiadów ...omg

12.03.2021 18:56

Moze jakas kompetetna osoba z firmy wypowie się na temat nowego wyliczania premii. Ciezko na to pracujemy żeby dostać dodatkowe pieniążki do wyplaty, a nikt nie potrafi doliczyć się swoich pieniędzy, to nie jest motywujące. Robie screen opini i proszę o jej dodanie. Pozdrowienia dla pracowników!
    Halama oklaski

23.11.2020 09:22

ogolnie praca na galeonie do latwych nie nalezy. Wszechobecne zapylenie z żelkotu skutecznie zapycha nozdrza i nawet w domu po umyciu sie,czujesz na sobie ten charakterystyczny mdlący zapach. Do tego chodzenie po wykanczanych łodkach nie jest bezpieczne, czesto nie ma barierek zabezpieczających,nie wspominając o rusztowaniu czy jakichkolwiek szelkach zabezpieczających. Czemu kierownictwo nie zainwestuje w sam wygląd stoczni? (usunięte przez administratora) Wyglad miejsca pracy ma takie samo znaczenie dla pracownikow co bezpieczenstwo czy pensja. Jak pracujesz w kołchozie to czujesz sie jak robol. Do tego co chwile ktos przyjezdza z firm zewnętrznych, robią pomiary na pokrowce na żaglówki, cabria, wiercą,pałetaja sie pod nogami. Bardzo czesto na pokladzie 6-osobowej żaglowki jest 20-25 chłopa,kazdy kazdemu przeszkadza i tak przez 10 godzin dziennie. Sam sobie wyobraz jak tu musi wygladac bhp i tylko czekać az ktos spadnie i sie zabije. Jednym z niewielu plusów sa ukrainki tam pracujące.Czasem jak jedna wypnie tyleczek to az milo popatrzec :)
    Zesz

03.03.2021 09:33

Odpowiedz wkrótce ale każdy wie kto lubi rozwalać w tej firmie
    Ole

04.03.2021 22:59

Nawet bym na żadna nie spojrzał Nie lubię ich

Zostaw merytoryczną opinię o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.