Galeon Sp.z.o.o.

3.1/5

• Dlaczego warto do Nas dołączyć?
  • Nasze działy
  • Nagrody i wyróżnienia
  • Proces rekrutacji
  • Galeria

Dlaczego warto do Nas dołączyć?

Nasze działy

Gdańsk - Galeon
Straszyn - GALEON
Waćmierek - Galeon

3. Opinie o pracodawcach Straszyn
  5. Opinie o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

Opinie o Galeon Sp.z.o.o. Straszyn

Nie przegap nowości o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.!

pupil

20.05.2016 13:50

dziwne, ze ten gosc jeszcze pracuje, mam na mysli pana W. Oprocz chodzenia po firmie nic nie robi, nic nowego nie wniosl, a w niektorych przypadkach nawet pogorszyl
    Nbn

19.05.2016 20:26

Ja bym chciała
    Hhh

13.05.2016 10:33

Na zapleczu bys więcej zarobiła jako monterka hahaha chlopaki zarabiają jak obrobisz 10 to stówa dniówki masz hahaha
    zen

20.03.2016 21:26

Chyba Twoje są na takim poziomie. Robie tam i wiem że jest inaczej, nie pisz głupot. Nie siej plot

17.03.2016 15:26

A gdzie żeś to zobaczył hahaha
    Nick 12

11.03.2016 07:49

gratuluje inteligencji ;)
    Nick 12

10.03.2016 12:02

a może ktoś napisać coś o pracy w BHP, jak wygląda? jakie zarobki ? Pojawiło się ogłoszenie.
    Jjjj

02.03.2016 23:48

Planeta małp

02.03.2016 21:37

Jak na moje to ten drugi też powinien wylecieć na zbity pysk ale pogadal sobie z BHP-ami i go zostawili. "Nadchodzi nowy świat nowa planeta"
    Jjjjk

02.03.2016 21:01

Nie to będzie thriller

02.03.2016 18:47

Zgadza się, to będzie serial fantastyczno- naukowy pt. "Planeta nie z tej ziemi". Pozdrawiamy wszystkich agentów.

02.03.2016 11:31

Bracie to będzie serial w odcinkach
    Jjjjk

24.02.2016 20:40

Nie ostatniej hahaha oj będzie się działo będzie porządek wkoncu
    beno

23.02.2016 20:34

I co? Jaki bilans ostatniej akcji?
    Zzzz

22.02.2016 21:48

No ciekawe nie he

20.02.2016 15:39

Co dzisiaj im odbiło, szukali terorystów w galeonie, czy robili ewidencje (usunięte przez administratora) w?

11.02.2016 21:03

Produkcja właśnie
    becik

11.02.2016 15:30

Może w końcu by sie wziac za administracje, a nie tylko produkcja..

09.02.2016 17:04

No w końcu będzie porządek jakiego brakowało zobaczycie
    Hhh

05.02.2016 21:24

Góra już wszystko wie znalazł się odważny
    lolo

08.02.2016 11:10

Wszystko? To ciekawe co teraz będzie....

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Galeon Sp.z.o.o.?

Kontakt - Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

Starogardzka 22 83-010 Straszyn

Branża główna: Inwestycje i rynki kapitałowe

piksel

20.01.2016 07:53

Bo pewno czytają wpisy i nie chcą by doszło to "na górę". Proszą admina o usunięcie.
    Pixi

19.01.2016 17:55

Do admina! Dlaczego usuwacie wpisy na temat przekrętów agencji z zatrudnianiem i oszukiwaniu z wypłatami?
    piksel

19.01.2016 11:20

no i co z tymi "martwymi duszami"??

03.12.2015 10:34

a inne działy stolarnia , elektrycy? ktos cos moze powiedziec wiecej?

02.12.2015 11:07

to na jaki dział najlepiej aplikowac? i moze znacie jakas stawke godzinowa ?
    Do jjjj

01.12.2015 20:04

Na magazynie mają taki nawał roboty że nawet śniadania nie mają czasu zjesc a do tego nie maja premi jak cala firma.ostatni magazynier wytszymal chyba z miesiac

09.11.2015 20:30

a jak jest na stanowisku magazyniera bo jest oferta i zastanawiam sie czy zlozyc cv?
    kosik

07.10.2015 13:24

Widać nie byłeś wart większej kasy. Nie rozumiem po co to piszesz
    hhhh

09.09.2015 21:31

Waldek jest spoko gość oj uważaj gdzie co piszesz bo można konsekwencje ponieść ha ha ha mało w iesz
    Ztyrany

31.08.2015 15:37

Zamiast robić w galeonie wolał bym robić na stacji benzynowej za 8zł netto. Praca w soboty niby nie jest obowiązkowa a majster opierdala czemu cię nie było jak by było tego mało masz 8h czas pracy a chcą kilka razy w tygodniu abyś zostawał po 10 czy 11. Na hali jest zje***na wentylacja i pot ci po tyłku cieknie. Przy tej temperaturze pracodawca powinien dostarczać wodę ale jak powiedział sam dyrektor wodę możecie się kupić w biedronce. Ciekawe że inspekter BHP tak przestrzega wszystkiego ale nie przestrzega fajek palonych po za szafkami ani napoi % rozrabiach. Przedtem robiłem w innej firmie pracowałem na 150% i nikt mnie nie opierdalał. A siedząc z typem obok cały czas napierdalał jakimiś obleśnymi tekstami od których puścić pawia szło na tą całą maszynę Filtry nie były czyszczone od najazdu stalina cały czas pyli w ryj że w zasadzie nie wiadomo jakiej jesteś rasy.Bo filtry zamiast w ciągać dmuchały ci w mordę
    hhhh

15.08.2015 16:14

O przeczytałeś dobrze wiesz co gadasz ha ha ha i to komu
    Pan D.

10.07.2015 18:28

Nie polecam pracy w tym szajsie, nie dość że brud na każdej z hal,to Panowie z BHP są bardzo nie mili z czego jeden wygląda jak typowy sadysta komunista (takie wąsy za komuny były tlyko modne jesli to kiedyś przeczytasz pajacu), tylko chodzą i patrzą żeby się do czegoś przyczepić a jak kolega poprosił o okulary ochronne i był przy tym akurat bhp`owiec to mu nie dali a on nawet na to uwagi nie zwrócił. Najbardziej mnie zaszokował fakt że gdy przyjechałem po wypłatę za nadgodziny to mi nie dali bo stwierdzili że skoro już tu nie pracuje to nie muszę ich dostać :///.Na umowie są napisane jakieś bzdury dziwne kwoty niby miałem dostać ponad 4.000 za zrobienie zlecenia smiech na sali.Praca dla typowych głąbów i idiotów których większość tam pracuje. Podsumowując jedna wielka popelina jedynie ich główny budynek sprawia wrażenie porządnej firmy.
    pfff

09.07.2015 21:37

Praca dobra na krótko. Kilka lat można pracować na umowie zlecenie u B. lub B. A na umowie o zleconko to nie ma co prosić o środki ochrony, a to w tej pracy najważniejsze. Na montażu zapylenie niemiłosierne, na laminatach po kilku tygodniach masz wyziew chemiczny. Poproś o maskę (nie taką za 1 zł przeciwpyłową) na laminatach to cię wyśmieją. Ci, którzy mieli się ustawić to się ustawili i pracują za konkretne pieniądze, reszta to wyrobniki, których rotacja jest spora.
    kkk

09.07.2015 05:51

Pirrdolisz firma krzak to niech stary idzie na Kuronia to będzie gary kuroniowi drapal widać po wpisie i godzinie ze ty juz tam jesteś
    Aga

08.07.2015 10:59

Mąż pracuje od kilku dni. Dostarczył świadectwa pracy do kadr w Straszynie pytam tylko po co?? Żadnej umowy nie dali i nie wiadomo kiedy dadzą. Jak sie sprawdzi to może przejdzie do Galeonu. To znaczy ze gdzie teraz pracuje w firmie krzak !! Jakie pośrednictwo pracy?? Praca na czarno i tyle
    krzych

28.06.2015 19:33

Się okaze
    stary

25.06.2015 10:56

Kasa ok. Teraz zaczeli wymyslac jakies premie. Ciekawe jak wyjdzie. Pewno wszytsko ładnie wyglada na poczatku, a życie swoje. I ciekawe jak praca na jesień. Różnie to bywalo.
    xyz

22.06.2015 13:10

Witam, dostałem propozycje pracy jako mechanik powie ktoś jak sytuacja na tym stanowisku?? Warunki pracy, godziny, kasiorka z góry dzięki
    sam

22.06.2015 13:33

Idz na rozmowe to sie przekonasz. Zobaczysz zaklad i sam ocenisz.
    fafle

21.06.2015 17:12

My możemy wszystko pajacu
    Obserwator

19.06.2015 21:50

Nie pracuję w Galeonie. To na początek. Pracuje za to dużo moich znajomych. Jak się dowiedziałem faktycznie działa tam jakieś pseudo pośrednictwo pracy.Z tego co mi opowiadano to wiele komentarzy jest trafnych i prawdziwych. Praca po 10 czy więcej godzin to norma ,zmuszanie do pracy w soboty.Czyli faktycznie jest to normalna umowa o pracę a nie jakieś zlecenie. Umowa to fikcyjne zlecenie po to żeby pośrednik nie płacił za nadgodziny, za ZUS ,prawdziwych podatków. Czyli prosto mówiąc dyma pracowników, fiskusa,ZUS. Grupa cwaniaczków stworzyła sobie system wyzysku pracowników i zarabiania ogromnych pieniędzy. Smerf, Kanibal informuję was że w polskim prawie istnieje art. 115 par. 22 kk. W polskich sądach zaczeto nareszcie go stosować. Od 2010 r zgodnie z międzynarodowymi uregulowaniami można ścigać z tego art. również za sprawy dotyczące pracy. ( niewolnictwo, fałszywe umowy). UE 5. 04.2011 r wydała dyrektywę dotyczącą przeciwdziałania takim przypadkom . To że dochodzi do takich sytuacji świadczy że ktoś z kierownictwa Galeona w zamian za ..... współdziała z tym pośrednictwem i dopuszcza do takich patologi. PIP i Sądy wzięły pod lupę takie ,,pseudo zlecenia" i firmy które się tego dopuszczają. Przesyłam Wam link do art. z Rzeczpospolitej opisujący takie działania i walkę z nim. Widzę że jest kilku z jajami i jak się nie boją mogą to wykorzystać. Pozdrawiam i życzę powodzenia. http://www4.rp.pl/artykul/1208604-Kontrole--Umowy-zlecenia-PIP-zmienia-w-etaty.html

Zostaw merytoryczną opinię o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.