Elica Group Polska

• Dziuplina
  • Stary Otok
  • Czernica

3. Opinie o pracodawcach Jelcz-Laskowice
  5. Opinie o Elica Group Polska Sp. z o.o.

Opinie o Elica Group Polska Jelcz-Laskowice

Nie przegap nowości o Elica Group Polska Sp. z o.o.!

16.12.2014 21:29

Bartku, ale tak serio - czy człowiek z wyższym wykształceniem i to inżynier, nie może zdobyć się na odrobinę odwagi cywilnej i swoje żale związane ze zwolnieniem go z pracy przedstawić podczas bezpośredniej rozmowy z zainteresowanym? Bo takie szlochy na forum, ksywki i szukanie winnych to słabo wyglądają...

16.12.2014 21:15

Brawo Bartek! Ja się pytam, gdzie byli rodzice?

18.11.2014 22:31

W końcu ktoś napisał prawdę. Brawa za szczerość. Niestety moje drogie Panie,ale taka jest prawda. Same siebie nie szanujecie.
    GOCHA

17.11.2014 11:57

Tu to zaraz napiszą że piszą anonimowo bo sie boją że jak coś powiedzą to pracę stracą,albo że będą się nad nimi znęcać... Nic śmieszniejszego,bo jak obgadujecie sie nawzajem na linkach,albo uczepicie sie jednej osoby to wtedy sie nie boicie jak siadacie na jednej osobie i ją gnoicie to wtedy jest wporządku? Jak obgadujecie sie nawzajem a potem uśmiechacie sie do siebie :D Czyli jaki z tego wniosek? Wy możecie sie znęcać nad drugą osobą,być dla siebie wredne i opryskliwe,gnoić inne osoby ale jak Wam zwrócić uwagę to od razu mobing. WREDNE BABY!To Wy jestescie problemem! Zacznijcie sie szanować nawzajem a nie patrzeć na siebie spod byka...i obserwować kto co robi,zacznijcie pomagać sobie nawzajem. Same sobie tworzycie taką atmosfere jaką macie a potem obwiniacie wszystkich oprórcz siebie !!!!
    Pssss...

17.11.2014 10:47

Właśnie pewnie tutaj wyzywa i wogule a tam sama w (usunięte przez administratora) wszystkim wchodzi...a tutaj weszła po to by wyładować swoje flustracje życiowe, no śmiech na sali. Weź dziewczyno sie ogarnij bo nigdzie pracy nie znajdziesz!!!
    Poirytowany

17.11.2014 10:42

Jak Ci tak źle to po co tam pracujesz? Anonimowo to mądra jesteś. Nie potrafisz powiedzieć prosto w twarz i wypisujesz jakieś śmieci na forum,sama pewnie w (usunięte przez administratora) wchodzisz. No cóż taka natura...powtarzam Ci jak Ci źle to sie zwolnij a nie marudzisz...kierownik nie jest od stania i klepania po plecach moja droga,jakiego byście nie mieli i tak bedziecie narzekać...Szkoda słów !!!
    ha ha

15.11.2014 20:28

Jeden wielk burdel !!Ma byc zrobione a nie ma z czego-czary mary !K ierowniczki rozdarte ,az jedna nagrali i sprawa w sadzie byla.Druga sie uczy i to bardzo pilnie ,jak chcesz miec spokoj to trzeba wlazic w d..e i to z prazentem jak jedna brygadzistka !!!!!!!! Ludzi szmaca jak sie da,tam nigdy nie bedzie spokoju !!!!!
    AZ

14.11.2014 12:43

Ja pracowałam w Elice w dziale jakości i zostałam zwolniona do końca nie wiem za co ale... powiem, że to była jedna z najlepszych rzeczy jaka mnie w życiu spotkała.Mogę za to podziękować mojemu przełożonemu i HR. Teraz pracuję w firmie, w której kierownictwo nie wyzywa pracowników i zajmuję się faktycznie fajnymi rzeczami a nie takimi pierdołami jakimi zajmowałam się w Elice. Elica zniszczyła we mnie pewność siebie ale na szczęście z pomocą nowego przełożonego udało mi się ją odzyskać. Teraz uważam 2 lata pracy w Elice za zmarnowane. Żałuję że wcześniej się sama nie zwolniłam. Ludzie zmieńcie prace bo szkoda zdrowia. Nie pracują już w Elice ponad rok i widzę że tam się nic nie zmienia i napewno się nie zmieni. Pozdrawiam i życzę powodzenia
    litości

02.11.2014 19:48

wiecie co pracuję od kilku miesięcy i ani nikt na mnie nie krzyczał , ani żadnych 'stresów' nie przeżywałam, tylko normalnie się po ludzku dziewczyny zachowują - bez przesady, nie obrażajcie mi koleżanek bo aż się przykro robi...
    Zenek

11.11.2014 13:34

to szkoda,że nie pracowałaś z rok temu byś usłyszała co kierownictwo potrafi teraz troszkę się boją,że ludzie ponagrywają jak będą się wydzierać na ludzi
    szalONA

31.10.2014 07:12

jestem dobrym obserwatorem i zastanawia mnie na jekiej zasadzie sie tam awansuje,,, ludzie bez doswiadczenia i wyksztalcenia zostaja kierownikami,,, nowa kierowniczka królowa matka to chyba sie w glowe uderzyla od czasu awansu bo szacunku nie ma do nikgo,swoja droga to smutne ze nikt z gory tego nie widzi, ale wiadomo wysoki jest za nia to moze ludzi gnoic i ponizac bo on tego nie widzi albo widziec nie chce. ale nowi kieronicy jak najbardziej ok- nie krzycza i nie wyzywaja bo caly dzin ich nie ma na hali tylko siedza w biurze :)
    zryta

23.10.2014 00:07

Kocham ten zakład a szczególnie okapy :-)
    misia

22.10.2014 13:28

1650 to zobaczysz jak swinia niebo 1300 to gora
    zaqwer123

16.10.2014 13:48

Witam. W poniedziałek idę na spotkanie z firmy GLOB. Pytanie brzmi ile może zarobić na start pracownik produkcyjny? Oczywiście interesuje mnie kwota netto
    xxxxxxx

17.10.2014 18:02

1650 zł i nic się nie zmieni nawet przez 10 lat twojej pracy

Oferty pracy - Elica Group Polska Sp. z o.o.

Operator Wózka Widłowego i Pociągu Logistycznego w dywizji Silników

Jelcz-Laskowice

Pracownik produkcji na dziale silników

Jelcz-Laskowice

Operator Wózka Widłowego i Pociągu Logistycznego (dywizja Okapów)

Jelcz-Laskowice

Montażysta na dziale silników

prawdomówny

10.10.2014 23:51

Powiem tak jestem z działu okapów i tam jest totalny syf nic nigdy nie ma przez co robi się więcej pracy. Niektórzy brygadziści to lenie biorący kasę za nic. Najwięcej moim zdaniem zdzierają się wózkowi jak i pakowacze. Panie na linii też muszą zasuwać na normę. Panie z planowania nie mają w ogóle pojęcia o sporządzaniu planu aby ułatwić a nie utrudniać pracę. Osoby pracujące na magazynie mają chyba najlepiej gdyż robią swoje i nikt ich nie pogania. Nie wiem jak na silnikach więc się nie wypowiem.
    figa

07.10.2014 22:28

Ale nie wiem czy mnie przyjma,ciekawe od czego to zależy,czy kadrowa miała dobry humor?
    maniek

07.10.2014 22:22

wypłata na czas, ekipa spoko, w nadgodzinach soboty można dorobić, dodatki socjalne tez sa. praca nie jest trudna i jak jestes kumaty dasz rade.
    figa

06.10.2014 22:50

A w jakim czasie odpowiadaja,bo bylam na rozmowie,pokazali hale,stanowiska pracy,rozmawiala ze mna jakas pani z biura,i powiedziala ze do 2 tyg dadza znać-jak dadza?
    misia

06.10.2014 22:47

A oni tam wszystkich przyjmuja,czy wybieraja osoby.
    kate

06.10.2014 20:14

ja pracowałam i na okapach i na silnikach i wielkiej filozofii nie ma - trzeba się wyrabiać, bo inaczej opóźniasz pracę innych i nic dziwnego, że mogą narzekać. Jak mam problem to mówię - i proponuję rozwiązanie. Po co komplikować coś co jest takie proste?
    Silniki

04.10.2014 22:55

Pracuje juz w tej firmie 2 lata, i to co sie dzieje w tej chwili to jest masakra.. wszyscy uciekaja, normy z kosmosu nie do przerobienia przez stare maszyny i pracowników tez, same wymagania i straszna poniewierka ludzmi za grosze, i na silnikach robi sie wiecje kierwoników jak pracowników:D wszytskiego brakuje, komponenty brane od reki, i jak ktoś mówi ze pakiet socjalny jest spoko to niech sie zastanowi co pisze, 270zl wczasy pod gruszą hahah jakaś kpina:D a rotacja pracowników jest ogromna, nie ma szans dla wyrozumialość i nauke dla nowych po 2-3dniach juz jestes starym pracownikiem i musisz sie wyrbaiać, to nie jest juz to samo co bylo kiedyś, to WCM rozwaliło i zniszczyło wszystko...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Elica Group Polska?

aaaaaaaaaa

03.10.2014 14:45

aż tak nieciekawie, że brygadziści lecą?
    Hanka

02.10.2014 13:55

Ogłoszeń jest sporo bo w ciągu ostatnich 3 miesięcy zrezygnowało z pracy 5 brygadzistek z wieloletnim stażem. Zarabiają całkiem spoko. 1650 + premia frekrencyjna i produkcyjna + premia stanowiskowa. Na rękę biorą nie mniej niż 2 tyś.
    wwo

25.09.2014 13:19

czy ktoś wie jakich zarobków można oczekiwać na stołkach bryg/kier? ostatnio jest trochę ogłoszeń...
    nowa

22.09.2014 20:35

Jak poczytałam te wasze wpisy, to niemal nie uciekłam przed podpisaniem umowy, dobrze że postanowiłam spróbować. Ludzie o czym wy tu piszecie!? Pracuję już tu od 3 miesięcy, wiadomo pracować trzeba, ale wyzwiska, złe traktowanie ?..nie spotkałam się. Pensja taka sama jak wszędzie, ale chociaż socjal mają, i to całkiem fajny. A marudy..wszędzie się znajdą.
    monika

01.08.2014 20:45

Anka kierowniczka to rzeczywiscie masakra, ludzi wyzywa, nie szanuje, a pomóc nikomu tez nie pomoze, tylko jacy durni pracownicy i ze nienormalni. aaa szkoda gadać jak jej sie swiatopoglad zmienil po awansie. zero jakiego kolwiek szacunku do czlowieka. dobrze ze urlop to sie odpocznie od jej wyzwisk. wlasnie przez takich ludzi jak ona szukam pracy
    obserwatorka

27.07.2014 12:53

No niestety na silnikach coraz gorzej... Kierowniczka zmiany która wysoko awansowała ciągle tylko wyzywa pracownice, nie szanuje ludzi, awanturuje sie i jak sie jej mówi o problemie to to nie problem... Jak to mowi "hrabiny" a przeciez każdy pracuje jak może. Z jej zmiany brygadzistki uciekają jak się da. Ogólnie to zero szacunku ma do ludzi- jak ktos cos do niej mowi to sie odwraca na pięcie i robivoburzona mine ze ktos cos do niej mowi, bo przecież to jaśnie pani kierownik. A jak była liderem zmiany to w można było się z nią dogadac i za ludzmi stała. Stłek zmienia...

Kontakt - Elica Group Polska Sp. z o.o.

Inżynierska 3 55-221 Jelcz-Laskowice

Branża główna: RTV i AGD
    Hanka

30.06.2014 11:59

Pracowałam niespełna 3 lata na silnikach. Na początku nie powiem bo praca mi się podobała. Stała, zgrana ekipa, każdy wiedział co ma robić i nie było żadnego większego problemu. Cyrki zaczęły się dziać jak wprowadzili WCM, poprzestawiali linki, porozdzielali ekipy z linek i zmieniło się kierownictwo. Istny chaos, wieczne nerwy i zero chęci do pracy. WCM całkowicie zdezorganizowało nam pracę. Doszła nam masa nowych obowiązków których nie sposób było ogarnąć kiedy kierownictwo życzyło sobie wszystko na już. Zaczęły się groźby, straszenie karami pieniężnymi, naganami. Presja niesamowita, a normy wzięte z kosmosu których nie dało się wyrobić. Brygadzistki nie zgłaszają żadnych awarii, w razie problemu musiałyśmy radzić sobie same bo przecież "taki problem to nie problem". Brakuje ludzi do pracy przez co stare pracownice muszą nadrabiać za resztę pracując w mniej osób. Jest tak źle, że brygadzistki które pracują po 5-8 lat rezygnują ze stanowisk lub się zwalniają. Warunki nie do wytrzymania... Ja byłam już tak wykończona tym co się dzieje, że nie widziałam innego wyjścia jak się zwolnić. To była zdecydowanie trafna decyzja.
    Łysy

14.06.2014 22:06

Zwolniłem się sam, bez żalu u bez problemów. Pracowałem na lakierni. Praca jak, praca - chaos, stary sprzęt,(usunięte przez administratora) i mordercze upały latem. Ale nie mam zamiaru wylewać tu jakichkolwiek żali. Generalnie firma, jak firma - płace regularne, to i owo udawało się załatwić z przełożonymi, a ekipa jak najbardziej spoko (pozdro dla ekipy z UR).(usunięte przez administratora)I tyle :)
    ???

11.06.2014 13:42

Przepraszam bardzo a co chcesz zostać pracownikiem produkcji? brygadzistą? liderem zmiany? czy kierownikiem? zarobki to raczej indywidualna sprawa każdego :D Praca na dwie zmiany,pakiety socjalne też są.
    zbych84

09.06.2014 12:58

witam, interesuje mnie jakich zarobków można oczekiwać na produkcji? Oraz na jakie zarobki mogą liczyć brygadziści i kierownicy/liderzy zmiany? Czy są pakiety socjalne? Praca na 2, czy 3 zmiany?
    j.

02.07.2014 20:26

tempo pracy jest duze ale to nie urząd żeby nic nie robić:) za to socjal dobry jak w urzędzie :)
    robol

02.07.2014 21:44

chyba nie wiesz co piszesz....ale socjal...wole zamienić na pensję,żeby starczyło do 10-tego
    karniak

02.06.2014 15:31

widzieliście co wypisują w ogłoszeniach o pracę? że poszukują pracowników w związku z rozwojem oddziału w jelczu laskowicach, ahaahahahha każdy kto tam choć jeden dzień przepracował wie, że to nie to jest powodem poszukiwania pracowników tylko to że już prawie wszyscy się stamtąd zwolnili i uciekli bo mieli dość poniewierania za marny grosz i już nie ma kto pracować
    rekrutant

21.05.2014 19:11

Strefa stoi otworem! Epp 1350 na reke, faurencja praca cala dobe, italmetal to samo co elica, hert same nocki' jest w czym przebierac marudy!
    zmęczona

18.05.2014 20:47

Uwierz czasami jest gorzej....mówią,że mamy w głowach coś nie tak i mamy problemy same ze sobą ja to usłyszałam niestety....
    była pracownica

08.05.2014 12:13

Nikomu nigdy tej firmy nie polecę. Traktują ludzi jak bydło i nawet tak się o nich wyrażają - bywa że i gorzej. Bydło to komplement w porównaniu z innymi epitetami. Zostaną sami, już mają braki w ludziach, ciągła rotacja, kombinowanie - może niech zaczną wyciągać wnioski to i pracować ludzie będą chętnie i produktywnie. A opinie że wszędzie tak jest - nie, nie jest. Każdy kto odchodzi z tej firmy do innej - ma lepiej i nie żałuje. Normy narzucają nieludzkie, to nie jest praca to jest urabianie się, nie warte tych pieniędzy. Niech robią tak dalej, mam nadzieje ze w końcu ktoś im się za to dobierze do tyłka - ludzi trzeba szanować, nieważne czy mają wykształcenie czy nie. Smutne jest to, ze często szeregowi pracownicy mają lepsze wykształcenie od kierowników zmiany. Wiem, że wykształcenie nie świadczy o człowieku, no ale w tym wypadku ani wykształcenia, ani kultury osobistej :/ pozdrawiam z lepszej pracy :)
    wykonczona

10.04.2014 20:06

Teraz to sie zacznie koszmar. Na jednej zmianie kierowniczkami sa dwie psisapisólki od lat i juz zaczynają się akcje to samo tyczy sie nowego kierownika, który przechodzi z silników na okapy i ma plecy u kierownika produkcji. Wyzywają ludzi, awanturują się, zero pomocy i wsparcia np dla nowych brygadzistek, nie wspominajac o nowych ludziach którzy uciekają po dwóch dniach :/ Na dniach daję wypowiedzenie i żegnam się z tą firmą. ostatnio dwie osoby wylądowały z zatruciem oparami (serografistki)w szpitalu, ludzie przychodzą chorzy do pracy bo boja sie iść na l4 żeby ich nie zwolnili później, zero empatii i zrozumienia - NORMA NORMA NORMA! Tylko tyle się słyszy. Odradzam.
    wykonczona

10.04.2014 20:06

Natalino

09.04.2014 12:12

Tak właśnie zgadzam sie z opinią powyżej... ludzie ogarnijcie się...pracować trzeba wszędzie...każdemu jest ciężko...a jak Wam nie pasuje to po jakiego ch... tam pracujecie? Nikt Was tam nie trzyma na siłe! Jak komuś jest aż tak źle i cieżko to prosze bardzo brama otwarta!I macie po problemie! Tak jak napisał ktoś powyżej każdy chciałby sie nie narobić kase zawinąć i jeszcze najlepiej jakby go na rekach nosili za to że wogule sie pojawił w pracy....no hahah śmieszne. W każdej firmie nie daleko Elici jest podobnie,a jeżeli ktoś twierdzi inaczej to tak jak mówie prosze bardzo zatrudnić się w innej i wtedy zobaczycie że nie warto było tyle narzekać!

08.04.2014 22:25

czytam to i az sie wierzyc nie chce ze ludzie to tacy idioci...gdzie w dzisiejszych czasach nie 3ba zapierd**lać?...wszędzie są jakies normy itp itd ale jak się komuś nie chce robić no to cóz....zła baletnica będzie móiła, że ją buty uwierają i tu tak samo...3piacie się kierowników, brygadzistów ale kurde od tego są, że maja wymagać a nie każdy chciałby przyjsć nie narobić się a pieniążki do kieszeni zawinąć... wcale nie jest tak źle jak sie tutaj piszę, babeczki są pomocne więc nie narzekajcie już tyle tlyko pracujcie a nie będziecie wysłuchiwać ciagłych rozdartych dziobów jak to sami okreśłacie
    gosc

21.07.2014 21:56

powiew świeżości oznacza ciągłą rotację pracowników...
    Powiew świeżości

31.03.2014 10:46

Jak czytam te komentarze, to aż mnie ciarki przechodzą po plecach. I sobie tak myślę, że chyba dobrze zrobiłam, że tej oferty nie przyjęłam. Bo jakbym przyszła do Eliki, to chyba wpadłabym z deszczu pod rynnę... A "Powiew świeżości" to ponoć hasło firmy. Ale to chyba tyczy się tylko designu okapów i niczego więcej.
    Sony

05.03.2014 04:40

Najgorsza jest kaska PLaczka nic nie robi i jeszcze ma owszystko problem no normalnie masakra widze jak moj kolega sie meczy bo doszedl gosciu co ma plecy i zbiera jeby za niego masakra wyzwiska to nr 1

Zostaw merytoryczną opinię o Elica Group Polska Sp. z o.o.