Opinie o Work Service Express

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service Express

Sonia

Widze ze pytanie szybko zniknelo. Czy pracowal ktos w brazny automotiv w niemczych? Niby dobre zarobki i domki darmowe

Sonia

Czy pracowal ktos w branzy automotiv-niemcy?? Obiecuje 1400e i darmowy domek

Patryk

Szkoda, że tak rzadko piszecie. Nowi korzystają z takich opinii.

BezrobotnyZpolski

mam propozyjce wyjazdu do francji jako order piker w okolice marsyli, skladanie fotelikow, jakies opinie na temat warunkow pracy na magazynie ? Kwestia wynagrodzenia / godzin ? prosze o info

Andrzej

Uwaga na firme work express z siedziba w ostrawie ktura kieruje do dhl w brnie to oszusci sciagli mnie wraz z zona tu do pracy a na miejscu kazano nam wracac do domu poniewarz tam wybieraja sobie ludzi a reszta ma opuscic ubytownie i nikt nie da wam na bilet oferte poleca pani Bohuna Ryckowa kto nie chce stracic kasy niech uwarza

Marek

Podpowiedzcie jak pracuje się z agencją? Czy dobrze organizują wszystko?

Artur Ragan

Dzień dobry Zgodnie z polskim prawem, pracownikom tymczasowym przysługują takie prawa zdrowotne, szkoleniowe czy ochronne, jak kolegom pracującym obok na umowach o pracę, a jedyną różnicą jest okres wypowiedzenia. Zachęcam do informowania odpowiednich instytucji o przypadkach naruszania prawa. Chętnie poznam nazwę agencji pracy tymczasowej, która proponuje umowy na kilka lat, natomiast co się komu z czym kojarzy chyba wykracza poza temat tej konwersacji. Pozdrawiam

ja
@on 26.05.2016 09:41

Teraz agencje żeby zarobić to dają umowy na tydzień jak ktoś idzie na zwolnienie to płaci mu chorobowe ZUS czy po chorobie będzie przyjęty to już inna sprawa. Do tego przemysł przerzuca pracowników z jednej agencji do drugiej a tylko tzw. koordynator zazwyczaj zostaje ten sam (swoją drogą ciekawe na ilu umowach pracuje). Nie tym z założenia miała być umowa o pracę tymczasową, ale my jako naród umiemy omijać przepisy i robić w nich takie dziury żeby zawsze było po myśli lobbujących...

Izolda

Work Service to sprawdzona agencja i można spokojnie z nimi pracować.

Karolina

@Agnieszka, tak mi się wydawało i jak widać potwierdzasz to co napisałam. Możesz opisać swój przypadek? Każda merytoryczna opinia ma tutaj znaczenie, wiadomo, przecież że obaw przed wyjazdem jest dużo, tym bardziej jak jest to pierwsza praca z dala od domu. Dlatego każde opisane doświadczenie się liczy.

Agnieszka
@Karolina 13.11.2017 13:10

@Karolina Ja akurat chyba mam szczęście, bo w sumie nie miałam sytuacji, gdzie faktycznie potrzebna by była interwencja :) Ale zasada jest taka, że koordynator dzwoni w ciągu 5 dni od przyjazdu i sprawdza czy wszystko jest w porządku. Potem indywidualnie ustalacie, jak często będzie się odzywał. Jest też dostępny telefon "alarmowy" 24/7.

Karolina

Agencja za granicą ma obowiązek pomagać pracownikom @Izolda, nie powinno być tak, że pracownik ma coś sam naprawiać. Czy ktoś może potwierdzić jak Work Service Express zachowuje się gdy już ktoś jest w pracy?

Agnieszka
@Karolina 03.08.2017 09:03

Ja akurat wyjeżdżałam z Opiekunką w Niemczech, to jest agencja, która rekrutuje przez Work Express, więc nie wiem jak w innych przypadkach, ale ja nie miałam sytuacji, żeby koordynator nie sprawdził po przyjeździe czy wszystko jest w porządku. Później też jest cały czas dostępny telefon alarmowy.

Izolda

Znalazłam prace dzięki Work Service Express i jestem zadowolona. W moim przypadku wszystko było ok. Jeśli nawet coś nie zagrało to przecież można sobie samemu pewne sprawy poprawić!.

older

A ja pracowałem przez Worka 6 miesięcy w Belgii .... i jakoś problemu nie miałem. Owszem na początku był jaja z czekami na jedzenie ... ale zostało wszystko wyjaśnione i wypłacone co do centa. Kasa się zgadzała a jak były wątpliwości to telefon albo mail do koordynatora. Bo po to jest. To samo jak się komuś nie zgadzają godziny. Nie rozumiem tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w którzy płacą wszystkie składki w Polsce a oczekują że będą mieli pełne świadczenia z danego kraju. Chodzi mi tu o wakacyjne i premię roczną. Podpisujecie umowy ... a tak na prawdę nawet nie wiecie co podpisujecie ludzie.

Karolina

Może uzyskam jakieś informacje dodatkowe na temat oferty pracy z marca br. dla pracownika recepcji praca we Francji ?

lonej

dno

alo

Teraz też mają sporo ciekawych ofert pracy i to nie tylko za granica ale i w kraju

NickNickNick

Nie polecam ten agencji, ciężko się dostać do niektórych fabryk np. NGK Ceramic w Gliwicach, lepiej iść do innej Agencji i tam się dostajesz, przynajmniej w moim wypadku tak było .

Sławek P.
@NickNickNick 27.07.2016 18:57

A może po prostu nie sprostałeś wymaganiom a w innej agencji biorą jak leci żebyś tylko kasę im nabijał

tamarrra

@alo, co więcej tych naborów/rekrutacji jest teraz naprawdę wiele - widzę że nawet w Alpy można wyjechać na cieślę szalunkowego - praca połączona z wakacjami:) mam nadzieję że chociaż weekendy będą wolne

JA3

To się zatrudnij u nich i przekonaj się sam,to że dalej prowadzą nabory to nic nie znaczy.

alo

nie chce mi sie w to do konća wierzyć, bo to duża agencja pracy, zatrudniają ludzi nie tylko do kraju ale rownież za granicę i to od kilku lat, skoro faktycznie by tak to wszystko bylo to juz od dawna ktoś by się nimi zajął a tak to działąją dalej i prowadzą nabory

Wan

Hej, jak tutaj we firmie jest z pieniędzmi, bo coś słyszę, że tak sobie raczej, generalnie to jestem bardzo ciekawa w jaki sposób tutaj się rozliczają z pracownikiem, mam nadzieję, ze jest to dość prosta sprawa i nie wymaga ciągłego upomimania się o nic co?

maciuś

i dostałaś w końcu to wyrównanie? ja i tak chxcę pracę od zaraz więc startuję do nich na malarza do Chambery - ale ktoś wie jak wygląda taka organizacja wyjazdu do Francji i czy tam teraz jest bezpiecznie?

ona
@maciuś 25.06.2016 12:55

Dostałam,ale musiałam długo czekać,dopiero groźby pozwem o zapłatę pomogły,nie polecam.

anonim

(usunięte przez administratora)

ona

Olej to,nie warto u nich robić,kantują na wszystkim,2 miesiące prosiłam się o wyrównanie wypłaty!!!!

kja

wydaje mi się, że po prostu różne osoby mają o nich różne opinie i stąd bierze się taka rozbierzność. Wydaje mi się, że jednak dobra jest u ncih oferta pracy jako Cieśla szalunkowy z językiem francuskim Nr 125, tylko wiąże się ona z wyjazdem właśnie.

older
@Artur 20.06.2016 15:01

Ja byłem w Belgii i takich problemów nie miałem. Ale przyznam że słyszałem od kolegi z Gentu że mieli problemy z chatą. Dlatego też szybko pouciekali na własne mieszkania. I jakoś im się nie dziwię, bo w końcu za to się płaci, więc można mieć wymagania.

Scenka

Nie przesadzaj i nie zniechęcaj innych, wiadomo, ze praca fizyczna jest ciężka, ale jest tutaj naprawdę super

Artur
@Scenka 18.06.2016 17:42

Co takiego jest super? bo większość opinii jest negatywna i nie tylko na tym forum,na fcbk ludzie też źle się wypowiadali na temat tej agencji,to jak to w końcu jest?

hjjj

@Ja może po prostu ktoś jest zadowolony z pracy tutaj , nie pomyslałeś o tym? To ze tobie sie nie podoba nie znacyz ze innym też ma sie nie poodobać. A widze ze szukaja teraz na kilka stanowisk jak monter

Ja
@hjjj 18.06.2016 14:35

zadowoleni to mogą być tylko oni że znaleźli frajerów do roboty za gównianą kasę.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja

Widzę że WES wystawia sobie dobre komentarze,brawo :)

komisjoner

Hej dawno mnie tu nie było, a tu dyskusja na temat premii itd. Tak jak już pisałem kiedyś, mimo połączenia się z WS wypłaty są zawsze na kontach dziesiątego bez żadnych poślizgów ( po prostu masz to jak w banku ). Wszystkim wahającym się polecam Work Express ( obecnie Work Service Express ) zarobicie tu konkretne pieniądze a nie jakieś tam śmieszne 800 euro ( bo tak mniej więcej zostaje na rękę po odliczeniu wszystkich składek i opłaty za mieszkanie ) jak przez agencje niemieckie na niemieckich umowach . Oczywiście nie ma jakiś tam premii co miesiąc ale też nie jest prawdą to , że jak ktoś zachoruje to zaraz zwalniają . Zawsze wtedy dzwonią i się pytają czy wracasz do pracy , jak powiesz że tak , nie ma problemu pracujesz dalej , człowiek to nie maszyna i ma prawo zachorować i każdy o tym wie. Co by nie mówić jest to jednak polska agencja na polskich prawach , z którą zawsze się dogadasz. A jak sobie podpiszesz umowę na niemieckich zasadach to się potem sądż w Niemczech nie wiadomo z kim i gdzie o swoje pieniądze. Oczywiście inna bajka jakby się pracowało bezpośrednio u Niemca , ale nie jest to proste bo wszystko jest opanowane przez złodziejskie niemieckie agencje , albo niby polskie co wysyłają do pracy przez niemieckie agencje. Pomieszanie z poplątaniem.

ona

Mimo wszystko praca przez agencje zawsze będzie tą gorszą pracą.

Tom
@Artur Ragan 16.05.2016 13:12

Szanowny Panie,tyle tylko że na świecie ludzie robiący pod agencjami maja dokładnie takie same warunki jak stali pracownicy,tzn ze wszystkimi dodatkami(premia,bony i inne)a umowy mają na kilka lat,a nie na miesiąc,tydzień,więc Polskim agencjom bardzo daleko do tych europejskich,światowych i dlatego w Polsce praca tymczasowa zawsze będzie się kojarzyć z wyzyskiem pracowników.

Artur Ragan

Dzień dobry Kłamstwo "kiedyś napisane" nie staje się prawdą, nawet jeśli je wkleić 1000 razy pod różnymi nickami. Dowody na to, że "dodatki zabiera pośrednik" to łakomy kąsek dla każdego prawnika, więc proszę kogoś tym zainteresować. (Tyle, że nie istnieją, bo to też kolejny wymysł.) Dobra rada: jeśli umowa zawiera niekorzystne warunki, lepiej jej nie podpisywać. Pozdrawiam serdecznie

Artur Ragan
@Ja 12.05.2016 15:12

Widzę, że teza o nikczemności agencji musi zostać obroniona, bez względu na fakty:) Zapewniam, że agencje chcą, aby pracownicy tymczasowi zarabiali jak najwięcej, bo wtedy na każdą ofertę zgłasza się więcej kandydatów i rekrutacje przebiegają o wiele sprawniej. A to tylko jeden z powodów. pozdrawiam

on

Zastanawia mnie jedno, kiedy wreszcie skończy się te upadlanie ludzi w postaci żerujących na nich agencji pracy tymczasowych. Może by tak trzeba kogoś wywieść z zakładu na taczce z gnojem, żeby poczuł te same upodlenie co człowiek pracujący pod agencją...

Ja
@Artur Ragan 10.05.2016 11:38

Jaki mail do IP?,przecież umowy z agencją niczego nie oferują po za podstawową stawką,zero premii,zero socjalu i dlatego mają niekorzystne warunki,dodatki zabiera pośrednik,jak już tu było kiedyś napisane.

Zostaw opinię o Work Service Express - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service Express