Work Service Express
3 421 6 1

Opinie o Work Service Express

ANA....

CZY MOZNA UFAC FIRMIE? WYSLALAM SWOJE REFERENCJE JAKO OPIEKUNKA ,CZEKAM NA ZLECENIE.CZY NAJNIZSZA STAWKA TO 1200 EURO? CZY WYPLATA WPLYWA NA KONTO NA CZAS?

PLPL

Operator wózka / Komisjoner - jakies opinie, doświadczenia ?

tytytym
@PLPL 15.08.2018 09:10

Praca bardzo fajna, lekka.

WelderOriginal

Czy otrzymam jakieś rzeczowe info na temat pracy w Auxerre,spawanie naczep?Już dłuższy czas spawam we Francji i temat jest interesujący. mówimy po francusku,angielsku,ukraińsku.Mam swój team (3 spawaczy) i może już czas na zmianę.

Gość

Witam mam propozycję wyjazdu z tej agencji do Francji na docieplenia.Moze ktoś tam jest i się wypowie .

BezrobotnyZpolski

mam propozyjce wyjazdu do francji jako order piker w okolice marsyli, skladanie fotelikow, jakies opinie na temat warunkow pracy na magazynie ? Kwestia wynagrodzenia / godzin ? prosze o info

Pan.TakTak
@BezrobotnyZpolski 13.04.2018 23:21

order piker to nie skladanie fotelików tylko komisioner

Czarny

Witam koledzy budowlańcy nie radził bym wam wyjazdu przez ta firmę do francji.Byłem tam przez nich u jednego pracodawcy Aubenas u Gasenda jako malarz typowa masówka sciągali byle kogo by zapełnić miejsce.Warunki mieszkalne masakra ludzie wiekszość komfidenci byli i też normalni ale żadkość.Zero sprzętu auta masakra rekrutują też do Chambery tam jest jeszcze niby gorzej (usunięte przez administratora)warunki i traktowany jak (usunięte przez administratora) jesteś mówię co usłyszałem od tych co byli tam cały czas jak w jedno i druge miejsce rekrutują ludzie przewijają się tam cały czas.

Konekt

Jedzie ktoś do Chambery z okolic Wrocławia przez tą agencje 26.05.2018 Kontakt; Mazikdc@wp.pl

Sonia

Widze ze pytanie szybko zniknelo. Czy pracowal ktos w brazny automotiv w niemczych? Niby dobre zarobki i domki darmowe

Blanca
@Sonia 20.04.2018 12:36

Sama bym chciała wiedzieć ciekaw jestem

anonymous
@Sonia 20.04.2018 12:36

podpinam sie pod pytanie

Anonim

Nie Polecam tej agencji pośrednictwa pracy ponieważ to są (usunięte przez administratora) Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną i jak się pojawiłem to taka jedna małpa powiedziała że nie przedstawi mi oferty pracy. Jak spytałem dlaczego nie zostanie przedstawiona oferta pracy to Mnie wyśmiała. Przez nich zmarnowałem kilka godzin żeby dojechać z Mikołowa na rozmowę komunikacją miejską i kto mi zwróci zmarnowany czas i pieniądze które zostały wydane na bilety na bezsensowny przejazd do katowic na umówione spotkanie w sprawie pracy skoro zostałem odprawiony z kwitkiem. Aplikowałem u nich na ofertę pracy na Chorzowie Niedźwiedzińcu na umowę o pracę , wynagrodzenie 2500 -4500zł na stanowisku magazyniera z uprawnieniami na wózki widłowe.

Pedro

Pewnie dobrze się pracuje i dlatego nie ma chętnego żeby napisać kilka zdań.

Iwona

Witam,współpracuje z tą agencją dość długo i jestem zadowolona.Oferty są zgodne z prawdą.Paniez księgowości w razie jakiś niejasności są bardzo miłe i dyspozycyjne,np.Pani Izabela,naprawdę bez nerwów potrafi wszystko wytłumaczyć,a także oddzwonić,do pracownika.Rowniez pan Jarosław koordynator,bardzo go lubie.Przedstawia oferty tak jak jest tzn.zgodnie z prawda pozatym jest miły.Polecam tą firmę.Wczesniej pracowałam z firmą,od której nie mogłam się doprosić zaświadczenia( firma z Wrocławia),potrzebnego mi do U P.Z Work Express nie mam problemów.Wypłata również jest na czas zawsze,składki wszystkie odprowadzone.Serdecznie polecam

Sonia

Czy pracowal ktos w branzy automotiv-niemcy?? Obiecuje 1400e i darmowy domek

Patryk

Szkoda, że tak rzadko piszecie. Nowi korzystają z takich opinii.

Andrzej

Uwaga na firme work express z siedziba w ostrawie ktura kieruje do dhl w brnie to oszusci sciagli mnie wraz z zona tu do pracy a na miejscu kazano nam wracac do domu poniewarz tam wybieraja sobie ludzi a reszta ma opuscic ubytownie i nikt nie da wam na bilet oferte poleca pani Bohuna Ryckowa kto nie chce stracic kasy niech uwarza

Marek

Podpowiedzcie jak pracuje się z agencją? Czy dobrze organizują wszystko?

Artur Ragan

Dzień dobry Zgodnie z polskim prawem, pracownikom tymczasowym przysługują takie prawa zdrowotne, szkoleniowe czy ochronne, jak kolegom pracującym obok na umowach o pracę, a jedyną różnicą jest okres wypowiedzenia. Zachęcam do informowania odpowiednich instytucji o przypadkach naruszania prawa. Chętnie poznam nazwę agencji pracy tymczasowej, która proponuje umowy na kilka lat, natomiast co się komu z czym kojarzy chyba wykracza poza temat tej konwersacji. Pozdrawiam

ja4
@Artur Ragan 23.05.2016 10:11

jakie prawa zdrowotne? jeżeli się zachoruje,to następnej umowy już się nie dostanie!więc o czym tu mowa???

Artur Ragan
@ja4 24.05.2016 18:44

Dzień dobry Agencja zatrudnienia ma prawo nie zaproponować pracownikowi kolejnej umowy bez podawania przyczyn. Takie jest prawo i taka jest specyfika pracy tymczasowej na całym świecie. Pozdrawiam

on
@Artur Ragan 25.05.2016 06:59

No to same superlatywy,to znaczy że ile będzie się pracować zależy od widzi mi się jakiegoś typa albo laski z agencji,a jeżeli się zachoruje,to jest bankowe że następnej umowy nie dadzą,ponieważ wtedy oni są stratni,bo nie pracujesz,a oni nie maja za ciebie kasy,a muszą dać ze swoich za chorobowe,a jak wiadomo agencje do dawania nie są chętne,a zabierać to jak najbardziej,nigdy bym nie chciał takiej pracy w której był bym nikim.

ja
@on 26.05.2016 09:41

Teraz agencje żeby zarobić to dają umowy na tydzień jak ktoś idzie na zwolnienie to płaci mu chorobowe ZUS czy po chorobie będzie przyjęty to już inna sprawa. Do tego przemysł przerzuca pracowników z jednej agencji do drugiej a tylko tzw. koordynator zazwyczaj zostaje ten sam (swoją drogą ciekawe na ilu umowach pracuje). Nie tym z założenia miała być umowa o pracę tymczasową, ale my jako naród umiemy omijać przepisy i robić w nich takie dziury żeby zawsze było po myśli lobbujących...

Izolda

Work Service to sprawdzona agencja i można spokojnie z nimi pracować.

były
@Izolda 29.04.2017 11:26

A ty z biura jesteś

frywola
@Izolda 29.04.2017 11:26

bzdury!!!!

Karolina

@Agnieszka, tak mi się wydawało i jak widać potwierdzasz to co napisałam. Możesz opisać swój przypadek? Każda merytoryczna opinia ma tutaj znaczenie, wiadomo, przecież że obaw przed wyjazdem jest dużo, tym bardziej jak jest to pierwsza praca z dala od domu. Dlatego każde opisane doświadczenie się liczy.

Agnieszka
@Karolina 13.11.2017 13:10

@Karolina Ja akurat chyba mam szczęście, bo w sumie nie miałam sytuacji, gdzie faktycznie potrzebna by była interwencja :) Ale zasada jest taka, że koordynator dzwoni w ciągu 5 dni od przyjazdu i sprawdza czy wszystko jest w porządku. Potem indywidualnie ustalacie, jak często będzie się odzywał. Jest też dostępny telefon "alarmowy" 24/7.

Karolina

Agencja za granicą ma obowiązek pomagać pracownikom @Izolda, nie powinno być tak, że pracownik ma coś sam naprawiać. Czy ktoś może potwierdzić jak Work Service Express zachowuje się gdy już ktoś jest w pracy?

Agnieszka
@Karolina 03.08.2017 09:03

Ja akurat wyjeżdżałam z Opiekunką w Niemczech, to jest agencja, która rekrutuje przez Work Express, więc nie wiem jak w innych przypadkach, ale ja nie miałam sytuacji, żeby koordynator nie sprawdził po przyjeździe czy wszystko jest w porządku. Później też jest cały czas dostępny telefon alarmowy.

Izolda

Znalazłam prace dzięki Work Service Express i jestem zadowolona. W moim przypadku wszystko było ok. Jeśli nawet coś nie zagrało to przecież można sobie samemu pewne sprawy poprawić!.

older

A ja pracowałem przez Worka 6 miesięcy w Belgii .... i jakoś problemu nie miałem. Owszem na początku był jaja z czekami na jedzenie ... ale zostało wszystko wyjaśnione i wypłacone co do centa. Kasa się zgadzała a jak były wątpliwości to telefon albo mail do koordynatora. Bo po to jest. To samo jak się komuś nie zgadzają godziny. Nie rozumiem tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w którzy płacą wszystkie składki w Polsce a oczekują że będą mieli pełne świadczenia z danego kraju. Chodzi mi tu o wakacyjne i premię roczną. Podpisujecie umowy ... a tak na prawdę nawet nie wiecie co podpisujecie ludzie.

Karolina

Może uzyskam jakieś informacje dodatkowe na temat oferty pracy z marca br. dla pracownika recepcji praca we Francji ?

lonej

dno

alo

Teraz też mają sporo ciekawych ofert pracy i to nie tylko za granica ale i w kraju

NickNickNick

Nie polecam ten agencji, ciężko się dostać do niektórych fabryk np. NGK Ceramic w Gliwicach, lepiej iść do innej Agencji i tam się dostajesz, przynajmniej w moim wypadku tak było .

Sławek P.
@NickNickNick 27.07.2016 18:57

A może po prostu nie sprostałeś wymaganiom a w innej agencji biorą jak leci żebyś tylko kasę im nabijał

tamarrra

@alo, co więcej tych naborów/rekrutacji jest teraz naprawdę wiele - widzę że nawet w Alpy można wyjechać na cieślę szalunkowego - praca połączona z wakacjami:) mam nadzieję że chociaż weekendy będą wolne

JA3

To się zatrudnij u nich i przekonaj się sam,to że dalej prowadzą nabory to nic nie znaczy.

alo

nie chce mi sie w to do konća wierzyć, bo to duża agencja pracy, zatrudniają ludzi nie tylko do kraju ale rownież za granicę i to od kilku lat, skoro faktycznie by tak to wszystko bylo to juz od dawna ktoś by się nimi zajął a tak to działąją dalej i prowadzą nabory

Wan

Hej, jak tutaj we firmie jest z pieniędzmi, bo coś słyszę, że tak sobie raczej, generalnie to jestem bardzo ciekawa w jaki sposób tutaj się rozliczają z pracownikiem, mam nadzieję, ze jest to dość prosta sprawa i nie wymaga ciągłego upomimania się o nic co?

maciuś

i dostałaś w końcu to wyrównanie? ja i tak chxcę pracę od zaraz więc startuję do nich na malarza do Chambery - ale ktoś wie jak wygląda taka organizacja wyjazdu do Francji i czy tam teraz jest bezpiecznie?

ona
@maciuś 25.06.2016 12:55

Dostałam,ale musiałam długo czekać,dopiero groźby pozwem o zapłatę pomogły,nie polecam.

Zostaw opinię o Work Service Express - Katowice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service Express