ABC Data Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 162 ocen.

ABC Data Sp. z o.o.
2 162

Opinie o ABC Data Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Data Sp. z o.o.

Patrycja

Firma ABC Data dość niedawno poszukiwała nowych pracowników do swojej siedziby, czy udzieli ktoś informacji, na jakie benefity można liczyć będą pracownikiem tej firmy? Co z obecną atmosferą podczas pracy? Zapraszam was do udzielenia nam odpowiedzi, chętnie dowiemy się najnowszych informacji o rozwoju tego pracodawcy! @Zainteresowany, czy od czasu Twojego komentarza, poczyniłeś kroki aplikacyjne do firmy ABC Data? Jeśli tak, zachęcam Cię byś opisał nam przebieg rekrutacji!

   
Zainteresowany

Firma szuka już któryś raz Ecommerce Project Managera. Czy ktoś mógłby bez hejtu opisać jaki ta firma ma problem?

   
brylant

praca na magazynie to jedno wielkie nieporozumienie. osoba zatrudniona na grudzień zarobiła za pracę przez 8h dziennie dostała 1500 na rękę. jedyna możliwość na zarobienie to siedzenie na nadgodzinach po 12-13h. nie polecam

   
Siwy
@X-man 12.02.2018 22:03

Brylant zaprasza czarnych braci

   
Witu

Pewien czas temu złożyłem aplikację o pracę. przesłuchania 2 etapowe. 1 etap 1,5 h (bardzo uczciwe badanie kandydata - ok) (excel + ang.). Na drugim etapie znowu 1,5 h. Już po 1 h byłem zmeczony i chciałem wyjść. Dostałem promise że odezwą się za 3 tygodnie.Do dzisiaj nie było. Moja uwaga do osób rekrutujacych ew. działu HR - Grzecznie jest jednak się odezwać po 2 etapach - zwykły mail wystarczyłby. Nie musi być telefon. To jest jednak brak szacunku dla czasu kandydata który musi wziąśc sobie 2 dni wolnego ew. wyjść wcześniej z aktualnej roboty. Bo dojazd bez swojego samochodu to żadna rewelka. Dziękuję

   
Patrycja

@brylant, Uważasz, że stanowisko magazyniera w firmie ABC Data było zbyt nisko opłacane? Zachęcam Cię do dłuższej wypowiedzi w tym wątku. @Monika, Widzę, iż byłaś zainteresowana pracą w firmie ABC Data, czy od czasu komentarza poczyniłaś kroki ku aplikacji do tej firmy? Zachęcam także inne osoby do pisania aktualnych wieści dotyczących pracy w firmie ABC Data.

   
Administrator

Czy ktoś może opisać, jak w tym momencie przedstawia się firma na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Warszawa.

   
anonymous

A co to w ogóle za firma ABC Data Sp. z o.o.? To jakieś fejkowe konto. Jeśli szukacie ABC Data S.A., to nie to.

   
Monika

hej, wiele złego się piszę na temat pracy w magazynie, co natomiast z pracą w biurze? ktoś jest w stanie polecić pracę kontrolera finansowego? znalazłam ogłoszenie i zastanawiam się nad aplikacją

   
anonymous
@Monika 03.01.2018 10:53

a jakie wymagania stawiają do tego kontrolera finansowego, bo moze to zwykla fakturzystka ?

   
Patrycja

@Maliniakjeśli praca w firmie Ci odpowiada, to warto napisać dlaczego. Takie informacje będą bardzo istotne dla osób, które znalazły ten wątek szukając opinii o swoim potencjalnym miejscu zatrudnienia.

   
Maliniak

Ja mogę powiedzieć, że praca w firmie ABC jest spoko.

   
Patrycja

@QminQ w jakim dziale firmy pracowałeś? Piszesz o nadgodzinach. Jak często się one zdarzały? Czy dobrze rozumiem, że ich liczba w żaden sposób nie wpływała na zwiększenie wysokości wynagrodzenia? Ktoś jeszcze mógłby się do tej kwestii odnieść?

   
Marian

Każdy ma prawo pisać swoja opinię i wyrazić to co mu sie nie podoba. Tak samo władze mają prawo wyboru strategii.

   
QminQ

Witam wszystkich Pracowałem w tej firmie przez ponad rok i nie mogę nic dobrego na temat tego doświadczenie powiedzieć. Marne zarobki biorąc pod uwagę liczbę "obowiązkowych" nadgodzin jaką trzeba było wyrabiać. Standardy i technologie rodem z lat 90, większość dokumentów na papierze nie elektroniczne, a w dzisiejszych czasach ręczny skaner to podstawa. Do tego wózki widłowe zagrażające życiu. Zdecydowanie doradzam firmie przemyślenie czy ich działania prowadzą gdziekolwiek.

   
Patrycja

Obecnie firma poszukuje osób do pracy jako Specjalista ds. Marketingu Sprzedażowego. Co możecie powiedzieć o pracy na tym stanowisku? Co powinny wiedzieć osoby, które zastanawiają się nad przesłaniem swojej aplikacji? Takie dodatkowe informacje mogą być dla nich bardzo cenne.

   
Mentorka

ABC Data to spoko firma beż rozgłosu robi swoja pracę.

   
Malinka

Żeby pracować w ABC trzeba przykładać się do pracy. Nikt nie będzie trzymał osób, które traktują pracę jak zło konieczne. Słusznie ktoś zauważył, że firma nie zwalnia ludzi dla samego zwalniania tylko dlatego , że ktoś nie pracował tak jak powinien.

   
Henry

ABC Data to firma z wieloletnią tradycją. Jestem pracownikiem od lat i trudno czytac spokojnie te bzdury wypisywane na forum. Czy ktoś płaci za te opinie?

   
Kasia L. z Lodzi
@Henry 25.05.2017 12:18

napisz na jakim stanowisku tam zarabiasz

   
Michał

Pracowałem w Warszawie jako pomocnik magazyniera , poprzez pośrednictwo Adecco , umowy po 2 tygodnie , 1 miesiąc i tak w kółko aż do zwolnienia mnie i innych młodych pracowników ,selekcja pracowników bardzo duza (zwalniają pracowników z rzekomego powodu braku pracy i za 2 tygodnie zatrudniają znowu ) moja praca polegała na pakowaniu towaru . Stanowczo nie polecam tam tej pracy , wyzysk i nijak zarobki 14 zł brutto to nędza , można robić nadgodziny i są wskazane by zostawać do końca .

   
Pat
@Pit 29.05.2017 19:37

Jasno było napisane, że zwolnienia były z powodu braku pracy, a żeby pracodawcy było łatwiej "żonglować" pracownikami to zlecenia na 2 tyg lub 1 msc. Jakość wykonywanej pracy jak widać nie miała dla pracodawcy żadnego znaczenia. Taki tryb zatrudniania stawia pracodawcę w bardzo złym świetle. Ludzie szukają pracodawców stabilnych, którzy szanują swoich pracowników. Co do wynagrodzenia to 2240 na rękę przy 14/h brutto to wychodzi około 220 godzin/msc. Przy 8h/24 masz 27 dni pracy... Zgaduję, że nie za zamiatanie podłogi a raczej za te najbardziej niewdzięczne czynności (bo "nowy to niech zap..la") więc nie ma co mówić o dobrej stawce. Wiem, że wszędzie są podobne ale to wcale nie oznacza, że pracodawcy nie wykorzystują sytuacji i nie należy tego nazywać po imieniu. Niska stawka to niska stawka, a nie "dobra na początek".

   
Fliczka

Mogę zrozumieć frustracje niektórych osób ale żeby przelewać to na forum? To nie przedszkole żebyśmy skarżyli się na szefa. Mam pracę w tej firmie i uważam, że jest ok. pracodawcą. Często ludzie nie przykładają się do pracy .

   
Natalia

ABC Data Sp. z o.o. to fajna firma z długoletnią historią.

   
tofik
@Natalia 21.03.2017 15:01

fajna firma Natalia coś ty tu cukrujesz , chyba jeżdzisz z kierownikiem samochodem i zmieniasz mu biegi

   
DawnyPracownik

Pracowałem na magazynie, powiem tak tyle lat zero podwyżki chociaż robiłem 100-110% wydajności. Wiec co to za polityka żeby nie nagradzać pracownika za zetelna prace. Za moich czasów nawet pracownicy zatrudnieni przez Randstad nie dostawali nic na święta dopiero jak się postawiliśmy to groszem sypneli ale śmiech na sali. Odradzam stanowczo prace na magazynie za czasów kierownika Siemiatkowskiego to jeszcze było dobrze.

   
Patrycja

W zakładce "Wywiad" znajdziesz informacje dlaczego warto pracować w firmie ABC Data Sp. z o.o.. Daj znać czy artykuł był dla Ciebie pomocny ;)

   
SiSi
@Patrycja 01.03.2017 10:44

Ha, ha, ha. Pusty śmiech mnie ogarnia na dość infantylną "reklamę" firmy przez szefa HR. Faktycznie wiele lat temu to była naprawdę świetna organizacja, zarządzana przez Prezesa Musiała, a potem przez wychowanych pod Jego okiem menedżerów różnego szczebla; z wizją i rzeczywistym zaangażowaniem. Niestety ten zespół już dawno sie rozpadł, a jak jest teraz można poczytać sobie chociażby na tym forum.

   
Milka

Firma jest bardzo fajna a te wpisy oczerniające są żałosne, typowy hejt. Ciekawe czy nie ma w tym czyjegoś podpuszczania?

   
pracownik

Ktoś tu nie ma pojęcia o pracy w tym ( usunięte przez administratora )... Wymagania i ciężka praca nijak się maja do płacy.

   
Mentorka

Mam pracować w ABC przy bazie danych. Słyszałam, że to dobra firma ale mam pytanie. Czy atmosfera wśród pracowników jest dobra? Troszkę martwię się tymi wpisami, chociaż mam świadomość, że ludzie są różni i swoja złość przenoszą na forum. Nie dopytałam czy są jakieś dodatki?

   
Kasia L.
@Mentorka 20.01.2017 09:09

to po sie pytasz - jedz i "pracuj" tam ...

   
xyz

praca przez pośrednika Randstad 1600 zł netto , umowa max to 3 miesiące , 8 godzin targania paleciaka tak ze nogi wchodzą w tyłek ,potem są nadgodziny można się wykazać , stołówka przypomina śmietnik syf kiła i mogiła nawet nie ma gdzie usiąść by zjeść , nie polecam tej pracy .

   
zdziwiony.

Widzę już trzecie ogłoszenie w przeciągu roku na stanowisko magazyniera. Trzy razy wysyłałem do nich aplikację i nie odezwali się do mnie ani razu a mam kilkuletnie doświadczenie w pracy na magazynie. Widocznie nie potrzebują doświadczonych ludzi. Dziwna firma.

   
ali
@zdziwiony. 15.12.2016 17:07

tam szukają , baranów co nic nie umieją , nie mają rodzin , a najlepiej jak jest się z ukrainy to legalnie już nic nie robisz za zezwoleniem kierownictwa , taka jest prawda .

   
123

no to zależy wiadomo ze każdy może mieć swoje zdanie

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Miś popularny

Osoba, która coś tam widziała nie powinna sie wypowiadać na temat tego " pracodawcy". Owszem masz racje podejmujac współpracę szybko zmienisz zdanie na minus. I jeszcze bym zapomniał ta super rewelacyjna pensja 1600 BRUTTO do tej pory nie wiem kiedy wydałem cała pensje, a o odłożonych pieniądzach nie wspomnę. Z abc data zarobisz miliony :)

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Dodaj.

Uwielbiam takie opinie. Osoba która coś tam widziała oczywiście pisze na plus. Polecam się zatrudnić i się przekonać na własnej skórze.

   

Zostaw opinię o ABC Data Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Data Sp. z o.o.