ABC Data Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 210 ocen.

ABC Data Sp. z o.o.
2 210 6 1

Opinie o ABC Data Sp. z o.o.

brylantowy urwis

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Pracując spory okres czasu( kilka lat ) można stwierdzić jedno (usunięte przez administratora) . Nie dbają o ludzi , tylko traktują jak bydło . Non stop rotacja ludzi . Zatrudnianie ludzi z przypadku np : osoba która kułała została wysłana do kopletacji towaru . Wymaganie nadgodzin i zastaszenie , jeżeli się nie zostanie na nadgodzinach może być problem z urlopem . Zwykli pracownicy dostali tak zwana funkcje ,, LIDERÓW " którzy nie mają żadnych kwalifikacji i uważają się za kierowników . Osoby przełożonych wykształncenie np gastronomia . Zatrudnianie ludzi ze wschodu drugorzędnej jakości ( nie którzy nawet ledwo mówią po Polsku) . Śmieszne premiowanie obiecywanie pienieniedzy . Z doświadczenia odradzam ludzią pracy w tym miejscu szkoda zdrowia i czasu .

anonymous

A co to w ogóle za firma ABC Data Sp. z o.o.? To jakieś fejkowe konto. Jeśli szukacie ABC Data S.A., to nie to.

Nick
@anonymous 13.02.2018 09:56

ABC Data S.A. to następca prawny ABC Data Sp. z o.o., a więc ta sama firma.

Patryk kolega z pracy

Nie polecam, wywalili mnie po dwóch tygodniach, bo nie chciałem zostawać dłużej niż 8 godzin w pracy. Toż to karygodne. Jak oni mogli mi to zrobić? No jak? Powiedzcie mi.

jpa

(usunięte przez administratora)praca gówniane zarobki i gówniane umowy o prace dwutygodniowe,niech prezesowi dadzą umowę na dwa tygodnie

Beata

Byłam na rozmowie rekrutacyjnej ponad miesiąc temu. Rozmowa konkretna, jasno przedstawione stanowisko oraz cele do zrealizowania. Odpowiedź miałam otrzymać po dwóch tygodniach. Po około 3 tygodniach napisałam maila do Pani, która zapraszała mnie na rozmowę z zapytaniem o wynik rekrutacji. Od razu tego samego dnia dostałam informację , że rekrutacja trwa ale odpowiedź otrzymam na pewno. Dziś już ponad 5 tygodni i cisza. Trochę to słabe, że tak profesjonalni ludzie nie podtrzymują podstawowych zasad.

Sus95

A co to jest wogóle za stwierdzenia w ogłoszeniu że zateudnienie przez zewnetrzną firmę. Czy mam rozumieć że to jakaś agencja pracy czy może inny szemrany interes?

Baleron
@Sus95 25.10.2018 00:50

Wszyscy nowi pracownicy zatrudnieni na umowy dwutygodniowe. Szukają taniej siły roboczej. Nasi wschodni "bracia" nawet nie chcą tu pracować.

Ester

Patrząc na informacje giełdowe i obecny kurs akcji -> to jest już tylko marny cień tej dawnej, prężnej ABC Daty. Niestety.

TrzySlowaPrawdy

Wpiszcie na FB warylak i obczajcie jego fotkę z brzoza. To będzie wasz kierownik, który będzie od was wymagał abyście siedzieli tam non stop. Kupcie sobie polowke odrazy i kontakcie w szatni. Siarczan zwany brylantem skończył gówniana szkole w gównianym mieście i myśli tylko jak wam (usunięte przez administratora) Nie traktują Cię jak człowieka tylko maszynę. (usunięte przez administratora) z grzybnia ogólnie nie polecam. Wolałbym być bezrobotny niż pracować pod takimi ludźmi.

Sierczan
@TrzySlowaPrawdy 21.09.2018 13:28

Święte słowa,podpisuje się pod tym.

Benito

Witam! jak z pracą na magazynie? Ile oferują na pocZątek?

Zgnojony ale posiadający honor

To była najgorsza moja rekrutacja w życiu. Poszedłem tam z ciekawości i do tej pory żałuję. Po pierwsze pani z HR pomyliła poziom stanowiska jakiego dotyczy ogłoszenie i z tego względu wynikła niezręczna sytuacja. Następnie naszą rozmowę przerwał nam dyrektor pewnego działu, który od razu przeszedł do gnojenia i poniżania mnie jako kandydata. Zaczął od chwalenia się swoimi dokonanami dla branży, a zakończył na personalnych przytykach dotyczących mojej osoby. To się w głowie nie mieści, że to mógłby być mój przełożony.

JamCi
@Zgnojony ale posiadający honor 03.10.2018 15:59

To napewno był(usunięte przez administratora). Bardzo nieodpowiednia osoba na tym stanowisku.

Adam

Jak się pracuje? Warto aplikować, może coś więcej podpowiecie?

BM Networks security BM Networ

BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza .BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza .BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza .BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza

Patrycja

Firma ABC Data dość niedawno poszukiwała nowych pracowników do swojej siedziby, czy udzieli ktoś informacji, na jakie benefity można liczyć będą pracownikiem tej firmy? Co z obecną atmosferą podczas pracy? Zapraszam was do udzielenia nam odpowiedzi, chętnie dowiemy się najnowszych informacji o rozwoju tego pracodawcy! @Zainteresowany, czy od czasu Twojego komentarza, poczyniłeś kroki aplikacyjne do firmy ABC Data? Jeśli tak, zachęcam Cię byś opisał nam przebieg rekrutacji!

Zainteresowany

Firma szuka już któryś raz Ecommerce Project Managera. Czy ktoś mógłby bez hejtu opisać jaki ta firma ma problem?

brylant

praca na magazynie to jedno wielkie nieporozumienie. osoba zatrudniona na grudzień zarobiła za pracę przez 8h dziennie dostała 1500 na rękę. jedyna możliwość na zarobienie to siedzenie na nadgodzinach po 12-13h. nie polecam

X-man
@brylant 09.01.2018 19:38

To oni tam nadal nie mają automatyki magazynowej i stada pracowników biegają z towarem... ?

Siwy
@X-man 12.02.2018 22:03

Brylant zaprasza czarnych braci

Witu

Pewien czas temu złożyłem aplikację o pracę. przesłuchania 2 etapowe. 1 etap 1,5 h (bardzo uczciwe badanie kandydata - ok) (excel + ang.). Na drugim etapie znowu 1,5 h. Już po 1 h byłem zmeczony i chciałem wyjść. Dostałem promise że odezwą się za 3 tygodnie.Do dzisiaj nie było. Moja uwaga do osób rekrutujacych ew. działu HR - Grzecznie jest jednak się odezwać po 2 etapach - zwykły mail wystarczyłby. Nie musi być telefon. To jest jednak brak szacunku dla czasu kandydata który musi wziąśc sobie 2 dni wolnego ew. wyjść wcześniej z aktualnej roboty. Bo dojazd bez swojego samochodu to żadna rewelka. Dziękuję

Patrycja

@brylant, Uważasz, że stanowisko magazyniera w firmie ABC Data było zbyt nisko opłacane? Zachęcam Cię do dłuższej wypowiedzi w tym wątku. @Monika, Widzę, iż byłaś zainteresowana pracą w firmie ABC Data, czy od czasu komentarza poczyniłaś kroki ku aplikacji do tej firmy? Zachęcam także inne osoby do pisania aktualnych wieści dotyczących pracy w firmie ABC Data.

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak w tym momencie przedstawia się firma na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Warszawa.

Monika

hej, wiele złego się piszę na temat pracy w magazynie, co natomiast z pracą w biurze? ktoś jest w stanie polecić pracę kontrolera finansowego? znalazłam ogłoszenie i zastanawiam się nad aplikacją

anonymous
@Monika 03.01.2018 10:53

a jakie wymagania stawiają do tego kontrolera finansowego, bo moze to zwykla fakturzystka ?

Patrycja

@Maliniakjeśli praca w firmie Ci odpowiada, to warto napisać dlaczego. Takie informacje będą bardzo istotne dla osób, które znalazły ten wątek szukając opinii o swoim potencjalnym miejscu zatrudnienia.

Maliniak

Ja mogę powiedzieć, że praca w firmie ABC jest spoko.

Patrycja

@QminQ w jakim dziale firmy pracowałeś? Piszesz o nadgodzinach. Jak często się one zdarzały? Czy dobrze rozumiem, że ich liczba w żaden sposób nie wpływała na zwiększenie wysokości wynagrodzenia? Ktoś jeszcze mógłby się do tej kwestii odnieść?

Marian

Każdy ma prawo pisać swoja opinię i wyrazić to co mu sie nie podoba. Tak samo władze mają prawo wyboru strategii.

QminQ

Witam wszystkich Pracowałem w tej firmie przez ponad rok i nie mogę nic dobrego na temat tego doświadczenie powiedzieć. Marne zarobki biorąc pod uwagę liczbę "obowiązkowych" nadgodzin jaką trzeba było wyrabiać. Standardy i technologie rodem z lat 90, większość dokumentów na papierze nie elektroniczne, a w dzisiejszych czasach ręczny skaner to podstawa. Do tego wózki widłowe zagrażające życiu. Zdecydowanie doradzam firmie przemyślenie czy ich działania prowadzą gdziekolwiek.

Patrycja

Obecnie firma poszukuje osób do pracy jako Specjalista ds. Marketingu Sprzedażowego. Co możecie powiedzieć o pracy na tym stanowisku? Co powinny wiedzieć osoby, które zastanawiają się nad przesłaniem swojej aplikacji? Takie dodatkowe informacje mogą być dla nich bardzo cenne.

Mentorka

ABC Data to spoko firma beż rozgłosu robi swoja pracę.

Malinka

Żeby pracować w ABC trzeba przykładać się do pracy. Nikt nie będzie trzymał osób, które traktują pracę jak zło konieczne. Słusznie ktoś zauważył, że firma nie zwalnia ludzi dla samego zwalniania tylko dlatego , że ktoś nie pracował tak jak powinien.

Henry

ABC Data to firma z wieloletnią tradycją. Jestem pracownikiem od lat i trudno czytac spokojnie te bzdury wypisywane na forum. Czy ktoś płaci za te opinie?

Kasia L. z Lodzi
@Henry 25.05.2017 12:18

napisz na jakim stanowisku tam zarabiasz

Michał

Pracowałem w Warszawie jako pomocnik magazyniera , poprzez pośrednictwo Adecco , umowy po 2 tygodnie , 1 miesiąc i tak w kółko aż do zwolnienia mnie i innych młodych pracowników ,selekcja pracowników bardzo duza (zwalniają pracowników z rzekomego powodu braku pracy i za 2 tygodnie zatrudniają znowu ) moja praca polegała na pakowaniu towaru . Stanowczo nie polecam tam tej pracy , wyzysk i nijak zarobki 14 zł brutto to nędza , można robić nadgodziny i są wskazane by zostawać do końca .

Pit
@Michał 24.05.2017 12:34

Kurcze, ludzie. Jeśli ktoś zwalnia i następnie zatrudnia na te same stanowiska, to oznacza to jedynie tyle, że Ci zwolnieni się nie sprawdzili. Nie ma takiego pracodawcy, który zwalnia dobrych ludzi po to, aby zatrudnić nowych, niesprawdzonych. Wynagrodzenie 14 zł brutto , czyli 2240 zł miesięcznie nie jest może pensją prezesa, ale jak na początek pracy w magazynie, to normalna stawka. Nie spotkałem się, aby ktoś za pakowanie towaru oferował złote góry.

michał
@Pit 29.05.2017 19:37

co ty wiesz ? kierownik dzwonił do mnie po 2 tygodniach bym wrócił do pracy że przeliczyli się co to jest za argument by wrócić !

michał
@Pit 29.05.2017 19:37

co ty wiesz ? kierownik dzwonił do mnie po 2 tygodniach bym wrócił do pracy że przeliczyli się co to jest za argument by wrócić !

Pat
@Pit 29.05.2017 19:37

Jasno było napisane, że zwolnienia były z powodu braku pracy, a żeby pracodawcy było łatwiej "żonglować" pracownikami to zlecenia na 2 tyg lub 1 msc. Jakość wykonywanej pracy jak widać nie miała dla pracodawcy żadnego znaczenia. Taki tryb zatrudniania stawia pracodawcę w bardzo złym świetle. Ludzie szukają pracodawców stabilnych, którzy szanują swoich pracowników. Co do wynagrodzenia to 2240 na rękę przy 14/h brutto to wychodzi około 220 godzin/msc. Przy 8h/24 masz 27 dni pracy... Zgaduję, że nie za zamiatanie podłogi a raczej za te najbardziej niewdzięczne czynności (bo "nowy to niech zap..la") więc nie ma co mówić o dobrej stawce. Wiem, że wszędzie są podobne ale to wcale nie oznacza, że pracodawcy nie wykorzystują sytuacji i nie należy tego nazywać po imieniu. Niska stawka to niska stawka, a nie "dobra na początek".

Fliczka

Mogę zrozumieć frustracje niektórych osób ale żeby przelewać to na forum? To nie przedszkole żebyśmy skarżyli się na szefa. Mam pracę w tej firmie i uważam, że jest ok. pracodawcą. Często ludzie nie przykładają się do pracy .

Zostaw opinię o ABC Data Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Data Sp. z o.o.