ABC Data Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 155 ocen.

Opinie o ABC Data Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Data Sp. z o.o.

brylant

praca na magazynie to jedno wielkie nieporozumienie. osoba zatrudniona na grudzień zarobiła za pracę przez 8h dziennie dostała 1500 na rękę. jedyna możliwość na zarobienie to siedzenie na nadgodzinach po 12-13h. nie polecam

Monika

hej, wiele złego się piszę na temat pracy w magazynie, co natomiast z pracą w biurze? ktoś jest w stanie polecić pracę kontrolera finansowego? znalazłam ogłoszenie i zastanawiam się nad aplikacją

Patrycja

@Maliniakjeśli praca w firmie Ci odpowiada, to warto napisać dlaczego. Takie informacje będą bardzo istotne dla osób, które znalazły ten wątek szukając opinii o swoim potencjalnym miejscu zatrudnienia.

Maliniak

Ja mogę powiedzieć, że praca w firmie ABC jest spoko.

Patrycja

@QminQ w jakim dziale firmy pracowałeś? Piszesz o nadgodzinach. Jak często się one zdarzały? Czy dobrze rozumiem, że ich liczba w żaden sposób nie wpływała na zwiększenie wysokości wynagrodzenia? Ktoś jeszcze mógłby się do tej kwestii odnieść?

Marian

Każdy ma prawo pisać swoja opinię i wyrazić to co mu sie nie podoba. Tak samo władze mają prawo wyboru strategii.

QminQ

Witam wszystkich Pracowałem w tej firmie przez ponad rok i nie mogę nic dobrego na temat tego doświadczenie powiedzieć. Marne zarobki biorąc pod uwagę liczbę "obowiązkowych" nadgodzin jaką trzeba było wyrabiać. Standardy i technologie rodem z lat 90, większość dokumentów na papierze nie elektroniczne, a w dzisiejszych czasach ręczny skaner to podstawa. Do tego wózki widłowe zagrażające życiu. Zdecydowanie doradzam firmie przemyślenie czy ich działania prowadzą gdziekolwiek.

Patrycja

Obecnie firma poszukuje osób do pracy jako Specjalista ds. Marketingu Sprzedażowego. Co możecie powiedzieć o pracy na tym stanowisku? Co powinny wiedzieć osoby, które zastanawiają się nad przesłaniem swojej aplikacji? Takie dodatkowe informacje mogą być dla nich bardzo cenne.

Mentorka

ABC Data to spoko firma beż rozgłosu robi swoja pracę.

Malinka

Żeby pracować w ABC trzeba przykładać się do pracy. Nikt nie będzie trzymał osób, które traktują pracę jak zło konieczne. Słusznie ktoś zauważył, że firma nie zwalnia ludzi dla samego zwalniania tylko dlatego , że ktoś nie pracował tak jak powinien.

Henry

ABC Data to firma z wieloletnią tradycją. Jestem pracownikiem od lat i trudno czytac spokojnie te bzdury wypisywane na forum. Czy ktoś płaci za te opinie?

Kasia L. z Lodzi
@Henry 25.05.2017 12:18

napisz na jakim stanowisku tam zarabiasz

Michał

Pracowałem w Warszawie jako pomocnik magazyniera , poprzez pośrednictwo Adecco , umowy po 2 tygodnie , 1 miesiąc i tak w kółko aż do zwolnienia mnie i innych młodych pracowników ,selekcja pracowników bardzo duza (zwalniają pracowników z rzekomego powodu braku pracy i za 2 tygodnie zatrudniają znowu ) moja praca polegała na pakowaniu towaru . Stanowczo nie polecam tam tej pracy , wyzysk i nijak zarobki 14 zł brutto to nędza , można robić nadgodziny i są wskazane by zostawać do końca .

michał
@Pit 29.05.2017 19:37

co ty wiesz ? kierownik dzwonił do mnie po 2 tygodniach bym wrócił do pracy że przeliczyli się co to jest za argument by wrócić !

Pat
@Pit 29.05.2017 19:37

Jasno było napisane, że zwolnienia były z powodu braku pracy, a żeby pracodawcy było łatwiej "żonglować" pracownikami to zlecenia na 2 tyg lub 1 msc. Jakość wykonywanej pracy jak widać nie miała dla pracodawcy żadnego znaczenia. Taki tryb zatrudniania stawia pracodawcę w bardzo złym świetle. Ludzie szukają pracodawców stabilnych, którzy szanują swoich pracowników. Co do wynagrodzenia to 2240 na rękę przy 14/h brutto to wychodzi około 220 godzin/msc. Przy 8h/24 masz 27 dni pracy... Zgaduję, że nie za zamiatanie podłogi a raczej za te najbardziej niewdzięczne czynności (bo "nowy to niech zap..la") więc nie ma co mówić o dobrej stawce. Wiem, że wszędzie są podobne ale to wcale nie oznacza, że pracodawcy nie wykorzystują sytuacji i nie należy tego nazywać po imieniu. Niska stawka to niska stawka, a nie "dobra na początek".

Fliczka

Mogę zrozumieć frustracje niektórych osób ale żeby przelewać to na forum? To nie przedszkole żebyśmy skarżyli się na szefa. Mam pracę w tej firmie i uważam, że jest ok. pracodawcą. Często ludzie nie przykładają się do pracy .

Natalia

ABC Data Sp. z o.o. to fajna firma z długoletnią historią.

tofik
@Natalia 21.03.2017 15:01

fajna firma Natalia coś ty tu cukrujesz , chyba jeżdzisz z kierownikiem samochodem i zmieniasz mu biegi

DawnyPracownik

Pracowałem na magazynie, powiem tak tyle lat zero podwyżki chociaż robiłem 100-110% wydajności. Wiec co to za polityka żeby nie nagradzać pracownika za zetelna prace. Za moich czasów nawet pracownicy zatrudnieni przez Randstad nie dostawali nic na święta dopiero jak się postawiliśmy to groszem sypneli ale śmiech na sali. Odradzam stanowczo prace na magazynie za czasów kierownika Siemiatkowskiego to jeszcze było dobrze.

Patrycja

W zakładce "Wywiad" znajdziesz informacje dlaczego warto pracować w firmie ABC Data Sp. z o.o.. Daj znać czy artykuł był dla Ciebie pomocny ;)

SiSi
@Patrycja 01.03.2017 10:44

Ha, ha, ha. Pusty śmiech mnie ogarnia na dość infantylną "reklamę" firmy przez szefa HR. Faktycznie wiele lat temu to była naprawdę świetna organizacja, zarządzana przez Prezesa Musiała, a potem przez wychowanych pod Jego okiem menedżerów różnego szczebla; z wizją i rzeczywistym zaangażowaniem. Niestety ten zespół już dawno sie rozpadł, a jak jest teraz można poczytać sobie chociażby na tym forum.

Milka

Firma jest bardzo fajna a te wpisy oczerniające są żałosne, typowy hejt. Ciekawe czy nie ma w tym czyjegoś podpuszczania?

pracownik

Ktoś tu nie ma pojęcia o pracy w tym ( usunięte przez administratora )... Wymagania i ciężka praca nijak się maja do płacy.

Mentorka

Mam pracować w ABC przy bazie danych. Słyszałam, że to dobra firma ale mam pytanie. Czy atmosfera wśród pracowników jest dobra? Troszkę martwię się tymi wpisami, chociaż mam świadomość, że ludzie są różni i swoja złość przenoszą na forum. Nie dopytałam czy są jakieś dodatki?

Mentorka
@Ira 22.01.2017 20:25

Jeden lubi czarne drugi białe. W pracy jest tak samo. Dla jednego jest ok. drugi oskreśla firmę jako najgorszą.Prawda?

Kasia L.
@Mentorka 20.01.2017 09:09

to po sie pytasz - jedz i "pracuj" tam ...

xyz

praca przez pośrednika Randstad 1600 zł netto , umowa max to 3 miesiące , 8 godzin targania paleciaka tak ze nogi wchodzą w tyłek ,potem są nadgodziny można się wykazać , stołówka przypomina śmietnik syf kiła i mogiła nawet nie ma gdzie usiąść by zjeść , nie polecam tej pracy .

zdziwiony.

Widzę już trzecie ogłoszenie w przeciągu roku na stanowisko magazyniera. Trzy razy wysyłałem do nich aplikację i nie odezwali się do mnie ani razu a mam kilkuletnie doświadczenie w pracy na magazynie. Widocznie nie potrzebują doświadczonych ludzi. Dziwna firma.

ali
@zdziwiony. 15.12.2016 17:07

tam szukają , baranów co nic nie umieją , nie mają rodzin , a najlepiej jak jest się z ukrainy to legalnie już nic nie robisz za zezwoleniem kierownictwa , taka jest prawda .

123

no to zależy wiadomo ze każdy może mieć swoje zdanie

anonim

(usunięte przez administratora)

Miś popularny

Osoba, która coś tam widziała nie powinna sie wypowiadać na temat tego " pracodawcy". Owszem masz racje podejmujac współpracę szybko zmienisz zdanie na minus. I jeszcze bym zapomniał ta super rewelacyjna pensja 1600 BRUTTO do tej pory nie wiem kiedy wydałem cała pensje, a o odłożonych pieniądzach nie wspomnę. Z abc data zarobisz miliony :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Dodaj.

Uwielbiam takie opinie. Osoba która coś tam widziała oczywiście pisze na plus. Polecam się zatrudnić i się przekonać na własnej skórze.

Kpina

Szczerze nie polecam polecam tej firmy. Niby ładnie pięknie przez telefon proponują na początek 2500 brutto jako magazynier w rzeczywistości masz 1600 brutto co jest wielka kpina (8h ciągania poleciaka). Najlepiej jakbys 24h siedział na magazynie. Odradzam wszystkim zdrowym na umyśle nie dajcie sie oszukać!

anonim

ta firma to jedna wielka porażka na całej linii-STANOWCZO NIE PODLECEM.

anonim

(usunięte przez administratora)

anonim

jakie argumenty ? zatrudnij się to pogadamy za jakiś czas !!!!! to co tam się dzieje jest nie do opisania!!!!! szkoda słów

vuko

Nikomu znajomemu nie pochwaliłem się, że pracuję w tej firmie a tym bardziej ile zarabiam. Żenada i chamstwo wykorzystywać wzrost bezrobocia (w chwili obecnej spadek) do brutalnego wyzyskiwania pracowników. Na poparcie moich słów podałbym więcej przykładów ale z wiadomych powodów nie mogę.Chamstwo,przekręty i kumoterstwo oto rzeczywistość ABC DATY!!!

ro

aBC data nie jest dobrym miejscem do pracy, osoby ambitne i normalne powinny omijac takie miejsca szerokim łukiem, chamstwo, grubiaństwo, nieszczerość ludzi to to wszystko co można tam otrzymać w zamian za ciężką pracę.

xxx

abc data nie jest dobrym miejscem do pracy, osoby ambitne i normalne powinny omijac takie miejsca szerokim łukiem, chamstwo, grubiaństwo, nieszczerość ludzi to to wszystko co można tam otrzymać w zamian za ciężką pracę.

vuko

abc data nie jest dobrym miejscem do pracy, osoby ambitne i normalne powinny omijac takie miejsca szerokim łukiem, chamstwo, grubiaństwo, nieszczerość ludzi to to wszystko co można tam otrzymać w zamian za ciężką pracę.

raf

abc data nie jest dobrym miejscem do pracy, osoby ambitne i normalne powinny omijac takie miejsca szerokim łukiem, chamstwo, grubiaństwo, nieszczerość ludzi to to wszystko co można tam otrzymać w zamian za ciężką pracę.

anonim

abc data nie jest dobrym miejscem do pracy, osoby ambitne i normalne powinny omijac takie miejsca szerokim łukiem, chamstwo, grubiaństwo, nieszczerość ludzi to to wszystko co można tam otrzymać w zamian za ciężką pracę.

1212

abc data nie jest dobrym miejscem do pracy, osoby ambitne i normalne powinny omijac takie miejsca szerokim łukiem, nie można tam rozwijać swoich mocnych stron tak jak w przypadku normalnej pracy, chamstwo, grubiaństwo, nieszczerość ludzi to to wszystko co można tam otrzymać w zamian za ciężką pracę.

anonim

(usunięte przez administratora)

raf

abc data nie jest dobrym miejscem do pracy, osoby ambitne i normalne powinny omijac takie miejsca szerokim łukiem, chamstwo, grubiaństwo, nieszczerość ludzi to to wszystko co można tam otrzymać w zamian za ciężką pracę.

Pjharry

Zatrudniłem się w tej firmie z nadzieją, że będę mógł pracować w godnych warunkach. Praca w magazynie. Stanowisko " pomoc magazyniera ". Zaplecze socjalne to automat z napojami, batonami, szatnia, toaleta, jadalnia z kuchenkami mikrofalowymi. W magazynie woda, herbata, kawa. I to wszystko. Owszem w wielu miejscach pracy i tego nie ma. Jednak to jest wszystko co można dobrego napisać. Pomoc magazyniera - zatrudnienie przez agencję, odzież robocza we własnym zakresie. Praca dla osób które chcą "zadbać o sylwetkę" aerobik z paczuszkami o większym lub mniejszym ciężarze. Dostaję zadania do wykonania zlecone przez dział handlowy. Czasem jest to 6.000 szt. tabletów, telefonów, laptopów, czasami 4.500 szt. do przygotowania i wysłania. Polega to na wyjęciu w/w z kartonów, oznakowaniu naklejkami, gwarancjami. Powtórnym zapakowaniu, ułożeniu na palety i już wysłka. Taka specyfika zajęcia. Żadna filozofia. Jednak! Dwóch magazynierów i ja ich pomocnik. Czasem też jeden lub dwóch kiepsko opłacanych chłopaków z Ukrainy. Termin realizacji 2, 3 dni. Chcesz mieć przerwę na herbatę, posiłek i się zaczyna. Kierownik zmianowy zaraz zwraca uwagę, że nie pracujesz a tak nie można. Magazynierzy z zespołu do którego jestem przydzielony tylko zlecają zadania i po tym patrzą w monitor komputera. Może poza jednym, który też czasem podwija rękawy i pracuje. 14 PLN brutto za taką pracę wydawało mi się ok na początek, jednak stwierdza że jest to wyzysk. Chcesz więcej zostań po godzinach. Nie jest istotne, że masz swój świat poza pracą. Dzieci, obowiązki domowe. Ty masz pracować, cieszyć się że pozwalamy byś u nas to robił. Po 8 godzinach ciężkiej pracy chcesz wyjść. Błąd, kiwanie głową, że za wcześnie. To jest praca dla ludzi, którzy nie mają rodzin, lubią nocne życie. Z dnia na dzień jestem coraz bardziej zawiedziony. I rezygnuję z tejże pracy.

anonim

(usunięte przez administratora)

klass

Witam. Jak wygląda praca na stanowisku magazynier. Czy występują nadgodziny? Ile dziennie się tam pracuje?

Piotrus

PM 5-8 brutto plus 50% premia wiec na reke z premia okolo 7 kafli. Praca bez napinki

Daniel

Dokładnie! Ciagniesz paleciaka przez 8godz. jak wół nawet po nadgodzinach ze nogi wchodzą do d***Przy tym nerwowka, bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e nie można znaleźć towaru.A wszystko za najniższą krajową.

zolo
@Daniel 06.06.2016 06:52

Witam. Proszę o informacje ile średnio w tygodniu występuje nadgodzin w tygodniu? Czy codziennie są nadgodziny? Jak atmosfera w pracy? Czy wypłaty są terminowo?

zniesmaczony

Przedmowco...zarobki "ok" ?????!!!! Wszyscy uciekają kto się pojawi i zobaczy jak wygląda to od środka! Placa nie adekwatna do pracy.Każda inna tylko nie magazynier w abc data!! Nikomu nie polecam.Przyjmą na miesiąc i nara i następnych naiwnych!

Magazynier

Zarobki ok i płatne nadgodziny. Przyjmują teraz. Przyjedź, zostaw CV w recepcji, powiedz że na magazyn i się odezwą. Ja tak zrobiłem :)

pytajnik

Czy ktoś może powiedzieć jak obecnie wygląda praca na magazynie? Jakie zarobki, umowy, jakie godziny pracy i czy pracują tam w weekendy?

pracownik
@pytajnik 13.05.2016 00:33

praca zmianowa od poniedziałku do piątku. 3 zmiany, I=10-18 ; II=14-22 ; III=15-23. dużo nadgodzin

pytajnik
@pracownik 30.05.2016 11:38

A jak jest z umowami i płacą? Teraz szukają przez pośrednika. Po jakim czasie przechodzi się do firmy?

stalin

Podszywają sie pod firme niby wystawiasz na alegro ich towar ,jak napisałem,że kase przeleje im jak towar dojdzie do klienta to sie cwaniaczek wkurzył z lekka haha

ja

praca na poziomie specjalisty spokojna, na poziomach PMów duży nacisk na wynik (po części wynika to z ubiegłorocznych zmian dyrektorów), PM zarabia 5-7brutto + premia 50% za wykonanie planu, handlowcy 3-5brutto, zarząd tnie koszty (aby poprawić wynik) stąd brakuje ludzi (jest ich w każdym dziale mniej niż kiedyś)to oznacza więcej pracy, pensje zawsze na czas, 2 x w roku bony na Święta (300-700pln), opieka medyczne Enel-Med, pod kątem możliwości rozwoju i awansu słabo

anonim

(usunięte przez administratora)

Kinia

Jaka zagraniczna firma? Kiedyś byli w holdingu z Niemcami, ale obecnie to przeważający polski kapitał (akcje na giełdzie warszawskiej).

ET

Szkoda, że nie ma już tego ducha dawnej ABC Data, tych ludzi autentycznie zaangażowanych i żyjących Firmą, a jednocześnie nie zapominających o tym, że tam pracują ludzie. Ten wspaniały Zespół sprzed kilku lat już się niestety rozsypał.

handlowiec

Należę do osób z wieloletnim stażem w ABC Data (wiele tu takich). Warunki pracy są w porządku, w ubiegłym roku prawie co miesiąc dostałem premie, płace są także ok. Wszyscy którzy są pracowici są tu mile widziani i radzą sobie bardzo dobrze. Odchodzą lub są zwolnieni ci, którzy cały dzień przesiadują na FB lub innych portalach i nie zajmują się ze swoją pracą. Tak jak w każdej firmie i tutaj są rotacje, ludzi przychodzą i odchodzą. Ale to już problem tych, którzy nie potrafią na stale związać się z jedną firmą i pokazać co potrafią lecz przeskakują co chwilę z pracy na pracę kiedy grunt się robi gorący pod stopami. Firma jest notowana na giełdzie, więc jest duży nacisk na wyniki. Ale jak komuś to nie pasuje to można zawsze szukać pracy w urzędach.

Kitaro
@handlowiec 02.02.2016 11:47

Taaaak, jasne, masz super rozeznanie "handlowcu", ech. Z firmy odeszli lub zostali zwolnieni ludzie, którzy tworzyli ABC Data, a teraz świetnie sobie radzą w innych spółkach, a nie siedzą na FB!

Nowy

Witam! Jestem zatrudniony w ABC Data od 14 grudnia 2015r. Trafiłem tam poprzez agencję pracy Randstad w Katowicach. Za nim podjąłem się pracy czytałem komentarze, które przyprawiają o dreszcze i modliłem się aby to nie była prawda. Niestety jest, na dziale wysyłki, praca od 15 do 2-3 w nocy! Stołówka ma 10 krzeseł a pracowników jest około 100! Zero zaplecza socjalnego, atmosfera dramatyczna, a mało tego nawet jak idziesz do kibla zrobić co trzeba to za każdym razem trzeba odbijać się na czytniku!!! Jednym słowem dramat, praca dla osób które nie mają żadnych ambicji, rodziny, znajomych i żadnej pasji. Tempo niesamowite, nogi i ręce wchodzą do tyłka. Jeśli jesteś NOWY I ZASTANAWIASZ SIĘ NAD PRACĄ W ABC DATA - NIE POLECAM!

Były Pracownik
@Nowy 17.12.2015 13:12

Witam,podzielam zdanie mojego przedmówcy "NOWY",zgadzam się w 100-u% bo również jestem byłym pracownikiem i nie polecam firmy ABC Data.

Były Pracownik
@Nowy 17.12.2015 13:12

Witam,podzielam zdanie mojego przedmówcy "NOWY",zgadzam się w 100-u% bo również jestem byłym pracownikiem i nie polecam firmy ABC Data.

Nero

Aplikowałam na Specjalistę ds. PR. Po półgodzinnej rozmowie kwalifikacyjnej zaproponowano mi wykonanie zadania rekrutacyjnego w ciągu dwóch dni, które wykorzystałam w pełni, aby dogłębnie poznać politykę firmy. Fakt, że po tak absorbującym zadaniu, firma nie jest nawet w stanie skontaktować się z kandydatami i poinformować o przyjęciu na stanowisko innego kandydata, świadczy o wyjątkowym braku szacunku wobec potencjalnych pracowników. Dlatego też choć nie pracowałam, to zdecydowanie nie polecam.

jpa

Wie może ktoś ile zarabiają wózkowi w ABC Data bo chce porównać do zarobków w firmie w której pracuje

zawiedziony
@jpa 24.10.2015 10:44

Nikt normalny nie chce już tam pracować, bo ciągle nadgodziny, zero perspektyw. Zatrudniają ludzi z Ukrainy. Pensja w granicach 1500zł netto być może dla nich jest atrakcyjna.

Zostaw opinię o ABC Data Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Data Sp. z o.o.