ABC Data Sp. z o.o.

Adres: Daniszewska 14, 03-230 Warszawa

NIP: 5242617178 KRS: 0000287132

ABC Data Sp. z o.o.
2 221 6 1

Opinie o ABC Data Sp. z o.o.

brylantowy urwis

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Pracując spory okres czasu( kilka lat ) można stwierdzić jedno (usunięte przez administratora) . Nie dbają o ludzi , tylko traktują jak bydło . Non stop rotacja ludzi . Zatrudnianie ludzi z przypadku np : osoba która kułała została wysłana do kopletacji towaru . Wymaganie nadgodzin i zastaszenie , jeżeli się nie zostanie na nadgodzinach może być problem z urlopem . Zwykli pracownicy dostali tak zwana funkcje ,, LIDERÓW " którzy nie mają żadnych kwalifikacji i uważają się za kierowników . Osoby przełożonych wykształncenie np gastronomia . Zatrudnianie ludzi ze wschodu drugorzędnej jakości ( nie którzy nawet ledwo mówią po Polsku) . Śmieszne premiowanie obiecywanie pienieniedzy . Z doświadczenia odradzam ludzią pracy w tym miejscu szkoda zdrowia i czasu .

Rudzielec
@brylantowy urwis 09.11.2018 21:48

Napisales" z doświadczenia ...." To ile tam przepracowałeś , że masz takie doświadczenie ...? Rotacja ludzi jest spowodowana tym, że ludziom się nie chce pracować ..nie chce im się wysilić ...i tak jest nie jednej firmie.

Konkret
@brylantowy urwis 09.11.2018 21:48

@brylantowy urwis. Będę wdzięczny za dodatkowe odpowiedzi, które uwiarygodnią to co mówisz i jednocześnie dla firmy będą wskazówką do poprawy: - nie dbają o ludzi -> czyli czego nie robią lub co robią w tym zakresie co powoduje taką opinię z Twojej strony - non stop rotacja ludzi -> czym jest spowodowana -> warunkami pracy , płacy (czyli leżącymi po stronie firmy) czy tym że nowe osoby po prostu mają słabą jakość i wydajność i albo same rezygnują bo mają niskie wyniki, lub firma im dziękuje (bo trudn płacić za cały etat a uzyskiwać połowę pracy) ? - wymagają nadgodzin - z tego co wiem jest to firma handlowa która żyje ze sprzedaży towaru i tego że jest wysyłany na czas. Zakładam że jest to podyktowane bieżącą ilością zleceń. Zakładam też że podczas rekrytacji firma jasno komunikuje o tym, że nadgodziny mogą relatywnie często występować a pracownicy otrzymują z tego tytułu dodatkowe wynagrodzenie - zastraszanie - jakieś konkretne zachowania, brak urlopu lub inne ? - czy przełożeni nadużywają swoich uprawnień, w jaki sposób ? - obecnie w Polsce w ponad połowie firm logistycznych zatrudnione są osoby ze wschodu. Nie jest to szczególnie nadzwyczajne że w tej firmie również tak się dzieje. Polska staje się krajem coraz bardziej otwartym na wiele narodowości. - śmieszne premiowanie -> czyli co dokładnie budzi śmieszność ?

do Konkret
@Konkret 13.12.2018 23:03

- nie dbają o ludzi- czyli de facto pozbywają się ludzi(jeżeli chodzi o magazyn) doświadczonych lekką ręką nie oferując w zamian nic.Ot po prostu możesz iść, dzięki. W zamian przychodzą ludzie robiący relatywnie mniejszą wydajność co potem nakręca spiralę rotacji, nadgodzin, zostawania, obcinania premii za niedyspozycyjność itd. Czym to skutkuje w takiej firmie jak ABC Data? Ano tym ,że zaległości w wysyłkach sięgają w szczycie 2-3 dni, spore braki magazynowe, które po pewnym czasie nagle się odnajdują jakimś cudem:-)

Sus95

A co to jest wogóle za stwierdzenia w ogłoszeniu że zateudnienie przez zewnetrzną firmę. Czy mam rozumieć że to jakaś agencja pracy czy może inny szemrany interes?

Baleron
@Sus95 25.10.2018 00:50

Wszyscy nowi pracownicy zatrudnieni na umowy dwutygodniowe. Szukają taniej siły roboczej. Nasi wschodni "bracia" nawet nie chcą tu pracować.

Rudzielec
@Sus95 25.10.2018 00:50

Szemrany interes? Tzn?

Do rudzielec
@Rudzielec 04.12.2018 22:02

Widze że lider pisze lub nawet ktoś więcej. Ile ci płacą rudzielca za udzielanie się??

Rudzielec
@Do rudzielec 05.12.2018 22:55

Nie jestem ani liderem ani kimś więcej...znam sporo firm na rynku i lubię czytać opinie o nich. Po za tym nie lubię jak ktoś pisze głupoty na tematy na których się nie zna tylko po to żeby napisać hejt dzięki któremu poczuje się lepiej. Płytkie jest takie zachowanie i tyle w temacie.

Do rudzielec
@Rudzielec 09.12.2018 20:56

Czyli to, że szukają tylko taniej siły roboczej bez doświadczenia to pisani głupot?? Jak nie robisz nadgodzin to długo czasu nie posiedzisz w abc. Najlepiej przychodzić na 14 insiedzied do końca (czasami nawet do 2-3 nad ranem). O liderach się nie wypowiadam bo nie chce nikogo obrazic. Nie się to nie pisz głupot bo dla ludzi co tu pracują lub pracowali to jesteś poprostu śmieszny.

Rudzielec
@Do rudzielec 11.12.2018 21:43

Po raz kolejny pisze, że tak jak podałeś umowy dwutygodniowe to umowy o pracę tymczasową (nie mylić z kodeksowymi) Nie wprowadzaj ludzi w błąd. A do nadgodzin żaden pracodawca Cię nie zmusi. Chcesz to pracujesz..nie chcesz to nie. TWOJA DECYZJA. Za nadgodziny pracodawca Ci wypłaca dodatkowe wynagrodzenie. Narzekasz a wnioskuje po Twoim komenatrzu, że na nadgodzinach zostajesz i dostajesz za to pieniądze. Pochwal się ile pracowałeś lub pracujesz u tego pracodawcy a skoro pracodawca Ci nie odpowiadał lub nie odpowiada to nie podejmujesz pracy i szukasz dalej. Jest wolny rynek w podejmowaniu zatrudnienia. Kolejny wniosek odnosząc się do Twojego komentarza, że pracujesz/ pracowałeś u tego pracodawcy na siłę. Ludzie bez doświadczenia też mają prawo się nauczyć czegoś nowego dla nich. Pozdrawiam.

zbyszek
@Rudzielec 12.12.2018 22:45

rudy... jesteś jednak trolem pracującym w Abc Data.

jpa

(usunięte przez administratora)praca gówniane zarobki i gówniane umowy o prace dwutygodniowe,niech prezesowi dadzą umowę na dwa tygodnie

Rudzielec
@jpa 02.11.2018 07:48

Umowy dwutygodniowe to praca przez agencję. Szczerze..nie dziwię się ...jak ludzie mają w nosie pracę. Każdy się chroni jak może. A umowa o pracę nazywa się tymczasową :p

Nick

Kiedyś (czyt. kilka lat temu, kiedy pracowała jeszcze ekipa ś.p. Prezesa Marka Sadowskiego) praca w ABC Data była dobrą rekomendacją, ale potem było już tylko gorzej. Obecnie - patrząc z przykrością na wyniki Spółki i jej bliskie dna notowania giełdowe - jest to już raczej rekomendacja negatywna. Firma jakby się zatrzymała i zaczeła cofać w rozwoju. Jak można było zmarnować te wszystkie lata. Aż żal patrzeć.

anonymous

A co to w ogóle za firma ABC Data Sp. z o.o.? To jakieś fejkowe konto. Jeśli szukacie ABC Data S.A., to nie to.

Nick
@anonymous 13.02.2018 09:56

ABC Data S.A. to następca prawny ABC Data Sp. z o.o., a więc ta sama firma.

Patryk kolega z pracy

Nie polecam, wywalili mnie po dwóch tygodniach, bo nie chciałem zostawać dłużej niż 8 godzin w pracy. Toż to karygodne. Jak oni mogli mi to zrobić? No jak? Powiedzcie mi.

Beata

Byłam na rozmowie rekrutacyjnej ponad miesiąc temu. Rozmowa konkretna, jasno przedstawione stanowisko oraz cele do zrealizowania. Odpowiedź miałam otrzymać po dwóch tygodniach. Po około 3 tygodniach napisałam maila do Pani, która zapraszała mnie na rozmowę z zapytaniem o wynik rekrutacji. Od razu tego samego dnia dostałam informację , że rekrutacja trwa ale odpowiedź otrzymam na pewno. Dziś już ponad 5 tygodni i cisza. Trochę to słabe, że tak profesjonalni ludzie nie podtrzymują podstawowych zasad.

Ester

Patrząc na informacje giełdowe i obecny kurs akcji -> to jest już tylko marny cień tej dawnej, prężnej ABC Daty. Niestety.

anonim

(usunięte przez administratora)

Sierczan

Święte słowa,podpisuje się pod tym.

Benito

Witam! jak z pracą na magazynie? Ile oferują na pocZątek?

Zgnojony ale posiadający honor

To była najgorsza moja rekrutacja w życiu. Poszedłem tam z ciekawości i do tej pory żałuję. Po pierwsze pani z HR pomyliła poziom stanowiska jakiego dotyczy ogłoszenie i z tego względu wynikła niezręczna sytuacja. Następnie naszą rozmowę przerwał nam dyrektor pewnego działu, który od razu przeszedł do gnojenia i poniżania mnie jako kandydata. Zaczął od chwalenia się swoimi dokonanami dla branży, a zakończył na personalnych przytykach dotyczących mojej osoby. To się w głowie nie mieści, że to mógłby być mój przełożony.

JamCi
@Zgnojony ale posiadający honor 03.10.2018 15:59

To napewno był(usunięte przez administratora). Bardzo nieodpowiednia osoba na tym stanowisku.

Adam

Jak się pracuje? Warto aplikować, może coś więcej podpowiecie?

BM Networks security BM Networ

BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza .BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza .BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza .BM Networks security BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza BM Networks security Bartosz Malesza

Patrycja

Firma ABC Data dość niedawno poszukiwała nowych pracowników do swojej siedziby, czy udzieli ktoś informacji, na jakie benefity można liczyć będą pracownikiem tej firmy? Co z obecną atmosferą podczas pracy? Zapraszam was do udzielenia nam odpowiedzi, chętnie dowiemy się najnowszych informacji o rozwoju tego pracodawcy! @Zainteresowany, czy od czasu Twojego komentarza, poczyniłeś kroki aplikacyjne do firmy ABC Data? Jeśli tak, zachęcam Cię byś opisał nam przebieg rekrutacji!

Zainteresowany

Firma szuka już któryś raz Ecommerce Project Managera. Czy ktoś mógłby bez hejtu opisać jaki ta firma ma problem?

brylant

praca na magazynie to jedno wielkie nieporozumienie. osoba zatrudniona na grudzień zarobiła za pracę przez 8h dziennie dostała 1500 na rękę. jedyna możliwość na zarobienie to siedzenie na nadgodzinach po 12-13h. nie polecam

X-man
@brylant 09.01.2018 19:38

To oni tam nadal nie mają automatyki magazynowej i stada pracowników biegają z towarem... ?

Siwy
@X-man 12.02.2018 22:03

Brylant zaprasza czarnych braci

Witu

Pewien czas temu złożyłem aplikację o pracę. przesłuchania 2 etapowe. 1 etap 1,5 h (bardzo uczciwe badanie kandydata - ok) (excel + ang.). Na drugim etapie znowu 1,5 h. Już po 1 h byłem zmeczony i chciałem wyjść. Dostałem promise że odezwą się za 3 tygodnie.Do dzisiaj nie było. Moja uwaga do osób rekrutujacych ew. działu HR - Grzecznie jest jednak się odezwać po 2 etapach - zwykły mail wystarczyłby. Nie musi być telefon. To jest jednak brak szacunku dla czasu kandydata który musi wziąśc sobie 2 dni wolnego ew. wyjść wcześniej z aktualnej roboty. Bo dojazd bez swojego samochodu to żadna rewelka. Dziękuję

Patrycja

@brylant, Uważasz, że stanowisko magazyniera w firmie ABC Data było zbyt nisko opłacane? Zachęcam Cię do dłuższej wypowiedzi w tym wątku. @Monika, Widzę, iż byłaś zainteresowana pracą w firmie ABC Data, czy od czasu komentarza poczyniłaś kroki ku aplikacji do tej firmy? Zachęcam także inne osoby do pisania aktualnych wieści dotyczących pracy w firmie ABC Data.

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak w tym momencie przedstawia się firma na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Warszawa.

Monika

hej, wiele złego się piszę na temat pracy w magazynie, co natomiast z pracą w biurze? ktoś jest w stanie polecić pracę kontrolera finansowego? znalazłam ogłoszenie i zastanawiam się nad aplikacją

anonymous
@Monika 03.01.2018 10:53

a jakie wymagania stawiają do tego kontrolera finansowego, bo moze to zwykla fakturzystka ?

Patrycja

@Maliniakjeśli praca w firmie Ci odpowiada, to warto napisać dlaczego. Takie informacje będą bardzo istotne dla osób, które znalazły ten wątek szukając opinii o swoim potencjalnym miejscu zatrudnienia.

Maliniak

Ja mogę powiedzieć, że praca w firmie ABC jest spoko.

Patrycja

@QminQ w jakim dziale firmy pracowałeś? Piszesz o nadgodzinach. Jak często się one zdarzały? Czy dobrze rozumiem, że ich liczba w żaden sposób nie wpływała na zwiększenie wysokości wynagrodzenia? Ktoś jeszcze mógłby się do tej kwestii odnieść?

Marian

Każdy ma prawo pisać swoja opinię i wyrazić to co mu sie nie podoba. Tak samo władze mają prawo wyboru strategii.

QminQ

Witam wszystkich Pracowałem w tej firmie przez ponad rok i nie mogę nic dobrego na temat tego doświadczenie powiedzieć. Marne zarobki biorąc pod uwagę liczbę "obowiązkowych" nadgodzin jaką trzeba było wyrabiać. Standardy i technologie rodem z lat 90, większość dokumentów na papierze nie elektroniczne, a w dzisiejszych czasach ręczny skaner to podstawa. Do tego wózki widłowe zagrażające życiu. Zdecydowanie doradzam firmie przemyślenie czy ich działania prowadzą gdziekolwiek.

Patrycja

Obecnie firma poszukuje osób do pracy jako Specjalista ds. Marketingu Sprzedażowego. Co możecie powiedzieć o pracy na tym stanowisku? Co powinny wiedzieć osoby, które zastanawiają się nad przesłaniem swojej aplikacji? Takie dodatkowe informacje mogą być dla nich bardzo cenne.

Mentorka

ABC Data to spoko firma beż rozgłosu robi swoja pracę.

Malinka

Żeby pracować w ABC trzeba przykładać się do pracy. Nikt nie będzie trzymał osób, które traktują pracę jak zło konieczne. Słusznie ktoś zauważył, że firma nie zwalnia ludzi dla samego zwalniania tylko dlatego , że ktoś nie pracował tak jak powinien.

Henry

ABC Data to firma z wieloletnią tradycją. Jestem pracownikiem od lat i trudno czytac spokojnie te bzdury wypisywane na forum. Czy ktoś płaci za te opinie?

Kasia L. z Lodzi
@Henry 25.05.2017 12:18

napisz na jakim stanowisku tam zarabiasz

Michał

Pracowałem w Warszawie jako pomocnik magazyniera , poprzez pośrednictwo Adecco , umowy po 2 tygodnie , 1 miesiąc i tak w kółko aż do zwolnienia mnie i innych młodych pracowników ,selekcja pracowników bardzo duza (zwalniają pracowników z rzekomego powodu braku pracy i za 2 tygodnie zatrudniają znowu ) moja praca polegała na pakowaniu towaru . Stanowczo nie polecam tam tej pracy , wyzysk i nijak zarobki 14 zł brutto to nędza , można robić nadgodziny i są wskazane by zostawać do końca .

Pit
@Michał 24.05.2017 12:34

Kurcze, ludzie. Jeśli ktoś zwalnia i następnie zatrudnia na te same stanowiska, to oznacza to jedynie tyle, że Ci zwolnieni się nie sprawdzili. Nie ma takiego pracodawcy, który zwalnia dobrych ludzi po to, aby zatrudnić nowych, niesprawdzonych. Wynagrodzenie 14 zł brutto , czyli 2240 zł miesięcznie nie jest może pensją prezesa, ale jak na początek pracy w magazynie, to normalna stawka. Nie spotkałem się, aby ktoś za pakowanie towaru oferował złote góry.

michał
@Pit 29.05.2017 19:37

co ty wiesz ? kierownik dzwonił do mnie po 2 tygodniach bym wrócił do pracy że przeliczyli się co to jest za argument by wrócić !

michał
@Pit 29.05.2017 19:37

co ty wiesz ? kierownik dzwonił do mnie po 2 tygodniach bym wrócił do pracy że przeliczyli się co to jest za argument by wrócić !

Pat
@Pit 29.05.2017 19:37

Jasno było napisane, że zwolnienia były z powodu braku pracy, a żeby pracodawcy było łatwiej "żonglować" pracownikami to zlecenia na 2 tyg lub 1 msc. Jakość wykonywanej pracy jak widać nie miała dla pracodawcy żadnego znaczenia. Taki tryb zatrudniania stawia pracodawcę w bardzo złym świetle. Ludzie szukają pracodawców stabilnych, którzy szanują swoich pracowników. Co do wynagrodzenia to 2240 na rękę przy 14/h brutto to wychodzi około 220 godzin/msc. Przy 8h/24 masz 27 dni pracy... Zgaduję, że nie za zamiatanie podłogi a raczej za te najbardziej niewdzięczne czynności (bo "nowy to niech zap..la") więc nie ma co mówić o dobrej stawce. Wiem, że wszędzie są podobne ale to wcale nie oznacza, że pracodawcy nie wykorzystują sytuacji i nie należy tego nazywać po imieniu. Niska stawka to niska stawka, a nie "dobra na początek".

Zostaw opinię o ABC Data Sp. z o.o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Data Sp. z o.o.