DRUK MARKUSZEWSCY

Gdańsk

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 125 ocen.

Opinie o DRUK MARKUSZEWSCY

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DRUK MARKUSZEWSCY

Kuba

Witam widze ze szukaja operatora maszyny sztancujacej praca na 3 zmiany, ile da sie wyciagnac na mc,czy sa jakies nadgodziny.

Kolega po fachu
@Kuba 29.10.2017 21:35
Witam widze ze szukaja operatora maszyny sztancujacej praca na 3 zmiany, ile da sie wyciagnac na mc,czy sa jakies nadgodziny....

Ponoć na sztancy bida a i trzeba nieźle zasuwać bo morza wieje lepiej wbijaj na Poznań.

Edyta

@Kuba myślę, że Twoje zarobki mogą być uzależnione od Twojego doświadczenia w branży. Może warto, żebyś zaaplikował i wtedy najszybciej na rekrutacji dowiedziałbyś się o pracy w firmie i warunkach, o które pytasz?

Edyta

@ALK czy zwolnienia są czymś spowodowane? Czy firma DRUK MARKUSZEWSCY ma jakiś gorszy okres i dlatego zmniejsza ilość pracowników? Czy to zwykła rotacja? Każda informacja będzie przydatna w tym wątku.

Darek

Czy może ktoś napisać coś więcej o sytuacji w firmie?

ALK

Nie dobrze. Zwalniają...

Lakrem

Co nowego słychać w firmie, od kilku miesięcy nikt nie pisze. Pewnie dzieje się dużo dobrego i nikomu nie chce się się siedzieć i pisać, gdyby było inaczej zaraz podnieślibyście larum.Ale to dobrze tylko mam pytanie czy firma ma jakąś nową ofertę pracy?

Ten kto wie

Firma się zwija. Poznań za 2-3 lata ją łyknie a jak nie to fundusz ją pogoni. Generalnie stabilności nie będzie choć będą obiecać złote góry. Polecam szukać innych zajęć.

Natalia

Co nowego słychać w firmie? Dawno nikt nic nie pisał , jestem trochę ciekawa bo kiedyś pracowałam w firmie. Miło wspominam tamten czas ale siła wyższa i musiałam wyjechać. Słyszałam, że firma sie rozwija,fajnie.

Edyta

Kontrola jakości- nie są to jednak merytoryczne wypowiedzi- do których udzielania zachęcamy. ;)

ABW
@Edyta 06.03.2017 15:23
Kontrola jakości- nie są to jednak merytoryczne wypowiedzi- do których udzielania zachęcamy. ;)

Edyta też z ekipy sterującej stara się wybielić...

Edyta

Drodzy użytkownicy, prosimy o merytoryczne wypowiedzi dotyczące firmy. Mogą się Państwo podzielić informacją na temat atmosfery panującej w pracy. ;)

Kontrola jakości
@Edyta 28.02.2017 08:44
Drodzy użytkownicy, prosimy o merytoryczne wypowiedzi dotyczące firmy. Mogą się Państwo podzielić informacją na temat atmosfery...

To wlasnie jest dzielenie na temat atmosfery

KGB

A ta wielka baba co chlopa na gwałt szuka nadal jest kierownikiem produkcji?

Sokol

Firma spoko, praca również. Czasami jest dużo do zrobienia na szybko i człowiek sie denerwuje ale ogólnie jest bardzo fajnie. Jeśli dla komuś jest za ciężko najlepiej poszukać sobie pracy leżącej wówczas ręce nie będą opadały! Rzadko czytam tu wpisy,cóż....

Somant

Widziałem ofertę na koordynatora logistycznego w Gdańsku, czy oferta jest jeszcze aktualna? Ile można zarobić?

Jl

Za duży mobbing, ręce opadają z siły, tylko szybko! Nie jesteśmy robotami. Jesteśmy ludźmi, a nie księżniczki co skończyli podstawowke w biurze siedzą i udają że myślą. Żenujące środowisko.

Jl

Za duży mobbing, ręce opadają z siły, tylko szybko! Nie jesteśmy robotami. Jesteśmy ludźmi, a nie księżniczki co skończyli podstawowke w biurze siedzą i udają że myślą. Żenujące środowisko.

NNN

http://dot2dot.pl/plan.pdf Grafpoz połknął Druk. Będą zwolnienia.

Solek
@NNN 13.12.2016 23:04
http://dot2dot.pl/plan.pdf Grafpoz połknął Druk. Będą zwolnienia.

Nie siej paniki człowieku, spokojnie wszystko się ułoży

Główny popierdalacz firmy druk

Walić ten cały druk ,a tak wgl to już sa nowi właściciele ?zmieniło się coś ?Bo nie jestem w tej kwestii na bieżąco .A tak wgl walić ich frajerów!!!

Asx

Daj spokój Janeczka jest akurat najbardziej sensowną osobą, chyba nie powinno to nikogo za mocno dziwić, ja zawsze szanowałem ją za wszystko, doskonala kobieta, jak i ta nasza firma, też w porządalu bardzo

Lean

Teraz szukają Lean Coordinatora: Pozbyli się wysokiej jakości specjalistów lean z branży automotive. A skąd wziął się Lean zapyta ciekawski? Oczywiście że z Toyoty i automotive to skoro pozbyli się takich fachowców to kogo i po co szukają? Otóż odpowiadam: Poszukują nie Leanowca a kogoś kto będzie węszył i donosił. Powodzenia aplikującym.

Anioł Wodzący Rękę Janiny

A z niewolnika nie będzie pracownika... Jan Paweł II, Papież Polak

zel

Nowa władza robi porządki wszędzie, nawet w tych sektorach gdzie wszystko dobrze działa. Taka rola nowej władzy. A i Ci najpewniejsi pewnie czują się niepewnie ;)

MC Idea

Nowy duży kot od początku maja nie wykazał się niczym prócz tego że jest cienki jak barszcz, nie trzyma ciśnienia, nie potrafi zarządzać, słucha się pracowników i rozgrywają go jak leszcza. Kto bierze do zarządzania firmy produkcyjnej ogórka z finansów i nie wie jak trzymać za gardło produkcję i inne działy. Reszta kadry też bez wykształcenia wyższego lub zdobywanego przez około 10 lub więcej lat. Układy i układziki. Firmą kierują feministki której sterują prezesami. Jest kilku fajnych ludzi ale są niedoceniani i raczej wycofani i schowani. Jak się pokażą ze swoją wiedzą pewnie zostaną zwolnieni no bo szefostwo wychodzi z założenia że lepiej sterować gupkami. Na razie zwalniają nie dając nowej jakości w zamian. Ot takie moje spostrzeżenia i czekam na okazję by dać nogę stąd.

rafi

witam! mam pytanko ile może zarabiac kierownik zmiany wspomnianej firmie? i jakie sa możliwości rozwoju na tym stanowisku??

Obserwator

Krwawy baron Janiny nie jest tak mocny jak wielka oratorka równouprawnienia. Ortodoksyjna orędowniczka kobiecych praw. Duża wielka les.a.

zel

Krwawy Baron Janiny :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Krwawy Baron Janiny

Jaoek sie niee naułóczysz pisać po poolskiu to nie-e.

6

nie ma lunchy, ani 13tek, za to jest multisport i jest całkiem spoko.

Jaco

No elo mordeczki, tez planuje aplokiwac na stanowisko pianisty, dajcie cyne jak tam z benefitami, są 13ki, multisporty, lunche?

kolo

Do @MarcoPolo. Ten syf który opisałeś jest w większości studiów dtp przy trójmiejskich drukarniach. Niestety piszesz prawdę. Smutną prawdę. Brak wdrożenia, mobbing i wyzysk za grosze. Nasza kochana Ojczyzna w skrócie. I do tego Wspaniali Koledzy.

Darek
@kolo 30.03.2016 17:52
Do @MarcoPolo. Ten syf który opisałeś jest w większości studiów dtp przy trójmiejskich drukarniach. Niestety piszesz prawdę. Sm...

A ile w Trójmieście jest drukarni jeszcze? Mówię o drukarniach a nie powielarniach (które mają kilku ludzi nie wiadomo na jaką umowę). Drukarnie mam na myśli - zakład przemysłowy zajmujący się procesami poligraficznymi od projektu do pełnego wyrobu, który zatrudnia najmniej kilkadziesiąt osób nie 20 czy 30? Poza Drukiem, Misiuro są jakieś Drukarnie w Trójmieście?

Pani Janka

Co tu się odjaniepawla...

Marco Polo

Faktycznie Ilustrator a Corel różnica ogromna, jak BMW do Mercedesa :))). Jeden ma napęd na tył, drugi na przód, kierownica, cztery koła, hamulce, buda i silnik. Co do bimbałów z buraków, to każdy ma swój gust. Jednak nie mowa o gustach, a o poziomie skomplikowania, jakości i o tym, czy dasz radę chociaż jednego ,,buraka z bimbałów,, zrobić, w co wątpię. Wpisy dokładnie świadczą o tym jaka tam panuje atmosfera. Zresztą nie pracują tam ludzie z 3miasa, tylko z jakiś pipidów z 30% bezrobociem. Przyjeżdżają tu, zaniżają stawki, guma w gaciach napięta kredytem. Ale jak usłyszą, że ktoś z 3city (bez kredytów) może robić jeszcze taniej te super skomplikowane zalewki i pudełka nie do góry nogami, to zapala się czerwone światełko, hmmm?. Zresztą czułem się jakbym mimowolnie uczestniczył w waszej dziwnej grze. Zwolnili wam kolegę (jak to marudziliście) za jakiś mały błąd i w moim odczuciu, padłem ofiarą waszego protestu przeciwko polityce firmy. Firma przyjmuje tańszego pracownika (mnie) do przeszkolenia. Co wy robicie? Wszystko, byleby by mnie nie nauczyć, a najlepiej zrobić idiotę na naświetlaniu. Do końca zostałem tylko dlatego, żeby udowodnić i przekonać się, że to ja miałem rację, bo mnie gilają te grosze jakie tam zarobiłem. Nie poszedłem tam dla kasy (wstępnie), bo nie mam napiętych gaci tak jak wy. Zgłosiłem się tylko dla wiedzy merytorycznej i bardzo się zawiodłem, a nawet do końca straciłem wiarę w ludzi. I tu utnę tą dyskusję, bo nie mam więcej już nic do dodania. Powodzenia w waszej wymarzonej pracy za te ( jak to narzekacie ) 2000 zł, obyście zarobili kupę forsy, skoro tyle wam mało. Faktycznie stawka taka, by być psu bratem. I żeby nie było, wielokrotnie mówiłem w ciągu tych 3 miesięcy, co jest nie-tak.

DTP operejtor
@Marco Polo 15.03.2016 20:15
Faktycznie Ilustrator a Corel różnica ogromna, jak BMW do Mercedesa :))). Jeden ma napęd na tył, drugi na przód, kierownica, cz...

@MarcoPolo - Chłopie, a Ty byłeś u lekarza ze swoimi problemami? Może gdybyś podobną ilość energii włożył w pracę co w hejtowanie to Twoje życie wyglądałoby lepiej? PS Przepracowałem w DTP już wiele lat (w tym trochę w druku). W DTP nie chodzi o to, żeby rysować dużo wektorów, tylko żeby je rysować mądrze... Zastanawiałeś się kiedyś czym się różni DTPowiec od grafika?

anonim

(usunięte przez administratora)

Krzysio Kolómb

Ale @marcopolo, co, przytwierdzałes sobie bimbały z buraków i nikt tego nie docenił? Koledzy się podśmiewywali z wektorów w Corelu?

Boski Żigolo

2 tysie za detepe? Lol, 2k euro to może... chyba nie zdajesz sobie sprawy, co trzeba umieć, żeby nie przygotować do druku opakowania do góry nogami lol. Ciekawe który gałgan zatrudnił gościa z ochrony na dtp...

anonim

(usunięte przez administratora)

Marcopolo

Gościa z ochrony? Koleś w jakim ty świecie żyjesz? Ten ,,ochroniarz,, w ciągu 3 miesięcy, śmigałby na przyzwoitym poziomie, gdyby w firmie była koleżeńska drużynowa atmosfera. Ale, że większość ma cię głęboko w d.... to i rok nie wystarczy, by sprostać zadaniu. Piszę większość, bo jedna osoba jest pomocna ale to za mało, tym bardziej, że skład się zmienia w rotacji i nie wiadomo na kogo trafisz. Reszta DTP rypie na masę i nie ma czasu na wyjaśniania. Poza tym jak 80% swojej pracy spędzasz na naświetlaniu to zapomnij o czymkolwiek. Jak ci z DTP są tacy mocni w gębie, to niech zrobią chociaż jeden z moich projektów wektorowych, od deski do deski, hmmm? P.s. krytyka odnośnie wyglądu, podchodzi pod dyskryminacje w miejscu pracy. Nie dość, że mobbing to jeszcze dyskryminacja - brawo oby tak dalej.

anonim

(usunięte przez administratora)

Marco Polo
@nie Marco Polo 07.03.2016 09:14
A może tak czasem warto spojrzeć w lustro i zastanowić się nad tym dlaczego tak się stało? Ten zły pracodawca wykorzystał mnie...

P.s. 2 - ,,Robiono wszystko bym się niczego nie nauczył,, w sensie, bym jak najwięcej spędzał czasu na naświetlaniu. Proszę sobie przeczytać instrukcje stanowiskową operatora DTP: 80% pracy stanowiskowej to praca przy komputerze przy plikach, a 20% fizyczna, między innymi przy naświetlaniu. A jak było ze mną? Proszę sobie przeliczyć czas, kamery dokładnie zarejestrowały ile spędzałem na naświetlaniu. Człowiek przyszedł do pracy na DTP a miał wrażenie, że chcą z niego zrobić ciecia od wkładania płyt i przyciskania guzika. Już w 3 miesiącu zacząłem powoli zapominać jak działają programy graficzne. A kolega ze studia twierdzi, że przyczyną złego jest wygląd atlety sportowca :))) - ja je@#e. Żenada.

viki
@nie Marco Polo 07.03.2016 09:14
A może tak czasem warto spojrzeć w lustro i zastanowić się nad tym dlaczego tak się stało? Ten zły pracodawca wykorzystał mnie...

a tą odp. napisała żaba p. Janeczka (ha ha Janeczka), bo tylko ona w tej firmie taka "mondra"

skubany

Ehhh... praca pracą ,ale kierownik i te jego mongolskie teorie jestem młody i wielu mówi mi ,że szkoda czasu w tej firmie ale co praca jak praca kase muszę mieć! Chciałoby się jednej zmiany ale cóż trzeba jeszcze troche i kończę tą robotę !!!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Marco Polo

DTP nie polecam, pracowałem tam 3 miesiące i sam zrezygnowałem. Moje oceny w skali od 1 do 10: wprowadzenie stanowiskowe 1 (napisałbym zero - posadzą cię na kilka dni przy najlepszym kolesiu, który zasuwa na swój target z prędkością światła, wyciągając króliki z kapelusza skrótami, a ty będziesz siedział i się lampił w ekran godzinami, i choćbyś miał jedno oko na klawiaturę, drugie na monitor, i tak nic nie zobaczysz) usłyszysz, że: ,,nie oni są tu od szkolenia, jak się dogadywałeś z kierownikiem to niech on cię uczy,, ; odpowiedzialność 10 (często można usłyszeć to zdanie - jeden błąd i cię nie ma - dla mnie to wystarczająco często, by podpiąć pod mobbing) wynagrodzenie 4 (ale to każdego indywidualna sprawa, jak dla mnie za niskie biorąc pod uwagę całokształt); atmosfera 5 (duże ciśnienie, wszystko szybko i jak najwięcej - będziesz słyszał ,,pomagamy sobie i nie ścigamy się,, a jest wręcz odwrotnie) Nie daj się przerobić w wała na naświetlanie, ty będziesz naświetlał a reszta będzie robić wyniki. Ty się nic nie nauczysz a reszta będzie dostawać premie. Będziesz naświetlał tak 3 miesiące, a później będą pretensje, że nie umiesz rozwijać plików. Jak nie masz doświadczenia w DTP, to 10 razy bym się zastanowił, bo obiecują, że się nauczysz a koniec końców zostajesz sam jak palec, i mówią ci, że sam masz się uczyć, wprowadzać w pliki za grubą kasę o olbrzymiej odpowiedzialności. Porażka

anonim

(usunięte przez administratora)

Pinek

Docenia się to co jest na kwitku, a tutaj nie ma co doceniać

Młody

Pracuje tam ok 2 miechów i nie jest źle ani dobrze tylko wkurza mnie jak wysyłają mnie co rusz to w inne miejsce z bobstów gdzie lubie tam pracować np. na sklejarki jak ja tam nienawidze być wkurzam się no ale cóż przeprowadzka do gdańska i pieniądze potrzebne 1300 ale co od czegoś trzeba zacząć od zera do milionera kazdy zaczynał i ja nie wiąże z nimi długiej przyszłości nawet gdy pracownicy są spoko oprócz tych na sklejarkach popracowali troche i mądrzejsi od telewizora szczyt marzeń osiagnięty hah cieniasy co tam trzeba cos przeżyć żeby wnukom opowiadać od czego dziadek zaczynał :P

informatyk

wyleciałem bo nie pasowało mi krzesło

Gruby Lolo

Jedna drukuje pudełka, druga karty z tworzywa.

anonim

(usunięte przez administratora)

Hudy Dżoe

Na melodię staropolskiego przytupańca: "szukają do pracy w drukarni co świeci, lecz żaden nie przyjdzie, bo wie że wyleci"... W tzw. "środowisku" trójmiejskiego dtp DRUK ma ugruntowaną renomę i nikt ambitny, wymagający normalnej atmosfery w pracy do tej firmy nie pójdzie, o rotacjach krążą legendy, wypowiedzenie składane z dnia na dzień. A tymczasem 30 kilometrów dalej, w perle Kociewia, dwie duże fabryki oferujące lepsze i warunki finansowe, i standardy pracy. Fiu fiu fiu, co to będzie, chyba EMIGRANCI przyjdą do pracy...

Pinek
@Hudy Dżoe 08.09.2015 22:40
Na melodię staropolskiego przytupańca: "szukają do pracy w drukarni co świeci, lecz żaden nie przyjdzie, bo wie że w...

A co to fabryki są ?

anonim

(usunięte przez administratora)

abi

Bardzo śmieszne, chyba nie masz pojęcia o czym piszesz !!! Kiedyś maszyny szły dużo wolniej,ludzie nie pracowali ponad siły tak jak teraz,nikt przecież nie jest robotem przystosowanym do zwiększającego się tempa maszyny. Zarobki były takie jak są teraz ( przez kila lat się nie zmieniają, może są nawet mniejsze, bo premia mniejsza).

anonim2

w latach 40=tych gnebili ludzi,oczekiwali nadludzkiej pracy a mamy 2015rok i z tego co wiem operatorzy maszyn odpowiadaja tak samo "bo nam kazano".Jeden z drugim powinien miec swoj wlasny rozum istwierdzic ze linia idzie zbyt szybko dla ludzi.Ale po co jak to ich nie dotyczy.Itaka jest rzeczywistosc w tej drukarni niby lata aktualne ale postepowanie jak za niemca!pracowac trzeba nawet ciezko ale nie tak zeby maszyna czlowiekiem poniewierala. Kieruje to do p.kadrowej i jej poddanych operatorkow.ludzie obudzcie sie k

anonim2

z tego co opowiada zona to masakra,bo jak nie ma szacunku dla ludzi,przelozony czy nawet ktokolwiek obok to jakis obłed,a o tej kadrowej to kazdy ma tak zla opinie.Nawet gdy jest siostra prezesa to on sam powinien poczytac opinie i wyciagnac wnioski.

Ami

Żenada!!! Podwyżka po pięciu latach o 1zł/h, a w zamian, żebyśmy nie odczuli tej podwyżki, obcięli nam premię, więc wyszli na swoje !!!

delta

Drukarnia Druk ma więcej pracownikow biurowych niż na produkcji.Kadrową jest siostra Prezesa,kobieta z zachowaniem skandalicznym,prostackim,osobowość dużo do życzenia - proponuję tej osobie kurs z zachowania w stosunku do pracowników- np.w Szwecji lub w Norwegii.Nauczy się szacuku do ludzi.Kiedyś była sprzątaczką a obecnie zachowuje się skandalicznie,nie do opisania"zły pieś-wściekły".Natomiast zarobki ludzi,którzy pracują na produkcji-trzy zmiany -płaca netto 1300zł-wyzysk.Ludzi mają za nic.Nie polecam tam pracy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Endrju

Rzucają Cię na głęboką wodę. Na szacunek nie licz, na podwyżkę tym bardziej - nie po to zamieniają doświadczonego pracownika na nowego, by płacić tyle samo. Generalnie będziesz łatwo wymienialnym trybikiem, który po godzinach pracy będzie uczestniczył w zebraniach typu "jak podnieść wydajność o jeszcze 1 procent". Pracę stracisz o tak (pstryk), gdy znajdą kogoś tańszego.

dlugi

ile mozna u was zarobic?

stary pracownik

( usunięte przez administratora )- nie zapominaj że od tych 200 zł trzeba podatek zapłacić więc faktycznie dostajesz mniej. Firma jak każda ma swoje wady i zalety. Dużo do poprawy jest w Druku ale moje lata spędzone tam wiele mnie nauczyły. Najważniejsze to że na Druku świat się nie kończy. Odszedłem i to było TO. Teraz pracuje w firmie gdzie szef po za 13 pensją osobiście wręcza każdemu pracownikowi szampana z życzeniami na kolejny rok. Pozdrowienia dla wszystkich pracowników hal produkcyjnych. Spokojnych świat!!

Zostaw opinię o DRUK MARKUSZEWSCY - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DRUK MARKUSZEWSCY