ABB
2 288 6 1

Opinie o ABB

Filtruj opinie po kryteriach:

Kolorowe Kredki
Nazwa działu: Zakupy
 Opinia

Wypłacili wam w SCMie uczciwie premie za 2018 rok?

Pomocna?
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Anti News
 Opinia

# ić stąd!

Pomocna?
Sarah pracownik firm
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Ladnie ujmując, wszyscy czekamy az kompetetywna menagerka z dzialu zakupow znadzie sobie inne stanowisko pracy, jednak z obawy na to ze zamiast o pracy moze mowic do hire menagera "ladnie dzisiaj wygladasz" to nie awansuja ja nigdzie na Head of Office. Nikt jej nic nie moze powiedziec f2f bo osoby dziwnym trafem sa zwalniane po tygodniu,nawet nie obowiazuje ich miesięczny okres wypowiedzenia. W odpowiedzi na Pani post na stronie internetowej. "Boss have a Little lead have a people" mówimy Pani ze Pani nas nie ma my mamy niestety Panią, wolelismy Krzyśka, a juz bardziej chcielibysmy kogos z dowiadczeniem Pani Gosi, a nie 1 rocznym malo empatycznym i skupiajacym uwage na sobie.

Pomocna?
Sarah pracownik firm
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Sarah pracownik firm 13.03.2019 20:59

Aha i co do owego awansu współpracownicy z lundbeck to komentuja nastepujaco: Pracownik nr1 :jak temu less....i udalo sie zostac menagerem Pracownik numer dwa: jak ta Pani tam pracuje to ja rezygnuje z waszej oferty w Abb. Obym wiedziala ja rowniez gdzie pojdzie bede bronila sie rekami i nogami!przed taka ofertą. Pamietaj pomimo ze probujesz błyszczeć opinia chodzi za Tobą, a Ty wcale nie swiecisz. Odbierasz motywacje chec do pracy , a kazdy kolejny dzien to jak puste,bez znaczenia obietnice. Twoje wypowiedzi sa analizowane tak skrupulatnie ze człowiek idac spac o nich mysli i nie chce mu sie wstawac do pracy.

Pomocna?
krzynowek
Nazwa działu: Zakupy
 Opinia
@Sarah pracownik firm 13.03.2019 20:59

Co tam się dzieje w dziale zakupów? To dotyczy tacticali czy ogólnie całego SCMu?

Pomocna?
TakNie
Sarah pracownik firm
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@krzynowek 13.03.2019 22:03

Z tego co slyszalam junior, ktory ledwo zostal TL zmuszal z menagerka pracownice na operacyjnych do podpisania degradacji na nizsze stanowisko. Maja ciecia nie wyplacaja bonusu. Na sile probuja Ci wmowic ze nie wykonujesz swojej pracy. Czasami nic nie wiedza a To Ty wykonujesz za nich prace TL w kontakcie z business partnerami, ktorzy i tak juz sa na nich podenerwowani i staraja sie miec z nimi naknajmniejszy kontakt. (usunięte przez administratora)Jeżeli beda nekac tak osoby pojde na świadka do sadu pracy! Mam wiele do powiedzenia.

Pomocna?
TakNie
Tralala
Nazwa działu: Zakupy
 Opinia
@Sarah pracownik firm 13.03.2019 22:24

Ciekawe rzeczy się dzieją... A ten nowy Head SCMu co przyszedł po (usunięte przez administratora)to reaguje jakoś na te wszystkie przypadki?

Pomocna?
TakNie
Sarah pracownik firm
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Tralala 13.03.2019 23:09

UDAJE, ze nie wie! Przynajmiejntak mówi.

Pomocna?
TakNie
Piotrus Pan
 Opinia
@Tralala 13.03.2019 23:09

Pewnie i tak ja zwolnią,bo może jest seniorem, a są ciecia. Zabrali ja na dywanik, ze niby coś rozpowiada złego o Juniorze P, który ledwo został TL. Juniorka R.... jak została Tl? Słyszałem ze sie popłakała u menadżerki bo w Teamie nic nie robiła i brała HO . Kos cos wie? ktos widzial jej doswiadczenie czy tylko to, które zostało pokazane na ALL Hands Meeting i przedstawione przez Menagerke(o jej Linkedin nie wspomne)? Nawet najstarszym koniom w Firmie nie da się wyliczyć tak dużego doświadczenia to ile Juniorka by miała lat 40? Sami wiemy jak jest co nie widzimy , co my nie mamy z nimi rozmów.

Pomocna?
TakNie
Piotrus Pan
 Opinia
@Piotrus Pan 14.03.2019 01:09

Po przedstawionej prezentacji na All Hands Mettingu wyglada na to ze Juniorka R ma wieksze doswiadczenie od Menagerki hahaha naciagana sprawa.

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia
@Piotrus Pan 14.03.2019 01:16

R ma 10 lat a Menager ledwo 5 wyciąga moze mogłyby sie rolami zamienić?

Pomocna?
Sarah pracownik firm
 Opinia
@Pracownik 14.03.2019 01:46

Moze mnie tez z juniora wezma na delivery menagera mam podbne lata pracy!

Pomocna?
TakNie
AA
Nazwa działu: Zakupy
 Opinia
@Sarah pracownik firm 13.03.2019 20:59

Ale jaja! Dobrze, że już mnie nie ma w procuremencie ABB!

Pomocna?
TakNie
Piotrus Pan
 Opinia
@Sarah pracownik firm 14.03.2019 08:11

Tez bym chciał, ale nie umiem wchodzić tam gdzie światło nie sięga. Czasami lepsza posadka jest za biurkiem nie muszę się wychylać się i nie robię głupot, które potem staja się abstrakcja, albo powodem do braku szacunku.

Pomocna?
TakNie
Stephen King
Nazwa działu: Zakupy
 Opinia
@Piotrus Pan 14.03.2019 01:09

Piszcie więcej, to się czyta jak dobry kryminał.

Pomocna?
Piotrus Pan
 Opinia
@Stephen King 14.03.2019 21:13

Tak to kryminał Jest coś z Sherlocka Holmesa , który poszukuje Piotrusia Pana , na początku myślałem ze chodzi pomagać TLowi na Fleet, Juniora z którego zrobił TL, gdy w "miły" sposób pożegnali się z Seniorem. To tez komedia Godne uwagi są przedstawienia publiczne na all hands meeting o rozwoju VS ciecia budżetowe to jak show Jerry-ego Springera. Nie wiem do czego one służą tak naprawdę te spotkania, jak już wspomniałem naciągane sprawy, faworyzacja, mity szklanych domów.

Pomocna?
cdd
 Opinia
@Piotrus Pan 15.03.2019 18:59

Padam...mit szklanych domów (*>艸

Pomocna?
TakNie
Piotrus Pan
Nazwa działu: Zakupy
 Opinia
@cdd 15.03.2019 19:31

Wolałbym aby te kwestie zostały przemilczane, bo frustrują wszystkich pracowników. HOfO nie powinien być zły ze pracownicy poruszają tematy przy Parkashu. Na jego miejscu bym się obawiał ze te tematy będą poruszane z kompetytywnymi osobami w Zurychu, którzy już są zainteresowani tym tematem, ale nie ma osoby która poruszyłaby z nimi ten temat z obawy na szybkie odejście z Firmy. Awanse Juniorów i ignorancja wobec seniorów nie tylko psuje reputacje firmy, ale destruktywnie wpływa na rozwój firmy, zaburza strukturę i funkcjonalność . Po wystąpieniu jednej osoby z TB , można zauważyć, ze te praktyki nie tylko budzą frustracje wśród seniorów, staje się tez kontrowersyjne, niedopuszczalne i mało tolerancyjne dla innych działów.

Pomocna?
TakNie
Piotrus Pan
Nazwa działu: Zakupy
 Opinia

Ich poziom komentuje nastepujaco a kto czyta wierszami to wie : Domewe przedszkole Gdzie jest słonko w ABB? Czy manager zawsze bywa zły czy to brak kompetencji jest? Dokąd uciekają pracownicy możesz wiedzieć jeśli chcesz! Domowe Przedszkole wszystkich juniorow kocha I chce by Seniorzy także kochali je trochę! Domowe Przedszkole czy słońce czy deszcz Przyjść może do Ciebie jeśli tylko chcesz by usiadł w biurku Twoim i na sile integrował się Przyjść może do Ciebie jeśli tylko, jeśli tylko uciec chcesz Albo albo albo szuka , szuka dziś haka Ence Pence komu z polecenia junior obetnie wypłatę i ukróci ręce! Dome przedszkole! ? ence pence komu dzisiaj Junior odbierze wypłatę i utnie rece? Moje sugestie dla ABB: i tak bledow nie naprawicie Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Nie dawac Maenagerowi wolnej reki do wybierania juniorw , ktorymi sie obstawia by pozbywac sie seniorow

Pomocna?
Ewelinka B
Nazwa działu: Zakupy
 Opinia
@Piotrus Pan 14.03.2019 00:31

Gdzie na open spejsie siedzi taki poeta?

Pomocna?
1
Tezpracownik
Nazwa działu: Zakupy
 Opinia
@Ewelinka B 14.03.2019 15:07

Obawiam się że już dawno nie siedzi bo w Abb jest rotacja niczym w kościele w niedzielę i w muzeum w dni otwarte.

Pomocna?
Piotrus Pan
 Opinia
@Ewelinka B 14.03.2019 15:07

Ewelinka B 14.03.2019 15:07 Nie powinnaś o tej godzinie pracować, wpiszesz sobie w PDA przeglądnie stron internetowych ? Oszczędności trzeba robić , każdy katolik rachunek sumienia zaczyna od siebie , a czasy komunizmu i socjalizmu w PrL-u gdzie zakazane zostało rozpowszechnianie wszelkiego rodzaju wydawnictw, publikacji i informacji każdym sposobem, publiczne wykonywanie utworów artystycznych oraz użytkowanie jakichkolwiek urządzeń poligraficznych bez uprzedniego uzyskania zgody właściwego organu się skończyły! Niech żyje WOLNOŚĆ i SWOBODA! Siedzi tam gdzie władza nie sięga! Bo bym już chyba nie siedział tak jak Daniel? Dlaczego chcesz wiedzieć? Złóż tu ticketa o tomik, jak Ci się podoba, mój poetyzm, ale po pracy bo w godzinach pracy ciężko pracuje na Twoje wyniki, żebyś mogła przeglądać strony internetowe i moje PDA.

Pomocna?
TakNie
Piotrus Pan
 Opinia
@Ewelinka B 14.03.2019 15:07

Postanowiłaś mnie poszukać? Uciekaj myszko do dziury bo Cie dopadnie kot bury, a jak Cie złapie kot bury to Cie oberwie ze skóry !

Pomocna?
TakNie
Piotrus Pan
 Opinia
@Piotrus Pan 15.03.2019 19:30

Jak Freda...

Pomocna?
TakNie
Co do domu?
 Opinia

Czy ja dobrze widzę, że znowu (usunięte przez administratora) jest w SCMie w ABB? Na pewno wszyscy skaczą z radości....

Pomocna?
cdd
 Opinia
@Co do domu? 05.02.2019 14:23

Usunięte przez administratora...

Pomocna?
TakNie
Koala
Nazwa działu: Zakupy
 Opinia
@cdd 08.03.2019 20:47

Krzysztof trzyma rękę na pulsie :-)

Pomocna?
cdd
 Opinia
@Koala 15.03.2019 13:17

Doświadczenie mówi samo za siebie :-)

Pomocna?
Pracownik
 Opinia
@Koala 15.03.2019 13:17

Dobrze nie daje soba rządzić, jak inni ktorzy udaja ze potem nic sie nie dzieje.

Pomocna?
Piotrus Pan
 Opinia
@Pracownik 15.03.2019 15:53

20 lat doświadczenia to nie niecałe 3 zdobyte fuksem !! Trzeba umieć zarządzać a nie chcieć! Rożnica tutaj jest taka ze on pracuje z doświadczonymi ludźmi bo sam ma doświadczenie, którego nie możne się powstydzić. Teraz trzeba się zastanowić jak to jest na operacyjnych i czy to jest odwrotność czy ciecia budżetowe.

Pomocna?
TakNie
Paweł
 Opinia

Witam Orientuje się ktoś jaka atmosfera panuje w AP? Staram się o stanowisko junior AP i zastanawiam się czy warto czytając wasze komentarze na temat ABB. Orientuje się ktoś ile oferują dla takiego juniora? 4000-4500 brutto?

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Stara
 Opinia

#zdupiaj

Pomocna?
TakNie
urwionybyłypracownik
 Opinia

DNO, brak kompetentnych team leaderów, kadra zarządcza nastawiona na maksymalne oszczędności na ludziach (możliwość uczestniczenia w akcjach charytatywnych tez jest benefitem,podwyżki 80 zł). Częste przypadki mobbingowania, lizodupstwo, podkładanie świń, dręczenie. Korpo w najgorszym z możliwych wydaniu, rotacja w GBS sięga 50 % załogi. Mam nadzieję że da to do myślenia potencjalnym kandydatom do pracy w tym kołchozie. Moje sugestie dla ABB: Może czas zacząć zastanowić się nad ogromną rotacją, chyba że to za duży koszt dla managementu. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Nie wiem

Pomocna?
Danuta
 Opinia
@urwionybyłypracownik 18.11.2018 14:51

Proszę, zachowaj kulturę wypowiedzi na forum. Użyłeś w swoim komentarzu słowa mobbing. To poważne oskarżenie, które często okazuje się bezpodstawne. Definicja mobbingu mówi o tym, że są to działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy to właśnie to słowo miałeś na myśli?

Pomocna?
Blabla
 Opinia
@Danuta 22.11.2018 08:22

Nie, pisząc mobbing miał na myśli wszystko tylko nie mobbing. Dzięki za wygooglowanie czym jest mobbing. Nikt na forum by sobie z tym nie poradział.

Pomocna?
Blabla2
 Opinia
@Danuta 22.11.2018 08:22

Przecież ta firma już dawno stracila wizerunek choćby przyzwoitego pracodawcy. Nawet Danuta oddelegowana na forum gowork tego nie zmieni.

Pomocna?
Urwionybylypracownik
 Opinia
@Danuta 22.11.2018 08:22

Dziękuję za definicję, dokładnie tak się tam czułem. Niestety, ale prawda kłuje w oczy próby zdyskredytowania pierwszego kometarza są śmieszną próba pudrowania. Wszyscy zainteresowani wiedzą jaka jest atmosfera.

Pomocna?
Blabla
 Opinia
@Urwionybylypracownik 22.11.2018 21:28

Dodałbym, ze proba pudrowania trupa.

Pomocna?
Danuta
 Opinia
@Blabla 25.11.2018 18:24

Skąd w Tobie tyle negatywnych emocji? Nie próbuje podważać Twojej opinii. Nie pracuje w ABB, ani nie jestem nigdzie "oddelegowana". Mobbing jest poważnym oskarżeniem i chciałam jednie poinformować Cię o konsekwencjach prawnych. Wiele osób stosuję ten zarzut nie znając jego pełnej definicji, która jest kluczowa. Nie chciałam Cię urazić, a doprecyzować te kwestię. Jeśli w firmie dzieje się tak, jak opisujesz i masz na to dowody, skorzystaj z nowej funkcji GoWork.pl. Znajdziesz tam pomoc i poradę w kwestii mobbingu. Infografika, w którą należy kliknąć brzmi "Zero tolerancji dla [...] mobbingu...".

Pomocna?
TakNie
Blabla
 Opinia
@Danuta 02.12.2018 22:23

Gdzie dokładnie widzisz w mojej wypowiedzi negatywne (jakiekolwiek) emocje? Jeśli z czegoś będę korzystał to będzie to stara funkcja w postaci skargi w PIP.

Pomocna?
Nantes
 Opinia
@Danuta 02.12.2018 22:23

1) Po pierwsze: nikt tu nie wysuwa żadnych zarzutów, a jedynie wyraża swoją OPINIĘ. 2) Po drugie: ludzie pracujący w firmie to ludzie dorośli i wykształceni, którzy wiedzą co oznacza słowo mobbing. Nie duskredytuj ludzi wyjaśniajć im pojęcia jak nastolatkow. 3) Po trzecie -> wspomniana przez Ciebie zakładka to jedna wielka bzdura-widać, że nigdy nie pracowałaś w korporacji. Są ludzie, którzy powiedzą, że nazywanie czyjejś pracy cały czas 'idiotyzmem' jest mobbingiem, inni powiedzą,że używanie tego słowa w nawiązaniu do czyjejś pracy jest niczym innym jak 'motywowaniem'. Przecież w żadnym kodeksie nie jest zabronione używanie negatywnych słów i inwektywów do motywowania pracownikow.

Pomocna?
Danuta
 Opinia
@Nantes 09.01.2019 15:23

Skupmy się proszę na tym, by publikować na forum wyłącznie opinie dotyczące pracy w firmie. Tego typu dyskusje nie są żadną pomocą dla potencjalnych kandydatów. Czy jesteś pracownikiem firmy? Jak Twoim zdaniem pracuje się w ABB? Może masz jakieś sugestie odnośnie zmian, jakie powinny nastąpić w tym miejscu pracy?

Pomocna?
TakNie
Piotrus Pan
 Opinia
@urwionybyłypracownik 18.11.2018 14:51

Zgadzam sie!!!

Pomocna?
TakNie
ppp
 Opinia

Zazdrość przełożonych (chodzi o jedną panią na stanowisku kierowniczym) o sukcesy podwładnych powoduje nie tylko złą atmosferę, lecz również nazywając rzeczy po imieniu: MOBBING. Wiem o kilku takich jej zachowaniach. Szkoda, że szefostwo nie zrobiło z tym porządku mimo, że znało te sytuacje. I szkoda, że niby dobra firma a ma przez nią psutą zarówno atmosferę, jak i opinię...

Pomocna?
Ronnie
Nazwa działu: finance
 Opinia
@ppp 10.03.2019 17:26

A w czym przejawia się ten mobbing? Możesz podać jakieś przykłady?

Pomocna?
TakNie
Sarah pracownik firm
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@ppp 10.03.2019 17:26

Wiesz jak menagerka jest pusta to na pewno beda ja irytowaly osoby ambitniejsze. Takich trzeba sie pozbyć by moc błyszczeć!

Pomocna?
Piotrus Pan
 Opinia
@ppp 10.03.2019 17:26

o którym dziale piszesz chętnie włączę się do dyskusji

Pomocna?
TakNie
kraksa1
 Opinia

jakie jest wynagrodzenie na stanowisku księgowego na tym "pierwszym poziome"/? ja słyszałam, że dają ok. 5000 nett na start. Może ktoś potwierdzić kto pracuje tam?

Pomocna?
Nick
 Opinia
@kraksa1 23.12.2018 22:47

Wątpie, myśle ze dostaniesz koło 3500-4000zł...

Pomocna?
TakNie
Nie idz tam
 Opinia
@kraksa1 23.12.2018 22:47

Maks 3500, ale to z bardzo dobrym j. obcym.

Pomocna?
Ddbhf
Nazwa działu: finance
 Opinia
@kraksa1 23.12.2018 22:47

5tys netto na juniora??? Co za bzdury, w zadnym korpo tyle nie placa

Pomocna?
Strejlau
 Opinia
@Ddbhf 11.02.2019 18:06

Ja jeszcze całkiem niedawno to tyle zarabiałem jako senior

Pomocna?
walery
Nazwa działu: finance
 Opinia
@Strejlau 16.02.2019 22:00

Jakie są wymagania na to stanowisko pracy na podstawowym poziomie oraz czy atmosfera w zespołach jest ok i zarobki tak jak ktoś już pisał ok 3500 zl na rękę? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź!

Pomocna?
TakNie
Blabla
Nazwa działu: finance
 Opinia
@walery 16.02.2019 23:11

Atmosfera jak na polu bawełny.

Pomocna?
Byłyurwionypracownik
Nazwa działu: finance
 Opinia
@Blabla 18.02.2019 13:58

Tylko ludzie fajłszują przy "Kumbaya My Lord".

Pomocna?
walery
Nazwa działu: finance
 Opinia
@Blabla 18.02.2019 13:58

Ok rozumiem :)) a jakie sa wymagania? Da się z angielskim b2 zatrudnić? Trzeba jakieś wcześniejsze doświadczenie mieć?

Pomocna?
TakNie
Blabla
Nazwa działu: finance
 Opinia
@walery 18.02.2019 21:36

Odpornosc na szmacenie

Pomocna?
ania
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Blabla 24.02.2019 08:43

Ok a kto dopuszcza się takiego szmacenia?? Nie da się gdzieś tego zgłosić?

Pomocna?
Ujnia z grzybnia
 Opinia
@ania 27.02.2019 11:16

TL, wyzsi stanowiskiem i starsi stażem. Słowem każdy kto ma przewagę nad Tobą.

Pomocna?
ABC
 Opinia
@Ujnia z grzybnia 27.02.2019 21:05

a o jakim dziale mowisz?

Pomocna?
TakNie
AntyAbb
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Ujnia z grzybnia 27.02.2019 21:05

Do czasu aż ktoś się wku.... i zrobi tam porządek bez pomocy inspekcji pracy.

Pomocna?
HRHR
 Opinia
@Ddbhf 11.02.2019 18:06

Otóż w niektórych płacą :-)

Pomocna?
TakNie
olena
Nazwa działu: finance
 Opinia
@HRHR 06.03.2019 15:01

Może zdradzisz gdzie warto byłoby aplikować z jęz. ang jesli nie do SS gdzie na start byłyby dosc fajne pieniądze oraz atmosfera normalna a nie jakiś dziki wyścig szczurów wieśniaków z województwa :P dzięki za info:)

Pomocna?
TakNie
Sarah pracownik firm
Nazwa działu: Zakupy
 Opinia
@Ujnia z grzybnia 27.02.2019 21:05

W scmie wszyscy liza i kryja plecy menagerki. Sa jak szczury nie można z nimi na zaden temat porozmawiac.

Pomocna?
TakNie
Piotrus Pan
 Opinia
@walery 18.02.2019 21:36

Z B2 na Delivery Menagera mozesz sie starac!

Pomocna?
TakNie
Ss
 Opinia

Firma dno. Tylko tak można określić firme, która (usunięte przez administratora)należności pracownikom po zakończeniu umowy i zmusza go do wejścia na drogę sądową. Ilość pracy pond normę. Nowymi pracownikami nie ma się kto zająć i wdrożyć do pracy.

Pomocna?
Piotrus Pan
 Opinia
@Ss 14.03.2019 00:50

Nie zaplacili Ci?

Pomocna?
TakNie
AA
Nazwa działu: Zakupy
 Opinia
@Ss 14.03.2019 00:50

Z waszych wypowiedzi wynika, że w procuremencie ABB sa większe jaja niz nawet w IAG GBS.

Pomocna?
Piotrus Pan
 Opinia
@AA 14.03.2019 09:29

Nie wiem jak jest u was ale u nas bonus jest wstrzymany i jest loteria do odstrzału. Klan E nie ma się czym martwic nawet jak nic nie robią, zazwyczaj gorzej z tymi, którym trzeba na sile coś postawić złego bo są szarakami . Można było to zobaczyć po ich minach jak wychodzili z pokojów. Ence pence komu dziś Menager na sile utnie pensje?

Pomocna?
TakNie
Nowa
 Opinia

Jeżeli nudzi cię praca lub mało zarabiasz, możesz się zająć zarabiać przez internet. Wejdź na mój profil instagram: @zarabiajprzyinternecie lub na moją stronę internetową: www.zarabiajprzyinternecie.pl.tl

Pomocna?
TakNie
karolina
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Firma nie wypłaca na czas wynagrodzenia. Zatrudnia dużo pracowników ze Wschodu. Szukając taniej siły roboczej oferuje niskie stawki i robi problem z wypłacaniem wynagrodzenia, informując o tym bez zachowania należytego terminu, z dnia na dzień. W sprawach niepłacenia wynagrodzenia kontaktują się z pracownikami stażyści, pochodzący często z Ukrainy lub innych krajów wschodnich i robią to w bardzo żenujący sposób.

Pomocna?
AAB
 Opinia
@karolina 03.03.2019 18:04

Na waszym miejscu drodzy mieszkańcy Krakowa i okolic cieszyłbym się z tego co jest obecnie bo będzie jeszcze gorzej. Po sprzedaży całego segmentu transformatorów mocy firmie Hitachi zapewne spora cześć z Was otrzyma w najbliższej przyszłości kopniaka w dolna cześć ciała gdyż po prostu będziecie nie potrzebni. W działach typu administracja personalna i płace czy zakupy nastaną spore redukcje, w działach badawczo-rozwojowych jakaś grupa ludzi przejdzie pod skrzydła nowego chlebodawcy a reszta zapewne zostanie zmuszona do kontynuowania kariery poza strukturami firmy. To ze firma ukraincem czy białosuninem stoi to widać od dawna po e-mailach w prawie każdym wschodnie nazwiska - dobrze ze nie piszą jeszcze cyrylica buhaha Czasy ze wszystkim kto miał jakiekolwiek studia i coś tam dukał po angielsku dawali na start 5tys brutto bo potrzebowali ludzi na wczoraj dobiegają końca...

Pomocna?
Ciekawy
 Opinia
@karolina 03.03.2019 18:04

Jak duże są opóźnienia w wypłatach wynagrodzeń? Jak jest to 2-3 dni to nie ma co dramatyzowac.

Pomocna?
Ksiegowa
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@AAB 03.03.2019 23:05

Widać, że ABB to dno.

Pomocna?
karolina
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ciekawy 04.03.2019 17:01

Spóżnienie wynosi na dzień dzisiejszy miesiąc.

Pomocna?
Bertollini
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@karolina 05.03.2019 20:48

to znaczy nikt we firmie od miesiąca nie dostał wyplaty? Czy firma uzasadniła jakoś to opóźnienie?

Pomocna?
TakNie
Karolina
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@AAB 03.03.2019 23:05

Niepotrzebny pisze się razem a nie osobno. Jak widać przedstawicielom ABB/AAB? brakuje wykształcenia.

Pomocna?
TakNie
Pawel
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Bertollini 06.03.2019 15:09

Pracuję w ABB i jeszcze nigdy nie miałem żadnego opóźnienia w wypłaceniu pensji. Firma nie mogłaby sobie pozwolić na takie zaniedbania - PIP kontroluje korparacje regularnie, a konkurencja na krakowskim rynku zbyt duża :)

Pomocna?
JJ
 Opinia
@karolina 03.03.2019 18:04

Naprawdę jest tak źle z wypłatą wynagrodzenia w ABB?

Pomocna?
TakNie
AAB
 Opinia
@Karolina 06.03.2019 23:46

Pani Karolino o moje wykształcenie nie musi się Pani martwić -jako technik elektryk z 25 letnim stażem pracy doskonale daje sobie rade w ABB i na obecnym rynku pracy. A ze po 12h w naszej kochanej firmie wpadła mi literówka to inny temat. Potwierdzam tez ze firma ZAWSZE płaci na czas. Jedyny znany mi przypadek ze firma spóźniła się z wypłatą o 2 dni miał miejsce dwie dekady temu...

Pomocna?
Karolina
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Firma usuwa z opinii te, które nie są dla niej wygodne. Dwukrotnie próbowałam umieścić informacje na temat firmy opierając się na swoim doświadczeniu. Niestety zostały usunięte.

Pomocna?
Baśka
 Opinia

Witam, czy orientuje się ktoś, czy jest możliwość pracy w niepełnym wymiarze godzin? Jeśli tak, to w jakim dziale? Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
XYZ
 Opinia

Widziałem, że ABB szuka ludzi na stanowiska Tactical Buyer oraz Strategic Buyer. Jakie są średnie zarobki na tych stanowiskach?

Pomocna?
Alesk
 Opinia
@XYZ 29.09.2017 20:29

cześć, wg mnie lekką reką możesz mieć 7-9k brutto. Czyli nie gorzej niż w IT. wszystko zależy od doświadczenia i aktualnych potrzeb firmy. Można pewnie dostac i wiecej a można troche mnie. Negocjuj! w Koncu na kupca chcesz iść. :)

Pomocna?
Było zobaczyło poszło
 Opinia
@Alesk 17.10.2017 12:38

Potwierdzam. Zespół prestiżowy i dobrze zarządzany.

Pomocna?
kitty
 Opinia
@Było zobaczyło poszło 03.11.2017 00:32

Ostatnio pojawiło się kilka otwartych rekrutacji na stanowisko Tactical Buyer (marketing, facility itd.). Zespół się powiększa czy jest taka rotacja? Warto aplikować?

Pomocna?
ABB
 Opinia
@kitty 24.04.2018 13:19

Rotacja, ale to naturalne na obecnym rynku specjalistów ds. zakupów. Dobry management liniowy. TL z działu "podróżującego" spełnia się dobrze w nowej roli. Management funkcjonalny to jest ok. 20 różnych Category Managerów, więc zależy jak trafisz. Warto aplikować i pytać, dużo pytać w trakcie rozmowy o kategorię, strategię i styl zarządzania managera funkcjonalnego. Benefity standardowe: ubezpieczenie, LuxMed, home office etc.

Pomocna?
TakNie
Konradero
 Opinia
@ABB 16.05.2018 00:00

Jak często można brać home office? W sensie ile razy w tygodniu?

Pomocna?
TakNie
Rozenek
 Opinia
@Alesk 17.10.2017 12:38

Ostatnio pojawiło się na stronie "Kariera" stanowisko Tactical Buyer for Facilities na które chciałabym aplikować. Czy widełki płacowe podane tu przez kogoś w 2017 (7-9k br) się polepszyły?

Pomocna?
TakNie
Nantes
 Opinia
@Rozenek 09.01.2019 11:38

ja zaproponowałam 6000 zł brutto (doświadczenie 4-letnie w zakupach) i moja kandydatura została odrzucona z powodu zbyt wysokich oczekiwań płacowych.

Pomocna?
Wujek Sam
 Opinia
@Nantes 09.01.2019 15:14

Te 6000 zł brutto to niewiele. Czy może ktoś jeszcze potwierdzić poziom wynagrodzenia?

Pomocna?
TakNie
Nantes
 Opinia
@Wujek Sam 10.01.2019 10:18

najlepiej zaaplikuj i przekonaj się sam jakie płace oferują

Pomocna?
TakNie
Rozenek
 Opinia
@Nantes 12.01.2019 13:52

Ale dobrze jest mieć orientację o finansach przed rozmową...

Pomocna?
Nantes
 Opinia
@Rozenek 14.01.2019 14:06

jakąkolwiek stawkę nie zaproponujesz, firma i tak będzie dążyła do tego, by zaproponować ci jak najmniej. To jest outsourcing - oni zarabiają na tym, by zatrudniać a jaknajmniejszą stawkę jak tylko możliwe. Średnia stawka dla buyerów to przeważnie około 5500 brutto (z doświadzceniem). Jedynie pojedyncze firmy oferują większe stawki, ale ABB raczej do nich nie zależy. Ja aplikowałam na stanowisk buyera z językiem angielskim C2 i niemieckim C1 (skończone dwie filologie + kilkuletnie doświadczenie w zakupach operacyjnych) i stawka 6000 brutto była dla nich nie do zaakceptowania.....Może jest ktoś, kto mógłby wypowiedzieć sie na temat zarobków w zakupach w ABB?

Pomocna?
JJ
 Opinia
@Nantes 14.01.2019 15:35

W sourcingu zawsze płaciło się trochę lepiej niż w zakupach operacyjnych, więc interesujące byłoby jakie stawki są do zaakceptowania w tactical teamie.

Pomocna?
TakNie
Z
 Opinia
@Rozenek 14.01.2019 14:06

zgadzam się - ile realnie można wyciągnąć na czysto?

Pomocna?
TakNie
Nantes
 Opinia
@Z 15.01.2019 18:18

Już od dwóch lat widzę te same zgłoszenia do tych samych zespołów - czyżby nadal szukają chętnych studentów?

Pomocna?
TakNie
Rozenek
 Opinia
@Nantes 17.01.2019 20:18

Czemu nikt nie może napisać ile dokładnie płacą w zespole tactical sourcing?

Pomocna?
TakNie
Nantes
 Opinia
@Rozenek 22.01.2019 13:19

ponieważ w kontrakcie masz zapisane, że nie można ujawniać swoich zarobków. To, że na forum jest się anonimowym, nie oznacza, że każdy będzie poczuwał się do tego, żeby taką informację ujawnić.W końcu podpisując kontrakt do tego sie zobowiązujesz. Z tego co wywnioskowalam po rozmowie z team leaderem, zadania w zakupac taktycznych nie są zbyt wymagajce czy odpowiedzialne , jest to bardziej funkcja wspierająca (w porównaniu na przykład do mojego poprzedniego teamu, gdzie codziennie mielismy calle z providerami, calle czasami trwające kilka godzin dziennie i bardzo dużo analizy kosztów) a także jest przewaga osób w wieku dwadzieścia plus, więc nie dziwię się, że moja kandydatura została odrzucona z powodu zbyt dużych oczekiwań finansowych ( parę lat w zakupach, dwa języki na poziomie C1 i kilka lat finansach i audycie). Po 8 latach pracy w korporacjach byłam zszokowana tym, że firma jest w szoku, że ktoś zażyczyl sobie z takimi kwalifikacjami 6000 zł brutto. Zaproponuj stawkę jaką chcesz i zaaplikuj - a nuż Tobie się uda. Jestem przeogromnie ciekawa, czy uda się komukolwiek 'wyciągnąć' stawkę rynkową, a nie studencką.....

Pomocna?
TakNie
Efekt Axe
 Opinia
@Nantes 22.01.2019 20:25

Żaden dobry, doświadczony kupiec/negocjator nie pójdzie pracować za 6k brutto...to jakaś pomyłka

Pomocna?
Nantes
 Opinia
@Efekt Axe 23.01.2019 12:11

Mi zaoferowano o wiele mnie niż 6k brutto ale oczywiście się nie zgodziłam.Oferta ta wisi na internecie już drugi rok...

Pomocna?
TakNie
4U
 Opinia
@Efekt Axe 23.01.2019 12:11

bo to jest pewnie praca jakiegoś klepacza PO a nie kupca

Pomocna?
Mobilnosc w cenie
 Opinia
@Nantes 23.01.2019 12:21

@Nantes A dlaczego tak bardzo chce Ci sie w Krakowie mieszkac ? Czy nie widzisz, ze to miasto: studentow, turystow i ksiezy i nie ma tutaj konkretnej, powaznej pracy z adekwatna pensja ? Ja jestem zdania, ze dzis powinno byc sie tam, gdzie dobrze placa i po zbudowaniu dopiero odpowiedniego kapitalu i pozycji myslec nad tym, gdzie sie przeniesc i zamieszkac.

Pomocna?
Zxcv
 Opinia
@Mobilnosc w cenie 10.02.2019 18:56

Niestety, a z roku na rok jest coraz gorzej bo dochodzą jeszcze pracownicy zza wschodniej granicy.

Pomocna?
TakNie
Mobilny Illja
 Opinia
@Zxcv 11.02.2019 17:51

Gdzie tu problem?

Pomocna?
U2
 Opinia
@Mobilnosc w cenie 10.02.2019 18:56

Chyba bardzo mało wiesz o rynku pracy w Krakowie i pensjach. Zależy oczywiście od działu ale w IT zarabia się bardzo rozsądnie. Coraz więcej jest również dobrze płatnych ról w finansach. Zaczyna się migracja coraz bardziej zaawansowanych obszarów wspierających bezpośrednio biznes.

Pomocna?
TakNie
Elektromonter
 Opinia

Jak wyglądają warunki na stanowisku Elektromontera w tej firmie?

Pomocna?
zainteresowany
 Opinia
@Elektromonter 11.01.2019 11:32

Podbijam temat

Pomocna?
TakNie
Hehe
Nazwa działu: finance
 Opinia

Zależy czy masz jakieś opory

Pomocna?
Hehe
Nazwa działu: finance
 Opinia
@Hehe 06.02.2019 23:05

Żeby cisnac na maxa

Pomocna?
KISS
 Opinia
@Hehe 08.02.2019 20:35

I co ci da to ciśnięcie na maxa?

Pomocna?
TakNie
Hehe
Nazwa działu: finance
 Opinia
@KISS 15.02.2019 00:27

Cisnac innych ludzi

Pomocna?
TakNie
Kaizen
 Opinia

Czy ciężko jest otrzymac stanowisko team leadera w ABB?

Pomocna?
krakowiak
Nazwa działu: finance
 Opinia

Czy orientuje się ktoś ile +/- w ABB zarabia się na stażu (konkretnie finance intern)? Oraz jakie są wymagania, jeśli ktoś posiada taką wiedzę.

Pomocna?
TakNie
WWW
 Opinia
@krakowiak 30.01.2019 22:52

15 brutto zwykle

Pomocna?
Intern
 Opinia
@WWW 01.02.2019 10:24

Rocznie? ;-)

Pomocna?
TakNie
"paczuwaznie"
 Opinia
@Intern 01.02.2019 14:00

15 zl brutto, nie 15 k brutto

Pomocna?
TakNie
Intern
 Opinia
@"paczuwaznie" 01.02.2019 21:12

Ok, rzeczywiście to bardziej realistyczne

Pomocna?
TakNie
happy ex employee
 Opinia

Dzień, w którym złożyłam wypowiedzenie był jednym z najpiękniejszych w moim życiu. Omijajcie szerokim łukiem - zawsze za mało, zawsze stres i żadnego słowa dziękuję za pracę w święta i weekendy. Szans na awans bez nadgodzin zero. Opcja dla tych, którzy nie mają życia po za pracą.

Pomocna?
Zainteresowany
 Opinia
@happy ex employee 06.12.2018 18:12

Jaki dział jeśli można wiedzieć?

Pomocna?
TakNie
Blabla
 Opinia
@happy ex employee 06.12.2018 18:12

Użyłas w swoim komentarzu słowa "omijajcie". To poważne slowo, które często okazuje się bezpodstawne. Definicja omijajcie mówi, że omijac to przejść, przejechać obok czegoś nie zatrzymując się. Czy tego właśnie słowa chciałaś użyć