Motorola Solutions

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Motorola Solutions

Opinie o Motorola Solutions Kraków

Nie przegap nowości o Motorola Solutions!

www

19.08.2015 18:08

Moto dzięki za odpowiedź! Słyszałem że korzystają z tego ClearCas'a ale podobno ma być migracja na gita, jesli to prawda to ciekaw jestem jak dłuuugo będzie to trwało :D Swoją drogą, nie chciałbym być zmuszony do pracy z czymś innym niż GIT. Angielski to nie problem, eclipse - spoko, korzystam cały czas. Chodziło mi bardziej o to, czy zazwyczaj w projektach javovych zespoły korzystają z czegoś szczególnego( Bibliotek/framweworków itp itd. Czy tdd i umiejętność pisania testów jest pożądana(własnie się uczę)). Zacząłem też powtarzać materiał z sieci, myślę że się przyda. Jesli ktokolwiek może coś więcej powiedzieć to chętnie usłyszę. Zdaję sobie sprawę, że na początku nie dadzą mi pisać tylko będę obserwował, ale i tak zawsze lepiej wiedzieć więcej na starcie niż mniej :) grześ, co do rekrutacji to tak: jedno zadanie do zrobienia na kartce sieci : 2 pytania sql też był git : polecenia java : totalne podstawy(interfejsy, modyfikatory, kolekcje) w porównaniu do rozmowy w sabre - jeden poziom trudności niżej(tam były genericsy, wątki, więcej wątków, immutable, solid, testy, wzorce i inne troszke bardziej zaawansowane rzeczy). Ogólnie bardzo w porządku, Panowie poczęstowali wodą, raczej wszystko na plus. Pozdro!

19.08.2015 22:25

Wszystko zależy od projektu. Niektóre mają interfejs Swingowy, niektóre HTMLowy. Niektóre korzystają z JSP, niektóre z JavaScriptu. Gdybyś powiedział w jakim zespole/produkcie/z którym managerem będziesz pracował może byłbym w stanie powiedzieć coś więcej. W starych projektach króluje ClearCase. Git jest raczej w nowych albo takich które są odświeżanie. Właściwie nie GIT tylko Stash. Z baz danych Postgres. Do tego oczywiście Hibernate. Myślę, że na starcie zaczniesz właśnie od pisania testów. Chociaż to też zależy co jest potrzebne. Równie dobrze możesz dostać weryfikację defektów albo jakieś inne równie emocjonujące zajęcie. Co do frameworka testowego również niewiele ci podpowiem, bo jak zwykle zależy. Nowe chłopaki (w tym jeden praktykant) w niedalekim zespole, dostali zadanie napisania frameworka testującego webaplikację z użyciem Protractora. I ponoć w miesiąc zrobili kawał świetnej roboty. I to było ich drugie - po postawieniu środowiska - zadanie. Generalnie zależy gdzie wskoczysz, może być bardzo różnie.
    grześ

20.08.2015 17:00

Wielkie dzięki www :)

17.08.2015 17:20

Generalnie zależy od zespołu. Niektórzy pracują w IntelliJ a niektórzy w Eclipsie. Chociaż tych drugich jest znacznie więcej. Generalnie developer ma dowolność wyboru środowiska, ale pod dwoma warunkami. Legalne i nie przeszkadzające w pracy reszcie zespołu. Możesz spróbować popatrzeć na jakieś systemy kontroli wersji. Zwłaszcza ClearCase i Git. Ale to również zależy od zespołu i projektu. Jakieś słówka z angielskiego warto sobie przypomnieć, bo o ile rozmawiamy po polsku o tyle dokumentacja jest po angielsku. No i jeśli w zespole jest obcokrajowiec to wszystkie oficjalne rozmowy i spotkania są po angielsku.
    www

17.08.2015 13:29

Witam, od września zaczynam pracę w krakowskiej Motoroli, jako junior software developer(Projekt javowy). Mógłby ktoś powiedzieć z jakiego IDE się tam korzysta oraz co OPRÓCZ javy/sieci/ang warto powtórzyć/ogarnąć przed takim stażem? Pozdrawiam
    grześ

18.08.2015 08:20

www - a mógłbyś napisać jak w Twoim wypadku wyglądała rekrutacja. Jakie miałeś pytania z Javy i których javowych technologii oraz jakie z wiedzy ogólnej? Tzn. wiem, że konkretnych pytań napisać nie możesz, ale jakiś ogólny zarys wiedzy wymaganej mógłbyś podać.
    Ojacie

17.08.2015 09:14

Cześć, Na jakie zarobki mogą liczyć inżynierowie embedded?
    Mateo

25.07.2015 20:59

A czy można aplikować na więcej niż jedno stanowisko? Jestem zainteresowany kilkoma stanowiskami w tej firmie, ale nie chcę, żeby wzięli mnie za desperata, który wysyła CV gdzie popadnie, licząc, że gdzieś się załapie. Czy jednak wystarczy raz zaaplikować, a oni zdecydują, czy i na jakie stanowisko spełniam wymagania?

04.08.2015 12:22

Tak oczywisce mozna skladac aplikacje na kilka stanowisk, to jest rynek pracy wiec pojecie desperata nie wchodzi w rachube, ludzie maja rozne uzdolenienia i z podobnymi umiejetnosciami moga wykonywac rozne prace, to jest normalne. Aby uproscic sprawe prosze zlozyc tylko na jedno, ale zaznaczyc ze jestes zainteresowany innymi stanowiskami tez. Wtedy nie bedzie zamieszania i duplikacji pracy.
    Pogo

16.08.2015 14:15

Cześć, Mam 30 lat, zmieniłem branżę więc mam niestety niewiele doświadczenia w programowaniu (znam Ruby) ale ogólnie w IT całkiem sporo i bardzo chciałbym pójść pracować do dużej firmy. Wiem, że ludzie unikają korporacjii jak ognia ale dla mnie byłoby to nieocenione doświadczenie. Tutaj nie będę się rozpisywał dlaczego. Moje pytanie do Ciebie: co zrobić gdy w danej chwili nie ma stanowiska na które mógłbym aplikować a bardzo chciałbym już pracować w Motoroli, niekoniecznie jako programista? Gdybyś miał czas i ochotę to napisz proszę na maila: [email protected] Pozdrawiam

20.07.2015 12:39

Pierwszy raz spotykam się z problemem daty urodzenia. Myślę, że trzeba przyjąć następujące założenia. 1. Aplikacja dla polskiej firmy zgodnie z polskimi realiami. 2. Język angielski jest w celu wstępnej weryfikacji jego znajomości przez kandydata. Temat wydaje się być dobrym początkiem dłuższej dyskusji.
    Sandy

20.07.2015 09:06

Dziękuję za odp, mam jeszcze jedno pytanie, czy mam podawać w CV datę urodzenia? Bo w angielskim CV jest to zabronione, a tu w Polsce wymagane

19.07.2015 12:57

CV napisz po angielsku. Możesz użyć polskich liter w nazwisku. Fotografia nie jest wymagana. Klauzulę napisz po polsku, dotyczy polskiego prawa niech będzie w tym języku. Powodzenia w rekrutacji.
    Sandy

18.07.2015 19:37

Mam pytanie, bo chcę wysłać CV do Motoroli, ale mam wątpliwości, czy mogę załączyć zdjęcie, klauzulę o ochronie danych osobowych i pisać z polskimi znakami w nazwisku i adresie? W internecie jest napisane, że angielskie CV nie może zawierać zdjęcia, ani klauzuli, tylko, że z tego to tutaj czytałam, rekrutację prowadzą Polacy, więc nie wiem.

03.07.2015 07:39

Tak, są w tej chwili oferty na stanowisko juniora. Nie dalej jak wczoraj do mojego zespołu dołączył junior i praktykant.
    motoJunior

02.07.2015 20:31

Czy firma przyjmuje obecnie na stanowiska Junior Java? Jakie technologie trzeba znać na wstępie i w jakim zakresie? (Spring, Hibernate,..etc) Czy wymagane jest wcześniejsze doświadczenie zawodowe?

18.06.2015 22:27

Oczywiscie ze TAK! Firma z przyjemnoscia przyjmuje ludzi z wiekszym doswiadczeniem zyciowym, to co pisza na forach dotyczacych tego zawodu to kompletne bzdury, brac i skladac "papiery".

18.06.2015 16:44

Bez problemu przyjmują starszych pracowników. Ja też jestem w okolicach 40. Mój manager obawiał się wprawdzie czy odnajdę się w rzeczywistości korporacji. Pracują tu również osoby znacznie ode mnie starsze. Nie przejmuj się i składaj papiery.

16.06.2015 08:46

A czy Motorola jest firmą, która daje szanse juniorom w okolicy 40 r. życia ? Przed laty skończyłem studia informatyczne, nie pracowałem w zawodzie, jednak od pewnego czasu intensywnie uczę się programowania. Wszędzie jednak czytam ( wszędzie, tzn. na różnych forach ), że ze względu na wiek i brak doświadczenia istnieje b. mała szansa, że firmy będą mnie zapraszać na rozmowy kwalifikacyjne.

07.06.2015 21:54

Ja tu już kilka lat popracowałem. Jest super. I napisze jak tu wygląda praca pod kontem inżynierskim, w finansach nie pracowałem ;) Ogłoszenia są zawsze aktualne i wciąż pojawiają się nowe. Co dwa tygodnie pojawia się kilka do kilkunastu nowych osób. Pracy jest dużo, więc nudzić się nikt nie będzie. Płaca i socjal na bardzo wysokim poziomie. Oczywiście zawsze można dostać 10% więcej w Sabre. Ale to już nie ten klimat i nie te możliwości. Rekrutacja. Najpierw rozmowa telefoniczna. Kilka tygodni później rozmowa w firmie z dwoma osobami - inżynierem i managerem. Najczęściej manager jest osobą, która w efekcie zatrudni cię do swojego zospołu. Angielski jest sprawdzany na rozmowie i w pracy potrzebny. Dokumentacja jest po angielsku, maile z głową są po angielsku i wszystkie kontakty ze światem zewnętrznym w ramach firmy są w tym języku. Maile dotyczące spraw lokalnych są zwykle w dwóch językach. Firma organizuje też kursy językowe dla pracowników. Wynikiem rekrutacji może być zatrudnienie na innym stanowisku niż się aplikowało. Zwykle jest to wyższe stanowisko ;) Umowa na etat. Żadnych śmieciówek czy innych kontraktów. Praca. Duży (w budynku B i C) albo mały (w budynku A) openspace. Praca na windowsie. Warto znać podstawy linuxa, bo niektóre systemy chodzą zdalnie pod tym systemem. Większość zespołów koduje w Javie. Ale zdarzają się też produkty w dotnecie i cpp. Python, Perl, JavaScript też się może przydarzyć. Socjal. W kuchniach można pić kawę do upojenia i nawet z mlekiem i cukrem ;). Do tego kilka rodzajów herbat. Raz w miesiącu świeże owoce dla wszystkich. Z poważniejszych bonusów jest multisport albo multicafe, ubezpieczenie na życie, prywatna opieka lekarska i pewnie coś jeszcze o czym zapomniałem. Managerowie dysponują pewną kwotą kasy na każdego członka zespołu, więc całkiem często zdarzy się jakieś wyjście na kręgle czy piwko z zespołem. Do tego co roku wyjazd integracyjny dla departamentu - kilka zespołów. Ludzie są tutaj bardzo w porządku. Nie ma spinek, darmowych wieczorów i weekendów, braku wypłaty na czas czy jakichś dziwnych akcji ze strony managerów. Jeśli ktoś się waha - ja osobiście polecam. Jak już wcześniej ktoś napisał strona pracawmotoroli.pl waszym przyjacielem. W tej chwili tylko w moim departamencie jest zapotrzebowanie na kilku developerów Javy i JS. Nawet praktykanci w czasie studiów mają tu spore szanse zdobyć pracę i niezłe doświadczenie. I na zakończenie. Motorola to spora korporacja, ale w oddziale krakowskim prawie tego nie odczujecie. Przez te kilkadziesiąt miesięcy pracy tutaj spotkałem się może z kilkoma korpoupierdliwościami. Na pewno nie jest tutaj tak, jak to piszą w internetach. Nikt tu nikogo nie chce wykorzystać i nikt tu nikomu nie odbiera prywatnego życia. Są ruchome godziny pracy, są festyny, kolonie i prezenty Mikołajowie dla dzieci. I co najważniejsze jest amerykańska kultura pracy z niemieckim ordnungiem. Ładnie to wszystko tutaj działa. Aha. Rekrutacja może trwać od miesiąca do trzech i więcej. Ja na przykład złożyłem papiery w październiku, a pierwszą rozmowę miałem w lutym. Ale nie ma się co zrażać. W większości przypadków rekrutacja to błysk ciupagi. Za parę dni wpadnę tu znowu i odpowiem na pytania jeśli takowe się pojawią.
    trolek

20.05.2015 15:45

Czy aplikował ktoś z Was do działu finansowego w Motoroli? Jeśli tak, to jakie pytania mieliście w pierwszym etapie rekrutacji?
    Pytajnik

23.04.2015 13:04

Witam, dołączam się do powyższego pytania, gdyż także interesuję się stanowiskiem kupca. Proszę o wszelkie informacje.
    he

11.05.2015 21:34

szukaja bo bylo ogloszenie...
    sqd

20.04.2015 18:12

Witam, Chcialem zapytać stanowisko to dzialu zakupów: Procurement Specialist . jak wyglada rekrutacja? ma do mnie dzwonic rekruter na 30 minutowa rozmowe. czy pytaja odrazu angielski? jak wyglada rozmowa?. w wymaganiach jest angielski bardzo dobry. Prosze o info. mam doswiadczenie w zakupach kilkuletnie, wymnagaja roczne. i jak z zarobkami ile mozna tam dostac na poczatek?

04.04.2015 20:47

No tak tak oczywiscie, dlatego firma wynajmuje dodatkowa powierzchnie biurowa, zeby pomiescic tych zwolnionych:-) :-)
    Cotam?

04.04.2015 15:33

Co tam się w Motce dzieje? Mówią na dzielni, że trzeba będzie autobusy podstawiać bo zwolnienia idą? Prawda to?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Motorola Solutions?

Kontakt - Motorola Solutions

Czerwone Maki 82 30-392 Kraków

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT

Zdzisław

23.03.2015 22:01

Witam, Order Management Coordinator to dość nietypowe stanowisko jak na Motorolę w Krakowie. Czyżby powstawał jakiś nowy dział? Czy ktoś wie coś więcej na ten temat? Ile można by wyciągnąć na tym stanowisku ? Z góry dzięki za informacje.

19.03.2015 12:56

W jezyku polskim. Natomiast zawsze jest czesc rozmowy zazwyczaj na koncu po angielsku na dowolny temat aby sprawdzic poziom angielskiego

19.03.2015 09:10

Rozmowa rekrutacyjna to tutaj explicite rozmowa rekrutacyjna, nie jest to test.Natomiast jest to polaczenia pytan z zadaniami, ktore moga byc pisemne, z dziedziny okreslonej przez pozycje na ktora sie aplikuje. jednakze moga sie pojawic pytania spoza tej dziedziny poniewaz pytajacy patrze rowniez na inne pozycje jakie za aktualnie w procesie rekrutacji. Jest to spowodowane faktem, ze byc moze Twoja wiedza jest szersza i zaproponowane zostanie nie tylko jedno stanowisko, a np. dwa. najwazniejsza cecha jaka jest sprawdzana to czy umiesz "myslec" i szukasz sposobow dojscia do wlasciwej odpowiedzi nawet jesli jej nie znac od razu. W firmie nigdy nie bylo i nie ma zadnych pracownikow, ktorzy pracowali by na umowe-zlecenie.
    jacek

19.03.2015 11:46

A rozmowa techniczna jest przeprowadzana w j.polskim czy angielskim ?

04.08.2015 12:17

Czesc techniczna jest prowadzona w jezyku polskim.

16.03.2015 14:14

Tak przyjmowanie sa tez osoby bez doswiadczenia, aplikuj,probuj, zawsze warto,bo takich osob przyjmujemy sporo. Decyzja jest podejmowana zawsze indywidualnie patrzac na calosc informacji o osobie, ktora stara sie o prace. Poziom ma byc komunikatywny, nie wiem jak to sie przeklada na litery i cyfry, one nie maja znaczenia, komunikacja ze swiatem jest w jezyku angielskim bo to firma amerykanska. Na codzien w firmie oczywiscie rozmawiamy po polsku..no chyba ze jest to obcokrajowiec to wtedy angielski jest jezykiem "urzedowym"
    junior

16.03.2015 09:23

Czy do Motoroli przyjmowane są osoby bez doświadczenia na stanowiska programistów ? W aktualnych ogłoszeniach nie ma pozycji dla juniorów, ale z drugiej strony w nie każdym ogłoszeniu pojawia się wymóg posiadania stażu pracy w tym zawodzie. Na jakim poziomie należy znać j.angielski (B1, B2, C1) ? Czy w firmie pracownicy komunikują się wyłącznie w j.angielskim ?

13.03.2015 23:45

Dzięki za info. Wątpliwości rozwiane. Jest ok :). Pozdrawiam.

13.03.2015 22:20

Witaj, Na jakie stanowisko aplikowales i na jakie dostales oferte? Ustna informacja lub telefoniczna ma taka sama wartosc i waznosc jak podpisana umowa. Nigdy sie nie zdazylo aby umowa ustna nie byla honorowana w momencie przyjscia do pracy. Natomiast zdazaly sie przypadki odwrotne gdy pracownik po prosu bez slowa informacji nie pojawial sie w pracy zgodnie z umowa.... Nie ma zadnych lojalek wiazacych pracownika ew. po odejsciu.

12.03.2015 15:42

Jestem po rekrutacji. Oceniam, że poszło mi dobrze. Ciekawe czy się mylę i jaka będzie odpowiedź (o ile w ogóle, jak to jest ogólnie przyjęte :) ).

12.03.2015 23:07

Trzeba byc dobrej mysli, optymizm po podstawa:-) trzymam kciuki, napisz jak juz dadza znac, bo dadza znac, ja to wiem:-)

13.03.2015 00:29

Teraz i ja to wiem - dali znać :) No i pojawiły się poważne pytania, a przyznam, że w obliczu mnogości i nawału zdarzeń, jestem nieco zdezorientowany. Dlatego zanim dam formalną odpowiedź, proszę, żeby ktoś z kolegów wiedzących-co-mówiących pomógł mi z poniższym: 1. Nazwa oferowanego mi stanowiska jest inna niż to, na które aplikowałem, tzn. nie ma w nim ani słowa developer, ani języków programowania, które widniały w ogłoszeniu. Czy to znaczy, że mogę zostać obsadzony gdziekolwiek bez baczenia co kocham i lubię? 2. Pracę mam zacząć za parę miesięcy i dopiero wtedy mam podpisać umowę. Czy nie powinienem dostać na to jakiegoś listu, kwitu, whatever, żebym mógł odejść ze starej firmy w poczuciu, że nowa za te parę miesięcy nie zmieni zdania? A może lepiej podpisać umowę od razu, tyle, że z wpisaną datą przyszłą rozpoczęcia pracy (kolega dostał coś takiego od IBM) ? 3. Czy podpisuje się jakieś lojalki? Nie chodzi mi oczywiście o zakaz konkurencji podczas świadczenia pracy, bo to jest jak najbardziej ok, ale coś ponad to, co miałoby obowiązywać np. przez jakiś period po rozwiązaniu umowy, coś ewidentnie niekorzystnego, itp? Dzięki z dołu za odpowiedź. A tymczasem myślę...

19.01.2015 12:32

Tak oczywiscie, rekrutacja jest prowadzona caly czas poniewaz osrodek rosnie. Wszystkie ogloszenia o prace mozna znalezc na stronie http://pracawmotoroli.pl/

20.12.2014 14:15

szurlik

17.01.2015 22:58

tak , laik to chyba na składaniu jakichś elementów, jeśli i to nie jest w motoroli już zmechanizowane. Ale może nie teoretyzujmy tutaj tylko pogadajmy o ewentualnym właśnie zatrudnieniu już w motoroli. Czy ktoś z Was ma jakieś informacje na temat pracy tutaj ? to znaczy czy obecnie są jakieś oferty do nich?
    Odrzucony

14.11.2014 08:07

co do rekrutacji to jak w każdej korporacji po rekrutacji jak się im nie podobasz to mówią że nie mogą ci zaoferować pracy, najbardziej drażnią tekst w stylu "będziemy zatrudniać w tym roku 100 osób" a ci oferty nie dają. Podstawowym pytaniem jakie ci zadadzą będzie "Jakie są Pańskie wymagania finansowe".

08.12.2014 16:34

A propos wpisu Ambera. Moge miec tylko nadzieje, ze nie dostales sie do firmy Motorola... Jesli tak sie stalo (ze nie pracujesz w tej firmie) to bardzo dobrze! Z takim podejsciem do ludzi, ktorzy Cie pytali na penelu rekrutacyjnym, a ktorzy maja na pewno znacznie wieksze doswiadczenie, z takim sposobem wyrazania sie i wykorzystywania "piekna" jezyka polskiego nie powinienes pracowac w Motoroli.I tyle.

14.10.2014 11:06

14.10.2014 16:52

I tak dokladnie zawsze jest. Pelna informacja na temat projektow prznoszonych do innych osrodkow Motoroli jest zawsze przekazywana wszystkim pracownikom przez zarzad firmy (tego typu przypadkow jest znikoma ilosc). Tak samo jak pelna informacja o rownoczesnie nowych projektach otwieranych w Krakowie lub tez przenoszonych z innych osrodkow w swiecie.
    zbiku

27.09.2014 12:53

@Mots - dzial HR w motoroli jest czyms w rodzaju urzedu skarbowego, moze dziala dobrze ale nikt go nie lubi. Jak musisz tam isc to boisz sie czy sie do czegos nie przyczepia, a jak cie wzywaja to boisz sie czy przypadkiem nie zlamales jakiejs ichniejszej policy .. kiedys te kobitki byly spoko, ale z czasem zgorzknialy troche. No i zgadzam sie z @pryku, dzial jak dla mnie jest niesympatyczny i wogole niepomocny (tak jak US :) ). a co do szefowej tego dzialu, to niech sie ta babka zastanowi jak traktuje ludzi bo ma zadarty nos jak cholera, no i nie znam osoby ktora ja lubi i choc troche szanuje .. no ale co sie dziwic jak ona ma cale resoursy w glebokim powazaniu to wkocu wszycy tez ja maja gdzies
    pryku

05.12.2014 20:56

@zbiku: "Ważne, że nie ma żadnych opóźnień, każdy zna swoje miejsce i swoje zadania i wykonuje je bez problemów czyż nie?" No właśnie, sam bym lepiej nie podsumował atmosfery w tej firmie. Liczy się tylko to, żeby nie było opóźnień i problemów. Reszta (atmosfera, rozwój firmy i pracowników, pozytywne zmiany) - zapomnij. To mogloby byc motto Motoroli: byle tylko nie pokazac ze mamy problemy. Jak ktos lubi cieple posadki i prace polegajaca glownie na dbaniu o dobry pijar to zapraszamy :). Byle dociagnac do emerytury ;) Genialne porownanie HR z US - ten sam poziom energii, kompetencji i podejscia do klienta!
    pryku

18.08.2014 19:42

Jako wieloletni pracownik (raczej z tych zadowolonych i aktywnych - nie lubie siedziec bez sensu) wciaz nie moge wyjsc ze zdumienia jakim cudem tak sensowna wlasciwie firma moze latami utrzymywac najbardziej niepomocny i niesympatyczny dzial HR (z szefowa kadr na czele) z jakim sie kiedykolwiek spotkalem... Reszta jak najbardziej OK (jak na korpo oczywiscie).
    kajjak

26.06.2014 10:26

Cześć! Jak z zarobkami do embedded dla kogoś z ~rocznym doświadczeniem?

03.10.2014 15:47

Oczywiscie absolutnie nieprawdziwe wprowadzanie ludzi w blad, kompletna bzdura, zadnych zwolnien grupowych nie ma i nie sa planowane. Centrum Motoroli mialo sie dobrze i ma sie dobrze nadal. Apeluje do wszystkich czytajacych aby bardzo ostroznie podchodzic do roznego rodzaju "wrzutek" na forum, ktore wygladaja jak z ksiezyca wziete.Widac na pierwszy rzut oka, ktore sa podejrzane i pachna nieprawda na odleglosc. Analizujcie pelna informacje dostepna na rynku, a propos firmy. A firma ma sie bardzo dobrze;-)
    gozno

05.10.2014 21:09

tylko tak na zdrowy rozsadek po co firmie ponad 100 ludzi z bezuzytecznym skillsetem? Pewnie po to by osrodek w Polsce dostawal kase i by te miernoty managerskie mialy za co zyc?? Ludzie sa innego zdania i nastroje sa podle.
    pracowal_tam

25.04.2014 18:39

Praca zadowoli jedynie ludzi młodych lub studentów. Po jakimś czasie albo staniesz się managerem albo będziesz męczył ze starym kodem. Nie polecam.
    Marian

19.03.2014 18:30

Hej, Pracowalem w tej kuzni talentow. I w pyrzowicach i w bumie. Znam tych wszystkich asow managerow: tego kozaka z wasem, tego chudego wyskoiego Marka i jego hippie ziomalke z hr, tego co go wywalili etc... Zawinieci ludzie na maxa. (usunięte przez administratora) Jak ja tam pracowalem to byl syf namaxa, ludzie spali w labie bo managerowie tam nie wchodzili, managerowie niskiego poziomu i pracownicy szeregowi miedzy soba kunuja zeby dostac awans, Podwyzki od awansu to ok 150pln :) brutto. Praca to czysty debilizm, informatyka z lat 70dziesiatych napisana przez hinudusow z usa ktorzy sie uczyli rzezbiarstwa na tym kodzie. (usunięte przez administratora)
    narkoman

07.03.2014 21:45

Warunki sie poprawia jak dobrze zyjesz z managerem. Jak manager lubi moto-proces i ty jestes przykladnym lizuskiem to wszystko jest super i masz podwyzki i awansujesz, bedziesz mial laptopa, parking podziemny i bedziesz jezdzil na konferencje (o ile jestes tez dobry - lizanie tylka to za malo) Jak masz swoje zdanie to niestety utkniesz jak wielu motoludzi-klepaczy. Nie polecam i nie zniechecam korpo jak korpo czytaj bulszit gdzie chcac niechcac byly, sa i beda uklady i ukladziki.
    Bab

19.02.2014 21:07

Czy ktoś noże podać bliższe szczegóły pracy w Centrum Finansowym w Motoroli? Jakie warunki, umowa, godz. pracy, itd. Czy w porównaniu do innych tego typu firm, warto się przenosić? Dzięki za info :)
    rekrutacja

23.01.2014 09:40

Ja wygląda rekrutacja? Rozmowy przez telefon? Po angielsku wszystko?
    programista

13.02.2014 18:41

rozmowa jest bardzo trudna, musisz przygotowac sie z algorytmow i znac dobrze sql, ja mialem pytania z kompilatorow i jak dziala oscyloskop, nie wiedzialem tego i mnie nie przyjeli, troche mnie zdziwily te pytania i nie zaluje ze tam nie pracuje .. na rozmowie nie daja kawy ani wody do picia i dobrze ze mialem swoj zeszyt bym mogl cos im napisac co do kasy to wstepnie chcialem dostac 5tys brutto, ale babka powiedziala ze moze mi wstepnie zaproponowac 4800, ale to zalezy od rozmowy.. rozmowa poszla zle wiec nie wiem jak by to sie skonczylo

Zostaw merytoryczną opinię o Motorola Solutions