Audiofon Matyja

• Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie
Kielce - Audiofon Wojciech Matyja
Wrocław - Audiofon W. Matyja sp.j.

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Audiofon Matyja sp.k.

Opinie o Audiofon Matyja Wrocław

Nie przegap nowości o Audiofon Matyja sp.k.!

nigdy więcej!

27.02.2018 21:07

Te wszystkie firmy protetyczne to ten sam (usunięte przez administratora) i malaria.Przeszłam przez 3 i już nigdy więcej nie chcę słyszeć o żadnej - same negatywne przeżycia, uciekałam przed bagnem z jednej do drugiej a tak naprawdę trafiałam coraz gorzej. Nie da się tak pracować - jak ktoś choć trochę szanuje siebie i swój komfort psychiczny - ostrzegam - nie zaczynajcie pracy w aparatach słuchowych. Praca niewdzięczna, sprzedaż prawie ocierająca się o akwizycję, wchodzenie w (usunięte przez administratora) śmierdzącym dziadkom i próba dogodzenia coraz bardziej zaborczym właścicielom, którzy poczuli "piniondz" i za nic nie odpuszczą póki nie zedrą ostatniej złotówy z biednej babci , której nie starcza na życie - ale to dofinansowanie z NFZ i PCPR to przecież pieniądze, które leżą na ulicy i trzeba je wydrzeć , póki są. Bleeee. Czasem sobie tu wchodzę poczytać dla rozrywki ale tak naprawdę szkoda mi ludzi, którzy tam pracują - oczywiście tylko tych w salonach sprzedaży - bo tych w administracji i biurach to czeka ogień piekielny za to jak traktują ludzi, z których czerpią zyski i żyją se jak pączki w maśle - gardzę nimi, to takie zasrane hieny , którym trafiła się ciepła posadka i żrą u koryta aż im flaki d..ą wychodzą .....
    Najnizszy szczebel

28.02.2018 08:04

Amen

28.02.2018 16:35

Święta prawda...

26.02.2018 12:37

aga

27.02.2018 12:48

Idąc z kagankiem oświaty do twojej podległej osoby, jest wyjaśnienie, że nadal ogromna część punktów protetycznych nie posiada na "stanie" protetyka słuchu. Często zaś posiada jego n-tą pieczątkę, którą firmuje dobór i sprzedaż aparatów słuchowych. W wielu obecnych punktach pacjent nawet nie widział protetyka słuchu na oczy, widział za to asystentkę, która zrobiła wszystko za rzekomego fachowca. Celem tego postu nie jest wyjaśnienie tego postu tobie, bo ty, to akurat wiesz, celem jest wyjaśnienie osobom obcym i nowym, które zamierzają wejść w relacje z tą firmą. Twój zamysł przeniesienia tematu dyskusji na inny wątek, jest zrozumiały i całkiem zamierzony. Niską satysfakcję z życia będą miały osoby, które wejdą w konflikt z NFZ podkładając się za "protetyków", a chyba jeszcze niższą właściciel firmy, która i tak przez lata świeciła takim przykładem. Zakładam, że Clear miał myśli wyszukanie świadków takich praktyk i zrobienie czegoś czyszczącego.
    Laura

27.02.2018 19:17

Wiem, ze wiekszosc pracy w wielu punktach wykonuje asystent, bo sama nim dlugi czas bylam. Nie bylo jednak takiej sytuacji w moim punkcie, zebym dysponowala pieczatka protetyka. Protetyk mial ja zawsze przy sobie, bo mial kilka punktow oprocz mego. Nie zalezy mi na wybielaniu kogokolwiek. Niestety jak widac nie jest to norma w tej firmie, ze kazdy robi co chce. Sa tacy, ktorzy mysla i nie podpisza sie za dana osobe, bo wiedza jakie sa konsekwencje prawne. Mi nie przyszlo to do glowy nigdy i nigdy nie dysponowalam pieczatka protetyka, chyba ze swoja... kiedy juz tym protetykiem sie stalam.
    Bartosz

06.01.2018 18:09

Sporo dobrego o firmie słyszałem. Podpowiedzcie czy warto starać się o pracę w firmie?
    Ziutka

06.01.2018 21:30

Jak słyszałeś sporo dobrego to się staraj...
    d42

26.02.2018 22:33

Ale w którym dziale centrali to słyszałeś / łaś?
    Krówka

05.12.2017 21:23

W audiofonie są benefit w postaci karty multisport itd ??
    Marysia

08.12.2017 19:49

1zł miesięcznie to nadal nie za darmo, ale to już kwestia poziomu IQ ;)
    Big brat.

22.02.2018 20:04

Karty multisport powiadasz. To jest najbardziej priorytetowa sprawa dla każdego przyjmującego się pracownika, on jak słyszy karta multisport, od razu zapomina po co przyszedł do pracy. Ale żeby to potwierdzić, nie musisz pisać na forum, możesz zrobić kilka kroków i koleżanki w kadrach ci potwierdzą.
    Zocha28

01.12.2017 13:44

Witam, idę niedługo na rozmowę do audiofon na stanowisko asystenta sprzedaży...jak wygląda rozmowa, są scenki sprzedażowe ?? Jak się przygotować pozdrawiam

22.02.2018 14:07

Cyba w warszawie takie premie dają. Asystent z SPK czyli punktu znajdującego się w małej miejscowości, za krzywienie swojej psychiki (czyli wyrabianie pod presja limitów targetów...) dostaje 200-300zł premii reszta idzie do protetyka. Tyle w temacie.

22.02.2018 14:14

Ja już 3 lata mam za sobą i jakoś poprawy w wynagrodzeniu nie widzę. Wiem że są tacy co ładną kasę trzepią np. protetycy którzy w każdym swoim punkcie mają asystenta, lub salony. Ale jeżeli trafisz na SPK na jakimś zadupiu to o dobrej kasie możesz zapomnieć. Dobrze że jest opieka medyczna bo po paru latach zaczyna siadać nie tylko psychika....

21.02.2018 09:51

szeregowy

22.02.2018 11:20

wiedzą, wiedzą :) mało to tajemniczych klientów, rksów, kałczów, audytorów, szkoleniowców? wiedzą nawet to, co nigdy nie miało miejsca, bo mogą i tak chcą i takich ludzi szukają
    Karolina 2

22.02.2018 14:10

powinni jeszcze zatrudnić tajemnicze sprzątaczki do każdego gabinetu, każdemu kamerkę zamontować i podsłuch, gps na ucho czy aby przypadkiem nie opuszczasz gabinetu o 15:59, krzesło z wagą czy aby nie za dużo jesz w pracy i biurko z licznikiem...ile razy stawiasz kubek z kawą.

12.11.2017 12:15

20.02.2018 10:01

Nie wiem czy się dostałaś, ale nawet gorzej niż tu piszą....

20.02.2018 10:13

Również zadowolona:) Owszem jeżeli jestem protetykiem w miejscowości gdzie ludność liczona w tysiącach to imoże można zarobić. Ale jeżeli pracujesz na zadupiu gdzie miejscowość można przejść wzdłuż i wrzesz w ciągu 15 min, obok masz konkurencję, nie jesteś protetykiem tylko asystentem to g... zarobisz a odpowiedzialność masz taką jak protetyk, ba nawet większą bo na tobie spoczywa ile tej sprzedaży będzie i czy wyrobicie limity, targety.... a jak przyjdzie do premii to ochłapy dostaniesz. W dodatku jak jest ciężki miesiąc to RKS udowodni Ci że to wszystko twoja wina, że jesteś sprzedawcą do (usunięte przez administratora) i nie wykonałaś procedur bo przeglądu nie wpisałaś w kalendarz papierowy, elektroniczny i w kartę kontroli (jak by to coś miało zmienić...)
    Zadowolona

25.11.2017 17:51

Ja dołączam się do głosu zadowolonych. Niestety jest tak, że z reguły na takich portalach wypowiadają się głównie osoby już nie pracujące albo jakoś strasznie niezadowolone. Więc ja - zadowolona - postanowiłam napisać, że Audiofon jest świetną firmą i jak mało która daje np. umowę na czas nieokreślony już po kilku miesiącach pracy... Wypłata jest zawsze na czas, premie jeśli sumiennie pracujesz również nie są małe. Praca z reguły 8-16 bez weekendów. Najważniejsze to mieć podejście i cierpliwość do starszych osób bo to większość naszych pacjentów :).
    Zonk

29.01.2018 19:15

A to Ty jesteś ta Gracja, co już ją zwolnili? :))

08.02.2018 11:02

Nie wiesz co piszesz bo "świeżynka" jesteś. Popracuj trochę i wtedy napisz komentarz. Ciekawe czy dalej będziesz ta ZADOWOLONA
    Do grona wspomnień.

24.12.2017 08:56

Dziś Wigilia, jakie to szczęście, że jestem już poza obłudą tej firmy.

17.12.2017 10:58

Bajabongo

19.12.2017 17:23

Gdyby to była prawda, to byłaby sprawa w sądzie. Jakich to plot ludzie nie wymyślą, żeby sensacja była.
    Marcelina

19.12.2017 18:19

W końcu może ktoś zrobi porządek. Skończy się przysyłanie aparatów w porwanych opakowaniach i zniszczonych pudełkach. A tak swoją drogą, nie wiem, czy wiesz że używanie nazwisk jest karalne!
    Magda

21.11.2017 10:55

Straszne jest to , że opinie o naprawdę dobrej firmie wydają frustraci, którzy najchętniej pracowaliby wg zasady "czy się stoi czy się leży ....". Co za bzdury tu są popisane to aż żal czytać. Przepracowałam kilka lat w korpo i kilka lat u prywatnego pracodawcy w małej firmie. Jeśli ktoś mówi, że tu jest korpo to chyba nie spędził nawet dnia w takiej firmie. wypłata zawsze na czas, podwyżki są również, ale nikt ich nie daje za to, że się istnieje, zawsze do dyspozycji pracownicy biura i terenowi, z urlopem nigdy nie miałam problemu, możliwości rozwoju są i to naprawdę duże - ale nikt nikgo nie zmusza jeśli ktoś nie wykazuje inicjatywy i chęci. A to, że trzeba sprzedawać no to sorry...Jakoś tak wyszło, że w firmie handlowej zarabia się na sprzedaży. Więc jak ktoś myślał, że przyjdzie i będzie za robienie badań dostawał nie wiadomo jakie pieniądze, to niech poszuka miejsca w budżetówce. PS. Tak pracuje w Audiofon, nie, nie jestem pracownikiem biura do delegowanym do pisania pozytywnych
    Tom3k

08.12.2017 20:06

Wystarczy 5, ktora zmienia pseudonimy bo nie ma odwagi sie podpisac :-) Maly pies zawsze najglosniej szczeka!
    Nieznana Rzeczywistość

11.12.2017 22:54

"Niewolnictwo umysłowe jest najgorszą formą niewolnictwa. Daje ci iluzję wolności, sprawia, że ufasz, kochasz i bronisz swojego ciemiężcy, czyniąc wroga z tych, którzy próbują cię uwolnić lub otworzyć oczy."
    wiking

27.02.2016 19:31

Przeczytałam trochę opinii i się nie zgadzam z tym że jest mobbing.Wszystko zależy jak sobie ułożysz pracę po prostu trzeba mieć w sobie to coś.Jeżeli ktoś myśli że przyjdzie posiedzieć przy kompie i będzie miły i jakoś te 8h odwali i to wszystko to lepiej niech znajdzie sobie pracę w szatni tam na pewno zdąży poczytać popisać sms i czas spędzi raczej miło.W Audiofonie liczą sie efekty sprzedaży.Tak to już jest że gdzie się coś sprzedaje muszą być tego efekty a do tego jeszcze trzeba się uśmiechać.Nie jest lekko trzeba sie niezle nagłowić aby sprzedać aparat i wyrobić ten limit,oczywiście jest nagroda w postaci premii.nie zawsze docenia się tych którzy harują myśle o protetykach a RKS mają w tym pomagać.czy tak jest niech inni też sie wypowiedza-ciepla posadka ale to już jest,że koń który ciągnie jest bity.Ja nie narzekam bo liczę na siebie i RKS nie jest mi potrzebny.Do sprzedaży w tej branży trzeba być dobrym sprzedawcą a nie stwarzać pozory że nim się jest bo wcześniej czy pożniej jak nie będzie efektów to i tak polecisz z RKS też jest rotacja.Szefostwo bardzo fajne i pracownicy w centrali też.pozdrawiam tych którzy wytrwali
    GUJ

30.09.2017 18:30

Pozdrawiam pracownika centrali - chyba ci na łeb padło.
    Wyjdę wam gardłem.

09.12.2017 13:27

Marzenę też już zwolnili, bo chciała pracować w innym regionie. Tyle dla nich zrobiła w każdym rejonie, nie była obibokiem jak większość ale kara musi być. Taka właśnie jest ta firma. Mściwość to atut numer 1.
    Obiektywna

25.11.2017 13:41

Nie rozumiem wielu opini. Pracuje w Audiofonie parę lat... Fakt bywa ciężko ale nikt na sile nie trzyma... Jak to się mówi wszędzie lepiej gdzie nas nie ma. Każdy narzeka na swojego pracodawcę jak nie teraz to za jakiś czas. Co do aparatów osobiście nic nie wciskam na sile ludziom, wystarczy wykonać odpowiednie badania i dobrze dopasować aparaty żeby pacjent poczuł różnice i chciał je użytkować. Każdy pracownik ma swój rozum i nie powinien na nikogo zganiac winy, jeżeli daje sobą manipulować to już jego problem ale jeżeli robi to co uważa za słuszne i rzetelnie wykonuje swoją pracę (a wszędzie jest to wymagane) to pracuje i zarabia. Chyba nie zdajecie sobie sprawy ze w zwykłym dyskoncie kosmetycznym mają liczniki wejść klientów i są z tego rozliczani bo np. Weszło 120 osób a paragonów było 70 wiec słabo proponowali produkty :/ problemy stwarzamy sobie sami rodzac afery w swoich głowach zamiast skupić się na pracy.
    TrzymajcieMnie!

04.12.2017 09:33

Gadasz, jak przeciętny RKS w tej firmie... Ale do czasu... aż się to ucho urwie, o którym ktoś pisał :)
    ola

08.12.2017 09:37

Pani Obiektywna tak ładnie pisze że "...nie wciska aparatów słuchowych..." , pewnie że nie wciska jak ma podanego pacjenta na tacy bo lekarz laryngolog całą sprawę za nią załatwił.

Oferty pracy - Audiofon Matyja sp.k.

Osoba na Stanowisko Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Pacjenta

Osoba na stanowisko Specjalista ds. Wsparcia Pacjenta

Wrocław

Aplikantka

05.12.2017 22:08

Właśnie złożyłam aplikację do Waszej firmy...Weszłam zobaczyć co tam słychać w tej firmie i jednej rzeczy nie kapuje...Skoro jest tak źle czemu nie napiszecie wyżej? Do dyrektorów, właścicieli itd? po co się męczycie i się nie zwolnicie skoro jest tak źle? Jak mi było źle to się zwolniłam i tyle. Naprawdę nie rozumiem takiego masochizmu emocjonalnego...Mam tylko nadzieję, że jeśli mi się uda nie trafię na kogoś tak nastawionego do pracy.
    Aplikantka

06.12.2017 07:08

Wiesz ze chyba masz racje..?ale chyba ostatnio na profilu jednego z banków. Na Audiofon pierwszy raz :).
    Dobrusia

06.12.2017 15:19

Więc skoro 2 razy napisałaś taki komentarz droga Aplikantko to nie tylko w naszej firmie jest jak jest... ? Nie piszemy i nie dzwonimy wyżej, bo to i tak nic nie daje. Znamy to z autopsji.
    Bilko

17.10.2017 08:58

Chciałbym aplikować do pracy w Audiofonie na asystenta w zachodniopomorskim. Czy możecie coś napisać jaki jest tam kierownik? Czy da radę się dogadać?
    ZachpomKlamie

04.12.2017 09:14

Kompleks niższości masz Ty i w tej wypowiedzi doskonale to zaprezentowalas. A 10-letniego stażu pracy w zachpom.nie ma tam obecnie NIKT, wiec nie kłam i nie mydl oczu świeżym pracownikom. No chyba że do stażu pracy, o którym wspomniałaś, wliczasz jeszcze lata z konkurencji (powiało wręcz Geersem), to może i wyjdzie wtedy 10...
    PituPitu

04.12.2017 09:23

W życiu Ci nie powiem, gdzie mi jest tak zaje... fajnie (oby tu nie było takich, jak Ty). W Audiofonie, na szczęście, już nie pracuję (zwolnilam sie sama) i nie żałuję ani trochę. Także żadnego audiofonskiego szefa szanowac już nie muszę, w przeciwieństwie do Ciebie. I pamiętaj, że na Ciebie też przyjdzie kolej.. Tym szybciej, jeśli jestes RKS :)
    Ela

29.11.2017 23:00

Warto prześledzić KRS i ewolucję tej firny . Kręcą, kombinują aż miło poczytać. Co kilka lat powstaje nowy twór. Nikt się nie zastanawiał dlaczego?

27.11.2017 19:42

klan

28.11.2017 10:18

Widać że tylko tu można wyrazić swoją opinię...a może puścicie anonimowe ankiety? Co myślicie o rksie? Może ludzie wylali by żółć zamiast wypisywać na forum...
    Bobi

28.11.2017 14:30

Anonimowe ankiety w audiofon są a jakże, tylko trzeba zawsze w nich napisać z jakiego punktu :)
    Alka

27.11.2017 11:43

Padło tu na raz kilka miłych komentarzy... Czyżby w Centrali przy wizycie RKSów poruszany był owy temat?

24.11.2017 07:17

Majkel Dżekson

24.11.2017 14:29

Musimy? Proszę Cię...A pod jaką groźbą "kazał" Ci iść na szkolenie??? Ludzie wydają po kilka tyś na szkolenia, jeżdżą na całe weekendy żeby się doszkalać i rozwijać, a Ty zamiast się cieszyć, że masz to za darmo to masz jeszcze pretensje...Słabe to. Czemu nie docenisz tego że firma w Ciebie inwestuje?
    Marta

21.11.2017 15:31

Po tym co przeczytalam- muszę sie odniesc. Firma idze w strone korporacji o czym mowa byla nawet na ostatnich szkoleniach z firma Pasja. Wszyscy zgodnie to przyznali- pracownicy jak i prowadzacy. Widzimy i czujemy to. Nie trzeba nikogo przekonywac. O firmie z rodzinna atmosfera pamietaja juz tylko nieliczni, ktorzy pracuja tu wiele lat i jeszcze nie zostali zwolnieni lub sami sie jeszcze nie zwolnili. Stopniowo pekaja. Slyszy sie czesto, ze ktos nie wytrzymuje, nie daje rady. Wcale nie chodzi o sprzedaz, bo jest tu cala masa fachowcow, ktorzy swietnie radza sobie sprzedazowo... Jest ogromny nacisk, ok. To nasza praca sprzedaz. Czuje ze wyciskaja mnie jak cytryne. Co miesiac. Dobrze jak jestes protetykiem i dzielisz sie premia jak chcesz albo zgarniasz ja dla siebie. Znam protetykow, ktorym polowe premi nakazano oddawac chocby kolczowi. Ludziom sie odechciewa i nie dziwie sie, ze pisza co mysla. Szkoda ze nikt inny z gory tego nie czyta, bo to biedny protetyk zapierda.. na to by miala chleb i gora..
    Gargamel

22.11.2017 17:52

Magda, serio??? Pracowałem w korpo przez kilka lat i ta firma to JEST korpo! Ciągle mało, ciągle podnoszone limity, premie śmieszne, obcinanie za co tylko się da i kontrol w każdym możliwym obszarze. Jeżeli tak widzisz "rodzinną firmę" to współczuję prania mózgu. Tu nie potrzebują protetyków, tu trzeba być tylko sprzedawcą.
    Klakier

23.11.2017 18:03

Nie wiem...u nas jak jest podnoszony limit to wiadomo z jakiego powodu to po pierwsze bo wyjaśnia nam to przełożony. Nie pracowałam w korpo więc nie mam porównania, ale jeśli tak się pracuje w kopro to nie wiem czemu lidze narzekają :). Oczywiście, że potrzebują protetyków. Ale to jest firma handlowa i z utrzymuje się ze sprzedaży. Jeśli Ty nie sprzedasz zrobi to kto inny bo pacjent i tak je kupi. Premie śmieszne...? To zapraszam do mnie :)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Audiofon Matyja?

Jan Niezbędny

28.10.2017 12:17

Kiedyś padło pytanie do pracowników centrali we Wrocławiu, czy uważają swoich szefów za oderwanych od rzeczywistości? Odpowiedź była zdecydowanie TAK!

27.10.2017 20:29

Ciekawe czy teraz Geers jest od nich nieco lepszy, kiedyś było odwrotnie.
    Abcia

22.09.2017 22:27

A ja polecam pracę ;) plany są i ogólnie presja, żeby statystyki i plany się zgadzaly bo to w końcu sprzedaż, ale rks z górnego śląska jest bardzo fajna! Profesjonalna i poplotkuje z pracownikiem i potrafi wymagać i powie co należy poprawić, ale wszystko z szacunkiem do pracownika. Polecam pracę w audiofonie ;)
    Ulkotozło

06.09.2017 21:43

Natalia można się tylko domyślać, być może została wcześniej przez rks zastraszona albo bała się, że straci pracę? Wiesz dobrze, że w Audiofonie musisz podpisać lojalkę, a więc przez 2 lata nie możesz pracować w firmie o tej samej profesji. Pewien chłopak, który tam pracował udowodnił mobbing i lojalkę z nim rozwiazali. Chcesz się przekonać jak tam jest to idź tam pracować i zajrzyj tutaj wyrazić opinię.
    oooo

14.08.2017 17:33

nie polecam pracy w tej firmie, miałam"przyjemność " przez miesiąc tam pracować.Sami w sobie ludzie w punktach fajni, kadry działają sprawnie ale RKS to jakaś porażka!!!! RKSi w tej firmie to ludzie z kosmosu, dolny śląsk -nie polecam, ciągle szukają ludzi i wszyscy nowi odchodzą, nikt nie chce tam pracować.RKS nawet nie potrafi zorganizować konkretnego szkolenia dla pracownika .
    Ulkatozło

14.08.2017 17:08

Rks wprowadza bardzo nerwowa atmosfere, podczas swojej wizyty potrafi tak ponizyc człowieka, ze albo masz ochotę albo się rozplakac albo odejść z pracy. I to nie jest na zasadzie - nie masz wyników to obrywasz, tylko Ula ma ochote Cię sprowadzić z samoocena do parteru i to robi, nawet jeśli się starasz i masz co miesiąc wyrobiony plan sprzedaży. Dochodzi do tego grozenie zwolnieniami, bo przecież na Twoje miejsce jest 10 innych osób... Poronienia były wynikiem ogromnego stresu, szefostwo nawet przyjechało, bo doszły ich słuchy o tym zdarzeniu. Ale oczywiście Ula nie miała sobie nic do zarzucenia, a biedna zastraszona dziewczyna się nie przyznała. I tak pracuje i męczy ludzi dalej a wielcy państwo matyja maja w (usunięte przez administratora) losy ich pracowników, bo to tylko pionki, które mają przynosić zyski, i nie ważne jakim sposobem się to odbywa. Ważne żeby cyferki się zgadzaly. Myślicie, że dlaczego co chwila ktoś z pracy odchodzi? Odradzam pracę tam, szkoda nerwów.

Kontakt - Audiofon Matyja sp.k.

Aliancka 6 53-014 Wrocław

Branże: Sprzęt medyczny

Roco

20.04.2017 21:35

We Wrocławiu tak jak i w innych regionach jest beznadziejnie. Nie polecam pracy w Audiofonie. Bardzo słabe zarobki, atmosfera beznadziejna, nerwy, nowi pracownicy są gnębieni. Przy podpisywaniu umowy o pracę podpisujesz lojalkę, że po odejściu z firmy przez dwa lata nie możesz podjąć zatrudnienia w podobnej firmie z tej branży, ani założyć swojego biznesu. W żadnej innej firmie nie spotkałem się z tym. Ludzie omijajcie tą firmę !!! :(
    Yosarian

13.03.2017 23:23

A ktoś wie jak jest na dolnym śląsku? A konkretnie we Wrocławiu?
    nowa

29.01.2017 21:57

A może ktoś napisać jaką dają teraz podstawę na dzień dobry? Czy więcej można zarobić u konkurencji czy tutaj?
    Matylda

26.10.2017 22:45

Już Ci piszę 1400 -1600, ale do tego masz premię, której 60 % musisz oddać protetykowi a 30 % ch.ja robiącemu kołczowi - decyduj.

12.10.2016 21:00

24.10.2016 09:07

Zeby mieć zawód protetyka trzeba skończyć szkołę, żadne przeszkolenie , chyba, że na stanowisko asystenta -wtedy ok.

02.10.2016 13:13

Zapraszam do mnie- woj. lubuskie. Chętnie wezmę do pomocy pracownika!! Jest naprawdę ok. W każdej pracy najniższy szczebel pracowników narzeka na swoich przełożonych i czuje się "uciśniony"... Jeśli już gdzieś pracowaliście- to dlaczego już Was tam nie ma? Czy nie dlatego, że jednak uważacie, że było do bani? Praca to praca, a nie relaks. Jeśli robisz to, co Ci się podoba, to na pewno daje Ci to satysfakcję, a jeśli tak jest- to ZAWSZE jesteś w stanie wymyślić coś, by się tu utrzymać i to na w miarę dobrych warunkach. Każdy szef i każdy przełożony wie, że na stanowiskach "specjalisty" liczą się nie tylko efekty, ale też lojalność, jakość i przestrzeganie standardów. Jeśli którykolwiek z tych czynników w danym m-cu zawiedzie (bo tak też się zdarza), to ratują Cię wówczas pozostałe. W kolejnym m-cu się "odkujesz". Zarobki są naprawdę dobre. Wiadomo- jak to w sprzedaży- raz lepiej, raz gorzej, ale średnia roczna jest naprawdę bardzo godna. Ale jeśli ktoś uważa, że w branży tzw. paramedycyny może tylko siedzieć za biurkiem i klikać do komputera, a przy tym chciałby mieć pensję zaczynającą się od trzech zer i trójki na początku, no to faktycznie- jest to praca nie dla niego. Bo tu się trzeba uczyć. Medycyna i technika idą wciąż do przodu i w takich branżach niestety trzeba być z tym ciągle na bieżąco i ciągle się doszkalać (oprócz wykonywania codziennych obowiązków w pracy). Dlatego zwykło się mówić, że są to zawody "z powołania", a nie tylko "zawody". Ale ma to swoje plusy- po zdobyciu uprawnień (2-3 lata), masz już "coś w zanadrzu". Z takim dyplomem w każdej chwili możesz sobie otworzyć własną działalność. Więc jeśli znajdziesz się kiedyś w życiu na bezrobotnym i bez żadnych widoków- zawsze możesz spróbować działać w tym samodzielnie (możesz też wcześniej, ale z różnych względów- nie opłaca się). Ja od kilku lat szukam pracownika do siebie do pomocy i powiem szczerze- przychodzą same "lenie" lub "nieuki", które mają oczekiwania wyższe niż ja mam w tej chwili niemal po 7 latach pracy w tej branży... A do tego kultura osobista na poziome niemal zerowym.. No to sorry... Chętnych zapraszam do aplikacji lub telefon (podany na stronie internetowej- woj. lubuskie).
    jl

12.10.2016 20:57

zapomniałeś dodać- możesz założyć własną działalność lub zmienić pracodawcę po upływie czasu zakazu konkurencji, który grozi bardzo wysokimi odszkodowaniami :) Ja takiego kwita nie podpiszę będąc już od dawna protetykiem z ukończoną szkołą i zdobytymi wiele lat temu uprawnieniami. Bo niby z jakiej racji mam się blokować? W takiej sytuacji pracodawca ma lekko- a pracownicy stają się poniekąd niewolnikami- bo albo pracują w zawodzie w w/w firmie, albo decydują się na rezygnację i koczowanie przez okres zakazu konkurencji w innym zawodzie....
    lala

15.09.2016 15:46

Jeśli sprzedaż jest-jesteś ok... Jeśli jest jej brak-to słabo.... dużo zależy od RKSa ale może Cię prześladować-telefony, wizyty, rozmowy...ogólny nacisk. To przeważnie Twoja wina, że nie sprzedałeś. Za wszystko jesteś rozliczany - czasami nawet z tego co udało się zrobić dobrze. Długo by mówić. Premie zależą od protetyka, czy chce się dzielić czy nie. Premia jest zależna od ilości aparatów i ich cen. Żeby dostać premię punkt musi wyrobić limit, który satysfakcjonuje tylko na początku-później apetyt rośnie. Jestem Protetykiem... na rękę nie mam 2 z przodu- doświadczenie 3lata pracy-sprzedaż zajebista("do pensji można dorobić premią")....
    Luska

30.07.2016 18:18

Cóż mi zostało obiecane bardzo wiele na rozmowie kwalifikacyjnej np. posada kierownika ,podwyżka o 100 zł z każdą umową. Co dostałam? Nic. Socjal bardzo fajny i nic poza tym . Aparaty w audiofonie są chyba najdroższe na rynku przez co ciężko je sprzedać w miejscach gdzie jest konkurencja. Mobbing stosowany przez RKS no chyba że ma dobry humor co zdarza się rzadko.umowy lojalnościowe w tej firmie to dopiero hit! Nie będę pisać na forum co jest w nich zawarte bo jeszcze mnie potem będzie firma ścigać (tak, w audiofonie to możliwe )w każdym razie po podpisaniu tego jesteście w (usunięte przez administratora) NIE POLECAM !
    AG

10.08.2016 10:48

Luska z może nie do końca sprawdzalas się w tej roli, skoro były obiecane podwyżki a nie dali? Albo po prostu trzeba się upomnieć.
    zawiedziona

16.01.2017 14:10

Podwyżek nie ma, mobbing, limity tak ustawiane, aby ich przypadkiem nie zrobić, RKSi nie są kontrolowani, więc robią, co chcą Brak szacunku do ludzi Pracuje tu od kilku lat i finansowo jest coraz gorzej- obniżają premię za wszystko, podwyższają targety,jak ktos za często wyrabia. A ludzi trzymają lojalkami.

05.05.2016 22:13

24.06.2016 10:09

ja na początku byłam zachwycona. Kasa nie najlepsza ale socjal bony na święta itd. Ale po 1,5 roku psychika mi siada.
    były pracownik

29.03.2016 12:56

Cały czas trwa rekrutacja do Skarżyska i Końskich na wszystkie stanowiska ( woj.świętokrzyskie ) - bądźcie czujni i ostrożni, poczytajcie wcześniejsze negatywne wpisy na ten temat.
    lena

29.02.2016 09:13

@@@#$#@ piszesz o mobbingu i wykorzystywaniu, a czy możesz napisać lokalizację, w której jest tak źle?

25.01.2016 15:34

@@@#$#@

24.02.2016 12:18

MOBING. Nie wierzyłam dopóki sama się nie przekonałam. Na rozmowie super extra, umawianie pacjentów, ulotki, reklama itp. Żyć nie umierać. To było za piękne. Na chwilę obecną mogę powiedzieć że jestem na skraju załamania psychicznego. Nie jestem byłym pracownikiem. Ja w tym szmbie dalej siedzę i zastanawiam się jak długo wytrzymam. Ogólnie firma ok: socjal i innego rodzaju dodatki-bony świąteczne itd. Ale RKS masakra. Mobing jawny. Tylko sprzedaż się liczy a nawet jak jest ta sprzedaż to i tak wszystko jest źle i nie tak. Dołowanie pracownika na każdym kroku. W dodatku straszny nacisk i stres tworzony przez regionalną. Tak się nie da pracować. Czy szefostwo nie wchodzi na tą stronę, nie widzą co się dzieje u nich w firmie. Żałuję że wcześniej nie znalazłam tej strony. Może moje losy potoczyły by się inaczej. Póki co walczę z depresją i załamaniem. Jak sobie pomyślę o pracy to mi się dosłownie niedobrze robi. PAMIĘTAJCIE nie oceniajcie książki po okładce tak jak ja to zrobiłam na początku.
    zaskoczona

21.01.2016 11:23

mx pisano o tym wyżej, stąd szukam potwierdzenia, czy to rzeczywiście prawda, a z tego co tutaj piszą, to dla firmy najważniejsza jest sprzedaż, czyli kasa...
    zaskoczona

18.01.2016 20:37

Czytam te opinie i oczom nie wierzę, miałam aplikować do tej firmy, ale po przeczytaniu tego wszystkiego chyba zrezygnuję, jeszcze piszecie, że w świętokrzyskim jest taka ciężka atmosfera, co tam się dzieje? To przez kierownika, czy wszędzie tak jest?
    zdegustowana

12.11.2015 21:41

napisze tak ta firma to jest cos czego najgorszemu wrogowi nie życze …mam duże doswiadczenie a te kilka chwil w tej firmie pokazało mi,że to bezduszna korporacja.. może lubicie być traktowani jak śmieci oczywiscie nie na poczatku ale predzej czy pozniej .. kolejne rekrutacja swiadcza o tym ,ze ludzie rezygnują chyba wiadomo dlaczego..

Zostaw merytoryczną opinię o Audiofon Matyja sp.k.