AUDIOFON

Gorzów Wielkopolski

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 161 ocen.

Opinie o AUDIOFON

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AUDIOFON

Adam

Firma "rodzinna", małżeństwo Matjasów i zmanierowana siotrunia czyt. "królowa lodu". Atmosfera jak w rodzinie- wszyscy udają, że się lubią. Matjasy w otoczeniu "przyjaciółeczek", nie mających pojęcia o niczym ale posiadających moc ... kto donosi ten ją ma.

Zadowoleni.pl

Do wszystkich NOWYCH: Audiofon + Widex Polska to ten sam ciągnący się za sobą zapach. Widex jest niby hurtownikiem dla audiofonu. Jedo z drugim siedzi w tym samym pokoju, więc wiadomo o czym mowa. Czy chcesz pracować dla widexa czy audiofonu nie ma znaczenia - pracujesz dla tych samych zapatrzonych w swoje napuchnięte ego ludzi. Jeżeli masz następujące cechy: - wredny i podstępny - posiadasz sztuczny uśmiech na twarzy - bez niczego podpieprzysz kumpla w robocie - będziesz sławił swojego przełożonego swojemu szefowi - będziesz wyznawał zasadę " Tak, tak szefie, ty wiesz, że cię kocham"... - wciśniesz do gardła pacjentowi na szpitalnym łożu 2 aparaty po 9 tysięcy, nawet w Wielki Piątek - będziesz mówił, że awaria aparatów jest wyłącznie z winy klienta - będziesz umiał pracować w zespole hien - będą ci wystawiać oceny, nawet ci, którzy cię nie znają - będziesz chyliła czoła przed dziadami, którzy cię klepią po dupie, żeby tylko nie donieśli do centrali - będziesz szczuty przez tajemniczych klientów co jakiś kwartał, którzy doniosą co chcą swoim zleceniodawcom, a tamci wszystko łykną, żeby ci zaszkodzić - będziesz prowadził kartoteki, przepisując to samo w 5 różnych miejscach - będziesz wpisywał swoją sprzedaż, jako zasługę przysyłanych pacjentów przez lekarzy, lub odwrotnie, byle tylko bilans się zgadzał - będziesz robił połowę rzeczy za swojego RKS-a - będziesz miał kołczingi przez wcale nie mądrzejszych od ciebie przedstawicieli handlowych firmy - będziesz ciągle pouczany przez kołczów, którzy muszą wykazać, że są niezbędni - będziesz szukał sobie klientów, wśród tych, którzy kupili aparaty 2 lata temu - będziesz jeździł co 2 lata na ustne egzaminy kompetencyjne, których celem jest udowodnienie, że jesteś idiotą - będziesz brał udział w weekendowych szkoleniach sprzedażowych o dupie Maryni z poziomem gimnazjum, gdzie poruszane są kwestie jak powiedzieć pacjentowi, że aparat kosztuje 11 tysięcy Aplikuj ta praca jest dla Ciebie!!! W zamian otrzymasz: - najniższą krajową - czasem 200 zł premii - ekwiwalent za pranie 19 zł - urlop na życzenie przedstawiciela handlowego najlepiej w listopadzie Ta litania się nie kończy, zachęcam pozostałych wolnych ludzi do uzupełniania.

Również zadowolona:)
@Zadowoleni.pl 12.11.2017 12:15

Nie wiem o co chodzi z tą opinią mi pracuje się świetnie. Wiadomo nacisk na sprzedaż jest była i będzie taka branża. Jednak nie ma porównania do mobinngu w konkurencji zwłaszcza w G... Podstawą może nie jest imponująca ale przy odrobinie chęci i wysilku można premia zrobić drugie tyle co podstawa lub i więcej. Pracuje w branży 10 lat w Audiofonie od ponad roku i to najlepsza firma w której pracuje i mam nadzieję, że już tak zostanie na stałe. Co do egzaminów... Chyba byście nie chcieli być obsługiwani przez niekompetentne osoby, które wam wciskają kit. Tak przynajmniej firma ma kontrolę nad wiedzą swoich pracowników. Niestety Polakom nie dogodzisz najlepsza praca to taka gdzie szef glasze po głowie za to że pracownik zrobił zaszczyt i pojawił się w ogóle w pracy. Serio piszecie że jest tak zle, pensja i premie na czas, system socjalny o którym większość może pomarzyć i przede wszystkim dobra atmosfera. Tak ja się czuje:) pozdrawiam zadowolonych pracowników i nie pozdrawiam hejterow.

merc
@Audi 13.02.2018 17:56

audi masz rację, kontrola goni procedurę

Zadowolona

Ja dołączam się do głosu zadowolonych. Niestety jest tak, że z reguły na takich portalach wypowiadają się głównie osoby już nie pracujące albo jakoś strasznie niezadowolone. Więc ja - zadowolona - postanowiłam napisać, że Audiofon jest świetną firmą i jak mało która daje np. umowę na czas nieokreślony już po kilku miesiącach pracy... Wypłata jest zawsze na czas, premie jeśli sumiennie pracujesz również nie są małe. Praca z reguły 8-16 bez weekendów. Najważniejsze to mieć podejście i cierpliwość do starszych osób bo to większość naszych pacjentów :).

Zonk
@Gracja 26.11.2017 18:40

A to Ty jesteś ta Gracja, co już ją zwolnili? :))

audi
@Zadowolona 25.11.2017 17:51

Nie wiesz co piszesz bo "świeżynka" jesteś. Popracuj trochę i wtedy napisz komentarz. Ciekawe czy dalej będziesz ta ZADOWOLONA

Rosa

A co wam wiadomo na temat pracy w woj. warmińsko-mazurskim, podlaskim? czy wszędzie tak wygląda praca z tą firmą??

Kiko
@Rosa 23.01.2018 11:28

Musisz sam/a wyrobic sobie opinie. Zalezy jakie stanowisko. Na kazdym sie trzeba starac. Asystent lub pracownik biurowy to troche wiecej niz najnizsza krajowa na reke, a takze duza odpowiedzialnosc materialna za sprzet, aparaty. Trzeba uczciwie pracowac i starac się... To praca w sprzedazy- tu zawsze jestes tak dobry jak ostatni Twoj miesiac.

wiking

Przeczytałam trochę opinii i się nie zgadzam z tym że jest mobbing.Wszystko zależy jak sobie ułożysz pracę po prostu trzeba mieć w sobie to coś.Jeżeli ktoś myśli że przyjdzie posiedzieć przy kompie i będzie miły i jakoś te 8h odwali i to wszystko to lepiej niech znajdzie sobie pracę w szatni tam na pewno zdąży poczytać popisać sms i czas spędzi raczej miło.W Audiofonie liczą sie efekty sprzedaży.Tak to już jest że gdzie się coś sprzedaje muszą być tego efekty a do tego jeszcze trzeba się uśmiechać.Nie jest lekko trzeba sie niezle nagłowić aby sprzedać aparat i wyrobić ten limit,oczywiście jest nagroda w postaci premii.nie zawsze docenia się tych którzy harują myśle o protetykach a RKS mają w tym pomagać.czy tak jest niech inni też sie wypowiedza-ciepla posadka ale to już jest,że koń który ciągnie jest bity.Ja nie narzekam bo liczę na siebie i RKS nie jest mi potrzebny.Do sprzedaży w tej branży trzeba być dobrym sprzedawcą a nie stwarzać pozory że nim się jest bo wcześniej czy pożniej jak nie będzie efektów to i tak polecisz z RKS też jest rotacja.Szefostwo bardzo fajne i pracownicy w centrali też.pozdrawiam tych którzy wytrwali

Wyjdę wam gardłem.
@JFK 27.10.2017 21:37

Marzenę też już zwolnili, bo chciała pracować w innym regionie. Tyle dla nich zrobiła w każdym rejonie, nie była obibokiem jak większość ale kara musi być. Taka właśnie jest ta firma. Mściwość to atut numer 1.

Fazi
@Wyjdę wam gardłem. 09.12.2017 13:27

To chyba bączydło miało wciskać do gardła te aparaty i dociskać butami i nadal tak wam poleca sprzedawać?

Laryngolog

Firma beznadziejna do współpracy z lekarzami. Ja uprzejmie dziękuję.

Bartosz

Sporo dobrego o firmie słyszałem. Podpowiedzcie czy warto starać się o pracę w firmie?

Ziutka
@Bartosz 06.01.2018 18:09

Jak słyszałeś sporo dobrego to się staraj...

Zocha28

Witam, idę niedługo na rozmowę do audiofon na stanowisko asystenta sprzedaży...jak wygląda rozmowa, są scenki sprzedażowe ?? Jak się przygotować pozdrawiam

Natasza
@Misia 09.12.2017 21:00

Również jestem ciekawa zarobków..słyszałam że podstawą minimalna...hmm no ale ile można robić za minimalną...czy podstawa po paru miesiącach wzrasta czy zostaje taka sama

Gwia
@Natasza 10.12.2017 19:50

Nawet asystent bez doswiadczenia nie ma najznizszej no chyba, ze powie na rozmowie, ze satysfakcjonuje go najnizsza to dostanie. Premie sa zalezne od sprzedaży i tego jak sie dogadasz z osobami z ktorymi pracujesz.. my mamy 50/50 i wychodzi po od 1000 nawet do 2500, buzki ;)

Do grona wspomnień.

Dziś Wigilia, jakie to szczęście, że jestem już poza obłudą tej firmy.

Prezent Noworoczny

Ze smutkiem informujemy, iż zamiast odejść, wraca do nas panna Bąk w postaci audytora wewnętrznego wszystkich punktów. Cieszymy się gdyż jeszcze jeden ciemiężyciel w rękach państwa M. to żadna dla nas niespodzianka. Zatem żegnajcie koleżanki i koledzy jeszcze pracujący albowiem już się nigdy na dorocznym zjeździe nie zobaczymy. Aczkolwiek jest nadzieja niczym gwiazdka świąteczna, że ci państwo dając w darze tak duży prezent pannie B. zwyczajnie chcą się jej pozbyć, bo jej anatomiczny kręgosłup, a innego nie ma, może nie pozwolić na wykonywanie brudnej roboty za ich samych. Wesołych Świąt.

Bajabongo
@BzyBzyBzu 19.12.2017 12:40

Gdyby to była prawda, to byłaby sprawa w sądzie. Jakich to plot ludzie nie wymyślą, żeby sensacja była.

Marcelina
@Prezent Noworoczny 17.12.2017 10:58

W końcu może ktoś zrobi porządek. Skończy się przysyłanie aparatów w porwanych opakowaniach i zniszczonych pudełkach. A tak swoją drogą, nie wiem, czy wiesz że używanie nazwisk jest karalne!

Bols

Smutny Finał Bajki o Jacusiu Druga połówka poszła w odstawkę, zresztą można to było spokojnie obstawiać w zakładach bukmacherskich. Mimo wszystko szkoda. Dużo zrobiła dla tej firmy, z pewnością więcej niż zyskała poza nią. Z kim szefowa teraz będzie się całować? Kto będzie deklamował wiersze na trzydziestolecie? Zresztą jak praktyka pokazała nie warto, Matysiakom to owiewało a dla pozostałych poprzednie rocznice i tak były nudne jak niedzielna msza. Nowicjusze na Kruczej jest rada, jeśli będziecie mieli na kasie nabite 300 tysi, będzie pocałunek szefowej, niestety jak 200 tylko podanie ręki :( Muszki moje kochane Wy zaś nie czekajcie do lata, zaatakujcie już w zimę. Zarobicie na siebie i na zakaz konkurencji. Będzie nam Was brakowało, ale może choć kilka lat jeszcze pobędziecie szczęśliwi.

AleAleAleksandra
@Bols 06.12.2017 20:32

Morał z tej bajki jest prosty i wszystkim znany: chcesz być sławny i przez firmę kochany? Nie rób lewizny - cebulaku za....ny.

Kameleon
@AleAleAleksandra 08.12.2017 19:53

Bluzgasz jak Wojtuś na swoich chłopców z serwisu, brzydko.

Magda

Straszne jest to , że opinie o naprawdę dobrej firmie wydają frustraci, którzy najchętniej pracowaliby wg zasady "czy się stoi czy się leży ....". Co za bzdury tu są popisane to aż żal czytać. Przepracowałam kilka lat w korpo i kilka lat u prywatnego pracodawcy w małej firmie. Jeśli ktoś mówi, że tu jest korpo to chyba nie spędził nawet dnia w takiej firmie. wypłata zawsze na czas, podwyżki są również, ale nikt ich nie daje za to, że się istnieje, zawsze do dyspozycji pracownicy biura i terenowi, z urlopem nigdy nie miałam problemu, możliwości rozwoju są i to naprawdę duże - ale nikt nikgo nie zmusza jeśli ktoś nie wykazuje inicjatywy i chęci. A to, że trzeba sprzedawać no to sorry...Jakoś tak wyszło, że w firmie handlowej zarabia się na sprzedaży. Więc jak ktoś myślał, że przyjdzie i będzie za robienie badań dostawał nie wiadomo jakie pieniądze, to niech poszuka miejsca w budżetówce. PS. Tak pracuje w Audiofon, nie, nie jestem pracownikiem biura do delegowanym do pisania pozytywnych

Tom3k
@Bonia 21.11.2017 22:14

Wystarczy 5, ktora zmienia pseudonimy bo nie ma odwagi sie podpisac :-) Maly pies zawsze najglosniej szczeka!

Nieznana Rzeczywistość
@Tom3k 08.12.2017 20:06

"Niewolnictwo umysłowe jest najgorszą formą niewolnictwa. Daje ci iluzję wolności, sprawia, że ufasz, kochasz i bronisz swojego ciemiężcy, czyniąc wroga z tych, którzy próbują cię uwolnić lub otworzyć oczy."

Krówka

W audiofonie są benefit w postaci karty multisport itd ??

Krówka
@p39ti[mvj 07.12.2017 12:31

Wolę trawę :)

Marysia
@Karina 07.12.2017 07:39

1zł miesięcznie to nadal nie za darmo, ale to już kwestia poziomu IQ ;)

Obiektywna

Nie rozumiem wielu opini. Pracuje w Audiofonie parę lat... Fakt bywa ciężko ale nikt na sile nie trzyma... Jak to się mówi wszędzie lepiej gdzie nas nie ma. Każdy narzeka na swojego pracodawcę jak nie teraz to za jakiś czas. Co do aparatów osobiście nic nie wciskam na sile ludziom, wystarczy wykonać odpowiednie badania i dobrze dopasować aparaty żeby pacjent poczuł różnice i chciał je użytkować. Każdy pracownik ma swój rozum i nie powinien na nikogo zganiac winy, jeżeli daje sobą manipulować to już jego problem ale jeżeli robi to co uważa za słuszne i rzetelnie wykonuje swoją pracę (a wszędzie jest to wymagane) to pracuje i zarabia. Chyba nie zdajecie sobie sprawy ze w zwykłym dyskoncie kosmetycznym mają liczniki wejść klientów i są z tego rozliczani bo np. Weszło 120 osób a paragonów było 70 wiec słabo proponowali produkty :/ problemy stwarzamy sobie sami rodzac afery w swoich głowach zamiast skupić się na pracy.

TrzymajcieMnie!
@Obiektywna 27.11.2017 10:44

Gadasz, jak przeciętny RKS w tej firmie... Ale do czasu... aż się to ucho urwie, o którym ktoś pisał :)

ola
@Obiektywna 25.11.2017 13:41

Pani Obiektywna tak ładnie pisze że "...nie wciska aparatów słuchowych..." , pewnie że nie wciska jak ma podanego pacjenta na tacy bo lekarz laryngolog całą sprawę za nią załatwił.

Aplikantka

Właśnie złożyłam aplikację do Waszej firmy...Weszłam zobaczyć co tam słychać w tej firmie i jednej rzeczy nie kapuje...Skoro jest tak źle czemu nie napiszecie wyżej? Do dyrektorów, właścicieli itd? po co się męczycie i się nie zwolnicie skoro jest tak źle? Jak mi było źle to się zwolniłam i tyle. Naprawdę nie rozumiem takiego masochizmu emocjonalnego...Mam tylko nadzieję, że jeśli mi się uda nie trafię na kogoś tak nastawionego do pracy.

Aplikantka
@Nie kombinuj 05.12.2017 22:15

Wiesz ze chyba masz racje..?ale chyba ostatnio na profilu jednego z banków. Na Audiofon pierwszy raz :).

Dobrusia
@Aplikantka 06.12.2017 07:08

Więc skoro 2 razy napisałaś taki komentarz droga Aplikantko to nie tylko w naszej firmie jest jak jest... ? Nie piszemy i nie dzwonimy wyżej, bo to i tak nic nie daje. Znamy to z autopsji.

Myszka

Pracuje w audiofon 5 lat i nie narzekam..zarobki super, atmosfera w porządku, KRS też fajny .wszędzie trzeba pracować , jeśli ktoś myśli że w tej pracy płacą za siedzenie to się grubo myli...trzeba pracowac uczciwie i się starać

Kacha
@anonymous 05.12.2017 19:47

Jeśli komuś się robić nie chce to wypisuje na forum głupoty żeby oczernić pracodawcę albo siedzą z konkurencji i piszą głupoty.

Max Kolonko
@Myszka 05.12.2017 14:50

Tak, tak KRS fajny ale często zmieniany, modyfikowany. Podobnie jak główny księgowy. I TYLE go widzieli. Mowa o KRS nie RKS. RKS akurat żaden nie jest fajny.

Pan Tadeusz

Teraz będzie pytanie frustratów - kiedy mieliście ostatnią podwyżkę?

Pan Tadeusz
@Pan Tadeusz 05.12.2017 15:57

Rzecz jasna do frustratów, tych zachwyconych z dopiskiem co jaki czas takie WIELKIE wydarzenie ma miejsce?

Zonk

Eeee centralka koryguje opinie, raz pogiętej kartki już nie wyprostujesz, gówna też nie pomalujesz.

Bilko

Chciałbym aplikować do pracy w Audiofonie na asystenta w zachodniopomorskim. Czy możecie coś napisać jaki jest tam kierownik? Czy da radę się dogadać?

ZachpomKlamie
@Zachpom 28.11.2017 18:12

Kompleks niższości masz Ty i w tej wypowiedzi doskonale to zaprezentowalas. A 10-letniego stażu pracy w zachpom.nie ma tam obecnie NIKT, wiec nie kłam i nie mydl oczu świeżym pracownikom. No chyba że do stażu pracy, o którym wspomniałaś, wliczasz jeszcze lata z konkurencji (powiało wręcz Geersem), to może i wyjdzie wtedy 10...

PituPitu
@pracuś 29.11.2017 17:34

W życiu Ci nie powiem, gdzie mi jest tak zaje... fajnie (oby tu nie było takich, jak Ty). W Audiofonie, na szczęście, już nie pracuję (zwolnilam sie sama) i nie żałuję ani trochę. Także żadnego audiofonskiego szefa szanowac już nie muszę, w przeciwieństwie do Ciebie. I pamiętaj, że na Ciebie też przyjdzie kolej.. Tym szybciej, jeśli jestes RKS :)

anonymous

Trochę mam ubaw kiedy czytam te sfrustrowane komentarze...Skoro tak Wam źle to po co się męczycie? Ja przyszłam tu jako asystent sprzedaży, patrzę na prace protetyków, pracuje z nimi i widzę jaka musi być wiedza w tym temacie. I za to Was podziwiam. Ale pojęcia o sprzedaży to niewiele macie. A z czego ma się utrzymać punkt, z czego właściciele mają zapłacić Wasze pensje? Z darmowych badań? Z uśmiechów i epamtii? Mamy produkt który umożliwia ludziom normalne życie. Nie cudowną pościel za 7000tys likwidująca reumatyzm, albo garnki zapobiegające nowotworom. Zamiast cieszyć ze macie stabilna prace i kasę na czas - narzekacie. Chcesz coś zmienić?zacznij od siebie. Ja tam mojemu RKS walę prosto z mostu. Czasem się zgadzamy, czasem nie ale zawsze jest merytorycznie i wiem, ze jest bardzo za nami i wiele pomysłów wdrażamy wspólnie. Weźcie się za robotę zamiast narzekać.

anonymous
@dora 30.11.2017 12:28

Jeszcze RKS nie przyłapałam na klamstwie....:)i raczej nam to nie grozi.

Aga
@anonymous 01.12.2017 07:21

Ja niestety wiele razy przekonałam się o tym, że RKS kłamie. Niby coś konsultuje, niby o coś pyta a decyzja i tak zawsze jest jego...mimo , że zwala to na 'górę', która jak się okazuje nie była często nawet wtajemniczona. Dobrze, że niektórzy ludzie mają odwagę jednak pytać i weryfikować czy RKS rzeczywiście coś w danej sprawie zrobił. RKS to nie ŚWIĘTA KROWA. Ja zaczęłam sprawdzać, bo też ślepo ufałam i co... i się zdziwiłam.

Ela

Warto prześledzić KRS i ewolucję tej firny . Kręcą, kombinują aż miło poczytać. Co kilka lat powstaje nowy twór. Nikt się nie zastanawiał dlaczego?

T.

Laryngolog z Mazowsza prosi o rozliczenie.

Do Madzi

Madzia zmień kolor włosów, bo ten za bardzo zdradza twoją osobowość.

echhh

Pani, panie Matyja nie stać was żeby utrzymać swoich kołczów i innych donosicieli? Jakim prawem mamy oddawać im swoją premię? Uważacie, że tak wam pomagają? Być może zaocznie piszą wam bzdury czego to nie narobili. Czy bez odwiedzin w punkcie też trzeba oddawać im część haraczu? Jak ostatnie wydarzenia pokazały nie wszyscy byli względem was lojalni. I co znów dyscyplinarki? Jeśli sprzedam 15 aparatów i zostanie mi 400 zł premii to w (usunięte przez administratora) z takim waszym szacunkiem dla pracownika. Ja szukam pracy.

klan
@echhh 27.11.2017 19:42

Widać że tylko tu można wyrazić swoją opinię...a może puścicie anonimowe ankiety? Co myślicie o rksie? Może ludzie wylali by żółć zamiast wypisywać na forum...

Bobi
@klan 28.11.2017 10:18

Anonimowe ankiety w audiofon są a jakże, tylko trzeba zawsze w nich napisać z jakiego punktu :)

Alka

Padło tu na raz kilka miłych komentarzy... Czyżby w Centrali przy wizycie RKSów poruszany był owy temat?

Nowy pracownik

Szczerze mówiąc z małymi obawami, ale postanowiłam zaaplikować do Audiofonu. Dziś po kilku miesiącach pracy stwierdzam, ze jest naprawdę dobrze. Ok, może jest kilka rzeczy denerwujących, ale bez przesady. W poprzednich moich pracach nawet bym nie uznała tego za coś denerwującego. Problem leży chyba w czym innym...ze tu pracują prawie same panie, a my z natury lubimy pomarudzic i plotkować...wiec naprawdę wszystkie te negatywne opinie lubię sobie poczytać do poduszki z przymrużeniem oka bo jak na razie nic się złego nie dzieje. Jest mi bardzo dobrze w Audiofonie.

Marta

Po tym co przeczytalam- muszę sie odniesc. Firma idze w strone korporacji o czym mowa byla nawet na ostatnich szkoleniach z firma Pasja. Wszyscy zgodnie to przyznali- pracownicy jak i prowadzacy. Widzimy i czujemy to. Nie trzeba nikogo przekonywac. O firmie z rodzinna atmosfera pamietaja juz tylko nieliczni, ktorzy pracuja tu wiele lat i jeszcze nie zostali zwolnieni lub sami sie jeszcze nie zwolnili. Stopniowo pekaja. Slyszy sie czesto, ze ktos nie wytrzymuje, nie daje rady. Wcale nie chodzi o sprzedaz, bo jest tu cala masa fachowcow, ktorzy swietnie radza sobie sprzedazowo... Jest ogromny nacisk, ok. To nasza praca sprzedaz. Czuje ze wyciskaja mnie jak cytryne. Co miesiac. Dobrze jak jestes protetykiem i dzielisz sie premia jak chcesz albo zgarniasz ja dla siebie. Znam protetykow, ktorym polowe premi nakazano oddawac chocby kolczowi. Ludziom sie odechciewa i nie dziwie sie, ze pisza co mysla. Szkoda ze nikt inny z gory tego nie czyta, bo to biedny protetyk zapierda.. na to by miala chleb i gora..

Klakier
@Gargamel 22.11.2017 17:52

Nie wiem...u nas jak jest podnoszony limit to wiadomo z jakiego powodu to po pierwsze bo wyjaśnia nam to przełożony. Nie pracowałam w korpo więc nie mam porównania, ale jeśli tak się pracuje w kopro to nie wiem czemu lidze narzekają :). Oczywiście, że potrzebują protetyków. Ale to jest firma handlowa i z utrzymuje się ze sprzedaży. Jeśli Ty nie sprzedasz zrobi to kto inny bo pacjent i tak je kupi. Premie śmieszne...? To zapraszam do mnie :)

Gargamel
@Klakier 23.11.2017 18:03

Magda, w innym poście piszesz, że pracowałaś w korpo kilka lat a teraz coś zupełnie przeciwnego. Powiedz, ile Ci płacą za wstawianie komentarzy? Spamujesz bzdurami zmieniając nicki. I tak to nic nie da, bo każdy kto pracował w tej firmie, wie jaka jest prawda

Kropka

Madziu,Madziu kiedy zrobili Ci takie pranie mózgu? Kiedyś był z Ciebie super człowiek i protetyk a teraz? No wlasnie,na jakie stanowisko awansowałas? Twój pomysł z AMS to kicha bo miało być dla chętnych a jest OBOWIĄZKOWE !!!RKS nie dał nam wyboru i wszyscy musimy brać udział w szkoleniach w soboty!zenada

Majkel Dżekson
@Kropka 24.11.2017 07:17

Musimy? Proszę Cię...A pod jaką groźbą "kazał" Ci iść na szkolenie??? Ludzie wydają po kilka tyś na szkolenia, jeżdżą na całe weekendy żeby się doszkalać i rozwijać, a Ty zamiast się cieszyć, że masz to za darmo to masz jeszcze pretensje...Słabe to. Czemu nie docenisz tego że firma w Ciebie inwestuje?

Me
@Majkel Dżekson 24.11.2017 14:29

Oho, Madzia wróciła.

Przepraszamy za usterki.

Panie Wojtku, Pan się nie boi 2/3 Ślęzy za panem stoi. Ha,ha, ha stoi jeszcze CBA.

Memory

Jak to powiedział jeden z dyrektorów na swojego chlebodawcę "Nasz szef, to jest taki laryngolog, który nigdy nie zajrzał nikomu do ucha". Bingo - nie ważne jak się gra, ważne kto sędziuje - podziękuj panie szefie osobom, które cię wyciągnęły za uszy - już nie wszyscy żyją, ale dziś dzień zaduszny, to może chociaż zapal znicz.

PituPitu

Jak to szefowie tej firmy uparcie powtarzają na każdym zjeździe firmowym- "My nie jesteśmy żadną korporacją. Jesteśmy firmą rodzinną..." . A z rodziną- wiadomo- najlepiej wychodzi się na zdjęciach... Wszystkim, którzy chcą się przekreślić zawodowo i poczuć smak Triticco, Oropramu itp. na każdym śniadaniu i każdej kolacji, doradzam- zatrudnijcie się w Audiofonie ;))) :-)

Eleonora
@asystentka na starcie 27.10.2017 20:32

Dobrze powiedziane :) tam ludzie przychodzą i odchodzą, bo "rodzinna" atmosfera ich wykańcza. Szkoda czasu i nerwów. Firm dużo lepszych zajmujących się sprzedażą aparatów jest wiele. Audiofon już się kończy...

PituPitu
@Eleonora 30.10.2017 20:34

Dokładnie- jest to początek, a może nawet środek końca tej firmy. Dni tu już są policzone. A najlepszym tego dowodem jest fakt, że wszyscy najlepsi pracownicy- protetycy z niemałym doświadczeniem i wysoko wykształceni- już dawno opuścili ten "rodzinny zakątek".. Dotyczy to nawet samych pracowników centrali- oni chyba najszybciej się pokatnie dowiedzieli, że trzeba stąd wiać jak najszybciej.. Toteż zwiali. Zostali sami ślepcy i nowo zatrudniani naiwniacy, którym tęskno do "domu rodzinnego"...

Jan Niezbędny

Kiedyś padło pytanie do pracowników centrali we Wrocławiu, czy uważają swoich szefów za oderwanych od rzeczywistości? Odpowiedź była zdecydowanie TAK!

899

Ciekawe czy teraz Geers jest od nich nieco lepszy, kiedyś było odwrotnie.

mgr

Drogi Administratorze - nie usuwaj opinii - popraw ewentualnie błędy ortograficzne, chyba, że Audiofon Ci płaci.

Absolwent

Tym razem Bajka o Jacusiu - czyli Ja cuś tu wódki nie widzę... Razu pewnego łaskawie panujący właściciele Łajdex Polska ze swoim rokującym bombastyczną sprzedaż Jac-usiem i jego drugą połówką ze Warszawy wybrali się w podróż do Danii, do swojego umiłowanego dystrybutora aparatixów. No cóż pogadali, pouśmiechali się sztucznie (o przepraszam, tylko szefowa) a potem zaczęli zakrapiać spotkanie, Jacuś zakrapiał nieco bardziej, po czym zwymiotował, wpadł pod stół i zasnął jak na przykładnego Polaczka przystało. Na szczęście pomógł jeszcze szerszy uśmiech szefowej, Pan Topholm i Westermann oczadzeni przyszłymi zyskami Widexa Jacusia postanowili nie zapamiętać. Latka mijały Jacuś żuł gumę, aparaty regulował na prawo i lewo, aż tu nagle jak nie j.bło wpadł nieboga. Dorwali Jacusia pośrednicy i donieśli do łaskawie panujących. Cóż, żal mi dziś Jacka cwaniaczka. Jacuś nie bój się, w końcu i tak ci płacili 1700 zł po 20 latach pracy, to w sumie dobrze, że trochę sobie dorobiłeś na boku - a co tam. Nie przejmuj się naganą - dawali nawet najlepszym. Weź pod uwagę szkolenia sprzedażowe,może poczujesz jeszcze żyłkę do interesu i otworzysz swój biznes. Cholera no, ale co z drugą połówką??? Ciąg dalszy innych ciekawych wspomnień z pewnością nastąpi...

Ona

Odradzam prace w Audiofon w regionie Swietokrzyskim dla tych którzy zastanawiają sie nad podjeciem nowego wzywania.To banda oszustow i kłamców szczegolnie przez rks Panią Ule O.Z początku wydaje sie ciepłą i serdeczna osobą a potem zniszczy Waszą psychike nie do poznania.Odradzam!!!!

Natalia

@ulkatozło, staram się jedynie zrozumieć całą sytuację, w żadnym poście nie starałam się wybielić AUDIOFONU, jedynie dopytywałam o całą sprawę i zastanawiałam się czy domyślanie się jest tutaj zasadne. Tak samo teraz dopytuję, czy mogłabyś podać dowody, na takie traktowanie pracowników?

ulkatozlo
@Natalia 27.09.2017 15:23

Dziewczyno czy ty czytasz to co piszesz? Przecież na kilometr czuć, że jesteś z Audiofonu, bo kto by tak dociekał, czy to oby na pewno prawda? Czytasz, przyjmujesz do wiadomości albo nie i tyle. Wydrukuj i przekaż szefostwu z pozdrowieniami i nie pogrążaj się więcej. A jak masz wątpliwości to przeczytaj 10x to, co pisałam i nic nie odpisuj.

Abcia

A ja polecam pracę ;) plany są i ogólnie presja, żeby statystyki i plany się zgadzaly bo to w końcu sprzedaż, ale rks z górnego śląska jest bardzo fajna! Profesjonalna i poplotkuje z pracownikiem i potrafi wymagać i powie co należy poprawić, ale wszystko z szacunkiem do pracownika. Polecam pracę w audiofonie ;)

JOLA
@Abcia 22.09.2017 22:27

Żart???? Chyba nie pani Trzoda

ulkatozło

Natalia, wydaje mi się, że jesteś osobą z Audiofon, której nie podoba się napisana przeze mnie PRAWDZIWA historia i próbujesz ją zwyczajnie podważyć. Nie rób tego, ta firma sama siebie zniszczy i bez takich adwokatów jak ty. W firmie od dawien dawna wiadomo, co wyprawia rks ze świętokrzyskiego i chciałabym żeby wszyscy skrzywdzeni przez nią pracownicy napisali list zbiorowy do centrali firmy, choć w sumie skoro na tyle różnych sytuacji nie zareagowali, to list pewnie też by olali. Powtórzę jeszcze raz - pracownicy są poniżani, wykorzystywani, zastraszani i panuje mobbing.

Natalia

@Ulkotozło właśnie problem polega na tym, że takie domyślanie się często powoduje niepotrzebne plotki i wprowadza niepokój, a sytuacja w praktyce mogła wyglądać zupełnie inaczej. Jak rozumiem, Ty sam też nie wiesz, skąd wynikało takie zachowanie, a jedynie się domyślasz?

Ulkotozło

Natalia można się tylko domyślać, być może została wcześniej przez rks zastraszona albo bała się, że straci pracę? Wiesz dobrze, że w Audiofonie musisz podpisać lojalkę, a więc przez 2 lata nie możesz pracować w firmie o tej samej profesji. Pewien chłopak, który tam pracował udowodnił mobbing i lojalkę z nim rozwiazali. Chcesz się przekonać jak tam jest to idź tam pracować i zajrzyj tutaj wyrazić opinię.

Natalia

@Ulkatozło ale w zasadzie czego się bała? Skoro doszło już do konfrontacji, to sprawa ujrzała już światło dziennie. Czy powiedzenie pełnej prawdy mogło czymś grozić?

Ulkatozło

Napisałam jaki był finał - informacje doszły do kadr, matyjowie przyjechali, była konfrontacja z tą dziewczyną, która poronila i z rks. U. O. nie przyznała się do pastwienia się nad pracownikiem, do gróźb i ponizania, a zastraszona dziewczyna nie powiedziała całej prawdy, bo zwyczajnie bała się. Czy pracuje tam dalej - nie wiem, ale wątpię. Wobec rks nie zostały wyciągnięte konsekwencje, pracuje i gnebi ludzi dalej. A dziewczyny tylko czekają aż zajdą w ciążę i od razu idą na zwolnienie - odpocząć, mieć spokój i przede wszystkim nie narażać dziecka.

Natalia

@Ulkatozloto, w taki razie, ta sytuacja była w jakiś sposób wyjaśniania, była jakaś kontrola, która odkrywa nieprawidłowości? Jeśli opisujecie dane zdarzenie, warto również zamieścić jej finał - tak żeby poznać cały obraz i zachowanie firmy.

oooo

nie polecam pracy w tej firmie, miałam"przyjemność " przez miesiąc tam pracować.Sami w sobie ludzie w punktach fajni, kadry działają sprawnie ale RKS to jakaś porażka!!!! RKSi w tej firmie to ludzie z kosmosu, dolny śląsk -nie polecam, ciągle szukają ludzi i wszyscy nowi odchodzą, nikt nie chce tam pracować.RKS nawet nie potrafi zorganizować konkretnego szkolenia dla pracownika .

Ulkatozło

Rks wprowadza bardzo nerwowa atmosfere, podczas swojej wizyty potrafi tak ponizyc człowieka, ze albo masz ochotę albo się rozplakac albo odejść z pracy. I to nie jest na zasadzie - nie masz wyników to obrywasz, tylko Ula ma ochote Cię sprowadzić z samoocena do parteru i to robi, nawet jeśli się starasz i masz co miesiąc wyrobiony plan sprzedaży. Dochodzi do tego grozenie zwolnieniami, bo przecież na Twoje miejsce jest 10 innych osób... Poronienia były wynikiem ogromnego stresu, szefostwo nawet przyjechało, bo doszły ich słuchy o tym zdarzeniu. Ale oczywiście Ula nie miała sobie nic do zarzucenia, a biedna zastraszona dziewczyna się nie przyznała. I tak pracuje i męczy ludzi dalej a wielcy państwo matyja maja w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] losy ich pracowników, bo to tylko pionki, które mają przynosić zyski, i nie ważne jakim sposobem się to odbywa. Ważne żeby cyferki się zgadzaly. Myślicie, że dlaczego co chwila ktoś z pracy odchodzi? Odradzam pracę tam, szkoda nerwów.

Życzliwy nitce człowiek.
@Ulkatozło 14.08.2017 17:08

Pozdrawiam dziewczynę, która poroniła, osoba mi znana, oddana firmie - szkoda, że tak długo wytrzymała z kieleckim "kerownictwem" i wrocławskim szefowaniem.

Natalia

@Ulkatozło w jakim sensie "ma kilka poronień" na swoim koncie? TO bardzo duże oskarżenie, czy możesz opisać to dokładniej? Jak firma podchodzi do kobiet w ciąży, czy są im zapewnione odpowiednie warunki pracy? To dla wszystkich kobiet bardzo ważny aspekt.

Ulkatozło

Czy mówicie o pani U.O. ze świętokrzyskiego? Bo jest RKSem, przez którego pracownicy płaczą i się zwalniają, było kilka poronień, ale ma duże plecy w firmie - sukcesy oddziałów bierze zawsze na siebie i stąd pracuje tam dalej, a pracownicy milczą, bo boją się zwolnień, a przyjeżdża przecież raz na jakiś czas do każdego oddziału, więc 2-3x w tygodniu sra**ka i da się żyć ;)

Natalia

@zawiedziona jesteś pewna, ze w firmie występuje mobbing? Czy zgłaszałeś to kierownictwu?

XYZ
@Natalia 20.07.2017 06:49

O czym piszesz istoto - jakiemu kierownictwu? - tam szefowie mają cię w dupie, jak nie wyrobisz limitu to nazwą cię pasożytem. Żadnych problemów nie rozwiązują, chyba nawet nigdy nie rozwiązali chociaż sprzedają aparaty pokazują, jak mocno są głusi!

Roco

We Wrocławiu tak jak i w innych regionach jest beznadziejnie. Nie polecam pracy w Audiofonie. Bardzo słabe zarobki, atmosfera beznadziejna, nerwy, nowi pracownicy są gnębieni. Przy podpisywaniu umowy o pracę podpisujesz lojalkę, że po odejściu z firmy przez dwa lata nie możesz podjąć zatrudnienia w podobnej firmie z tej branży, ani założyć swojego biznesu. W żadnej innej firmie nie spotkałem się z tym. Ludzie omijajcie tą firmę !!! :(

Zostaw opinię o AUDIOFON - Gorzów Wielkopolski

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AUDIOFON