AUDIOFON Sp. z o.o. Sp. k.
2 251 6 1

Opinie o AUDIOFON Sp. z o.o. Sp. k.

Natalia

@Otototo @Ciekawa czy możecie przybliżyć kwestię umowy lojalnościowej? Co na czym konkretnie polega? Warto taką umowę podpisać? Jeśli byście przedstawili to zagadnienie szerzej, rozjaśniłoby to wielu osobom realia i byłoby cenne przy podejmowaniu decyzji czy wysłać do AUDIOFON swoje cv.

Jan
@Natalia 12.08.2018 14:48

Lojalki istnieją tylko w teorii. W praktyce zwalniają każdego z umowy już po miesiącu od rozstania z firmą.

Klientka

Szkoda ze po tylu latach sklep w Jędrzejowie jest tylko do 16. Musieliśmy się przenieść do konkurencji.

Klientka
@Klientka 31.08.2018 10:30

Powinno być czynne 7 dni w tygodniu cała dobę

Klientka
@Klientka 04.09.2018 20:19

I jeszcze byłoby zbyt krótko ????

Klientka
@Klientka 05.09.2018 12:53

I bez kolejek!

Wioleta

Witam,czy ktos moze mi powidziec gdzie moge zlozyc oficjalne zazalenie na pracownika?Nie do pomyslenia jest zachowanie jednej z pracownic, kiedy przyszlam na wizytę z mama podczas badan oraz rozmowy wszystko bylo okej kiedy natomiast musialam wyjsc i mama zostala sama z pania protetyk uslyszala teksty typu pani umiera,przez swoja gluchote niedługo opusci pani rodzine,dzieci,wnuki. Ze jesli nie kupi aparatów to moze odkladac na pogrzeb.mama po wizycie jest strasznie zalamana i ciagle placze. Wiec chcialabym wnies oficjalna skarge na ta pania czy moge prosic jakis namiar do osoby ktora odpowiada za praciwnikow

Ewa
@Wioleta 19.08.2018 14:11

To chyba jakieś triki szkoleniowe z akademii sukcesu :) - Proszę bardzo: Dyrekcja Audiofon, Ślęza, ul. Szyszkowa 4, 55-040 Kobierzyce.

AUDIOFON Sp. z o.o. Sp. k.
pracodawca
@Wioleta 19.08.2018 14:11

Szanowna Pani Wioleto! bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację. Dbanie o dobro naszych Pacjentów, ich komfort oraz zadowolenie z obsługi jest obowiązkiem każdego naszego Pracownika. Ze swojej strony jako firma dołożymy wszelkich starań, aby wyjaśnić powyższą sytuację. Rozumiemy Pani emocje, dlatego proszę na adres mailowy centrala@audiofon.com.pl opisać dokładnie całe zdarzenie, podać datę wizyty, godzinę i salon sprzedaży, w którym doszło do nieprzyjemnego incydentu. Te dane są nam potrzebne w celu dokładnego zbadania sytuacji i umożliwienia każdej ze stron złożenia wyjaśnień. Każda informacja zwrotna jest dla nas niezwykle cenna, gdyż tylko dzięki niej możemy na bieżąco doskonalić proces obsługi naszych Pacjentów. Pozdrawiamy Zespół Audiofon

Kate
@Ewa 20.08.2018 10:56

Coś jak ukazanie plusów i minusów aparatowania. To jest to czego nas uczycie. Jakie konsekwencje zatem?

Kasia

Co sądzicie o pracy w Toruniu ? Widzę,że pojawiła się oferta i nie wiem czy opłaca się aplikować ? O co chodzi ze stanowiskiem Asystenta protetyka słuchu i Asystenta sprzedaży ?

Otototo
@Kasia 14.04.2018 14:35

Ze robisz to co protetyk ale nie podpisujesz dokumentów,bo nie masz uprawnień i nie otrzymujesz premii albo jakies ochlapy

Ciekawa

Witam, mam pytanie odnośnie odszkodowania w związku z umową lojalnościowa. Czy są osoby, którym firma wypłacała takie odszkodowanie?? Trzeba pisać do kogoś w tej sprawie?? pozdrawiam

Otototo
@Ciekawa 02.08.2018 09:25

Tak,przez blisko rok

Marietta

Jak tam po zjezdzie w Toruniu? Cos sie zmienia? :)

zabawna Marietta
@Marietta 06.06.2018 08:45

hahaha

Sroliwood
@zabawna Marietta 07.06.2018 17:39

Tak rozłożyli czerwony dywan i czekają na gwiazdy sprzedające po 100 aparatów za 11.000.

Zniesmaczony
@Sroliwood 15.06.2018 16:32

Nic, RKSi na chwilę się uspokoili, teraz wracają do swoich nawyków i pomiataniem ludźmi

Natalia

@ja123 czy zdecydowałaś się wysłać do AUDIOFON swoje cv? Jeśli tak i zostałaś zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną, podziel się proszę z nami wrażeniem jakie odniosłaś. @Asystentt dziękuję, że podzieliłeś się z @ja123 oraz innymi użytkownikami forum swoją wiedzą odnośnie realiów pracy w AUDIOFON, niemniej jednak bardzo Cię proszę, abyś w swoich kolejnych wypowiedziach unikał używania słów powszechnie uważanych za nieeleganckie.

ja123

Dzień dobry, będę wdzięczna o opinie na temat pracy w Poznaniu na stanowisku asystenta protetyka słuchu. Bardzo dziękuję.

ja123
@ja123 09.07.2018 08:43

Dzień dobry, będę wdzięczna za opinie na temat pracy w Poznaniu na stanowisku asystenta protetyka słuchu. Serdecznie dziękuję.

Jaakto

Ktos moze cos powiedziec o pracy w Gliwicach?

Natalia

@Konrad tak, AUDIOFON potrzebuje ludzi do pracy. Na jednym z największych portali z ogłoszeniami znalazłam ofertę, że poszukują w województwie lubuskim Regionalnego Koordynatora Sprzedaży. Od kandydatów na to stanowisko wymagane jest posiadanie czynnego prawa jazdy kategorii B oraz wykształcenia wyższego. Czy zdecydujesz się wysłać tam swoje dokumenty aplikacyjne? A może interesuje Cię coś innego?

Konrad

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Yolo
@Konrad 03.06.2018 19:34

Potrzebuje

Autobiografia

Deszcz dziś pada, to naszło mnie na refleksję. Też tak uważacie, że zdecydowana większość tych stanowisk "kierowniczych" w audiofonie jest obstawiona przez takie nieco "uszkodzone" osoby? Odpowiedź mile widziana poprzez kliknięcie pomocna.

Bolo

Na forum każdy ma prawo pisać ale jak widać niektórzy chcieliby wszystkim kierować!!

Natalia

@Dość., bardzo Cię proszę, abyś wypowiadając się na forum nie obrażał innych osób. To niedozwolone. Jeśli masz coś do powiedzenia w sposób kulturalny na temat pracy w AUDIOFON - zachęcam. @Obiecanka, a czy Ty pracujesz w AUDIOFON? Jak oceniasz warunki oferowane przez tego pracodawcę? Czy polecacie aplikować do pracy w AUDIOFON w Gorzowie Wielkopolskim? W Internecie nie znalazłam aktualnych ofert pracy w tym miejscu, ale może ktoś z obecnych pracowników firmy wie coś na ten temat?

Tyle na dziś
@Natalia 13.05.2018 22:14

Natalia nie wcinaj się między wódkę a zakąskę, niedozwolone jest traktowanie pracowników jak śmieci. Piszą tu ci, którzy chcą, żeby zmienić ten (usunięte przez administratora) i podziękować za (usunięte przez administratora) jakie ich spotkało ze strony państwa m.

Hm

Czy ktoś moze powiedzieć cokolwiek o pracy jako asystent sprzedaży w Koszalinie?

anonim

(usunięte przez administratora)

Obiecanka

Jak sama podwyżki nie załatwisz to ci rks nie pomoże i tak będziesz słuchać obietnice...także jak poważne argumenty nie skutkują to trzeba użyć łez:)

Rosa

A co wam wiadomo na temat pracy w woj. warmińsko-mazurskim, podlaskim? czy wszędzie tak wygląda praca z tą firmą??

Kiko
@Rosa 23.01.2018 11:28

Musisz sam/a wyrobic sobie opinie. Zalezy jakie stanowisko. Na kazdym sie trzeba starac. Asystent lub pracownik biurowy to troche wiecej niz najnizsza krajowa na reke, a takze duza odpowiedzialnosc materialna za sprzet, aparaty. Trzeba uczciwie pracowac i starac się... To praca w sprzedazy- tu zawsze jestes tak dobry jak ostatni Twoj miesiac.

niestety
@Rosa 23.01.2018 11:28

Wszędzie, bo ryba psuje się od głowy.

Natalia

@anonymous, skoro pracujesz w AUDIOFON, to możesz napiszesz jakoś bardziej konkretnie, dlaczego jesteś zadowolona z pracy w tym miejscu? Czy warunki proponowane przez pracodawcę są dla Ciebie satysfakcjonujące? Planujesz pracować tu dłużej? @Pozdrawiam rozwiązuje rebus., nie używaj proszę nazwisk wskazujących na konkretne osoby trzecie, to niezgodne z naszym regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin ). Może zechciałbyś się podzielić swoją opinią na temat atmosfery panującej w firmie?

anonymous
@Natalia 18.03.2018 00:21

Normalne godziny pracy (wcześniej sklep w CH od 9-21 świątek,piątek i niedziela.) Jak ci ktoś zachorował to siedziałaś czasem trzy „dwunastki” pod rząd bo nie było możliwości, tak jak tu, awaryjnie zamknąć gabinetu w razie jakiejś choroby i braku zastępstwa. Żeby dostać 300 zł premii trzeba było sprzedać mnóstwo produktów bo prowizje tak niskie. Do tego umowa na 3 lata, potem rozwiązywali i zawiązywali na nowo żeby uniknąć umowy na nieokreślony. Tu dostałam po 10 mcach. Do tego żadnego problemu z wolnym, urlopem. Nie wiem jak gdzie indziej ale ja akurat na współpracę z RKS nie narzekam. Pomaga jak może, potrafi wqrwic ale rzadko ;) gadamy o wszystkim, choć wiem ze lepiej robić wszystko tak jak należy bo potrafi się zirytować wtedy i nie jest fajnie... ale w końcu od tego tez jest. Uważam ze warunki pracy są bardzo dobre, ale dużo osób tego nie docenia bo nie pracowali nigdzie indziej i nie znają realiów. Czy planuje dłużej zostać? Robię co moge żeby tak było :)

Audi

Zgadzam się. Kasę to mogą trzepac ewentualnie protetycy. A taki asystent wszystko robi a g...no z tego ma.

Audi500

Serio media coś z tym zrobią????

wdzięczni
@Audi500 03.04.2018 21:53

Media, nie wiele ale Urząd Skarbowy i NFZ bardziej.

Martyna

Czy firma potrzebuje specjalistów do pracy?

T.

Laryngolog z Mazowsza prosi o rozliczenie.

Kuźwa!
@T. 29.11.2017 09:54

Nie tylko z Mazowsza!!!

Lustrzanka

Witam. Zastanawiam sie nad zlozeniem cv w woj. Zachpom. Co myslicie na ten temat?? Nie pracowałam w tym zawodzie a potrzebuja na asystenta.

miki
@Lustrzanka 06.03.2018 13:20

nie polecam w tym regionie

Lustrzanka
@Lustrzanka 06.03.2018 13:20

Mozna widziec dlaczego?

Ja
@miki 06.03.2018 17:05

A ja polecam prace w tym regionie

audiofon
@Lustrzanka 06.03.2018 13:20

A w jakim mieście ?

Lustrzanka
@audiofon 05.04.2018 16:38

Była oferta w lobzie,ale po ptokach:)

Doradca
@Lustrzanka 14.04.2018 16:57

Można składać cv do Lobza .Polecam

Laryngolog

Firma beznadziejna do współpracy z lekarzami. Ja uprzejmie dziękuję.

felczer
@Laryngolog 12.01.2018 12:11

Nie pierwszy, nie ostatni.

bajka

Pracuje w Audiofonie od kilku lat... wczesniej pracowalam w dwoch innych firmach sprzedajacych ap. sł. i wiecie co... jestem calkiem zadowolona :) i NIE JESTEM PRACOWNIKIEM CENTRALI :) wiele razy firma pomogla mi i wsparla w trudnym okresie mojego zycia - tego osobistego ;) wyplata jest zawsze na czas, dodatkowe szkolenia w calosci pokrywane przez pracodawce - co malo kiedy sie zdarza... troche wiecej przychylnosci byli pracownicy ;)

Real
@bajka 06.04.2018 09:11

No właśnie bajka

bajka
@Real 08.04.2018 20:28

domyslam sie ze nalezysz do grona bylych pracownikow Realu... no tak... w sumie Reale tez juz nie funkcjonują heheh :D

Pan Tadeusz

Teraz będzie pytanie frustratów - kiedy mieliście ostatnią podwyżkę?

Pan Tadeusz
@Pan Tadeusz 05.12.2017 15:57

Rzecz jasna do frustratów, tych zachwyconych z dopiskiem co jaki czas takie WIELKIE wydarzenie ma miejsce?

Audi

Szczera prawda. Im niższy szczebel tym coraz gorzej. Ci co robią najwięcej (czyli pracują na zarobki tych wyżej) maja najmniej. Taki np asystent odwala w punkcie całą robotę (dzwoni, zaprasza, bada, przymierza, przekonuje, namawia) żeby potem protetyk przyszedł, podbił pieczątkę na NFZcie (nawet nie uzupełni wniosku, bo od tego ma asystenta)a potem zgarnia 3/4 premii. Faktycznie takie to fer że pracować się nie chce. A to przecież te szare żuczki na samym dole sprawiają że ta firma jeszcze istnieje. Jeżeli chodzi o protetyków to zależy gdzie się usadowili. Podejrzewam że Warszawa Wrocław lub inne duże miasto może (ale nie musi) być zadowolone z zarobków.

WOW WOW WOW!

Do wszystkich zniesmaczonych pracą w tej firmie: wiecie, że Geers od pewnego czasu odzyskuje swoich dawnych pracowników? Poszli po rozum do głowy- no ale lepiej późno niż wcale. A jakie warunki im oferują!! W życiu byście nie pomyśleli.. Nie straszna im nawet audiofońska umowa o zakazie konkurencji (swoją drogą nie do końca zgodnie z prawem sporządzona) :D Gorąco polecam przynajmniej się zorientować.. :-))))))

Asys
@WOW WOW WOW! 25.03.2018 20:25

Dlaczego niezgodnie z prawem sporzadzona? Co tam jest nie tak?

WellDone
@Asys 26.03.2018 09:16

Najlepiej spytaj PIPowca :) W wyznaczone dni udzielają bezpłatnych porad prawnych (również przez tel.) :)

Hahaha
@WOW WOW WOW! 25.03.2018 20:25

Geers? Haha z deszczu pod rynne! To dopiero patologiczna firma!

Czysty Zysk
@Hahaha 01.04.2018 09:47

Obydwie są jednakowo patologiczne.

Ja

Góra jest taka sama wiec przejscie pracownikow nie za wiele zmieniło. Manipulacja jak byla tak jest. (usunięte przez administratora) kila i mogila.

anonymous
@WOW WOW WOW! 25.03.2018 20:25

Rezygnowac z czegokolwiek na rzecz Geersa to strzelac sobie w kolano. Nawet w najgorszej firmie bedzie lepiej niz w wielkim G. Upadek totalny = powrot do Geersa. Nawet gdybym nie miala co jesc nie wrocilabym tam. Wolalabym ulice zamiatac!

Sprzedawaj, sprzedawaj.

Tak się składa, że lojalki są wypłacane przez jakiś czas, a potem obcinane jak miesięczne lojalki dla współpracujących laryngologów.

Nina

Po co A......... wprowadzasz ludzi niepotrzebnie w błąd...w momencie przejścia spółki tak jakby do innej spółki, mogli odejść wszyscy bez konsekwencji. Ty nie podpisałaś kolejnej lojalki albo podpisałaś ale z poprawkami, czego nie zaakceptowała druga strona i tak na prawdę lojalka rozwiązała ci się już wtedy tylko o tym nie wiedziałaś. Natomiast wszyscy Ci którzy na nowo podpisali umowę lojalnościową muszą liczyć z konsekwencjami. A........ wiedziałaś że chcesz odejść do innej branży trzeba było podpisać lojalkę bez twoich poprawek to teraz miałabyś parę groszy

podsądny

Pani Agnieszko nie znam Pani, ale jest Pani najdzielniejszą kobietą w historii firmy audiofon, zaryzykuję stwierdzenie, że odważniejszej nie będzie nigdy. Reszta siedzi cicho z podkulonym ogonem (poza tymi występującymi na Go worku, którzy starają się rozciągnąć powieki i nalać wody do zaropiałych oczu pozostałych niewolników). Oczywiście istnieje inna strona odpowiedzi pana WM do tych, którzy mają problem z zakazem konkurencji, oni mają odpowiadać jeszcze za firmę audiofon sp. j, która przeszła w sp. z o.o. SKA, a tak naprawdę teraz jest i pewnie będzie jeszcze ze 2 lata spółką komandytową :)Obawiamy się, że wkrótce zabranie wszystkich form spółek w prawie polskim przez jakie audiofon mógłby się jeszcze przepoczwarzyć. Przy czym SKA nadal figuruje w rejestrze sądowym jako działająca firma, czyli właściwie jeśli chodzi o podatki to SKA nie żyje, ale jeśli chodzi o ściganie kogoś, kto z SKA podpisał lojalkę, to jak najbardziej tak. Odsyłam biegłych do rejestrów sądowych, wtedy będzie można się przekonać kto bardziej kombinuje - pracownicy czy pracodawca? Dziękuję Pani za wiatr orzeźwienia dla tych, którzy chętnie pozostawiliby tą firmę w głębokim poważaniu i poszli do sporo lepszej konkurencji. I trochę zachęcam niech pozostały lud zwłaszcza z dyplomem protetyka słuchu się bujnie, wstanie z kolan i szuka drogi ku normalności. Jeszcze jedno; jak przyjdzie do was jakichś RKS z szalonymi pomysłami, to przypominam Wam - to nie jest dyrektor nad dyrektory tylko zwykły przedstawiciel firmy, taki sam jak przedstawiciel coca coli, czy proszku do prania - i jak się będzie za dużo mądrzył, otwórzcie mu drzwi, dajcie kopa w (usunięte przez administratora) i niech wam łatwi sprzedaż, bo od tego jest i z tego jest rozliczany i jeszcze z Was ma po dychu od aparatu. Wstań zastraszony ludzie audiofonu i zrób jak wam powiedział Hołownia, któremu tak długo biliście brawo.

A...
@Nina 05.04.2018 12:47

Zachęcam cię więc do szczerej rozmowy z prawnikami PIPu- uwierz, że ani oni, ani żadna powazana kancelaria prawna, która zna się na swoim fachu, nie potwierdzi tego, co napisałaś ani tym bardziej tego, co firma od pewnego czasu próbuje wmówić pracownikom najniższego szczebla i tym samym ich zastraszyć.. Nie potwierdzi tego nawet dr hab.Google ;) Za, jak to słusznie nazwalas, groszami z Audiofonu płakać nie będę, bo nie ma, za czym... A jeśli koniecznie chciałaś podstępnie się dowiedzieć, gdzie pracuję, to trzeba było po prostu mnie spytać- od razu bym powiedziała, że wszędzie jest lepiej niz tu... Pozdrawiam wszystkich zastraszonych z własnej działalności :D (obok Marioli, Eli i innych odważnych) P.S. Wierzcie mi- strach ma tylko WIELKIE oczy (wiem z autopsji) ;)

Wow wow wow
@anonymous 05.04.2018 09:56

To idz ulice zamiatac- tacy też potrzebni ;)

Nina
@A... 05.04.2018 13:48

Wiem że wszędzie jest lepiej bo już nie pracuję w Audiofonie:))) nie interesuje mnie gdzie pracujesz. Każdy jest dorosły i wie co robi.

Dział HR Audiofon

Szanowna Pani „Żal mi Was”, Wygląda na to, że niestety ma Pani problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Wysłała Pani do Zarządu maila z wezwaniem do zapłaty odszkodowania z tytułu umowy o zakazie konkurencji, który Panią nie obowiązuje... O tym mowa jest w otrzymanej odpowiedzi, którą Pani tu wkleiła, nota bene bez zrozumienia i bez zgody autora. Dla przypomnienia – od marca 2018 roku nie jest już Pani pracownikiem naszej firmy. Pani umowa o pracę została rozwiązana na mocy porozumienia stron. Rok wcześniej, w dniu 31.03.2017 w związku z reorganizacją, zakład pracy w którym była Pani zatrudniona, przeszedł na inną spółkę – Audiofon Sp. z o.o. Sp.K. W styczniu 2017 do wszystkich pracowników, w tym do Pani, zostało skierowane zawiadomienie pracownika o przejściu zakładu pracy na nowego pracodawcę. Pismo to odebrała Pani w dniu 17.02.2017 roku, i pokwitowała to Pani swoim podpisem. Nowy pracodawca przejął wszelkie prawa i obowiązki wynikające ze stosunku pracy (m.in. dotyczące wynagrodzeń, ciągłości zatrudnienia oraz pozostałe świadczenia na rzecz pracownika) poza umową o zachowaniu poufności i zakazie konkurencji. Taka umowa po prostu nie „przechodzi automatycznie” na nowego pracodawcę - co wynika z przepisów prawa i przetoczonych orzeczeń sądowych. W związku tym, Pani i wszyscy pracownicy naszej firmy, otrzymali wówczas możliwość podpisania trójstronnego porozumienia o przejściu praw i obowiązków wynikających z umowy o zachowaniu poufności i zakazie konkurencji na nowego pracodawcę. Jednak mimo naszej prośby, tego porozumienia Pani nie podpisała – chyba jako jedyny pracownik Audiofonu spośród ponad 450 osób. Nie podpisanie trójstronnego porozumienia jest jednoznaczne z tym, iż zakaz konkurencji nie obowiązuje i nie jesteśmy zobowiązani do wypłaty wynagrodzenia z tytułu ww. umowy. Proszę przeczytać jeszcze raz pismo, które Pani otrzymała. Zgodnie z nim skutkiem niepodpisania przez Panią porozumienia trójstronnego jest nieobowiązywanie w stosunku do Pani umowy o zakazie konkurencji. Dotyczy to jednak tylko i wyłącznie Pani osoby. Bardzo prosimy nie rozpowszechniać nieprawdziwych informacji. Gdyby miała Pani w związku z tym dodatkowe pytania, zapraszamy do bezpośredniego kontaktu. Z pozdrowieniami Dział HR Audiofon

PracowNick

żal to mi Ciebie... Nie podpisałaś porozum. o przeniesieniu lojalki - to co się dziwisz, że ci będą płacić odszkodowania. trzeba było podpisać, jak wszystkich prosili. Inni podpisali i jest ok. A Audiofon nie jest taki zły. Wcześniej pracowałam w G. - teraz mam bez porównania lepiej. Wszystko zależy na jakiego RKSa się trafi. Ja miałam szczęście i jestem ogólnie zadowolona.

Mc Donalds
@PracowNick 05.04.2018 14:38

Patrz następna z centrali zadowolona, wszystkie naraz napiszcie, o szczęście niepojęte.

Karola
@A... 05.04.2018 13:48

Płakać nie będę bo nie ma za czym....ale maila wysłałaś:)))

PracowNick
@Mc Donalds 05.04.2018 14:54

Nie z centrali, a z terenu. Zwykła protetyk :) Ale najłatwiej napisać, że każdy pozytywny głos na tym forum jest napisany z centrali, a najlepiej to przez sam zarząd. A ja myślę, że właśnie głosy krytyczne to paru frustratów i zwolnionych pracowników. Bo w firmie nastroje są zupełnie inne. Ale nie martw się Mc Donaldsie - depresję się leczy!

d :)
@PracowNick 05.04.2018 15:18

sretyk

Ileż można
@PracowNick 05.04.2018 15:18

Zgadzam się z Tobą , skoro kazdy ma prawo wyrazić oponie to dlaczego te pozytywne są tak napiętnowane? Od razu skaczą do gardła poj....u jedne. Firma robi dla Was barany wiele a wcale nie musi!!!!!docencie w końcu cokolwiek a nie tylko krytykujecie!

Go work
@Ileż można 05.04.2018 17:57

Owszem robi wiele a wcale nie musi- ciekawe co takiego, bo jak do tej pory to nic pozytywnego.

Go work

Szoping - nic dodać nic ująć ;)

pRoTeTyCzKa
@WOW WOW WOW! 25.03.2018 20:25

To niesamowite, jak pojedyncze niezadowolone osoby mogą całą dyskusję sprowadzić do poziomu absurdu!! Czytać się odechciewa waszego głupiego hejtu! Każda pozytywna opinia jest od razu piętnowana - że to głos z centrali, że pokorne cielę, że ktoś się podlizuje. Co za obrzydliwe oczernianie! Myślę, że jest dokładnie odwrotnie. Zadowolonych jest 90% ludzi w firmie, a pojedyncze osoby albo wręcz byli pracownicy wylewają tu swoje żale i frustracje. Stale osoby, różne nicki, ale ten sam styl pisania i pewno te same adresy IP :/ Taki np. nick "podsądny" sporo mówi... Czy to przypadkiem nie nasz były kolega - pozwany o odszkodowanie za złamanie zakazu konkurencji - próbuje się mścić? A prawda jest taka, że większość z nas pracowała w różnych firmach protetycznych i pod względem stosunku do pracowników, Audiofon bije konkurencje na głowę. Firma nie jest organizacją charytatywną, trzeba pracować (niektórzy nie lubią), zasuwać i zarabiać. Ale wszystko jest fair, jasne zasady i warunki pracy przestrzegane, pieniądze adekwatne do pracy, premie niezłe (pod warunkiem, że się zasuwa!), wypłata zawsze na czas jak w zegarku, podatki i ZUS zapłacone, zero przekrętów, a oprócz tego naprawdę fajne relacje z ludźmi i niezłe imprezy wyjazdowe. Poza tym, jak już ktoś napisał, można liczyć na pomoc w trudnych sytuacjach. Znam osobiście kilka przykładów, że firma naprawdę mocno poszła ludziom na rękę. Każdy przyzna, że jeśli pracownicy są w porządku wobec firmy, to firma jest wobec nich w 100% w porządku. Tyle, że jak komuś się nie chce pracować, tylko kombinuje, próbuje oszukiwać albo jest absolutnym nierobem, to wobec takich zawodników firma się robi mniej przyjemna. I to jest cała prawda, która niektórych uwiera.

Xxxxxx
@pRoTeTyCzKa 06.04.2018 18:57

A ty myślisz, że to, że wypłaty na czas wynagrodzeń dla pracowników za wykonaną już pracę i opłacenie obowiązkowych składek ZUS-owskich to jakaś wielka łaska spływająca z rąk pracodawcy??? To jego zakichany obowiązek!! Łaskę to pracownik może mu wyświadczyć, zostając np.po godzinach w robocie, żeby obsłużyć do końca klienta- zamiast być w tym.czasie z rodziną i dziećmi w domu. A opiekę medyczną i gów...ne karty multisport teraz każda wieksza firma oferuje, a nawet i małe firmy. Konkurencje oferują nawet znacznie więcej już dzisiaj i mają dużo lepiej rozwinięty fundusz socjalny. Więc o czym ty mówisz? Buahahaha !!!

Ha. ha. ha
@Dział HR Audiofon 05.04.2018 14:18

Dla wyjaśnienia czytającym: trójstronne porozumienie PODPISAŁAM. Poczynilam w nim oczywiście własne adnotacje- w końcu miało to być "porozumienie", a nie przypominam sobie, by ktokolwiek pytał mnie o zdanie w tej kwestii, więc zdanie to wyraziłam w formie własnych adnotacji. A skoro, jak twierdzi teraz firma, było to jedynie oferta do rozważenia dla pracowników (=miałam prawo wyrazić swoje zdanie i/lub zaproponować swoją ofertę), to po co nasyłali na mnie swojego prawnika, który bardzo prawniczym językiem usiłował mi wyperswadowac to moje rozwiązanie i wmawial bzdury, ze to i tak działa (mimo moich adnotacji), a przy założeniu, że nie- jest jak przejście do konkurencji i mogą mnie ukarać, zgodnie z umową o zakazie?? Zapewne było to z tej wielkiej troski o pracownika najniższego szczebla- żeby nie został kiedyś bez wypłaconego odszkodowania... ;););)

HR2

Super, to jest myśl. Wdrażajcie czym prędzej, zabierzcie nawet te 500.

Pff
@pRoTeTyCzKa 06.04.2018 18:57

I gdzie te twoje 90% zadowolonych, imprezy wyjazdowe? I co udajecie, że się cudownie bawicie??? Gratulacje, wygrała pani naklejkę z logo audiofonu wow!

tor

Przykre że większość opinii mająca kluczowe znaczenie dla obecnych i nowych pracowników audiofonu została usunięta. Za porozumieniem stron????

Akurat!

A ja mam w dokumentach pismo przewodnie z informacją, ze "Porozumienie..." ma charakter porządkujący dokumentację kadrową, a nie że jest możliwością wyboru dla pracowników.. Co niektórzy nawet dzwonili w tej sprawie do tzw.Dzialu HR zeby o to dopytać i usłyszeli, że jak nie podpiszą, to nie będą też mieli ani opieki medycznej, ani żadnych innych przywilejów- czyli tzw.szantaż wymuszajacy podpisy :)

Nowy pracownik

Szczerze mówiąc z małymi obawami, ale postanowiłam zaaplikować do Audiofonu. Dziś po kilku miesiącach pracy stwierdzam, ze jest naprawdę dobrze. Ok, może jest kilka rzeczy denerwujących, ale bez przesady. W poprzednich moich pracach nawet bym nie uznała tego za coś denerwującego. Problem leży chyba w czym innym...ze tu pracują prawie same panie, a my z natury lubimy pomarudzic i plotkować...wiec naprawdę wszystkie te negatywne opinie lubię sobie poczytać do poduszki z przymrużeniem oka bo jak na razie nic się złego nie dzieje. Jest mi bardzo dobrze w Audiofonie.

Audi
@Nowy pracownik 26.11.2017 20:44

Ja na początku byłam zachwycona. Nie mogłam uwierzyć że tak zaj...stą pracę znalazłam. Jednak to tylko pozory. Im dłużej się pracuje tym coraz gorzej. Jak to się mówi nie oceniaj książki po okładce. Zobaczymy tak po roku półtora czy dalej będziesz taka zadowolona.

blebleble
@Nowy pracownik 26.11.2017 20:44

ble ble bleble ble ble, idź poliż (usunięte przez administratora) go!, ...pęczek drutu

Ciekawy

Czy był ktoś z Was w sytuacji, że pracodawca płacił za szkołę.. ale niestety interes nie szedł u zamknęli twój gabinet, co wtedy z pracownikiem? Co z umową, że pracodawca płaci za szkołę? Jest jakaś kara? Konsekwencje dla pracownika?

Pech
@Ciekawy 08.03.2018 15:31

I wtedy jesteś prawie wolnym człowiekiem, prawie, bo jeszcze czeka ciebie sąd ostateczny za lojalkę. Tego ci nie odpuszczą, będą gonić jak za suką do Berlina.

Ciekawy
@Pech 08.03.2018 15:43

Rozumiem, że 5 lat pracy w zupełnie innej branży? Bo inaczej, lepiej nie myśleć nawet o tym... jeszcze tylko jedno pytanie. Rozumiem, że jeśli zmienie fach to kary żadnej nie ma? Z góry.dzięki !

Wszystko wiedząca
@Ciekawy 08.03.2018 15:57

Czekają Cię 2 lata w innej branży :)

Yolo
@Wszystko wiedząca 08.03.2018 23:28

Podpisujesz odrębna umowę na kształcenie się. Tam jest opisane co i jak gdy zakończy się współpraca.

zniesmaczona
@Pech 08.03.2018 15:43

lojalkę też nie wypłacają w terminie

PituPitu

Jak to szefowie tej firmy uparcie powtarzają na każdym zjeździe firmowym- "My nie jesteśmy żadną korporacją. Jesteśmy firmą rodzinną..." . A z rodziną- wiadomo- najlepiej wychodzi się na zdjęciach... Wszystkim, którzy chcą się przekreślić zawodowo i poczuć smak Triticco, Oropramu itp. na każdym śniadaniu i każdej kolacji, doradzam- zatrudnijcie się w Audiofonie ;))) :-)

Eleonora

Dobrze powiedziane :) tam ludzie przychodzą i odchodzą, bo "rodzinna" atmosfera ich wykańcza. Szkoda czasu i nerwów. Firm dużo lepszych zajmujących się sprzedażą aparatów jest wiele. Audiofon już się kończy...

PituPitu
@Eleonora 30.10.2017 20:34

Dokładnie- jest to początek, a może nawet środek końca tej firmy. Dni tu już są policzone. A najlepszym tego dowodem jest fakt, że wszyscy najlepsi pracownicy- protetycy z niemałym doświadczeniem i wysoko wykształceni- już dawno opuścili ten "rodzinny zakątek".. Dotyczy to nawet samych pracowników centrali- oni chyba najszybciej się pokatnie dowiedzieli, że trzeba stąd wiać jak najszybciej.. Toteż zwiali. Zostali sami ślepcy i nowo zatrudniani naiwniacy, którym tęskno do "domu rodzinnego"...

Odcięty ze zdjęcia
@PituPitu 27.10.2017 11:35

Niebawem zjazd w Toruniu rodzinnej firmy, tam też króluje firma z wyrazem "Rodzina.....". Nie wątpię, obydwie rodziny mają ze sobą dużo wspólnego.

Zostaw opinię o AUDIOFON Sp. z o.o. Sp. k. - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AUDIOFON Sp. z o.o. Sp. k.