Audiofon Matyja

• Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie
Kielce - Audiofon Wojciech Matyja
Wrocław - Audiofon W. Matyja sp.j.

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Audiofon Matyja sp.k.

Opinie o Audiofon Matyja Wrocław

Nie przegap nowości o Audiofon Matyja sp.k.!

Stone

15.11.2022 09:07

Pracowałam w firmie 12 lat. Na końcu swojej pracy nie wyrabiałam chorądalnych limitów, sama w punkcie, nie miałam nikogo do pomocy, choć w tym punkcie zawsze pracowały dwie osoby i te limity były na dwóch. Improwizacja pseudo kierowniczków, którzy mydlą oczy górze, że pracują. Góra albo udaje, że tego nie widzi albo rzeczywiście jest tak zaślepiona co dzieje się w regionie podlaskim. Przy rozwiązaniu umowy o pracę, zostało poważnie złamane prawo, podsunięte podstępem dokumenty do podpisania. Sprawa skierowana do sądu, oczywiście moja wygrana. Także jak jest dobrze i zawalasz ponad swój czas ponad normy godzinowe jest ok. Jak tylko nie robisz limitów i targetów jesteś już nikim, traktują Cię jak zero, zero szacunku, traktowanie przedmiotowe i za jakiś czas...papiery pod nos i żegnaj. Szkoda, że wielu ludzi nie wypowiada się na forum, nie opowiada o swojej historii w Audiofon. Ciekawą książkę można by było napisać. Na koniec jak ktoś jest za dużym zagrożeniem dla firmy dają lojalkę na 2 Lata i związują Ci ręcę w branży. Tak jak potraktowano mnie, moich znajomych z innych punktów, świadczy o firmie, kiedyś pracowało się tam super, teraz to żal na to patrzeć. Czekam aż los im odpłaci za krzywdy wyrządzone pracownikom.

21.02.2023 17:47

To po prostu następnym razem czytaj co podpisujesz. PS: tam tez jest napisane, ze po ustaniu stosunku pracy przez cały okres zakazu konkurencji otrzymujesz 25% średniego wynagrodzenia . Oczywiście … zapomniałeś wspomnieć.,
    Kasia J.

02.03.2023 17:36

Jak to jest z tą lojalką? Czy firma rzeczywiście weryfikuje czy pracownik przypadkiem nie pracuje dla konkurencji? W jaki sposób?

25.02.2023 08:28

Pracuje w tej firmie juz kilka lat.Firma bardzo dobrze płaci szczególnie premie są wysokie.Jeśli wyrabia się 120 % to zarabia się więcej niż osoby na kierowniczym stanowisku.Przez kilka lat firma bardzo się zmieniła,więcej oczekują od pracownika ale też wynagradzają wysoko za pracę.
    patB

26.01.2023 10:12

Firma jak firma. Czasem jest lepiej, a czasem gorzej. Ostatnio jest jednak gorzej - oby tylko "górę" zainteresowało dlaczego jest gorzej. Szukać nie muszą daleko. Wystarczy spojrzeć w kierunku ostatniej zmiany personalnej.
    Była

10.02.2023 15:01

Czy sytuacja się poprawiła czy wciąż tak samo jak bylo w styczniu?
    patB

13.02.2023 00:32

Nie, nie jest lepiej. Chyba już nie warto się łudzić, że będzie lepiej.

18.11.2021 13:31

Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie, jeśli już chcecie spełniać się w tym zawodzie, macie do wyboru wiele innych firm. Niestety firma ta nie docenia swoich pracowników, nie zależy im na nich, są nastawieni tylko na zysk. Nieważne czy jesteś protetykiem z doświadczeniem czy asystentem z ulicy, którego dopiero szkolą, robicie tyle samo, zarabiacie tyle samo. W tej firmie zaczęłam pracę będąc po wyższej szkole protetycznej, po kilku latach pracy i osiągnięciu wyróżnienia w ocenie rocznej mojego miasta poprosiłam o podwyżkę, ponieważ w dalszym ciągu zarabiałam tam tyle co asystent, w którego a propos firma dodatkowo wkładała pieniądze na szkolenie. Po dwukrotnych prośbach o podwyżkę dostałam dwukrotną odmowę z odpowiedzią, że jeśli przez następny rok będzie jeszcze lepszy, to dopiero to rozpatrzą.. Niestety nie miałam innego wyjścia musiałam się zwolnić, nie mogłam dać sobą pomiatać. Kolejna sprawa to umowa lojalnościowa, wiem że tego typu firmy wymagają umów lojalnościowych, ale bądźmy ludźmi, ta firma grosza na moje kształcenie nie wydała, od kiedy zaczęłam tam pracę wzrosła sprzedaż, wzrosły limity, jedyne co nie wzrosło to pensja pracownika. Ani widu, ani słychu o podwyżce. To nie jest fair i w takim przypadku, firma powinna odstąpić od umowy lojalnościowej, skoro nie stać jej na zatrzymanie pracownika dając mu marną podwyżkę, a stać ich na wypłacanie pieniędzy w związku w umową o zakazie konkurencji, to coś tu jest dla mnie niezrozumiałe. Po prostu nieludzkie podejście firmy do pracowników, ciekawa jestem czy szefowie wiedzą co się dzieje w punktach, co regionalni wyprawiają, bo to jest dla mnie aż dziwne. Cały czas walczę o moje odstąpienie z umowy o zakazie konkurencji, pisałam pismo, wszystko na marne. Wiem że dużo osób odchodzi z Audiofonu, wystarczy spojrzeć ile ofert pracy (pracuj.pl) ma Audiofon, a ile np. Geers czy Słuchmed, to daje do myślenia :) Pozdrawiam
    Agata

23.11.2022 20:37

czyli jak nie zwolniki to ci płacą>
    Ffff

23.01.2023 19:57

U mnie byli odwrotnie, byłam zatrudniona jako asystent protetyka i po tygodniu wdrożenia do pracy musiałam sama prowadzić gabinet i współpracować z lekarzami. Bez szkoły robiłam badania i protezowalam ludzi, poszłam w trakcie pracy do szkoły wszystko za własne środki a dojezdzalam po 120 km w jedną stronę. Dla firmy liczyły się tylko sprzedaż aparatów i akcesoriów. Nie liczył się pacjent, trzeba było wydzwaniac do ludzi i namawiać a potem się tłumaczyć dlaczego ktoś nie kupił aparatu. Wspaniały zawód ale jeśli chodzi o pracę w placówkach gdzie liczy się pomoc pacjentom a nie tylko cele sprzedażowe.
    Natalia

12.08.2018 14:48

@Otototo @Ciekawa czy możecie przybliżyć kwestię umowy lojalnościowej? Co na czym konkretnie polega? Warto taką umowę podpisać? Jeśli byście przedstawili to zagadnienie szerzej, rozjaśniłoby to wielu osobom realia i byłoby cenne przy podejmowaniu decyzji czy wysłać do AUDIOFON swoje cv.
    Agata

08.11.2022 10:46

A co przez te kilka miesięcy płacili ci regularnie?
    były

13.01.2023 20:44

Bzdura mnie trzymają już ponad rok
    Zszokowany

29.04.2022 07:01

Po rozmowie rekrutacyjnej jestem wręcz zadziwiony.Firma z daleka to jakaś kpina, naciąganie starszych ludzi.Dziwią mnie osoby które decydują się tu pracować.
    Mmmmmmm

14.12.2022 19:51

Bzdury, jak człowieku nie masz pojęcia o aparatach słuchowych to nie udawaj mądrego, bo aż żal czytać takie wymysły wyssane z palca.
    Klient

18.12.2022 15:30

A co chcesz spotkać sie i zobaczyć czy mam aparaty czy może wynik badania. A moze chcesz posłuchać nagrań jak pracownik odmawia napraw a po 4 spotkaniach mówi o wydanych poleceniach przez kierownika ze ma nie pomagać w naprawianiu aparatu ale nie moze już dluzej znieść takich poleceń i wyśle ten aparat nie dając mi gwarancji jak zachowa sie serwis . A może chcesz przeczytać list wysłany przez dyrektor Sztucka (gdzie pisze ze ta odmowa to były standardy firmy ). Najśmieszniejsze ze aparat serwis naprawił i była tylko słuchawka i działa parę miesięcy i ok. Ale postepowanie firmy to karygodne a jeszcze bardziej pracownika który tu podważa klienta.
    Ewa

11.01.2022 16:36

Aplikowalam do Was czy te premie sa takie jak obiecuja, ze obrot brutto a premia netto na reke ?
    Wesoły nick

28.11.2022 16:08

Tak
    Pyt

07.12.2022 20:15

Nie można tak tego szacować. To zależy od wielu czynników, głównie od potencjału.
    Honorata

22.05.2021 14:12

oddział w Radziejowie. Przemiła obsługa. Bardzo fajna Pani. Grzeczna i komunikatywna. Jestem bardzo zadowolona z badania słuchu. Polecam wszystkim, którzy chcą się profesjonalnie przebadać.
    Pomyłka

28.11.2022 16:09

To jest forum dla pracowników - opinie klientów są na Google.

04.10.2022 16:33

Braliście udział w procesie rekrutacji na stanowisko Przedstawiciel medyczny w AUDIOFON Sp. z o.o. Sp. k.? Napiszcie, co sądzicie o rozmowie kwalifikacyjnej/ jak przebiegała rozmowa kwalifikacyjna. Wasza opinia może okazać się pomocna dla innych użytkowników.
    Anka

12.11.2022 07:35

Zgadzam się
    Stohgds

19.11.2022 20:14

A można nie podpisać lojalki? No właśnie. To po co gadasz takie (usunięte przez administratora) co jesteś jednym z rks? Żenada, że ludzie są tak zaślepieni, tylko rks i mogą tak bronić firmy, bo mają ciepłe posadki, robią co chcą, jest im wspaniale, bo szefostwo jest zaślepione i nie słucha ludzi pracujących w punktach tylko tych pseudo kierowniczków po biedronkach.
    Olga

17.11.2022 00:07

Hej, czy mogłabym wiedzieć ile firma proponuje wynagrodzenia netto, jako pracownik biurowy- audiometrysta? Bez prowizji
    Stone

19.11.2022 20:05

Najniższą krajową, tak jak większość. Oczywiście wciskają Ci kit, że zarobisz kokosy, wystarczy tylko chcieć ????
    DOBRY NICK

04.12.2019 15:33

Firma arogancka. Nie daje informacji dot. rezultatu spotkania rekrutacyjnego. Muszą się jeszcze nauczyć szacunku do potencjalnego pracownika i pamiętać, że pycha i duma zawsze kroczy przed upadkiem. Jak dla mnie to przerost formy nad treścią. Brak informacji zwrotnej wskazuje na to, że brak jej podstawowych zachowań biznesowych. (usunięte przez administratora)
    detektyw

10.01.2022 14:35

Do jakiego regionu aplikowałaś Gienia?
    Kiki

10.11.2022 21:07

Witam. Ja otrzymałam odpowiedź o rozpatrzeniu kandydatury SMSem.
    Alicja

31.10.2022 12:46

Witam. Jak wygląda praca przedstawiciela medycznego? Jaki samochód, jaka podstawa, ilość wizyt? Czy ciężko zrobić cele?
    Aleksandra

25.08.2022 17:38

Firma niepoważna - kierownictwo zaprasza na dzień próbny za który nie płaci, po czym stwierdza, że jednak zawiesza rekrutację i nie planuje nikogo zatrudniać. Szkoda czasu.
    Lolek

26.09.2022 20:29

Nie polecam,te podstawy są głodowe. firma generuje rok w rok coraz większe zyski,ale na pytania o podwyżkę wykręcają się.
    Niemalkontentna

20.10.2022 09:06

To nie praca przy liczeniu, czy układaniu towaru, na dniu próbnym kandydat nie pracuje. Tego dnia przychodzi, żeby zobaczyć, jak My pracujemy, czym się zajmujemy. Nie, darmowych jednodniowym pracowników Audiofon nie szuka. Może trzeba poczekać na wypłatę, a może ktoś jeszcze formularza dnia próbnego nie zgłosił. Cierpliwości!

Oferty pracy - Audiofon Matyja sp.k.

Osoba na Stanowisko Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Pacjenta

Osoba na stanowisko Specjalista ds. Wsparcia Pacjenta

Wrocław

Doświadczony

26.08.2022 08:48

Dlaczego jest tak,że nowy pracownik bez doświadczenia. ŻADNEGO ! Dostaje więcej,niż protetyk z doświadczeniem i dyplomem? to jest skandal. Przy rozmowie o podwyżkę słyszy się tylko,że nie ma na nic pieniędzy. Jednak na pensję dla nowych te pieniądze są? Nie ma co się dziwić,że rotacja pracowników jest tutaj ogromna.

04.05.2022 14:22

Czy w AUDIOFON Sp. z o.o. Sp. k. poza podstawowym wynagrodzeniem obowiązują jeszcze jakieś świadczenia dodatkowe?
    były pracownik

17.06.2022 08:58

premia ? oczywiście. Pod warunkiem, że protetyk dopuści cię do sprzedaży. U mnie było tak że brał wszystko na sibie. Wiadomo, trzeba by było premią się podzielić. żałosne to było
    Noname

10.08.2022 11:03

Nie ma szans na 3k podstawy, jest dużo mniej
    ciekawa

06.08.2022 22:34

Czy ktoś ma jakieś opinie na temat pracy w Poznaniu lub Środzie Wielkopolskiej? Jak współpracuje się z kierownikiem? Czy wypłata ok. 4000zł na początek jest osiągalna?

16.06.2022 08:09

Jestem w trakcie szkoły protetycznej i zastanawiam się nad aplikacja na asystenta. Jak wygląda praca na Śląsku (Katowice, Bytom, Ruda Śląska). Jak atmosfera w oddziałach i z RKS?

22.05.2022 21:51

Pracowałam tam 8 miesięcy nie będąc protetykiem robiłam to co on. Chore.podstawa niska,! Zaczynam u konkurencji ,dają wyższa podstawę o 300 złoty, premie tak jak tu za wyniki. Mam nadzieję że będzie lepiej niż w tym (usunięte przez administratora) gry pozorów i matactwa. Powodzenia
    Poziomka

23.05.2022 10:24

Normalnie,to norma,że astystent robi to samo co protetyk,a jakby było mało,to odpala mu procent ze sprzedaży,chociaż ten protetyk nawet nie jest na punkcie : )
    Aldoni

29.05.2022 08:11

Nie wszędzie tak jest. U nas każdy pracuje na siebie i nie odpala protetykowi żadnej kasy. Ty sprzedajesz - Twoja kasa. Przecież u tak dorzucasz się rym do obrotu, a od tego zależy czy i jaka będzie premia.

16.02.2022 22:31

Spóźnione pensje.... Kpina... Ludzie też mają swoje zobowiązania!!!!!!!

22.03.2022 12:30

Wypłaty zawsze były na czas. Jednorazowe opóźnienie i problemy z wyliczeniem było związane z tym, że u nas pensja była płacona "z góry", do 10 dnia miesiąca. Jak w budżetówce, która też miała opóźnienia z tym związane. Czyli za styczeń do 10 stycznia, za luty do 10 lutego itd. 10 dni kalendarzowych na obliczenie pensji po zmianach Nowego Ładu metodą porównawczą, czyli podwójnie, dla kilkuset osób było nierealne. Teraz jest bezpieczny margines, bo aby sytuacja się nie powtarzała został zmieniony dzień wypłaty na koniec miesiąca. Porównujcie 1:1, a nie z firmami, które miały płacone zawsze na koniec miesiąca lub do 10 kolejnego miesiąca.
    Bella

22.03.2022 18:33

Dokładnie tak. Sytuacja jednorazowa.
    Nie kasujcie znowu wypowiedzi

09.03.2022 22:16

Jak pracuje się na stanowisku obsługi klienta? Czy w punkcie jest protetyk i os od obsługi klienta? Jaka jest atmosfera?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Audiofon Matyja?

Ona28

03.03.2022 15:23

Witam, Czy w salonach audiofon kazdy osobiscie jest rozliczany z wyników? Czy wszyscy pracuja razem na sukces salonu i premie?

16.02.2022 22:32

Spóźnione pensje... Kpina..

09.02.2022 15:52

Audiofon Zgierz, konsultant sprzedaży, ktoś wie jakie zarobki?
    Iwonka

11.01.2022 09:20

Nowe premie brutto i netto co sadzicie?
    Aska

11.01.2022 10:41

W sumie jeszcze nie dostaliśmy nic na konto więc ciężko jak narazie coś na ten temat powiedzieć
    Jaaa

11.01.2022 23:46

Roznie zalezy od obrotu i klasy aparatow okolo 2 tys.
    Abc

10.01.2022 08:16

Kiedyś lubiałam te firme. Dzsiaj nie-chce mi się tam iść. pracować kiedyś to była firma dbająca o ludzi teraz jest firma która w momencie wielkiej drożyzny kopnęła swoich ludzi w tyłek!!!
    Xxx

10.01.2022 12:06

Zgadzam sie z Tobą,ja też kiedyś lubiłam tu pracować i zarabiać przyzwoite pieniądze,teraz zrobili sie pazerni i my na tym stracimy....szkoda
    Mi też

10.01.2022 12:40

Mi tez się nie chce pracować po takim zaangażowaniu dostaliśmy tylko nierealne cele :(
    Netto

09.01.2022 18:29

Czy ktoś wie o co chodzi z premiami netto i brutto?
    bunia

10.01.2022 09:35

Zapytaj przełożonych - gowork to chyba nie jest miejsce na tego typu sprawy i pytania!

Kontakt - Audiofon Matyja sp.k.

Aliancka 6 53-014 Wrocław

Branże: Sprzęt medyczny

Zawiedziona

06.01.2022 08:45

I skończyło się zarabianie przyzwoitych pieniędzy w Audiofonie. Trzeba szukać innej pracy. Nie aplikujcie tu. Kiedyś dali zarobić, teraz tak wywindowali limity w gabinetach że zostaniecie z mega marną podstawa i tak samo marna premia o ile ja zrobicie. Tak nam dziękują za ciężką prace bo człowiek zap… jak osioł bo wiedział ze dostanie fajna premie. My dostaliśmy cele których nie mamy szansy zrobić - to się nazywa motywacja w czasach kiedy wszystko drożeje nam obcinają kasę. Ja szukam innej pracy.
    Ronaldinio

08.01.2022 20:04

Do pracy przychodzi się zarabiać - chyba że nie musisz pracować i Jesteś tu dla przyjemności. Jeżeli zarobki spadną ws tego co było, to nie da rady tu zostać bo dookoła coraz większa drożyzna. Wszystko pójdzie w górę i to pewnie kilka razy. Pracy się nie boimy - ale 2300 na rękę za chwile na kredyt nie wystarczy :(. Możesz lubeć te robote ale sytuacja zmusi człowieka do zmiany.
    Netto

09.01.2022 18:32

Nie na marne. Zarobiliście pieniądze dzięki tym wynikom. Teraz jak już nie będzie można zarobić to trzeba szukać innej roboty i z wyższa podstawa bo tylko to jest gwarantowane.
    Kandydatką

05.01.2022 21:17

Po co chwila odświeżacie ogłoszenie o pracę? Myślicie, że ludzie będę się na nie nabierali. Szukacie wśród ludzi z uprawnieniami, a jest to wąskie grono, więc raz się można nabrać, ale nie więcej razy. Tak naprawdę badacie rynek oraz próbujecie wyciągać informacje na temat konkurwncji. Serio jest to słabe. Albo inna odpowiedź - nie proponujecie niczego ciekawego i nie możecie znaleźć chętnych do pracy. Szkoda czasu aby do Was aplikować.
    Nina

14.12.2021 14:48

Jak dla mnie ta firma to porażka. Pracują ludzie bez szkół, badają i pobierają formy z ucha. Naprawdę chcielibyście iść do lekarza lub pielęgniarki bez wykształcenia w tym kierunku ? Sprzedaż sprzedażą, ale inne rzeczy też powinny się liczyć. Kiedy to wreszcie zrozumiecie , ktoś powinien zrobić z tym porządek.
    Beneton

01.01.2022 19:31

Tak to właśnie jest jak chce się pokazać, że jest się mądrym. Po pierwsze proszę podaj tę podstawę prawną, po drugie gdzie ja napisałam, że pracuję sama ?. Jak wołami jest napisane, że nie!!!. Do tego trzeba umieć czytać ze zrozumieniem. Po kolejne - proszę zajrzeć do słownika i sprawdzić co oznacza słowo „ arogancja” . A na końcu wisienka na torcie: sprawdź listę zawodów medycznych. Jak Ci się tu nie podoba to po co tu pracujesz?. W Audiofonie nikt nikogo na siłę nie trzyma. Jak się pracuje efektywnie to się zarabia niezłe pieniądze jakie w żadnym innym miejscu u konkurencji nie dostaniesz. Do tego benefity.
    Krysia

02.01.2022 15:25

Proszę bardzo Zarządzenie nr - 131/209/DSOZ. Resztę Twojej wypowiedzi poprostu zignoruje, szkoda mojego czasu. Mądrzy ludzie i tak wyciągną mądre wnioski. Nie każdemu korpo zryje beret tak jak Tobie.

25.03.2021 09:08

Napiszesz coś o warunkach zatrudnienia?
    Kinia

26.12.2021 14:31

I tylko w Polsce po rozmowie kwalifikacyjnej nie potrafią zadzwonić, albo chociażby wysłać emaila z informacją, że dziekujemy za udział w rekrucji, ale wybraliśmy innego kandydata. To jest brak klasy i profesjonalizmu.
    Mat

30.12.2021 10:23

No tylko jakie miasto? Na co mozna liczyć w małych miastach, szczególnie woj. Lubelskie
    Iwonka

30.11.2021 10:56

Mam pytanie jak Wam sie pracuje w regionie wielkopolski ? Jakie srednie zarobki?
    Przeminęło

14.11.2021 16:10

Swoją przygodę z firmą zakończyłem już jakiś czas temu. Nie trwała.zbyt długo i powiem Wam tak: sprzedaż czegokolwiek w dzisiejszych czasach to ogromny trud. Sprzedaż aparatów tym większa bo są bardzo drogie! Piszecie o różnych problemach o rksach, o tym że punkt słaby itd. pewnie to fakt, mimo wszystko nie wszystko zależy od sprzedawcy choć każdy RKS będzie Wam wmawiał co innego :) Nikt tu nie pisze o (uwaga!) Współpracy z lekarzami :) Żeby sobie ja wypracować to czasem trzeba dluuuugiego czasu a czasem trafi się na lekarza tak.opornego że nic nie.pomoze. Szkolenia jak szkolenia kto się chce nauczyć to się nauczy wsparcie jest ale tak jak ktoś napisał nie daj Boże Ci no idzie to szukanie dziury w całym analizowanie rozmów z pacjentami - co mogłeś powiedzieć czego nie powiedziałeś blebleble. Trzeba to kochać sprzedaż i niestety wciskać kity żeby to.robic.
    Bera

14.11.2021 17:01

Z jednym się zgadzam w 100%: żeby to robić trzeba lubić sprzedaż.
    Kamil

14.11.2021 10:12

Jaką podstawę dostaje nowy pracownik?
    Niki

24.10.2021 22:53

Cześć, zastanawiam się czy złożyć u Was swoje CV, jestem protetykiem, a dokładnie w sierpniu zdałam egzaminy. Napiszcie mi na co mogę liczyć w Waszej firmie. Pozdrawiam
    Kasia z centrali

25.10.2021 09:17

Cześć, najlepiej się skontaktować z działem HR. Można to zrobić przez www.adiofon.com.pl/kariera lub na naszym FB. https://www.facebook.com/AudiofonKariera Kasia
    asia

09.10.2021 14:35

Na jakim poziomie są możliwe do osiagnięcia premie w audiofon(widełki) chodzi mi o punkty prosperujące na przyzwoitym poziomie, nie z pierwszej dziesiątki
    zdystansu

09.09.2021 16:32

Uważam, że żadna praca nie rozwinęła mnie pod każdym względem bardziej niz Audiofon. Chcesz zarobić - 1. Polub sprzedaż. 2. Idąc / odpalając na kompie szkolenie sprzedażowe czy produktowe- WYNIEŚ coś z niego, a nie " odbębnij". 3. Dawaj sobie szanse na porażki- w tej firmie pracują tylko ludzie- nikt cię nie zwolni bo pomyliłaś sie w raporcie albo źle rozliczyłaś NFZ. 4. Miej spokojną głowę - to tylko praca. 5. nie pier*ol i miej do siebie szacunek- jak ci u nas nie dobrze to się zwolnij - daj szanse tym, którzy dużo by oddali żeby za free cały weekend jeść pić i bawić się na koszt firmy. 6. DOCEŃ CO MASZ to ktoś doceni Ciebie.
    Takie są fakty !

02.12.2020 19:19

Czytam te negatywne opinie i wyrażę swoją. Niektóre państwo się przyzwyczaiło, że kiedyś było inaczej: celów - brak, wymagań - brak, rozliczenia z zadań - brak. Teraz firma się rozrosła zatrudnia kilkaset osób i działa inaczej. Starych pracowników ( oczywiście nie wszystkich) to boli, bo jak to? RKS ich rozlicza, dyrektor rozlicza, prezes oczekuje wyniku? Przecież „ my zasłużeni stażem dla tej firmy wszystko i zawsze” . Cele mamy realizować? „ Jak to?, przecież my wszystko dla tej firmy” . To ja Wam napisze: albo zmądrzejecie albo szukajcie sobie innej pracy. Bo do brania pensji wszyscy są pierwsi, premia się każdemu należy - tylko za co? Praca ma być bezstresowa, szef nie wymagać, RKS nic nie wie, głąb jeden. A ja Jestem zadowolona przede wszystkim z wynagrodzenia na które fakt, ciężko bardzo pracuje każdego dnia ale skupiam się na efekcie tej pracy, a nie biadoleniu, ze mi źle i ciężko. Jak Ci tu jeden z drugim źle, to co jeszcze tu robisz? Po co tu pracujesz, idź do innej roboty, gdzie będzie jak w Audiofonie 10- 20 lat temu i nie truj innym atmosfery i wylewaj dwóch żalów. Powiedz to samo prezesowi w oczy. Mój RKS jest wymagający, ale nie wymaga niczego innego co zostało mi powiedziane przy zatrudnieniu. Jasne zasady. Nikomu butów tu nie pastuje. Sprzedaje aparaty słuchowe, za które zostaje co miesiąc premie. Firma dzieli się se mną zyskiem. Każdy kto tu pracuje wie ile one wynoszą. Nie mało. W poprzedniej pracy moja premia miesięczna nie przekraczała 200-300 zł i udało się ja zrobić 3-5 razy w roku. Tu możesz mieć 10 razy!!! tyle i więcej plus pensja. Umowa o prace, pensja na czas Medicover, Multisport, wczasy pod gruszą, szefowie ludzie z sercem i nikogo w nieszczęściu nie zostawia ale nie będą tez klepać po ramieniu tylko za gadanie ile ja tu nie robię, bo to widać. Nikt głupi nie jest, nie sprzedajesz nie masz. Depresje macie? Od czego? Od pracy czy od swojego podejścia do niej? Biją, krzyczą? Grożą mafią? Stres jest i będzie w sprzedaży. Nie pasuje Ci ? Idź do takiej gdzie będziesz robić co chcesz i jak uważasz. Powodzenia w szukaniu. Cele będą. Wymagania też. Idźcie do Biedry popracować na nocki, podźwigajcie kilka palet, potem siądźcie rano na kasie, gdzie was rozliczą z każdej sekundy pracy to przestaniecie tu wypisywać głupoty, że Wam źle. Jak komuś źle to piszcie wypowiedzenie i droga wolna. Nawet jak mnie teraz zhejtujecie to każdy kto pracuje tu wie, że mam racje.
    Ktoś

12.03.2021 21:58

Niestety ale to prawda!!!
    Rysia

09.07.2021 12:02

Ja lubię audiofon, chcę tu być do emerytury.

04.07.2021 11:17

Czy w AUDIOFON Sp. z o.o. Sp. k. zatrudniani są obcokrajowcy?
    Kasia z centrali

05.07.2021 10:10

Chyba ciężko odpowiedzieć jednoznacznie na to pytanie, ponieważ na różne stanowiska są różne wymagania, a sami kandydaci bez względu na pochodzenie mają różne kompetencje. Na pewno ze względu na branżę i charakter pracy, posługiwanie się językiem polskim jest obowiązkowe- przynajmniej na większości stanowisk. Czy teraz są zatrudnieni? Nie wiem.
    Lubiesiebieiswojaprace

06.11.2019 12:15

A ja jestem zadowolona z pracy w tej firmie. Wiadomo, jak wszędzie są plusy i minusy, ale ja nie mam na co narzekać. Na pewno jest to praca dla ambitnych. Jak chcesz się uczyć i rozwijać, jesteś doceniany i zarobisz fajne pieniądze. Tak jest zresztą w większości firm, Ameryki nie odkryłam ???? ja polecam firmę i żałuję że sama tak późno zdecydowałam się aplikować. Pozdrawiam ☺️
    Normalna praca

13.12.2020 09:50

I bardzo mądre słowa. Trzeba robić swoje. W żadnej firmie sprzedazowej ani RKS ani właściciel nie spocznie na laurach i nie powie ze jest już super. Zreszta musza być przyrosty rok do roku. Inaczej firma się wcześniej czy później zwinie.
    lolka

01.07.2021 13:58

Ja też lubię siebie, swoją pracę w A. również ;-)
    Czarny

02.05.2021 09:07

Witam, opowiem Wam swoją historię pracy w Audiofonie - krótka lecz bardzo intensywna. Prace zacząłem w 2018 roku. Trafiłem na bardzo fajną protetyczkę, która wprowadziła mnie i przyjęła z otwartymi ramionami. Schody zaczynały się potem. Zaraz po zatrudnieniu zapisałem się do szkoły protetycznej, ponieważ było to miłe widziane w firmie. Jak się potem okazało dwa lata zarwanych weekendów poszło na marne ponieważ jak tylko skończyłem szkołę dostałem piękne wypowiedzenie. Wynika z tego, że nie zwracają uwagi na trud i poświęcenie się firmie. Kolejny problem zaczął się z osobą, która przyjeżdżała do punktu i nas kontrolowała przy sprzedażach. Kontrolowała to dobre określenie. Osoba ta całkowicie nie nadaje się do pracy z ludźmi. Powiem nawet, że otarcie się o mobbing ze strony tej osoby było całkiem świadome. Zero reakcji ze strony RKSa a wiem, że inni pracownicy też zgłaszali ten problem. Tu dochodzimy do RKSa zero pomocy, zero reakcji przy pandemii. Wcześniej zresztą też bywał raz na dwa trzy miesiące. Kiedy sprzedaż naprawdę spadła znalazłem nawet nowe lokum w centrum miasta - wszystko podane jak na tacy aby tylko wyjść z zamkniętej przychodni - odpowiedź NIE. Dużo można by jeszcze napisać ...

Zostaw merytoryczną opinię o Audiofon Matyja sp.k.