Essentra Packaging Sp. z o.o.

Lublin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 11 ocen.

Essentra Packaging Sp. z o.o.
2 11 6 1

Opinie o Essentra Packaging Sp. z o.o.

Krystyna

Na portalu służącym do publikowania ofert zatrudnienia, zauważyłam że Essentra Packaging poszukuje pracowników. Proponowane są następujące posady: Specjalista Ds. Systemu Zarządzania Jakością Operator DTP Kontroler Jakości Specjalista do spraw obsługi Klienta (praca 3/4 etatu) Jeżeli ktoś z Was wyśle cv i odbędzie spotkanie rekrutacyjne, proszę żeby podzielił się z nami swoimi wrażeniami. Będzie to istotna wskazówka dla osób, które będą ubiegały się o pracę tam w przyszłości. @Pomarańcza proszę Cię o unikanie w przyszłych wpisach słów, które są uważane za niezbyt eleganckie.

Koma
@Krystyna 26.09.2018 12:03

Jestem zainteresowana kontrolą jakości jak tam się pracuje?

Zimoroeek

Witam, Dział Obsługi Klienta - jak się tam pracuje? Czy jest jakaś zmiana w kwestii podwyżek, premii?

anonymous

Napiszcie proszę jak wygląda praca w dziale obsługi klienta?

Stefa
@anonymous 13.09.2018 20:39

Masz napisane szczerą prawdę w opiniach poniżej. Ta praca to najgorsze co może człowieka spotkać.

Anonim
@anonymous 13.09.2018 20:39

Beznadzieja i tyle. Milion obowiązków za śmieszne pieniądze.

anonim

(usunięte przez administratora)

ADA

Potwierdzam. Praca w biurach fatalna. Zła organizacja pracyboraz nowoczesnego systemu przez co pracownik tonie Excel-owych tabelkach i raportach. Trudno o rzeczową rozmowę z przełożonym. Nie polecam.

Krystyna

@Bez Bardzo Ci dziękuję za rozjaśnienie nam sytuacji panującej w Essentra Packaging. Swoją opinią na pewno pomożesz osobom, które zastanawiają się do aplikowaniem do tej firmy. Z Twojej wypowiedzi wynika, że warunki tam panujące nie są łatwe, ale może znajdziesz jakieś pozytywy pracy w wyżej wymienionej firmie? Czy pracodawca oferuje swoim pracownikom jakieś dodatkowe benefity?

Bez
@Krystyna 25.05.2018 11:30

Pani Krystyno (administratorko gowork). Ludzie piszą, że to dno i metr mułu, a pani każe szukać w tym pozytywów. Czy logiczne są pani wpisy? Po co tak bez sensu pisać?

*.*
@Bez 25.05.2018 16:57

strasznie musi ci sie nudzic po pracy skoro tyle jadu tu wypluwasz ciekawe tylko dlaczego dalej tam pracujesz skoro tak ci zle uciemiężony kolego

Bez
@*.* 26.05.2018 23:52

Włassnie juz nie pracuje.

Krystyna

@Moralez ;) przypominam, że na naszym forum nie wolno używać imion, inicjałów i pseudonimów pracowników firmy oraz opisywać ich w sposób pozwalający na identyfikację o kogo chodzi. Administrator ma prawo usunąć takie komentarze. Zachęcam Cię do zapoznania się z regulaminem i do stosowania się do niego w przyszłości: https://www.gowork.pl/regulamin

Aksa
@Krystyna 18.07.2018 12:04

Kontrola jakości też chodzi na zmiany?jak tam praca wygląda?

Moralez ;)

Magazyn spoko "M C" szacun, kobieta zna się na swoje pracy Nie wiem jak z nową panią kierownik logistyki Na magazynie prym wiodą dwaj osobnicy Terry oraz klępa z aspiracjami ten drugi kierowcy dawali radę przerzuty ,wycieczka po karton i podłoże i tak w koło macieja Polecam można się nauczyć np.malować Pan Marcin udzieli ważnych wskazówek odnośnie "wałków" itp Ps.Pozdrowienia śle "cyclon b" pozdro dla dobrych mordeczek Nie zapominając o BERTITUTTTI ;)

Krystyna

@Bez Nie jestem administratorem forum, lecz moderatorem. Moim zadaniem jest aktywna pomoc użytkownikom forum w zaczerpnięciu aktualnych informacji o danym pracodawcy - w tym przypadku o Essentra Packaging. Jeśli zatem chciałbyś coś jeszcze dodać o tym pracodawcy, to zachęcam. @*.* Może Ty podzieliłbyś się z nami aktualnymi informacjami o wyżej wymienionym pracodawcy? Czy Twoim zdaniem warto tam aplikować?

Krystyna

@Bez Dobrze, że wyraziłeś swoją opinię. Piszesz, że praca w Essentra Packaging odbywa się w upale, a za ubiór służą długie spodnie i czepek. Czy jednak jest to koniecznie? Czy pracodawca narzuca pracownikom sposób, w który mają się ubierać? Rozwiń swoją wypowiedź, napisz coś więcej o sytuacji, jaka panuje w tej firmie.

Bez
@Krystyna 19.05.2018 10:47

Niestety uniform zapewnia pracodawca ze względu na posiadany certyfikat BRC, dzięki któremu moze drukować opakowania do zywnosci. (chociaz praktycznie ich nie drukuje, ale czepek trzeba nosić) Niedługo trzeba bedzie również golic włosy na rękach. Glupota. Niby klimatyzacja jest, ale nie daje rady schlodzic pobizej 35°. A poza tym jak każda praca w drukarni... Raz się spocisz a raz spokojnie siedzisz. Tzn większość się boi usiąść, bo by to oznaczalo, ze nie maja co robić. Ale ja odpoczywam, kiedy tylko moge. Przypominam, ze nie jestem w (usunięte przez administratora) i jak wykonam swoje zadania to na chwilę mogę usiasc. Niezaleznie czy to sie podoba pracodawcy czy nie.

Koma
@Krystyna 19.05.2018 10:47

kontrola jakości to fajny dział? dużo pracy?

Bez

Jeśli lubisz pracę w 35 stopniowym upale, w dlugich spodniach, czepku na głowie i bez mozliwosci otworzenia okna, to jestes idealnym kandydatem

Aksa
@Bez 16.05.2018 00:05

A na rozmowie mówią że rozwoj i że szkolenia...?

Koma
@Bez 16.05.2018 00:05

Na rozmowie to świetlaną przyszłość roztaczają ,że się szkolicie....itp

Nick

Jezeli chodzi o firmę i podejscie do pracownika, to zlego slowa nie mogę powiedzieć. Kazdy zarabia tyle ile jest w stanie wynegocjowac.. Za siedzenie na telefonach, granie i palenie papieroskow co 40 minut nikt nie bedzie placil, bo przypominam, ze pracodawca to nie instytucja charytatywna. A jezeli ktos tak placze nad swoim marnym zyciem w essentrze... Droga wolna, przeciez wszedzie jest lepiej

Wwww
@Nick 25.04.2018 23:04

Ciekawe kto to pisał pani dyrektor HR czy pan szef produkcji? Zarabia ile jest w stanie wynegocjować? Tam nie ma negocjacji.

Aksa
@Nick 25.04.2018 23:04

Pracy w Lublinie nie zmienisz jak pstryknięcie palcami....to nie takie proste..

Gość
@Nick 25.04.2018 23:04

Wynegocjować?! Jak chcesz się zatrudnić to możesz negocjować ale nie jak juz tam pracujesz!!! Twoje dobre wyniki w pracy nie są argumentem żeby dostać podwyżkę. Szef produkcji sam sobie zakłada kryteria oceny i żadne argumenty do niego nie trafiają. Najlepiej wszystkich wrzucić do jednego worka a przecież nie wszyscy siedzą na telefonach i palą papierosy. Ale przełożonym takie traktowanie wszystkich pracowników jest na rękę.

As
@Nick 25.04.2018 23:04

Jak zwykle ta sama gadka " jak nie pasuje to się zwolnij" .To może Nick mi doradzi co trzeba zrobić żeby zasłużyć na podwyżkę bo chce zostać w tej firmie. Ale od razu zaznaczę ze dobra frekwencja i wyniki nie są dla nikogo w tej firmie dobrym argumentem.

Gość

Dzięki za odpowiedź Wwww ale to Nick tak zachwala i to on miał mi odpowiedzieć na moje pytanie. Tak na marginesie z jakością u mnie też jest ok.

Nick
@Gość 02.05.2018 16:19

Oczywiście, że nie wszyscy wykorzystują każdą możliwość zeby posciemniac. Macie rację, nie chcę wrzucac wszystkich do jednego wora. Mówię tu o kilku przypadkach, z ktorymi jestem. Najwiecej krzyczą a zjeżdżają 2 prace na zmienię.

Xyz

Praca ani przyjmna ani łatwa. Brak systemu zarządzania, brak podziału obowiązków - spychologia kwitnie. Zarobki marne. Jeśli masz problem i pójdziesz do HR to będzie o tym wiedział od razu twój przełożony. Plus do tego piękna korpo gadka na zamydlenie oczu. Szanse na rozwój?- zerowe.

Pracownik

Nie wróżę nic dobrego tej firmie, odkąd przyjeli Panią HR jest coraz gorzej, jeśli chodzi o pracowników z wieloletnim doświadczeniem. Traktuje się ich jak zero, zarówno na produkcji jak i w biurze. Dużo ludzi ucieka i wcale się nie dziwie, wola zatrudnić nowych ludzi tzw. „Świeża krew” niż dać podwyżki dobrym pracownikom. Nowy zatrudniony z ulicy zarabia więcej niż osoby z kilkuletnim doświadczeniem. Smutne, ale prawdziwe. Ja firmy nie polecam, zatrudnisz się i będziesz tyrał 10 lat za taka sama stawkę.

Stefa
@Pracownik 05.04.2018 21:02

Tragedia po całości. Brak dobrego systemu zarządzania, brak komunikacji, korpo gadka i porównywanie zarobków do rynku. Żenada.

Www

Ogólnie sytuacja wygląda tak, iż praca nie jest lekka ani przyjemna, po przepracowaniu kilku miesiecu masz uczucie jak bys pracowal/a tu za kare a nie przychodzil/a tu do pracy. pracownik nowo zatrudniony dostaje więcej kasy niż stary i w zasadzie to już na początku osiąga swój limit finansowo zawodowy do puki jego progu finansowego nie przekroczy minimalna krajowa hahaha. Wiem że to brzmi śmiesznie ale tu są takie realia. Później jak się pracuje powiedzmy już parę lat to tylko zostaje frustracja jak ktoś przychodzi i zarabia więcej niż Ty. O podwyżce i premiach zapomnij, na ile się zgadzasz na początku tyle będziesz mieć do końca kariery w firmie. A biuro ? Księgowość? Itd? Dział zamknięty, tylko po znajomości.

Aksa
@Www 20.03.2018 08:54

a mówią, że firma się rozwija...

Gość

Koligacje rodzinne w tej firmie to tragedia. A najgorsze jest to , że kierownictwu zakładu to wcale nie przeszkadza. To jest wielkie pole do nadużyć. Ale cały czas w firmie przewija się słowo ETYKA!!! Ciekawe?!

kandy
@Gość 04.02.2018 15:03

Przeciez nie wszyscy sa po znajomościach bez przesady

Anonim
@kandy 05.02.2018 22:53

To dostań się do pracy w biurze bez znajomości. Już niżej zostało napisane na jakiej zasadzie dobierani są pracownicy biurowi. Na produkcji na najniższych stanowiskach oczywiście że bez znajomości możesz zacząć pracę. I tyrać za najniższą krajową bo bez znajomości podwyżki nie dostaniesz. Jeżeli w ciągu roku firma wypuściła około 20 osób które były dobrymi pracownikami, to coś jest nie tak .

Aksa
@Anonim 06.02.2018 16:31

Kontrola jest traktowana jak biuro czy jak produkcja?

Anonim
@Aksa 12.02.2018 16:14

Kontrola jakości to państwo w państwie. Jak wcześniej napisane - musisz zostać przyjęty przez resztę, czyli pierwsze kilka miesięcy praca "przynieś, wynieś, pozamiataj i jeszcze siedź cicho" . Jak nie to nie licz na długą karierę. Ale bardziej produkcja, bo pracują na 3 zmiany, a biuro 8-16.

anonymous
@Aksa 12.02.2018 16:14

Dużo pracy ,zarobki małe .Pracujesz jak produkcja ,bo jesteś od niej uzależniony ,jesteś jej końcowym ogniwem .Ogólnie nie polecam praca w stresie ,szybkości .Zero premii i ciężko się przenieść na inne działy .

Aksa
@anonymous 13.02.2018 08:44

kontrola też w soboty pracuje?ile sobót w miesiącu?czy wolne weekendy?

anonymous
@Aksa 13.02.2018 17:21

Nie wiem jak teraz kiedyś były ,wolne i czasami nadgodziny w sobotę ,ale tylko starzy pracownicy .

Aksa
@anonymous 13.02.2018 22:25

to chyba nie jest tak źle jak weekendy wolne

Aksa
@Aksa 19.02.2018 16:15

Ale przez jakis czas przyuczaja do tej kontroli? Czy jak to wygląda?

anonymous
@Aksa 20.02.2018 20:43

Jak jesteś kumata to po trzech tygodniach jeden dział ogarniasz ,zawsze jest z Tobą ktoś że starej ekipy to możesz cały czas się pytać jak jeszcze czegoś nie wiesz i tak koło trzech miesięcy chodzisz tylko na jedną zmianę .

Anonim

Ogólnie z roku na rok jest coraz gorzej. Polityka firmy jest taka , że lekka ręką pozwala odchodzić ludziom z doświadczeniem! Na żadne pieniądze nie ma co liczyć bo lepiej zapłacić firmie zewnętrznej żeby ta przeprowadziła "porównanie wynagrodzeń do rynku" niż przeznaczyć te pieniądze np. na premie.Zresztą takie słowo jak "premia" nie istnieje w słowniku Essentry Lublin! Oczekiwania coraz większe ale wzmianki wielkie nic. Ogólnie atmosfera jest taka , że masz się cieszyć z pracy a jak Ci się nie podoba to się zwolnij.W ten sposób nie motywuje się nikogo do pracy. Nie polecam tej firmy jako miejsca na rozwój!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

zainteresowana

właśnie mało co jest na internecie na temat tego Boxes i ogólnie essentry nie wiadomo co myśleć

Była pracownica
@zainteresowana 23.11.2017 11:49

Jak najbardziej możesz spróbować i przekonać się osobiście ;) jak naprawdę wygląda tam praca

zainteresowana
@Była pracownica 24.11.2017 07:11

Właśnie nie wiem czy warto?ale ciężka to praca?

Była pracownica
@zainteresowana 27.11.2017 16:36

Na jakim stanowisku? No i jeżeli nie jesteś z byłej firmy Baxter to raczej zapomnij o stanowisku biurowym. Bo rekrutacje są fikcyjne, a do pracy przyjmowani są tylko (często niekompetentni, nie znający branży poligraficznej) byli pracownicy firmy Baxter.

zainteresow
@Była pracownica 05.12.2017 16:14

kontrola jakości jak tam wyglada praca?

zainteresowana
@zainteresow 09.12.2017 18:29

ktoś napisze coś o tej kontroli jakości?

zigi
@Była pracownica 05.12.2017 16:14

wszystkiego sie mozna nauczyć

Zigi

A dużo jest tam pracy?

Były pracownik

Nie polecam. Jedna wielka klika z Lubartowa i okolic. Rodzina znajomi na stanowiskach od samego początku. Bez znajomości tam nie zatrudniają.Właśnie jak cię otoczenie nie zaakceptuje to jesteś na wylocie. Ogólnie praca lekka ale dla sprawnych manualnie.

Julia

Zależy w jakim dziale?tzn że atmosfera w pracy różni się pomiędzy działami?a zarobki?Pytam o dział sprzedaży.

Kandydat
@Julia 07.10.2017 13:03

dział kontroli??

kandy
@Julia 07.10.2017 13:03

ktoś coś napisze?

stella

ponawiam pytanie. dział obsługi klienta.

Kandydat

Dział księgowości. Jaka atmosfera na jakim poziomie zarobki?

kandy

Ktoś odpisze?

Kandydat

Witam jak się pracuje w tej firmie?

Pracownik
@Kandydat 11.09.2017 18:30

Zależy o jakim dziale mowa ? Na jakie stanowisko aplikowałeś kandydacie

Zostaw opinię o Essentra Packaging Sp. z o.o. - Lublin

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Essentra Packaging Sp. z o.o.