Rawibox SA
6 2 6 1

Opinie o Rawibox SA

Rawiczanin

Banda (usunięte przez administratora) jeśli chodzi o umowy o pracę, zarobki marne, warunki pracy na Kamińskiego tragedia po prosty ludzi wykorzystują na maxa radzę omijajcie tą pseudo firmę szerokim łukiem!!!

Rawiczanka
@Rawiczanin 27.12.2018 14:29

Nic dodać nic ująć prawda

Onn
@Rawiczanka 29.12.2018 12:18

Podobno jeden magazynier pracował dwa tygodnie ZA DARMO!!!

prawnik
@Onn 01.01.2019 19:47

Raczej nie mógł pracować za darmo bo kodeks pracy wyraźnie mówi że za pracę należy się wynagrodzenie. Jak pracodawca nie zapłaci wynagrodzenia to sprawę kieruje się do sądu pracy i wygrywa nie ma innej opcji. Jeśli okaże się że rawibox zatrudnia na czarno to sprawa już do prokuratury idzie !!!

Onn
@prawnik 04.01.2019 09:07

A jednak to prawda. Nawet od niego nie chcieli nr-u konta bankowego.

RW

Oni mają bezczelność ogłaszania się że szukają ludzi do pracy na umowe a w zeczywistosci to umowa zlecenie tzw. śmieciówka bez opłacanej składki chorobowej!!!

ak

A ciekawe co się stało z Panem Cz....em z magazynu bo nie ma go od początku roku, podobno chory jest ktoś coś wie. Ogólnie widać było że gość za... lał w pracy w porównaniu do innych.

Rawiczanka
@ak 07.01.2019 15:47

Dobrych ludzi zwalnia dyrektor produkcji a leserów i obiboki palaczy zostawia ależ cóż jeśli majster też (usunięte przez administratora) na to pozwala pali z nimi

ona
@ak 07.01.2019 15:47

Ponoć zmienił pracę na dużo lepiej płatną i na normalną umowę bo miał dosyć umowy zlecenia i pracy bez wsparcia ze strony innych magazynierów.

Ewa
@Rawiczanka 12.01.2019 10:15

Jeżeli masz zastrzeżenia dotyczące współpracowników, zawsze możesz podzielić się nimi z szefostwem. Pamiętaj także, że na forum dzielimy się wyłącznie sprawdzonymi informacjami dotyczącymi warunków pracy w firmie. Plotki nie są wiarygodnym źródłem informacji i mogą wyrządzić więcej szkód niż pożytku. Czy ktoś wie, jakie benefity pozapłacowe są dostępne dla pracowników w Rawiboxie?

była pracownica

Praca w tej firmie nie pewna zatrudniają tylko na umowy zlecenie na Kamińskiego część ludzi pozwalniali przed świętami reszta umowy zlecenia nic pozatym

ona

Czy to prawda że Kamińskiego maja zlikwidować do końca 2019 roku, bo chodzą takie pogłoski na rawiboxie

Rawiczanin

Przy takich umowach i zarobkach jakie oferują to nie dziwię się że nikt tam nie chce pracować tyle w temacie. Oni już sobie wyrobili najgorsza opinie wśród ludzi i w necie wystarczy poczytać opinie

Rawiczanka
@Rawiczanin 29.12.2018 10:23

Dyrektor produkcji traktuje kobiety z pogardą na Kamińskiego zimno śmieciowe umowy straszne omijajcie

aaa
@Rawiczanka 29.12.2018 12:33

Bo jego iloraz inteligencji równa się zeru to typowy burak nic nie prezentujący sobą!!!

Były pracownik

Omijajcie ta firmę szerokim łukiem, zero szacunku dla pracownika, wyzysk ludzi w pracy, umowy śmieciowe, kiepski zarobki, częste redukcje pracownikow.

cypisek

Rawibox to firma pokroju Euroconfort, Euroline czy Leithauser czyli liczy się wyzysk pracownika niskim kosztem (umowy zlecenie- śmieciowe) i kiepskim wynagrodzeniem za pracę tyle w temacie.

lol

W takiej Biedronce i Lidlu lepiej płacą i dają bony i paczki na święta!!!

magazynier

Czy opłaca się tam przyjść do pracy chodzi o Kamińskiego magazyn lub produkcja. Z tego co tu piszecie to umowa tylko zlecenie i nie ciekawie. jakie zarobki czy zarobię 2500 na rękę?, czy są bony i paczki na święta??? jaka atmosfera panuje w pracy???

Aanna

Ciekawe czy przedłużą umowy osobą na Kamińskiego bo chodzą słuchy po hali że będą zwalniać a trochę osób zaoewbe odejdzie sama do inne pracy.

nic dodać nic ująć

Nie polecam pracy na ul. Kamińskiego na magazynie zimno do tego brak ludzi i narobisz się jak wół za 3 o umowie zleceniu tzw. śmieciowce i zarobkach nie wspomnę trzeba ewakuować się stąd.

Jola

Witam. Czy oplacaja w rawiboxie wszystkie składki na zleceniu? Oczywiscie chodzi mi o spoleczne czyli rentowe, emerytalne, zdrowotne oraz wypadkowe. Bo wiem, ze o chorobowe musze sama załatwic. Pozdrawiam oraz prosze o rzetelna odpowiedz.

admin
@Jola 31.10.2018 20:07

Nie, opłacają tylko emerytalne, umowa zlecenie nic poza tym, praca min 10 godz. dziennie

Ewa
@admin 01.11.2018 21:46

Wnioskuję, że jesteś pracownikiem firmy Rawibox. Wobec tego możesz podpowiedzieć nam, jakie warunki pracy panują w tym miejscu? Z czego Twoim zdaniem wynika, że firma nie opłaca wszystkich składek? Czy jest to wynikiem powszechni uznawanych w firmie umów zlecenie?

RB
@Jola 31.10.2018 20:07

Tylko emerytalne masz opłacone na umowie zleceniu, chorobowego nie opłacają. Co do pracy to musisz przyjść i zobaczyć czy Ci się spodoba czy nie.

RB
@Ewa 03.11.2018 18:47

Atmosferę tworzą ludzie pracujący że sobą ogólnie jest dobra. Przy umowie zlecenie opłacają tylko emerytalną nie opłacają składki chorobowej. Praca nie jest ciężka ale po ok 10 godzin dziennie.

Mnhh
@RB 04.11.2018 23:01

Na zleceniu są wszystkie składki opłacane. Natomiast chorobowe jest dobrowolne dla zleceniobiorcy. Doedukujcie się.

Ewa
@RB 04.11.2018 23:01

Jeśli chodzi o wspominany typu umowy, zgodnie z obowiązującym prawem, rzeczywiście jest tak, jak powiedział @Mnhh. Czy Ty możesz powiedzieć nam coś więcej na temat atmosfery w firmie? Określiłbyś ją jako atmosferę wzajemnej współpracy? Pracownicy wzajemnie się wspierają i pomagają sobie? Czekamy na Twój komentarz.

Oli
@Jola 31.10.2018 20:07

Witam, tak ja umowie zleceniu odprowadzania jest składka emerytalna (ZUS), chorobowe odprowadzane jest po 3 miesiącach pracy chyba że samemu się opłaci, wypadkowe tez ponieważ każdy pracodawca zobowiązany jest do płacenia składki wypadkowej.

Kinga

Jaka umowę dają bo słyszałam że tylko zlecenie, jakie socjalne czy są paczki i bony na święta? Jaki warunki pracy hala klimatyzowana/ogrzewana czy zimno jak piszą poniżej w komentarzach i czy praca zmianowa po 8 godzin czy więcej?

Oli
@Kinga 25.11.2018 19:37

Warunki kiepskie nie polecam

antek

Ponoć mają zwalniać tych na umowę zlecenie bo sezon się kończy na kartony.

Olis

Hej podobno niedługo sezon sie konczy i juz nie będzie nadgodzin

pablo
@Olis 13.11.2018 17:36

Ludz też nie bedzie bo uciekna do Hengsa ja już pracuje i nie narzekam płacą o wiele więcej i 8 godzin a nie 10 jak w Rawibox ta firemka sobą nic nie prezentuje.

Ewa
@pablo 23.11.2018 09:07

Bieżący wątek dotyczy pracy w Rawiboxie. Wobec tego proszę, byś nie publikował nazw innych firm. Takie wpisy są postrzegane przez użytkowników jako działania konkurencji i stają się dla nich mało wiarygodne.

...

Na Kamińskiego to nawet porządnego parkingu nie mają dla pracowników o warunkach pracy szkoda gadać firma dno nie polecam

Marcin

Szukaja teraz na Kamińskiego czy na ten drugi oddział? Pytalem to dawaja umowe o prace gdy dzwonilem w srode

andriu
@Marcin 27.10.2018 00:18

Szukają na Kamińskiego, praca zmianowa, umowa - zlecenie na początek, szukają na magazyn i produkcje.

Marccin
@andriu 29.10.2018 21:12

Rzeczywiście jest tam az tak zle?

pracownik
@Marccin 29.10.2018 21:31

Przyjdź i się przekonaj, ogólnie wszystko do ogarnięcia jak ma się oczywiście chęci do pracy, ludzie przychodzą i myślą że im zapłacą za same przyjście do pracy no tak to chyba nigdzie nie ma, ogólnie nie jest źle jak ktoś jest nauczony pracy.

Marcin
@pracownik 29.10.2018 22:26

Ale mi chodzi o te nadgodziny czy faktycznie tak jest i to kierownictwo

nie polecam
@Marccin 29.10.2018 21:31

Zdecydowanie nie polecam totalny wyzysk poza tym zimno na hali i magazynie, umowa o pracę zapomnij tylko zlecenie lepiej poszukać czegoś w Lesznie.

nie polecam
@Marcin 30.10.2018 06:11

Nadgodziny są pracuje się po 10 godz dziennie pon - PTK i soboty też noniestety

pablo
@Marcin 27.10.2018 00:18

Taaa dawaj śmieciowe umowę zlecenie nie polecam

anonim

Nic dodać trzeba stąd jak najszybciej uciekać brak perspektyw i motywacji

K91

Ludzie ci wy gadacie?! Sa wszystkie składki! Chorobowe sa dobrowolne. Teraz zleceniodawca MUSI placic emerytalne, zdrowotne, wypadkowe i rentowe. Wprowadzacie ludzi w blad!

Mnhh
@K91 05.11.2018 00:08

Dokładnie. Poza tym chorobowe, obojętnie czy na umowie o pracę, czy na zleceniu, zawsze jest opłacane przez ubezpieczonego.

jan_kowalski
@K91 05.11.2018 00:08

Przy umowie zleceniu chorobowe liczy się ale dopiero po 3 miesiącach pracy a więc na początku nie ma opłaconej składki, emerytalne jest opłacane ogólnie umowa zlecenie (śmieciowa) nic nie daje.

Ewa
@jan_kowalski 20.11.2018 09:43

Jeżeli mieliście wątpliwości co do wysokości składek, jakie opłaca pracodawca, czy zwróciliście się z pytaniem do szefostwa? To ważne informacje i taka rozmowa zapewne rozwiałaby wszelkie wątpliwości. Jeśli rodzaj umowy, jaką otrzymałeś jest dla Ciebie nieodpowiedni, to czy pytałeś, jakie warunki musisz spełnić, aby dostać inny rodzaj umowy? Rozumiem, że chodzi o umowę o prace.

Zainteresowany

A na magazynie na Kamińskiego jak na chłodni zimno jak cholera i praca w takich warunkach po 10 godzin a chciałem tam iść do pracy ale zrezygnowałem i nie żałuję!!!

pracownik
@Zainteresowany 21.11.2018 11:00

W tej firmie nagminnie są łamane przepisy BHP i Kodeksu pracy zmuszanie ludzi do nadgodzin, niska temperatura w miejscu pracy m.in na magazynie a tym powinna się zająć PIP i odpowiednie instytucje do tego powołane.

jan_kowalski

Ja na szczeście szukam już nowej pracy i nie będę żałować!!!

zainteresowany

Firma zatrudnia na umowe zlecenie (śmieciówka) opłacana jest tylko składka emerytalna jeśli chodzi o składkę chorobową trzeba sobie samemu opłacić zresztą takie informacje podaję w kadrach tyle w temacie.

Mnhh
@zainteresowany 06.11.2018 11:47

Bo składkę chorobową zawsze opłaca ubezpieczony. Poza tym na umowie zlecenie ubezpieczenie chorobowe jest dobrowolne.

Jan kowalski

Jak otworzą Hengst to Rawibox w ogóle nie znajdzie ludzi he he he i firma padnie prędzej czy później bo nie pidołają zleceniom i LG się wycofa że współpracy.

Jola

Lepiej isc di glownej siedziby czyna kaminskiego?

RB
@Jola 04.11.2018 22:12

Spruboj na Kamińskiego zawsze możesz się przenieś lub zrezygnować.

Bzyk
@RB 04.11.2018 23:03

No nie byłbym taki pewny co do przenosin. Jak tam trafisz to raczej zostaniesz,albo zrezygnujesz.

Ewa
@Bzyk 08.11.2018 08:54

Możesz powiedzieć nam skąd taka opinia? Doświadczyłeś tego osobiście? Próba przeniesienia się do innego zakładu pracy oczywiście może wiązać się z pewnego rodzaju komplikacjami, ale być może nie będzie aż tak źle?

Jola

Ale to nadgodziny zawsze sa czy macie hakis sezon teraz

Lolop

Macie stawkę godzinowa na umowie czy wpisane np 500 zl

Jola

A praca jest trudna do nauczenia?

RB
@Jola 04.11.2018 21:28

Nie jest trudna wszystkiego się nauczysz bez problemu jak chcesz.

admin

Wyzysk na maxa nic dodać nic ująć. Umowa zlecenie ale tak to tylko robi taki rawibox i rawickie pseudo firemki bo to nie zakłady a obozy pracy!!!

nie polecam

Ja na szczęście mam już na widoku inną dużo lepszą pracę gdzie pracuje się 8 godz i zarabia dużo lepiej 3000 netto. Rawiboksu nie polecam bo to totalny wyzysk za grosze jak większość pseudo firm rawickich i tyle w temacie.

Zostaw opinię o Rawibox SA - Rawicz

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rawibox SA