Rawibox SA

Rawicz

Ocena pracodawcy 6/6

na podstawie 2 ocen.

Rawibox SA
6 2 6 1

Opinie o Rawibox SA

Jola

Witam. Czy oplacaja w rawiboxie wszystkie składki na zleceniu? Oczywiscie chodzi mi o spoleczne czyli rentowe, emerytalne, zdrowotne oraz wypadkowe. Bo wiem, ze o chorobowe musze sama załatwic. Pozdrawiam oraz prosze o rzetelna odpowiedz.

admin
@Jola 31.10.2018 20:07

Nie, opłacają tylko emerytalne, umowa zlecenie nic poza tym, praca min 10 godz. dziennie

Ewa
@admin 01.11.2018 21:46

Wnioskuję, że jesteś pracownikiem firmy Rawibox. Wobec tego możesz podpowiedzieć nam, jakie warunki pracy panują w tym miejscu? Z czego Twoim zdaniem wynika, że firma nie opłaca wszystkich składek? Czy jest to wynikiem powszechni uznawanych w firmie umów zlecenie?

RB
@Jola 31.10.2018 20:07

Tylko emerytalne masz opłacone na umowie zleceniu, chorobowego nie opłacają. Co do pracy to musisz przyjść i zobaczyć czy Ci się spodoba czy nie.

RB
@Ewa 03.11.2018 18:47

Atmosferę tworzą ludzie pracujący że sobą ogólnie jest dobra. Przy umowie zlecenie opłacają tylko emerytalną nie opłacają składki chorobowej. Praca nie jest ciężka ale po ok 10 godzin dziennie.

Mnhh
@RB 04.11.2018 23:01

Na zleceniu są wszystkie składki opłacane. Natomiast chorobowe jest dobrowolne dla zleceniobiorcy. Doedukujcie się.

Olis

Hej podobno niedługo sezon sie konczy i juz nie będzie nadgodzin

Jan kowalski

Jak otworzą Hengst to Rawibox w ogóle nie znajdzie ludzi he he he i firma padnie prędzej czy później bo nie pidołają zleceniom i LG się wycofa że współpracy.

Jola

Lepiej isc di glownej siedziby czyna kaminskiego?

RB
@Jola 04.11.2018 22:12

Spruboj na Kamińskiego zawsze możesz się przenieś lub zrezygnować.

Bzyk
@RB 04.11.2018 23:03

No nie byłbym taki pewny co do przenosin. Jak tam trafisz to raczej zostaniesz,albo zrezygnujesz.

Ewa
@Bzyk 08.11.2018 08:54

Możesz powiedzieć nam skąd taka opinia? Doświadczyłeś tego osobiście? Próba przeniesienia się do innego zakładu pracy oczywiście może wiązać się z pewnego rodzaju komplikacjami, ale być może nie będzie aż tak źle?

Jola

Ale to nadgodziny zawsze sa czy macie hakis sezon teraz

Lolop

Macie stawkę godzinowa na umowie czy wpisane np 500 zl

zainteresowany

Firma zatrudnia na umowe zlecenie (śmieciówka) opłacana jest tylko składka emerytalna jeśli chodzi o składkę chorobową trzeba sobie samemu opłacić zresztą takie informacje podaję w kadrach tyle w temacie.

Mnhh
@zainteresowany 06.11.2018 11:47

Bo składkę chorobową zawsze opłaca ubezpieczony. Poza tym na umowie zlecenie ubezpieczenie chorobowe jest dobrowolne.

K91

Ludzie ci wy gadacie?! Sa wszystkie składki! Chorobowe sa dobrowolne. Teraz zleceniodawca MUSI placic emerytalne, zdrowotne, wypadkowe i rentowe. Wprowadzacie ludzi w blad!

Mnhh
@K91 05.11.2018 00:08

Dokładnie. Poza tym chorobowe, obojętnie czy na umowie o pracę, czy na zleceniu, zawsze jest opłacane przez ubezpieczonego.

Jola

A praca jest trudna do nauczenia?

RB
@Jola 04.11.2018 21:28

Nie jest trudna wszystkiego się nauczysz bez problemu jak chcesz.

admin

Wyzysk na maxa nic dodać nic ująć. Umowa zlecenie ale tak to tylko robi taki rawibox i rawickie pseudo firemki bo to nie zakłady a obozy pracy!!!

nie polecam

Ja na szczęście mam już na widoku inną dużo lepszą pracę gdzie pracuje się 8 godz i zarabia dużo lepiej 3000 netto. Rawiboksu nie polecam bo to totalny wyzysk za grosze jak większość pseudo firm rawickich i tyle w temacie.

Marcin

Szukaja teraz na Kamińskiego czy na ten drugi oddział? Pytalem to dawaja umowe o prace gdy dzwonilem w srode

andriu
@Marcin 27.10.2018 00:18

Szukają na Kamińskiego, praca zmianowa, umowa - zlecenie na początek, szukają na magazyn i produkcje.

Marccin
@andriu 29.10.2018 21:12

Rzeczywiście jest tam az tak zle?

pracownik
@Marccin 29.10.2018 21:31

Przyjdź i się przekonaj, ogólnie wszystko do ogarnięcia jak ma się oczywiście chęci do pracy, ludzie przychodzą i myślą że im zapłacą za same przyjście do pracy no tak to chyba nigdzie nie ma, ogólnie nie jest źle jak ktoś jest nauczony pracy.

Marcin
@pracownik 29.10.2018 22:26

Ale mi chodzi o te nadgodziny czy faktycznie tak jest i to kierownictwo

nie polecam
@Marccin 29.10.2018 21:31

Zdecydowanie nie polecam totalny wyzysk poza tym zimno na hali i magazynie, umowa o pracę zapomnij tylko zlecenie lepiej poszukać czegoś w Lesznie.

nie polecam
@Marcin 30.10.2018 06:11

Nadgodziny są pracuje się po 10 godz dziennie pon - PTK i soboty też noniestety

aaa

Rawibox = niewolnictwo + wyzysk za marne grosze w XXI wieku taka niestety smutna prawda o tej co by nie pisać firmie.

pablo

W Gostyniu są dwie dużo lepsze firmy od Rawibox TODO i Netbox gdzie warunki pracy są o niebo lepsze niż w Rawibox ie szczególnie tam na ul. Kamińskiego gdzie zimno, itp.

maar

na szczęście na rynku pracy istnieją inni producenci w branży opakowań . Ja akurat pracuję dla jednego z producentów , gdzie aktualnie poszukiwani są operatorzy składarko-sklejarek , oraz maszyn sztancujących na dość dobrych według mnie warunkach zatrudnienia . Wszystko jasno przedstawione podczas rozmowy kwalifikacyjnej , cele , oczekiwania , oraz zarobki :)

anonymous
@maar 28.09.2018 08:45

Podasz namiar?

anonymous
@maar 28.09.2018 08:45

Jak możesz daj namiary czy chodzi o firmę w Gostyniu czy w Rawiczu? pozdr

anoneti
@maar 28.09.2018 08:45

Ja również proszę o namiary :) Pozdrawiam

pablo
@anonymous 30.09.2018 09:02

Pewnie chodzi o firmę z Gostyniu TODO lub Netbox

pablo

Niedługo powstanie Hengst w Rawiczu to ludzi już nie znajdą za takie pieniądze i warunki do pracy. Rawibox musi zatrudniać na normalną umowę a nie na tzw. śmieciowki (zlecenie) i płacić min. 2500 netto na rękę bo inaczej firma pujdzie na dno.

Zainteresowana

Czy ktoś z Góry lub okolic chce się tam zatrudnić? Bo na stronie urzędu pracy oferta, że jak znajdzie się 10 osób chętnych to pracodawca zorganizuje dojazd

Była
@Zainteresowana 19.10.2018 15:18

Lepiej uderzyć na Leszno większe perspektywy, firmy oferują normalną umowę a Rawibox zlecenie, zarobki kiepskie bo to Rawicz

anonymous

Tam ludzi do pracy za taką kasę co płacą i umowy to nie znajdą !!! A opinia o firmie negatywna już od jakiegoś czasu krąży po Rawiczu i necie

...

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zarobki nędza i nic poza tym.Nie polecam tam pracy totalny wyzysk za grosze.

menager

Ogólnie rzecz biorąc pracownik przepracowany nadgodzinami jest mnie wydajny bo jest przemęczony niestety ale ludzki organizm to nie jest maszyna która może pracować w ruchu ciągłym. Myślę że lepiej poszukać innej pracy zmianowej ale po 8 godz. A ofert jest dużo np. na elka. pl itp. i zarobki w branży plus umowy dużo lepsze.

Niki

Niedługo będą musieli zatrudniać Ukraińców bo ludzie im odejdą pewnego dnia i nie będzie miał kto pracować o zamówieniach nie wspomnę. Praca ponad siły nic dodać nic ująć i te ciągłe nadgodziny.

anonymous

W okolicy jest dużo firm oferujących bardziej komfortowe warunki pracy np. Leszno godze jest bardzo dobry dojazd S5, Gostyń który się ciągle rozwija i powstają nowe miejsca Pracy. Rawibox tak jak i Rawicz cofnął się w rozwoju o dekadę a może dwie taka niestety prawda ludzie stąd uciekają do dużych miast dających większe możliwości pracy u rozwoju.

anonymous

Jeszcze trochę to nie będzie miał kto tam pracować dużo osób myśli o ucieczce z tego zakładu, warunki na Kamińskiego jak w średniowieczu, zimno, praca ponad siły i po minimum 10 godzin. Nie polecam chyba że ktoś chce przyjść na góra 2-3 miesiące, zero perspektyw.

anonymous

Zero szacunku dla pracownika umowy śmieciowe, warunki pracy tragiczne firma totalny (usunięte przez administratora)

mm

Ogolnie nie polecam brak atmosfery i współpracy między ludźmi a przełożoną tworzy bardzo złą atmosferę. Fatalna organizacja i zarządzanie. Firma chyba jeszcze jest w czasach głębokiej komuny a nawet w średniowieczu rzenada porostu. Jeszcze raz nie polecam. Złe zarządzanie i podział pracy na ul. Kamińskiego. Po prostu brak słów!!!

anonymous

Ludz zatrudniają na umocy zlecenie. Praca od 6.oo do 18 a nawet dużej co już niezgodne jest z k.p ponoć nawet kobiety pracowały w tym tygodniu 20 godzin co skłania do powiadomienia inspekcji pracy co niezgodne jest z prawen. Ogólnie atmosfera i organizacja fatalna a wręcz tragiczna. Sprawa dotyczy oddziału w Rawiczu ul. Kamińskiego. Szczerze nie polecam tam nikomu pracy chyba że na 1-2 miesiące

Administrator

Co od czasu dodania ostatniego wpisu zmieniło się w Rawibox SA, jeśli chodzi o wynagrodzenia?

biedak
@Administrator 29.05.2018 09:37

Nic

anonymous

dajcie znać jak się pracuje w sprzedaży- zarobki flota zakres obowiązków

Administrator

Czy ktoś chciałby wypowiedzieć się w sposób rzetelny i prawdziwy o przedsiębiorstwie Rawibox SA? Taka wypowiedź mogłaby pomóc innym osobom w uzyskaniu informacji o firmie.

Zuza

Czy tak dobrze się tu pracuje, że przestaliście pisać?

Zostaw opinię o Rawibox SA - Rawicz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rawibox SA