4.1/5

Praca marzeń

Najczęstsze pytania

Rekrutacja

• Skierniewice

5. Opinie o Coral Travel Poland Sp. z o. o.

Opinie o Coral Travel Poland Sp. z o. o. Warszawa

Nie przegap nowości o Coral Travel Poland Sp. z o. o.!

fatalne praktyki

14.08.2024 18:56

Na pierwszym etapie zadzwoni do Was niemiła Pani, pogada jak to nie jest fajnie w coralu zada Wam pytanie po angielsku i zaprosi do odbycia rozmowy stacjonarnej. Pomijając fakt, że rozmowy odbywają się w "kantorkach" to są one śmieszne. Wypytywanie o małe miejscowości w różnych krajach, wymogi by znać WSZYSTKIE atrakcje/miejscowości dostępne w ofercie od pierwszej chwili złożenia CV a przede wszystkim wymóg wiedzy, która jest w systemie jest śmieszny. Oczywiście miejcie na uwadzę, że składając CV do danego punktu wcale Was tam nie muszą zapraszać a wrzucą Was w kompletnie inny rejon miasta. A! Nie oczekujcie na informację zwrotną i nie uwierzcie w bajki, że CORAL rzadko przeprowadza gdzieś rekrutację! Drogi Coralu, dobrze wiecie że wiedzę z danej oferty można przyswoić tylko i wyłącznie pracując z nią albo odbywać study w te rejony. Nikt o zdrowych zmysłach nie jest w stanie pojąć takiej wiedzy w przeciągu chwili.

02.09.2024 10:18

Przykro nam, że oceniasz swoje doświadczenie rekrutacyjne w ten sposób. Jeśli chodzi o wymóg wiedzy, to zdecydowanie nie wymagamy znajomości naszej oferty. Zależy nam natomiast na tym, żeby kandydaci do pracy w naszej branży mieli ogólną wiedzę o świecie i zainteresowanie tym obszarem wiedzy. W końcu mają doradzać klientom :)

02.09.2024 10:20

Dziękujemy za opinię, chętnie zweryfikujemy Twoją sytuację jeśli skontaktujesz się z nami mailowo: [email protected]. Przyznajemy, że czasem na informację zwrotną trzeba trochę poczekać, ale zależy nam na tym, żeby żaden kandydat nie pozostał bez odpowiedzi.
    rubi

30.08.2024 12:02

Czy firma dalej szuka osoby na stanowisko młodszego specjalisty ds. rekrutacji? Na jakie wynagrodzenie można mniej więcej liczyć?
    Nie polecam

31.08.2024 20:06

Pewnie tak, tam jest taki przemiał ludzi jak na lotnisku ;)) Słyszałem że w dziale panuje bardzo toksyczna atmosfera przez „kadrę zarządzającą”

02.09.2024 10:15

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie. Zatrudniliśmy już osoby na to stanowisko, zapraszamy do śledzenia naszych ofert pracy na naszej stronie kariery: https://www.coraltravel.pl/career
    Alona

01.09.2024 19:25

Nie polecam Coral Travel!! przez siedem dni w Turcji Alinia ani razu nie spotkała się z przewodnikiem, na ostatni dzień przed wyjazdem nie przysłali nam listy z informacją o naszym wyjeździe i godzinie transferu autokarem. Najgorsze biuro podróży.
    Natalia

30.07.2024 12:39

Jeden z benefitów na stanowisku Młodszy Specjalista Ds. Rekrutacji to „bezpłatna podróż poślubna” gdzie zazwyczaj taki wyjazd jest planowany?
    Mcx

01.09.2024 17:16

Turcja i Egipt. Możesz dać propozycje hotelowe, wszysyko zależy od hotelu i współpracy z danym hotelem, mi się udało pojechać do hotelu który chciałam. Nie był to hotel z najwyższej półki, ale bardzo dobry 5 gwiazdkowy hotel i mimo wszystko drogi hotel
    Kate

19.07.2024 18:18

I strongly advise against buying tours from this company. They sell you what you want but place you in accommodations that are much lower in standard and price range than what you paid for, without prior consent and no possibility to refuse. At the end of June, we purchased a tour to Turkey. During the transfer to the hotel, we were informed that our booked hotel was overbooked, and we were being taken to another hotel without our agreement. Upon arrival, it turned out that the new hotel did not meet the criteria of the previously chosen hotel at all, namely: it was not on the beachfront, the area was much smaller, there was almost no greenery, the room standard was lower, there was loud music until 2 AM, a small beach where it was very difficult to find a spot. Communication is only possible by phone, other options do not work, and no one wants to take responsibility. It takes about 30 minutes to get through, the connection constantly drops, and you have to start over. On weekends, no one cares about your problems. We managed to get a transfer to another hotel only on the 4th day of our stay, and the replacement options were sometimes worse than the one we were placed in. The transfer to the new hotel, which we agreed to out of desperation (it was worse than the one we had bought), had to be paid for by ourselves, and they will make you sign a waiver stating that you have no claims against their services. On the day of departure, information about the transfer was also not posted at the hotel, and we had to call and clarify again. This was the first time we encountered such a disgusting level of service, bordering on fraud. Upon return, you will be asked to leave a complaint, which no one will care about.

24.07.2024 20:52

Od kilkunastu lat latam z Coralem i jest fantastycznie.Uważam, że wybór hotelu jest kluczowy.Jeśli ktoś chce hotel za 5tys za 2 os niech nie spodziewa się wysokiego standardu,gdzie sam przelot kosztuje 1700- to nie te czasy . Nigdy nie miałam problemu z rezydentami, z hotelem, czy z czymkolwiek. Ja polecam tę firmę.

25.07.2024 15:24

Bardzo się cieszymy, że jesteś zadowolona z usług Coral Travel :) Dziękujemy za tę opinię i gwarantujemy, że zrobimy co w naszej mocy, żeby kolejne wyjazdy były jeszcze lepsze!
    Jula

09.04.2024 12:40

Dlaczego waszym zdaniem firma zwalnia starych pracowników? Nikt tego nie opisał a mam zamiar składać CV na stanowisko Doradcy Agenta, zależy mi też na dłuższej współpracy.Zainteygowal mnie wpis, że firma zapewnia podróż poślubną swoim pracownikom, pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Za 2 lata wychodzę za mąż, faktycznie bym mogła liczyć na jakąś wycieczkę?

26.04.2024 14:42

Firma absolutnie nie prowadzi polityki zwalniania "starych" pracowników. Dużo wpisów na tym portalu dotyczy pracy rezydenta, która jest pracą sezonową, więc należy oddzielić te dwa tematy: praca sezonowa, a praca stała. Dział zajmujący się obsługą agentów zlokalizowany jest w centrali firmy i w ostatnich miesiącach wiele osób z tego działu przeszło do innych działów, np. do działu MICE, do działu Produktu. Jeżeli rozstajemy się z doświadczonym pracownikiem, to najczęściej jest to obustronna decyzja. Średni staż pracy w naszej firmie to ponad 4 lata! A rekrutacji jest sporo, bo mamy coraz więcej klientów, nowe pomysły na rozwój, a do tego potrzeba nowych ludzi!
    Mill

21.07.2024 00:09

Nie prawda. Bylam na podróży poślubnej, dałam pasujące mi terminy, hotele i dostałam propozycję hotelu, zaakceptowałam. Później jednak zmieniłam zdanie i poprosiłam o inny hotel- podałam nazwę i załatwili mi ten hotel. Żaden z tych hoteli nie był hotelem na gwarancji, był popularny, więc raczej ze sprzedażą tych hoteli nie ma problemu. Poza tym mylisz stanowiska. Doradca agenta nie sprzedaże tylko odpowiada na pytania telefoniczne i mailowe agentów turystycznych czyli klientów biznesowych firmy-
    Jozefina

08.07.2024 15:54

W poprzedni weekend wybrałam się z coralem do Turcji na wakacje. Wyruszyliśmy z Warszawy i zamiast w Turcji wylądowaliśmy we Wroclawiu. We Wrocławiu na lotnisku przekoczawalismy cała noc, nikt nie zapewnił nam posiłków, nikt nie zapewnił nam noclegów. Na lotnisku we wroclawiu działy się dantejskie sceny. Jest lipiec, więc podróżują głównie rodziny z dziećmi. Dodam że po 4 godzinach oczekiwania powinniśmy mieć zapewniony posiłek. Po 8 godzinach - hotel. Teraz coral travel obrzuca się odpowiedzialnością z liniami lotniczymi.(usunięte przez administratora) Ja jako klient zawarłam umowę z wami i was pociągnę do odpowiedzialności. Ja i ok 200 pasażerów tego lotu. Dodam że na tym przygody się nie skończyły. Po przylocie do Turcji (Ponad dobę pozniej) okazało się że w hotelu jest overbooking i zakwaterowano nas w czymś co absolutnie hotelu nie przypominało. W związku z tym, że rezydenta w hotelu przez tydzień próżno było szukać postanowiliśmy na powrocie znaleźć go na lotnisku w Antalii przed wylotem do kraju.(usunięte przez administratora)
    Nieznajoma

13.07.2024 18:45

Ale to jest miejsce o opiniach o pracodawcy a nie dla nas -klientów????

05.07.2024 08:29

Dzień dobry, Jaka jest atmosfera w księgowości?
    Marta

15.06.2024 18:39

Nigdy więcej z biurem coral travel. Po ustaleniach z biurem ufając że one się znają nie ja. Zaufałam pytając się parę razy czy oby na pewno jestem w hotelu po nowo wyremontowanej części, tak zapewniali. Okazało się na miejscu że jestem po starej. Zero pomocy rezydentki, infolinia dramat. Musiałam dopłacić 200euro do pokoju który miałam dostać faktycznie od początku. Pi złożeniu reklamacji do biura stwierdzili ze wina jest po mojej stronie. Nigdy więcej z biurem coral travel. Nie polecam a wręcz odradzam.
    Aleksandra C

16.06.2023 11:53

Ostatnio brałam udział w rekrutacji na Specjalistę ds. HR. Po 4 etapach rekrutacyjnych ( rozmowa telefoniczna, test psychologiczny, rozmowa z koordynatorem, rozmowa z managerem); myślałam, że można liczyć na telefon z podziękowaniem za wzięcie udziału w takiej długiej rekrutacji, zajmującej sporo czasu. Niestety zdziwiłam się, choć rozmowy były rzeczowe i przyjemne, w takim tonie trzeba też kończyć proces. Niestety na mojego maila kiedy będą wyniki rekrutacji, nie dostałam odpowiedzi od p. Krystyny. Następnego dnia popołudniu dostałam spamowego maila z podziękowaniem. Tak się nie robi, to totalny brak szacunku do kandydata. Wstyd @Pracodawca za taki candidate experience. Jakby nie patrzeć, w przyszłości mogę być też Waszym klientem więc tu podwójny brak staranności.
    Aleksandra

14.06.2024 08:10

Brałam udział we wszystkich etapach :) nawet pofatygowałam się o przyjazd do Was. Nie trzeba pytać o feedback, dobry, profesjonalny HR przekazuje informację zwrotną każdemu. Przed pojawieniem się wyników rekrutacji ogłoszenie zostało odświeżone na jobboardzie także to również jest mega słabe. Pozdrawiam!
    ania

15.06.2024 08:26

Hej a to nie jest teraz obowiązek pracodawcy aby napisac to w ogłoszeniu?
    pytanko

10.06.2024 21:04

Cześć, na portalu pracuj.pl jest ogłoszenie na stanowisko młodszego specjalisty ds. rekrutacji. Ktoś z was orientuje jakie widełki wynagrodzeniowe są na takiego typu stanowisku? Może ktoś wie jak wygląda rekrutacja?
    Dział rekrutacji

11.06.2024 12:04

Dzień dobry :) Wiemy jak wygląda rekrutacja, bo ją prowadzimy :) Najpierw dzwonimy do osób, których CV jest zgodne z wymaganiami stanowiska i przeprowadzamy krótką weryfikację telefoniczną (język angielski, najważniejsze punkty z CV, kiedy ktoś może rozpocząć pracę, itp). Potem osoby, które wypadły najlepiej zapraszamy na interview face to face do naszej centrali. Ostatnim etapem jest rozmowa online z Kierownikiem HR, a potem już tylko oferta pracy, badania lekarskie, dokumenty i voila :) O wynagrodzeniu rozmawiamy indywidualnie, ale widełki nie odbiegają od rynkowych stawek na analogicznych stanowiskach.
    Anonimowy pracownik

30.05.2024 13:57

Coralowi chyba znowu zaczynają rezydenci uciekać, bo się obrońcy firmy tu uaktywnili. Zawsze w maju jest tam pierwszy poważny dym, bo w okolicy długich weekendów w maju i czerwcu rezydenci maja probke tego, co ich czeka w wysokim sezonie. A czeka ich(usunięte przez administratora)praca za grosze. Czyżby pierwszy naiwni na sezon 2024 uświadomili sobie właśnie w co wdepnęli? Szczerze wam współczuję. Pakujcie się w samoloty i uciekajcie z tego bagna.
    Sara

24.05.2024 05:51

Piszecie ze jeśli ktoś jest dobry to może fajnie zarobić ok ale warunki też robią swoje a niektórzy z jakimiś pluskwami wyjeżdżają. Jak tu trafić na normalna kwaterę i bezproblemowa parę? Macie w ogóle coś na 100% sprawdzonego?

24.05.2024 21:14

Po pierwsze nie ruszac się nigdzie z Polski z tą firmą. Granicy własnego miasta nie polecam przekraczać z tą firmą, nie mówiąc już o granicy kraju.

28.05.2024 15:10

Droga Saro, nie warto polegać na "opiniach" dyżurnych hejterów, którzy nie odnaleźli się być może w tej pracy i teraz siedzą w internecie i oczerniają wszystkich, którym ta praca się podoba i wracają do niej rok po roku. Każdy problem czy wątpliwość można zgłosić przełożonym i naprawdę można się dogadać. W hotelach pracowniczych trzeba samodzielnie sprzątać, nie ma tam serwisu sprzątającego, dla niektórych to jest nie do przejścia. Nowi pracownicy nie zawsze potrafią się dostosować do rytmu pracy w turystyce, który podlega godzinom lotów, liczbie klientów i wielu jeszcze innym czynnikom, które trudno przewidzieć. Dlatego grafiki pracy są układane na bieżąco. Dlatego pracownicy muszą być pod telefonem i zastąpić kogoś kto np zachorował. Wszędzie tam gdzie pracuje dużo ludzi, zdarzą się konflikty. Łatwo też oczerniać ludzi i firmy anonimowo. Zachęcam do samodzielnego myślenia i polecam pracę w Coralu :)
    Ayo

09.05.2024 07:35

Dzień dobry. zauważyłem, że jest teraz dostępna w moim rejonie oferta dla specjalisty ds. turystyki. Napisano w niej wprost, że poszukiwane są osoby do dłuższej współpracy, na której mi zależy. jesteście w stanie ocenić jak to finansowo się układa? Jakie wychodzą średnie prowizje od sprzedaży? są jakieś średnie normy?

22.05.2024 20:55

A na rozmowie jest informacja jakie jest wynagrodzenie?
    Zadowolna

24.05.2024 18:11

Nie, na pierwszym etapie sprawdzają ile chcesz zarabiać i czy mieścisz się w ich propozycji. Nie jest to najniższa krajowa ale więcej. Doliczając prowizję miesięczną jest bardzo dobrze.
    XYZ

21.05.2024 16:45

Widziałam na praca.pl że mają rekrutację na młodszego specjalistę ds rekrutacji. Czy ktoś już był na tej rekrutacji? Macie informacje jak tam się pracuje? Jak atmosfera? Czy jest możliwość zdobycia doświadczenia?

22.05.2024 16:04

(usunięte przez administratora) Cieszę się że moja przygoda z tą firmą skończyła się prawie dwa miesiące temu i nie muszę już tkwić w tak toksycznych relacjach. Innym nie lepszym działaniem jest dział produktu i mężczyźni którzy uważają się lepsi od kobiet i myślą że na kiwnięcie palca będą mieli wszystko podane pod nos. Mentalnośće tej firmy zatrzymała się daleko w tyle a dział hr o który pytasz nie reaguje na to co się dzieje w firmie i dlaczego jest taka duża rotacja. Jeśli masz swoje zdanie, szacunek do siebie to nie polecam...trzymałabym się jak najdalej od tego działu jak i całej firmy.

23.05.2024 20:55

Tak, dalej wysyłają. Tak, dalej nabijają ludzi w butelkę. Tak, dalej są robaki, pluskwy i prusaki w łóżkach w hotelach pracowniczych w Turcji. (usunięte przez administratora) kila I mogila. Tzw szefowa destynacji alkoholiczka R. dalej idzie w zaparte i udaje, że nic się nie dzieje. Warunki mieszkaniowe rezydentów w Turcji i warunki pracy uragajace godności człowieka.
    Agawa

23.04.2024 09:31

Moje pytanie dotyczy umowy. Czy firma podpisuje normalna umowę o pracę I Czy przynajmniej na umowie widnieje najnizsza krajowa plus prowizja? Bo jest firma która daje umowy na pelet etat z dużą niższa kwota niż najnizsza a żeby ją wogole otrzymać trzeba nadrabiać prowizja- chyba coś z nimi nie tak!!!!

26.04.2024 14:34

Wszystkie osoby zatrudniane w Coral Travel w Polsce otrzymują umowę o pracę w wymiarze pełnego etatu. Bardzo rzadko zdarza się zatrudnienie na część etatu lub współpraca na zlecenie, najczęściej na prośbę samego pracownika, który np chce pogodzić studia i pracę, a cały etat to za dużo. Jeśli natomiast mowa o pracy rezydentów i animatorów, to ich miejsce i czas wykonywania obowiązków jest na tyle trudno definiowalny, że nie spełnia wymogów umowy o pracę, dlatego współpraca odbywa się w ramach umowy zlecenia. W niektórych krajach dodatkowo podpisuje się umowę lokalną, z lokalnym pracodawcą. Np. rezydenci pracujący w Turcji mają polską umowę zlecenie i lokalną umowę, otrzymują więc łącznie dwie wypłaty, a dodatkowo lokalnie wypracowują prowizję. Pracownicy salonów sprzedaży w Polsce mają umowę o pracę i prowizję od sprzedaży. Stawka zależy przede wszystkim od poziomu doświadczenia.
    @Bylapracownica

11.04.2024 23:17

Do wszystkich nowych!!!! Pracowałam w Coral Travel w Turcji i szczerze nie polecam tej firmy! Nie dajcie się złapać na różne akcje promocyjne firmy!!!! Uciekajcie stamtąd jak najszybciej!!!! 7. grzechów głównych Coral Travel PL czyli jak zostać niewolnicą. (Moje doświadczenia z pracy w regionie Riwiery Tureckiej) 1. Praca de facto dla tureckiej firmy na fatalnych zasadach. (Pracujesz przez 6 dni w tygodniu za najniższą polską krajową, oraz za najniższą turecką krajową. Firma Odeon Tours (bo pracujesz dla nich) traktuje Cię jak ostatniego śmiecia. Pracujesz ponad siły, średnio po ponad 12 godzin. Nie obowiązują Cię żadne wolne w polskie czy tureckie święta. (Niewarte zarobki takiego poświęcenia) 2. Koszmarny personel, czyli poczynając od tureckojęzycznych pracowników operacji , którzy potrafią pochodzić z krajów byłego ZSRR i traktować ciebie jako Polaka jak ostatniego pachołka. Dużo tych osobo nie potrafi mówić po angielsku, gadają tylko po rusku plus kierowcy tureccy są bardzo koszmarni. Aroganccy i chamscy wobec Europejczyków, chciwi na bakszysz czyli napiwek. Potrafią okradać i szantażować rezydentów. Broń Boże nie podawajcie im swoich numerów telefonu, bo napastują ładne dziewczyny… zapierniczaja jak szaleni na drogach. nie chce generalizować ale mało jest uczciwych i dobrych kierowców. 3. Paskudne zakwaterowanie czyli życie jak w chlewie. Mieszkałam w wielu miejscach w regionie Riwiery Tureckiej. Wymienię po danej miejscowości i krótki opis kwatery czyli lojmana. Kwatery dosłownie w każdym przypadku są w złym stanie technicznym, zagrzybione i brudne. Lodówki małe i stare, łóżka to stare śmierdzące warstwy materacy. W dodatku chamskie i hałasujące ruskie mieszkają w bloku razem z wami. 4. Niejasny system karania. Firma chwali sie, ze można zarobić”dużo” kasy ale i również… stracić. Nie ma tego zapisanego w umowie. Tak, firma Odeon Tours potrafi przywalić wam karę za finansową za dosłownie każdy mały błąd. Kontrole w pokojach są dosyć często. Ochrona czyli güvenlik ma prawo bez zapowiedzi przeszukać was pokój. Kary potrafią być m.in za niewyłączone światło czy za wyglad zewnętrzny albo… za kwestionowanie poleceń tureckich przełożonych (którzy nie grzeszą mądrością i logiką). Kary są odejmowane z prowizji w Euro, a wartości tych grzywien są ustalane na oko. Raz to może być 10 euro raz 200 euro. 5. Polak Polakowi wilkiem za granicą, czyli o relacjach miedzypracowniczych. (Dla bezpieczeństwa nie wymienię tu żadnych prawdziwych nazwisk) W firmie panuje czyste kumoterstwo i kolesiostwo jak w systemie politycznym. Darujcie sobie bajki o równym traktowaniu. System zarządzania jest podobny do systemu pszczół. Jest tu królowa-matka, jej zaufane żołnierki, pracownice i trutnie (osoby, które robią dymy i afery za które karani są wszyscy) Ludzie potrafią tu plotkować, często na siebie donoszą przełożonym. Dużo można znaleźć osób uzależnionych od pewnego popularnego nałogu, za co później grupowo się obrywa. 7. Zajęczą odpowiedzialność za pracownika czyli jej… brak. Wielokrotnie miewałam sytuacje, że kierowca potrafił mnie lub moich kolegów z pracy wywieźć z dala od lojmana. Było to bardzo straszne wydarzenie. Po ciężkiej, wielogodzinnej pracy nie ma się zagwarantowanego powrotu do kwatery. Kierowca może cię dosłownie wyrzucić nawet 30 km od miejsca lojmana. W upalne dni firma nie zapewnia nawet wody do picia na lotnisku czy w autokarach. Największym (usunięte przez administratora) jest tzw. posiłek pracowniczy czyli paskudny tost z serem na punktach zwanych Sorbet (obowiązkowe stacje gdzie rezydent wozi gości w czasie transferu). Ci, którzy jadą na Alanię mają nieco “lepsze” jedzenie. Ogólnie w czasie pracy musisz dosłownie polować na jedzenie czy to w hotelach czy od gości. *** w czasie pracy nosi się niewygodne i bardzo źle wykonane mundurki z czystego poliestru. Pracownik sam płaci za niego za obowiązkowe przeróbki krawieckie. Strój jest nieoddychający latem przez co można się w nim dosłownie ugotować. Potrafi również uczulać. Turcja to specyficzny kraj. Turcy mają mentalność zdobywcy. Historycznie kraina była przecież grecka. My kobiety jesteśmy traktowane jako łup i na każdym kroku jesteśmy nagabywane przez perskich książąt. Dlatego bądź świadoma i uważaj na siebie w tym kraju. Komentarz ma charakter niezależnej, subiektywnej opinii usankcjonowanej własnych doświadczeniu zawodowym jako rezydent w firmie Coral Travel Polska/Odeon Tours. Komentarz nie ma na celu ani szkalowania ani pomówienia firmy Coral Travel Polska/Odeon Tour. Jest retrospekcją i subiektywnym odczuciem jego autora.
    Potencjalna nowa

26.04.2024 14:18

Pracowałaś sezon czy dłużej? Można z Tobą jakoś nawiązać kontakt?
    Były aplikant

24.03.2024 00:10

Niestety aplikowałem do pracy w tej firmie i z przykrością muszę stwierdzić, że zostałem przez nią (usunięte przez administratora) Przeszedłem pozytywnie rekrutację o czym powiedziała mi Pani rekruterka, a nawet dostałem e-mail z taką wiadomością. Później przyszedł jeden czy dwa kolejne maile, że informacje o wyjazdach, szkoleniach będą dostarczane na bieżąco do wszystkich zgodnie z datą od której dany kandydat określił swoją dyspozycję do wyjazdu. Na początek wyjeżdżali ci co mogli zacząć od razu co jest oczywiście logiczne i dobrze zorganizowane z pozoru.... bo po tych mailach kontakt się nagle urwał, nie dostałem nigdy więcej żadnej wiadomości o wyjeździe mimo napisania kilki emaili do firmy - w tym do osoby, która przeprowadzała ze mną rozmowę i mnie zatrudniła bezpośrednio po niej. (Zobowiązania ustne mają taką samą moc jak i pisemne według zapisów prawa plus dostałem e-mail to potwierdzający). Taka sytuacja jest niedorzeczna, niezwykle przykra, ponieważ w tamtym czasie byłem osobą w bardzo trudnej sytuacji i firma celowo zostawiła mnie na lodzie jakby w ogóle zapominając o moim istnieniu bez żadnej informacji. Czekałem bez sensu na wyjazd, który nigdy nie doszedł do skutku przez co straciłem dużo czasu, nerwów, no i pieniędzy (bo mogłem wtedy zarobić gdybym jednak wyjechał). Najlepsze jest to, że firma co chwilę wstawiała oferty pracy i szukała ludzi na rezydenta, mimo, że ja dalej czekałem na ten wyjazd i odpowiedź kiedy mogę w końcu zacząć pracę. Oczywiście takiej odpowiedzi nie było ale ogłoszenia latały po różnych platformach z pracą. Totalny brak profesjonalizmu i po prostu traktowanie człowieka jak śmiecia. Jak firma może tak traktować swoich de facto pracowników? Jak można być takimi ludźmi bez honoru, godności i poszanowania do drugiego człowieka? Od tego czasu już minął spory kawałek czasu, nieco moje życie się ustabilizowało dlatego po dość długim czasie piszę ten komentarz bezpośrednio po tym jak przypadkiem zobaczyłem gdzieś ogłoszenie do pracy do Coral Travel. Z całego serca przestrzegam wszystkich i mówię to naprawdę szczerze - nie aplikujcie tam ani nie współpracujcie z nimi pod żadnym pozorem, ponieważ nigdy nie macie gwarancji czy was po prostu nie nabiją w butelkę. Naprawdę jestem ostatnią osobą do pisania komentarzy negatywnych w internecie i nie przypominam sobie kiedy napisałem w ogóle jakąś nieprzychylną opinię na cokolwiek lub kogokolwiek ale tak przykre doświadczenie jakie mnie spotkało w kontakcie z tą firmą zmusza mnie do tego aby podzielić się tym publicznie. Być może to był boski plan żebym tam nie jechał więc może przeznaczenie uchroniło mnie przed czymś złym.

02.04.2024 13:06

Bardzo nam przykro, że nie dotarła do Pana informacja o zakończeniu rekrutacji. Ten proces faktycznie trwa dość długo i w pierwszej kolejności potwierdzamy chęć podjęcia współpracy z osobami najbardziej dyspozycyjnymi. Może się zdarzyć, że jeżeli ktoś jest dyspozycyjny np. od czerwca albo lipca, nie udaje nam się już takiej osoby zatrudnić. Natomiast oczywiście każda osoba, która "nie zdąży" zostać zatrudniona w danym sezonie powinna otrzymać taką informację. Aby prześledzić co dokładnie się wydarzyło w Pana sytuacji, musielibyśmy znać Pana personalia.

25.03.2024 09:32

Chce dostać się na rezydenta. Prócz angielskiego potrzebny jest jeszcze drugi język np. lokalny tam gdzie się jedzie? Trudni się dostać bo ktoś tu pisał że rekrutacja długa i nie zawsze jest feedback. Jak już się uda to kontrakty zwykle podpisywane są na całe lato np od czerwca do września?
    Wiem

25.03.2024 16:48

Zastanów się dobrze. Odradzam.
    Były rezydent

26.03.2024 16:17

Przede wszystkim poczytaj komentarze na tym forum i zastanów się czy naprawdę chcesz tam pracować. Dostać się nie jest trudno, zatrudniają praktycznie wszystkich którzy mówią po polsku (chociaż jak sobie przypomnę to i na dobrą znajomość polskiego nawet nie zwracają uwagi). Oczywiście ma to swoje przyczyny które wyjaśniają inne komentarze
    HELENA

05.02.2021 12:23

Na szczęście nie podjęlam pracy w tym miejscu i podziękowałam zaraz po prezentacji :) ze względu na warunki jakie pracodawca oferuje, jeśli chodzi o rezydentów. Kiepska wypłata, nawet bardzo ! Dodatkowo oferowane warunki zamieszkania podczas pobytu za granica to pokoje 2-3 osobowe w uwaga tzw akademikach, dzielona kuchnia i łazienki. Dodatki doliczane do wypłaty to jakiś zart 4$ za transfer lotniskowy, o ile dobrze pamietam - 1€ od zakupionej wycieczki przez osobę dorosła ???? starający się o prace powinien doliczyć koszt wizy (370zl ) plus ewentualny test na covid przed wyjazdem, który robi się na własna rękę( niby po przepracowanym sezonie- zwracają ta kwotę ). Jeśli chodzi o rezygnacje podczas sezonu - (umowa zlecenie zaznaczam ) jest kara do zapłacenia w wysokości od 400-500 euro ! Generalnie jeśli ktoś lubi być poniżany albo jest bezdomnym to polecam ! Dla normalnego człowieka uważam ze warunki pracy nie są na tyle godne, żeby tracić czas i wysyłać swoją aplikacje ! Nie traćcie czasu ! Najbardziej dziwi mnie to, ze ludzie się na to godzą. Na warunki mieszkania jak na zbiorze truskawek w Holandii, tylko ze tam to chociaż się zarobi więcej ???? pozdrawiam !
    rekrutowana

23.01.2024 06:20

3 lata minęły od tego komentarza a warunki, które oferują nic się nie zmieniły. Niska wypłata, jakiś dodatek 2/3 euro za trqbanfer czy wycieczkę (caly dzien pracy), mieszkanie w akademiku z nieznajomymi, jedzenie we własnym zakresie, ciekawe co z ubezpieczeniem? Co do wizy to już nie słuchałam bo nie zainteresowała mnie ta praca za te pieniądzę. Świat biegnie do przodu, ceny wszystkiego rosną a ten pracodawca najwyraźniej stoi w miejscu. Ja podziękuję. No chyba że ktoś młody się skusi do nabrania doświadczenia, przygoda i kieszonkowe na wakacje.
    rezydent

20.03.2024 15:12

Masz ubezpieczenie prywatne wykupione przez firmę, nie płacisz za mieszkanie, media, internet, telefon, często jesz w hotelach albo na wycieczkach, masz dwie umowy i dwie wypłaty, można odłożyć. A te dodatki o których piszesz to też prowizje i tutaj można sobie dorobić drugie tyle, albo dużo więcej jak jesteś ogarnięta.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Coral Travel Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - Coral Travel Poland Sp. z o. o.

Postępu 17B 02-676 Warszawa

Branże: Biura podróży i usługi turystyczne

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon
    Mili

13.03.2024 14:03

Musi to dobrze świadczyć i o firmie i o szefie destynacji. Że wszyscy dobrzy i doświadczeni pracownicy albo uciekli, albo zostali zwolnieni za nic, bez podania powodu. I do Bodrum jedzie cały nowy zespół. Ahhh, zapomniałam o (usunięte przez administratora). Oni są wygodni. Buhahahah. Gratulujemy ;)
    Desislava Vasileva

07.02.2024 15:16

Skorzystałam z usług Coral Travel. Jestem bardzo niezadowolona. Opis jaki był w ofercie absolutnie nie odpowiadał rzeczywistości. Hotel zasługuje na miano hotelu robotniczego. Brudno było w tym hotelu, jedzenie totalnie do niczego, okropne. Posiłki – śniadanie, obiad i kolacja musiałam jeść na mieście, a przecież po to kupiłam ofertę od nich all inclusive, żebym nie musiała płacić dodatkowych pieniądze za jedzenie. Zadzwoniłam na infolinia i opisałam na czym polega problem i dlaczego chce zmienić hotel, ale niestety nie otrzymałam pomoc z ich stron. Na własną rękę załatwiłam sobie hotel, gdzie poniosłam koszt za pozostały pobyt 200€. Prosiłam Coral Travel o zwrot kosztów gdyż nie wykorzystałam całej oferty wykupiony od nich, bo opis jaki był w ofercie absolutnie nie odpowiadał rzeczywistości. Po powrocie złożyłam reklamacja do Coral Travel o zwrot kosztów gdyż nie wykorzystałam całej oferty , bo opis jaki był w ofercie absolutnie nie odpowiadał rzeczywistości oraz jedzenie, a także ze było brudno i tak dalej. W odpowiedzi dostałam: ''Organizator nie widzi podstaw do uznania Pani reklamacji oraz roszczeń finansowych za zasadne''. Nie wiem na jakiej zasadzie musiałabym złożyć reklamacja tak aby została pozytywne rozpatrzona, ale z tego biura podroży więcej nie skorzystam. Jestem zniesmaczona całej tej sytuacji.
    Karolina

29.01.2024 15:35

Szczerze odradzam każdemu, niezależnie od działu czy stanowiska jest słaba atmosfera. Totalny (usunięte przez administratora).firma została gdzieś daleko i każde jej poczynanie to festiwal kiczu. Kadra managerska pozostawia wiele do życzenia, szczególnie jeżeli chodzi o HR. Brak jakichkolwiek kompetencji, rozmowy na poziomie (usunięte przez administratora), szczerze współczuje pracownikom tego działu, którzy muszą się borykać z takim brakiem wiedzy, kompetencji i umiejętności komunikacji. W idealnym świecie prowadziłyby to osoby, którym się jeszcze chce, które potrafią oddzielić swoje prywatne emocje od relacji służbowych i nie wprowadzają atmosfery (usunięte przez administratora) Okropieństwem jest też namawianie ludzi na pracę jako Rezydent czy Animator..trzeba chyba być na zupełnym dnie życiowym żeby podjąć się pracy w takich warunkach, brud, małe zarobki, podejrzane umowy lub ich brak i osoby brane na zasadzie "umie mówić? umie, to niech leci" co daje tak jak pokazują inne komentarze fatalny rezultat. W centrali zarządzanie na zasadzie - mikrozarządzania. Naturalny jest brak szacunku, fakt, że możesz dostać opierdziel bo ktoś ma gorszy dzień a Ty się napatoczyłeś, podwójne standardy i wymagania, że tak samo chętnie jak oni będziesz wciskać ludziom beznadziejną pracę czy w biurze czy wyjazdową. Z dobrego serca odradzam!
    Emilia

10.03.2024 07:12

Tutaj juz wszystko napisano ale zabraklo najwazniejszego.Pracujecie dla Ruskich za marne pieniadze.Co gorsza pracuja tez Ukraincy ktorzy mieszkaja razem z Rosjanami w jednym hotelu.Najwiekszy wstyd pracowac dla Ruskich...jesli ktos kocha prace rezydenta polecam wszystkie inne firmy tylko nie Coral
    Koleżanka

10.03.2024 08:31

Najlepsze jest to, że firma zatrudnia osoby nie mówiące dobrze po polsku (przyjaciół zza wschodniej granicy ????) do pracy na rynku polskim. W zeszłym roku było kilka takich kwiatków ????

08.03.2024 21:22

Oprócz pracy dla rezydentów można odbyć tu praktyki i to w różnych działach. Dla mnie osobiście fajnie by było zrobić praktyki w dziale księgowości. Serio te zniżki na wakacje, które proponują dla praktykantów są w ogóle warte uwagi? Bo mi się wydaje, że nikt nie da nic za darmo.
    Niczadarmo

09.03.2024 02:32

Hej UT, wydaje mi się, że praktykantów nie obowiązują żadne zniżki ani benefity. Tak samo na okresie próbnym nie ma co liczyć na cuda.
    Troskliwy

01.02.2024 12:34

Jedźcie na rezydenturę, bo to super przygoda i doświadczenie. Ale jeśli zaproponują Wam Egejską nie gódźcie się! To co tam się odwala to jakiś kosmos…
    Obserwatorka

09.02.2024 21:41

Pracujesz za najnizsza krajowa po 20 godzin non stop Niby jeden dzien wolny ale naprawde to czasami wychodzi ze na 7 dni masz 10 godzin wolnego.Poczytaj wpisy i przemysl.Pamietaj o tym co wszyscy wiedza ze za granica Turcja to kraj poza Unia jestes zdana na siebie.Koordynatorka i jej lizusy to oni ci zrobia najwieksza krzywde.Polak Polakowi jest najwiekszym wrogiem za granica.Koordynatorka ktora sie wyzywa za to ze Turek ja z dzieckiem zostawil .Poczytaj opinie.
    Byly pracownik I nigdy więcej

08.03.2024 19:32

Dużo prawdy jest w tych opiniach o pracy pseudo rezydenta jak sobie przypomne to aż mi niedobrze.Jedziesz na wycieczki nie prowadzisz ich ale jedziesz jako tak zwany (usunięte przez administratora) przewodnika(I masz za to zaplacone 1.5euro) niewiadomo po co potrzebny I tak potrafia cie wyslac kilkanascie razy az ci to miejsce brzydnie a po pozniej po kilku godzinach snu wysyłaja cie na transfer a jesli chodzi wolne to nie masz 24h napewno.pelno lizodupow I donosicieli!w zadnej inner firmie niema takiej polityki jak w tej.Ludzie na wyzszych szczeblach powinni sie temu przyjrzec!
    Sobe

08.02.2024 17:25

Bycie rezydentem w tej firmie to czeski film. Największym problemem są ludzie, starsi hotelowi ktorzy zgarniają najwieksze pieniądze a na początku mozesz co najwyzej robić transfery i wysłuchiwać pretensji turystów. Jesteś sam, czekasz na lotnisku bez informacji, zero opieki ze strony turcji, jakaś alkoholiczka niby koordynatorka i jej mapety. Przemiał ludzi ogromny, ogłaszają się gdzie mogą. Nie polecam jest mnóstwo dobrych firm itaka, r. , dla których nie wstyd pracować i świecić oczami przed turystami. Nie nie i jeszcze raz nie
    zainteresowana

25.01.2024 17:06

Ile wynosi podstawa dla pracownika biura podróży w Poznaniu? Widzę na stronie coral ofertę pracy- niestety nie ma tam podanych warunków wynagrodzenia.
    kandydat

23.01.2024 12:22

czy po zakonczonej rekrutacji firma kontaktuje sie w sprawie odpowiedzi nawet jak jest ona negatywna ? czy tylko dzwonia do osob ktorzy sie dostali do tej firmy?

23.01.2024 13:59

Odpowiadamy wszystkim kandydatom, z którym się spotkaliśmy! Podziękowania zwykle przekazujemy mailem, a jeśli kandydat przechodzi do kolejnego etapu lub otrzymuje ofertę, dzwonimy.
    wikt

22.01.2024 07:12

Widzę że rekrutują aktualnie do działu telesprzedaży, jakieś opinie o tym stanowisku?
    Powaga_sytuacji

18.08.2023 00:00

Ta firma to po prostu wydmuszka. Oferty pracy opisane są pięknie, a na miejscu czar pryska bardzo szybko. Podpisujesz umowę na 6 dni pracy tygodniowo, a potem pracujesz 3 tygodnie bez dnia wolnego i tłumaczą to szczytem sezonu, bo przecież "w kwietniu mieliście tyle wolnego, więc teraz nie narzekajcie". Zakwaterowanie kiepskie, ale da się przeżyć. Stroje służbowe z materiału niskiej jakości - szkoda zdrowia. Natomiast najgorsza kwestia to atmosfera pomiędzy tzw. starymi a nowymi rezydentami: przyjeżdżasz z dobrym nastawieniem, a w krótkim czasie masz wrażenie wejścia w gniazdo żmij (poziom fałszu i zakłamania zatrważający). W sumie pomiędzy świeżakami też niewiele lepiej. Jak co sezon ludzie z łapanki, a potem wyścig szczurów, bo widzą w jakie g. wdepnęli i po trupach chcą się z tego wyrwać. Zwykle przez lizusostwo i donosy na kolegów łapią rekomendację od "starych repów", żeby dostać chociaż ochłapy spotkań informacyjnych (np. w problematycznych hotelach) zamiast nocnych transferów. Niedobrze się robi na samo wspomnienie. Jeśli cenicie sobie zdrowie psycho-fizyczne, to lepiej w to NIE WCHODZIĆ!
    Jon

16.11.2023 17:23

Jakos od maja do września. Nie istnieje cos takiego jak nadgodziny. Umowa w ogole nie uwzglednia minimalnej i maksymalnej liczby godzin. Jesli kontrahent uzna, ze musisz pracować od 1 w nocy do 18 to nie masz wyjscia i musisz jechac na lotnisko. Mozesz oczywiscie sprobowac pogadac z szefostwem i poprosic o mniejszą ilosc pracy, ale raczej nie jest to mile widziane i wiele tym nie zdziałasz. Pensja podstawowa jest taka sama, niezależnie od przepracowanych godzin. Bonusy są za przeprowadzone transfery i prowadzenie wycieczek Nie wiem ile teraz one wynoszą, zależy to od regionu, ale są kwoty na poziomie kilku euro za transfer/wycieczke
    Xxx

21.01.2024 10:57

Byliśmy z narzeczonym parę lat wstecz na rezydenturze w Bodrum i nie mieliśmy nieprzyjemnych sytuacji zarówno że starszymi jak i nowymi rezydentami, jedynie w momencie gdy obecny szef destynacji wprowadzał niemiłe konflikty między wszystkimi rezydentami. Jak szefa nie było to pracowało się świetnie i atmosfera była cudowna, do czasu kiedy szef się nie pojawił spowrotem w Bodrum (większość czasu spędzał w Kuşadası, do nas do Bodrum przyjeżdżał dosłownie kiedy była tylko i wyłącznie wielka potrzeba i "coś strasznego się zadzialo")
    Iza

03.03.2023 17:18

Kochani proszę pomóżcie ponieważ dostałam propozycje wyjazdu i pewnie jak każdy który wyjeżdżał pierwszy raz mam obawy jak to będzie ????proszę napiszcie jak to wyglada co najlepiej zapakować do walizki i przede wszystkim czy warto wyjechać ☺️
    Anka

14.06.2023 18:05

Nie podpisuj z odeonem niczego. Oczywiście, że kontrahent nie jest uczciwy, nie chcesz się o tym przekonać na własnej skórze.
    Były rezydent

13.01.2024 16:00

Już wcześniej o tym pisałem. Ale dla przypomnienia. Praca jest bardzo ciężka i nie są to wakacje. Warunki pracy na miejscu też są niestety nie najlepsze. Nie znasz podstaw języka tureckiego to się lepiej naucz bo po angielsku kierowcy nie rozumieją. Umowa na zlecenie to śmieciowa umowa. Turecka umowa na konto w tureckim banku to najniższa krajowa w Turcji i że względu na szalejącą inflację gdzie dolar to obecnie już 30 lir zmienia się czasem z miesiąca na miesiąc. Do tego praca nawet po 20 godzin dziennie z przerwami między transferami. Jeśli rozpoczynasz pracę w turystyce to do dobry początek bo po pracy dla Coral Travel i Odeon Tours to każda inna praca w przyszłości będzie dla Ciebie jak wakacje. Na miejscu podpisujesz dodatkowe dokumenty o np karach. Trzeba pilnować i notować ile transferów, wycieczek i jakich zrobisz bo zdarzają się "błędy systemowe????" i jak nie dopilnujesz to Ci sami nie zapłacą. Jeśli zaczynasz to nie licz na pracę rezydenta hotelowego, choć to możliwe bo jak nie ma ludzi to dostaniesz jakieś hotele ale najczęściej albo problemowe albo gdzie ludzie nie przychodzą na spotkanie informacyjne a jak nic nie sprzedasz to nic nie zarobisz w EUR w kopercie co miesiąc. Do tego masz do wykonania jako rezydent hotelowy targety (sprzedaż wycieczek no i co dla Odeon najważniejsze wyjazdy do sklepów na zakupy złoto, skóry, wina, oliwy, kosmetyki i ciuchy). Jeśli do sklepów blisko no Side to znajdziesz chętne osoby ale jeśli daleko np Tekirova (region Kemer) gdzie dojazd z Tekirova do Antalya to ok 1,5 do 2 godzin w jedną stronę to turysta nie jest taki chętny poświęcić wielu godzin wakacji na takie sklepy. Nie zrobisz targetu to zabierasz swoje rzeczy i przenoszą Ciebie go innego miasta na Riwierze Tureckiej. Transfery z guaidem to zabawa z kierowcami bo nie znają hoteli i to ty masz ich pokierować po turecku jak jechać bo GPS to dla niektórych czarna magia. Opóźniony samolot co zdarza się często czy w dzień czy w nocy to czekasz. Za nim ludzie wyjdą często po godzinie lub więcej od ładowania to musisz rozwieść ich po hotelach. Nawet po 8 hotelach. Tak więc jeśli opóźniony samolot zamiast o 23:30 wyląduje o 1 w nocy, ludzie wyjdą często pijani ok 2 w nocy to ich transfer może trwać wiele godzin szególnie na Alanię czy np do Tekirova (kierunek Kemer). Pomyśl 8 hoteli na Alanya gdzie masz po 20 minutach obowiązek zatrzymać się na postój w "zaprzyjaźnionym miejscu gdzie jest podpisana umowa z Odeon) i rozwieźć tych ludzi którzy obwiniają cię i wszystko. Sprawa druga Transfery na lotnisko z hoteli z również obowiązkowa przerwą bo z gości trzeba wyciąć ile się da i do tego wystarczy poślizg np nie ma autokaru, no show czyli czekasz na gościa 15 minut i odjazd to opóźnienie na lotnisko gdzie ok 40 osób nie zdąży na samolot to twoja wina i ty płacisz. Pomyślisz hotel lub źle dostarczasz turystę to ty płacisz jak sprawy nie da się naprawić. Kwestia napiwków którymi kierowca ma się dzielić z tobą pół na pół to odwieczny koszmar. Kierowcy robią wszystko by Ciebie wyrolować. Są też plusy - wycieczki poznajesz nowe miejsca, raftingi, zabawa. Ale też za wszystko odpowiadasz. Na wycieczkach historycznych masz do pomocy anglojęzycznych tureckich guaidów ale prowizjami dzielisz się z nimi pół na pół a do tego musisz mieć wiedzę i opowiadać ciekawie turystom o Turcji, miejscach historycznych, ciekawostkach faunie, florze, mitach i legendach. Być bystrą i uważną osobą. Tak wygląda ta praca. Wybór należy do Ciebie. Ale musisz być twarda, odporna na stres, temperatury w Turcji, ogarnąć hotele, kierowców autokarów i jeszcze wiele innych nie przewidzianych spraw. To ty odpowiadasz za wszystko. Jeśli nie dasz rady możesz wrócić do Polski ale nie dostaniesz zwrotu za wizę, bonusu po zakończeniu sezonu wg podpisanej umowy, kidyś trzeba było płacić za samolot powrotny do Polski. Poczytaj trochę o Coralu i pracy dla nich tu na forum i internecie. Spraw w Sądzie przeciwko Coral Travel jest bardzo dużo. Pomyśl za nim się zdecydujesz cokolwiek podpisać.
    Olaa

23.12.2023 19:51

Wypłata jest na koniec miesiąca czy 10- tego ?
    Agnieszka

07.01.2024 05:50

Witaj Olaa, termin wypłaty zależy od stanowiska, umowy jaką podpiszesz i jej warunków.
    Rok

05.01.2024 09:53

Jestem na nie i Wam też nie polecam. Ostatni sezon i atmosfera, którą wprowadziło szefostwo na destynacji (Egejska) obrzydziło mi Turcję oraz pracę rezydenta…
    Zrezygnowana

27.12.2023 17:14

Nie polecam pracy jako rezydent w Turcji Egejskiej. Ja wiem, że nie szanowanie dobrych pracowników to problem powszechny ale tam to przechodzi wszystko :) Jeśli nie zaprzyjaźnisz się z szefem - nie licz na nic dobrego. Przemyślcie dwa razy.

19.12.2023 15:56

CORAL PROWADZI TERAZ INTENSYWNA KAMPANIA REKRUTACJI 50 REZEDENTOW (FRAJEROW) GOTOWYCH PRACOWAC W SKANDALICZNYCH WARUNKACH ZA POL DARMO. (usunięte przez administratora) NIE PODPISUJCIE Z NIMI ZADNYCH UMOW. TO CO ZASTANIECIE W TURCJI TO JEST (usunięte przez administratora) PRACY!
    Celina

18.07.2023 01:13

Pracuje w firmie 6 lat, czytam te opinie i ludziom się chyba w czterech literach poprzewracało. Atmosfera w biurze zależy od pracowników, niestety możesz trafić źle, możesz trafić bardzo dobrze. Firma jest elastyczna jeśli chodzi o urlopy, godziny pracy(możesz przychodzić na 8,9,10h kto)czy zasady obsługi klientów ważne aby klient został dobrze poinformowany a mi jako pracownikowi zależy żeby był zadowolony i wrócił do mnie, polecił znajomym. Wypłaty zawsze na czas, są różnego rodzaju benefity, multikafeteria, multisport, Luxmed, zniżki na wyjazdy, darmowe bilety raz w roku. Podstawowa pensja jest zdecydowanie wyższa niż najniższa krajowa, prowizja też może byc wysoka. Moja najniższą wypłata z ostatnich dwóch lat to 4800zł na rękę, zazwyczaj ok 6000-7000zł na rękę wyciągam ze sprzedaży. Lepsi ode mnie zarabiają więcej, średnio pewnie wyjdzie 8-8,5k też na ręke.zalezy od biura bo są biura gdzie niestety jest dużo mniejszy ruch i zalety też od umiejętności sprzedawcy. Umowa o pracę od początku. Wyjazdy na koszt firmy żeby zobaczyć hotele, trochę słabo ze szkoleniami sprzedażowymi, ale były niedawno fajne szkolenia z psychologami. Firma zainwestowała w reklamy, pracowników i widać efekty, są też fajne wyjazdy integracyjne. Jak wszędzie są rzeczy które denerwują ludzi, ale nie przesadzajmy, warunki sa na prawdę dobre. Jest też trochę osób które się zwolniły, ale po kilku miesiącach wróciły. Nie wiem jak zarobki w centrali, ale w sprzedaży można zarobić, jak ktoś mnie pyta o pracę w coralu to zawsze polecam.znam ludzie z innych firm i dużo osób chce do nas przejść , więc polecam sprawdzić samemu
    Nadine

30.10.2023 12:49

Ale pracujesz chyba w biurze stacjonarnym. A tu mowa o pracy rezydenta
    Celina

18.12.2023 21:10

Ja nie mam problemu z celami, nie wyypowiem się jak to wygląda w innych biurach, jest dużo zależnych. Ale w ciągu roku cele są modyfikowane, podnoszone, ale też obniżone w miarę możliwości. Obecnie jest trochę rekrutacji do różnych biur w Polsce
    Patryk

09.12.2023 14:22

Okropne biuro podróży dopiero podczas pobytu w Turcji dowiedzieliśmy się że samolot będzie leciał z międzylądowaniem co opóźniło nas o 2 godziny a reszta pasażerów z dziećmi to już mówiła że nigdy więcej nie skorzysta ja również nie pozdrawiam co więcej uważajcie na ich opisy ,poniewaz mieliśmy napisane darmowe wi ,fi 2 restauracje Ala Carte plus drink bar 24/7 okazało się że wifi jest tylko w recepcji , Ala Carte są ale tylko w lato a drink bar 24/7 jest do 2:30 a czasami tylko do 2 ogólnie większość rzeczy jest ale tylko w sezonie letnim czego już nie mówią wystawiając ogłoszenia na zimę

29.11.2023 02:47

Znalazłam ofertę pracy na stanowisko młodszego specjalisty ds. należności. Firma oferuje pracę w pełnym wymiarze godzin na podstawie umowy o pracę. To ile godzin i ile dni w tygodniu się pracuje? Czy uop jest na czas nieokreślony? Jeśli chodzi o benefity, a dokładniej o kartę MultiSport, to w jakiej części jest ona opłacona? :-) Z góry dziękuję za każdą odpowiedź, rozważam aplikację do tego miejsca :-)

29.11.2023 14:11

Dzień dobry :) Umowa o pracę to pełen etat, czyli 8 godzin dziennie, 5 dni w tygodniu, łącznie miesięcznie średnio 168 godzin pracy. Pierwszą umową jest 3-miesięczny okres próbny, potem czas określony 1 rok i czas nieokreślony. Do karty Multisport pracownik dopłaca około 16zł miesięcznie, pozostałą część pokrywa firma. Zapraszamy :)
    Wkurzona

21.07.2023 13:48

NIE NIE NIE reklamacja oczywiscie rozpatrzona negatywnie, i nie maja obowiazku przyjac odwołania wiec nic nie moge zrobic;) pisze gdzie sie da zeby was przestrzec przed ta firma ! - hotel 5 gwiazdek, nigdzie nie pisze ze jest to lokalne 5 ;) na inych hotelach i stronach pisali ;) - bar na plazy miał byc nie było, ich tłumaczenie- bo plaza prywatna xd to powinien byc prywatny bar jakikolwiek nie było zadnego ;) - obsługa twierdzi ze nie zgłaszałam brudu i smrodu ;P mimo ze zmieniany był pokoj, mam zdjecia i ich to nie rusza. - sciany cienkie jak papier było słychac kazde pierdniecie rozmowy (nie krzyk) innych ludzi. - maszyna do gofrow kopała pradem ;) - wszedzie wroble i muchy bo latały do resztek - smrod zgnilizny z ciepłem sprawił ze chciało mi sie wymiotowac, zobaczyłam brod nie chcieli wymienic mi pokoju, powiedzieli ze rano (przyjechałam po 10h podrozy o 2 w nocy) i kazali mi spac w brudnym lozku xd - golone zadna rekompensata xd
    Jim

25.07.2023 23:34

Jaki to hotel? Chce wiedzieć czego unikać, często kilka biur ma ten sam hotel w ofercie
    Monika

06.09.2023 15:58

Witam, czy pisała pani reklamacje i otrzymała pisemne odrzucenie? Będę wdzięczna za kontakt.

24.08.2023 06:04

rezydent

06.09.2023 10:30

Takie bzdury może wypisywać tylko ktoś komu nie idzie robota ;) Szef rezydentów w Egejskiej jest odpowiednim człowiekiem na odpowiednim miejscu.

Zostaw merytoryczną opinię o Coral Travel Poland Sp. z o. o.