4.1/5

Praca marzeń

Najczęstsze pytania

Rekrutacja

• Ciechanów

5. Opinie o Coral Travel Poland Sp. z o. o.

Opinie o Coral Travel Poland Sp. z o. o. Warszawa

Nie przegap nowości o Coral Travel Poland Sp. z o. o.!

23.09.2024 11:32

Cześć!

Witamy serdecznie na naszym profilu Coral Travel Poland! Cieszymy się, że jesteś tutaj z nami!

To miejsce, gdzie możesz lepiej poznać naszą firmę, a także dowiedzieć się więcej o tym, jak działamy na co dzień.

Kim jesteśmy?
    Coral Travel Poland to część międzynarodowej grupy, która od 1999 roku oferuje Polakom niezapomniane wakacje na całym świecie. Wcześniej działaliśmy jako Wezyr Holidays, a po latach sukcesów przekształciliśmy się w Coral Travel Poland. Dzięki temu nasi klienci mogą korzystać z bogatego, 15-letniego doświadczenia Wezyr Holidays oraz międzynarodowej siły Coral Travel Group. To pozwala nam na zapewnienie jeszcze wyższej jakości obsługi i niezapomnianych wyjazdów turystycznych.

Dołącz do dyskusji!
    Chcemy, aby nasz Profil był miejscem otwartej i merytorycznej wymiany zdań. Zachęcamy Was do dzielenia się swoimi doświadczeniami. Wasze opinie są dla nas niezwykle cenne, pomagają nam się rozwijać i doskonalić nasze usługi.

Zależy nam na merytorycznej dyskusji, dlatego prosimy o przestrzeganie zasad regulaminu portalu. Komentarze niezgodne z regulaminem będą archiwizowane przez Administratora.

Jeśli masz jakiekolwiek pytania czy wątpliwości, napisz do nas na
    [email protected]

Z przyjemnością odpowiemy na Wasze pytania i dołożymy starań, aby rozwiać wszelkie wątpliwości.

Czekamy na Wasze komentarze i opinie! ✈️

Zdjęcie 6

Zdjęcie 0Zdjęcie 1Zdjęcie 2Zdjęcie 3Zdjęcie 4Zdjęcie 5
    EJ

20.11.2025 08:43

Dziękuję za życzliwość dla pracownika Pani Alicji Wierzby- odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu. Bardzo miła, pomocna, szacunek do klienta. Dziękuję bardzo za wszystkie informacje, porady♥️ Korzystam od paru lat z Coral Travel i dzięki takim pracownikom jesteście wielcy. Pozdrawiam E.J.
    #ObslugaKlienta

30.01.2026 12:17

Bardzo dziękujemy :)

27.06.2026 23:47

W tym biurze już nawet Ukraińcy nie chcą pracować.

Agnieszka S.

27.06.2026 19:35

Witam.Chciałbym podziękować rezydentce Pani Agnieszce,która pracuje w hotelu Laur Didim,Turcja. W czerwcu tego roku syn uległ nieszczęśliwemu wypadkowi na basenie i Pani Agnieszka była przy nas jak ANIOŁ w szpitalu, na policji ,przy telefonie, i zawsze tam gdzie była potrzebna nam pomóc.Przy tym zawsze spokojna,uśmiechnięta i serdeczna.Nie jesteśmy w stanie wyrazić naszej wdzięczności słowami ale mam nadzieję, że firma Coral wynagrodzi tak cudownego pracownika ❤️ Pozdrawiam Agnieszka S.

20.06.2026 13:07

Super rezydenci w Marhaba royal salem w Tunezji, pani Agata i Richie zwany Bartkiem. Super kontakt, pani Agata jechała z nami na lotnisko i dopilnowała zeby wszystko przeszło bez problemów

Klaudia

24.05.2026 11:50

Jestem bardzo rozczarowana organizacją lotu przez Coral Travel na trasie do Bodrum. Rozumiem, że lot wykonywała linia Pegasus, ale uważam, że skoro jest to wycieczka sprzedawana przez polskie biuro podróży, to w samolocie powinna znajdować się chociaż jedna osoba z załogi mówiąca po polsku. Dla młodych osób znających angielski nie jest to może duży problem, ale starsi pasażerowie byli kompletnie zagubieni i nie rozumieli komunikatów podawanych wyłącznie po turecku i angielsku. To naprawdę obniża komfort i poczucie bezpieczeństwa podczas podróży. Klienci płacą za wakacje organizowane przez polskie biuro podróży i mają prawo oczekiwać podstawowej obsługi w języku polskim – również podczas lotu czarterowego.

22.05.2026 08:49

Brak odpowiedzi zwrotnej po rekrutacji. Szkoda czasu.
    M

03.05.2026 12:49

Brałem udział w szkoleniu na stanowisko rezydenta w Turcji w sezonie 2026 i niestety moje doświadczenie było bardzo rozczarowujące. Już na etapie organizacyjnym pojawiły się sytuacje, które budzą poważne wątpliwości. Z informacji, które uzyskałem, wynika, że jedna z osób związanych z zespołem poprosiła inną osobę o wykonanie mojego zdjęcia na lotnisku w Warszawie (po powrocie do kraju), bez mojej wiedzy i zgody. Uważam takie działanie za nieprofesjonalne i naruszające prywatność. Dodatkowo powziąłem informację, że moje imię i nazwisko były przekazywane innym osobom bez mojej wiedzy i zgody. Podczas szkolenia komunikacja miała charakter w mojej ocenie bardzo niski i odbiegający od standardów profesjonalnej pracy – pojawiały się wulgarne sformułowania oraz nieodpowiednie komentarze dotyczące klientów i pracy, a także uwagi odnoszące się bezpośrednio do mojej osoby. Doszło również do sytuacji konfliktowej z jednym z członków zespołu, w której użyto wobec mnie obraźliwego języka. Z mojej strony starałem się zachować spokój i nie eskalować sytuacji. "Oficjalnym powodem" zakończenia współpracy miało być wypicie przeze mnie jednego piwa podczas wyjazdu szkoleniowego, pomiędzy wycueczkami lokalnymi. W mojej ocenie była to decyzja niewspółmierna do sytuacji, zwłaszcza że nie zostałem dopuszczony do realnego wykonywania obowiązków ani nie przedstawiono mi konkretnych, merytorycznych zarzutów dotyczących pracy. Ostatecznie nie zostałem dopuszczony do rozpoczęcia pracy operacyjnej. Decyzja zapadła na etapie organizacyjnym, prawdopodobnie po stronie lokalnego kontrahenta. Cała współpraca trwała w moim przypadku bardzo krótko – zaledwie około dwóch tygodni. Na plus należy zaznaczyć, że firma zapewniła mi powrót do Polski i nie obciążyła mnie dodatkowymi kosztami. Podsumowując – warto bardzo dokładnie dopytać o realne warunki pracy, standardy komunikacji i sposób zarządzania zespołem przed podjęciem współpracy. Na podstawie mojego doświadczenia nie polecam tej "współpracy".

28.03.2026 01:23

Najwieksze s******yny z jakimi w zyciu pracowalem. Turcy rekami swoich tureckich klakierow i polskich dziwoi zamieniaja zycie rezydentow w koszmar.

29.03.2026 18:01

A możesz opowiedzieć coś więcej bo ja chciałabym pracować tam , widzę że cały czas rekrutacja trwa,że potrzebują pracowników. Ale mam obawy też

03.04.2026 12:00

Caly czas trwa rekrutacja, bo nikt nie chce dla nich pracowac. Nawet ci, ktorzy wstepnie sa zainteresowani, rezygnuja albo po wysluchaniu bajek podczas rekrutacji albo po przeczytaniu umowy. Stamtad nie da sie tak po prostu zwolnic. Jesli zaczynasz nowa prace i nie jestes zadowolony to odchodzisz. Z pracy rezydenta w Coralu nie da sie podczas sezonu odejsc. Kiedy probujesz sie zwolnic (po uswiadomieniu sobie w co wdepnales, a wiesz to juz w pierwszym miesuacu pracy), oni nie pozwola Ci tak poprostu odejsc z pracy i wyjechac z destynacji. Placisz 800 euro kary kiedy sie z tego koszmaru probujesz uwolnic. Nie jestes w stanie od tego pracodawcy tak poprostu odejsc, oni beda Cie zastraszac, nekac, straszyc straza graniczna, policja, straszyc, ze z turcji nie wyjedziesz. Rezydenci byli nawet wyrzucani z hoteli pracowniczych przed data wylotu, zatrzymawani przez straz graniczna, policje powiadomiona przez turkow z corala albo odeona. Po wyladowaniu w Turcji jestes osaczony, ciagle obserwowany, kontrolowany, portierzy hoteli pracowniczych i mieszkajacy w nich tureccy pracownicy donosza pracodawcy o ktorej rezydenci wychodza, o ktorej wracaja. Jesli za pozno wrocisz zastajesz zamkniete drzwi hotelu, ktorych nikt Ci nie otworzy. Oni dzialaja jak zo**anizowana grupa prze**epcza. Przestrzegam przed wylotem z nimi do pracy, znajdziesz sie w rzeczywistosci jak z najgorszego koszmaru.
    Św. Mikołaj

28.03.2026 16:12

Biuro jest nieuczciwe. W lutym opłaciłam rezerwację na 13 czerwca do Mars Slam. Wylotu z Łodzi już nie było, więc zarezerwowałam lot z Katowic. Wczoraj weszłam w oferty wylotów do Egiptu i ten sam wyjazd, do tego samego hotelu jest teraz z Łodzi dwa dni później, co nie jest dla mnie kłopotem. Obecnie wyjazd jest tańszy o 800zł. Napisałam do Coral Travel prośbę o zmianę terminu i lotniska (mieszkam w Łodzi) i tak zyskali już na mnie 800 zł. Dziś mi napisali, że owszem mogą mi zmienić datę i miejsce wylotu, ale za dopłatą. Nie można tego nazwać inaczej, jak (usunięte przez administratora)
    Klient

01.04.2026 16:47

To raczej do obsługi klienta trzeba kierować takie zażalenia :)

01.04.2026 18:01

A jak kupisz masło za 6 zl i 2 dni później jest tańsze w innym sklepie to zwracasz albo chcesz wymienić? Czemu winny jest sprzedawca? A jak paliwo jest za 8 zl, a 2 dni później tańsze i za 7 to wracasz i tez masz pretensje :)

28.03.2026 14:54

Świetni ludzie i pracownicy.Korzystałam wielokrotnie z tego biura, profeska od oferty po powrót.Bardzo polecam Corala.Zawsze niezawodni.
    Przyszły rezydent

28.01.2026 20:11

Open day w Kraków Jak było ? Czy warto zostać rezydentem?

27.03.2026 12:50

Chyba widzicie podwojnie jesli ktos tam 80 osob naliczyl.

27.03.2026 12:53

Odmowilem. To wszystko tam bylo zenujace. I rozmawialem z bylymi pracownikami. Tam jest patologia.
    Marta

23.03.2026 20:32

W dniu 5 marca zakupiłam wyjazd do Turcji dostając potwierdzenie zawarcia umowy. W dniu 20 marca br. otrzymałam informację o odwołaniu lotu z przyczyn operacyjnych. Organizator zaproponował skrócenie lub wydłużenie wyjazdu, jednak po mojej akceptacji opcji wydłużenia, wycofał się z propozycji. Pomimo podjęcia przeze mnie licznych prób ugodowego załatwienia sprawy, w tym propozycji: Zmiany lotniska wylotu (potwierdziłam dostępność miejsc z Warszawy, Poznania i Katowic przesyłając screeny zawartych umów z wylotem z tych miast od ww. organizatora), Zmiany hotelu na inny o tym samym standardzie w pierwotnym terminie, organizator konsekwentnie odrzuca wszelkie rozwiązania, dążąc do zmuszenia mnie do rezygnacji z wyjazdu. (usunięte przez administratora) Biuro podróży ignoruje moje propozycje, mimo że technicznie (wolne miejsca w samolotach z innych miast). Nie polecam nikomu tego biura. (usunięte przez administratora)
    DeKa

24.03.2026 12:20

Najgorsze biuro. Potrafią zniszczyć wakacje i jeszcze mają klientów w 4 literach
    Ann

17.03.2026 15:05

Mam pytanie odnośnie pracy na stanowisku specjalisty ds sprzedaży. Czy na tym stanowisku wymagany jest język angielski ?
    Ewa

09.03.2026 20:11

Coral Travel to biuro podróży, które nie zostawia swoich klientów, gdy pojawiają się problemy :przykładem może być błyskawiczne znalezienie sposobu na sprowadzenie swoich klientów , gdy wybuchła wojna z Iranem i wielu turystów zostało uziemionych np w Azji cz Indonezji - Coral Travel zaopiekował się nami od razu, gdy tylko było wiadome , że nie mamy możliwości powrotu przez Zatokę perską , mieliśmy stały kontakt , przedłużono i opłacono nam dodatkowy dzień pobytu w hotelu, dodatkowe loty, tak aby dotrzeć na lotnisko, gdzie czekał na nas specjalnie zamówiony większy samolot, który mógł pomieścić dodatkowych pasażerów biura Coral Travel- czuliśmy się naprawdę zaopiekowani od momentu, gdy okazało się , że mamy problem z powrotem do kraju , serdecznie polecam 👍
    Jakie zarobki

11.06.2025 23:58

Pracuje u konkurencji. Widzę często ogłoszenie w coral. Jakie macie zarobki? U nas średnie biuro ze średnimi obrotami zarobki netto około 5-6tys, duże biura ok 7-9 tys. Zastanawiam się czy się przenieść, bo u nas korpo na maksa same tabelki i wymagania kosmos na dosprzedaży.
    KMD

22.06.2025 15:04

Jeśli nie masz aspiracji, robisz tyle ile musisz, nie wychodzisz przed szereg to ten pracodawca jest dla ciebie. Ja po okresie próbnym usłyszałam, że nie nadaję się do pracy, bo wychodzę ponad standard, za bardzo dbam o klienta i to nie podoba się "starym pracownikom".
    turkey1

08.03.2026 19:01

dużo zależy od biura, są biura w dużych miastach gdzie jest bardzo duży ruch, ale w jakimś jednym biurze w tym mieście lub w dwoch jest bardzo słaby, podstawa zależy też od doświadczenia, jeśli masz go kilka lat to ok 4400-4600 możesz mieć podstawy, prowizje tam gdzie jest mały ruch to pewnie ok 700 -1000zł jak jest duży to można liczyć na 2-4 tysiące, może być więcej jak jesteś dobry , ale na start nie liczyłabym na wysokie prowizje bo jest sporo biur gdzie mało kto się zwalnia, a przynajmiej ja takie głównie znam, jak przyjdziesz do biura gdzie lidzie pracują 3-7 lat to będziesz trochę czasu zbierać swoją baze klientow
    Ewelina Kobyłecka

08.03.2026 14:39

Nie polecam biura. Rezerwacja w sierpniu 2025r. Teraz koniec lutego informacja że nie przedłużyli współpracy z hotelem. Mamy wybrać inny hotel zaproponowali 2 hotele porażka albo zwrot pieniędzy. 3 miesiące do wylotu ceny już teraz dużo droższe. Liczba osób 6. Tak nie postępuje się ze stałymi klientami. Nigdy więcej jeż nie wybiorę tego biura.
    Avala

11.02.2026 16:26

Nie polecam tego biura. 4 miesiące do wylotu na wakacje a Oni nagle anulują rezerwację i nakazują zmienić liczbę dni albo zwrot gotówki. Teraz ceny są całkiem inne niz w momencie kiedy decydowalismy sie na wakacje. A jest nas grupa 12 osób. Żadne inne biuro nas tak nigdy nie potraktowało. Żenada Jakieś poprostu jaja!!
    Natalia

03.11.2025 21:06

Jestem zainteresowana pracą jako rezydent w następnym sezonie 2026 w Turcji. Kiedy można składać dokumenty i jak odbywa się taki proces kiedy wiadomo że zostało się przyjętym na stanowisko
    Przyszły rezydent

29.01.2026 19:17

Niee plus premia czy dostaniesz czy nie i ile wyjdzie wielka nie wiadomo Jak po rezydenturze u nich?
    Rezydent

01.02.2026 12:34

Na spotkaniu można dowiedzieć się o tym, że zatrudnienie umowa -zlecenie, część wynagrodzenia w walucie tureckiej do ręki , są to najniższe zarobki, zakwaterowanie w mieszkaniach pracowniczych 2-3 osoby w pokojach ze wspólną łazienką i kuchnią na całość, wyżywienie we własnym zakresie. Nienormowany czas pracy i wyjazd na 5-6 miesięcy. Wszystkie komentarze negatywne wcześniej umieszczone przez rezydentów potwierdzają że jest brak prywatności, warunki słabe, zatrudnienie osób które nie są Polakami i słabo mówią po polsku (turysta w razie problemu jednak najlepiej czuje się obsługiwany przez rodaków skoro wykupił wycieczkę w Polskim biurze), zespół nastawiony na zabawę (własną) co też nie jest zbyt zachęcające dla turystów bo i take osoby zatrudniają dalej a to turysta jedzie na wczasy. Brak profesjonalizmu i powagi.
    Justyn

10.01.2026 16:50

Nie polecam biura coral travel. Przy jednej rezerwacji wprowadzono nas w bardzo duży błąd co skutkowało nie wyjazdem jednego uczestnika na wakacje. Przy drugiej rezerwacji już w inne miejsce bardzo słabo działa Aplikacja, brak godz zbiórki przed powrotem do kraju,więc właściwie po co ta aplikacja, klienci corala byli bardzo wcześnie odbierani z hotelu- ponad 5 godz przed odlotem z Turcji- trzeba było czekać 1,5 godz do rozpoczęcia odprawy. Podczas wyjazdu z innymi biurami byliśmy bardziej zaopiekowani
    #TajemniczyKlient
    Michał

28.12.2025 20:50

Miałem okazję pracy w biurze podróży w Warszawie - galeria Młociny Niestety muszę stwierdzić, że odradzam pracę dla coral travel. Brak wsparcia kierownictwa, zero komunikacji z pracownikiem. Nie jasne zasady współpracy między pracownikami. Brak określenia kompetencji poszczególnych pracowników w biurze sprzedaży. Grafik ustalany na zasadzie widzi mi sie. Płaca,mimo sporej sprzedaży,bardzo niska, nieadekwatna do stresu i przeciążenia pracownika. 12 godzinne zmiany po kilka dni z rzędu. Tragedia. Jeśli chcesz zarabiać mało pieniędzy, utracić zdrowie- jest to świetne miejsce.
    #Sprzedawca
    Rezydent

09.12.2025 22:30

Moje doświadczenia z pracą w tej firmie były niestety negatywne. Pomimo rzetelnego wykonywania obowiązków miałam poczucie, że nie wszyscy pracownicy byli traktowani w sposób równy i sprawiedliwy. Niektóre decyzje personalne sprawiały wrażenie podejmowanych pod wpływem sympatii i wewnętrznych układów, co potęgowało poczucie niesprawiedliwości. Niektórzy byli faworyzowani a inni non stop besztani Atmosfera w pracy była napięta i stresująca, a środowisko często sprzyjało plotkom. W firmie brakowało realnego wsparcia, a presja była odczuwalna na co dzień. Wynagrodzenie pozostawiało wiele do życzenia i nie było adekwatne do poziomu stresu oraz zakresu obowiązków. Dodatkowo ilość czasu wolnego była niewielka. Uważam, że firma mogłaby funkcjonować znacznie lepiej, gdyby wprowadzono przejrzyste zasady zarządzania, poprawiono komunikację oraz zadbano o zdrowszą, bardziej profesjonalną atmosferę w zespole. Radzę zastanowić się 100 razy zanim podejmie się decyzję aby pracować w tej firmie jako rezydent.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Coral Travel Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - Coral Travel Poland Sp. z o. o.

Postępu 17B 02-676 Warszawa

Branża główna: Biura podróży i usługi turystyczne

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon
    Kamila Konopa

07.12.2025 18:29

Dzień dobry chciałam zostawić pozytywna opinie o osobie która tu pracuje w coral travel ponieważ była nam bardzo pomocna, a zarazem która tylko z nami wracała z Marsa Alam na lotnisko i bardzo dużo wniosła pozytywnej opinii na temat o to tego biura podróży bardzo dobrze opowiadał o Egipcie, pięknie mówił po Polsku. Ogólnie dzięki tej osobie na pewno skorzystamy z tego biura bo nasz rezydent to ogólnie porażka i byliśmy zniesmaczenie ale nie chce tu oni pisać bo to nie o niego chodzi. Pozdrawiam Mohamed nr na identyfikatorze 5523
    rezydentka

05.11.2025 01:08

Turcja super, praca fajna, ale Robert, lider w Bodrum, niestety nie sprawdza się na swoim stanowisku. Przez jego zachowanie praca, która normalnie byłaby przyjemna, stała się czymś, od czego chce się uciekać. Z tego powodu ja i większość nowych rezydentów nie planujemy wracać do Bodrum.
    Mateusz

30.10.2025 16:55

Piszecie, że było tak tragicznie ale jakoś nikt się nie zwolnił. Owszem było dużo pracy i dawali o tym znać już podczas szkolenia. Nieregularne godziny pracy, szczególnie kiedy prowadzi się wycieczki. Programy dostawaliśmy około 18:00 i wtedy poznawaliśmy plan na następny dzień. Tak było od początku. Jako rezydenci docelowo jechaliśmy robić transfery, które rzeczywiście wszyscy robiliśmy. W dodatku pierwszoroczne osoby dostały szansę prowadzenia wycieczki albo zostały rezydentami hotelowymi. Prowadziłem wycieczki i nigdy nie miałem problemów z kierowcami. Nie było żadnego problemu, którego nie dało się rozwiązać samemu wykazując się odrobiną cierpliwości. I nie wspominajcie o kolesiostwie, ponieważ wycieczki na Efez prowadziłem jeszcze zanim nawiązałem bliższe relacje. Podobnie wycieczki na Kos, gdzie jeździła nas czwórka i nasi goście byli zazwyczaj zadowoleni. Tymczasem niektórzy nie stawiali się na swój program, a później dziwili się, że teraz będą robili transfery. Albo hotel dzwonił ze skargą, ponieważ rezydent był nieodpowiednio ubrany i korzystał z basenu podczas pracy. Jeszcze kolejna osoba obrażała innych, ponieważ nie zrobili ankiet ale w bezpośrednim kontakcie szeroko się uśmiechała. Inny rezydent przyjechał do Turcji, bo chciał potraktować to jako terapię i oderwanie się od narkotyków. W niczym się nie sprawdzał i wszyscy go unikali więc rzeczywiście zniknął nagle, kiedy go zwolniono. Nieobecny szef? Za każdym razem był z nim kontakt na WhatsAppie i nie wiem czego więcej od niego chcieć. Toksyczne środowisko w pracy? Powstało w dużej mierze kiedy bęben maszyny losującej się zwolnił i wylosował niektórych do pracy. Z biurem tureckim rzeczywiście zdarzały się problemy w komunikacji ale też się dało z nimi dogadać. Pracowaliśmy w Turcji i pyskowaniem zbyt wiele się tam nie wskóra. Co do Roberta to dawał mi takie same obowiązki jak innym i zawsze się z nich wywiązywałem, przez co nigdy nic przykrego nie spotkało mnie z jego strony. Osobiście jestem zadowolony. Swoje zarobiłem i nabrałem nowych doświadczeń. Jest to praca sezonowa i z ludźmi. Cały czas z ludźmi, mniej lub bardziej rozgarniętymi gośćmi. My mieszkaliśmy i pracowaliśmy razem, więc mieliśmy mało prywatności, o tym też było wiadomo przed pracą. Jedni między sobą się dogadali inny mniej. Ale nie mówcie, że byliście karani pracą. W końcu wszyscy pojechaliśmy tam zarobić.
    Ciężko się zgodzić

31.10.2025 13:13

Widać, że piszesz to z perspektywy osoby dla której się udało - nie każdy miał takie szczęście. Byłeś osobą, która dostawała wszystko, kiedy inni na tym tracili mimo, że stać ich było na więcej. Jesteś częścią tak szeroko tu omawianego kolesiostwa, więc twoja opinia nie jest obiektywna. Niech się wypowiadają osoby pokrzywdzone przez plotki, które wykorzystywano do brudnej roboty, nie dawano im możliwości prawdziwego zarobku. Nie dajcie się zwieść tej opinii, zwróćcie uwagi na te poniżej, a poznacie prawdę.
    Zażenowana

03.11.2025 11:01

"Cały czas z ludźmi, mniej lub bardziej rozgarniętymi gośćmi." I tutaj zostało idealnie obnażone jakiego pokroju ludzie byli faworyzowani. Jeśli takie słowa kierują na forum o gościach, to proszę sobie wyobrazić co mówili o nich za plecami... zarówno o nich jak i o współpracownikach.
    Michał

01.11.2025 08:56

Riwiera Turecka, Antalya - cudowne, mające wiele do zaoferowania miejsce. Znajduje się tu kilka regionów - od większych miast (Alanya), po niewielkie miasteczka na uboczu (Kemer). Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. Riwiera Turecka rzeczywiście podzielona jest na 2 mniejsze części, które zarządzane są przez dwie różne osoby. Jedna z szefowych cieszy się większą sympatią od drugiej wśród rezydentów. Jest miła, daje poczucie przynależności i bezpieczeństwa. Sprawia bardzo dobre wrażenie i rzeczywiście jest lubiana, większość chce z nią współpracować. Osoba, która zarządza drugą połowa riwiery Tureckiej jest mniej lubiana przez starszych rezydentów, podchodzi do pracowników z większym dystansem i raczej oczekuje tego z wzajemnością. Po prostu nie daje sobie wejść na głowę. Jeżeli jest się dla niej w porządku, nie sprawia się problemów, to ona również odwdzięcza się tym samym. U niej na pewno nie uświadczymy żadnego “kolesiostwa”, stara się traktować wszystkich równo, co spotkało się z dezaprobatą stałych pracowników, którzy niechętnie chcieli dopuścić “do koryta” swoich młodszych kolegów i koleżanki z pracy. Obydwie szefowe są profesjonalne i współpraca z nimi jest ok. A co do samej pracy: To normalne, że nowych pracowników nie rzuca się na głęboką wodę, więc zaczynają pracę od podstaw, od prostych zadań. Gdy się sprawdzają w tym co robią - dorzuca się im nowe zadania, np. Bardziej wymagające wycieczki. Niektórym pierwszorocznym udało się zostać rezydentami hotelowymi (co zazwyczaj spotyka się z zazdrością i obgadywaniem ze strony rezydentów ze starszym stażem). Środowisko jest specyficzne, ponieważ pracownicy mieszkają razem w jednym budynku. Sa grupki, są plotki. Pokoje pracownicze min. 2 osobowe. Wiadomo - ludzie pochodzą z różnych środowisk i różne nawyki mają wyuczone. Zdążają się jednostki, z którymi wspólna egzystencja jest wyzwaniem, natomiast zazwyczaj nie ma problemów. Jednym z większych minusów jest to, że w większości regionów mieszkamy razem z Rosjanami, którzy mają zupełnie inną kulturę i sposób bycia. Godziny pracy są różne, nie ma tu stalych grafików. Na pewno da się tu zdobyć mnóstwo doświadczenia i przyswoić gigantyczną dawkę wiedzy. Czy polecam? Na pewno jest to ciekawa przygoda, a praca nie jest ciężka (wbrew temu, co niektórzy twierdzą, wydaje im się że przyjechali na wczasy). Trzeba lubić kontakt z ludźmi i mieć spore poklady cierpliwości
    Była rezydentka

28.10.2025 23:01

Jeżeli ktoś planuje wybrać się za rok do pracy z Coral Travel, osobiście tego odradzam. Nie był to mój pierwszy raz z nimi w sezonie, a jednak robi się coraz gorzej — od kolesiostwa po okropnego kontrahenta już na miejscu. Riwiera Turecka jest okropnie zarządzana, team leaderzy są niedoświadczeni oraz nieprofesjonalni, a w firmie panują prywatne kręgi szefostwa i hierarchie, dzięki którym można cokolwiek osiągnąć dalej w strukturach. Główny szef Riwiery był często niedostępny, nie miał czasu dla pracowników, a siedział w jednym miasteczku — tam, gdzie pracuje jego dziewczyna, czyli jedna z team leaderek. Kolesiostwo jest jedyną formą dostania dobrej pracy w tej firmie, a jeżeli ktoś raz odpyskuje, to dostaje okropny grafik na następne dni jako „nauczkę”. Dodatkowo sam kontrahent jest okropny — wykorzystuje najtańszego przewoźnika, co sprawia problemy na transferach. Biuro nie odpowiada na wiadomości, gdy ma się problem w trakcie pracy, i głównie zostajesz sam na lodzie z rozwiązywaniem problemów z krzyczącymi klientami biura podróży. Praca jest pełna stresu, ma okropne godziny, a w pierwszym roku jedyne, co zobaczy rezydent Corala, to autokar przez całe dni transferowe oraz może raz w tygodniu statek lub jeep na najtańszych wycieczkach. Największym problemem firmy jest nierówne rozkładanie pracy przez szefostwo, brak przerw na odpoczynek czy sen, gdy niektórzy (głównie elita oraz team leaderzy) nic nie robią, a reszta biega i pracuje, nie mając nawet czasu na zakupy spożywcze w trakcie dnia. Oprócz tego kontrahent często źle liczy wypłatę i trzeba się bić z firmą o wyrównanie — nie są to wcale małe kwoty, bo czasami nawet 50–60 euro miesięcznie w kopercie z premią. W tym roku biuro zniechęciło do siebie praktycznie wszystkich byłych pracowników, jakich poznałam przez lata. Nikt nie planuje do tej firmy wrócić — i szczerze, życzę im jak najlepiej, im dalej od tego zamieszania, tym lepiej.
    Don Pablo

29.10.2025 23:34

Nie miało być Riwiera Egejska? Ja bym tylko chciał zapytać czym zasłynęli i wyróżnili się na tle innych (nawet wieloletnich) pracowników „team leaderzy” (buhhaahahh), że zostali „team leaderami”? Bo z tego co wiem i chłopak i dziewczyna oprócz poniżania innych, chamstwa, infantylności, braku elokwencji oraz podstawowej wiedzy - nic poza tym sobą nie rezprezentują. Pozdrawiam :)
    Była rezydentka

30.10.2025 15:16

Przepraszam wszystkich ale dziękuję za poprawkę, chodzi o riwierę egejską, opinia o kolesiostwie jest na temat tych samych osób, które były już wcześniej wspominane...Z tego co wiem na riwierze tureckiej też wcale nie jest lepiej ale w pełni już się o tym nie wypowiadam.
    Agnieszka

28.10.2025 08:58

Miałam tę nieprzyjemność być turystką w Bodrum obsługiwaną przez niejaką panią Paulę. Dziewczyna nie ma pojęcia o Turcji, kulturze i podejściu do klienta. Zasób słownictwa i sposób wypowiedzi gorszy niż u 10 latka. Niesmak pozostał.
    Szczera

28.10.2025 08:55

Co się wogóle dzieje w Bodrum to przechodzi ludzkie pojęcie. Robert do zwolnienia natychmiast!!!! To ile zła człowieku innym wyrządziłeś, jak bardzo jesteś zepsuty i toksyczny… rozwalałeś ekipa za ekipą. Może czas powiedzieć dość?

27.10.2025 18:27

Pracowałam w sezonie 2025, jako rezydent wycieczkowy. Dużo opinii już się tutaj pojawiło i zostało usuniętych, mam nadzieję że moja pozostanie jako informacja dla osób które były by zainteresowane warunkami pracy w Bodrum czy też tym jak wygląda taka praca. Przede wszystkim przyjeżdżając do tej destynacji, nie mieliśmy możliwości wyboru co do pracy - wycieczki czy hotele. Nie ma podziału na rezydentów hotelowych lub wycieczkowych w momencie składania papierów. Są oni rozdzielani przez rzekomo doświadczony zespół menadżerów. Często charakter naszej pracy pozostawał zależy od koneksji lub sympatii przełożonych. Zostałam rezydentem wycieczkowym dlatego że juz kiedyś byłam w Turcji i wiedziałam najwięcej z wszystkich osób. Nikt niestety nie zapytał mnie o zdanie zostałam postawiona przed faktem dokonanym. Na początku sezonu nie wiemy też do jakiego miasta zostaniemy przydzieleni, co również wiąże się z wyżej wymienionymi zależnościami. Na początku cieszyłam się że miałam możliwość prowadzenia wycieczek, poznawania nowych ludzi (co dalej bardzo mnie cieszy i mam nadzieję że cieszyło również osoby które były ze mną na wycieczkach, bo ja dalej cenię sobie czas który z Państwem spędziłam). Jednak szybko zorientowałam się że w takiej pracy nie powinno się być kompetentnym czy też mieć jakąś wiedzę. Takie osoby są wykorzystywane. Wielokrotnie otrzymywałam wycieczki, których nikt nie chciał poprowadzić, które od początku miały nie wypalić. Często testowe wycieczki. Wyszkoliłam też prawie wszystkich rezydentów wycieczkowych, zabierając ich ze mną na treningi, a mimo to nawet raz nie zostałam za to nagrodzona. Nie mówię o pieniądzach, nie można było liczyć w Bodrum nawet na proste dziękuję. Przez cały sezon czułam się obserwowana, co zrobię źle, co dobrze czy w ogóle coś zrobię. Gdzie wyjeżdżam, z kim. Przyłapywałam często leadera na wyglądaniu przez zasłonkę w swoim pokoju. Być tak niesamowicie smutnym człowiekiem jest dla mnie nie pojęte… Ta praca wiązała się z wieloma zawodami, nie było szansy na docenienie, moi goście którzy często mnie chwalili pisali do hotelowych pochwały na mój temat, jednak żadne do mnie nie dotarły. Dziękuję za wszystkie Państwu, wiem że były, ale może następnym razem uda mi się je przeczytać. (Wiem, ponieważ takie rzeczy nie pozostają tajemnicą. Ostatecznie wszystko wychodzi na jaw). W całym sezonie raz zachorowałam na covid, z gorączką 40 stopni z zimnymi dreszczami byłam na lotnisku, obsługiwałam przylot, a „ulubieńcy” leadera byli poinstruowani by mi nie pomóc, nawet operacyjni z lotniska pytali się co mogli by dla mnie zrobić, bo tak źle wyglądałam. Dostałam informację że mam być na wycieczce na Pamukkale następnego dnia, mimo że przewodników było dużo, a ja już wcześniej mówiłam że źle się czuję. Otrzymałam odpowiedź że dla mnie zrobią wyjątek, ale choroba nie ma znaczenia… później dowiedziałam się że to był covid. Praca w Bodrum wiąże się z wieloma mieszanymi uczuciami, z ludźmi którzy wykorzystują to że jesteśmy od nich zależni, że prawo pracy nas nie obowiązuje, ale też fakt że nie mamy tak naprawdę dostępu do podstawowej opieki zdrowotnej (niezależnej od leadera czy naszej firmy). Pokoje w których mieszkamy nie są największym luksusem, ale nie mogłabym na nie narzekać, ponieważ cały sezon rozmawiałam z tureckimi kierowcami, którzy mówili że mieszkają w tak złych warunkach że materac w bagażniku ich samochodu jest luksusem. Wiedząc to nawet mobbing ze strony naszych przełożonych nie był aż tak zły. Wszystko czego doświadczaliśmy my rezydenci zawsze sprowadzało sie do jednej osoby - leadera Roberta. Możemy mówić o tym jak bardzo jest nieszczęśliwy i jak wiele rzeczy go w życiu zniszczyło że taki jest, ale ostatecznie zawsze przychodzi moment w którym powinniśmy przed samym sobą odpowiedzieć czy na pewno wszystko zrobiliśmy dobrze, czy nikogo nie skrzywdziliśmy. Bo to o to w życiu chodzi, by traktować innych tak jakbyśmy sami chcieli być traktowani. Szacunek za szacunek. Mało się w sezonie odzywałam, z pokorą znosiłam każdą uszczypliwość mi zadaną, dlatego że oczekiwano ode mnie że zrobię coś nie tak. Coś za co będzie można mnie wpisać na „listę” i później wykorzystać w najmniej dogodnym dla mnie momencie. Jednak każdemu kto będzie chciał pracować w tej destynacji z tymi ludźmi, polecam to samo. Mimo że bycie biernym nie jest wcale rozwiązaniem. Do tego wszystkiego dochodził rażący brak organizacji ze strony biura (zasada jesteś zdany na siebie, nawet na wycieczkach - niedoświadczeni przewodnicy tureccy, kierowcy nieznający drogi, opóźnienia spowodowane brakiem kompetencji), wynagrodzenia za wycieczki do 10 euro za wycieczkę - często kilkunastogodzinną, „omyłkowe” pomyłki w rozliczeniach pieniężnych, praca do 22 a później od 4 rano na nogach - mimo że rezydentów było za dużo i gdyby praca była dzielona po równo nie było by takich przypadków. I wiele, wiele innych rzeczy. Nie dla wszystkich ten sezon był zły, ja sama wielu oczekiwań nie miałam, kochałam Turcję i chciałam ją pokaz

27.10.2025 18:28

CD. kochałam Turcję i chciałam ją pokazać innym tak jak ja ją widzę. Dziękuję wszystkim moim gościom za wspólnie spędzony czas, za uściski, za miłe słowa i za oklaski. Na początku mówiono nam że to właśnie nasi goście będą dla nas najgorsi, jednak byliście Państwo dla mnie w tym wszystkim niesamowitym wspomnieniem.

27.10.2025 18:36

Klaudia rezydent Bodrum 2025

27.10.2025 18:10

Dziś zakończyłam mój pierwszy sezon pracy jako rezydentka w Bodrum. To był czas intensywny, pełen emocji, wyzwań i lekcji, które na długo pozostaną w mojej pamięci. Widząc, że coraz więcej osób rozważa pracę w tym regionie, chciałabym podzielić się swoją szczerą opinią – nie po to, by zniechęcać, ale by przygotować przyszłych kandydatów na to, z czym naprawdę mogą się zetknąć. Początek sezonu zapowiadał się znakomicie. Szkolenie było profesjonalne- obejmowało nie tylko obowiązki służbowe i strukturę organizacyjną, ale też elementy kultury, zwyczajów i życia codziennego w Turcji. Czulam się dobrze przygotowana i pełna entuzjazmu. Niestety, już po kilku tygodniach okazało się, że praca rezydenta, choć fascynująca i dająca mnóstwo satysfakcji, bywa w praktyce bardzo obciążająca. Granica między życiem prywatnym a zawodowym praktycznie przestaje istnieć, a odpoczynek staje się luksusem. Mimo to odnalazłam się w tej roli – lubię kontakt z ludźmi, elastyczność i nieprzewidywalność każdego dnia. Praca z hotelami, kontakt z gośćmi i możliwość poznawania kultury tureckiej to elementy, które będę wspominać z ogromną wdzięcznością. Niestety, największym problemem okazała się nie sama praca, lecz sposób zarządzania zespołem w tej destynacji. Przełożony, będący tzw. „głową zespołu”, zamiast motywować i wspierać, często podcinał skrzydła tym, którzy wykazywali inicjatywę lub większe zaangażowanie. Decyzje podejmowane były emocjonalnie, nie merytorycznie. Grafik, liczba godzin czy przydział obowiązków zależały głównie od nastroju i sympatii szefa . Osoby należące do tzw. „bliskiego kręgu”, spędzające z nim czas po pracy, mogły liczyć na przywileje i wyższe zarobki. Pozostali – niezależnie od wyników – traktowani byli z dystansem lub ignorancją. Nad regionem czuwa teoretycznie szef Turcji Egejskiej – człowiek doświadczony i kompetentny, który z pewnością zna realia w Bodrum. Niestety, z mojej perspektywy nie podejmuje on żadnych działań, by tę sytuację zmienić. Jego rzadkie wizyty ograniczają się do kontaktu z „elitą”, a szeregowi pracownicy pozostają dla niego niewidzialni. Brak zainteresowania, wsparcia i reakcji na powtarzające się problemy tylko utrwala patologiczną strukturę zarządzania. Zjawiska takie jak mobbing, plotki, pomówienia czy celowe wykluczanie z zespołu stały się niestety codziennością. Kiedy ktoś odchodził lub był zwalniany – działo się to bez słowa wyjaśnienia, pożegnania czy podziękowania. Po prostu znikał - jakby nigdy nie istniał. Sama miałam ogromne szczęście współpracować z cudownymi ludźmi – zarówno wśród rezydentów, jak i w hotelach.Jednak dopóki osobą odpowiedzialną za zespół będzie obecny koordynator destynacji, nie ma szans na stworzenie zdrowej atmosfery, opartej na szacunku i profesjonalizmie. Mimo wszystkich trudności – nadal kocham tę pracę. Rezydentura daje mi radość i satysfakcję. Wiem, że to właśnie w tej branży chcę się realizować. Dlatego w przyszłości celuję w biuro, które stawia na partnerskie podejście i autentyczny szacunek do pracowników. Gdyby jednak pojawiła się szansa powrotu do Corala – ale nie do Bodrum nie wykluczam, że rozważyłabym taką możliwość. Po moich wynikach, zaangażowaniu i pozytywnych opiniach hoteli oraz gości takie szanse powinny istnieć… chyba że i to zależy od Roberta Na koniec chciałabym dodać coś bardzo istotnego. Mimo rzetelnej pracy, dobrych wyników, bezproblemowości i sympatii ze strony współpracowników, jestem jedyną osobą z Bodrum 2025, która nie otrzymała listu referencyjnego, mimo że miesiąc wcześniej szef zapewniał mnie, że taki dokument otrzymam. Zapytana o powód, usłyszałam trzy wyjaśnienia: Rzekome opinie na GoWork, które – zdaniem przełożonego – sama napisałam (co jest nieprawdą, a osoby, które je wystawiły, mogłyby to potwierdzić). Moja prośba o ustawowy dzień wolny (1 na 7 dni pracy), którego nie otrzymałam przez 14 dni. W tym czasie przepracowałam około 150 godzin, także na zmianach nocnych. Gdy zapytałam o możliwość odpoczynku, spotkałam się z odmową. Słowa szefa: „nie chciałbym cię w przyszłym sezonie w Bodrum”. Zapytany o powód, stwierdził, że jestem „outsiderką”, po czym dodał, że był zadowolony z mojej pracy – co samo w sobie brzmi absurdalnie i nie tłumaczy, dlaczego jako jedyna osoba nie otrzymałam referencji, które mogłyby ułatwić mi dalszy rozwój zawodowy. Kończę więc sezon z rozczarowaniem. Nie otrzymałam konstruktywnej oceny opartej na wynikach, zaangażowaniu czy jakości pracy, lecz ponoszę konsekwencje osobistych uprzedzeń i braku profesjonalizmu przełożonego. To wyjątkowo gorzkie doświadczenie, szczególnie gdy włożyło się w tę pracę tyle serca. Bo w tej branży można wiele wybaczyć – zmęczenie, stres, trudne warunki – ale nigdy brak szacunku do człowieka. A właśnie tego w Bodrum zabrakło.
    Kilkuletni

26.10.2025 00:22

Praca jak najbardziej ok a Turcja to piękny kraj. Wybierając się na wyjazd trzeba mieć świadomość że są tam 3 regiony turystyczne - Turcja Egejska i Riviera Turecka (wewnętrze podzielona w firmie na dwa mniejsze podregiony). I tu jest najważniejsze !!!!! Jeden mikroregion to Alanya + Side, dwa fajne małe regiony, zarządzane przez przesympatyczną szefową imieniem R. To właśnie tam polecam wszystkim trafić. Drugi mikroregion Antalya + Belek + Kemer, piękne miasta ale szefowa, niejaka Pani M. to zło w czystej postaci. Zawistna, złośliwa, wredna, fałszywa i strasznie nie sprawiedliwa w stosunku do pracowników. Nikt jej tam nie lubi i nie chce z nią pracować. Więc rada od starszych stażem rezydentów - bierzcie Riviere Turecką ale tylko pod warunkiem pracy dla Pani R. Czyli Alanya + Side. Pozostałe miasta ( Antalya, Belek i Kemer) dopóki „szefowa” się nie zmieni to omijajcie szerokim łukiem !!! Wiem co mówię, pracowałem już w każdym regionie i absolutnie chrońcie się przed pracą dla nowej szefowej mikroregionu Antalya Belek Kemer.
    Rezydentka

27.10.2025 08:48

100% zgadzam się, że na Rivierze Tureckiej wszystko super grało, dopóki część regionu nie przejęła M. Zaczęła robić swoje rządy, swoje zasady, bo myśli że jest tam najważniejsza. Zasady, które nie mają żadnego sensu bo demotywuje ludzi. Najgorszy szef jakiego miałam w życiu! Już w pierwszym sezonie jak zaczęła tam rządzić dużo osób zmieniło region, dobrzy rezydenci odeszli przez nią. Najlepiej ją omijać z daleka ! Nikomu nie polecam pracy z nią
    Ciekawość

12.10.2025 18:31

Witam, szukam osób, które były rezydentami dla tego biura. Zastanawiam się nad aplikowaniem do pracy, ale jestem ciekaw opinii.
    Radca

23.10.2025 23:42

Droga Pani Rezydentko, użyła pani słowa ,,Praca” W coral jest możliwość zatrudnienia na umowę o pracę? Wydaje mi się że taka fucha polegająca na byciu w określonym miejscu w określonym czasie to jednak powinna być regulowana prawem pracy aby różne patologie się nie rodziły
    Ciekawość

26.10.2025 19:20

A jak wyglądają warunki z zakwaterowaniem? I co rozumiesz przez trudne i skrajne przypadki z turystami?

22.10.2025 22:40

Czemu CoralTravel odrzuca reklamację mimo, że zostaliśmy alokowani z innymi gośćmi w jednym pokoju?Czy jest ktoś w stanie się wypowiedzieć na temat procedur jakie tam panują?
    Marysia

13.09.2025 13:25

Najgorsze biuro, wprowadzili nas w błąd za które płacimy cale wakacje, hotel który nam przedstawili odbiegł od hotelu który dostaliśmy. Biuro umyło ręce, rezydent nie dostał zgody na przewiezienie nas do innego hotelu. W hotelu jest brudno, śmierdzi, rozpada się i trzeba się bić o jedzenie, biegają karaluchy, pościele i ręczniki są brudne. W odpowiedzi na skargi i reklamacje dostaje tylko wiadomości że im przykro. Bardzo dziękuję za takie traktowanie stałego klienta, życzę osobą pracującym tam aby pojechały do takiego „hotelu” przetrwania.

22.10.2025 13:49

U nas podobna sytuacja, obsługa klienta nawet nie przeprosiła, tłumaczyli, że taki klimat jest i to normalne, że są karaluchy.

22.10.2025 12:52

Czemu Coraltravel odrzuca reklamację mimo, że zostaliśmy alokowani z innymi gośćmi w jednym pokoju? Czy ktoś jest w stanie się wypowiedzieć na temat procedur jakie tam panują?
    Zwiedzający

18.10.2025 14:00

Pani Klaudia to osoba absolutnie wyjątkowa – rezydentka z prawdziwego powołania, która swoją obecnością wnosi nie tylko profesjonalizm, ale i autentyczne ciepło, serdeczność oraz radość. Zawsze tam, gdzie potrzeba – dyskretna, ale uważna; pomocna, a przy tym pełna pozytywnej energii i naturalnego wdzięku. Jej uśmiech nie znika z twarzy, a sposób, w jaki odnosi się do gości – z szacunkiem, otwartością i życzliwością – sprawia, że człowiek czuje się nie tylko zaopiekowany, ale i po ludzku zauważony. Podróżujemy dużo i często, widzieliśmy wiele miejsc i spotkaliśmy wielu ludzi pracujących w turystyce, ale tak wyjątkowa postawa, jaką prezentuje Pani Klaudia, jest naprawdę rzadko spotykana. Z całego serca dziękujemy za obecność, zaangażowanie i cudowną energię. Prosimy przyjąć wyrazy najwyższego uznania – bijemy brawo i życzymy samych sukcesów, bo takiej klasy ludzi świat potrzebuje.
    Pawluk

18.10.2025 10:14

Pani Klaudia jest naszym rezydentem. Pomijając fakt, że jest świetnym fachowcem , wyróżnia się pozytywnym usposobieniem w kontakcie z klientem. Pomagając nam w problemach w naszym hotelu, bezinteresownie udzielała się z dużym zaangażowaniem.
    zod

10.10.2025 11:23

Byliśmy w Bodrum z biura Coral i wszystko było profesjonlnie przygotowane ,obsluge rezydenta P Kaudili oceniam bardzo dobrze ,bylyśmy w kontakcie i w razie pytan szybko odpowiadala .Hotal super ,tylko brakowalo wieczornych animacji ,występów .W ciagu całego pobytu tylko 2 razy były atrakcje ,a poza tym nic codziennie muzyka i tyle nawet nie dyskoteka. Ale mam dobre wspomnienia z wycieczek na Kos i Efez na obu przewodnikiem byl P Mateusz osoba o wielkiej wiedzy historycznej i potrafiąca tę wiedzę przekazać w ciekawy sposób ,to byla prawdziwa przyjemność sluchać różnych ciekawostek ,mitów i faktow .Pozdrawiam wszystkich pracowników CORALL trawal ,a szczegolnie P.Mateusza
    Ka

06.10.2025 20:02

Odradzam pracę jako rezydent w Coral Travel a dokładnie na Riwierze Egejskiej* w Bodrum. Kolesiostwo i nic więcej, w Bodrum Team liderem jest człowiek, który nie ma za grosz kultury osobistej, nie ukończył żadnej szkoły, nie posiada elementarnej wiedzy o świecie (nawet nie wie co jest stolicą Włoch), w Kusadasi, nie jest lepiej, Team liderem jest "dziewczyna" szefa. Szef nie stroni od alkoholu, tak samo jak wspomniani Team Liderzy, kto z nimi pije może liczyć na miłą współpracę, kto nie spychany jest na margines. Bardzo toksyczni ludzie i zdecydowanie odradzam pracę na tej destynacji osobom, które są ambitne, bo wasza ambicja szybko zostanie stłamszona, a przynajmniej takie próby będą podejmowane. Praca idealna dla średniaków, którzy nie będą się wychylać i broń Boże nie będą zagrażały Team Liderowi. Można zarobić dobre pieniądze ale tylko w momencie kiedy wkupi się w łaski Team Lidera i niczym mu się nie podpadnie. Pracę tam mogę określić jednym słowem TOKSYCZNOŚĆ. Nie twierdzę, że cały Coral Travel jest zły natomiast osoby zarządzające Bodrum, jak najbardziej TAK. Jeśli w przyszłym sezonie nic na tym kierunku się nie zmieni będzie oznaczało to również że polskie biuro nie przywiązuje wagi do tego jaj traktowani są pracownicy na tej destynacji i jakie osoby kierują zespołem.
    Karo

06.10.2025 11:47

Odradzam pracę jako rezydent w Coral Travel a dokładnie na Riwierze Tureckiej w Bodrum. Kolesiostwo i nic więcej, w Bodrum Team liderem jest człowiek, który nie ma za grosz kultury osobistej, nie ukończył żadnej szkoły, nie posiada elementarnej wiedzy o świecie (nawet nie wie co jest stolicą Włoch), w Kusadasi, nie jest lepiej, Team liderem jest "dziewczyna" szefa. Szef nie stroni od alkoholu, tak samo jak wspomniani Team Liderzy, kto z nimi pije może liczyć na miłą współpracę, kto nie spychany jest na margines. Bardzo toksyczni ludzie i zdecydowanie odradzam pracę na tej destynacji osobą, które są ambitne, bo wasza ambicja szybko zostanie stłamszona, a przynajmniej takie próby będą podejmowane. Praca idealna dla średniaków, którzy nie będą się wychylać i broń Boże nie będą zagrażały Team Liderowi. Można zarobić dobre pieniądze ale tylko w momencie kiedy wkupi się w łaski Team Lidera i niczym mu się nie podpadnie. Pracę tam mogę określić jednym słowem TOKSYCZNOŚĆ. Nie twierdzę, że cały Coral Travel jest zły natomiast osoby zarządzające Bodrum, jak najbardziej TAK. Jeśli w przyszłym sezonie nic na tym kierunku się nie zmieni będzie oznaczało to również że polskie biuro nie przywiązuje wagi do tego jaj traktowani są pracownicy na tej destynacji i jakie osoby kierują zespołem.
    Podróżujący

16.09.2025 14:06

Super obsługa polecam rezydenci zagranicą bardzo dobrze zajmują sie ludźmi bardzo pomagają

Zostaw merytoryczną opinię o Coral Travel Poland Sp. z o. o.