Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów

Opole

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 178 ocen.

Opinie o Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów

Pracownik na dwa baty

"Wraz ze współpracownikami stworzyłem od podstaw laboratorium badawcze "Silesia Lab" zajmujące się wykonywaniem badań i pomiarów czynników szkodliwych w środowisku pracy. Uzyskanie akredytacji Polskiego Centrum Akredytacji o nr AB 1648 jest moim największym sukcesem i zarazem najlepszą wizytówką mojej osoby. Dowodzi determinacji, której mi nigdy nie brakowało" Miejsce pracy wyjątkowe , można pracować w dwóch konkurencyjnych firmach. Dają samochód służbowy i urlop by na spokojnie jeździć między dwoma firmami i spokojnie wszystko załatwiać. Takich pracodawców ze świecą szukać

Janusz

Czy te podwyżki wynagrodzenia są pewne? Jaka atmosfera w firmie, czy prowadzą aktualnie rekrutacje?

C
@Janusz 11.02.2018 21:04

Zawsze prowadzą bo ciągle się ktoś zwalnia. Nie ma innego sposobu jak samemu się przekonać jak tam jest FAJNO.

no no no
@C 12.02.2018 15:06

Jest bardzo FAJNO gdy wdepniesz w psie łajno.

.

Od marca 2017 roku sieć oferuje nowo zatrudnionym pracownikom od 2550 zł do 3300 zł brutto w zależności od lokalizacji sklepu. Po dwóch latach zarobki te jednak wzrastają. Wtedy pracownik obsługujący kasę może liczyć nawet na 3 tys. zł do 3800 zł brutto miesięcznie. Menedżerowie sklepów w Lidlu zarabiają z kolei od 4400 zł do prawie 7 tys. zł brutto.

Pyziorek

"Jeśli chcesz poznać człowieka, patrz jak traktuje podwładnych, a nie równych sobie" Joanne Kathleen Rowling (Harry Potter i Czara Ognia)

Balcerowicz

Przed Firmą Emitor otwierają się nowe perspektywy, nabiera ona rozpędu. Oto na naszych oczach powstaje nowy, prawdziwy ,,tygrys pomiarów". Konsekwentne dążenie do celu, maksymalizacja zysków, nieustanne poprawianie jakości oraz rzymska maksyma (myśl przewodnia) ,,Quod verum quidem est inconveniens" są filarami które skazują ją na sukces. Konkurencja, już wkrótce, będzie zazdrośnie spoglądać z oddali i prosić, błagać o podwykonawstwo. Gdy podczas audiencji na Olimpijskiej, któryś z delegatów wdepnie w psią kupę, na pewno będzie sobie to gorączkowo chwalił, natychmiast wprowadzi takie zwyczaje u siebie. Jestem skłonny się założyć, że nawet PCA, na obraz i podobieństwo, wyda zupełnie nową normę, która psie odchody uzna za integralną i nieodzowną część laboratorium analitycznego. Wszystko dzieje się dzięki temu, że zwolnili się ludzie ze starej ekipy, którym wyżej przytoczona maksyma jest zupełnie obca. Będzie można w końcu wprowadzić nową, lepszą, prawdziwą JAKOŚĆ. Polecam z całego serca pracę w tym wspaniałym, pełnym perspektyw miejscu.

anonim

(usunięte przez administratora)

.

Precz z cenzurą!

archiwista kustosz

Zygmunt Freud 15.11.2017 23:35 @Szczery 01.11.2017 23:25 Jeśli masz ponad 3 lata stażu w Emitorze to zaczynasz słyszeć głosy, powoli nie odróżniasz dnia od nocy wzwodu od skurczu łydki, kury od jajka, żony od kolegi. Masz pogorszony wzrok, słuch, smak i początki pylicy, skóra robi się pomarszczona, oczy bez błysku, zaczynasz się garbić. Odruchy Pawłowa włączają się na dźwięk dzwoneczka. Gdy wracasz do Firmy i wysiadasz z auta to wchodzisz najczęściej w psią kupę ale już Cię to nie rusza. Nawet to lubisz. Przy drzwiach masz ochotę podjadać Kubie z miski. Wiesz już dobrze co się szykuje. Czeka Cię mentalna nagana, upodlenie. Spotkanie w którym weźmie udział cała Firma wraz z zarządem jest już nieuniknione, Zostaniesz na nim napiętnowany. Waga Twoich przewinień jest straszna. Pompa nie leżała na stoliku, skrzynki są zakurzone, tylko koszulką można je wyczyścić a jednostka nie była ustawiona w osi północ południe. Ogólnie wykonałeś pracę według polecenia służbowego 2362 ze spotkania kierowniczego 342 ale niestety zupełnie wbrew poleceniu 1320 ze spotkania 201. Nawaliłeś! Poległeś na całej linii. W zasadzie które polecenie jest dzisiaj aktualne zależy od fazy księżyca, odległości Jowisza od Saturna i nie jest to ważne, że są one sprzeczne.

Szczery

Pracuje tu wielu młodych, ambitnych, błyskotliwych, wykształconych ludzi. Niestety zarządowi ciężko jest przypisać powyższe epitety.

Zachwycony
@Szczery 26.11.2017 21:42

Zarząd jest przykładem życiowego sukcesu, szczytu jaki można osiągnąć na drabinie społecznej. Podziwiam Ich. Robi to też każdy pracownik, który obserwując codziennie przy pracy swoje Szefowe, dochodzi do wniosku, jak nigdzie indziej i jak przy nikim innym wcześniej, że warto się było uczyć.

archiwista kustosz

Brudas. 25.10.2017 14:11 Pracownicy mają szatnię bez bieżącej wody.

archiwista kustosz

Emitorek 2017-10-17 23:11 Doswiadczony,stary pracownik z rocznym stażem,tak, smutne to ale prawdziwe,ale za to w butach z jakim stażem,to tez smutne ale prawdziwe.Praca idealna dla fetyszysty.

archiwista kustosz

Stary 2017-10-12 23:04 Jeśli masz ponad rok stażu w Emitorze to możesz z dumą nazywać się starym pracownikiem.

archiwista kustosz

Ewidentnie Monitorowany I Tylko Odrobinę Radosny 2017-10-07 11:52 Choć dzisiaj radosny bardziej ,ponieważ rozwiązała się zagadka strychu.Znajduje się tam wielkie centrum dowodzenia-monitoring,odczyt danych z gps zamieszczonych również w butach roboczych.I tutaj rozpatrzmy sprawę obuwia,to właśnie montaż nadajników jest problemem a nie zakup nowego obuwia.

archiwista kustosz

Ghosthunter 2017-09-28 20:58 Kai to straszy??? Na strychu??? Jo nie wiedziałah !!!

Ksiądz Janek

Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą zostaną po nich buty i telefon głuchy.

Nie kochany
@Ksiądz Janek 01.11.2017 23:09

Tak też wiele osób odeszło z Emitora. Nie byli kochani.

Pan Bucik

Dla rozwiania wątpliwości przyznawania używanej odzieży roboczej, cytuję: "pracownikom można wydawać odzież roboczą używaną, pod warunkiem zachowania przez nią odpowiednich wymagań i przeprowadzeniu w tym zakresie konsultacji z pracownikami lub ich przedstawicielami. Taka możliwość nie powinna jednak dotyczyć bielizny osobistej, obuwia roboczego czy rękawic. Podstawa prawna: art. 1041 § 1 pkt 1, art. 2377 § 1, art. 2378, art. 2379 § 2, art. 23711a § 1 pkt 4 ustawy z 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy (tekst jedn.: Dz.U z 1998 r. nr 21, poz. 94 ze zm.)". Źródło: https://www.experto24.pl/bhp-i-instalacje/warunki-pracy/pracownikom-mozna-wydawac-uzywana-odziez-robocza.html?cid=K000KN

Stary

Jeśli masz ponad rok stażu w Emitorze to możesz z dumą nazywać się starym pracownikiem.

Szczery
@Stary 12.10.2017 23:04

Jeśli masz ponad dwa lata stażu w Emitorze (co już rzadko się zdarza) to nawet czujesz się stary, dociera do Ciebie, że się zasiedziałeś, że koledzy odeszli do lepszych firm i już tylko marnujesz czas.

karl benz

Największy smród jaki pamiętam z Emitora to jak wracaliśmy z pomiarów nowiutkim mercedesem,tak ,pracownicy w tej firmie naprawdę jeżdżą mercedesami.Jeszcze niedawno pachnące nowoscią auto zasmierdziałe starymi butami roboczymi.Flota wspaniała swietnie zarządzana(satelitarne systemy sledzenia pojazdów)a tu takie cos.To po prostu nie przystoi,w takich autach takie zapaszki?

sąsiad przechodzień

Często przechodzę obok emitora,z zewnątrz ładny,stylowy domek,ale ze strychu dobiega niemiłosierny hałas.Nie dziwię się i współczuję pracownikom że nie mogą tam wytrzymać.Do tego wszystkiego podobno tam jeszcze smierdzi.Ciekawe czy mają płacone szkodliwe?

czyscioszek

Pracownik się nie liczy,ważne abys na pomiar wyjechał z czystymi,lsniącymi,wypucowanymi narzędziami.PARANOJA.

no no no

Praca w brudzie, w hałasie. Wypłata nieadekwatna.

zawsze oddany

Z utęsknieniem wspominam te lata spędzone w Emitorze.Gdyby nie sytuacja w wyniku której musiałem wyjechać z Opola,przepracowałbym tu do emerytury a może nawet i póżniej cos trochę dorobić.Firma zarządzana wzorowo,atmosfera domowa,rodzinna,a to zasługa gospodarzy że wspomnę tu tylko panią Terenię(do rany przyłóż)czy pana Andrzeja(no,no,no,wielki człowiek).wyjazdy na pomiary zorganizowane rewelacyjnie,firma reprezentowana na zewnątrz godnie,samochody zawsze wysprzątane,umyte,pracownicy czysci i schludni(sam pamiętam pierwszy dzień,kiedy dostałem swieżutkie ubranie i pachnące nowoscią obuwie).Tak trzymać!

Dominic Toretto

Firma posiada imponującą flotę. Genialna myśl techniczna głównie niemieckich i francuskich inżynierów. Jest się czym pochwalić. Same igły. Nawet zwykli pracownicy jeżdżą mercedesem. Mercedes, wiadomo, ,,jest klasa, się nadaje, konkretny''. Każdy pracownik dba o powierzony mu samochód z należytą sumiennością, tak jak o swój własny. Dolewa olej, wymienia żarówki i goni kreta żeby znowu nie wygryzł dziury w podwoziu.

Były pracownik

Bardzo solidna firma. Jak się tam kiedyś zatrudniłem to dostałem stare buty po poprzednikach. Co do kamer w biurach to się nie dziwię. Musiało w ostatnim czasie zginąć dużo spinaczy do papieru.

a

Faktycznie mają kamery nad biurkami, masakra. Gpsy w autach też mają. Jakaś paranoja.

Wielki Brat

Pracownicy mają tam kamery nad biurkami. Odradzam.

pępuszek

Zniknęło dużo wpisów. Czy to cos, co siedzi na strychu również zniknęło bo zaczynam się obawiać o swoją przyszłosć w Emitorze. Co będzie jeżeli kiedys pojawi się z nienacka gdzies na pomiarach wyskakując z komina i strasząc załogę?

anonim

(usunięte przez administratora)

TRYTON

Chciałbym podjąć pracę w Emitorze,z tego co widzę to solidna firma,dbająca o swoich pracowników,szefostwo jak najbardziej w porządku.Zależy mi na pracy na dłuższy okres czasu,lecz jedna rzecz mnie niepokoi,mianowicie kto lub co siedzi na strychu i czy to przypadkiem nie gryzie?

Była pracownica

Pracowałam w tej firmie kilkanaście lat i doczekałam emerytury. Praca trudna ale ciekawa, doświadczenie zdobywa się po wielu latach. Dobrze wspominam, fajna kierowniczka.

.

Pensje jak w Biedronce, zła atmosfera. Odradzam.

zdegustowany

Firma mocno średnia. Z jednej strony możemy zdobyć cenne doświadczenie w szeroko pojętej branży ochrony środowiska natomiast (usunięte przez administratora)Praca dobra na początek, jednak w dłuższej perspektywie nie polecam, chyba że pasuje komuś ciągłe przyginanie karku i godzenie się nawet z najbardziej nonsensownymi decyzjami zarządu.

Zostaw opinię o Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów