Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów

Opole

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 660 ocen.

Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów
1 660 6 1

Opinie o Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Młody człowiek

Edyta myśli że In vitro to nazwa pizzeri.

Królfaraon

Uwaga, uwaga ! Przypominam wszystkim pracownikom - raz, dwa, trzy BABA JAGA patrzy !!!

Edyta

@Ewa, to znaczy, o czym dokładnie piszesz? W jadalni zamontowany jest monitoring? Jak rozumieć to, co napisałaś? @kustoszowy pomocnik, opinie mogły zostać usunięte przez administratora portalu w związku ze złamaniem regulaminu forum, który obowiązuje nas wszystkich. Warto zapoznać się z regulaminem przed dodaniem wypowiedzi na temat opinii o pracy w firmie Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów https://www.gowork.pl/regulamin

Edyta

@Królfaraon, dziękuję za sprecyzowanie informacji, które poruszyłam we wcześniejszym komentarzu. @Młody człowiek., Twój komentarz nie wnosi kompletnie nic do tematu, dlatego na przyszłość wypowiadaj się tylko i wyłącznie na temat pracy w firmie Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów. Ktoś z Was wie może, jak wygląda obecnie sytuacja zatrudnienia w firmie Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów? Są jakieś przyjęcia na wolne miejsca pracy? Można aplikować?

Młody człowiek.
@Edyta 07.09.2018 14:15

Edyta jeździ na wakacje do Krapkowic

Ewa
@Edyta 07.09.2018 14:15

oczywiście zachęcam wszystkich do aplikowania :) wielki brat patrzy, nawet w jadalni!!!

Młody człowiek.
@Edyta 07.09.2018 14:15

Edyta ma buty na rzepy.

Królfaraon
@Młody człowiek. 10.09.2018 21:39

Terenia ma firmę na ludzi.

kustoszowy pomocnik

Witam. Chwilowo zastępuję Archiwistę Kustosza podczas Jego urlopu. Drogi Archiwisto wypoczywaj spokojnie, świnkę morską regularnie karmimy, a kwiatki podlewamy. Przy okazji skorzystałem z klucza do Pańskiego przepastnego archiwum znajdując przy okazji kolejne perły. Pozwolę sobie przytoczyć kilka wykasowanych (zapewne wszyscy domyślacie się przez kogo !!!) wcześniej opinii, których aktualność wcale, a wcale nie uległa przedawnieniu. Co więcej - niczym dobre wino nabrały one wartości doskonale wkomponowując się w ostatnio podejmowane wątki. Niech więc prawda niczym oliwa zawsze na wierzch wypływa !!! Wpis z dn. 07.03.2015 (3 lata temu !!!) Bardzo ale to bardzo nikomu nie polecam, miernota szefostwa oraz totalny brak profesjonalizmu, (usunięte przez administratora) ze strony szczególnie jednej z szefowych, która ma wyraźne symptomy choroby psychicznej. Oszukują nie tylko swoich pracowników ale również swoich klientów, (duże zakłady pracy na opolszczyźnie i nie tylko). Pomimo kontroli PIP-u nie wyciągnęli żadnych wniosków i nadal mają prawo pracy za nic. Omijajcie tą firmę z daleka jeśli chcecie żyć normalnie, co do doświadczenia to wcale nie jest tak kolorowo, w każdej innej robocie można zdobyć podobne, ogólnie miernota miernota miernota. Kolejny wpis z dn. 08.09.2017 (rok temu !!!) Z Emitora zwolnili się: Bartek Wojtek Dominik Adam Marcin Andrzej Kaja Bartek Tomek Janek Rafał Grzesiek Paweł Romek Marcin Marek Jacek Zuza Kasia Adam 2x :-)

Stary Wyga
@kustoszowy pomocnik 09.09.2018 18:48

Należy także pamiętać o dwóch koleżankach, Ani (zwolnionej jako przykład dla inych) oraz Beacie (po powrocie z macierzyńskiego).

Królfaraon
@Stary Wyga 10.09.2018 21:37

A także o Darku, który zawsze o Emitorze wypowiadał się z najwyższym szacunkiem - nie pasował Chłopak do szamba więc Go menty zwolniły. Ciekawe kto będzie kolejny ? - raz dwa trzy Baba Jaga patrzy.

Parampampam
@Królfaraon 11.09.2018 01:08

A chwilę później zwolnili się. Artur Adam Mateusz

Parampampam
@Parampampam 11.09.2018 20:22

A dlaczego Adam 2x :-) Dlaszegoooo ...... Dlaszegooo!!!

Parampampam

No i Arek przecież się zwolnił rok temu a miał z Emitora zrobić potęgę pomiarów.

V
@Parampampam 12.09.2018 15:14

Gwoli przypomnienia, zwolnił się bo w trakcie gdy pełnił rolę kierownika d.s. pomiarów, założył własną, konkurencyjną firmę. Ale to już temat innej, poruszonej wcześniej historii ;)

Królfaraon
@V 12.09.2018 16:24

To nie jest jego firma, założył ją znajomym i teraz były pan kierownik jak żuczek samotnie czai się z hałasomierzem i z innym mikrosprzętem. Widać jak się biedak męczy na zdjęciu na stronie tego małego laboratorium. Na szczęście teraz już nie może ubliżać porządnym ludziom.

Królfaraon
@Królfaraon 12.09.2018 18:45

Z Emitora zwolnił się również po półrocznej służbie kleryk Daniel co jest dowodem na to, że nawet święta cierpliwość nie pomaga i organizacja ta jest w stanie doprowadzić do tego przedwczesnego kroku nawet osobę duchowną.

V
@Królfaraon 13.09.2018 03:29

Gdzieś przepadł post, że zwolnił się także Przemek, a Michała zwolniono, bo "nie pracował jak trzeba". No to przypominam ;-)

Królfaraon
@V 14.09.2018 11:23

Michała - bardzo zdolnego i pracowitego Pomiarowca zwolniono dlatego że po kilku miesiącach pracy wiedział więcej niż Jego cocia Teresa, która gdyby wiedziała że wszyscy z kilkumiesięcznym stażem wiedzą więcej od niej, to zwolniłaby całą firmę - co zresztą co jakiś czas czyni, wymieniając sukcesywnie cały skład i tylko miernoty niczym odchody przyklejają się jej do butów na dłużej, ale gdy tylko odpowiednio wyschną to również odpadają z czasem.

Pamparampam

Klientom Emitora przypominam, że jeśli prowadzą instalację na której obowiązują ich okresowe pomiary As, Cd, Cr, Co, Cu, Mn, Ni, Pb, Sb, Tl i V metodyką referencyjną jest norma PN-EN 14385 a nie norma PN-Z-04030-7

Królfaraon
@Pamparampam 01.09.2018 23:55

Tę informację powinna przede wszystkim przyswoić albo odświeżyć sobie dyrektor techniczna ZWP EMITOR, bo aż stępelek jej się dymi od autoryzowania z ramienia PCA sprawozdań nie stanowiących adekwatnej odpowiedzi na wymogi ochrony środowiska.

Królfaraon
@Pamparampam 01.09.2018 23:55

Raporty te są nieadekwatne z wymogami ochrony środowiska w zakresie poboru metali oczywiście i jedynie tej części zakresu pomiarowego ta słusznie dostrzeżona nieadekwatność dotyczy.

Stary Wyga
@Pamparampam 01.09.2018 23:55

Przemysł cementowy drży w posadach.

Stary Wyga
@Stary Wyga 05.09.2018 21:40

Należy także pamięć o tym że w sprawozdaniu z pomiarów powinna być zamieszczona informacja o wyniku poboru próbki w formie stałej jak i gazowej wg EN 14385. Gazowej to z roztworu pochłaniajacego oczywiście ????.

Parampampam
@Stary Wyga 05.09.2018 21:40

Jeszcze spalarnia w Zielonej Górze.

Leszek

Cześć Andrzej !!! Przez przypadek natknąłem się na to forum i uwierz mi, setnie się ubawiłem. Teraz już wiem dlaczego od dłuższego czasu nie wbijasz na kręgle do Szarej Willi i nie odwiedzasz mnie w Sławicach. Grażynka również próbuje zabronić mi solowych wyjść na miasto, ale jak zapewne pamiętasz trzymam ją krótko i nie mam z tym najmniejszych problemów, czego i Tobie życzę. U mnie zmiany - niedawno zmieniłem pracę. Robię teraz w PKP (zdziwiony co ???). Tak !!! wyobraź sobie że sprzedałem kiosk i jeżdżę teraz jako konduktor zwykle na linii Opole-Jelcz. Na weekendy raczej jestem w domu. Zadzwoń pod ten sam numer co zwykle.

Edyta

@Królfaraon, dlaczego według Twoich obliczeń statystycznych do pracy po okresie urlopowym nie powinny wrócić dwie osoby? Skąd w ogóle taka statystyka związana z pracą w firmie Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów? @Stary Wyga, proszę o komentarze, które mają bezpośredni związek z opiniowaniem miejsca pracy, czyli firmę Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów.

Królfaraon
@Edyta 31.08.2018 13:40

Skąd mam tak rozległą wiedzę na ten temat ... ano z kilkuletniego doświadczenia !!! Tego już dawno powinnaś się domyślić na podstawie niezwykle przenikliwych, rozlicznych wpisów dotyczących ZWP Emitor jako potencjalnego pracodawcy, bo wpisy te są zadziwiająco spójne względem siebie (zarówno moje jak i innych użytkowników), a to jest dopiero zadziwiające, że są niezwykle eleganckie oraz dyplomatyczne w stosunku do rzeczywistej sytuacji tam panującej, bo co tam ma miejsce, to jedna wielka "słoma z butów" i to w każdym wymiarze.

Młody człowiek.
@Edyta 31.08.2018 13:40

Edyta myje się w wodzie po pierogach.

Edyta

@Królfaraon, ok rozumiem. Czy ktoś z Was ma jeszcze jakieś informacje związane z pracą w firmie Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów? Zbliża się koniec okresu wakacyjnego, czy wszyscy z pracowników powracali już z urlopów wypoczynkowych? Czy może jest jeszcze grupa pracowników, która wciąż czeka na swój urlop? Zapraszam do dyskusji na tematy związane z tą firmą.

Królfaraon
@Edyta 24.08.2018 12:54

Statystycznie rzecz ujmując, po trzymiesięcznym sezonie urlopowym około dwóch pracowników powinno nie wrócić do firmy, a jeżeli jakimś cudem wrócą to firmę czeka kumulacja zwolnień w którymś z kolejnych z nadchodzących miesięcy.

Królfaraon
@Edyta 24.08.2018 12:54

O jakiej dyskusji tutaj mówisz ? Przecież masz przed sobą słowa uzasadnionej krytyki dotyczącej miernego (delikatnie mówiąc) sposobu zarządzania, który poprzez jego pobłażanie przerodził się w przewlekłą patologię. To nie jest żadna dyskusja - to są nagie i niestety gorzkie fakty. Dyskusje to lubi oglądać w telewizji moja ciocia Ela z Duisburga, ale ona jest dosyć prostej konstrukcji i została niestety folksdojczem.

Stary Wyga

Edyta do domu, mama cię woła.

Edyta

@Królfaraon, czy poza dostępem do wody pitnej firma Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów w jakiś jeszcze sposób stara się udogodnić pracę w trakcie wysokich temperatur swoim pracownikom? Są wprowadzane np. dłuższe przerwy w trakcie godzin pracy? Opisz, co wiesz na ten temat.

Królfaraon
@Edyta 19.08.2018 00:47

Nic mi na ten temat nie wiadomo.

Edyta

@Królfaraon, rozumiem, że nie chcesz uzasadnić swojej poprzedniej wypowiedzi. Szkoda, ponieważ mogłam ją odebrać w niewłaściwy sposób, gdybyś zdecydował się na uzasadnienie to z chęcią będę obserwować wątek, aby odpowiednio zrozumieć wyrażony przez Ciebie komentarz w wątku opinii o pracy w firmie Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów. @Ew, jaką wodę? Czy chciałeś napisać coś na temat obecnie panujących wysokim temperatur na zewnątrz? Pracodawca zapewnia swoim pracownikom dostęp do wody pitnej?

Królfaraon
@Edyta 10.08.2018 12:48

Każdy ma dostęp do wody pitnej, zarówno Kuba jak i reszta załogi są traktowani na równi, pod każdym względem.

Ew

Ciekawe czy Kuba wodę ma???????????

Królfaraon

Czy ktoś z Emitora oglądał wczorajsze zaćmienie księżyca ? Podzielcie się proszę swoimi opiniami. Czy ze strychu było dobrze widoczne, czy musieliście wyjść na podwórze ? Czy potrzebowaliście atlasu nieba, aby odnaleźć naszego sateltę, czy też ktoś Wam go pokazał ? Napiszcie też co robi na Was potężniejsze wrażenie: obserwacja tak odległych obiektów jak np. księżyc czy raczej śledzenie ekip pomiarowych w trasie na podstawie danych GPS ?

Stary Wyga
@Królfaraon 28.07.2018 08:03

Potrzebowali raczej globus Polski.

Edyta

@Królfaraon, nie bardzo rozumiem, jak interpretujesz to co napisałam w wątku opinii o firmie Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów. Czy możesz napisać swój komentarz w taki sposób, aby był bardziej zrozumiały?

Królfaraon
@Edyta 03.08.2018 09:27

Już bardziej zrozumiale pisać nie trzeba. Zastosuj się proszę do rady zawartej w drugiej części mojej wypowiedzi do której nawiązałaś, a wówczas na pewno zrozumiesz cenne treści zawarte w niniejszym serwisie.

Edyta

@V, opisujesz w swoim komentarzu precyzyjnie, jakie dokładnie zmiany powinna wprowadzić firma Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów, aby poprawić jakość swoich usług. Czy swoje uwagi przedstawiałeś może szefostwu firmy? Szefostwo ceni sobie takie uwagi, pracowników, którzy na co dzień wykonują pracę z opisanym przez Ciebie sprzętem? Napisz, proszę, jak przedstawia się ta sytuacja. @Królfaraon, o jakich dokładnie źródłach informacji o firmie Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów piszesz?

Królfaraon
@Edyta 26.07.2018 12:54

"Szefostwo ceni sobie to i tamto ..." to brzmi jak wiernopoddańcza inwokacja - oj bratku inaczej śpiewałbyś po ambitnej próbie (być może będącej poza twoim zasięgiem) zaproponowania wreszcie czegoś kreatywnego, a nie regularnego kopiowania kolejnych poleceń i wątpliwych mądrości szefostwa oraz sprzedawania ich jako własnych. Wszyscy to przecież widzą i się z tego nabijają. Co do wiarygodnych źródeł, to masz je właśnie przed nosem, gdy dojrzejesz do zaakceptowania tych prawd wówczas wyświadczę ci uprzejmość przedstawiając kolejne.

.

W ciągu ostatnich lat z firmy zwolniło się ponad 20 osób.

Oburzony
@. 10.03.2018 18:04

Szokujące jest to, że połowę stanowili ludzie na stanowiskach kierowniczych. Dziwi mnie to. Trudno zrozumieć co mogło być powodem? ,,Przecież mięli tam tak dobrze niewdzięcznicy". Było tam przecież ,,FAJNO". Mało tego! Regularnie spotykają się w lokalu 4Bas i całymi godzinami do rozpuku śmieją się z Szefowej. Co rok jest ich o kilku więcej.

Zbulwersowana
@. 10.03.2018 18:04

A może dlatego, że się do tego nie nadawali i po prostu byli ciotami.

Kolka
@Zbulwersowana 21.03.2018 08:42

oooo te mądrości to chyba ze strychu płyną

tfkf
@. 10.03.2018 18:04

To był po prostu pragmatyzm.Wszyscy znaleźli lepszą pracę.

Parampampam
@. 10.03.2018 18:04

Znowu zwolnienia. Z Firmy zwolnił się kolejny świetny pracownik. Moim zdaniem ciężko będzie go zastąpić i poziom usług znowu spadnie. W nowym miejscu na pewno go docenią.

Królfaraon
@Parampampam 30.03.2018 14:39

Mamy dopiero miesiąc maj, a już odeszło kolejnych dwóch świetnych Pracowników - czyli średnio jedna Osoba na miesiąc, oczywiście ze statystycznego punktu widzenia. Czy to jest normalne ? Z czysto ludzkiego punktu widzenia na pewno zdrowe to nie jest.

archiwista kustosz
@Królfaraon 31.05.2018 22:31

No po prostu brawo.Dla porównania w pewnej sieci sklepów sredni staż pracownika to 2-3 miesiące a podobno to ta branża boryka się z największym brakiem pracowników.

Dlaszegoooo!?!?
@. 10.03.2018 18:04

Zamknęli 4Basa. Nawiązując do powyższego wpisu. Ciekawe gdzie teraz ta grupa niewdzięczników, którzy mięli tam tak dobrze i których co rok jest o kilku więcej, będzie teraz przesiadywać i całymi godzinami do rozpuku śmiać się z szefowej ?

SPECJALISTA
@Zbulwersowana 21.03.2018 08:42

Jeden z pracowników, którego ostatnio całkowicie bezpodstawnie zwolniliście, jest teraz u waszej konkurencji, ma stanowisko specjalisty i samodzielnie wypuszcza sprawozdania. U was zajmowałby się tylko rozwijaniem-zwijaniem węża oraz wypełnianiem jakichś strzępów dokumentacji, bo leniwy i nieudolny "kierownik" się z tym nie wyrabia. No i kto tu jest tak naprawdę ciotą ?

Edyta

@Królfaraon, skupiłam się przede wszystkim na informacjach zawartych na oficjalnej stronie firmy Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów, dlatego zapytałam o aktualne oferty pracy, ponieważ na stronie takiej informacji nie znalazłam. @V, jak myślisz co wpływa, na negatywną atmosferę w tym miejscu pracy? Posiadasz jakieś informacje na ten temat, które mogą być przydatne dla potencjalnych kandydatów zainteresowanych pracą w tym miejscu?

V
@Edyta 18.07.2018 13:24

Pozwolę sobie zacytować pewien wpis, który pojawił się już wcześniej w dyskusji: Kominiarz 20.06.2018 16:50 @Edyta 20.06.2018 11:33 W odpowiedzi na Pani pytanie "Czy znajdą się tu osoby, które w merytoryczny i prawdziwy sposób przedstawią obecną sytuację w firmie? ", polecam ponownie przeczytać wpisy: * archiwista kustosz 19.05.2018 01:18 * parampampam 22.05.2018 01:02 * V 22.05.2018 10:17 * EMIkea 15.06.2018 10:14 * archiwista kustosz 08.12.2017 21:51 * zdegustowany 10.02.2015 23:00 * a 04.10.2017 14:22 * no no no 23.10.2017 17:36 * czyscioszek 26.10.2017 23:36, które dobitnie wskazują na sytuacje, z którymi na co dzień borykają się pracownicy. Ze swojej strony mogę dodać, że pracodawca szukając oszczędności, wprowadza je tam, gdzie absolutnie nie powinien. Pracownicy wykonują pomiary na leciwym, mocno awaryjnym sprzęcie, wyposażenie laboratorium analitycznego powinno zostać zmodernizowane, a także nie powinien oszczędzać na odczynnikach do analiz chemicznych, bo odbija się to na jakości świadczonych usług. Radziłbym, by pracodawca bardziej doceniał rady, udzielane przez doświadczonych i wykształconych pracowników, ponieważ oni, w przeciwieństwie do gloryfikowanych "klakierów", wiedzą co jest dobre, dla sprawnego funkcjonowania ich laboratorium.

Królfaraon
@Edyta 18.07.2018 13:24

Już na pierwszy rzut oka widać że strona naszej firmy jest mocno nieaktualna, nie warto więc się nią kierować. Są inne, znacznie wiarygodniejsze, aktualne źródła.

Edyta

@Królfaraon, informujesz w swoim komentarzu o częstych naborach na wolne stanowiska pracy w firmie Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów po osobach, które zdecydowały się na rezygnację z pracy. Jednocześnie w internecie brak jest informacji na temat prowadzonych naborach na wolne stanowiska pracy. Może posiadasz wiedzę w jaki sposób pracodawca rekrutuje do pracy? Podziel się swoją informacją na ten temat.

Królfaraon
@Edyta 12.07.2018 13:06

Jak to brak informacji w internecie? Ogłoszenie wisi na kilku serwisach. Poza tym skoro regularnie odchodzą pracownicy, a firma chce jakoś tam funkcjonować dalej to musi prowadzić nabór i jest to dość mocno LOGICZNE. A tak swoją drogą Edytko, ciekawe jest najbardziej to, kto jest Twoim informatorem - skoro z taką pewnością zapewniasz że rekrutacja nie jest prowadzona, a wystarczy po prostu wejść do internetu.

V
@Królfaraon 13.07.2018 14:29

https://www.olx.pl/oferta/probkobiorca-terenowy-CID4-IDmaG7S.html - Pyk! Ups... Chyba jednak są te informacje w internecie. Niemniej jednak lojalnie przestrzegam, nie iść pod żadnym pozorem, nawet dla "podłapania doświadczenia" - szkoda czasu, nerwów i zdrowia. Jak ktoś to ładnie wcześniej ujął - tuż za rogiem jest praca o podobnym charakterze, ale lepszej atmosferze ;)

Królfaraon

Jeśli grupa pomiarowców dźwigających na co dzień ciężki sprzęt np. pompy na linii samochód - garaż i z rana znowu targających go w kierunku przeciwnym, czyli z powrotem do samochodu pomiarowego zaniemogłaby przykładowo na jakiś czas i nie miałby ich kto zastąpić, to nagle okazałoby się że absurdalny przepis o przenoszeniu ciężkiego sprzętu tam i z powrotem utraciłby moc, bo któryś z kierowników zmuszony przez szefową do wykonywania pomiarów miałbym pompy i im podobne ciężkie akcesoria stale załadowane na pace ( tak jak normalnie być powinno). Wówczas w sposób oficjalny przenoszenie ciężkiego sprzętu tam i z powrotem uznano by za nie tylko bezsensowną stratę czasu, ale i za niepotrzebne nadwyrężanie jakże cennego organizmu pracownika. Ale zejdźmy na ziemię. Na co dzień zarząd wraz z kierownictwem chętnie patrzy przez jak próbkobiorcy terenowi się męczą i niepotrzebnie niszczą sobie zdrowie, realizując absurdalne pomysły kierownictwa, a im brudniej są ubrani i im bardziej ponure mają miny, tym to się bardziej szefostwu podoba.

Edyta

W waszych wpisach oraz opiniach o firmie Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów brakuje informacji na temat prowadzonej przez tą firmę rekrutacji do pracy na nowe wolne stanowiska. Czy ktoś z Was może podzielić się doświadczeniami związanymi z procesu rekrutacyjnego do pracy u tego pracodawcy? W jaki sposób pracodawca sprawdza wiedzę i umiejętności potencjalnych pracowników? Zachęcam do wyrażenia opinii na ten temat.

Królfaraon
@Edyta 06.07.2018 13:35

Pracodawca nie sprawdza wiedzy bo nie ma tam nikogo kto mógłby to przeprowadzić. Aby się zorientować w sytuacji panującej w firmie wystarczy jedynie czytać ze zrozumieniem zamieszczone tutaj wpisy. Z treści ogromnej większości z nich można się domyśleć że mają miejsce regularne zwolnienia, a skoro są zwolnienia to jest też nabór, no chyba że firma się zwija. Z treści licznych wpisów wyłania się również odpowiedź na pytanie - czy warto tam się zatrudniać? Krótko mówiąc - jak ktoś lubi psychiczny survival to niech startuje. Tam będzie miał tego "miodu" pod dostatkiem.

Auditek

My tu gadu gadu a tu AUDIT się zbliża!!!!!!!! Kadra znowu wymieniona tylko LABOR trwa

Stary Wyga
@Auditek 15.06.2018 20:33

Audit już był.

Obersturmbannführer
@Stary Wyga 15.06.2018 22:45

O tak i to niejeden, mimo to pajęczyna jak wisiała tak wisi i nic prócz kurzu w niej nie ma.

AUDITEK
@Stary Wyga 15.06.2018 22:45

ciekawe co to za audit był??

Królfaraon
@AUDITEK 17.06.2018 15:49

Być może jakiś dzielny funkcjonariusz dostał się na strych przeprowadzając tam wizję lokalną i ten incydent właśnie na potrzeby maluczkich (czyli zwyczajnych pracowników, którzy mogli to zauważyć) przez najwyższe kierownictwo oficjalnie nazwany został auditem. Trzymajmy więc kciuki za Emitor i jego audity.

Zaintrygowany
@Auditek 15.06.2018 20:33

Witam Państwa! Od dłuższego czasu śledzę ten wątek i zastanawiam się, czy laboratorium uzyskało akredytację na dłuższy okres, niż podaje to PCA (19-09-2019). Czy wśród Państwa znalazłby się ktoś, kto mógłby udzielić mi informacji? Byłbym bardzo rad za udzielenie mi odpowiedzi.

Królfaraon

Prawdziwy leadership jest odwrotnie proporcjonalny do poziomu grubiaństwa - niestety nie dla wszystkich jest to jasne. Poniżej zamieszczam garść wspomnień. Pamiętam takiego jednego co był swojego czasu nadzorcą Emitora nazywał się kurtoszkołacz czy coś takiego, dużo ryczał jak "krowa, która mało mleka daje", a tak naprawdę potrafił jedynie koszulką wytrzeć kondycjoner od środka i zrobić o tym prezentację, dorobił się także dwóch brodatych kontynuatorów o podobnym poziomie elokwencji i merytoryki. Autko służbowe, które mu firma powierzyła w środku lepiło się od brudu i psiej sierści, a w jego z trudem skleconych zdaniach nieustannie lepiło się od niewybrednych inwektyw. Takich to faworytów wybiera sobie ta, która na zebraniach kierownictwa gnieździ się na głównym miejscu.

Nie gnijcie tam.

Drodzy pracownicy Emitora, lepsza praca jest tuż za rogiem, wystarczy tylko za niego zajrzeć. Tam będziecie traktowani jak fachowcy, z szacunkiem, okaże się, że w pracy może być normalnie i miło.

Królfaraon
@Nie gnijcie tam. 20.04.2018 10:55

Moim zdaniem prawdziwy leadership jest odwrotnie proporcjonalny do poziomu grubiaństwa, co niestety nie dla wszystkich jest równie jasne. Pamiętam takiego jednego co był swojego czasu nadzorcą Emitora nazywał się kurtoszkołacz czy coś takiego, dużo ryczał jak "krowa, która mało mleka daje", a tak naprawdę potrafił jedynie koszulką wytrzeć kondycjoner od środka i zrobić o tym prezentację, dorobił się także dwóch brodatych kontynuatorów o podobnym poziomie elokwencji i merytoryki. Autko służbowe, które mu firma powierzyła w środku lepiło się od brudu i psiej sierści, a w jego z trudem skleconych zdaniach nieustannie lepiło się od niewybrednych inwektyw. Takich to faworytów wybiera sobie ta, która na zebraniach kierownictwa gnieździ się na głównym miejscu.

archiwista kustosz

opolanin 07.03.2015 Bardzo ale o bardzo nikomu nie polecam, miernota szefostwa oraz totalny brak profesjonalizmu, (usunięte przez administratora) ze strony szczególnie jednej z szefowych, która ma wyraźne symptomy choroby psychicznej. Oszukują nie tylko swoich pracowników ale również swoich klientów, (duże zakłady pracy na opolszczyźnie i nie tylko). Pomimo kontroli PIP-u nie wyciągnęli żadnych wniosków i nadal mają prawo pracy za nic. Omijajcie tą firmę z daleka jeśli chcecie żyć normalnie, co do doświadczenia to wcale nie jest tak kolorowo, w każdej innej robocie można zdobyć podobne, ogólnie miernota miernota miernota.

Królfaraon
@archiwista kustosz 27.06.2018 12:49

Bingo !!! Wszyscy pracownicy Emitora zarówno obecni jak i byli doskonale wiedzą o kogo chodzi.

archiwista kustosz

Czy ktoś pamięta jeszcze wpisy z przed kilku lat które już dawno zostały usunięte?Niestety z internetu tak naprawdę nic nie da się usunąć.Krążyły gdzies po sieci,teraz są również w moim przepastnym archiwum.Tak więc zapraszam do zapoznania się znimi poniżej. Przy okazji chciałbym serdecznie pozdrowić Królafaraona który rzetelnie i obrazowo opisuje co dzieje się w firmie.

Królfaraon
@archiwista kustosz 27.06.2018 12:52

Muszę przyznać Archiwisto że wpędziłeś mnie w lekkie zakłopotanie. Żywię nadzieję iż Twoje słowa, pełne szacunku dla osoby solidnie wywiązującej się ze swoich obowiązków staną się twardą nauką i reprymendą dla co poniektórych z emitorskiego tzw. "managementu".

archiwista kustosz

Grzyb. 07.08.2016 Nowi pracownicy dostają tam buty po starych, przechodzone nawet po 3 lata. Czy mam to jakoś komentować?

archiwista kustosz

Ghosthunter 2017-09-28 20:58 Kai to straszy??? Na strychu??? Jo nie wiedziałah !!!

Królfaraon
@archiwista kustosz 08.12.2017 21:45

Powodem jest szklane oko. Jak się popatrzy przez drugie to widać: "Dom złej dziewczyny - dom złej dziewczyny Nikt w nim niepewien dnia czy godziny Tu się przychodzi i już nie wraca Tu się przykazań dziesięć zatraca" - i wtedy staje się oczywiste że ma straszyć, a jeżeli straszy to albo w piwnicy albo na strychu - takie są odwieczne prawa przyrody.

archiwista kustosz

Zygmunt Freud 15.11.2017 23:35 @Szczery 01.11.2017 23:25 Jeśli masz ponad 3 lata stażu w Emitorze to zaczynasz słyszeć głosy, powoli nie odróżniasz dnia od nocy wzwodu od skurczu łydki, kury od jajka, żony od kolegi. Masz pogorszony wzrok, słuch, smak i początki pylicy, skóra robi się pomarszczona, oczy bez błysku, zaczynasz się garbić. Odruchy Pawłowa włączają się na dźwięk dzwoneczka. Gdy wracasz do Firmy i wysiadasz z auta to wchodzisz najczęściej w psią kupę ale już Cię to nie rusza. Nawet to lubisz. Przy drzwiach masz ochotę podjadać Kubie z miski. Wiesz już dobrze co się szykuje. Czeka Cię mentalna nagana, upodlenie. Spotkanie w którym weźmie udział cała Firma wraz z zarządem jest już nieuniknione, Zostaniesz na nim napiętnowany. Waga Twoich przewinień jest straszna. Pompa nie leżała na stoliku, skrzynki są zakurzone, tylko koszulką można je wyczyścić a jednostka nie była ustawiona w osi północ południe. Ogólnie wykonałeś pracę według polecenia służbowego 2362 ze spotkania kierowniczego 342 ale niestety zupełnie wbrew poleceniu 1320 ze spotkania 201. Nawaliłeś! Poległeś na całej linii. W zasadzie które polecenie jest dzisiaj aktualne zależy od fazy księżyca, odległości Jowisza od Saturna i nie jest to ważne, że są one sprzeczne.

Królfaraon
@archiwista kustosz 19.05.2018 01:08

Tam w Emitorze jedna z pracowni ma pięknie brzmiącą nazwę LABORATORIUM HIGIENY PRACY. Zalecam autodiagnozę.

V
@Królfaraon 20.06.2018 21:09

Myślę, że nie miałoby to większego sensu, bo taka autodiagnoza wyglądałaby tak: Pracownicy terenowi powinni miec zapewniony posiłek? Ależ skąd! Nie wykonują ciężkiej pracy fizycznej, dźwigając tonę sprzętu i marznąc na dachach! Wszystko ok! Niedostateczna wentylacja w pomieszczeniach biurowych, ciasnota i balansowanie na granicy przepisów ppoż? To nie o naszej firmie! U nas wszystko tip-top. Chemikalia w ściekach? Ależ skąd! Woda czysta jak łza!

VX
@V 20.06.2018 21:39

A w szatni nie ma nawet jak rąk umyć.

Zaciekawiony

Czy zauważyliście, że powstały dwa osobne wątki o ZWP "Emitor" (https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,23122539; https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,22003776)? Czyżby coś na kształt referendum wśród internautów? ;)

Stary Wyga
@Zaciekawiony 21.06.2018 04:34

Żenada i jeszcze raz żenada

Zostaw opinię o Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Emitor S.C. Zakład Wykonywania Pomiarów