Cavatina GW Sp. z o.o.
4 142 6 1

Opinie o Cavatina GW Sp. z o.o.

Wrocławiak

Rotacja we Wrocławiu jest bardzo duża, przyjmują i zwalniają, łatwo się dostać jeszcze szybciej wylecieć. Atmosfera jest bardzo zła. Jeżeli cię nie wyrzucą to samemu odejdziesz. Umowa B2B. Praca od rana do wieczora, nie polecam.

Monika
@Wrocławiak 11.01.2019 09:12

Musisz mieć świadomość tego, że powody dużej rotacji mogą być naprawdę rozmaite. Szkoda, że w taki zły sposób postrzegasz atmosferę panującą w firmie Cavatina GW - ale oczywiście szanujemy Twoje zdanie. Nadmieniłeś, iż praca tam odbywa się "od rana do nocy". A czy za nadgodziny pracodawca ten płaci Wam dodatkowo?

tak jedna :)

Czy praca w Krakowie jest tak zacna, w jak pochlebnym tonie się tu wypisujecie? Wolę nie nadwątlać swoich sił. Czy apanaze są powyżej biedronkowych kasjerów, czy polityką firmy jest pozyskać konkurencyjnie?

Inżynier

Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko inżyniera. Czego powinnam się spodziewać na takiej rozmowie? Luźna pogawdka czy sprawdzanie wiedzy? Wszystkim proponuja ta umowę B2B?

midziud
@Inżynier 18.12.2018 10:49

Możesz spodziewać się po tej rozmowie luźnej pogawędki połączonej ze sprawdzaniem wiedzy. Tylko Cavatina jest w stanie to zapewnić. Umowę B2B proponują tylko najlepszym. Cieszę się, że mogłem pomóc. Hej!

Monia

Widzialam ogłoszenie o pracy dla managera winnicy w Cavatinie we Włoszech. Czy to fajna praca i ile można zarobić?

midziud
@Monia 26.11.2018 11:04

Tak. To bardzo dobra praca, bardzo fajna, w przyjemnym towarzystwie i pięknych okolicznościach przyrody. Zarobić można dużo. Tak mówią osoby, które poprzednio pracowały na tym stanowisku. Jest ich sporo, każda szczęśliwa i z rozczuleniem wspomina pracę w tej posiadłości.

Trener

Cavatina i ludzie Cavatiny są super. Tylko Murapol i ludzie Murapola są fajniejsi.

Młoda siatkarka
@Trener 21.11.2018 00:53

Nie zgadzam się, uważam, że to właśnie Cavatina i jej team są najlepsi.

kandydat

Cavatina szuka kierownika budowy do Wrocławia, rozważam aplikację. Niestety opinie o Murapolu mocno zniechęcają. Czy to na pewno odnoga rotatora z podobnym podejściem do pracowników?

Adrian
@kandydat 08.05.2017 22:16

Ta pierwsza firma to raczej mieszkaniówka jest, a Cavatina to biura - wiem bo budują koło mnie w Warszawie nowy obiekt :) więc pewnie inna specyfika, bo to nieco inny rynek.

michał
@kandydat 08.05.2017 22:16

Idź na rozmowę, to zobaczysz :)

Olga

Obiektywnie - Firma daje dużą swobodę w działaniu. Jeżeli masz pomysły - możesz się wykazać. Przełożeni w porządku. Możesz z nimi o wszystkim normalnie porozmawiać. Współpracownicy bardzo pomocni, koleżeńscy.

Kasia
@Olga 19.10.2018 13:46

To prawda. "Cavatina connecting people". Rozmowy są ważne. W rozmowach w Cavatinie przynajmniej jedna osoba ma zawsze rację. To buduje poczucie bezpieczeństwa.

Cavatinka
@Olga 19.10.2018 13:46

Czytając ostatnie wpisy odnoszę wrażenie, że Cavatina zatrudniła kogoś do wstawiania pochlebnych wpisów ....

Rob

Rozwojowa praca, bliski kontakt z klientem, zarobki przyzwoite, trochę powyżej średniej jak na moją branżę, są dofinansowania do stołówki i multisport.

Man
@Rob 12.10.2018 15:55

Stołówka mnie przekonała. Jedzenie jest ważne. Chcę pracować w Cavatinie.

Lord Nikon

Płacą dobrze za zaangażowanie, więc zależy jakie ma się priorytety. Dla mnie to była pierwsza praca, gdzie dużo nauczyłem się jeśli chodzi o kwestie techniczne. Team był młody ale ludzie sobie radzili i była to świetna praktyka. Dobra praca, żeby wpisać do CV konkrety i co się faktycznie robiło na budowie. Tempo szybkie i bywa nerwowo. Ale cóż, coś za coś. Można się dogadać tylko trzeba otwarcie powiedzieć co się chce. Firma jest duża, ale nie jest to jeszcze wielka korporacja.

Darulo

Pracuję jako architekt i mogę polecić, jeśli ktoś szuka pracy w zawodzie. Mam wpływ na kształt dużych projektów, których realizację mogę zobaczyć i sporą samodzielność w tym co robię.

Agata

@Nick, Jestem Moderatorem forum GoWork.pl, moim zadaniem jest pomóc potencjalnym kandydatom w dotarciu do wartościowych informacji o firmie Cavatina GW oraz czuwać nad przestrzeganiem regulaminu forum. Nie jestem pracownikiem tej firmy. Proszę Cię o komentarze związane z warunkami pracy w tej firmie. Jak oceniasz swoją pracę dla tej firmy?

Tańczę breaka
@Agata 02.10.2018 12:59

Dzięki, że wytłumaczyłaś, nie domyśliłbym się.

Luuu
@Agata 02.10.2018 12:59

A czy taka opinia, że: "praca w Cavatinie kształtuje umysł i duszę na długo" będzie pomocna?

Agata

Oferty firmy Cavatina GW dostępne są na dużych portalach z ogłoszeniami o pracę. Aktualnie firma rekrutuje na stanowiska takie jakie jak Specjalista do spraw Marketingu, Specjalista do spraw Komercjalizacji, Prawnik do spraw Komercjalizacji, Asystent do spraw kadr i płac, Zastępca Głównego Księgowego. Oferty dotyczą pracy we Wrocławiu, Krakowie i Bielsku-Białej. Czy ktoś z was zamierza aplikować?

Gosia Samosia
@Agata 14.09.2018 11:25

Ja zamierzam aplikować. Tylko nie wiem, co wybrać. Wszystkie oferty wyglądają tak atrakcyjnie. I do tego taka znana firma i super brand "Cavatina". Co radzisz?

Gosia Samosia
@Agata 14.09.2018 11:25

Zdecydowałam się na stanowisko prawnika ds. komercjalizacji. Do kogo mam pisać? Pytam, bo jak już wcześniej pisałam, pracowałam w Murapol (firma powiązana z Cavatina) - jako prawnik zresztą. Dlatego chciałabym szczególnie dobrze przygotować swoje cv, żeby nie wyglądało, że liczę na znajomości i uprzywilejowane traktowanie w trakcie rekrutacji. Wiem, że Cavatina doceni to, że gram "fair". Co mam napisać w swoim cv? Na co zwrócić uwagę?

Paweł
@Gosia Samosia 14.09.2018 16:45

Tak, ja też planuję tam aplikować. Miejmy nadzieję, że się uda.

Gosia Samosia
@Paweł 15.09.2018 15:19

Oby się udało. Są tłumy chętnych. Słyszałam mnóstwo opinii, że to dzięki niezwykłej atmosferze pracy, jaka panuje w Cavatinie.

Nick
@Agata 14.09.2018 11:25

Agata, jesteś "the best". Cavatina ma szczęście, że zatrudnia takich jak Ty.

Agata

@Gosia Samosia, czy możesz napisać jakie opinie na temat atmosfery w firmie Cavatina usłyszałaś? Obecnie atmosfera pracy stanowi jeden z głównych aspektów przy ocenie firmy. Dla niektórych kandydatów, dobra atmosfera jest warunkiem obowiązkowym. Czy uczestniczyłaś już w rozmowie kwalifikacyjnej? Może chciałbyś podzielić się swoimi wrażeniami?

Gosia Samosia
@Agata 21.09.2018 12:17

Oczywiście. Bardzo chętnie się podzielę (opiniami). Otóż generalnie mówi się, że tylko w (usunięte przez administratora) jest fajniejsza atmosfera pracy niż w Cavatinie. Czy to wystarczy?

Nick
@Agata 21.09.2018 12:17

Agata, jaka Ty mądra jesteś, ojej.

anonymous

(usunięte przez administratora)Chociaż w ogłoszeniu o tym nie piszą, oferują umowę B2B. Na rozmowie Pani zasugerowała że wymagane jest robienie bezpłatnych nadgodzin . Nie otrzymałam informacji o przebiegu rekrutacji.

oszustwo b2b
@anonymous 02.08.2018 10:20

Na umowe B2B jako inżynier dostajesz tyle co inni na umowę o pracę. A musisz z tego odprowadzić podatki i składki ZUS. polecam pracę jeżeli ambicje masz niższe niż najniższa krajowa.

Gosia Samosia

Pracowałam w Murapol S.A. Czy będę mieć dzięki temu jakieś preferencje przy zatrudnieniu w Cavatinie?

anonim

(usunięte przez administratora)

Anna

widziałem, że trwa rekrutacja na kilka stanowisk. zobacz czy stanowiska pokrywają się z tym czego szukasz.

!

Cavatina jest super.

Zawsze gotowa

Wiem z całą pewnością, że teraz Cavatinie najbardziej potrzebny jest ktoś, kto umie pisać po polsku. Skąd to wiem? Z artykulu o "Chmielnej" na portalu "Urb...y". Otóż jest tam napisane: "Arkade podcienia". Wiem, że to literówka, ale czy Cavatinie może w ogóle coś takiego się przytrafić? I to w artykule kupionym za ciężkie pieniądze? Mdz nie miał czasu przeczytać przed puszczeniem do netu? Myślałam też, że jesli Cavatina cos buduje w danej okolicy to tę okolicę trochę "rozpoznala". Ale nie - bo pisze o "bryle" dworca PKP Ochota i kladce w kontekscie tej inwestycji na Chmielnej - naprawdę, ten zapluty dworzec i niszczejaca "bryla" nie powinny być marketingowym odniesieniem dla "luksusowego biurowca" Cavatiny. Bryla jest tak ohydna (i wnetrze tez), że lepiej jej w ogole nie zauwazac. Warto więc zatrudnić też kogoś, kto umie robić zdjęcia, chocby telefonem, i zrobilby dla szefostwa "research" terenu. A na koniec, to jeszcze Cavatina powinna zatrudnić kogoś, kto opracuje "projekt przebudowy i modernizacji" Warszawy (bo takie ambicje pobrzmiewaja z różnych tekscikow Cavatiny) - śmiało! - taka sobie inicjatywa wlasna Cavatiny, "pro bono", jak i projekt przebudowy Bielska-Bialej, już wyprodukowany zresztą przez Cavatine. Reasumujac: od zaraz potrzebne w Cavatinie ogłoszenia o pracy dla: 1)"native speaker of Polish"; 2) wlascicielaa smartphone'a; 3) architekta bez ograniczeń.

Ann_a

Cavatina - Kraków Oferta pracy jak i sama praca wydawała się interesująca. Nie rozumiem tylko dlaczego firma zatrudnia pracowników na umowe btb, a warunki takie same jak w umowie o prace. hmmm

Ann_a
@Ann_a 20.08.2018 15:58

*b2b

Eva wygnana z Cavatina Raj

szkoda, ze już nie pracuję dla Cavatiny, mialabym biuro z alejkami spacerowymi, fontannami, zielenia buchajaca, tafla wody (moze i basen), tarasami i moglabym do woli uprawiać "kult światła" bo takie swiatloprzyjazne biura na Tischnera Cavatina buduje, wywiad z panem architektem JJ wlasnie przeczytalam, ach, jaka szkoda, że mnie tam nie ma.

Tester

Dlaczego w ogłoszeniu o pracy dla recepcjonistki w Cavatinie napisano, że ta firma oferuje "stabilne zatrudnienie"? (usunięte przez administratora)

Wd-40
@Tester 30.07.2018 18:09

Przez pierwsze 3 tygodnie może i stabilne...:)

???
@Wd-40 30.07.2018 21:56

Ale że zwolnili S.?

Agata

@lala, czy jesteś zainteresowana wspomnianą ofertą pracy w firmie Cavatina? Oferta brzmi interesująco. Aplikować zawsze warto, przecież wysłanie CV zawsze może zaprocentować w postaci zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjną. To forum odwiedza wielu potencjalnych pracowników, którzy być może staną się wkrótce Waszymi kolegami w pracy. Warto im pomóc w podjęciu właściwej decyzji.

lala
@Agata 25.07.2018 12:52

Oczywiście, że jestem zainteresowana pracą w firmie Cavatina - jakąkolwiek oraz zawsze i wszędzie, ale obawiam się, że na moje cv jest "embargo" w firmie Cavatina. Tak więc wysłanie przeze mnie cv "nie zaprocentuje" zaproszeniem mnie na rozmowę kwalifikacyjną ani żadnym innym zaproszeniem zresztą też nie. Choć skądinąd wiem, że te rozmowy kwalifikacyjne bardzo przyjemne i profesjonalne, jak i wszystko inne w firmie Cavatina.

anienie
@lala 25.07.2018 14:55

A nienie, rozmowa była bardzo miła. Szczególnie jak mnie misiek di zapytał o moje oczekiwania co do pracy i pracodawcy. No to mu opowiedziałam czego oczekuję i czego nie akceptuję. Misiek di pokiwał głową, zgodził się ze wszystkim, zapewnił, że Cavatina to tak tak, oczywiście. I dał mi robotę. Po czym okazało się, że chyba nie dosłyszał, bo zrobił dokładnie wszystko, o czym mówiłam, że nie akceptuję u pracodawcy. No to dałam mu wypowiedzenie. Przypuszczam, że nadal może go boleć, że to ja dałam, a nie on.

anonim

(usunięte przez administratora)

lala

Ten ktoś od 'komunikacji w necie' ma pracować dla Murapol też.

Mission Impossible: M&C
@lala 24.07.2018 20:10

Zajmowanie się "ocieplaniem wizerunku" Cavatiny i Murapolu to zadanie z gatunku niewykonalnych. Szkoda czasu.

Sąsiad Mike'a

Wczytalem sie w to, co jest napisane pod wyrazem Cavatina na stronie internetowej ww. Cavatiny. Otóż są tam wpisane (drobnym drukiem, jakoś tak asekurancko) trzy wyrazy: "Local, Global, Holistic". (usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

Tępa dzi.da

A była wzmianka o "biurze w Indiach" które składa się wyłącznie z włoskiego numeru telefonu? :))

onienie

Ogłaszają, że szukają kadrowej.(usunięte przez administratora)

plotkarz

czy holistic news tez jest na sprzedaz?

stresss
@plotkarz 04.07.2018 16:01

Martwi mnie to że na Holistic News pomimo glebokich "zmian" w redakcji wiszą na tym portalu caly czas te same felietony od wieeeelllluuu tygodni, w tym bylego redaktora naczelnego. Czy ktoś cos przegapil a może brakuje inspiracji?

Kucharka

To może teraz (usunięte przez administratora) jakąś restaurację - jako element serii kreatywnych pomysłów.(usunięte przez administratora)

Macho Mike
@Kucharka 09.07.2018 10:22

Restauracja jest zbyt mało ambitna. (usunięte przez administratora)

Jan i Nina

Jeśli Cavatina, zamiast Murapol, na powaznie myśli o kupnie klubu Widzew to poważny błąd, że go nie kupiła zanim ten klub awansowal do drugiej ligi, cena za akcje teraz wzrośnie.(usunięte przez administratora)

headhunter

Cavatina szuka dyrektora finansowego(usunięte przez administratora)

Karl-Heinz Berliner

cavatina partners twierdzi na swojej stronie internetowej, że otworzyla biuro w Berlinie(usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o Cavatina GW Sp. z o.o. - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cavatina GW Sp. z o.o.