ASMO Solutions

3.9/5

• ASMO Kierowcy – kim jesteśmy ?
  • Jak działamy
  • Dla Biznesu

ASMO Kierowcy – kim jesteśmy ?

Jak działamy

Dla Biznesu

Warszawa - Maobi Group Sp. z o.o.

5. Opinie o ASMO Solutions Sp. z o.o.

Opinie o ASMO Solutions Warszawa

Nie przegap nowości o ASMO Solutions Sp. z o.o.!

Wywiadu udzielił/aKierowca

04.05.2023 11:02

Chcemy Cię lepiej poznać. Napisz proszę, jaką historią chcesz się z nami podzielić?

Chciałbym podzielić się doświadczeniami pracy w firmie ASMO Solutions, która w moim odczuciu interesuje się tylko zatrudnieniem nowych pracowników, a następnie w ogóle się nimi nie przejmuje.

Na jakim stanowisku pracujesz i na czym ono polega?

Kierowca auta ciężarowego. Do moich zadań należało załadowywanie towaru, transport i rozładowanie towaru.

Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku?

Pensja jest ustalana indywidualnie, nie ma jasno określonych widełek.

Jak długo pracujesz w tej firmie?

Pracuję przez 2 lata w tej firmie.

Czy poleciłbyś/poleciłabyś pracę w tej firmie swojemu przyjacielowi? Uzasadnij swoją odpowiedź.

Nie poleciłbym tej współpracy, ponieważ po zatrudnieniu pracownika, firma nie interesuje się już nim. Mam problemy z dodzwonieniem się do firmy, z załatwieniem czegokolwiek, są niejasności w kwestii potrąceń z wypłat.

Co najbardziej lubisz, a czego nie lubisz w tej firmie? Uzasadnij odpowiedź.

Najbardziej nie lubię dnia z wypłatą, ponieważ nigdy nie wiadomo jaka będzie stawka i na podstawie czego jest ona wyliczona. Następnie przez dwa tygodnie trzeba się prosić o wyjaśnienie, sytuacja jest cykliczna i powtarza się co miesiąc, tylko przy pierwszej wypłacie nie ma problemu.

Jakie są możliwości rozwoju na aktualnym stanowisku / w Twoim dziale? Z czego to wynika?

Nie ma żadnych.

Jak wyglądają szkolenia w Twojej firmie? Czy są zaplanowane i jak często się odbywają? Jakich obszarów/ tematyki dotyczą? W przypadku braku szkoleń, jak myślisz, z czego to wynika? W jakich obszarach chciałbyś być szkolony i dlaczego?

Nie ma żadnych.

Jak oceniasz atmosferę panującą w firmie? Jak myślisz, z czego to wynika?

Atmosfera jest bardzo niezadowalająca, wszystko jest ok przez pierwsze dni pracy, następnie trudno o kontakt z firmą, długo czeka się na załatwienie spraw pracowniczych, czy wyjaśnienie potrąceń z wypłaty.

Jak oceniasz warunki i ustalenia z pierwszego dnia pracy względem przestrzegania tych ustaleń przez pracodawcę? Jeżeli pracodawca nie przestrzega warunków, opisz dokładnie o jakie warunki chodzi i co nie jest przestrzegane.

Przez pierwsze kilka dni było super, następnie czułem, że nikt już nie dba o mnie, jako o pracownika, nie odpowiadano sprawnie na moje telefony, powtarzały się też akcje z potrąceniami z wypłat i długim oczekiwaniem odpowiedzi wyjaśniającej te sytuacje.

Dzięki GoWork masz właśnie możliwość zasugerowania swojemu CEO/ Właścicielowi istotnych zmian. Co byś mu powiedział/a o organizacji i doradził/a co poprawić w firmie?

Sugerowałbym lepsze dbanie o pracowników, bo to oni utrzymują tę firmę.
    Gigiś

28.04.2023 15:33

Czy ktoś pracował na cementowozach okolice Magdeburga ?
    Bonzo

20.04.2023 22:36

Czy ktoś orientuje się jak wygląda praca w miejscowości Getynga przy artykułach Saturna ?
    Andreas

21.04.2023 10:23

Ty najpierw dopytaj jakie ubezpieczenie..bo z reguły to asmo ubezpiecza na 1/2 lub 3/4 etatu..z tego co wiem to masz ubezpieczenie tylko w dni które pracujesz..weekendy nie..a potem podejmnij pracę.
    Syzszka

20.04.2023 11:52

Hej dostałem umowę od asmo oraz aneks do umowy, czy firma w pełni wywiązuje z i aneksu umowy i podanych kwot itd.... na co uważać?
    Karol

20.04.2023 20:31

I to jest problem...bo nigdy się nie wywiązują.. co innego obiecują a co innego jest..Pracowałem tam 2 lata...Będą Cie zwodzić w nieskończoność..Zarejestrowany jesteś na najniższą z możliwych sum...Często na 3/4 etatu..Pomyłki w wypłatach bardzo często..Ubezpieczony jesteś od poniedziałku do piątku.. czyli w dni które pracujesz...Zapomnij o chorobowym..nie dostaniesz złamanego grosza..Same superlatywy!!!!

10.04.2023 15:23

Polecam agencje robota jest dobra i nie ma opożnien w kasie
    Piotr

07.02.2023 22:57

Witam .Mam pytanie do kierowców którzy pracują w Niemczech za pośrednictwem Asmo Solutions. Mam zamiar skorzystać z ich oferty pracy na kierowcę CE 2/1 lub 3/1 od marca. Czy według waszego doświadczenia z tą firmą wywiązują się z warunków pracy które były w ofercie.Mam jeszcze chwilę do namysłu.Wolalbym jechać ze spokojna głowa lub wogule.Licze na waszą szczerą opinie.Pozdrawiam.
    Qma

02.04.2023 13:30

Wywrotki koło Hanoweru to wędliny. Praca po 11h, rozmaite rzeczy się wozi, często goracy asfalt do maszyny a wracasz z frezem. Piaski żwiry, nawet raz woziłem szyby samochodowe na recykling z barki. Kiedy startujesz? [email protected]
    Qma

02.04.2023 13:35

Firma Wesling miało być a nie wędliny. Mają wywrotki i silosy. Pokoje jedynki były za mojej kadencji 200m od firmy.
    Franklin

30.03.2023 13:18

Polecam pracuje kolejny raz u nich po 2 latach przerwy firma widać mono się rozrasta i staraja sie dbanc o pracownika
    Joziu

08.03.2023 13:30

Mam pytanko czy ktoś pracuję na cysternie w osnabruck przez Asmo?

03.03.2023 10:21

Robson

03.03.2023 10:32

Ja latam na firance i jest bez zarzutu
    Kozmin

03.03.2023 10:20

Pracuję u nich od roku i nie wiem z kąd ten hejt wypłata zawsze jest na czas w przeciwienstwie do wcześniejszych firm, zmieniałem raz firmę , bo mi nocki za ciężkie były i płynnie mnie przenieśli kasa spoko w porównaniu do innych ofert jak jak miałem kontrrole policji to z biura mi pomogli ogólnie zostaje u nich w najblizszym czasie
    King

01.03.2023 21:10

Wyjechałem na tą ofertę https://asmo-solutions.pl/oferty/o01-for01-19/ i chociaż jest jest w (usunięte przez administratora) daleko to spoko firma i jeżeli zapłacom to co mówiom to dobra robota
    Anna

29.12.2022 15:15

Hej pracuje lub pracował ktoś w na komisjonowaniu art elektronicznych w miejscowości Getynga? Chcialabym się dowiedzieć opinii na temat tej pracy, oraz jakie jest zakwaterowanie oraz współpraca z firmą Asmo Solutions. Pozdrawiam serdecznie.
    Precel

22.02.2023 23:33

Bo masz bank godzin i przepracowane nadgodziny z których ci naliczają do pełnej pensji jeśli nie wyrobisz godzin - na tym polega gwarancja godzin z agencji. Nie masz pełnego wymiaru godzin - otrzymujesz pełne wynagrodzenie, które potrącają ci z wyrobionych nadgodzin. A swoimi komentarzami wprowadzasz ludzi tylko w błąd
    Cichy

22.02.2023 23:38

jeżeli pracujesz na stałej stawce i masz Zeitkonto..to jeżeli pracujesz w danym miesiącu mniej to w kolejnym musisz to nadrobić. Nikt ci za darmo pieniążków nie da :) Na ofercie pisze 12,63 brutto i taka również podpisuje się umowe. Życzę powodzenia i samych sukcesów skoro mylisz brutto z netto i myslisz ze zarabiasz 12,63 na rękę haha
    Gal anonim

22.02.2023 17:25

Witam kierowców, czy pracował ktoś na oponach ( kat C) przez tą firmę i może się na ten temat wypowiedzieć ? Pozdrawiam

Oferty pracy - ASMO Solutions Sp. z o.o.

Praca Kierowca C, chłodnia - nowoczesne auta w automacie

Hamburg

Praca Niemcy Kierowca C - solo chłodnia z bezpłatnym zakwaterowaniem

Eisenach

Oferta z wysokimi zarobkami dla kierowcy w Niemczech

Köthen

Kierowca kat. C+E, wywrotka, Magdeburg, bez języka

Magdeburg

WalletIcon

3200 - 3400 EUR / m

Kierowca chłodni w Niemczech bez języka

Monachium

Kierowca CE Naczepa/Mega Bremen

Bremen

On

03.02.2023 20:55

Pytanie?. Pracuje ktoś koło Erfurt w odlewni?. Pytam bo Asmo Solutions ma tam ofertę pracy. Jak się tam pracuje?. Kwestia mieszkań jak wygląda?. Dziękuje za odpowiedź.
    Antek

30.01.2023 18:33

Witam.Jak wygląda praca jako spawacz mag 135?Co przeważnie mają do spawania i w jakich pozycjach jest spawanie?Pokoje jednoosobowe?
    Asku

27.01.2023 16:02

Otrzymałem ofertę z tej agencji pracy na wózki w magazynie spożywczym 70km od Bremen na południowy zachód . Czy ktoś może coś o tej robocie powiedzieć ? Wszystko ok czy raczej (usunięte przez administratora)"?
    Niki

22.01.2023 18:17

polecam załatwili mi pracę pierwsy raz jestem za granicą i ogarniam bo nie trzeba znać jezyka a trasa prosta tylko w nocy ciezko bo potem chodze jak zombi
    jui

21.01.2023 09:35

Maja tylko pokoje dwoosobowe to odpadaja na starcie!!!!!!!!
    Mnich

31.12.2022 21:30

Pracowałem w Niemczech jako kierowca przez agencję astmo Solution. W moim odczuciu bardzo w porządku agencja, Ja oczywiście w stosunku do nich też byłem w porządku. Wszystkie rozliczenia finansowe i inne łącznie za dodatkową pracę w sobotę zostały wypłacone. Ogólnie polecam tą agencję ale, przed wyjazdem ty musisz sobie zadać kilka pytań. Czy ja sobie poradzę w nowej pracy, czy będę się nadawał do tej pracy, Czy w nowym środowisku odnajdę się i kilka jeszcze innych pytań. Zrezygnowałem z pracy z powodów osobistych nie mam żadnych koneksji ani powiązań z tą agencją i Nie to żebym ich bronił. Ogólnie agencja na Plus i polecam tam pracę
    Kroki

17.01.2023 07:31

Dają zaliczki na poczatku
    Mini

17.01.2023 14:05

Dają zaliczki 17 i 27 dnia miesiąca i nie ma szans ze dostaniesz na początku ???? dają po miesiącu i to nie zawsze
    Paweł14

16.12.2022 22:35

Czy ktoś wie jak wygląda praca w magazynie elektroniki w okolicy Kassel? Jakie warunki mieszkaniowe i jak daleko są kwatery od pracy?Ile można na tym magazynie zarobić?
    ac

18.12.2022 19:26

Jak dojeżdża się z mieszkania do pracy?
    Ponurak

16.01.2023 16:33

Jak masz auto to autem, ja się zabieram z innym pracownikiem jego autem. Widzę że ludzie na hulajnogach i rowerach przyjeżdżają ale ja mam za daleko na takie zabawy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ASMO Solutions?

16.11.2022 22:06

Witam wszystkich. W lipcu szukałem pracy do Niemiec, miał to być mój pierwszy wyjazd. Ze względu na dołek finansowy potrzebowałem dosyć szybko coś znaleźć i wyjechać. Szukałem pracy m.in. w Asmo czy Luksmann. Luksmann miał bardzo dobre opinie ale trochę mniejsze stawki i nie ten rejon Niemiec który mnie interesował. Asmo miało wysokie stawki i rejon Magdeburga który mi bardzo pasował. Oczywiście po rozmowie z kolegą który mieszka i pracuje w Niemczech zapaliła mi się kontrolka dlaczego te stawki są takie wysokie. Zacząłem czytać, drążyć. Pierwszą czerwoną lampką było Ich " biuro" czy " oddział" zwał jak zwał w Niemczech. To biuro było założone kilka lat temu przez małżeństwo Obiegły z kapitałem kilku tys euro. Potem po nrach KRS, NIP doszedłem do zmian nazw firmy a co za tym idzie do opinii o poprzedniej nazwie firmy. Odpuściłem pracę w Asmo. Dzwonili kilka razy. Znalazłem pracę gdzie indziej, bezpośrednio u pracodawcy niemieckiego też jako kierowca. Minęło 3 miesiące , tydzień temu do mnie do pracy przyszło 2 polskich kierowców którzy właśnie odeszli z Asmo. Jak się okazało warunki pracy bardzo odbiegały od tego co było w umowie, dojazdy nawet po 70 km w jedną stronę do pracy bez zwrotu kosztów za paliwo. Oczywiście najważniejsza rzecz czyli pieniądze, niestety firma (usunięte przez administratora) Ich , nie dostali całej wypłaty. Zaraz po Nich kolejny kierowca też odszedł właśnie ze względu na brak pełnej wypłaty. Szkoda mi jest chłopaków bo wiem ile to wyrzeczeń żeby siedzieć tutaj daleko od domu a z drugiej strony cieszę się, że byłem ostrożny i nie zacząłem współpracy z tą firmą która okazała się (usunięte przez administratora) Pozdrawiam i ku przestrodze.
    szokoo

Masz całkowitą rację

29.12.2022 11:23

Andżej

29.12.2022 11:26

A co się stało? Powiesz coś więcej?

21.12.2022 09:32

Praca w firmie w grudniu się skończyła bo w fabryce jest przerwa w produkcji ale dostałem prace na grudzień baza firmy w tej samej miejscowości wiec spoko potem wracam na stałą linkę od stycznia z powrotem wiec podejście Asmo spoko można wszystko dogadać
    Max

28.12.2022 15:07

Może ktoś wie jak wygląda praca na pakowacza w Norymbergii na magazynie od stycznia zaczynam czy mam się czym martwić może ktoś mi tu doradzi.

21.12.2022 09:31

Szok

21.12.2022 08:31

Szok jak sie to wszytsko czyta a ludzie mysla , ze ktos cos da im zadarmo do pracy rodacy a nie sie operniczac i myslicie ze za siedzenie niemiec ci zaplaci
    belka

21.12.2022 08:25

To masz racje Bolo jak mozna zarobic 3 tys na reke to na niemeickich warunkach musialby taki kierowaca zarobic z jakies 6,5 tys brutto co wazne mieszaknie powinno byc dolaczone do pensji . Mysle , ze to wszytsko (usunięte przez administratora)

Kontakt - ASMO Solutions Sp. z o.o.

Ul. Komitetu Obrony Robotników 45B 02-146 Warszawa

FacebookIconLinkedinIcon
    ac

18.12.2022 19:25

Jak wyglądają dojazdy do pracy z mieszkania? Czy trzeba mieć swój samochód?
    Zdezorientowany

15.12.2022 19:31

Dzień dobry, czy ktoś mógłby opisać jak wygląda praca w biurze w tej firmie, ponieważ od bardzo długiego czasu (od 2-3 lat) notorycznie pojawia się wakat na to samo stanowisko tj koordynator z jez. niemieckim i trochę mnie to dziwi?
    Bolek

15.12.2022 15:14

Polecam praca stabilna od 2 lat u nich jestm i wyplata jest zawsze 15 zjazdy do domu bez wiekszych problemów

13.12.2022 15:01

Praca w DE: Niemiecki rynek kusi ofertami pracy jako kierowca C+E
    Rynek niemiecki zwiększył zapotrzebowanie na kierowców CE. Zapotrzebowanie na pracowników szczególnie z Polski jest ostatnio bardzo duże.
    Warto dowiedzieć się więcej o aktualnej sytuacji na rynku rekrutacyjnym i pracy jako kierowca CE w Niemczech.
    Dlatego zapoznaj się z naszym artykułem klikając w poniższy link:
    News image

03.12.2022 00:12

Chciałem zapytać czy ktoś pracował jako komisjoner w branży elektronicznej w miejscowości getynga ?
    Ponurak

07.12.2022 20:21

Domyślam się że chodzi o pracę w firmie Geis. Ja osobiście nie komisjonowalem jeszcze ale pracuje za ścianą. Ty też nie wiesz na jaki dział konkretnie trafisz i czy codziennie na ten sam. Praca tu jest spokojna, nikt z batem za plecami nie stoi, nie ma żadnych norm do wyrobienia itp. Po prostu robisz co masz robić i tyle, nie spocisz się. Głównie przenosi się pudelka i skanuje kody kreskowe. Robota jest monotonna, w kółko to samo i zależnie od działu na jakim się pracuje to bolą albo nogi od ciągłego chodzenia albo plecy od nachylania ale to normalne przy wykonywaniu tych samych czynności na okrągło. Znajomość języka nie jest potrzebna ale chciej się uczyć bo nie zawsze jest jakiś Polak pod ręką a gestami nie wszystko zrozumiesz. Jak narazie jest w miarę ciepło na hali, nie trzeba kurtki, bluza bez kaptura (nie wolno z kapturem) lub polarek jest ok. Czapki nie wolno mieć na hali, chyba że jesteś muzułmanka to możesz mieć hidżab. Praca nie wymaga dużej siły ani wysokiej inteligencji, podstaw łatwo się nauczyć. Zapomnij o smartfonie w czasie pracy, tel zostaje w szafce w szatni. Pogaduszki nie są tu mile widziane aczkolwiek nie niemożliwe. Pełno tu kamer ale jakiejś spiny tu niema. To najmniej wymagająca praca w moim życiu.
    Kierowca

22.11.2022 06:48

W moim przypadku kasa sie zgadza i trafiłem też do normalnej firmy bez kominowania itp itd wiec moge tylko polecic ASmo
    Szymon M

17.11.2022 01:43

Polecam zakaterowanie w porzadku wszystko jest praca tak jak pisalai w ofercie pierwsza wyplata wplynela tak jaka miala być Nie dzwonie do nich prawie wogole wiec nie wiem czy w biurze sa ok
    Piotr

11.11.2022 00:11

Czy ktoś pracował w okolicach Düsseldorf jako kierowca "wokół komina"?
    Świeży

02.06.2022 14:47

Koledzy i koleżanki przychodzę z pytaniem odnośnie Asmo, jak ma się praca=wypłata na terenie Niemiec? Czy rzeczywiście jeśli w ofercie jest 2500-2700 to realnie idzie tyle zarobić? I jak z kwestia zakwaterowania? Hotel,mieszkanie czy buda ? Bo coś kiedyś wspominali o hotelu a meldunek na terenie Niemiec ? I ostatnia rzecz to jak agencja ma się do pomocy w znalezieniu mieszkania dla siebie ?
    Franek

02.11.2022 15:29

Jeżeli gwarantują 2500-2700 to tak będziesz miał...tylko to jest 2500 na 1 klasie 2700 na 3 klasie podatkowej..Ogólnie mieszkanie czy hotel jest ok..rzadko się trafia coś coś złego ,a jeżeli to musisz zameldować...zmienią Ci..Następne nie licz na to że Agencja Ci znajdzie mieszkanie.. To jest agencja i w ciągu roku możesz zmienić kilka firm i miejscowosci dla których będziesz jeżdził..
    Andi

10.11.2022 18:21

Kolego..agencja Cię nie zamelduję...ani nie pomoże..tutaj śpisz w Hotelach..lub domach wynajętych ..Następne w agencji,możesz pracować miesiąc tutaj..następny gdzieś indziej..a potem jeszcze w innym miejscu..To zależy od klienta,u którego będziesz pracował..Wracając do AOK...czy innych firm ubezpieczających to nie ma znaczenia w którym miejscu pracujesz..ważne żeby pracodawca opłacał składki. Pozdro
    Qwerty

09.11.2022 23:54

Pracował ktoś może przez Asmo pod Bremen w DHL, jakieś opinie ?
    Dominik

12.06.2021 08:53

Osoby, które poszukujecie pracy. Przeczytaliście bądź przeczytacie tutaj sporo negatywnych komentarzy. Czytając je, postanowiłem dodać swój, opisujący jakie Asmo jest "złe". Jestem kierowcą, pracuję w Asmo. Opowiem historię jednego kierowcy. Dwóch kierowców zaczyna pracę w tej samej firmie: ja i druga osoba. Razem jedziemy w to samo miejsce po kontenery. Ta osoba, nie umie podjechać pod kontenery BDF tandemem. Pomagam mu. Później, on jedzie pierwszy, dzięki czemu widzę jak prowadzi zestaw. Nie umie zmieścić się w rondzie, wjeżdżając kołami na krawężniki. Drugi dzień jedzie już sam. 3 i pół godziny podjeżdża pod kontenery!!! Ma 3 rozładunki. W jednym dwie godziny próbuje spiąć przyczepę z ciężarówką i co chwilę do mnie dzwoni, co ma zrobić i że zaczep jest uszkodzony. Nastepnie spóźnia się do ostatniej firmy. Musi czekać do następnego dnia. Na początku trzeciego tygodnia firma już traci do niego cierpliwość i rezygnuje z tego kierowcy ale żeby dojeździł do piątku. W piątek około 1 w nocy ma ruszyć. Nie umie spiąć przyczepy z ciężarówką, do tego stopnia, że uszkadza prawdop. zaczep, ponieważ musiał serwis przyjechać w środku nocy. Kierowca twierdzi, że zestaw "się popsuł" i dali mu drugi, nowy zestaw, który dopiero odebrano z salonu. Jedzie do klienta, jest spóźniony 4 godziny! Przez to, nie jest w stanie wrócić w piątek na bazę. Wraca w sobotę. 7 km przed bazą ma wystrzał opony! Postanawia dojechać do bazy, ciągnąc felgę po asfalcie. Felga była tak rozwalona, że nadawała się tylko na złom! Ten kierowca dzwoni do mnie i się pyta, czy Asmo mu zapłaci za pracę w sobotę!!! Mówię mu delikatnie, że przecież się spóźniłeś w piątek, do tego ta rozwalona opona z felgą... Odpuszcza ale po kilku godzinach dzwoni do mnie ponownie, że jednak Asmo ma mu zapłacić za pracę w sobotę! Pomimo tego Asmo daje kierowcy drugą szansę, już na najprostszej pracy, jaka może być, czyli naczepa i towar najczęściej już załadowany. Odebrać z portu i dostarczyć do klienta. Poniedziałek: kierowca zaczyna pracę, dojeżdża do klienta, rozładował, ma odstawić naczepę do portu. Odjeżdżając spod naczepy, uszkadza zamek siodła, ponieważ maksymalnie opuścił ciągnik zanim odjechał spod naczepy. Z tego tytułu auto musi jechać do serwisu i czekać na części do następnego dnia. W piątek ten kierowca zostaje zwolniony z pracy. Wielu kierowców, którzy tutaj wypisują swoje żale, mają sporo "za uszami" ale twierdzą, że wszystko im się należy i jeszcze rządają, jak ten, zapłaty za pracę w sobotę. Pracuję w Asmo ponad 3 lata i jest to BARDZO DOBRA agencja, w której nawet w nocy ktoś jest zawsze na dyżurze, gdyby się coś działo. Także, jeżeli podejmujesz decyzję na podstawie komentarzy tutaj zamieszczonych, mam nadzieję, że mój komentarz pokaże Tobie, że nie zawsze jest prawdą, co ludzie wypisują oczerniając kogoś a nie dodając, jakich problemów sami narobili. Pozdrawiam, Dominik, kierowca ASMO Solutions.
    Pisane rozsądnie

28.07.2022 13:49

Widać, że pisana przez kierowcę.
    Dominik

25.10.2022 02:20

Dla wszystkich, którzy mi zarzucili, że może nie mówię prawdy, że pracuję w biurze a nie jako kierowca. Wiem, że nie wyglądam dla was jako kierowca, bo dziwne jest dla was, że ktoś może posługiwać się poprawną polszczyzną. Kilka przykładów kierowców, którzy niejednokrotnie później pisali na forum, że im Asmo nie zapłaciło wynagrodzenia, nie wzmiankując, dlaczego. Np. kierowca, który w tydzień narobił szkód na kilkanaście tysięcy euro. Przez zniszczenia i opóźnienia zjechał w sobotę i mi mówi, że będzie dzwonić do Asmo, że mają mu zapłacić za sobotę. Inny, w tydzień zrobił tysiąc km, bo stwierdził, że on jedzie tak jak mu nawigacja mówi i "nie będzie kombinował" aby objechać korek. Zniszczył zbiornik paliwa wjeżdżając na kamień na parkingu, połamał owiewki, lampę a na załadunku, pomimo że wiedział że ma turę nocną, stał ponad 9 godzin pod rampą na młotkach a później stwierdził, że nie dojedzie do celu, bo czas pracy mu się kończy a przecież pracował. Inny kierowca przyjechał na mieszkanie służbowe i z pyskiem, gdzie jest pościel, wyzywając pracownika z biura, że Pan kierowca przecież do hotelu 5-cio gwiazdkowego przyjeżdża, więc ma mieć pełen serwis, gdzie jeszcze kilka lat wcześniej cicho by siedział w kabinie cały miesiąc na przerzutach. Pracuję w Asmo już jakiś czas i warunki pracy są najczęściej lepsze niż w innych firmach. Dla mnie liczy się mieszkanie, w którym mieszkam normalnie a nie w kabinie. Od 4 lat nie spędziłem weekendu w kabinie, tylko zawsze albo w mieszkaniu, albo w hotelu. Ile firm transportowych takie warunki zapewnia? No chyba, że lubicie siedzieć w kabinie? Wtedy okej. Ja jednak cenię sobie możliwość normalnego życia wśród ludzi, gotując obiad w mieszkaniu, idąc sobie do restauracji na weekend czy uprawiając sport po pracy.
    Hipek110

15.09.2022 13:34

Witam. Czy ktoś z Was ma doświadczenie w pracy przy rozwożeniu opon? Dostałem właśnie taką ofertę pracy w 3 różnych lokalizacjach: Kolonia, Stuttgart i chyba Hamburg. Z tego co wiem opony są przewożone w wózkach ważących 300 - 400 kg. Jak wygląda ich załadunek I rozladunek, ile godzin dziennie się pracuje i jakie są warunki zakwaterowania, w jakiej kondycji są ciężarówki. Czy praca zgodnie z tacho? Interesuje mnie praca w systemie 3/1. Proszę o opinię ( w tym o zarobkach - czy się zgadzają i o pracodawcy - czy rzetelny ). Dodam że nie znam niemieckiego, ale to podobno nie jest problem. Znam tylko j. angielski i oczywiście polski ????
    Jack

17.10.2022 18:34

Każdy oddział to inna sprawa. Spotkałem się z rodakiem z Berlina, chwalił sobie Ja byłem w innym oddziale. ASMO wywiązało się ze swoich obowiązków. Dla mnie problemem był dysponent z którym było mi nie po drodze. Co do pracy, ja miałem 12 ton MAN z wypożyczalni. Największy problem, dla mnie to nie wózki, bo są na kołach, auto ma windę, ale ciasne podjazdy z głównych ulic, często tyłem między furami za grubą kasę. Co do języka wszyscy w moim oddziale nawijali po niemiecku. Może w innych jest to inaczej ustawione.
    Krzysztof

18.10.2022 18:59

Licz się z tym że jest to praca na miesiąc..czyli sezonowa..Dobra robota bo wpychasz wózek na auto i jedziesz..mało dźwigasz.. a auta to normalne .raczej spoko..I czas pracy to świętość..
    Kierowca CE

17.10.2022 17:17

Witajcie czy ktoś jeździ w SAMO pod DHL Proszę o informacje.
    nowy.

25.09.2022 21:52

a jak wyglada praca spawaczy moze ktos cos powiedziec??

Zostaw merytoryczną opinię o ASMO Solutions Sp. z o.o.