Zoeller Tech Sp. z o.o.
4 260 6 1

Opinie o Zoeller Tech Sp. z o.o.

Maciek

Witam... Pracowałem w tej firmie ponad dwa lata na prasie krawędziowej. Firma dobra, wypłaty na czas, w kadrach co chciałeś załatwiłeś bez problemu,zarobki-pracujesz nadgodziny bardzo dobrze zarobisz. Byłem zadowolony z pracy, wykonywałem wszystkie obowiązki przełożonych, pracowałem uczciwie, nie spóźniałem się,przychodziłem chętnie na nadgodziny. Nie byłem żadnym dyletantem, partaczem w pracy którą wykonywałem. Posiadam duże doświadczenie na prasach cnc i bardzo dobrze znam rysunek techniczny. Niestety niedawno musiałem zakończyć współpracę z firmą Zoeller Tech. Z niewiadomych przyczyn przełożony uciął mi premie a o skutkach dowiedziałem się dopiero z wyciągu z wypłaty na koniec miesiąca. Po przeprowadzonej z nim rozmowie zamurowało mnie. Stwierdził, że zabrał mi premię bo słyszał od swoich kolegów(osób trzecich), że źle wypowiadam się o nim. (miałem wrażenie jakbym rozmawiał z przedszkolakiem) :O i powiedział, że tak kazali mu postępować jego ,,przełożeni'' Rozmawiałem z osobą odpowiedzialną za kierownictwo firmy I wyszło tak, że jeden i drugi miał inna wersję. Jednego rozmowa nie pokrywała się z drugim. Jak osoba reprezentująca firmę na tym stanowisku może tak się zachowywać?! Na mój temat pewnie też wiele osób coś mówiło, ale ja nikogo nie mogę osądzić dopóki nie usłyszę tego z ust tej osoby.Osoba ta powinna skończyć jeszcze jakaś szkole, oprócz piekarza czy cukiernika jaka on tam ma.Tego najwyraźniej mu brakuje. Same kursy lean management i kaizen nic mu nie pomogą skoro nie potrafi rozmawiać z podwładnymi i nie zna rysunku technicznego np.rzutowanie prostokątne. Złożyłem wcześniej podanie na wyższe stanowisko (usunięte przez administratora) co najprawdopodobniej było prawdziwą przyczyną zabrania tej premii. Bał się tego, że ktoś będzie lepszy od niego z predyspozycjami do wykonywania tej pracy. Chciałbym powiedzieć o tym, wszystkim pracownikom i oznajmić również nowych kandydatów, którzy wybierają się do tej firmy na ten dział z kim będą mieli do czynienia. Żeby czasem nikt nie myślał, że wypisuje tu jakieś brednie dlatego wszystko mam uwidocznione w nagraniu rozmowy którą wykonałem. Wstawiam po raz trzeci ten post, moja opinia nie łamie regulaminu a już dwa razy pod rząd administrator strony gowork.pl usuwa jej treść próbując zatuszować prawdę. Pozdrawiam

Kandydat
@Maciek 13.07.2018 20:57

Słyszałem te nagrania, jedno z nich na fb jest nawet zamieszczone. Masakra co się dzieje w tej firmie. To mobbing bym powiedzial, współczuję ludziom, ofiarom tych niewyuczonych niemadrych liderow

Rozmowa o pracę

Żenada byłem na rozmowie o pracę na stanowisku lakiernik stawka (usunięte przez administratora) zł na godzinę i 2 miesiace próbnego okresu W którym ci nie przysługuje premia oni mają chyba ludzi za baranów szkoda było mojego czasu Nie Polecam

Pati
@Śmiech 06.03.2018 16:08

SZCZAM !!! Haaaa

DJ buuum

Produkcja będzie brała Ukraińców serwisy już nad tym myślą bo nie mają frajerów do pracy szefostwo myśli jak se podporządkować frajerów żeby nie mruczeli i nie stękali (usunięte przez administratora)r będzie wyr.... W (usunięte przez administratora) i zostanie z palcem w (usunięte przez administratora) Biuro to patologia przestrzegam przyszłych pracowników stawka 14,15 brutto zł na początek nagrywanie. Pajaców na dyktafonie i tydzień później do sądu co mówili a co gadają to się dzieje wszędzie widzę wszystkie firmy robię na produkcji jak jesteś cukiernikiem albo konfidentem to masz 36 zł na godzinę ;-) Pozdro dla myślących

Spaw
@DJ buuum 02.08.2018 20:55

Ja nie jestem ani cukiernikiem ani konwidentem i mam na działalność 32.50 -mogłoby być lepiej. Ale praca spoko. Nie pracuje od tygodnia a od 6lat. Ci co narzekają tym po prostu robić się nie chce i tyle!! Kasę by za darmo brali.

Obserwator

Ta firma łamie wszystkie możliwe przepisy kodeksu pracy. Po pierwsze kontrole trzeźwości to naruszenie artykułu 11 kodeksu pracy po drugie rewizje na wyjscie z pracy to jest przedtepstwo i firma ochroniarska nie wie czym to sie może skończyć. Grozi im odebranie licencji a za kontrole trzeźwości za każde zgloszenie to jest kara dla firmy od 3do 8tysiecy zl a gdy bedze sie to powtarzac wtedy te kary rosną. Oni maja jakiegoś tepego prawnika. Trzeba skonczyc to poniżanie nas pracowników i zrobic porządek z dyrekcja.

Dosyć Tego
@Obserwator 20.08.2018 22:00

Trzeba założyć związek zawodowy w Gdansku nam pomogą

Melancholijny Majran

Witam. Na stronie jest oferta pracy: "Inżynier produkcji - Konstruktor oprzyrządowania produkcyjnego" - https://www.zoeller.pl/kariera-2/#Aktualneofertypracy Czy ewentualnie praca w dziale planistów to lepszy etat niż ten powyżej ? Moje pytanie brzmi - ile można zarobić na tym stanowisku ? PS. W naturze ludzkiej jest narzekanie, jak coś się nie podoba to już się psioczy u szuka winnych. Też tak robię. Stąd - rozumiem te komentarze :)

Tomiks
@Melancholijny Majran 20.08.2018 07:30

podaj zakres w widełkach, tak będzie najlepiej

Obserwator...

Firma w porządku. Wypłata na czas ,stawka godzinowa mogłaby być lepsza. Z liderami idzie się dogadać ,chociaż są o dekadę młodsi ode mnie. Panie sprzątające są sympatyczne ,ale irytuje mnie ,to chyba ich kierowniczka albo brygadzistka w czerwonych włosach ,strasznie lubi plotki i zajmuje się nie tym co trzeba. Radzę zająć się sprzątaniem .

Yelloow

po miesięcznym okresie próbnym dostałem umowę o prace, wiec calkiem znośnie

lampik
@Yelloow 18.07.2018 11:10

to na plus zdecydowanie

Kulfon

Mam kilka pytań... Oszukują nadal ludzi z wynagrodzeniami przy podpisywaniu umowy? Zabierają bez podstawy premie? Trzeba jeszcze orać w niedzielę żeby godnie zarobić? Zatrudniają (usunięte przez administratora) jako liderów? Coś się zmieniło w firmie, czy nadal (usunięte przez administratora) rządzą?

Prawda jest jedna
@Kulfon 08.08.2018 23:21

Nadal kantuja wszystkich, omijajcie tą firmę z daleka, szerokim łukiem, zauważcie ktoś napisze prawdę o firmie i po chwili pod komentarzami same superlatywy o firmie. To jest wielka sciema, (usunięte przez administratora) firmy siedzi pewnie przed kompem i próbuje firmę ratować, pisząc same dobre opinie.... Zatrudniają cukiernikow, (usunięte przez administratora) co czytać i pisać nie umią

sysus

Kumpel tam byl na montazu i sobie chwalil. mowil nawet, ze jak czegos tam nie ogarnial to mu pokazali na spokojnie

Ukasz
@sysus 10.08.2018 15:15

to calkiem spoko, dobrze wiedziec

Izabela

@Maciek, rozumiem, jak możesz się czuć, jednak nie masz pewności, że Twoja premia w kolejnym miesiącu zostałaby obniżona. Widzę, że jesteś osobą zaangażowaną w swoją pracę i że podobało Ci się w firmie, dlatego też sądzę, że niektóre kwestie dałoby się wyjaśnić z pracodawcą. @Yelloow, czy razem z umową o pracę otrzymałeś może dostęp do jakichś benefitów?

Obserwator
@Izabela 23.07.2018 18:29

Izabela z pracodawca nie da sie nic wynegocjowac jak masz jakies obiekcje i zglaszasz kierownikowi czy liderowi to tak sa przez dyrekcje nastaeieni ze uslyszysz jedna odpowiedz (JAK CI SIĘ NIE PODOBA TO SIĘ ZWOLNIJ) i uważasz że to jest w porzadku.

DJ buuum

Przestrzegam przed zatrudnieniem w tej firmie (usunięte przez administratora).... Cukierniki i piekarze są liderami (usunięte przez administratora) trochę to trzyma ale jemu się Tylko wydaje że nad tym cyrkiem panuje ale dobrze że chłopek żyje w niewiedzy ;-) lepiej dla niego szukają nonstop jeleni na produkcję , serwisów - biurowi przestraszeni jakby nie wiadomo co stawki początkowe 14,15 brutto premia do 50% zabierana sukcesywnie co miesiąc nie dajcie się nabrać na obiecanki.....

Izabela

@Ciekawy987, wysokość wynagrodzenia może się różnić w zależności od doświadczenia, a także innych czynników. Często jest to też kwestia dogadania z pracodawcą. Może warto aplikować i dowiedzieć się podczas rozmowy kwalifikacyjnej? @Yellow, czy jeszcze coś oceniasz na plus? Czy po dłuższym stażu możesz liczyć na coś jeszcze?

Rubi

Jak tu czytam, ze ktos cos mowi, ze kasa nie tak jaka miala byc to ja nie mam takich doswiadczen.

lopi
@Rubi 06.08.2018 11:11

No ja juz chwile tu robie nie mialem takich akcji tez

Putko

nie wiem, co Rybak probuje ugrac ja mam na stanowisku kowal 15, przyjaciel - a nie klamalby mnie - na kontroli jakosci ma 16... wysokosc wynagrodzenia to ja proponuje na rozmowach rekrutacyjnych poruszyc, bo tutaj niektorzy probuja dziwnych praktyk

kropek
@Putko 06.07.2018 14:25

Ja tez nie narzekam na kase i nie rozumiem wszystkich tych, co tak sie rzucają. U mnie sie wszystko zgadzalo z tym, co mi powiedzieli na starcie.

anonim

(usunięte przez administratora)

MELA
@Pracownikk 01.08.2018 22:17

Mój mąż też był za czasów (usunięte przez administratora) Miał na początek 23zl na godz. Lipa na działalności i na spawacza, ale był akord to w sumie do przodu..potem stawkę praktycznie co mc mu podnosili więc nie mógł narzekać. Za czasów (usunięte przez administratora)było inaczej teraz może się prosisz o podwyżkę a kiedyś dostawales adekwatną do doświadczenia. Więc temu napisałam że po jakich latach...

Obserwator

Jesli chcecie pracowac (usunięte przez administratora) to aplikujcie. Na dzień dobry zostaniesz przywitany alkomatem i to wszyscy (gdze nie można tego robic bo to jest naruszenie artykułu 11 kodeksu pracy ) na dowidzenia to ciec orzetszepie ci torbe jak byś smieciarke wynosił. Liderzy i kierownicy gonia cie jak niewolnika. Dlatego decyzje podejmijcie decyzje.

Ciekawy987

Czy ktos jest w stanie powiedziec jaka stawke godzinowa w zoller maja spawacze interesuje mnie netto.

kedzior
@Ciekawy987 25.07.2018 11:02

wszystko zalezy tez od stopnia

DJ buuum

Zoeller szuka jeleni wszystkich szukają na produkcję do serwisów na okrągło szukają i prowadzą rekrutację to tylko świadczy o poziomie firmy jaka jest chu....firma ma plany i cuda opowiadają jak się będą rozwijać ile będziemy zarabiać itp..... a nic się nie ma to jak do rzeczywistości jak jesteś cukiernikiem albo konfidentem to szybko się wybijesz na dobre stanowisko reszta to pracowników za 2300-2500 a naje.... Jak dziki osioł

eat666

jak wiadomo fachowcow to teraz jak ze swieca szukac, dlatego zoeller stawia na takich pracowników . ale robota znajdzie się dla każdego slyszalem ze na montaz i spawanie mogą przyuczyc .

eat666
@Pan 29.07.2018 19:15

ja slyszalem jednak, ze monterow i spawaczy :)

Zainteresowany

Chciałbym się dowiedzieć na ile to zgodne z prawem że przetrzymuja nas przy wyjsciach z pracy .

Zainteresowany
@Ciekawy987 25.07.2018 22:11

jakim prawem bramki na wyjścia są ustawione czasowo tak nie powinno być żeby wyjść z pracy musisz czekać na otwarcie szatni albo dostać od majstra klucz później jeszcze biegać na około bo na wyjściowych bramkach nie ma ochrony tylko co jakiś czas , to jawne przetrzymywanie pracownika w pracy . czlowiek się spieszy bo żona w szpitalu i co ma skakać przez płot lub biec na około ....chory zakład

Ciekawy987

Witam czy ktos jest w stanie powiedziec jakie sa zarobki dla spawacza w zoller interesuje mnie netto

AWO

Ktos wie jakie sa stawki godzinowe na dziale produkcji?

DJ buumm
@AWO 20.07.2018 13:04

14,15zl na produkcji Ukraińców 3/4 na sezon a potem będzie lipa

Izabela

@Worker, wspominasz, że zatrudniane są osoby bez doświadczenia, czy przechodzą one jakieś szkolenie wdrażające do pracy? Może wiesz, ile ono trwa? @dq, o jakie stanowisko chciałbyś się starać? Czy już aplikowałeś do firmy? Jeśli tak, daj znać, jak przebiegła rekrutacja. @Maciek, czy sam zdecydowałeś się odejść z firmy? Czy sytuacja, którą opisujesz, była tego powodem? Może warto byłoby jeszcze raz spróbować to wyjaśnić, być może zaszło jakieś nieporozumienie.

Maciek
@Izabela 17.07.2018 17:54

A chciałabyś pracować dalej na moim miejscu z myślą, że kolejny raz, w następnym miesiącu przełożony zabierze Tobie premie bez konkretnego uzasadnienia,argumentów bo ma swoje widzimisie? Wielkość Twojego wynagrodzenia za miesiąc pracy w dużej mierze zależy od twojej premii procentowej. Każdy chciałby wiedzieć ile zarabia. Kolejna sytuacja. Pytasz się przełożonego czy mógłby zapisać Ciebie na wewnętrzne szkolenie, skierowane do wszystkich chętnych pracowników a odpowiada Tobie na to : "Po co Tobie to, to nie jest w żadnej innej firmie ważne"-to jest motywacja pracownika? Raczej powiedziałbym demobilizacja. Skoro zatrudniłem się w firmie Zoeller Tech to chcę w niej pracować,szkolić się i rozwijać swoje umiejętności,nic innego mnie nie obchodzi żadna inna firma.Skupiam się na swojej pracy żeby jak najlepiej wykonywać swoje zadania a pracodawca żeby był ze mnie zadowolony. Odszedłem z firmy czując się pokrzywdzony i nie życzę nikomu żeby taka sytuacja kogoś innego spotkała w tej firmie.

DJ buuum

Startuj na produkcję serwisu wszędzie drzwi otwarte :-)

dq

sszukają kogoś mooże?

Rybak
@dq 12.07.2018 15:36

Wszystkich szukają na produkcję do serwisów Jak jesteś jeleń to zapraszam na produkcję albo do któregoś serwisu zadzwoń i pytaj czy potrzebują kogoś ?

Izabela

@Worker, bardzo niepochlebnie wypowiadasz się o firmie, Twoje zarzuty są poważne, czy na pewno prawdziwe? Zależy nam, by pojawiające się tu wpisy miały pokrycie w rzeczywistości. Dlaczego przełożony miałby się dopuszczać takich praktyk? Możesz nieco szerzej opisać tę sytuację? @Putko, wysokość wynagrodzenia zależy w dużej mierze od zajmowanego stanowiska oraz doświadczenia. Możesz powiedzieć, czy poza podstawową stawką są jeszcze jakieś dodatki?

Worker
@Izabela 09.07.2018 14:42

@Izabela, przełożony dopuszcza się takich praktyk gdyż czuje się słaby w tym co robi(stanowisko na którym pracuje) i boi się, że ktoś z jego podwładnych może być lepszy z wykształcenia i w posiadaniu wiedzy w branży. W tej firmie wynagrodzenie nie zależy od doświadczenia! Przyjmują ludzi bez doświadczenia,kierunkowego wykształcenia na większych stawkach . Skoro chcą zatrudniać cukierników niech otworzą cukiernię w firmie,może na tym lepiej firma wyjdzie;)

Jonsik

Jeden tu taki jest co to się próbuje za wszystkich wypowiadać ale ludzie w robocie się raczej odnoszą do firmy pozytywnie, więc widocznie jest dobrze, tylko nikt o tym nie pisze bo po co. Ludzie tylko żale potrafią wylewać na forach.

pracak
@Jonsik 26.06.2018 13:56

ja tam wiem, ze jest ok. miloscia firmy nie darze ale pracy zmieniac nie mam zamiaru. mam nadzieje ze chwile tu jeszcze popracuje.

Izabela

@Jonsik, rozumiem że Ty masz pozytywne zdanie o firmie. Czy możesz podzielić się swoją opinią? Merytoryczny komentarz na pewno pomógłby rozwiać wątpliwości osobom rozważającym aplikację do firmy. @Pan mądry, masz prawo mieć negatywny zdanie na temat firmy i zamieszczać je na forum, jednak proszę Cię żebyś wyrażał się w sposób kulturalny i przede wszystkim nie obrażający innych osób. Tego typu komentarze nie są mile widziane na forum i mogą być usunięte przez administrację.

Izabela

@Zubr, masz prawo być niezadowolony z pracy lub współpracowników czy przełożonych, ale uszanuj proszę cudzą prywatność i nie odnoś się na forum do konkretnych osób, zwłaszcza w obraźliwej formie. @Argonauta, a co poza kwestiami finansowymi doceniasz w Zoeller Tech? Twój komentarz nie porusza kwestii atmosfery albo godzin w których się pracuje, a to często interesuje osoby odwiedzające to forum. @Udroz, polecasz pracę w tej firmie. Dlaczego? Twoja wypowiedź nie zawiera żadnych konkretów.

Argonauta

Dobra porzadna firma. Zawsze dostawałem wypłąty w terminie. Mogłem sobie dorobić na nadgodzinach i też pieniądze za to dostawałem. Polecam bo teraz taka firma to rzadkosc.

kokrocz
@Dyrektor 20.06.2018 15:54

a co ciebie obchodzi czy sie zwolnil czy nie? to jego sprawa.

Zostaw opinię o Zoeller Tech Sp. z o.o. - Rekowo Górne

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zoeller Tech Sp. z o.o.