Donaldson Polska

• Jaźwiny
  • Zajączkówko
  • Gawroniec

3. Opinie o pracodawcach Skarbimierz
  5. Opinie o Donaldson Polska Sp. z o.o.

Opinie o Donaldson Polska Skarbimierz

Nie przegap nowości o Donaldson Polska Sp. z o.o.!

08.07.2022 12:40

09.07.2022 17:35

Usuwają komentarze. Bez sensu.
    Ktos

23.02.2022 17:31

Pracowałem tam kilka lat temu i widzę że kompletnie nic się nie zmieniło . Kasa mała ale interesuje mnie stanowisko technik ponoć 4700 brutto czy to prawda , jaka jest finalna wypłata dla technika ?
    Mały

03.03.2022 23:55

Tak to prawda
    Wojt

26.10.2021 17:39

Szkoda waszego zdrowia i czasu, praca na ogół ciężka.
    Cooo

18.12.2021 10:57

Ciężka??? To Ty chyba ciężko nie pracowałeś, as.
    Daim

23.01.2022 16:03

Normalna robota nic ciężkiego

18.01.2022 09:21

Jak wygląda sprawa grafiku w Donaldson Polska Sp. z o.o.. Czy pracodawca idzie na rękę?
    ZENON

20.01.2022 11:23

na produkcji 3 zmiany kolejno 3,2,1 rotacyjnie. jestes w jednym zespole i pracujesz na zmiany.

05.01.2022 23:25

06.01.2022 22:17

Nie Ty pierwszy i nie ostatni zostałeś z taką nadzieją... tam tak po prostu jest

16.12.2021 11:40

widzialem ogłoszenia na technika jakości.... można jakies opinie na temat dzialu jakości?
    Zainteresowany

15.12.2021 00:00

Jak jest z językiem angielskim w administracji? Faktycznie potrzebny czy wymagają dla zasady jak większość obecnie firm? Szukają obecnie do działu księgowości, ktoś coś może powiedzieć?

08.12.2021 05:46

Jeśli jesteś osobą ambitną (W co nie wątpię bo zaglądnąłe/zaglądnęłaś tu) to unikaj tej firmy. Stanowiska obstawione, a cwaniaczki kumatych i zaradnych pracowników ustawiają na technikach i to szczyt możliwości. Technik musi pilnować, przezbrajać linię, mieć kontakt z utrzymaniem ruchu, swoim liderem i jeszcze tego lidera zastępować w razie choroby lub szkolenia, pracując i tak na linii. Nie ukrywam że za to nie dopłacają że ma się więcej stresu i obowiązków. Inżynierowie tam to pozerzy którzy jedynie sprawiają pozory angażowania się w problemy.. Oczywiście są wyjątki. Ale i oni wiedzą jak tam jest i jedynie na doświadczeniu im zależy bo lada dzień również znajdą lepsze warunki. SZCZERZE NIE POLECAM
    Cuekawa

26.10.2021 12:13

Proszę o wyjaśnienie skoro pracuje od10.09 do o6.11 to ile urlopu mi się należy za ten przepracowany czas?

31.10.2021 12:34

Nic ci się nie należy, masz tyrać jak (usunięte przez administratora) i cieszyć się, że masz pracę.
    borsuk

02.11.2021 18:24

4 dni 2 dni za miesiąc
    XYZ

20.10.2021 09:10

Mam pytanie odnośnie pracy w dziale administracji w firmie Donaldson. Jaka atmosfera i płace?
    to ja

07.08.2021 14:18

i co tam misie-szumisie dalej pracujecie w Donaldsonie, bo ja po odejściu z Donaldsona w ciągu roku pracy jako inżynier automatyk w dużej firmie we Wrocławiu z branży automotive EV mam 6,3k brutto i bardzo ciekawą prace programując/projektując takie linie jak wy w Donaldsonie macie. A wy co tam dalej po 3 lata na taśmie za 2,4k xD
    jasiek

11.09.2021 15:04

Żal sciska rowa polaku biedaku :V ?
    Zenek

14.10.2021 21:12

Czlowieku ja zarabiam wystarczajaco dużo wiec mi nic nie sciska. Kasy mi nie brakuje. Nie cierpie ludzi ktorzy oczerniaja firmę w ktorej pracowali. W zyciu roznie bywa. Nie pluj do studni z ktorej jeszcze kiedys mozesz pić.
    Marvel

14.10.2021 13:40

Jak dla mnie ok. Fajni ludzie, fajna atmosfera. Pracować trzeba - za to po kilku miesiącach dostałem awans na technika.
    Logistyk

30.09.2021 15:00

LOGISTYKA to najgorszy dzial w tej firmie nie pod wzgledem nakładu pracy lecz warunkach kolejki sa w oplakanych stanach wozki czołowe tak samo baterie do sprzetu z odzysku doszly 2 nowe! Na 7 kolejek ???? pieski z podestem tam baterie juz nie istnieja wozki sie psują nonstop ale nie wtym nic dziwnego lecz serwis reanimuje wózek smarem ????????????pracownicy domagaja sie modernizacj to sa zbywani. Kursy UDT sa pracownicy ktorzy czekaja ponad1rok czasu i dalej mowione jest im ze moze na nastepna ture (2osobowa) i to wszystko za smieszne 2 400 netto kierownictwo firmy to jedno wielkie kolesiarstwo planista nie potrafi zorganizowac produkcji obarczajac jedna linie metalu by produkowal komponenty na 2 linie żenada i cyrk w tej firmie

27.09.2021 15:35

Firma już przestała być firmą. Osoby nie mające pojęcia o swoich stanowiskach pracują byle by się kręciło. Inżynierowie nie interesują się za bardzo procesem na linii. Technika dostaje Ukraina bo już Polacy wiedzą co to za zarządzanie. Najbardziej szkoda tyg kumatych ludzi którym płacą tyle samo co niekumatym... NIE POLECAM
    ooo

28.09.2021 10:24

a co w tym złego że pracownicy z innego kraju są awansowani na Technika, jeśli dobrze wykonują Swoją pracę ? sugerujesz że powinna być dyskryminacja na podstawie narodowości ? wielu z nas ciężko pracowało na zmywaku w UK i awansowało po czasie - to chyba normalne w normalnym środowisku. wykazać się trzeba pracą a nie miejscem urodzenia

28.09.2021 21:00

Nie chodzi o to że oni dostają bo życzę każdemu jak najlepiej. Tylko że Polacy nie chcą tych stanowisk bo wiedzą że bezmyślne decyzje z góry dodają im tylko pracy i są irytujące. Zmiana modelu na doprodukowanie 50szt. Żeby po chwili znów produkować coś w znikomej ilości. A po tym znów produkować coś co produkował się na początku...
    mniejwieszlepiejspisz

03.09.2021 14:25

Jak ptakom na wiosnę, Lewemu na gola przyszło wam czekać na grosze od donaldsona XDDD. Firma poniżej krytyki, jeden wielki dramat. Ludzie nie traćcie czasu na ta firmę i ludzi tu pracujących, jedna wielka pomyłka. Omijajcie szerokim łukiem. NIE POLECAM
    Andrzej

07.08.2021 18:06

Pracowałem ponad rok czasu. Male zarobki, ciagle nadgodziny i duza rotacja ludzi. Co do liderów, jak ktos napisal wyżej, zalezu na kogo sie trafi. Ciągle zwiększanie normy, a gdy sie ta norme osiagnie to w nagrodę dostaniesz owoce badz pączki. W fabryce dominują pracownicy z Ukrainy, ktorzy pracuja po 12-13h dziennie co odbija sie na Polakach, od ktorych tez wymagaja na drugich zmianach aby zostali dłużej. Duzo obiecanek, ktorych malo kto się wywiązuje. Osobiscie nie polecam
    to ja

07.08.2021 14:18

adam

01.07.2021 21:19

Nie polecam,mało płacą,gorąco,śmierdzi,pełno ukrainy,wszyscy z biura i brygadzisci nachmurzeni wyżej srają jak (usunięte przez administratora) noszą.
    Wuja

02.07.2021 16:45

Wszystko co napisałeś to sama prawda, zgadzam się
    Nuk

03.08.2021 20:24

Dokładnie tak jest , nie polecam tam pracy ????
    Wuja

27.07.2021 00:44

3200 brutto, wymagania duże, Normy cały czas podkręcane, atmosfera sredniawa, liderzy zależy na kogo się trafi (Dla 90% liderów liczy się wynik nie człowiek)
    ktoś taki

10.01.2021 10:57

(usunięte przez administratora) nie polecam 0 perspektyw rozwoju dla ludzi po studiach.

23.02.2021 22:46

Różnie to z tymi awansami po 2 latach można dostać lidera jak się ma w rodzinie lidera który tam pracuje. No technika też mozna dostać jak wpadniesz z w oko liderowi. Podwyżki dają na początku stycznia ale to nie zależy od zaangażowania lecz od tego czy liderowi się spodobasz...
    PracZgory

06.07.2021 18:34

Ty pajacyku po 6msc pracy w adient ie i w Cnc w Niemczech przez okres 2lat. Madre podejście i na start umowa na rok i to na technika 450 brutto. Bezpośrednio przez zaklad

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Donaldson Polska?

Kontakt - Donaldson Polska Sp. z o.o.

Sienna 64 00-825 Skarbimierz

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe
    magazynier

30.06.2021 10:40

Jak wygląda tam praca na magazynie?

29.06.2021 22:41

Widzę że jest oferta pracy na brygadziste. Orientuje się ktoś jakie oferują zarobki na tym stanowisku?
    Andrew

29.06.2021 20:04

Odpowie ktoś na pytanie czy to normalne, że amerykańskie skąpe korpo zatrudnia w firmie prawie samych ukraińców ??? To oni tworza swoje zakłady w polsce dla ukrainców czy o ch... chodzi bo już się pogubiłem. Nie ma jakichś limitów na zatrudnainie obcokrajowców ??? Przecież to już nei jest śmieszne, jesli nie chcą płacić normalnych pieniedzy, to neich zbierają manatki i się przeniosą do ukrainy, tam będą meili na miejscu roboli po 12 godzin za gównaine stawki :D Co się dzieje w tym kraju to już przechodzi ludzkie pojęcie, głosujcie dalej na po i pis to się obudzicie za 10 lat zarabiając dalej 40 % tego co zachód. Pozdrawiam
    Wiesiek

08.06.2021 13:17

W donaldsonie poprawiła się płaca czy dalej 2400 netto wypłaty dla bezdomnych jak rok temu ?
    ZT

10.06.2021 10:56

???????????? nic dodać nic ująć 10/10
    Donald Trump

11.06.2021 15:37

Nie 30% a 20 %. Wcale nie są tańsi, w sumie to drożej dla firmy, wiec żadne marzenie - poczytaj trochę, doucz się. Pracowników z agencji zatrudnia się głównie po to, by jak będzie spadek produkcji ( jak parę miesięcy temu) to by nie zwalniać pracowników naszych ( jak to było u sąsiadów), tylko podziękować im , niestety produkt Donaldsona jest sezonowy.
    Mózg

26.05.2021 20:53

Spędziłem tak najgorsze trzy miesiące mojego życia, z całego serca odradzam chyba, że sytuacja zmusi i musicie znaleźć coś na chwilę. Dzięki takiemu doświadczeniu będziecie szanować to co macie. Donaldson to (usunięte przez administratora) za małe pieniądze.
    Płuco

28.05.2021 12:46

Mózg: trzymaj się , jak to były najgorsze miesiące w Twoim życiu to strach pomyśleć co będzie jak trafisz na realne problemy.
    Pracuś

27.04.2021 16:56

@Stefan - naprawdę do ostatniej sekundy?? Skandal!! ;) Wiesz, że w niektórych firmach trzeba pracować nawet kilka sekund dłużej?? Tu przynajmniej za nadgodziny zawsze płacą, a nie jakieś odbiory w poniedziałki czy środy...

01.05.2021 18:24

Powiedz mi w których to firmach pracuje się "parę sekund dłużej "? Też pracowałem tu i ówdzie i z taką dziadownią jak tutaj się nie spotkałem,tak jak pisał Stefan praca do ostatniej sekundy a na koniec i tak powiedzą że mało :),w tej porąbanej firmie przydała by się rewolucja personalna od pseudoliderów zacząwszy ,no i nie pomijając kilku śliskich techników którzy dzień w dzień nie mogą się doczekać aż wejdą tak głęboko że słoneczko ich nie zobaczy ;-)
    NoJaKtoToTo

27.05.2021 14:45

Nie wiem jak Ty ale Ja na umowie mam napisane 8h więc logicznym jest że pracuje np od 6 do 14 - a nie za 10 min 6 do 14:05, za te godziny urwą mać nikt nie płaci!!! Biorąc tylko 5 min przed i 5 min po, to wychodzi 10 min nadliczbowych dziennie x 5 dni tygodniowego czasu pracy otrzymujesz 50 min które jak pomnożysz przez 21 dni w miesiącu da ci wynik 510 min, czyli 8,5 h. Jeśli lubisz być dymany przez pracodawcę to przychodź szybciej i zostawaj na te kilka minut, tylko w imię czego idei? Sorry Ja pracuje dla pieniędzy nie dla idei, każda moja minuta jest cenna jak pracodawcą chcę zapłacić lub jakoś to zrekompensować to ok jak nie to niech wypi****ala w podskokach. Dodam że nie jestem pracownikiem Donaldson, pracuję gdzie indziej za godne $$ z wyrozumiałym pracodawcą, mój dział UR jest zobowiązany do przekazania zmiany 10 min przed rozpoczęciem pracy i około 5-10 min po skończeniu pracy, za to mamy wydłużoną przerwę do 45 min, jest uczciwie, każdy jest zadowolony. Pozdrawiam.

26.04.2021 10:14

Z jakich powodów pracownicy kończą współpracę z Donaldson Polska Sp. z o.o.? Czy sami rezygnują ze współpracy, czy są zwalniani?
    ZT

19.05.2021 19:58

Wdać że jesteś blisko koryta że mówisz o "leniach śmierdzących" sam jesteś pewnie z tych co robią 200% normy jak Adam słodowy ;) więcej takich "pracusiów i wszystko będzie OK w tej najlepszej i najlepiej płacącej ;-) firmie na całej strefie Skarbimierz
    Mózg

26.05.2021 20:55

Może nie szukałeś nigdy alternatywy i jesteś do tego przyzwyczajony, ale uwierz tutaj ciężko coś nazwać "karierą"...
    Miglanc26

26.03.2021 17:22

A mają już wtryskarki?
    Zenek

27.03.2021 15:29

Tak mają. Szukają technika.
    MisterFish

04.05.2021 21:11

Mają, a dlaczego pan pyta ?
    Abc

26.02.2021 20:01

Cześć, firma aktualnie prowadzi rekrutacje na stanowiska produkcyjne ?
    Abc

01.03.2021 17:45

Dużo osób potrzebują ?? Rekrutacja przebiega szybko ?? Zależy mi an czasie i nie wiem czy wysyłać aplikację . Dzięki za odpowiedź z góry
    ZENON

02.03.2021 16:08

co znaczy czy rekrutacja przebiega szybko?. ile osob potrzebuja? potrzebujesz pracy aplikujesz i czekasz.idziesz na rozmowe odpowiadaja na drugi dzien.
    J-25

08.09.2020 00:38

Mało płcą 3.000zł brutto /premia raz na trzy msc 900 zł brutto pod warunkiem żadnych uż,chorobowego.Pełno ukraińców którzy ,,pracują,, po 10-12 godz. i dłużej.Szkoda czasu i zdrowia za takie pieniądze.
    Operator

04.10.2020 20:46

3300??? Śmieszne po 18 miesiącach mam 3060 co na wszystkich stanowiskach jestem... A nowi mają z 3000 jaka to sprawiedliwość?

23.02.2021 22:54

3300 w Donaldson ie??? Od kiedy??? Ja pracuje 3,5 roku i mam 3200 brutto po styczniowych podwyżkach.. A nowy pracownik ma z 3200
    Jarek

23.02.2021 20:03

Witam, chciałbym zapytać czy firma aktualnie prowadzi rekrutację ?? Nie mogę znaleźć ofert w internecie ?? Ponoć dochodzi do dyskryminacji, Ukrainiec zamiast Polaka , czy to prawda ?
    Andrzej B

19.02.2021 23:56

Siema, mam kilka pytań, byłbym wdzięczny za odpowiedż. Jak dokładniej wygląda praca w tej firmie , spocę się z wysiłku ? Aktualnei jakei są zarobkio an start bo różne opinie w internecie się czyta i już sam nie wiem jak tam jest. Mógłby ktoś napisaćnfo ??
    Andrzej B

20.02.2021 10:16

A czy nie lepiej wysłać CV, przyjść na rozmowę kwalifikacyjną i się dowiedzieć u źródła? ????
    Pracownik 2

22.02.2021 14:13

Siema Andrzej, nie nie spocisz się będziesz leżał cały dzień, dostaniesz 5 tyś na rękę i w ogóle super. ale pytanie ..
    Mmmmm

26.01.2021 16:27

Pracuje w donaldsonie już któryś miesiąc, prawdą jest to, że jako operator nie da się zarobić jakiejś większej sumy nawet z nadgodzinami jednak możliwość szybkiego awansu jest, szczególnie teraz gdy będzie nowa linia. Atmosfera jest super, zależy to wszystko od podejścia do pracy, są osoby które działają na nerwach, ale to chyba jak wszędzie. Tak czy siak polecam ????

27.01.2021 02:44

Ile jeszcze mc-y będziesz myślał że dostaniesz jakiś awans?lepiej zacznij myśleć nad zmianą pracy,bo tu niczego się nie dorobisz najwyżej garba

26.01.2021 04:05

Donaldson to firma w której pracujesz najwięcej godzin w miesiącu, zarabiając najmniej pieniędzy na całej strefie Skarbimierz Pozdro :)
    nieważne

13.01.2021 21:16

Dziwna firma,UR nie potrafi wykonać najprostszej modyfikacji w programie LAD sterownika PLC tylko dzwonia do czechów xDDDD, liderzy karzą ręcznie za Demmulder robić jak sie zawiesi. byle sie wynik na wyświetlaczu zgadzał... a za wynik dostaniesz pączki.. Pracowałem tam chwile i nikomu nie polecam zerowe perspektywy dla ludzi po technicznych studiach za to dla kretynów dobrych w zalizywaniu (usunięte przez administratora) to eldorado :D
    Medzua

23.01.2021 07:50

Widać byłeś taki(usunięte przez administratora) technicznie że nadawałeś się najwyżej na linkę xD
    !!!

26.11.2020 20:21

Witam. Mam pytanie,czy w Donaldsonie sa miejsca pracy dla osób z umiarkowaną niepełnosprawnością?
    Donaldson Polska Sp. z o.o.

01.12.2020 14:48

Dzień dobry. Osoby zainteresowane pracą w Donaldson zachęcamy do kontaktu mailowego: [email protected]
    Teqila

27.11.2020 19:45

Lepiej nie iść do pracy do donaldsona, szkoda czasu
    Raf 38

09.07.2018 14:02

Dodam tez cos od siebie. Ola zapomniala napisac pewnych informacji. Prawie polowa pracownikow na hali to technicy - a tu juz stawka jest zupelnie inna - okolo 3800 w gore. Nadgodziny czasem sa, czasem nie ma - w maju i czerwcu bylo prawie zero na liq. A to ze sa po 2 zmianie to chyba lepiej bo i 100 sa i wlasnie chlodniej. W trakcie zmiany przerwa, 25 minut - w klimatyzowanej stolowce. Ola - polecam Kaipera lub Mondelez, tam na pewno lepiej sobie poradzisz w 4 brygadach i na krotkiej przerwie odpoczniesz.
    Obserwator

04.01.2020 14:31

Na Gumach to przerwa wcale nie taka krótka..Nocne zmiany to często siedzą po kilka razy na przerwie, nawet godzinę, łącznie nawet wiecej , oczywiście nie z przyczyn technicznych. .
    moonter

14.10.2020 13:01

To prawda ze na magazynie maja 4k wylaty, ja jako zwykły pracownik mam na rękę 3800.
    Kokoszka

10.10.2020 10:45

Witam. Czy w Donaldsonie są szkodliwe warunki? Proszę napiszcie. Pozdrawiam
    nick 2

12.10.2020 13:25

Nie ! z reguły praca przy składaniu filtrów.
    Kokoszka

09.10.2020 21:47

Proszę napiszcie jak wygląda praca w Donaldsonie. Jakie warunki itp.

Zostaw merytoryczną opinię o Donaldson Polska Sp. z o.o.