Qrs
1 29 6 1

Opinie o Qrs

Filtruj opinie po kryteriach:

Anonimowa 444
 Opinia

Brak słów na ten temat co sie tam wyprawia wogule za grosz nie szanują swoich pracownikow jedynie pupilstwo sie tam szerzy. Kierowniczka tylko potrafi godziny obcinac za nie wyrobienie normy oraz podnosic te normy niewolno 5 minut wczesniej skonczyc bo odrazu afera zwykły (usunięte przez administratora) oraz szantarz szczerze nie polecam pracy w tej firmie się niech ktos dwa razy zastanowi zanim podejmie tam prace......

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Agata
 Opinia
@Anonimowa 444 23.10.2018 17:31

Czy gdy zostałaś rekrutowana na dane stanowisko zapoznano Cię ze wszystkimi kwestiami dotyczącymi warunków pracy w firmie? Po Twoim komentarzu można wywnioskować, że nie poinformowano Cię o konsekwencjach niewypracowania tak zwanej normy? Jeśli doświadczyłaś w firmie wspomnianych "afer i szantażu" i masz na to świadków to dzięki nowej funkcji GoWork.pl możesz wypowiedzieć się na ten temat. Zapoznaj się ze szczegółami dotyczącymi nowej funkcji na stronie GoWork.pl

Pomocna?
TakNie
Subito
 Opinia

(usunięte przez administratora) nie polecam

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Roman
 Opinia
@Subito 04.09.2018 10:51

Sam pewnie zdołasz przyznać, że Twój komentarz jest dość lakoniczny. Taka informacja nie jest w stanie podpowiedzieć zbyt wiele użytkownikom forum. Nie porusza także istotnych kwestii dotyczących pracy w firmie zatem osoby, które planują aplikować do firmy nie dowiedzą się na jej temat niczego rzeczowego. Może chciałbyś wypowiedzieć się na temat benefitów pozapłacowych w tym miejscu pracy? Czy były one dostępne dla pracowników?

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Pokaż odpowiedzi
Tom
 Opinia

Dlaczego uważasz że firma QRS jest dobra firma? uzasadnij.

Pomocna?
TakNie
Roman
 Opinia

@Kotek, być można inna forma umowy jest przewidziana dla pracowników z wyższym stażem? Możesz powiedzieć nam coś więcej na ten temat? Jak wygląda ten aspekt w Qrsie? @Jacek, trudno się z tym nie zgodzić - każdy pracownik posiada i ciągle nabywa swoje indywidualne cechy, które pomagają lub utrudniają wypełnianie obowiązków. Dlatego tak ważne jest zapewnienie możliwości rozwoju dla pracownika. Jak oceniasz ten aspekt w Qrsie? Czy dla pracowników organizowane są szkolenia?

Pomocna?
TakNie
Kotek
 Opinia

tragedia umowa zlecenie najniższe stawki nawet Ukraińcy uciekają

Pomocna?
Klaudia
 Opinia

brak komentarza też potraktujcie jako komentarz tej firmy

Pomocna?
Roman
 Opinia

@Tomasz Dlaczego uważasz, że konkurencja inspiruje do pisania? W czym widzisz działania konkurencji? @felix Czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź? Czym jest spowodowana Twoja ocena pracy w firmie Qrs? Wszystkie informacje są cenne dla innych użytkowników poszukujących opinii dotyczących pracy w tej firmie.

Pomocna?
TakNie
Tomasz
 Opinia

Konkurencja inspiruje do pisania?

Pomocna?
TakNie
felix
 Opinia

dramat

Pomocna?
TakNie
Administrator
 Opinia

Możecie opisać nową sytuację Qrs? Przyda się to wielu osobom zainteresowanym pracą tam.

Pomocna?
TakNie
Filip
 Opinia

Idealnych firm nie ma. Zawsze można zrezygnować z pracy w firmie?

Pomocna?
TakNie
Najgorsza
 Opinia

Pracuje w QRS w Skawinie ponad 3 lata. Owszem były wzloty i upadki tej firmy, ale skoro tyle tam pracuje to nie do konca jest tak zle. Poprzednia Pani kierownik zwolniła mnie dwa razy tylko dlatego, ze nie potrafi rozmawiać z ludźmi i odpowiedzią na wszystko jest „Dziekuje za współpracę, powodzenia w nowej”. Obecna Kierowniczka znów przyjęła strategie obcinania godzin za wszystko jednak nie do końca jest to jej wymysł lecz treści zawartej w umowie( jak ktoś umie czytac to sam wywynioskuje z umowy). A co do kablowania i robienia zdjęć.. cóż. Zdarzają się takie osoby, ale tylko takie które chcą przypodobać się kierownictwu i koordynatorowi i są ich prawa ręka. Niestety osoby które maja najwiecej do powodzenia na ten temat robiły największy (usunięte przez administratora) w tej pracy. Zabierając prace innym „bo mogą”, spisując godziny przepracowane przez inne osoby i uważanie się za pseudo bossów w QRS. Od kad nie ma świty jakoś problemów nie ma i praca jest dla każdego i „konfidentów” tez nie ma. Praca na umowę zlecenie wiec cudów na wypłacie spodziewać się nie można, jeśli ktoś jest pojętny to tam nie pójdzie i później nie będzie wypisywał bzdur ze nie mozna tam zarobić dobrych pieniedzy, bo to przecież logiczne.

Pomocna?
Pedro
 Opinia

Jesteście pewni, że nic dobrego nie można napisać? Może to gorszy czas w firmie?

Pomocna?
TakNie
Pokaż odpowiedzi
Olek
 Opinia
@Pedro 05.02.2018 09:28

Pedro, przykro mi ale nie da się nic dobrego napisać o tej firmie: umowa śmieciowa, praca po 300 godz na miesiąc za najniższą krajową przy czym nadgodziny nie są ekstra płatne, brak urlopów, kary za puszczenie braków zła atmosfera, w tej firmie jest tak od kiedy pamiętam,

Pomocna?
TakNie
Właśnie zrezygnowałem
 Opinia

Straciłem poczucie z kim podpisałem umowa a wkoncu dla jakiej firmy pracuje. Osobiście niepolecam.

Pomocna?
Cezary
 Opinia

Jeden z najgorszych pracodawców z jakimi miałem styczność, nie polecam.

Pomocna?
Eduardo da silva del pucio lugano
 Opinia

Ja również byłem pracownikiem firmy QRS przez dość długi okres czasu . Wcześniej pracowałem na chłodnicah natomiast później na wycieraczkach. Praca na wycieraczkach dopóki kierownikiem była I.S przebiegała bez większych problemów . Owszem czasem miała hunorki ale to jak u większości pracodawcow. Zarobki nie były najlepsze jednak dla studenta lub kogoś kto chciałby sobie dorobić były optymalne . Niestety ta sielanka skończyła się odkąd stołek I.S przejęła K.M Byka to osoba totalnie nie ogarnieta , pyskata i faworyzujaca swoich podpierdalaczy którzy czaili się z telefonem w ręku by zdjęcie zrobić lub nagrać . Na dodatek K.M lubiła od czasu do czasu poupierdalac godziny albo zwolnić kogoś od czasu do czasu tylko dlatego ze ktoś się jej postawił i wyraził swoje zdanie . Tam najlepiej by było żebyście przyszli robili cały czas i być na każde skinienie . A jak potem przychodzi sprawa by wziąść wolne to nagle problem i zgrzytanie zębami . To samo tyczy się wypłat . Wiele razy było tak ze się spóźniała bądź osoba nie dostała tyle co powinna i musiala się upominać później . W moim osobistym odczuciu K.M kompletnie nie nadaje się do stanowiska kierowniczego . Nie umie w racjonalny sposób rozmawiać z ludźmi a o jakosci wykonywanej jej pracy szkoda gadać . Osobiście mam tam paru znajomych jeszcze i z tego co wiem qrs na wycieraczkach się sypie i Valeo większość zleceń przejmuje dla siebie . Pracy coraz mniej ale NORMA musi być zrobiona pomimo tego że się jest te 8 h w pracy i mamy płacone na godziny a nie na acord. Z tego co czytałem inne opinie to ona jak widać zarzadzala ludźmi nie tylko na wycieraczkach ale na innyvh zakładach również i jak widać nikt zadowolony nie jest .. Szkoda ze tak to się potoczyło wszystko bo kiedyś tam pracowało się naprawdę fajnie . Atmosfera była jak najbardziej w porządku ... a teraz tam już jest jak w obozie gdzie każdy jest obserwowany i może być nagrany ... ZAŁOSNE

Pomocna?
Były pracownik
 Opinia

TRAGEDIA - ta firma zniknie z rynku jak nadal będzie taki poziom - a co do osób zarządzających? Brak słów

Pomocna?
DEMONKA
 Opinia

Cześć, mam pytanie odnośnie pracy qrs w skawinie. Interesowała mnie praca na wycieraczkach- mam tam kilku znajomych i łatwiej byłoby mi się zaaklimaryzować. Ogólnie pracowałam już w podobnej firmie, ale do Skawiny miałabym bliżej. Przerażają mnie jednak informacje o jakiś donosach, nagrywaniu czy wręcz "wyżywaniu" na pracownikach. Czy rzeczywiście tak jest? Z tego co czytam, jakaś nowa kierowniczka nie jest zbyt rozgarnięta a swoim zachowaniem zdążyła już zdobyć sławę...

Pomocna?
TakNie
Pokaż odpowiedzi
Xyz
 Opinia
@DEMONKA 01.10.2017 03:19

Ogolnie nie polecam kierowniczka dno i kilo mulu Liderzy zalezy na kogo trafisz nagrywanie kapowanie i podlizywanie sie kasi na pozadku dziennym z tego co slyszalem roboty coraz mniej wiec ciezko wyrobic norme a nikt ci roboty nie odda nie wyrobisz normy obetna ci godziny kiedys bylo tam nawet fajnie ale te czasy minely

Pomocna?
TakNie
Qra
 Opinia

Hahahahaha- bo chyba tak można skomentować sposób kierownictwa i traktowania pracowników przeszłej i obecnej per ''pani kierownik''. Beczka śmiechu, te panie nie wiedzą co to szacunek do pracownika, traktują ludzi jak ścierwa, samymi będąc ścierwami. A co to auschitz ? Jeśli chcesz się poczuć jak więzień- polecam ! Jeśli tam pójdziesz pracować obetnie ci któraś z gwiazdeczek z tipsiakam, twoje ciężko przepracowane godziny pracy, jeszcze cię wyśmieje w twarz i zgnoi cię, chyba, że masz jaja i się postawisz to cię zwolni przez sms. Pospólstwo i zero siły przebicia, będziesz pracował jak robol a awansują na kordynatorów i liderów osoby, które od początku lizały żyć pseudo kierowniczkom. Kablowanie, naśmiewanie się z innych. Oj nieładnie Kasiu. Co jest równie wkurzające, to to, że do ukraińca odezwą się z szacunkiem a polaka będą gnoić i dobijać byleby się zwolnił bo tam pracuje już ok. 80% ukraińców, których zachowanie również jest na poziomie zachowań gwiazd qrsu. Ot całe DNO. Kirowniku qrsu! Zrób coś z tym dnem i wodorostami, zrujnują ci tą firmę. NIE POLECAM!

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
manuello
 Opinia
@Qra 07.09.2017 07:31

oczywiscie chodzi o skawine wycieraczki? no to mam takie same odczucia, porazka ludzie, zarobki, wszystko........................a tipsiory z niej straszne hahaha

Pomocna?
Kalesony
 Opinia
@manuello 07.09.2017 11:20

Jedna gorsza od drugiej. Zakochane w sobie księżniczki - zdecydowanie nie polecam

Pomocna?
Ryyyy
 Opinia

Praca w Qrs w Skawinie wycieraczki nie polecam nowa kierownik K.M to porazka patrzy jak tylko zgnoic pracownika , Tego nie można nazwać firmą jak już to patologią, liderzy to same konfidenty razem z kordynatorem który doniedawna był zwykłym pracownikiem a teraz uważa się Za bosa

Pomocna?
Kita
 Opinia

Praca w Qrs w Skawinie na wycieraczkach totalne dno , nie polecam , Nowa kierownik to nie doświadczona osoba ,dająca karę za karą, ucina godziny pracy a wiadomo pieniądze idą do jej ręki .Wielka Pani która myśli ze jej wszystko wolno , Coś jest nie tak jeśli ona traktuję pracowników jak totalne dno i wyśmiewa się z nich zwłaszcza ze jest ona młodsza od większości pracowników totalne dno

Pomocna?
Qrs info
 Opinia

Byłam kilka razy na wycieraczkach w qrs i jednym słowem masakra. Ludzie łącznie z kierowniczka by cię za grosza sprzedali. Nie polecam. Dla porównania ściana obok-chlodnice. Kierownik nawet spoko. Wymagający i czepliwy, ale wytłumaczy wszystko. Ogólnie ok no ale cóż nie można cały czas pracować na zlecenie, przydało by się coś lepszego.

Pomocna?
Xyz
 Opinia

Praca na wycieraczkach w skawinie miala sen dopóki kierownikiem byla pani I.S od przejecia wladzy przez nowa pania kierownik K.M firma traci z dnia na dzien jest to filar na glinianych nogach coraz mniej pracy coraz wieksze wymagania pracy nie starcza dla wszystkich pracownikow na zmiane a pani kierownik ma to w nosie i nie obchodzi ja jak ale norma ma byc jezeli nie obcina godziny ktore i tak musisz spedzic na zakladzie . Do tego ma swoja brygade kapusi i mitomanow którzy donosza jej o wszystkim co sie dzieje na zmianie (wiekszosc to bujdy) jezeli chcecie pracowac w firmie gdzie bedziecie nagrywani przez pracownikow a filmy z wami beda wysylane do pani kierownik to polecam ;) .A tak serio kiedys bylo nawet fajnie lecz po zmianach kadry kierowniczej wszystko sie zepsulo nie polecam a wiem co mowie bo przepracowalem w tej firmie prawie 2lata pozdrawiam

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Ryta
 Opinia
@Xyz 29.08.2017 07:13

Zgadzam się teraz wszystko robią tak zeby pracownik się zwolnił a oni się ucieszą bo kasa idzie do ich rak bo oczywiście jest kara za zwolnienie się chyba 200 zl .

Pomocna?
wiktoria
 Opinia

najlepiej to nie miec rodziny i poswiecic sie dla qrs o kadej porze bez dodatkowych pieniedzy a do tego jeszcze uzerac sie z Ukraincami mowa o qrs CZECHOWICE

Pomocna?
robokop
 Opinia

QRS Tychy i PLUS KADRA - druga wymieniona firma zatrudnia dla pierwszej agencji, taki łańcuch pośredników, a praca w zakładzie m.in NP Polska lub Lear Corporation albo podobnej fabryce w Tychach. Realia: - jedna stawka umowna, najniższa możliwa w naszym kraju - brak innej stawki dla nadgodzin sobót i niedziel. - umownie praca na konkretnym stanowisku, później rzucają gdzie popadnie, a także na inne zakłady pracy. - umownie praca na dwie zmiany dzienne, kolejno zmuszają do pracy w nocy bez dodatku nocnego, bo coś takiego oczywiście nie funkcjonuje w firmie QRS lub Plus Kadra. Pisząc treściwie i z zamiarem podsumowania owych kwestii możliwości wystawienia opinii o agencji pracy tymczasowej QRS i Plus Kadra (umowa wyłącznie zleceniowa - jest praca lub jej nie ma, mimo zapewnień umownych i w rozmowach o jej nadmiarze - dzisiaj jest praca, a jutro jej nie ma), informacja o trybie pracy na konkretną godzinę jest z dnia na dzień (mimo innych zapewnień przy rozmowie i umownych). Jak "Medaliony" Nałkowskiej nadają, to "Ludzie ludziom zgotowali ten los." - wszyscy to znamy i każdy brnie w to dalej, nikt nie przestrzega, tylko materialnie uwzględnia swój zasób, nie licząc się z etyką humanizmu, lub osoby są pochłonięte komercją i nie mają możliwości uwzględnienia w sobie wyższych celów, aniżeli przyziemne gromadzenie dobra materialnego za wszelką cenę. A skoro demokracja, to gdzie analityczna sfera państwa wobec "winno się nawet rzec nielegalnie" działających instytucji jak QRS i Plus Kadra. Tylko nie mogę napisać o braku legalności, bo w Polsce jest to respektowane po prostu ;).

Pomocna?
żal.pl
 Opinia

Odradzam!! Na rozmowie o prace była mowa o karze w wysokośi 50 zł za dzien nieobecnosci, ludziska kary są zależne od tego jak ważny był dzień nieobecności i kara może dojść do 300 zł!!! Kary w umowie są taka małych druczkiem napisane ze ledwno widać. Oprócz tego za przelew sie płaci co miesiac 4 zł. Również nie polecam kierowniczki, poniewaz nie szanuje ludzi. Takze pisze tylko i wyłacznie dlatego zeby ostrzec innych o karach jakie nakładają!!

Pomocna?
nowyskawinawycieraczki
 Opinia

Pierwszy dzien pracy i awantura bo norma nie wykonana. Straszny typ z pani kierownik ktora zachowuje sie jak terrorystka. Kobieta ma ewidentnie problemy ze swoim zyciem- wnioskuje po zachowaniu. Nie polecam pracy na wycieraczkach.

Pomocna?
j.k
 Opinia

Kpiny, praca w qrs Valeo-Skawina to porażka. Zero szacunku do pracownika, zarobki marne, traktują ludzi jak śmieci. Robota na 3 zmiany, zero dodatków za nocki, weekendy, a właściwie rzecz ujmując idzie to do kieszeni kogoś innego. Rotacja masakryczna. Ludzie wylatują na widzi mi się i zły humorek wielmożnej pani kierowniczki . Oszukują na wypłatach, o zwolnieniu informują smsem-taki poziom, a właściwie jego brak. Odradzam, szkoda czasu i nerwów na pracę w tym miejscu. Tam są równi i równiejsi, jedni siedzą przez większą część zmiany pierdząc w stołek, a inni zapierdzielają.

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
sk.obecny
 Opinia
@j.k 14.12.2016 16:57

Wszyscy mamy juz dość humorow wiecznie obrazonej, ponizajacej nas na kazdym kroku pani kierownik i.s. zachowuje sie jak królowa swojego życia. Za chwile zaden polak nie bedzie pracować na wycieczkach. Zdecydowanie wole isc na chlodnice. I mam nadzieję ze doczekam zmiany kierownika.

Pomocna?
Tragedia
 Opinia

Ludzie zdecydowanie odradzam pracy w tej firmie w szczególności w Czechowicach-Dziedzice pod zakładem Valeo płaca na kontroli jakości to 8 zł tak w 2016 roku płacą 8 zł 0 premii za weekendy 0 premii za nadgodziny i 0 premii za nocki przy zarobkach 1400 zł pani koordynator potrafi dać kare w wysokości 200 zł totalny wyzysk za pewne za moje uczciwie zarobione 200 zł pani K.M. pójdzie sobie kupić coś ładnego. POZDRAWIAM :)

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
cz dz
 Opinia
@Tragedia 01.09.2016 17:05

taka prawda QrS to zlodzieje. starasz się a oni traktują cie na końcu jak śmieci

Pomocna?
Beka
 Opinia

Taka prawda, chcesz się zwolnić to kare ci dadzą 2tys.. albo 3 msc. z agencji do agencji by przejsc kpina... Trzeba się prosić o pieniądzę o podpisanie rachunków ,pracodawcy Cię zlewają, masz robić za 3. nie liczą się z człowiekiem tyle w temacie dno i kilo mułu!!.

Pomocna?

Zostaw opinię o Qrs - Gliwice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Qrs

Nie bądź obojetny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dot. mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.