Opinie o Mellon Poland

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mellon Poland

anonymous

Jakim prawem moja opinia została usunięta? Jak widać nie ma wolności słowa ale napiszę w skrócie raz jeszcze co pisałem przedtem. Byłem zatrudniony w Melion Poland na stanowisku sprzedaży produktów bankowych w banku bgż paribas, zarobki były śmiesznie niskie bo tylko najniższa krajowa plus premie które pewnie i tak trudno byłoby zdobyć. Sama atmosfera w pracy była bardzo sztywna i oficjalna a targety do wyrobienia przekraczały ludzkie pojęcie, do tego w czasie mojego szkolenia bank kręcił reklamę i nikt nawet nie spytał mnie o zgodę na nagrywanie mojej osoby i dopiero po interwencji coś z tym zrobiono. Na sam koniec mojej współpracy miałem przykrą rodzinną sytuację która wymagała abym wziął jeden dzień wolnego od pracy, poinformowałem Melion i bank o tym i w zamian usłyszałem że zostałem zwolniony :D No cóż, reasumując zarobki nędzne, atmosfera zła a szacunku też nie uświadczycie, jeśli jesteś masochistą i lubisz świadomie sam sobie zadawać ból to śmiało możesz aplikować na moje byłe stanowisko.

Znajoma

Dlaczego usunięto mój post mówiący o tym, że spóźniają się z wypłatą wynagrodzeń? To jest fakt. Niech ludzie mają świadomość.

Znajoma

Z tego co wiem od pracowników, spóźniają się z wypłatą wynagrodzenia. Zdarzyło się, że ponad miesiąc.

Paulina

@Byłypracownik2 czyli TY byłeś takim pracownikiem w Mellon Poland? Wykonywałeś swoje obowiązki i miałeś dobrą premię? A Ty @anonymous możesz w takim razie powiedzieć jaka była ta atmosfera w Mellon Poland? Co takiego było dokuczliwego przy dobrych zarobkach i pracy?

Byłypracownik2

Ciekawe dlaczego nie wypowiadają się osoby które przychodzą do pracy, wykonują solidnie swoje obowiązki i zgarniają świetne premie, nawet pięciokrotnie przekraczające podstawę. Ehhhh, niestety mamy czasy "czy się stoi czy się leży..." - ale nie tylko w takiej firmie jak mellon to widać.

anonymous
@Byłypracownik2 24.10.2017 21:51
Ciekawe dlaczego nie wypowiadają się osoby które przychodzą do pracy, wykonują solidnie swoje obowiązki i zgarniają świetne pre...

Pierdzielisz głupoty. Wykonywałem to co do mnie należało i dużo więcej. Premia była ok wynagrodzenie takie jak sobie życzyłem ale atmosfera pracy pozostawia wiele do życzenia...

Paulina

@były pracownik a nie ma możliwości umówienia się na spotkanie w gabinecie, by spokojnie na ten temat porozmawiać? Myślę, że trzeb aw każdy sposób próbować.

Paulina

@Czarny czyli normy sprzedażowe jakie narzuca firma Mellon Poland są nie do wyrobienia? A próbowaliście rozmawiać z szefostwem na ten temat? Może byłoby szansa na obniżenie ich, albo na obniżenie i z miesiąca na miesiąc zwiększanie, żeby człowiek nabrał większej wprawy? Myślisz, że przeszłoby to?

były pracownik
@Paulina 15.09.2017 14:14
@Czarny czyli normy sprzedażowe jakie narzuca firma Mellon Poland są nie do wyrobienia? A próbowaliście rozmawiać z szefostwem...

Problem w tym że szefostwo nie przychodzi na takie zebrania gdzie można coś mówić na temat zarobków. Nie zazdroszczę prowadzącym grupy konsultantów bo świecą oczami nie za swoje grzechy!

Natalik

Czyżby pracownicy nie chcieli pisać bojąc się nowych?

Czarny

Beznadziejna firma, nędzne zarobki, przy 6 godzinach pracy wychodzi 1100 zł miesięcznie, na premię nie ma co liczyć, nikt nie osiągnie sprzedaży tyle kart kredytowych ,które powinny być zaakceptowane przez Bank, pożyczek, żeby zarobić jakieś godziwe pieniądze, zostaje tylko nędzna podstawa za którą nie da się wyżyć. Oferują na początek 2300 brutto, tylko nic nie mówią ,że podstawa jest 2000 brutto, a 300 zł brutto to premia, którą zabierają po dwóch miesiącach okresu próbnego . Nie warto tam pracować, ponieważ oszukują na premiach, jeżeli już ktoś sprzedał kilka kart kredytowych, zabierają ile chcą, motywując tym, że się nie powiedziało tego czy tamtego. Jest tam duża rotacja, bardzo dużo osób odchodzi z tej firmy, jedni po szkoleniach, inni w trakcie szkoleń, a jeszcze inni na początku okresu próbnego jak się zorientują jaka to praca.

Gregor

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jaki jest powód dość długiej listy ofert? Słyszałem, że firma jest fajna i można załapać się na dobre zarobki. Czyżby jakiś nowy projekt otrzymali? Mam spore doświadczenie w branży ale szukam pracy w Warszawie stąd moje pytania.

?

Zaczyna się kasowanie negatywnych opinii ? Oj nie ładnie....

Nudek

Duże znaczenie ma również zachowanie pracowników, bo od nich zależy atmosfera w pracy co potwierdzacie.

Norbi

@Onn Bardzo podoba mi się Twoja ocena, bardzo rzetelna, szczegółowa oparta na konkretnych tematach.

gef
@Norbi 23.05.2017 14:06
@Onn Bardzo podoba mi się Twoja ocena, bardzo rzetelna, szczegółowa oparta na konkretnych tematach.

I genialna że nie dotyczy oddziału w Warszawie.

Onn

Ja napiszę trochę o Mellonie w Łodzi. Pracuję tam od ponad pół roku. Początki były ciężkie bo pracowałem wcześniej w całkiem inne pracy a call center to nie jest praca gdzie się siedzi przy biurku czasem coś zrobi a reszte czasu przeznacza na głupoty. Z perspektywy czasu widzę, że jeśli ktoś się nadaje do tej pracy to w Mellonie nie jest wcale tak jak wszyscy piszą. Jest kilka projektów, każdy jest inny, wszędzie są inni team liderzy wiadomo, ale odnośnie mojego projektu powiem tak: atmosfera jest naprawdę ok, wiadomo że są dni że człowiek sie wkurza bo trzeba wyrobić całym projektem określony target i jest czasem ciśnienie. Pieniądze zależne bardzo od wyników, podstawa 2000 brutto + prowizja. Ogólnie jak jest się średnim to na rękę z prowizją około 2300 można mieć. Jeśli nie sprzedajesz, uchylasz się od pracy przez zwolnienia itd. no to sorry, nie można oczekiwać zbyt wiele. Dodam jeszcze że trzeba mieć też odpowiednią psychikę do takiej pracy.

Marynia

Mellon Poland ma określony charakter działalności i robią to dobrze.

Natalia

Mellon Poland potrzebuje pracownika na stanowisko kierownika konsultantów telefonicznych i w związku z tym mam pytanie. Może ktoś podpowie jakie warunki trzeba spełniać? Na jakie zarobki oczywiści około można liczyć?

były pracownik

Dlaczego ktoś notorycznie usuwa moje wpisy??? Ja pytam czy mamy wolność słowa, czy jak widzę jednak nie? Jakim prawem administrator usuwa wpisy które mówią prawdę na temat tej tej firmy? Nikogo nie obrażałem, nie używałem wulgaryzmów, napisałem po prostu prawdę, żeby ludzie wiedzieli ABY NIE ISĆ DO NICH NA STANOWISKO REFERENT DS SPRZEDAŻY PRODUKTÓW BO TO ŻAŁOSNE CALL CENTER NA KTÓRYM NIE ZAROBISZ A TYLKO NERWICY SIĘ DOROBISZ, A JAK NIE MASZ WYNIKU TO DAJĄ CI KOPA JUŻ PO NAWET 3 TYGODNIACH. Skoro została stworzona ta strona to po to, aby pisać prawdę jaka by ona nie była! Jeśli ten wpis też zostanie usunięty to będzie już wszystko wiadomo jakie podejście do prawdy ma administrator.

knock-knock
@były pracownik 24.04.2017 15:13
Dlaczego ktoś notorycznie usuwa moje wpisy??? Ja pytam czy mamy wolność słowa, czy jak widzę jednak nie? Jakim prawem administr...

Zgadzam się w 100%, zostawiłem jedną, konkretną wypowiedź na temat tej firmy - która została skasowana.. Tak samo nie używałem niecenzuralnych słów ani nikogo nie obrażałem. Gratulacje dla administratora - brawo, brawo. Widocznie prawda w oczy kole. Więc muszę podkreślić jeszcze raz: w mojej ocenie, lepiej iść na kasę do Biedronki niż starać się o pracę w tej firmie. Ludzie przychodzą i zaraz odchodzą a czasami nawet nie ma chętnych na rekrutację. Zarobki? - śmiech na sali, ale jeśli jednak ktoś się zdecyduje, to życzę powodzenia i od razu radzę się nastawić na rozczarowanie.

Paulina

@M dziękuję za Twoją opinię. Wspominasz, że byłeś aż na 3 rozmowach rekrutacyjnych, dostałeś pracę? ;)

Paulina

Cześć. @M wspominasz, że poziom rekrutacji do firmy odbiega od ideału. Co masz konkretnie na myśli?

M
@Paulina 27.02.2017 11:48
Cześć. @M wspominasz, że poziom rekrutacji do firmy odbiega od ideału. Co masz konkretnie na myśli?

Miałem tą przyjemość być na 3 rozmowach w sprawie pracy. Przeganiano mnie przez każde z pięter w firmie. 1 sala zajęta oj przepraszam zajdziemy niżej. Piętro niżej syf jak cholera nawet pies by się tu nie chciał załatwić. W końcu rozmowa na parterze gdzie mieści się bar/stołówka cholera wie co. Pytania z podręcznika jak rozmawiać z przyszłym pracownikiem i o co go pytać. Ogólnie żenujące.

M

Bzdura. Pracować może tam każdy bo ludzie odchodzą a zatrudniają kogo się da. Rekrutacja często odbywa się na barze na dole firmy a jej poziom odbiega od ideału. Jeśli chcesz zajmować się wszystkim i za razem niczym to praca idealna....

Nilek

Każdy kto pracuje w BNY wie, że to świetna firma ale nie wszyscy mogą tu pracować. To firma dla silnych i mądrych ludzi.

Zawiedziona

Niestety nie polecam firmy. Przyszłam jak zawsze punktualnie do pracy a oni mnie zwolnili... Bo nie zarabiają na mnie. Sprzedaję za mało. Dali dwa wyjścia, albo biorę wypowiedzenie za porozumieniem stron, albo moge jeszcze pracować tydzień, ale nasmarują mi w świadectwie pracy. Więc...

Stopka
@Zawiedziona 13.01.2017 18:25
Niestety nie polecam firmy. Przyszłam jak zawsze punktualnie do pracy a oni mnie zwolnili... Bo nie zarabiają na mnie. Sprzedaj...

Tak wyglada praca w korpo. Brak efektów niestety robią wymianę. Tam sie dużo zarabia i trzeba mieć dobre wyniki. Nie wszyscy są super , trzeba po prostu szukać pracy w bardziej spokojnej firmie. Ja tu pracuję i chwalę sobie zarobki i atmosferę, chociaż jest nerwowo.

M

Co słychać w firmie ? Ma się ku lepszemu ?

Nudek
@M 01.01.2017 17:13
Co słychać w firmie ? Ma się ku lepszemu ?

W firmie jest dobrze. Wiadomo że praca nerwowa jak w korporacji ale jak ktoś ma silne nerwy to da sobie spokojnie radę. Na wysoką kasę trzeba sobie wyrobić markę i jest zadowolenie dla wszystkich. Chodź do pracy a resztę zobaczysz.

gość

Hej, ale wiecie jak ogólnie wygląda zatrudnienie jako senior hedge fund accounting team manager? Posiadam odpowiednie doświadczenie w tym zakresie, więc na pewno bym się odnalazł, bo wypłata i tak może być niezła.

Tomek

Firma bez przyszłości, po kilku miesiącach charówki i zawalonych weekendów zrezygnowali projektu. Szukają oszczędności w zwalnianiu ludzi a nie w pozyskiwaniu klientów, odradzam tę firmę "Kogucik".

yyyy

jest ogłoszenie jako pomoc adm. ze znajomością rysunku technicznego wie ktoś może o co chodzi dokladnie na tym stanowisku ?

buzz

netto czy brutto?

Paulinka

witam. mam niedlugo rozmowe o prace w mellonie. jakis projekt bankowy. ktos pracuje teraz na tym projekcie i moze sie wypowiedziec jak wypada podstawa miesiecznie? wiem jeszcze, ze jest po 6 godzin dziennie. pozdrawiam, Paulina

anonim

(usunięte przez administratora)

mała mi

Czy praca w CC Mellon to tylko sprzedaż? Możesz coś więcej napisać na czym konkretnie polega praca,jakie są dni i godziny pracy oraz o socjal w firmie? Z góry dziękuję za odpowiedź

anonim

(usunięte przez administratora)

komis

A czemu nie pójdziesz na rekrutację i sam się nie dowiesz?

krool

zzz93, nie pękaj na paliwo, zus i serwis auta powinieneś zarobić ! a przecież o to chodzi by bylo co wpisać do cv. zarobek na czysto to sprawa drugorzędna !

werto

Co do poprzedniej wiadomości to zarządzaniu i robocie to akurat nie mają pojęcia. A już o pracy w terenie to zielonego pojęcia nie mają.To że co miesiąc pojawiają się oferty pracy to świadczy o tym że ludzie uciekają i szukają kogoś nowego na to stanowisko.Zobaczcie jak długo poszukują serwisantów i to nie na nowe tereny tylko za techników którzy im podziękowali.Stawki za zlecenia są różne(nie będę podawał jakie)ale to nie jest żaden wyznacznik. Wszystko zależy od ilości zleceń oraz terenu jaki się obsługuje. Ogłoszenie które są obecnie są na marne rejony i zarobić jakieś przyzwoite pieniądze to raczej można zapomnieć. Pozdrawiam

zzz93

Witam jak kształtują się stawki za zlecenia pod mellonem serwis/demontaż/platyny/złota/srebra czyli 6h, 24h oraz 48h pozdrawiam

blue

Szkolenia produktowe są na wysokim poziomie.firma przyjazna dla matek i osób w wieku 50+ poza tym jest umowa o pracę i sporo benefitów tj. multisport, ubezpieczenie w lux med oraz zniżki do kina. podstawa to 1350 zł brutto/mc + prowizje od sprzedaży kart kredytowych. minusem jest brak bazy, dzwoni się do losowo wybranych numerów, czyli praca polega na 'pozyskiwaniu klientów'

joko

Skoro drewniany i ikid piszą że jest tak super to niech powiedzą ile by im zostało przy ok.60-70 zleceniach m/c i przejechaniu 4-4,5 tys.km. Odliczcie wszystkie koszty-bo doskonale je znacie i wtedy wyraźcie swoją opinie. Jak się ma dobry region to jest ok,ale jak ganiasz po zadupiach to na bułki zarobisz. Podzielcie się ilością zleceń m/c i przejechanymi km.

5element

prawda taka, że nie wyżyje się z tego. jako praca dorywcza - ok, ale nic poza tym.

rototiX

to znaczy głąbie, że nie masz wpływu na to ile wpadnie zleceń. praca byłaby spoko gdyby nie te chore sla i koniecznosc pracy w weekendy i święta. co prawda nie zarobi się tu dużo, a są miesiące (awaria auta) gdzie i na czysto się nawet nie wyjdzie, ale z braku laku lepsze to niż siedzenie w domu

:)

Wyślij swoje cv na: rekrutacja.it@mellon.com.pl W tym momencie prowadzona jest rekrutacja na technika mobilnego w woj. dolnośląskim.

Der

Fakt zleceń nie ma stałej liczby ale jak masz za mało i twierdzisz, że potrzebujesz więcej to ci mogą region powiększyć itd. Mi po odliczeniu ZUSu paliwa itd. Raz zostało 5000 pln. raz 4000 pln. a we wrześniu 8000 pln ale to był zpier.. Właśnie zależy od miesiąca i id miejsc do których musisz jeździć, a SLA zależy jak sobie ustawisz trasę ale jak ktoś nie potrafi planować to niech się do tego nie zabiera

biacz

ok 30-40zł netto za zlecenie, masz ich dziennie kilka, również wieczorami i nocami. obszar pracy to mniej wiećej promień 80 km od twojej miejscowości. za paliwo nie zwracają, zus płacisz sam.

anonim

(usunięte przez administratora)

TechPOS

ok ale dostaniesz zlecenie 6h i masz ponad 100 zł za 15 min pracy + jakieś zlecenia 48 h po drodze i masz 300 zł dniówki, wiem bo sam jestem tam technikiem i już kupuje 2 samochód, są pewne mankamenty ale to wszędzie w każdej firmie są

asiqa

zaprosili mnie na rozmowę w sprawie projektu bankowego (karty kredytowe). Możecie coś napisać o tym projekcie jaka atmosfera, stawki, prowizje. Bo żeby nie było zamienił stryjek siekierkę na kijek. Podczas rozmów to zawsze gruszki na wierzbie obiecują.

anonim

(usunięte przez administratora)

Aga

A tego co powinno być w każdej pracy. To cieżki kawałek chleba a płaca zerowa.A to co ty mówisz to typowe dla 20 letniej osoby która po paru miesiącach awnsuje w call center lub na inne dobre stanowisak i poucza że płącą za pracę nie siedzenie- ale jakoś liderzy zbijają bąki i nawijają makaron na uszy tym biednym pracownikom. Słońce w call center nie da sie siedzieć.Paraca jest monitorowana-rozmowa za rozmową. Zostań dziecko na10 lat w tej robocie a zmienisz zdanie

katka

ludzie!! a czego wy oczekujecie od call center?! kurde! Wszędzie trzeba dzwonić i się produkować żeby coś zarobić! Mellon nie różni się niczym od innych CC. pewnie piszą tu osoby, których byłą to pierwsza praca i myśleli, że przyjdą, posiedzą, popatrzą się w słuchawkę i jeszcze im zapłacą 2000..

karola

No ja mam troche inne wspomnienia - też nie chce tu wysławiać i chwalić mellona, ale w moim przypadku naprawdę nie było źle... a każdym call center trzeba robić to samo - sprzedawać. Dużo sprzedasz- masz spoko prowizje, nic nie sprzedasz - nie masz prowizji i zostaje słabiutka podstawa (to fakt). Ale luuudzie - egzaminy na poczatku muszą być, bo chyba musza mieć przeszkolonych konsultantów, którzy znają produkty. I płacą za szkolenie jak zaczniesz pracować

anonim

(usunięte przez administratora)

Olsen

A jesteś w stanie załatwić kontakt do kogoś z podkarpacia (serwis)???

karola

ale infolinia to co innego co sprzedaż.. na infolinii nie ma żadnych targetow, tylko telefony sie odbiera. podejrzewam, że piszą to osoby które popracowaly w mellonie miesiac i liczyly na kokosy. no sorry - w każdym cc są jakies limity itp. i wiadomo, że poczatkujacy konsultant ma trudniej, bo musi sie rozgadac i nauczyc sie tej techniki sprzedazy. smieszne są niektore komentarze. ja w mellonie pracowalam 1,5 roku i owszem, pierwsze 3 miesiace byly trudne - pozniej się rozkręciłam :)

Olsen
@karola 09.09.2014 10:22
ale infolinia to co innego co sprzedaż.. na infolinii nie ma żadnych targetow, tylko telefony sie odbiera. podejrzewam, że pisz...

Czy jest szansa uzyskania kontaktu do kogoś z serwisu terminali kto pracował na podkarpaciu?

Sara

Mam jutro rozmowę w sprawie pracy przy projekcie ubezpieczeniowym ,połączenia przychodzące, ale po przeczytaniu opinii zastanawiam się czy wogole tam jechac, zaproponowali 12zł brutto,ktoś pracuje przy tym projekcie? warto jechac?

darco

witam, bardzo proszę o podanie maila albo numeru kontaktowego do serwisanta firmy Mellon lub kogoś kto wie jak dokładnie wygląda taka praca jaki dochód można osiągnąć. Z góru dziękuję

faraon

wspaniała atmosfera, wyjątkowi ludzie, bardzo wiele można się tu nauczyć. chciałoby się większą pensję bo wymagania nie są małe ale uważam, że to świetna firma na start i ciężko się zgodzić z niektórymi opiniami. ogólnie polecam bo ludzie, którzy odchodzą za lepszymi zarobkami do tej pory czują sentyment do mellona i miło wspominają spędzony tu czas. na szczęście znajomości i zdobyta wiedza zostaje już na zawsze.

anonim

(usunięte przez administratora)

darco

witam, proszę o szczegółowy opis dlaczego nie można na servisie zarobić, za jedno zlecenie płaca min. 50zł x 5 = 250, 150złkoszty z zusem zostaje 2700-3000zł, dlaczego piszecie ze na zero się wychodzi albo 1500góra, proszę o odpowiedz!!!

manti

Polecam! Swietna atmosfera! Zarobki moglyby byc większe (jeśli chodzi o podstawe), jednak dobry sprzedawca będzie usatysfakcjonowany z systemow motywacyjnych, są zadowalające ;)

Zostaw opinię o Mellon Poland - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mellon Poland