Hobby4Men

Warszawa

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 169 ocen.

Opinie o Hobby4Men

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hobby4Men

Boski Miro

Ciągłe straszenie pracowników, kłamstwa, oszczerstwa, chamstwo, nepotyzm, dwulicowość. Premia obcinana za nawet brak przewinienia (proforma). Brak szacunku do pracownika, do jego czasu, czy też wysiłku włożonego, by "konający twór", jakim jest marka Hobby4Men dalej jakoś funkcjonowała. Pojęcie kodeksu i prawa pracy jest obce tej firmie, przy czym uważają, że są Alfą i Omegą w tej kwestii. Oczywiście, swoich pracowników, traktują jak osoby z niskim ilorazem inteligencji, nie obyte, nie wykształcone i bez jakiejkolwiek wiedzy na temat, wcześniej wspomnianego prawa pracy (na czym, bardzo szybko się przejechali). Administracja kuleje, sami decydują w kwestiach, w których nie mają prawa wypowiedzi czy decyzji. kolter wie lepiej kiedy możesz iść na urlop, kiedy należy Ci się zwolnienie lekarskie, bądź komu należy się ubezpieczenie, a kogo go pozbawić. Wieczne pustki na sklepowych półkach, są spowodowanie brakiem umiejętności zarządzania firmą i jej funduszami. Otworzenie nowych salonów, wybudowanie nowej siedziby głównej, czy spełnienie marzenia pewnej rozpieszczonej dziewczynki, by mogła zostać Księżniczką w tej firmie, były ważniejsze niż odpowiednie zatowarowanie magazynu, salonów, nie wspominając już o zainwestowaniu w odpowiednią kampanię marketingową. Hasło "Vat ucinamy, bo was kochamy", wydrukowane na kartce A4 (na polecenie służbowe), nie jest dobrym sposobem na reklamę. Dla przedszkolaka owszem, lecz nie dla firmy która jest w branży od 1991 roku. Reklama dźwignią handlu - owe powiedzenie jest tylko pustym frazesem dla firmy kolter. Pracownicy byli (i są) obwiniani, za niski utarg, który tak na prawdę spowodowany jest brakiem towaru. Nie ma i nie będzie sprzedaży, jak nie ma co sprzedawać... Oszczerstwa, groźby, docinki, wieczna inwigilacja, czy nawet obrażanie pracowników, przy pomocy rynsztokowego słownictwa (w wykonaniu kadry zarządzającej), były codziennością. Każda sugestia, rada, opinia były brane, jako osobisty atak na mAnagera (o ile pomysł ten nie został przywłaszczony). Zdanie pracownika było nic nie warte, a osoby rządzące, często obwiniały pracowników o wszystko, nawet jak nie było to zgodne z prawdą. Maile i telefony z tyradami, wytykanymi błędami i ogólnie informacją, że wszystko co dało się zrobić źle, zrobiliśmy, były co chwilę, a ich treść znacząco rózniła się od tego co nam mówiono np. na wizytacji, na których chwalono nas za wszystko. Odradzam firmę kolter, Hobyy4Men, Broń.pl, gdyż chęć pracy tam zakrawa o masochizm.

Nick
@Nick 18.01.2018 11:19

A co nowy na forum? Czytał poprzednie komentarze? Dlatego że to jej super menagerowanie doprowadziło tak duża firmę do upadku?

**I**
@Nick 18.01.2018 18:01

to Paulinka pisze, na pewno nikt kto tam pracował bo oni znają syt i nie zadawaliby takich głupich pytań. Swoją drogą, dlaczego zamknęli salon w Jurajskiej? Ktoś wie? przejeżdżałem niedawno i chciałem małe zakupy zrobić.

El bandito

W firmie do której przychodzi się z przyjemnością nie bierze się L4 ;) I żeby taką firmę prowadzić nie potrzeba chodzić na zajęcia z coachingu, psychologii biznesu itp. Jeżeli są jasno postawione zasady i zysk pracodawcy idzie do góry z premią pracownika jak np w handlu to wszyscy są zadowoleni. Najgorzej jak się pojawia ktoś kto urodził się prezesem, zawód córka lub zawód syn i zaczyna kopiować pomysły z krajów wysoce rozwiniętych do Polski. Wystarczy płacić w terminie i jasne zasady podziału utargu :)

Bbb
@w 13.11.2017 17:45

Już chyba nie spłaca, na stronie foxberg można sobie kupić wierzytelnosci firmy kolter... W sumie 113 tys. Chyba zaraz będzie bmka do kupienia ????

Szymooo
@Bbb 13.11.2017 19:21

I bardzo dobrze, ta firma to było (usunięte przez administratora), po swoich doświadczeniach zawodowych ciężko mi sobie wyobrazić gorszego pracodawcę. Wszystkie te negatywne opinie są niestety prawdą.

H4M WROCLAW

Czy mi się wydaje, czy firma Kolter (właściciel marki HOBBY4MEN) usunęła ze strony kontaktowej numer telefonu/adres mailowy do księgowości. Czyżby zmęczeni telefonami od zdenerwowanych pracowników czekających na wypłaty? MY TEŻ JESTEŚMY ZMĘCZENI UPOMINANIEM SIĘ O SWOJE PIENIĄDZE!

anonim

(usunięte przez administratora)

obecny pracownik

Oj biedaczek, ale jak ciągniecie l4 przez długie tygodnie to wszystko jest dobrze i uczciwie?

Pomocny
@obecny pracownik 17.10.2017 20:55

Nie chcę się wdawać z Tobą w pyskówki, ale nie wszyscy którzy ciągną długie l4 was oszukują, niektórzy chorują i po psychologii biznesu raczej nie jesteś w stanie określić czy ktoś symuluje. Do tego potrzebne jest wykształcenie medyczne i odpowiednie badania. Po psychologii wiesz że obarczanie innych za swoje błędy i porażki jest słabe. Wiesz też pewnie że trzeba brać odpowiedzialność za to co się robi i nie czekać aż ktoś przyjdzie Was uratować i spłaci długi. Natomiast będąc pracodawcą bierzesz niejako odpowiedzialność za ludzi których zatrudniasz i nie można ich zostawiać bez wypłaty zusu itp. Założę się że Ty wypłatę dostajesz normalnie? Oczywiście żeby to zrozumieć trzeba się wykazać odrobiną empatii a nie uważać że wszyscy Was próbują oszukać. Z takim nastawieniem to nie miało prawa się udać:)

obecny pracownik

żeby były wypłaty to trzeba najpierw pracować, a nie pierdzieć tylko w stołek licząc na złote góry za nic. Żal mi was wszystkich, jesteście marni.

Zawsze Dwóch Rogali
@obecny pracownik 15.10.2017 23:06

Ciekawe jak Ty pracowałeś do tej pory, ale bo co będziesz musiał robić jak Ci braknie kasy?

vpenetrator

to kiedy te licytacje?

Zaufaj Dobrym Radom

Ciekawi mnie czemu na tylu przedsiębiorców tylko nieliczni mają opinie na goworku? Nie wiecie czemu? Każda marka pracuje na swoją opinię. (usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

Djohn

A przecież tacy zadowoleni byliście podobno w tych komentarzach powyżej, premie, wypłaty, (usunięte przez administratora)a jednak wyszło szydło...

PR

Ciekawe te komentarze o dobrych zarobkach, rozwoju, szkoleniach i wypłatach na czas, ciekawe szczególnie że nie ma w Warszawie już tych sklepu od roku, kolejna marna akcja propagandowa? :)

byly pracownik
@PR 31.07.2017 18:51

Co ma do tego sprawa zakończenia umów na czas określony na lokale w 2 najdroższych galeriach w Polsce? Wypowiadają się tu osoby które nie mają zielonego pojęcia o prowadzeniu biznesu. Skończ z tymi mądrościami i zajmij się samorozwojem to może za 10 lat będzie Cię stać na bardziej sensowną i konkretną rozmowę. Od przesiadywania na GoWork wiedzy Ci nie przybędzie...

anonim

(usunięte przez administratora)

akrakowik

Co za wypowiedź hahah typowa dla kogoś kto nie ma ambicji, rozumu i zawsze przez to będzie POD kimś i tylko czekał na wypłatę 10ego i extra premie i inne dodatki z tytułu siedzenia i "pierdzenia w stołek" ;p Idź poczytaj chłopcze trochę mądrych książek, a nie bzdury bezsensownej treści wypisujesz. Sam sobie lajkujesz swoje wypowiedzi z różnych przeglądarek inteligencie? ;p jak można tak marnować czas

anonim

(usunięte przez administratora)

dawid

Na swojej umowie mam "wypłata wynagrodzenia nastąpi w ciągu 14 dni po wystawieniu rachunku przez zleceniobiorcę..." w moim przypadku 2krotnie było to kilka dni przed wspomnianymi w umowie 14stoma dniami jeszcze jakieś uwagi?

anonim

(usunięte przez administratora)

akrakowik

Wiesz samo to że ocen tu jest więcej niż osób pracujących w całej firmie (ze sporym zapasem) już daje do myślenia. I po 15 lajkow pod każdym negatywnym komentarzem. To zmowa co tu dużo mówić. Zlosliwosc 1-3 osob. Każdy to wie.

Dawid

Pracuje w salonie firmy Hobby4men o 2 miesięcy. Nie zauważyłem żadnych nieprawidłowości. Dobry kontakt z przełożonymi (kierownikami serwisu, magazynu głównego, działem kadr czy księgowością). Pomoc informatyka praktycznie od ręki (w godzinach pracy oczywiście). Bezpośrednia przełożona pani Paulina również nie budzi mojej niechęci tak jak większości osób tutaj. Zawsze można się z nią kontaktować telefonicznie lub mailowo. Na tyle na ile może to pomaga, a trzeba brać pod uwagę to że jednak jest bariera odległości. Oczywiście wynagrodzenie wypłacane na czas, w pełni zgadzające się z tym co widnieje na umowie. Nie zdarzyło się żadne cięcie pensji. W moim odczuciu negatywne komentarze piszą osoby które liczą na złote góry za nic.

Pracownik

Ciężko jest się odnosić do zdarzeń z przeszłości w których nie brało się udziału. Moją opinie opierał będę na bazie własnych doświadczeń. 1. Pensje otrzymaliśmy przed czasem uwzględnionym w umowie (Kiedy prosiliśmy o to Panią Manager przed świętami wielkanocnym wykazała dużo zrozumienia), kolejna pensja również wpłynęła na konto szybciej. 2. Wszyscy pracownicy Salonu otrzymali premie uznaniową. 3. Przeprowadzone zostało szkolenie asortymentowe, jak również z zakresu oprogramowania i obsługi klienta. Z otwartą propozycją kolejnych szkoleń. Kontakty ze zwierzchnictwem odbieram bardzo pozytywnie, nie zaznałem tak często podkreślanego tutaj braku szacunku. Odsądzana od czci manager, była wobec mnie jak i pozostałych pracowników w porządku. W dniach w których osiągaliśmy dobry utarg byliśmy przez nią chwaleni, kiedy zdarzył się gorszy dzień pytała merytorycznie o przyczyny, poszukiwała z nami dobrych rozwiązań. W razie problemu zawsze się można z nią skontaktować. Oczekiwania w odniesieniu do wyników sprzedażowych, są naturalnym pragnieniem przedsiębiorcy w kapitalizmie. H4M nie odbiega w tej materii standardami od innych firm w Polsce.

john
@Pracownik 16.05.2017 16:31

hahaha,kasowanie komentarzy nie pomogło to piszemy teraz bajki? :-)

Alvaro

Dramat.... nie pozdrawiam tej firmy

Zostaw opinię o Hobby4Men - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hobby4Men