Hobby4Men

Warszawa

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 190 ocen.

Hobby4Men
1 190 6 1

Opinie o Hobby4Men

Joanna

@qwerty, wnioskuję, że jesteś osobą zorientowaną w obecnej sytuacji Hobby4Men. Czy posiadasz jednak informacje odnośnie Warszawy? Gdyż forum dotyczy jej sytuacji. A może ktoś z obecnych na wątku jest zatrudniony w Hobby4Men w Warszawie? Jak oceniacie tego pracodawcę? Czym wyróżnia się od pozostałych?

Olek

Miałem zamiar aplikować ale po lekturze wpisów zastanawiam się. Czy jest szansa na poprawę nastrojów w firmie?

qwerty
@Olek 03.08.2018 13:00

ograniczyli się teraz do jednego sklepu i to na obrzeżach Częstochowy, raczej odradzam, bo mimo pojawienia się inwestora to ci sami ludzie się tam pałętają z Gwiazdą, o której już tyle tu napisano i która tu zabawne cyrki robiła (podszywając się pod pracowników) na czele...

byly

padła już ta dziadowska firma czy jeszcze nie?

Stefan

Może były jakieś rozliczenia o których nie wiecie!!

Administrator

Podałby ktoś z Was jakieś sugestie odnośnie rekrutacji w Hobby4Men? Na co zwrócić uwagę? Zapewne zainteresuje to osoby chcące się tam zatrudnić.

dżak kolins
@Administrator 14.05.2018 09:26

Sugeruje nie brać udziału w rekrutacji ;-)

Jarosław

Witajcie, może pytanie nie do końca o tej firmie, ale potrzebuje informacji. Na olx znalazłem ogłoszenie o prace dla magazyniera w firmie broń.pl. Szukając informacji trafiłem tutaj. Przeczytałem trochę opini i już nie wiem czy mam wysyłać cv. Czy broń.pl i hobby 4 men to jedna firma? Bo nie chce trafić do ludzi którzy nie płaca na czas i gdzie wypłata nie jest pewna.

Em
@Jarosław 10.04.2018 05:52

Kolter,hobby4man,broń.pl = to samo.Widziałam ogłoszenie i jest to śmiech na sali.Zarobki 2100-2800 chyba na kwartał ,nie wiedziałam że jeszcze działają.Kto jest kierownikiem sklepu na jurajskiej i magazynu?

mokobe
@Jarosław 10.04.2018 05:52

Nie warto, chyba, ze zmieniło sie wszystko o 180 stopni... łącznie (a raczej przede wszystkim z właścicielem i jego pierworodną :P)

Znajomy znajomego
@Jarosław 10.04.2018 05:52

Panowie firma bron.pl sie rozwija:) na olx szukają teraz kogoś do sklepu:) Cos mi sie zdaje ze pani Manager dalej odpowiada za rekrutacje, takie kwiatki „Uczenie się danych technicznych produktów z etykietą „Nowość”, to musi być ona.

Kolega kolegi
@Znajomy znajomego 12.04.2018 23:10

Czyli firma w organizacji, a standardy przenoszą ze starej... cos nie wróżę im sukcesu

Wierzyciel
@Kolega kolegi 13.04.2018 16:35

Dawnym pracownikom nie zapłacili a szukają nowych. @Jarosław szkoda nerwów.

Joanna

@Kres, rozumiem, że możesz mieć negatywną opinię na temat pracy w Hobby4Men - na takie opinie również jest miejsce na forum GoWork.pl. Nie używaj jednak proszę na przykład imion osób wskazujących na konkretne osoby trzecie - to niezgodne z regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin ). @Dawid, dostałeś swój PIT? Przypominam, że pracodawca ma czas na wysłanie tego dokumentu do końca lutego, więc mogłeś go dostać na przykład na początku marca.

Kres
@Joanna 22.03.2018 12:08

Poczekaj, poczekaj bo co ? Usuniecie nasze wpisy jak 30 poprzednich ? Ciekawe ile kosztuje pakiet premium dla pracodawcy z opcją usuwania wybranych i niewygodnych komentarzy.

Dawid
@Joanna 22.03.2018 12:08

Mylisz się. Pracodawca ma obowiązek dostarczyć PIT do ostatniego dnia lutego (w tym roku 28.02) a nie wysłać :) wysłać a dostarczyć to dwa różne pojęcia.

żenada
@Dawid 29.03.2018 02:19

może jeszcze osobiście? chyba jednak mogłeś pofatygować się z awizem na pocztę :(

pałka
@żenada 04.04.2018 22:40

Przecież nie nawet wysyłaliście poleconym listem pitów , to dopiero żenada, pokazująca co ty tam wiesz 'o prowadzeniu biznesu' :D

Dawid
@żenada 04.04.2018 22:40

Nie dostałem żadnego awizo :) jak widać firma H4M spóźnia sie nie tylko z wynagrodzeniem. Cieszcie sie, że nigdzie tego bie zgłosiłem :) ale jak zobaczyłem ok 150tys zl długu to stwierdziłem, że już wam odpuszcze, skarbeńki :)

lososiowy

moje poprzednie posty na temat h4m zostaly skasowane, pisalem tam o nie wyplacaniu pensji w terminie. droga administracjo GOWORK, mam bilingi przecież, mogę przesłać.

pracownik

Już tak nie przesadzajcie jaka to firma zła. Zazdrość że ktoś nie musi na etacie pracować a ma 2x mniej lat od was? pracowałem tam prawie pół roku wszystko było cacy, wypłaty na czas, premie uznaniowe, elastyczny grafik, atmosfera z chłopakami w sklepie dobra owszem, bywały problemy z towarem, co jak się później okazało było początkiem końca żal można mieć jedynie za to że oszukiwali nas do samego końca w kwestii zwijania interesu i zamykania salonów. Można było podejść uczciwie do tematu a nie zostawiać ludzi z dnia na dzień bez pracy... no ale szczęśliwie jakoś wszystko się ułożyło części pieniędzy za sierpień jeszcze nie odzyskałem, ale kontakt z księgowością mam stały... w miarę możliwości w ratach jestem spłacany (nie jest to zdrowa sytuacja zalegać od pół roku z wynagrodzeniem, no ale trudno, rozumiem - nie życzę nikomu żeby mu się ponad 20letni biznes rozsypał) Ostatni przelew miałem około miesiąc temu. PIT również otrzymałem P.S. pewnie posypią się komentarze że "paulinka" piszę komentarz jako były pracownik... no ale trudno

Zzz
@pracownik 22.03.2018 16:59

Czyli podsumowując Twoja wypowiedź, całkiem fajnie że zostawili Was z dnia na dzień bez pracy i bez pieniędzy, zamykając salon bez informowania Was? Przecież spłacają w ratach wynagrodzenie;) Wcale mi to nie pachnie wypowiedzią tej "Pani" co to nie musi na etacie pracować a ma 2 razy mniej lat niż my.

pałkolinka
@Zzz 24.03.2018 13:50

żyje we własnym świecie, zawód wykonywany 'córka prezesa' taka to nie dyma na etacie, życia nie zna i do niczego się nie nadaje ;)

Zzz
@pałkolinka 24.03.2018 21:16

I jeszcze nie potrafi się podszywać pod pracowników;)

pałkolinka
@Zzz 24.03.2018 21:21

ale to przez to, że ma ich za podobnych sobie intelektualnie :P

Kres

Nie polecam, odejście z tej firmy do korpo to była najlepsza decyzja jaką mogłem podjąć i jej nie żałuję. Ludzie uciekajcie z tej firmy, ciągłe braki na magazynie kiedy konkurencyjny mały sklepik aż się ugina od sprzętu, ciągłe wywody Paulinki, szpiegowanie i typowe przywalanie się, zabiły całą radosć z pracy. Firma bez przyszłości już lepiej iśc do militariów, tam przynajmniej masz co sprzedać, nie zrobią Cię w ciula i wypłacą pensję. Najgorsze co możesz zrobić dziecku to pozwolić mu być lewakiem albo rozpieszczoną dziewczynką po "menadzerstwie" jak Paulinka która zarżneła 25 letni biznes.

Prawo cytatu

"Miałem zaszczyt być pracownikiem Hobby4Men. Praca w salonie gdzie wokoło są fajne gadżety jest super ale Pani P. córka właściciela i manager sieci sklepów nie ma zielona pojęcia jakie są jej obowiązki. Na rozmowie rekrutacyjnej opowiada historie i inne nie stworzone rzeczy. Dużo obiecuje ale nigdy nie dotrzymuje danego słowa. Czy to chodzi o pensje czy to o premie, czy to o umowę. Przyszli pracownicy powinni wiedzieć, że pensja marna 2000 brutto ( 1460 netto) + premia ( miało być 4 % brutto a jest 2% z małym haczykiem) + premia dla najlepszego handlowca 150 brutto. Max zarobek 1800-1900 netto a praca we wszystkie dni tygodnia i jest jeden plus, Pani kadrowa pilnuje ilości godz w m-cu. Na początku umowa zlecenie miała być na miesiąc ale zostaje przedłużona na kolejny miesiąc, obiecana premia nie wypłacona, premia dla handlowca nie wypłacana ale monitorować pracę przez kamery i podsłuchiwać przez zainstalowane mikrofony to robi to non stop. Jeśli jest coś nie pomyśli Pani P. odrazu piszę maila lub dzwoni, że będzie wpisana nagana do akt. Robi to często bo wtedy nie wypłaca premii. Polecam omijać tą firmę "

Travisek

Szczerze powiem iż kiedy pracowałem Pani Paulina była okej załatwiała każdą sprawę , może nie od ręki ale była pomocna. Fakt za to Dariusz K. był po prostu burakiem i chamem. Pit dostałem , największa bolączka to fakt iż nie dostałem ostatniej wypłaty w wysokości 1542 zł. Czekam z niecierpliwością , ale coś czuję iż mogę sie nie doczekać :/ , smuci mnie ten fakt bo pracowałem uczciwie.

qpa
@Travisek 19.03.2018 16:35

To najwyraźniej pracowałeś krótko, albo zbytnio nie miałeś kontaktu z 'księżniczką' Pieniędzy niestety inaczej niż drogą sądową już raczej nie uzyskasz.

Nick
@qpa 19.03.2018 19:17

Twój podpis idealnie odzwierciedla co masz w główce. Widzisz może niektórzy zasłużyli na dobre traktowanie? Przykro jedynie kwestii finansowej, ale na to dobre serce nie pomoże... nikt się nie cieszy z tego powodu choć wiele osób swoim zachowaniem sugeruje jakby ktoś krzywdził celowo

qpa
@Nick 20.03.2018 19:05

mój podpis idealnie odzwierciedla stosunek do was jako nieuczciwego pracodawcy, który nie potrafił się wywiązać ze swych oczywistych obowiązków. Nie mam ochoty na pyskówki z upadłą księżniczką, dobrze że rynek zweryfikował, kto ma rację. Sąd Pracy niedawno też.

Travisek
@qpa 20.03.2018 23:37

Z Panią Paulina w sumie kontakt miałem cały czas i nie zauważyłem w jej zachowaniu chamstwa skierowanego w moją osobę. Co ciekawe w pewnym momencie sam mówiłem do Pani Pauliny na Ty a Ona nie miała z tym problemu. Szkoda że sklep się rozpadł bo w naszym atmosfera była przednia. Nie jestem tu też nikogo obrońca po prostu stosunek Pani Pauliny do mnie był w porządku. Robiłem to co trzeba było i do mnie należało i chętnie bym dalej tam pracował

Yyx
@Travisek 21.03.2018 14:00

Jasne, jasne. A po pracy siedzieliście razem i czesaliscie sobie włosy... Taka była z was szczęśliwa para. Jeszcze płacili na czas i dużo, więcej niż do tej pory zarabiałeś. Czy my pracowaliśmy w jednej firmie? Bo coś mi tu śmierdzi ;)

qwert
@Yyx 21.03.2018 19:56

Nie tylko Tobie, zapewne około 90% byłych pracowników, którzy pracowali w tej pożal się boże firmie ;-) i poznali nieco 'gwiazdę' i jej 'umiejętności' na wielu płaszczyznach.

Wierzyciel
@qwert 21.03.2018 23:09

A tam. Ja też na (usunięte przez administratora)złego słowa nie powiem. Gdyby nie to, że mi nie zapłacili, to firma jak każda inna.

Prawo cytatu
@Wierzyciel 21.03.2018 23:49

"Miałem zaszczyt być pracownikiem Hobby4Men. Praca w salonie gdzie wokoło są fajne gadżety jest super ale Pani P. córka właściciela i manager sieci sklepów nie ma zielona pojęcia jakie są jej obowiązki. Na rozmowie rekrutacyjnej opowiada historie i inne nie stworzone rzeczy. Dużo obiecuje ale nigdy nie dotrzymuje danego słowa. Czy to chodzi o pensje czy to o premie, czy to o umowę. Przyszli pracownicy powinni wiedzieć, że pensja marna 2000 brutto ( 1460 netto) + premia ( miało być 4 % brutto a jest 2% z małym haczykiem) + premia dla najlepszego handlowca 150 brutto. Max zarobek 1800-1900 netto a praca we wszystkie dni tygodnia i jest jeden plus, Pani kadrowa pilnuje ilości godz w m-cu. Na początku umowa zlecenie miała być na miesiąc ale zostaje przedłużona na kolejny miesiąc, obiecana premia nie wypłacona, premia dla handlowca nie wypłacana ale monitorować pracę przez kamery i podsłuchiwać przez zainstalowane mikrofony to robi to non stop. Jeśli jest coś nie pomyśli Pani P. odrazu piszę maila lub dzwoni, że będzie wpisana nagana do akt. Robi to często bo wtedy nie wypłaca premii. Polecam omijać tą firmę "

Dawid

Hej, swojego czasu miałem wątpliwą przyjemność pracować w H4M, w 2017r. Czy ktoś też nie dostał dokumentu PIT, choć termin minął dzisiaj? :)

PITU PITU

Głupoty gadasz i tyle ja dzisiaj dostałem swój PIT, bez zadnych kłopotów kontaktowałem się wcześniej w tej sprawie (czy i kiedy będą wysłane) i jak powiedzieli tak zrobili, PITy są przestańcie już tak cisnąć że we wszystkim tacy najgorsi polecam tym wszystkowiedzącym otworzenie własnych firm i życzę sukcesów w prowadzeniu działalności

pitu pit

no i? trzeba było się zwrócić do osób odpowiedzialnych za wystawianie pitów. Kadrowa? Trochę logicznego myślenia nie zaszkodzi... człowieku "na poziomie"

kłykcina
@pitu pit 08.03.2018 14:14

nie rozśmieszaj mnie, waszym zakichanym obowiązkiem jest wysłać te PITy w terminie, a nawet tego nie potrafiliście zrobić dobrze,to nie pracownik ma się dopominać. Współczuję waszym kontrachentom, o ile jeszcze są tacy.

Dawid
@pitu pit 08.03.2018 14:14

Ciężko jest się skontaktować z kadrową, jeśli telefonów nikt nie odbiera a na stronie jest jakiś marny formularz kontaktowy :) Poza tym, PIT otrzymałem z opóźnieniem. W waszym (usunięte przez administratora) interesie jest to by wysłać je na czas. Ja mam się jeszcze kontaktować? Kontakt z waszą upadającą firmą jest ostatnią rzeczą, którą chcę uczynić Paulino :)

Dawid
@pitu pit 08.03.2018 14:14

Uważam ponadto, że w świetle prawa, podmiotem odpowiedzialnym za wysłanie PIT-ów jest firma, a nie Pani (usunięte przez administratora)czy inna Helenka z kadr. Produkując się tutaj tylko się pogrążasz. Po co? Skoro już w h4m nie pracujesz podobno :P... Trochę kultury dziewczyno :)

anonim

(usunięte przez administratora)

qwerrt

-Widać w formie jesteś, tylko trochę wiedzy i intelektu brak (jak zwykle) otóż i w tej dziedzinie musisz się dokształcić, bo niby od kiedy to pracownik (były czy obecny) ma się prosić o PITa? nawet tego nie potrafiliście dopilnować... coś niesamowitego, a 'mondrościami' o prowadzeniu firmy się więcej nie popisuj bo pokazaliście na co was stać ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

Prosiek

Skończcie skomleć bo to już jest naprawdę śmieszne. Za mało pracy u nowego, wspaniałego i dobrze płacącego pracodawcy chyba macie...

pałko-linka
@Prosiek 18.12.2017 13:17

Co tam w Supersamie słychać? ojojoj następny salon zamknięty, dobrze tam 'biznesujesz' dzieciaku, pod twoją ręką liczba sklepów spadła z 7 do 1, liczba pracowników z kilkudziesięciu do...kilku, a ty masz jeszcze tu czelność szczekać?

Pało
@pałko-linka 18.12.2017 20:23

Masz kijowe info lub wynik dedukcji swojego zgnilego (już dawno temu) ptasiego rozumku

pałko-linka
@Pało 19.12.2017 16:21

faktów nie zakrzyczysz wrednym ryjkiem pusta laleczko, ale nim zaczniesz szczekać to najpierw chociaż pospłacaj zobowiązania wobec pracowników i innych firm, na foxberga przypadkiem się nie trafia ;)

Aabb
@Pało 19.12.2017 16:21

Zabawne jest to że nie uczysz się na błędach. Trzymałaś mordę na kłódkę i na goworku był spokój. Znów zaczynasz?

prosiek
@pałko-linka 19.12.2017 19:22

Ojojoj :) dosc skomlenia i do budy

pałko-linka
@prosiek 30.12.2017 01:45

mam dla ciebie kaganiec i kolczatkę lubisz takie zabawy, wiem imprezun tak dalej.

pałko-linka
@pałko-linka 30.12.2017 14:30

*"imprezuj"

pałko
@pałko-linka 30.12.2017 14:30

to jak tam? kiedy ostatni salon - Jurajska się zamyka?

PKlekot
@pałko 30.12.2017 14:36

Paulinka, poleruj bile i nie użalaj się ludziom o swoim byłym chlopaku ćpunie, za którym tak płakałaś.

Prosiakrosiek
@PKlekot 01.01.2018 13:39

Co tam jeszcze powiesz? Mów dalej, proszę o Paulinie Klekot

Buhaha
@Prosiakrosiek 02.01.2018 17:17

Jasne, piszcie, w sumie i tak już nie zatrudnia ludzi... Firma się powoli zamyka, pewnie do końca stycznia wszystko padnie. To przynajmniej pośmiejemy się z Paulinki:)

k łekło t
@Buhaha 02.01.2018 20:21

Oj nie przesadzaj, w samym Kolterze też sporo się dzieje w najbliższym czasie. Więcej wkrótce.

Nick
@Buhaha 02.01.2018 20:21

dlaczego z Pauliny?

Nick
@Nick 18.01.2018 11:19

A co nowy na forum? Czytał poprzednie komentarze? Dlatego że to jej super menagerowanie doprowadziło tak duża firmę do upadku?

**I**
@Nick 18.01.2018 18:01

to Paulinka pisze, na pewno nikt kto tam pracował bo oni znają syt i nie zadawaliby takich głupich pytań. Swoją drogą, dlaczego zamknęli salon w Jurajskiej? Ktoś wie? przejeżdżałem niedawno i chciałem małe zakupy zrobić.

Nick
@Nick 18.01.2018 18:01

byłeś w zarządzie że "tyle wiesz"? Taki mądry a na etacie dymasz?

wrobelek
@Nick 21.01.2018 17:17

Paulinko nie masz nic lepszego do roboty? jako przyszla pani prezes powinnas wiedziec, że zarząd tej firmy jest...jednoosobowy :D no i że pracowników tam niewiele więcej ;)

Prosiek
@wrobelek 21.01.2018 20:33

Brawa dla ciebie ! Tymi wypocinami nie wygrałeś premii, ale za to lizniesz trochę kk

wro
@Prosiek 22.01.2018 09:47

Gdybyś jeszcze miała sama trochę bladego pojęcia o kk, ale może zacznij najpierw od kp albo kc ;)

qwert
@wro 22.01.2018 11:58

hahaha dokladnie, niech najpierw troche kodeksu pracy 'liznie' :-D :-D

Lumpy
@wro 22.01.2018 11:58

hahaha kodeks pracy ci się marzy! Do roboty się lepiej weź, bo znów ci braknie na czynsz i będziesz musiał budę zmieniać :)

Nie jestem robotem
@Lumpy 22.01.2018 21:31

Spoko spoko, pokazujcie jakimi jesteście pracodawcami i jak głęboko w poważaniu macie pracowników:) coś czuję że będzie wam ciężko zatrudnić kogoś dobrego. Znowu będzie lament że was oszukują i to wszystko ich wina ;) Brawo!!!

UK
@Lumpy 22.01.2018 21:31

Straszyć to sobie możesz w pokoju (bez makijażu) za pisanie prawdy w tym kraju jeszcze nic nie grozi, choć wiem, że chcielibyście inaczej, metody widzę rodem z Białorusi.

Paragraf55
@UK 24.01.2018 15:46

Słuchy mnie doniosły że pierwsza sprawa w sądzie pracy poszła na korzyść pracownika. A to jak się zdaje nie koniec...

Szuler
@Paragraf55 27.01.2018 19:14

Powiesz coś więcej? Bo ja właśnie mam zamiar składać papiery do sądu.

UK
@Szuler 28.01.2018 22:40

A was z czym znowu oszukali?

Szuler
@UK 28.01.2018 23:21

nie dostaliśmy wynagrodzenia.

UK
@Szuler 29.01.2018 21:22

Czyli standard, życzę w takim razie powodzenia w odzyskiwaniu należnych pieniędzy, zapewne prawo jest po waszej stronie także trzymam kciuki.

UK
@UK 30.01.2018 00:31

g dostaniecie. lepiej lapcie kazda prace jaka wam sie oferuje a nie probujecie wytargac odszkodowania ze zrodla gdzie NIE MA i spod ziemi sie nie wykopie. logiczne

UK - prawdziwy
@UK 08.02.2018 11:26

Rozumiem, że masz poważny interes by podszywając się zniechęcać ludzi do korzystania z przysługujących praw. Czego się boicie skoro tak super jest podobno? Pieniądze są jak najbardziej do odzyskania, zawsze komornik może coś zlicytować, także nie siej fermentu i nie rób z ludzi (usunięte przez administratora)

Alojzy
@UK - prawdziwy 09.02.2018 16:13

Pracowaliście jeszcze w 2017?? Będą PITy??

uk
@UK - prawdziwy 09.02.2018 16:13

obudz sie czlowieku... w jakim ty swiecie zyjesz

Wacław

Jesteście pewni, że nic dobrego nie można napisać?

Ddd
@Wacław 29.01.2018 17:29

Pewnie ze można:) tylko po co?

anonim

(usunięte przez administratora)

Akrakowik

To lepiej się weź WRESZCIE do pracy bo to ty będziesz miał większy problem jak ci na bilecik tramwajowy zaraz nie starczy ;D

KOltler
@Akrakowik 23.10.2017 11:49

To jest jak rozumiem oficjalne stanowisko firmy kolter w sprawie rozliczania zaległych wypłat?

rtw

"podziału utargu"... chyba miałeś na myśli ZYSKU. Dobrze to będziesz sobie dzielić UTARG między swoich handlowców. Może jednak zdecydujesz się na jakieś "zajęcia" np. podstawy przedsiębiorczości i ekonomii zanim zaczniesz kogoś pouczać publicznie w kwestii prowadzenia biznesu? Życzę powodzenia :) miałeś duże szczęście, że cię zatrudnili z takim... pojęciem.

rpk100
@rtw 25.10.2017 19:22

zatrudniano dużo gorszych, ale to efekt prowadzenia przez pania menadżer rekrutacji 'przez telefon' ;)

Obecny
@rpk100 27.10.2017 14:40

Raczej nieudolnych kierowników...

tom
@Obecny 27.10.2017 17:09

ano też prawda, jak pracowali po trzy miesiące i widzieli co się dzieje to dawali w długą, ale takie ich prawo.

Janek
@tom 27.10.2017 17:25

No właśnie nie, bo według polityki firmy kolter mieli siedzieć i świecić oczami przed klientami, bo puste półki. Chwalić te 3 wiatrówki które były w gablocie i oczywiście nie wymagać zapłaty za pracę. Za to będą mieli możliwość zobaczenia nowej szkoły zarządzania, samorozwoju i skąpać się w blasku Pauliny... Więc po co im pieniądze?

tom
@Janek 27.10.2017 18:48

a gdzie tam był ten samorozwój? jedyne co się rozwijało to fochy i niekompetencja ze strony 'wiadomo kogo' z których to inni byli rozliczani i wydłużający się czas oczekiwania na pieniądze.

Akrakowik
@tom 27.10.2017 21:28

Wielcy handlowcy a zysku od przychodu nie odróżniają!!! Gdzie teraz pracujecie i na jakim stanowisku? Już 40 lat wam bije a wy co? Żyjecie z dnia na dzień jako sprzedawca co roku to gdzieś indziej i popier dalacie rowerkami z Tesco. Ile teraz zarabiacie? 2500? 2700? 3200? Tyle to dzieciak "polerujacy bile" może na dzień dobry zarobić jak się sprawdzi a dla was to szczyt marzeń i powód do ciągłego wylewania swoich żali w internecie, bo wam w kolterze tyle za siedzenie na kwejku i za oglądanie filmów za ladą nie chcieli sypać... Złodzie je co pouciekali na wieść o ponoszeniu odpowiedzialności materialnej za towar, który znikał pod waszą "opieką". Dostaniecie jeszcze po du pie bo tu za wygodnie mieliście.

Oczekujący
@Akrakowik 29.10.2017 12:48

Możesz sobie szczekać, ale to nic nie zmieni :) padacie i nie macie szans na wyjście z tych problemów. Wszyscy z zapartym tchem czekamy tylko na wpis w CEIDG o upadłości ;)

tom
@Akrakowik 29.10.2017 12:48

haha zabawne jak o zarobki pyta utrzymanka przez całe życie, bo nie oszukujmy się, nic konstruktywnego nie robiłaś i pracowałaś z wiadomych względów ;) a twoje wulgaryzmy i inwektywy pokazują twoja 'klasę' - rozpieszczonego szczyla.

Oczekujacy tom
@tom 29.10.2017 21:41

A do kogo to kierujesz tak właściwie? Kto jest "utrzymanką" i czyją niby? Ciebie nigdy nie będzie stać żeby utrzymać żonę na poziomie by nie musiała pracować, to Cię boli co? A co ty takiego zrobiłeś dzieciaku w życiu poza czekaniem na podstawę z premierą uznaniową? Brakowało kogoś kto by was za te mordy niewyparzone trzymał i lał na zapleczu co niektórych to fakt. "Oczekujący" - O dalszych działaniach na pewno się nie dowiesz więc lepiej martw się o siebie bo u ciebie pewnie nic się nie zmieni. Bida jak jest tak będzie...

Oczekujacy
@Oczekujacy tom 04.11.2017 21:17

Spokojnie, nie muszę dowiadywać się o waszych działaniach bo mnie to wcale nie interesuje, to Wasz problem. Ja tylko czekam na Wasz koniec ;) co do biedy... Od kiedy nie pracuje w waszej firmie zarabiam całkiem dobrze, rodzinę potrafię utrzymać i niczego mi nie brakuje. Pieniądze są dużo większe niż u Was i zawsze na czas. A z tym mieliście duże problemy. Szkoda mi tylko was i tej waszej biedy, nie materialnej tylko umysłowej. Obawiam się że z tego się nie wyleczycie.

Nick
@Oczekujacy 05.11.2017 18:25

To sobie czekaj. Tyle ci z tego BOGATEGO i jakże rozmaitego życia przyszło. Umysłowo bogaci nie mieli by czasu żeby tu pisać jak to się czyjegoś końca doczekać nie mogą. Żal mi ciebie naprawdę

Oczekujacy
@Nick 06.11.2017 16:24

Dziękuję za wasza troskę i żal, ale powinniście raczej skupić się na ludziach którzy jeszcze u was pracują i którym jesteście winni pieniądze :) na początku nawet było mi szkoda firmy, tyle lat na rynku... Ale po tych akcjach na goworku życzę wam tylko jednego

tom
@Oczekujacy tom 04.11.2017 21:17

haha, każdy ale to każdy, kto popracował w tej firmie dłużej niż dwa tygodnie wie kogo mam na myśli, także nie prowokuj do złamania regulaminu ;) a 'w mordy' to takim nierobom i pozorantom powinno się pluć bo ręki to szkoda. Ale jak widać rynek weryfikuje :)

jerry
@tom 08.11.2017 13:58

chłopcy, lepiej idźcie poczytać np. o różnicach między narzutem a marżą, przychodem a zyskiem itp...

tom
@jerry 10.11.2017 12:04

Dziewczynko, na pewno na studiach miałaś zagadnienia z zakresu Public relations, jak widać spałaś na tych zajęciach albo nie kończyły się one egzaminem. Czasem lepiej zamilknąć, ale nie potrafisz pogodzić się z prawdą, a tym 'pruciem się' sprawiłaś upadającej firmie dodatkową szkodę wizerunkową. Chyba, że to ta zwyczajowa 'słoma z butów' ?

ROGAL
@Nick 06.11.2017 16:24

Autopojazd ;-) najwiecej Ty Paulinko tu szczekasz :-)

w
@Nick 06.11.2017 16:24

XD lepiej wypłaty zaległe spłaćcie .

Szymooo

I bardzo dobrze, ta firma to było (usunięte przez administratora), po swoich doświadczeniach zawodowych ciężko mi sobie wyobrazić gorszego pracodawcę. Wszystkie te negatywne opinie są niestety prawdą.

anonim

(usunięte przez administratora)

Zawsze Dwóch Rogali

Ciekawe jak Ty pracowałeś do tej pory, ale bo co będziesz musiał robić jak Ci braknie kasy?

vpenetrator

to kiedy te licytacje?

Zaufaj Dobrym Radom

Ciekawi mnie czemu na tylu przedsiębiorców tylko nieliczni mają opinie na goworku? Nie wiecie czemu? Każda marka pracuje na swoją opinię. (usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

Djohn

A przecież tacy zadowoleni byliście podobno w tych komentarzach powyżej, premie, wypłaty, (usunięte przez administratora)a jednak wyszło szydło...

PR

Ciekawe te komentarze o dobrych zarobkach, rozwoju, szkoleniach i wypłatach na czas, ciekawe szczególnie że nie ma w Warszawie już tych sklepu od roku, kolejna marna akcja propagandowa? :)

byly pracownik
@PR 31.07.2017 18:51

Co ma do tego sprawa zakończenia umów na czas określony na lokale w 2 najdroższych galeriach w Polsce? Wypowiadają się tu osoby które nie mają zielonego pojęcia o prowadzeniu biznesu. Skończ z tymi mądrościami i zajmij się samorozwojem to może za 10 lat będzie Cię stać na bardziej sensowną i konkretną rozmowę. Od przesiadywania na GoWork wiedzy Ci nie przybędzie...

anonim

(usunięte przez administratora)

dawid

Na swojej umowie mam "wypłata wynagrodzenia nastąpi w ciągu 14 dni po wystawieniu rachunku przez zleceniobiorcę..." w moim przypadku 2krotnie było to kilka dni przed wspomnianymi w umowie 14stoma dniami jeszcze jakieś uwagi?

anonim

(usunięte przez administratora)

akrakowik

Wiesz samo to że ocen tu jest więcej niż osób pracujących w całej firmie (ze sporym zapasem) już daje do myślenia. I po 15 lajkow pod każdym negatywnym komentarzem. To zmowa co tu dużo mówić. Zlosliwosc 1-3 osob. Każdy to wie.

Dawid

Pracuje w salonie firmy Hobby4men o 2 miesięcy. Nie zauważyłem żadnych nieprawidłowości. Dobry kontakt z przełożonymi (kierownikami serwisu, magazynu głównego, działem kadr czy księgowością). Pomoc informatyka praktycznie od ręki (w godzinach pracy oczywiście). Bezpośrednia przełożona pani Paulina również nie budzi mojej niechęci tak jak większości osób tutaj. Zawsze można się z nią kontaktować telefonicznie lub mailowo. Na tyle na ile może to pomaga, a trzeba brać pod uwagę to że jednak jest bariera odległości. Oczywiście wynagrodzenie wypłacane na czas, w pełni zgadzające się z tym co widnieje na umowie. Nie zdarzyło się żadne cięcie pensji. W moim odczuciu negatywne komentarze piszą osoby które liczą na złote góry za nic.

Pracownik

Ciężko jest się odnosić do zdarzeń z przeszłości w których nie brało się udziału. Moją opinie opierał będę na bazie własnych doświadczeń. 1. Pensje otrzymaliśmy przed czasem uwzględnionym w umowie (Kiedy prosiliśmy o to Panią Manager przed świętami wielkanocnym wykazała dużo zrozumienia), kolejna pensja również wpłynęła na konto szybciej. 2. Wszyscy pracownicy Salonu otrzymali premie uznaniową. 3. Przeprowadzone zostało szkolenie asortymentowe, jak również z zakresu oprogramowania i obsługi klienta. Z otwartą propozycją kolejnych szkoleń. Kontakty ze zwierzchnictwem odbieram bardzo pozytywnie, nie zaznałem tak często podkreślanego tutaj braku szacunku. Odsądzana od czci manager, była wobec mnie jak i pozostałych pracowników w porządku. W dniach w których osiągaliśmy dobry utarg byliśmy przez nią chwaleni, kiedy zdarzył się gorszy dzień pytała merytorycznie o przyczyny, poszukiwała z nami dobrych rozwiązań. W razie problemu zawsze się można z nią skontaktować. Oczekiwania w odniesieniu do wyników sprzedażowych, są naturalnym pragnieniem przedsiębiorcy w kapitalizmie. H4M nie odbiega w tej materii standardami od innych firm w Polsce.

john
@Pracownik 16.05.2017 16:31

hahaha,kasowanie komentarzy nie pomogło to piszemy teraz bajki? :-)

Alvaro

Dramat.... nie pozdrawiam tej firmy

Zostaw opinię o Hobby4Men - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hobby4Men