Hobby4Men

Warszawa

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 189 ocen.

Hobby4Men
1 189

Opinie o Hobby4Men

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hobby4Men

Stefan

Może były jakieś rozliczenia o których nie wiecie!!

Administrator

Podałby ktoś z Was jakieś sugestie odnośnie rekrutacji w Hobby4Men? Na co zwrócić uwagę? Zapewne zainteresuje to osoby chcące się tam zatrudnić.

dżak kolins
@Administrator 14.05.2018 09:26

Sugeruje nie brać udziału w rekrutacji ;-)

Jarosław

Witajcie, może pytanie nie do końca o tej firmie, ale potrzebuje informacji. Na olx znalazłem ogłoszenie o prace dla magazyniera w firmie broń.pl. Szukając informacji trafiłem tutaj. Przeczytałem trochę opini i już nie wiem czy mam wysyłać cv. Czy broń.pl i hobby 4 men to jedna firma? Bo nie chce trafić do ludzi którzy nie płaca na czas i gdzie wypłata nie jest pewna.

Wierzyciel
@Kolega kolegi 13.04.2018 16:35

Dawnym pracownikom nie zapłacili a szukają nowych. @Jarosław szkoda nerwów.

Joanna

@Kres, rozumiem, że możesz mieć negatywną opinię na temat pracy w Hobby4Men - na takie opinie również jest miejsce na forum GoWork.pl. Nie używaj jednak proszę na przykład imion osób wskazujących na konkretne osoby trzecie - to niezgodne z regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin ). @Dawid, dostałeś swój PIT? Przypominam, że pracodawca ma czas na wysłanie tego dokumentu do końca lutego, więc mogłeś go dostać na przykład na początku marca.

Dawid
@żenada 04.04.2018 22:40

Nie dostałem żadnego awizo :) jak widać firma H4M spóźnia sie nie tylko z wynagrodzeniem. Cieszcie sie, że nigdzie tego bie zgłosiłem :) ale jak zobaczyłem ok 150tys zl długu to stwierdziłem, że już wam odpuszcze, skarbeńki :)

lososiowy

moje poprzednie posty na temat h4m zostaly skasowane, pisalem tam o nie wyplacaniu pensji w terminie. droga administracjo GOWORK, mam bilingi przecież, mogę przesłać.

pracownik

Już tak nie przesadzajcie jaka to firma zła. Zazdrość że ktoś nie musi na etacie pracować a ma 2x mniej lat od was? pracowałem tam prawie pół roku wszystko było cacy, wypłaty na czas, premie uznaniowe, elastyczny grafik, atmosfera z chłopakami w sklepie dobra owszem, bywały problemy z towarem, co jak się później okazało było początkiem końca żal można mieć jedynie za to że oszukiwali nas do samego końca w kwestii zwijania interesu i zamykania salonów. Można było podejść uczciwie do tematu a nie zostawiać ludzi z dnia na dzień bez pracy... no ale szczęśliwie jakoś wszystko się ułożyło części pieniędzy za sierpień jeszcze nie odzyskałem, ale kontakt z księgowością mam stały... w miarę możliwości w ratach jestem spłacany (nie jest to zdrowa sytuacja zalegać od pół roku z wynagrodzeniem, no ale trudno, rozumiem - nie życzę nikomu żeby mu się ponad 20letni biznes rozsypał) Ostatni przelew miałem około miesiąc temu. PIT również otrzymałem P.S. pewnie posypią się komentarze że "paulinka" piszę komentarz jako były pracownik... no ale trudno

pałkolinka
@Zzz 24.03.2018 21:21

ale to przez to, że ma ich za podobnych sobie intelektualnie :P

Kres

Nie polecam, odejście z tej firmy do korpo to była najlepsza decyzja jaką mogłem podjąć i jej nie żałuję. Ludzie uciekajcie z tej firmy, ciągłe braki na magazynie kiedy konkurencyjny mały sklepik aż się ugina od sprzętu, ciągłe wywody Paulinki, szpiegowanie i typowe przywalanie się, zabiły całą radosć z pracy. Firma bez przyszłości już lepiej iśc do militariów, tam przynajmniej masz co sprzedać, nie zrobią Cię w ciula i wypłacą pensję. Najgorsze co możesz zrobić dziecku to pozwolić mu być lewakiem albo rozpieszczoną dziewczynką po "menadzerstwie" jak Paulinka która zarżneła 25 letni biznes.

Prawo cytatu

"Miałem zaszczyt być pracownikiem Hobby4Men. Praca w salonie gdzie wokoło są fajne gadżety jest super ale Pani P. córka właściciela i manager sieci sklepów nie ma zielona pojęcia jakie są jej obowiązki. Na rozmowie rekrutacyjnej opowiada historie i inne nie stworzone rzeczy. Dużo obiecuje ale nigdy nie dotrzymuje danego słowa. Czy to chodzi o pensje czy to o premie, czy to o umowę. Przyszli pracownicy powinni wiedzieć, że pensja marna 2000 brutto ( 1460 netto) + premia ( miało być 4 % brutto a jest 2% z małym haczykiem) + premia dla najlepszego handlowca 150 brutto. Max zarobek 1800-1900 netto a praca we wszystkie dni tygodnia i jest jeden plus, Pani kadrowa pilnuje ilości godz w m-cu. Na początku umowa zlecenie miała być na miesiąc ale zostaje przedłużona na kolejny miesiąc, obiecana premia nie wypłacona, premia dla handlowca nie wypłacana ale monitorować pracę przez kamery i podsłuchiwać przez zainstalowane mikrofony to robi to non stop. Jeśli jest coś nie pomyśli Pani P. odrazu piszę maila lub dzwoni, że będzie wpisana nagana do akt. Robi to często bo wtedy nie wypłaca premii. Polecam omijać tą firmę "

Travisek

Szczerze powiem iż kiedy pracowałem Pani Paulina była okej załatwiała każdą sprawę , może nie od ręki ale była pomocna. Fakt za to Dariusz K. był po prostu burakiem i chamem. Pit dostałem , największa bolączka to fakt iż nie dostałem ostatniej wypłaty w wysokości 1542 zł. Czekam z niecierpliwością , ale coś czuję iż mogę sie nie doczekać :/ , smuci mnie ten fakt bo pracowałem uczciwie.

Prawo cytatu
@Wierzyciel 21.03.2018 23:49

"Miałem zaszczyt być pracownikiem Hobby4Men. Praca w salonie gdzie wokoło są fajne gadżety jest super ale Pani P. córka właściciela i manager sieci sklepów nie ma zielona pojęcia jakie są jej obowiązki. Na rozmowie rekrutacyjnej opowiada historie i inne nie stworzone rzeczy. Dużo obiecuje ale nigdy nie dotrzymuje danego słowa. Czy to chodzi o pensje czy to o premie, czy to o umowę. Przyszli pracownicy powinni wiedzieć, że pensja marna 2000 brutto ( 1460 netto) + premia ( miało być 4 % brutto a jest 2% z małym haczykiem) + premia dla najlepszego handlowca 150 brutto. Max zarobek 1800-1900 netto a praca we wszystkie dni tygodnia i jest jeden plus, Pani kadrowa pilnuje ilości godz w m-cu. Na początku umowa zlecenie miała być na miesiąc ale zostaje przedłużona na kolejny miesiąc, obiecana premia nie wypłacona, premia dla handlowca nie wypłacana ale monitorować pracę przez kamery i podsłuchiwać przez zainstalowane mikrofony to robi to non stop. Jeśli jest coś nie pomyśli Pani P. odrazu piszę maila lub dzwoni, że będzie wpisana nagana do akt. Robi to często bo wtedy nie wypłaca premii. Polecam omijać tą firmę "

Dawid

Hej, swojego czasu miałem wątpliwą przyjemność pracować w H4M, w 2017r. Czy ktoś też nie dostał dokumentu PIT, choć termin minął dzisiaj? :)

Dawid
@pitu pit 08.03.2018 14:14

Uważam ponadto, że w świetle prawa, podmiotem odpowiedzialnym za wysłanie PIT-ów jest firma, a nie Pani (usunięte przez administratora)czy inna Helenka z kadr. Produkując się tutaj tylko się pogrążasz. Po co? Skoro już w h4m nie pracujesz podobno :P... Trochę kultury dziewczyno :)

anonim

(usunięte przez administratora)

qwerrt

-Widać w formie jesteś, tylko trochę wiedzy i intelektu brak (jak zwykle) otóż i w tej dziedzinie musisz się dokształcić, bo niby od kiedy to pracownik (były czy obecny) ma się prosić o PITa? nawet tego nie potrafiliście dopilnować... coś niesamowitego, a 'mondrościami' o prowadzeniu firmy się więcej nie popisuj bo pokazaliście na co was stać ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

uk
@UK - prawdziwy 09.02.2018 16:13

obudz sie czlowieku... w jakim ty swiecie zyjesz

Wacław

Jesteście pewni, że nic dobrego nie można napisać?

Ddd
@Wacław 29.01.2018 17:29

Pewnie ze można:) tylko po co?

anonim

(usunięte przez administratora)

Szymooo

I bardzo dobrze, ta firma to było (usunięte przez administratora), po swoich doświadczeniach zawodowych ciężko mi sobie wyobrazić gorszego pracodawcę. Wszystkie te negatywne opinie są niestety prawdą.

anonim

(usunięte przez administratora)

Zawsze Dwóch Rogali

Ciekawe jak Ty pracowałeś do tej pory, ale bo co będziesz musiał robić jak Ci braknie kasy?

vpenetrator

to kiedy te licytacje?

Zaufaj Dobrym Radom

Ciekawi mnie czemu na tylu przedsiębiorców tylko nieliczni mają opinie na goworku? Nie wiecie czemu? Każda marka pracuje na swoją opinię. (usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

Djohn

A przecież tacy zadowoleni byliście podobno w tych komentarzach powyżej, premie, wypłaty, (usunięte przez administratora)a jednak wyszło szydło...

PR

Ciekawe te komentarze o dobrych zarobkach, rozwoju, szkoleniach i wypłatach na czas, ciekawe szczególnie że nie ma w Warszawie już tych sklepu od roku, kolejna marna akcja propagandowa? :)

byly pracownik
@PR 31.07.2017 18:51

Co ma do tego sprawa zakończenia umów na czas określony na lokale w 2 najdroższych galeriach w Polsce? Wypowiadają się tu osoby które nie mają zielonego pojęcia o prowadzeniu biznesu. Skończ z tymi mądrościami i zajmij się samorozwojem to może za 10 lat będzie Cię stać na bardziej sensowną i konkretną rozmowę. Od przesiadywania na GoWork wiedzy Ci nie przybędzie...

anonim

(usunięte przez administratora)

dawid

Na swojej umowie mam "wypłata wynagrodzenia nastąpi w ciągu 14 dni po wystawieniu rachunku przez zleceniobiorcę..." w moim przypadku 2krotnie było to kilka dni przed wspomnianymi w umowie 14stoma dniami jeszcze jakieś uwagi?

anonim

(usunięte przez administratora)

akrakowik

Wiesz samo to że ocen tu jest więcej niż osób pracujących w całej firmie (ze sporym zapasem) już daje do myślenia. I po 15 lajkow pod każdym negatywnym komentarzem. To zmowa co tu dużo mówić. Zlosliwosc 1-3 osob. Każdy to wie.

Dawid

Pracuje w salonie firmy Hobby4men o 2 miesięcy. Nie zauważyłem żadnych nieprawidłowości. Dobry kontakt z przełożonymi (kierownikami serwisu, magazynu głównego, działem kadr czy księgowością). Pomoc informatyka praktycznie od ręki (w godzinach pracy oczywiście). Bezpośrednia przełożona pani Paulina również nie budzi mojej niechęci tak jak większości osób tutaj. Zawsze można się z nią kontaktować telefonicznie lub mailowo. Na tyle na ile może to pomaga, a trzeba brać pod uwagę to że jednak jest bariera odległości. Oczywiście wynagrodzenie wypłacane na czas, w pełni zgadzające się z tym co widnieje na umowie. Nie zdarzyło się żadne cięcie pensji. W moim odczuciu negatywne komentarze piszą osoby które liczą na złote góry za nic.

Pracownik

Ciężko jest się odnosić do zdarzeń z przeszłości w których nie brało się udziału. Moją opinie opierał będę na bazie własnych doświadczeń. 1. Pensje otrzymaliśmy przed czasem uwzględnionym w umowie (Kiedy prosiliśmy o to Panią Manager przed świętami wielkanocnym wykazała dużo zrozumienia), kolejna pensja również wpłynęła na konto szybciej. 2. Wszyscy pracownicy Salonu otrzymali premie uznaniową. 3. Przeprowadzone zostało szkolenie asortymentowe, jak również z zakresu oprogramowania i obsługi klienta. Z otwartą propozycją kolejnych szkoleń. Kontakty ze zwierzchnictwem odbieram bardzo pozytywnie, nie zaznałem tak często podkreślanego tutaj braku szacunku. Odsądzana od czci manager, była wobec mnie jak i pozostałych pracowników w porządku. W dniach w których osiągaliśmy dobry utarg byliśmy przez nią chwaleni, kiedy zdarzył się gorszy dzień pytała merytorycznie o przyczyny, poszukiwała z nami dobrych rozwiązań. W razie problemu zawsze się można z nią skontaktować. Oczekiwania w odniesieniu do wyników sprzedażowych, są naturalnym pragnieniem przedsiębiorcy w kapitalizmie. H4M nie odbiega w tej materii standardami od innych firm w Polsce.

john
@Pracownik 16.05.2017 16:31

hahaha,kasowanie komentarzy nie pomogło to piszemy teraz bajki? :-)

Alvaro

Dramat.... nie pozdrawiam tej firmy

Zostaw opinię o Hobby4Men - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hobby4Men