MOMOX

3.8/5

• Kim jesteśmy
  • Zrównoważony rozwój – wspólnie dbamy o środowisko.
  • Oddział w Polsce
  • Zespół
  • Kogo szukamy?

Kim jesteśmy

Zrównoważony rozwój – wspólnie dbamy o środowisko.

Oddział w Polsce

• Warzymice
  • Bezrzecze
  • Przecław Osiedle Zielone Pole
  • Kurów
Stobno - MOMOX Polska Sp. z o. o.

3. Opinie o pracodawcach Szczecin
  5. Opinie o MOMOX

Opinie o MOMOX Szczecin

Nie przegap nowości o MOMOX!

Jo

21.08.2022 15:13

Kto wrzuca te (usunięte przez administratora)posty na fb? Ciągle lubią te same osoby. Lol
    Xd

23.08.2022 10:39

Na dodatek by je zezarli
    Lelek

23.08.2022 17:31

"Dzisiaj jest światowy dzień lumpeksu. " Czy są tu miłośnicy lumpeksów? XD No ja pie##dole Ale wszystkie (usunięte przez administratora) lubią to. Może awans dostaną, (usunięte przez administratora) wie.
    Plastikowykubek

23.08.2022 09:13

Pragnę przypomnieć że jesteśmy w Polsce.
    Zmartwiona

31.07.2022 16:13

Nie podnoście normy na procesie media! Chodzą słuchy ,że jak przejdziemy na nowy magazyn to podniosą normę. Ludzie robią ponad 200 ale jaka to jakość?! Te 160 to i tak jest wysoka! Z chwilą kiedy zostanie podniesiona norma składam wypowiedzenie!
    Ta

16.08.2022 09:03

Zwalniają. Nie przeniosą wszystkich bo nie ma tyle miejsca. A jak ludzie zwolnią się sami to nie trzeba dawać odpraw
    Ava

18.08.2022 19:07

Czytasz ze zrozumieniem? Co jest napisane powyżej?! Nikogo nie zwalniają, no chyba że mają jakiś powod. A co do miejsca w hali 7R dla mediów, to będzie jego wystarczająco. Juz jest przygotowywana hala za ścianą, słychać wiercenie i przesowanie. Miejsca będzie aż ponad to, nie wiem kto natłukł wam.takich glupot.

03.08.2022 22:47

Magazyn cudów narzekacie obgadujecie jeden drugiego wypisujcie tu takie głupoty że głowa mała obrażacie ludzi ale nikt sam na siebie nie spojrzy i sam siebie nie oceni co robi źle . Jak się nie podoba kadra kierownicza czy to w jakich warunkach pracujesz czy nie podoba ci się załoga która pracuje z tobą to po prostu zmień pracę a wtedy nie będziesz narzekać bo pracy jest dużo komu chce się pracować to znajdzie pracę która będzie cię satysfakcjonować a nie siedzicie i narzekacie bo tak wygodniej oczerniać,wyzywać pozdrawiam byłych współpracowników .
    Ktoś

04.08.2022 19:15

Nie ma to jak kółko wzajemnej adoracji wypowiada się na temat osób których nie zna a widzi w nich wyłącznie ciemnych i tanich roboli w zamian za otrzymanie premii uznaniowej
    Ten

14.08.2022 21:41

Dokładnie, niektórzy za premie będą włazić komu trzeba w cztery litery bez masła. Zero honoru co niektórzy maja .

12.07.2022 17:30

Reziw

15.07.2022 18:04

a Zapytam Ciebie co z tego masz że zrobisz minimalną normę a może rekord nawet Dziękuje nie usłyszysz zarobisz takie same pieniądze ja robiłem ponad normy i Co słyszałem Po co tak szybko Zarobisz tyle samo i elo Chyba że (usunięte przez administratora) 3 miesiące na maxa żeby dostać 300 zł jako pracownik kwartalny Gratuluje
    Receive

20.07.2022 09:14

Co z tego masz ze zrobisz norme/pakiety/czas ? Pomyślmy, może pracę? Nie raz widziałem, jak TL dziękowali za dobrą robotę jak chłopaki wyrobili się z klatkami na 0 na koniec pracy, ale maruderzy tego nigdy nie pamietają, chcieliby chyba medal, kwiaty i czerwony dywan a i to by pewnie nie wystarczyło.
    Kalinka

14.07.2022 10:17

Zaczęło się znowu czepianie o byle gówno. Nie ważne, że człowiek zrobi pakietów w opór ponad normę, co jest korzystne dla firmy, najważniejszy jest czas zalogowania, który nic nie wnosi. Logiczne.
    Win

15.07.2022 22:16

W (usunięte przez administratora) się poprzewracało, to nie jest kółko wzajemnej adoracji, ani (usunięte przez administratora) przymusowej pracy. Nikt nikogo nie trzyma na siłę. Są wymogi, które trzeba spełnić i tyle w temacie.
    Gargulec

16.07.2022 09:39

.... Brak słów.... Znasz takie pojęcie jak umowa o pracę na pełen etat.... a pracując 4 h dziennie etatu nie zrobisz ( zrobić normę do 10 a później siedzisz na (usunięte przez administratora) ). na cóż, widzę że bystrzak z Ciebie. Skoro taka lipna jest ta praca i tak Ci źle, i tak strasznie się wszyscy czepiają, to zmień pracę na taką, gdzie wykorzystasz swoją inteligencję
    Matador

13.07.2022 09:46

Obecnie widać, że po ostatnich niepochlebnych, aczkolwiek prawdziwych i trafnych wpisach na temat TL shift1 stobno, Ci zaczęli wyciągać konsekwencje za absurdalne rzeczy, by tylko uciszyć ludzi, zamiast zastanowić się nad problemem. Taka walka z pracownikami jest wysoce nie odpowiedzialnym zachowaniem, udowadniającym brak kompetencji, oraz jakiejkolwiek empatii Niedrodzy TL, zastanówcie się nad swoim postępowaniem, bo to jest śmiechu warte.
    On

14.07.2022 13:41

Nie tylko Stobno ????
    Stanisław

15.07.2022 20:42

Racja, nie ma szacunku dla nikogo i panoszy się po hali jak by był jakimś królem mimo iż wszyscy wiedzą że posadę zdobył za lizanie d**y. Nigdy nie doświadczył ciężkiej pracy na jumpie, może gdyby trochę tam porobił to nabrał by szacunku do swoich pracowników, nie pozdrawiam otóż tego "pana" i nie polecam pracy z nim
    Nerlo

13.07.2022 21:08

Firma nie dba o dobro pracowników ( przykre ale prawda). W te upały nie ma warunków do pracy. Wewnątrz hali nie ma tlenu, hala nie jest nawet wietrzona a powinna być cyrkulacja powietrza, blacha się nagrzewa bardzo szybko gdy jest upał na zewnątrz więc nie trudno domyśleć się co dzieje się w środku. Ważne że managerowie i administracja siedzą sobie w wietrzonych pomieszczeniach, przy wiatraczkach czy też przy klimatyzacji, gdy zwykli pracownicy pracujący fizycznie DUSZA się na hali. TL wychodzą co pół godziny na pół godziny odpoczac od tego skwaru dotleniając się na zewnątrz badz odpoczywając w chlodnieszych pomieszczeniach. Mężczyźni (jumperzy) biegają z kistami bądź klatkami( nie wszyscy bo są tacy co przez bite 8h stoją i pogawędki sobie urządzają kiedy pozostali odwalają za nich brudna robote), kobiety stoją w ,,boksach'' podnoszą kartony i je rozcinają i tylko pretensja że norm.nie ma. Ale jak tu normalnie pracować gdy nie ma czym oddychać. Ludzie mają zawroty głowy, skoki ciśnienia, występują tez omdlenia co nie jest dziwne przy takich warunkach. Tylko czekać aż ktoś dostanie udaru bo niesty tym tu grozi. Jest z 10 ramp ale żadna nie zostaje podniesiona by wpuścić tlenu. Ogólnie nie ma warunków do pracy w te upały. Zwykli pracownicy nie mają prawa głosu, masz tylko zapierdzielać. Traktowani są jak gorszy sort jak bydło! Kiedy Góra zacznie myśleć o dobru pracowników?! Kiedy coś się stanie i zostaną powolani do.odpowiedzialnosci za stan zdrowia pracownika?
    Bono

14.07.2022 08:57

Moze jak pracownicy zaczną się odzywać i zgłaszać gdzie trzeba takie ważne sprawy gdzieś wyżej a nie tylko kiwać głowami ze wszystko jest ok firma zacznie inaczej podchodzić do sprawy. Pamiętajcie, firma to pracownicy, bez nich firmy nie będzie, szanujmy się i swoje zdrowie bo jak widać ta firma ma to gdzieś.

10.07.2022 19:03

Kiedy premia kwartalna?
    Joo

12.07.2022 13:57

Dają tylko dla wybrańców. Czytaj , tym ci umieją wiadomo gdzie bez masła wchodzić.
    Job

13.07.2022 08:05

Takie jest motto Momoxa
    anonimowy

06.07.2022 23:50

Kolejne (usunięte przez administratora) tej firmy. W poniedziałek wielu zostało bez pojemników na żywność, sztućce, termosy, produkty, ponieważ osoby odpowiedzialne za sprzątanie postanowiły, najwyraźniej z własnej woli, wyrzucić całą zawartość lodówek i półek w jadalni nie na Piątek tak jak powinni! Nikt nie został poinformowany! Dyrekcja jak zawsze nie dba o nas, wiele osób nie było zadowolonych i nikt nawet nic nie zrobił i nie przeprosił. Po co wisieć wszędzie w trzech językach informację, że sprzątanie jest w piątek, a potem tylko wtedy, gdy chcieli to zrobić innego dnia! Ale kontrolują, kto bierze ile lodów i zamykają lodówkę, ale nie mogą kontrolować czyszczenia. Firma tonie nawet w takich momentach.

01.07.2022 20:00

TR

03.07.2022 11:01

Proponuję złożyć papiery na TR i mieć możliwość i czas na pogadanki z Jumperami :) Wtedy będziesz znowu pisać na goworku
    Hello

04.07.2022 23:43

Zgadzam się na 200%.
    Ona

27.06.2022 09:26

A mnie ciekawi czy zrobią dodatkowa przerwę w ten skwar czy dopiero jak dziewczyny zaczną padać jedna po drugiej to dopiero wpadną na ten genialny pomysł.
    Jan Paweł

29.06.2022 09:29

Całe 5 długich minut. To dla nich szaleństwo.
    Heh

02.07.2022 17:27

Po co jak żeby dojść z końca hali na dwór i wrócić akurat mija 5 minut hahaha
    Fka

29.06.2022 22:15

W końcu czas się zebrać w sobie,i napisać opinię :) uważam że jeśli ktoś lubi zamknąć się w sobie, i nie lubi ludzi,to jak najbardziej polecam. Aczkolwiek dla mnie, człowieka mającego podzielność uwagi, lubiącego porozmawiać- katorga. Dzięki Bogu że nie muszę już tam chodzić. Odradzam każdemu,kto choruje na zatoki,bo od kurzu jest się chorym co chwila, i dostaje się upomnienie że na zwolnienia tyle nie można chodzić. U mnie praca w momox spowodowała depresję i płacz w drodze do pracy. Praca z zerowa odpowiedzialnością,ale spróbuj pójść do toalety na dluzej niż 5 minut( samo dotarcie do niej trochę trwa ) to będzie opr. paniom z HR współczuję,bo zmieniają się tak często, że żadna z nich nie ogarnia kuwety. Moja noga nigdy więcej tam nie postanie.
    Ania

22.06.2022 17:36

Kiedy przenoszą halę na Stobnie?
    Lol

26.06.2022 17:50

To co oni zrobili w piątek to było czyste świństwo wobec nas. Szkoda słów na to wszystko. Chcą nas wykorzystywać jak tylko mogą nie dając nic w zamian . A nie przepraszam , dają lody w środę. Sorry nie jesteśmy jakimiś gówniarzami , żeby w ten sposób do nas podchodzić. Człowiek po ośmiu godzinach szarpania się z tymi kartonami , jest tak fizycznie wykończony , ze odechciewa się mu już wszystkiego. Trochę szacunku bo nie macie do czynienia z bydłem, ze na wszystko będziemy się zgadzać. Zreszta ta firma idzie w bardzo złym kierunku.
    !!!

26.06.2022 21:58

Podejrzewam ze nie, lecz niestety z tym co się dzieje na rynku pracy nie mają wyjścia. Przy dzisiejszych podwyżkach za energię, żywność i paliwo ogólnie za utrzymanie siebie i rodziny nie stać nikogo na zmianę miejsca pracy za najnizsza krajową a niesty takich pracodawcy szukaja
    Check

26.06.2022 15:00

To co zrobiło kierownictwo to tylko utwierdziło mnie , ze maja nas gdzieś. W piątek jak się dowiedziałyśmy , ze będzie zebranie checka i returow to każda z nas miała nadzieje , ze dostaniemy dodatek jumperski. Oczywiście człowiek zdawał sobie sprawę , ze to nie będą takie same pieniądze jak u jumperow bo to byłoby niesprawiedliwe. Ale ze względu, ze dorzucone zostały nam niedawno nowe obowiązki miałyśmy nadzieje, ze firma stanie na wysokości zadania i dorzuci nam chociaż 50gr . Niestety sromotnie się rozczarowaliśmy. Pare tygodni temu dali nam cukierka a w piątek perfidnie nam go zabrali. „Kochana” firmo po co takie zagrywki? Mało tego , straciłyśmy swój cenny czas już po pracy bo nie potrafili skończyć tego bzdurnego zebrania, które powinno odbyć tylko i wyłącznie w godzinach pracy. Na te ich tłumaczenia po prostu śmiać mi się chciało. Za kogo wy nas macie, za osłów , którzy nie myślą? Tak jak powiedział ten nowy od logistyki, ze to nowy proces , będziemy się go uczyć itp. itd. Będziecie nam dorzucać coraz to nowsze obowiązki i myślicie ,ze my to będziemy przyjmować z uśmiechem na twarzy? Ważne, ze u was w kieszeni się zgadza. Wielkie rozczarowanie, nawet już sie tu nie chce przychodzić .
    Osiołek

26.06.2022 21:52

Jaki nowy proces, on chyba nie wiedział o czym mówi. Nowe to zostają nam dodane obowiązki, które wczesniej odebrali jumperom, a dali nam czyli np rozcinanie kartonów, z którymi nie jest lekko. Tylko dlaczego jumperom zostawili wynagrodzenie beż zmian a nam nie dorzuca złamanego grosza?!. Szczerze to chciałabym przejąć ich obowiązki I zarobić tyle co oni, trochę pospaceruje, wywiozę wypełnione kisty na wózeczkach czy też rozetne karton lub dwa i znow pójdę się przejsc badz ustane przy stanowisku oparta o blat i pogadam z 10min. Jeszcze tekst ze jak takie coś zobaczymy u jumerow to mamy zgłaszać, zgłaszać i zglaszac, widać donosicielstwo od małego mial wpajane. Ja chce godne wynagrodzenie do wykonywania przezemnie obowiązków, tylko tyle. Z byle dodatku jakiegokolwiek były byśmy zadowolone.

26.06.2022 21:24

Jedna wielka (usunięte przez administratora) Ale pamiętajcie że najważniejsza jest dobra atmosfera jak to co niektórzy mówią.
    Wera

06.04.2022 19:50

Gdzie są nasze kanapki?

15.06.2022 15:00

prawda
    Sara

23.06.2022 14:15

Obrażasz innych i sam sobie zaprzeczasz. Czy ty w ogóle czytasz swoje odpowiedzi? I co ważne, czy wiesz o czym mowa. Dziwni ludzie.
    Czy ktoś mnie jeszcze słyszy?

15.06.2022 17:07

Shift 1 Ahhh… nasi wspaniali liderzy, co byśmy bez waszego wsparcia zrobili ;) Odkąd pamiętam było nam mówione, dziewczyną z Checka „ gdybyście miały problemy, niejasności PRZYJDŻCIE DO NAS”. No jak widać to zwykłe słowa puszczone na wiatr od ludzi, którzy za nas odpowiadają. Szkoda, że nie widzicie tego co dzieję się na liniach, z jakimi Jumperami musimy się użerać (nie o wszystkich mowa), tylko słychać u was to, jak wam dopisuje humor. WIELOKROTNIE SĄ ZGŁASZANE PROBLEMY odnośnie Jumperów i nadal nikt nie wyciągnął z tego konsekwencji, bo w dalszym ciągu jest to samo, a jak już to kończy się tym samym „ porozmawiamy z nim „. Nie mamy dodatku Jumperskiego, a i tak musimy za nich robić, bo w innym przypadku nie będziemy miały normy oraz czasu zalogowania. W momencie kiedy ich się poprosi o pomoc to twierdzą, że to nie jest ich obowiązek podawać kartony, gdzie zdarzają się klatki 12+kg. Siedzą sobie przy stanowisku i jak nie rozmawiają, wydają dźwięki świń, czy strzelają gumkami w nas, to jeszcze mają czas do rozwiązywania Sudoku. My Checkerki jesteśmy też ludźmi, a nie maszynami i powinniśmy być tak samo traktowane, a nie że zwraca się nam uwagę o parę minut do czasu zalogowania, a „panom” z Jumpa… no co?… Wolna Ameryka. Mam nadzieję, że ktoś odpowiedzialny za pracę liderów dowie się o tym i odpowiednio zareaguję.
    Ona2

17.06.2022 10:29

Potrzebny jest strajk. Będzie dodatek to będzie otwieranie przez nas paczek i i ich podnoszenie. Ale neistety nie każda z dziewczyn stać w tej firmie na solidarność...
    Tamta

19.06.2022 23:09

No właśnie się o tym przekonałam. Udają takich w porządku, że niby coś ich obchodzi a tak naprawdę w (usunięte przez administratora) wszystko mają. Jak można być tak fałszywym
    Pyniu

15.06.2022 05:34

Polecam TL z shift 1 zająć się pracą, a nie kłótniami przez telefon ze swoją partnerką, tak że wszyscy to słyszą, wstyd
    Elektryk

16.06.2022 00:47

To na tej zmianie już chyba norma, TL odpowiedzialny za jumperów zamiast zająć się ich pracą chodzi cały dzień głową w telefonie nie wspominając o jego co godzinnej przerwie na papieroska
    Oho

31.05.2022 07:36

Jakies wypowiedzenia 3 miesięczne ludzie dostali? Redukcja etatów? Co się zadziało?

15.06.2022 14:53

nie dają znać masz się wszystkiego domyślać

15.06.2022 15:05

niedługo dojdzie do hali stobno wyrzuca wszystkich po kolei by zostali wdupowłazy i biznes dalej bedzie sie krecił przychlasty ze stanowisk będą dalej w (usunięte przez administratora) walić jak to oni najlepiej potrafią polecam firma wspaniała tylko normalnych tam brakuje

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MOMOX?

Kontakt - MOMOX

Druckiego-Lubeckiego 1D 71-656 Szczecin

Branża główna: Magazynowanie i centra logistyczne

15.06.2022 14:59

Ha ha było co posłuchać kłutnie domowe przynosi do pracy porażka firma Momox schodzi na psy albo i niżej W tej firmie już głową zgniła teraz reszta się psuje czas odejść do pracy z godna zapłata i traktowaniem godnie pracownika
    KlaudiuszBi

28.04.2022 00:42

Jakieś nowe ploteczki? Bo muszę roznieść po całej hali
    Roo

03.05.2022 10:51

Dobrze, ze ona mówi w twarz. Dobre sobie .

15.06.2022 14:56

w momoxie tylko za plecami bo w twarz to sie boja :D

05.06.2022 12:03

Miałam sobie darować ta opinie ale chyba mi się przelało. To co wydarzyło się w piątek na returach na zmianie popołudniowej do tej pory mi się w głowie nie mieści. Presja , która została wywarła na nas , żeby przerobić towar do końca, moim zdaniem zahaczała już o mobbing. Czy to moja wina , ze zle została oszacowana ilość zwracanego towaru? To , ze nie zdążymy przerobić wszystkiego , było wiadome conajmniej od przerwy. Mnie obowiązuje norma i quality i nic więcej nie muszę zrobić. Dlaczego zostały wypuszczone osoby, które potrafią robić dany proces do domu a nie dane do nas jako wsparcie? Czy ja mam ponosić odpowiedzialność za osoby, które nagle rozchorowały się na dwa dni? Wyszłam z pracy cała roztrzęsiona i długo nie mogłam doprowadzić się do równowagi. I szczerze mówiąc to coraz mniej chętnie chce mi się tu przychodzić , szkoda mi mojego zdrowia psychicznego.
    Że-na-da

10.06.2022 18:52

Returny hehe trzeba pracować a nie udawać że się pracuje. Czasu ani normy nie ma to można spacerować znikać itd. W końcu ktoś to zauważył Brawo.

14.06.2022 11:12

Nie mierz innych swoją miara.
    @Jacho

22.05.2022 18:30

Autobusy oficjalnie utrzymane na powrót z drugiej zmiany, to zaoszczędzi kombinowania z powrotami do domu.
    Roko

26.05.2022 14:55

Tak autobusy są darmowe. Będą podstawiane po zmianie popołudniowej .
    Kinia

04.05.2022 08:08

Brawo Momox, ludzie się zwalniają, brak autobusów na 7r od 1 czerwca, nie ma nadgodzin , mało towaru . Brawo brawo !
    Ktos

18.05.2022 17:55

Będzie autobus na zmianę popołudniowa , tak jak było na ziemka.

19.05.2022 11:51

Będzie autobus powrotny z drugiej zmiany.
    Demizy

12.05.2022 17:15

Hej pytanko mam. Czy istnieje coś takiego w momoxie, że przychodzisz do pracy na popołudniową zmianę i odsyłają Cię do domu, bo "NIE MA PRACY?" Dzięki!
    Ona

14.05.2022 10:07

To po co wychodzisz a potem się dziwisz , co ty dziecko jesteś. Musisz być świadom tego, ze będziesz miał niższa wypłatę. Tez bym chciała codziennie wychodzić i mieć wypłatę taka jakbym przepracowała cały miesiąc.
    TT

16.05.2022 09:57

Tak jak większość napisała, tu nikt Cię nie zmusza do wyjścia. Jeżeli chcę, to korzystam z takiej możliwości, ale nie płaczę później przy wypłacie, bo potrafię liczyć. ;P
    Info

02.05.2022 06:29

Chodzą pogłoski że HR też ledwo dycha. Kolejne osoby odchodzą...podwyżki musiały być zacne...
    o kim mowa

02.05.2022 16:54

o co wam chodzi z tym ledwo dyszącym HRem? ja znam trzy osoby z HR na 7R i szok że ktoś jest (albo był) oprócz tych trzech dziewczyn

03.05.2022 19:13

Ludzie też odchodzą przez zmiane lokalizacji.

01.05.2022 20:46

Zniesławienie polega na pomówieniu innej osoby lub grupy osób, ale też jednostki organizacyjnej niemającej osobowości prawnej, o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania. W zależności od sposobu rozpowszechniania takich informacji grozi za to nawet rok więzienia. I - co istotne - z roku na rok wzrasta liczba skazań.
    Pracownik 2

02.05.2022 16:50

Oczywiscie, że działa to w dwie strony.. ale z tego co zaobserwowałem to raczej wcześniej były negatywne wpisy o samym pracodawcy czy o przełożonych a nie o zwykłych szarych pracownikach. A to, że ktoś sobie o was źle mówi w pracy jest niestety nie do udowodnienia. A tutaj ktoś dobrze pisze, taki wpis jest już karalny.
    Ktos

03.05.2022 10:40

Nie do końca jest tak jak mówisz, w pracy są świadkowie . A to , ze ktoś napisał akurat o niej negatywnie to z czegoś musiało to wynikać. Ja miałam „przyjemność” przez chwile przebywać i nie dziwie się , ze niektórzy nie wytrzymują.

01.05.2022 20:39

Artykuł 212. Kodeksu Karnego podaje, że przestępstwo zniesławienia jest popełniane, gdy osoba pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie, lub właściwości, które mogą przynieść jej ujmę w opinii publicznej lub narazić ją na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności.
    pr

02.05.2022 08:55

Myślisz ,że kogoś zastraszysz paragrafami? ŚMIESZNA JESTŚ!! Każdy w firmie i nie tylko ma Ciebie już dosyć. Jeżeli kogoś już zastraszasz patrz na siebie ilu ludziom zrobiłaś krzywdy. Szukasz paragrafów to szukaj lepiej na siebie, bo lista jest długa za Twoje poczynania.
    Roko

02.05.2022 03:44

Mam pytanie czy są przyjęcia w momoxie na te chwile?
    Jogi

26.04.2022 20:05

Góra broni swoich pupilków trymiderów. W nosie mają zgłaszane uwagi i problemy nie rozwiązują ich. Higiena tam to dramat doprosić się ręczników nie można. W kiblach wiecznie (usunięte przez administratora) Musisz tylko stać i walić normę to się tylko liczy. Wybrane osoby które nadają i liżą... dostają lżejsze pracę. Na niektóre osoby trymider nie zwraca uwagi mogą gadać, szwendać się i się obijać. Trenerzy wysługują się ludźmi by mieć mniej roboty a więcej na gadanie. Szkolą byle jak, każdy inaczej mówi i nie dziwię się że każdy codziennie wali błędy bo jak tu robić normalnie jak z nas durni robią. Szefa tam nie zobaczysz nie można nawet porozmawiać z nim. Zatrudniasz się i nawet nie wiesz jak wygląda. Z powodu covida i zwolnienia na niego nie dają nowej umowy bo ty nie jesteś winien rządowej ustawy ale i tak po (usunięte przez administratora) dostajesz. (usunięte przez administratora) z premią uznaniową nie dostajesz tyle ile powinienes bo dodają do wypłaty to i automatycznie przekracza ci próg i co większy podatek ściągają i co za tym idzie mniej dostajesz niz gdy była by premia osobno rozliczana. Chorować w tej firmie nie można musisz (usunięte przez administratora) Krótkie umowy dają i nie można się wykazać w sezonie zimowym. Nie patrzą że był sezon chorobowy i covid panował, biorą to do jednego wora i do widzenia. Nie jedna osoba nie dostała kolejnej umowy. W tym roku podwyżka aż 0.50groszy od najniższej krajowej haha śmiechu warte. Zero premii świątecznych tylko dla wybrańców nie ma tu równości. Ochrona chodzi cały czas a i tak (usunięte przez administratora) to firmę.Co raz więcej wymagań i dobrze że można oddychać jeszcze.
    Bla bla bla

28.04.2022 22:43

Higiena to tu nie istnieje, sedesy takie że usiąść strach i do kabiny wejść z takim zaschnietym brudem, przecierane wszystko razem ze zlewami i lustrami jedna ściera , nie używaja detergenty, ciągle śmierdzi i się klei. Ręczniki i mydło to jak powyżej wspominasz. Nie ma, Pomimo wielu licznych uwag toalety to są nadal siedliskiem brudu WSTYD!!! Chamstwo na porządku dziennym od niektórych. Ktoś zapytał o finansowanie nierobow. Nadal są i się podpierają a inni muszą pracować za siebie i za nich. Bez żadnej premii uznaniowej! Nie szanują kobiet z rozcinaniem kartonów, nikogo nie szanują! niedługo będą pracować sami w tym super nowoczesnym obiekcie, z takim podejściem do pracowników jest to nieuniknione!!

27.04.2022 08:04

Stary wyjadacz

27.04.2022 23:21

Bardzo to popieram. Niektórzy po prostu potrafią robić dobre wrażenie, pięknie wysławiają się i udają, że coś wiedzą, ale tak naprawdę nie nadają się na takie stanowiska. I ten człowiek właśnie należy do grona tych osób.
    ktoś

21.04.2022 23:12

Co z naszym dodatkiem jumperskim za podnoszenie kartonów i rozcinanie ich?
    Marzenie

22.04.2022 23:12

Norma pozostaje taka sama, także dodatek jest tym bardziej nierealny.
    Nam

24.04.2022 04:44

Ciekawe co jeszcze nam dorzuca do naszych obowiązków? Chcą normy , chcą quality to niemożliwe przy tylu obowiązkach. My , jak te pokorne ciele , przyjmujemy co kolejnego nam wciskają. Na początku było mówione, ze obniża normę jak będziemy same ciąć kartony.
    Lesio

18.04.2022 10:28

Wszystko ładnie pięknie tylko szkoda że Stobno nie ma takich możliwość jak Fashion żeby sobie tak często do Lipska jeździć... Gdzie tu równe traktowanie pracowników...
    Lesio

20.04.2022 13:11

Byliśmy raz Fashion jeździ tam od grudnia...
    Tonka

21.04.2022 14:01

Ale jak stobno jeździło a ziemka nie to było dobrze?
    Ktoś

13.04.2022 08:35

O co chodziło z tym psem?
    Plastikowykubek

08.04.2022 11:12

Niby się chwalą że tyle zarabiają a towaru zarówno na fashion i na mediach mało..
    Jan Paweł

09.04.2022 11:45

Mało jest od końca stycznia więc nie wiem o czym ty mówisz że przed świętami...od dobrych kilku lat tak nie było .
    Ziemniak

10.04.2022 12:51

To prawda, towaru jest mało. Ostatnie nadgodziny pod koniec stycznia . To nie jest normalne i nigdy tak nie było. Nikt nic nie chce powiedzieć, dlaczego tak mało. Jakby była jakaś tajemnica , tylko się słyszy - nie wiadomo, nie wiem . Wiedza, wiedzą ale nie powiedzą. Człowiek by poszedł na nadgodziny a nie ma jak . Owszem , wyjazd do Lipska się odbył ale nie każdemu pasuje wyjazd na 2/3 tygodnie. Wolałbym normalne soboty na Stobnie.
    ciekawy

03.04.2022 00:22

Mam pytanie odnośnie zapowiadanego "losomatu" i przeprowadzaniu w związku z nim przeszukania pracownika. Czy to jest legalne? Szukałem informacji na ten temat i mam wątpliwości. Dlaczego ktoś ma być wyrywkowo przeszukiwany jeżeli nie jest podejrzany o kradzież? Nic także nie słyszałem o pomieszczeniu, w którym miałoby takie przeszukanie mieć miejsce (według prawa powinno takie zostać wyznaczone, aby nie naruszać godności osobistej osoby przeszukiwanej). Też nic nie słyszałem o tym, że po takim przeszukaniu zostanie sporządzony protokół. Ostatnim, co budzi mój niepokój jest to, że jeżeli odmówimy - do czego mamy prawo (wtedy powinna zostać wezwana policja) - dostajemy upomnienie pisemne. Czy naprawdę musimy być traktowani jako potencjalni złodzieje?
    Sylwi

06.04.2022 04:38

Tak , zostaw telefon na biurku u team leadera, przy czym on nie ponosi odpowiedzialności za niego. A tak poza tym to gdzie mamy wynosić te ich fatałaszki w gaciach za przeproszeniem? Rozumiem , ze nie można wnosić torebek czy plecaków ale, ze malutkiej kosmetyczki w której mam np. lekarstwa, środki higieniczne czy chociażby krem do rak bo nawet tego firma nie potrafi zapewnić dla pracownika. Ale już rozstrój nerwowy tak. Czas szukać pracy w normalnych warunkach .
    Bulinka

06.04.2022 11:58

Takie wymogi wprowadza góra i nie ma rady na to jedynie można bronić się artykulami
    Lisa

03.04.2022 21:06

Kiedy zatrudniłam się do tej firmy, nie miałam iluzji, ale myślałam że to jest europejska firma(skoro główna siedziba jest w Niemcach) z europejskimi standardami. Teraz obserwując to co się dzieje ostatnim czasem widzę że firma nienawidzi ludzi, nie szanuje pracowników i w ogóle występuje przeciwko praw człowieka. Dla kierownictwa wojna chyba stała dobrą okazją żeby wprowadzić ograniczenia dla pracowników. I nie trzeba opowiadać że to jest zrobione żeby zapobiec kradzieży. Do wojny Rosji przeciwko Ukrainy kradzieży nie było. A teraz lażo po hali ochroniarze, sprawdzają czy ktoś nie gryzie kanapki na stanowisku... Chore... Teraz znów zakaz telefonów na hali, i ogólnie zakaz na wszystko. Niedługo będziemy do toalety chodzić przez pozwolenie od TM. W moim kraju wojna, muszę być cały czas pod komórką, ale dla tego że firma nienawidzi ludzi, a podobnie głównie Ukraińców (nas w tej firmie już prawie większość), stresuje bo komórką jest zabroniona. Oprócz tego nowe wprowadzenie od szefostwa: losomat! Aparat który wybiera kto dziś jest "idiotem" i kogo można obejrzeć, ciekawe a w majtki zaglądać będą? Wstyd! Zwolnić się nie mogę bo rodzina która cierpi od bomb na Ukrainie musi coś jest. Firma chyba nie myśli o przyszłości, bo ta wojna kiedyś się skończy, i jestem pewna 80% zwolni się. Przykro mi, lubię swoją pracę, ale takie zachowanie zniechęca.
    Zoska

05.04.2022 23:49

Ukraińcy nie są winni braku szacunku dla pracowników że strony firmy

06.04.2022 04:37

Gościu to że pracodawca płaci regularnie to żadna łacha i nie powód aby go wielbić to nie (usunięte przez administratora) XD
    Zdziwiona

04.04.2022 07:35

Ludzie, co wy za głupoty piszecie... z waszym podejściem to już żadna firma nie mogłaby działać, idźcie sobei do zalando albo amazona- tam ochrona, losomaty i inne takie są na porządku dziennym. W sumie to dziwne że do tej pory tego nie było. Do tej pory to byla mamła firma a teraz się rozrastają więc podnoszą standardy. Normalne. Jak nie masz nic na sumieniu to nie powinieneś bać się kontroli. Chyba że...
    Zenon

05.04.2022 20:22

Prawda
    Zenon

05.04.2022 20:23

Ok
    Black eye

04.02.2022 18:09

Nie rozumiem dlaczego foto musi nadrabiać swoją przerwę + skrócony czas pracy, który jest od niedawna. Po to jest przerwa, żeby odpocząć, a nie potem pracować 2 razy mocniej, żeby to nadgonić. Kosmetyczek niewolno – trzeba się tłumaczyć, po co trzeba iść do szatni. :) Siadać niewolno. Miejsce pracy jest spoko, towarzystwo dookoła również, ale niestety TL często chętnie psują atmosferę w tym miejscu.
    I po co?

11.03.2022 23:24

Do roboty są konie, a ludzie pracują... Mam nadzieję, że dotarło.
    Ele mele

24.03.2022 21:08

Widać, że krótko pracujesz skoro myślisz że koo Ci sami.

Zostaw merytoryczną opinię o MOMOX