MOMOX

3.8/5

• Kim jesteśmy
  • Zrównoważony rozwój – wspólnie dbamy o środowisko.
  • Oddział w Polsce
  • Zespół
  • Kogo szukamy?
  • Benefity

Kim jesteśmy

Zrównoważony rozwój – wspólnie dbamy o środowisko.

Oddział w Polsce

• Warzymice
  • Bezrzecze
  • Przecław Osiedle Zielone Pole
  • Kurów
Stobno - MOMOX Polska Sp. z o. o.

3. Opinie o pracodawcach Szczecin
  5. Opinie o MOMOX

Opinie o MOMOX Szczecin

Nie przegap nowości o MOMOX!

28.02.2017 22:43

Nic tylko brać pracę. Żeby tylko się odezwali do mnie bo już moją aplikacje mają a jak dają ogłoszenia to znaczy, że szukają ludzi od zaraz.
    ariel

03.03.2017 08:19

Grobowo na pewno nie :) A tak serio to pewnie w grupie, watpie żeby odbywały się indywidualnie. Rozumiem że odezwali się do ciebie z Momox bezpośrednio? Spotkanie w środę o 9?

03.03.2017 10:29

Z Momox i z agencji pracy więc mam wybór. Bardziej zależy mi na umowie z firmą niż z agencją pracy. A pytałem się czy grupowo czy pojedynczo bo już bywałem na rozmowach gdzie siedziało dziesięć osób, osoba rekrutująca i dwóch obserwatorów oceniających kandydatów i powiem Ci, że to wyglądało śmiesznie bo ci obserwatorzy rząglowali sobie aplikacjami jak kartami między sobą. Powiedzieli mi, że będę miał okazje spytać się jak się pracuje w ich firmie i mają przedstawić mi zadania jakie wykonuje pracownik logistyki. Więc domyślam się, że będzie przedstawione miejsce pracy. Może nie wpuszczą na hale ale pewnie pokażą jakieś materiały wideo.
    a

28.02.2017 22:34

powiem w skrócie: praca dobra, płaca też, firma solidna, progi wydajnościowe realne, liderzy w porządku, czas szybko leci.
    łysy

28.02.2017 19:09

Jestem zatrudniony bezpośrednio, z tego co wiem część osob jest przez agencję. W sumie nie wiem jak to teraz wygląda i gdzie dokaldnie rekrutują. Ostatnio też widziałem ogłoszenie na infoludku ale tam byl podany polski email. Wyślij, pewnie sie odezwa.

28.02.2017 20:30

Chyba o tym samym ogłoszeniu mówimy bo był tam polski mali ale w treści było podane, że przez jakiegoś e-rekrutera wysyłać aplikacje. Wysłałem na tego polskiego maila. Zobaczymy czy się odezwą.
    Strauss87

27.02.2017 17:57

Czy placa jest uzależniona od akordu, czy stala godzinowka?

26.02.2017 21:45

Witam. Dziś znalazłem na olx ogłoszenie z którego wynika, że szukają właśnie do waszej firmy (segregowanie płyt, książek itp. Jak wygląda proces rekrutacji? Czy osoby z agencji pracy przychodzą od razu na halę czy mają jakieś szkolenie? Szczerze mówiąc wygląda na bardzo lekka i przyjemną pracę i rozumiem że jest pierwsza i druga zmiana? 6:00 14:00 14:00 22:00?

28.02.2017 16:16

Jak dostałem tam pracę? Ja na razie wysłałem aplikację mailem. Znalazłem tez ogłoszenie na infoludku ale z przed miesiąca i tam był link do formularza po niemiecku.

28.02.2017 16:26

Miało być jak dostałeś tam pracę? :)
    mateusz

25.02.2017 12:37

Jestem studentem logistyki (zaocznie) i chciałbym pracować w branży logistycznej - czy warto rozpocząć w tej firmie? Czy na pewno są wolne weekendy?
    Michal T.

25.02.2017 15:35

Jeżeli studiujesz logistykę, to jest to fajna firma na start, bo będziesz mógł zobaczyć jak wygląda cały proces logistyczny, poznasz to “od podszewki”. Firma bardzo dynamicznie się rozwija, więc jak skończysz studia to kto wie czy Twoje kwalifikacje nie przydadzą się na innym stanowisku. A na razie póki studiujesz i chcesz dorobić, to spokojnie od poniedziałku do piątku możesz pracować w magazynie. Ludzie w różnym wieku, atmosfera bardzo przyzwoita.
    Bep kukurydziany

22.02.2017 18:16

W momoxie zajmuje się sprawdzaniem jakości przedmiotów, które przyjeżdżają do magazynu. Ogólnie jestem zadowolony, ale oczywiście musiało minąć kilka dni zanim wdrożyłem się w to jak przebiega kontrola jakości. Trzeba trzymać się pewnych wytycznych, które zostają przekazane przez Trenerów i Liderów. Na początku wszyscy są bardzo pomocni, również koledzy i koleżanki na hali, więc nie ma stresu, szczególnie w pierwszych dniach. Teraz już nie mam żadnych problemów z kontrolą. Zgadzam się, że praca jest trochę monotonna, ale dzięki atmosferze czas mija szybko. Jest też wydłużona przerwa, więc można chwilę odpocząć i skorzystać z kuchni.
    Heercog

21.02.2017 15:35

Jestem właśnie po pierwszym tygodniu pracy i na razie nie mogę napisać złego słowa. Zgadzam się z przedmówcami odnośnie umowy, godzin pracy, transportu, wszystko jest jak najbardziej w porządku. Za kilka miesięcy będę mógł napisać coś więcej. Co do atmosfery na razie nie narzekam, wszyscy są sympatyczni i mam na myśli innych pracowników jak i przełożonych.

19.02.2017 15:17

Zgadzam się z przedmówcą - jak masz możliwość, to próbuj w momoxie, stawka jest podobna, do tego opieka medyczna no i dla chętnych czasami możliwe nadgodziny, co mi akurat pasuje.
    Beep

19.02.2017 11:54

moge powiedziec ze firma momox to dobry pracodawca - atmosfera, kierownicy i zadania sa ok, nie jest ciezko, weekendy sa wolne.
    Kunta

19.02.2017 11:45

Jestem pracownikiem DGS - czy warto przejść do momoxa? Czy może ktoś z Was pracował w obu tych firmach i ma porównanie?
    Mario Bros

19.02.2017 13:01

Robiłem w DGS jakiś czas temu, od pół roku jestem w momoxie. W DGS praca jak każda inna, nie było źle, ale momox jak dla mnie wypada lepiej ze względu na specyfikę pracy i atmosferę, traktują pracowników z szacunkiem, Liderzy są naprawdę OK. Wiadomo jeżeli stoisz i nic nie robisz, to nie popracujesz długo ale jeżeli normalnie pracujesz to nie ma żadnych problemów. Ostatnio nawet jeden świeżak totalnie sobie nie radził, to został przesunięty do innych zadań i teraz jest zadowolony. Ludzkie podejście przede wszystkim.
    Kaja

17.02.2017 09:52

Pytanie do pracujących w momoxie - czy autobus zabiera z okolic Słonecznego? Niestety, ale stamtąd do Stobna mam trochę daleko, ale jeżeli byłaby możliwość dojazdu, to chętnie bym skorzystała.
    Kunta

17.02.2017 12:23

Tak, autobus zatrzymuje się przy Rondzie Ułatnów, więc można tam śmiało wsiadać. Potem oczywiście wraca tą samą trasą.
    ziggy stardust

15.02.2017 11:54

Trzy pytania: 1.Zatrudnienie przez agencje pracy czy bezpośrednio przez pracodawcę?? 2.Darmowy transport na obie zmiany ,czy tylko powrót z drugiej? 3.Lepiej ''jumper'' czy kwalifikator?
    Zunia z Landrynkiewiczów

16.02.2017 00:19

Ani jedno ani drugie....Na jumperce orka jakich mało. A na Checku norma i nogi w zadek wchodzą. Ale, za to atmosfera wporządku i owoc moc ;)

16.02.2017 09:54

1 - Jedna i druga opcja jest możliwa, często najpierw zaczynasz przez agencję a potem możesz pracować bezpośrednio. Wszystko chyba zależy od aktualnej rekrutacji. 2 - Jest transport na obie zmiany, w jedną i drugą stronę. 3 - Obie opcje są ok, zależy co bardziej wolisz. Jako jumper więcej się ruszasz - opcja dla aktywnych :) na kontroli za to jest więcej stania. Często wychodzi w praniu co komu bardziej odpowiada.
    Dżino Krakozjak

14.02.2017 23:59

Za to Justynka :) Cudowna pod każdym względem
    Szynka

14.02.2017 22:58

Wolne weekendy są, to fakt, ale można czasem robić nadgodziny. Genralnie nie ma żadnego przymusu, ale jak ktoś chce to można. Ja chętnie korzystam z takiej możliwości. Wszystko płatne zgodnie z prawem - setki.
    Kower

13.02.2017 16:54

Zgadzam się z Wanią, pracuje ponad rok i mam bardzo podobną opinię na temat tej firmy. Dla mnie największym plusem jest dwuzmianówka. Też nie chciałbym pracować na nocki. No i wolne weekendy.
    Wania

10.02.2017 09:43

Po ponad roku przepracowanym w Momoxie moge wam szczerze napisać jakie są plus i minusy: praca - zadania są trochę monotonne, ale na pewno nie mogę powiedzieć, że jest ciężko, jest to dość lekka praca, czysta! tempo pracy nie jest szybkie, każdy spokojnie da radę, 8h stania ale to jak wszedzie na produkcji czy na magazynie, dla mnie największym plusem jest też system pracy, bo są tylko dwie zmiany, na nocki nie chciałbym pracować atmosfera - ludzie są pozywtywni, zdarzały się mniej sympatyczne jednostki ale były to pojedyncze przypadki, ogólnie atmosfera na hali jest dobra, przełożeni są też wporządku i można się dogadać w razie problemów czy różnych potrzeb (urlopy, wolne, itd.) zarobki - 14 pln/h, czyli stawka rynkowa, wolę pracować w momox niż za podobną kasę tyrać przy produkcji, dodatkowo, tak jak inni już pisali jest prywatna opieka medyczna, imprezy integracyjne, można czasem dorobic w nadgodzinach.

09.02.2017 18:32

Zenon

10.02.2017 19:58

Hej rr, ty chyba problem z bizuteria masz. Boss ma jakis lancuch od roweru, ale mial go odkad firma jest, znaczy wczesniej mial. Latem bylo widac a teraz to chyba pod golf jemu zagladasz... kup sobie jakis, to problem zniknie:)
    Zenon

10.02.2017 19:58

elbow

06.02.2017 12:55

KOCHANI, nie traćcie nawet czasu na czytanie opinii Jana Kowalskiego, to gość, który hejtuje wszystkie szczecińskie firmy, zobaczcie sobie na inne profile, m.in. DGS :) :) :) Jak widać wylewa swoje frustracje na forum, bo żadna firma nie chce nawiązać z nim dłuższej współpracy, co jest zresztą zrozumiałe. Oczywiście pisze, że to on sam rezygnuje, ale co ma innego napisać? Szkoda człowieka.

06.02.2017 15:07

Lubię zwiedzać różne zakłady ,firmy w Szczecinie i zobaczyć jak to wygląda i pracuje wszystko od srodka. Kto z was ma takie możliwości ? Zawsze powtarzam ze moge pracować ale nie muszę ! I to jest ta cala różnica która w przeciwieństwie do was czyni mnie wolnym człowiek a nie pańszczyźnianej niewolnikiem który musi się na wszystko godzić tak jak jest to w waszym przypadku.

02.02.2017 15:43

Bardzo proszę nie generalizuj. Zawsze każdy chętny może wyjechać za granicę i tam pracować za 4 razy tyle co w Polsce. Mamy jeszcze otwarte granice i wolny rynek. Pracowałem w Niemczech kilka lat, zarabiałem sporo więcej niż w Polsce, ale dla mnie nie jest to najważniejsze, tęsknota za rodziną i krajem w moim przypadku była silniejsza niż zarobki tam. Musi minąć jeszcze sporo lat nim nasze zarobki zrównają się z tymi w europie zachodniej. Myślisz że pracownicy w Niemczech są zadowoleni z tego że tamtejsze firmy przenoszą się do Polski? Przenoszą się bo tutaj mają lepszych pracowników, którym chce się pracować, którzy nie mają takiego socjalu jak tam. Ja doceniam pracę, nie każdy musi. Krytykujesz płace, jasne też bym chciał więcej zarabiać, ale pamiętaj że na Ukrainie czy w Indiach za jeszcze cięższą pracę dostają jeszcze mniej. Nie można tego tak porównywać. Jeszcze naśmiewasz się z mojego imienia, bardzo dojrzałe podejście.
    słońce

06.02.2017 09:45

Jesteś żałosny Tomku... dla Twoje dobra mógłbyś już zakończyć te swoje wypociny... Bo konkretnie ośmieszasz się!

06.02.2017 10:32

Czemu pomawiasz jakiegoś tomka ? Naprawdę nadal nie wiecie How I am ?! , nawet tego dobrze nie potraficie zrobić :) Jakie wypociny? To jest sprawozdanie z waszej działalności i warunków tam panujących ! To wy się osmieszacie pisząc atrakcyjna stawka godzinowa 14 zl brutto w ogłoszeniu . A moze nie miałem racji pisząc ze się sfrajerzyliscie ? A co było w czasie ankiety , referendum o droga zmianę w pracy ile osób chciało ja wprowadzić ? z 10% było na tak a 90% załogi było na nie, a mimo to wprowadzili to, wiec jak to innaczej nazwać jak nie frajerstwo , gdy boss ,, pluje wam w twarz a wy muwoicie ze to tylko deszcz pada"" są ludzie którzy maja własne zdanie i honor którego ty nie posiadasz jak i reszta która zgodziła się na takie warunki , na nowe warunki nas starych zasadach.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MOMOX?

Kontakt - MOMOX

Druckiego-Lubeckiego 1D 71-656 Szczecin

Branża główna: Magazynowanie i centra logistyczne

02.02.2017 14:04

Proszę nie obrażaj mnie, widzę że masz jeden cel tutaj hejtować wszystko i wszystkich. Wyobraź sobie że normy są w Polsce takie bo my jako Polacy pracujemy wydajniej od Niemców. Mi to nie przeszkadza dopóki są realne, a na dzień dzisiejszy spokojnie da się je wyrobić. Ja osobiście wolę coś robić przez te 8 godzin w pracy niż się nudzić i czekać na koniec. Fakt jest taki że czas leci wtedy szybciej.

02.02.2017 14:39

Skoro Polacy pracują jak sam mówisz wydajniej od Niemców to powinni chyba zarabiać również więcej od Niemców?! Tak czy nie ? Gdzie idzie w takim razie ta różnica wyrobionych norm , nie wiesz ? Właśnie do takich januszy biznesu oraz ich poganiaczy patrz team ledarzy i różnego maści brygadzistow , kierowników . Podniesiono normy zeby główny ,,boss"" mógł się podlizac Niemca jak to on niepotrafi zarządzać a prawda jest taka ze to wszystko opiera się na czystym wyzysku pracownikow!

01.02.2017 18:44

Firma momox to dobry pracodawca, atmosfera w pracy nie jest stresująca, kierownictwo dobrze traktuje pracowników, normy nie są wyśrubowane, nikt nikogo chamsko nie pogania. Mam za sobą kilkanaście lat pracy i dlatego mogę porównać pracę tu z innymi pracodawcami. Wypłata jest w terminie, naprawdę jest ok. Chcesz, to czasami możesz dorobić w nadgodzinach, nie chcesz to siedzisz w domu - nie ma przymusu. No i wesoło jest :)

01.02.2017 22:15

Jak nie są jak są ?! W Niemczech normy są 100 produktów na h a w Polsce jest 160h wiec (usunięte przez administratora) a zapoznaje sie z faktami (usunięte przez administratora) Chyba jesteś tym janusesz od biznesu u którego można właśnie liczyć na tak zwany ,,uścisk Janusza biznesu""

31.01.2017 17:10

Dojedziesz tym autobusem spokojnie, bo on jedzie z prawobrzeża, przez centrum i w centrum staje na Wyszyńskiego i na Bramie Portowej, potem jedzie dalej i zabiera po drodze pracowników.
    Adam W.

30.01.2017 12:48

Pracowałem w momoxie 3 miesiące. Jestem studentem logistyki i chciałem zacząć od pracy w magazynie, wiedziałem, że byłyby dalsze możliwości rozwoju zawodowego. Niestety skończyły się wakacje i byłem zmuszony do zakończenia współpracy, wróciłem na studia. Firma jest naprawdę fajna - niezłe warunki pracy, bardzo dobra organizacja pracy, wysokie standardy. Jeżeli ktoś wiąże swoją przyszłość z branżą logistyczną, to jest to bardzo dobre miejsce na start i warto zacząć od najniższego stanowiska, żeby zobaczyć jak wygląda cały proces. Dla osób, które szukają po prostu stabilnego zatrudnienia też jest to według mnie dobre miejsce pracy, atmosfera i ludzie są super. Chętnie tam wrócę jak będę już absolwentem :)
    Dawid

31.01.2017 14:24

ktoś pracuje w Momox w lipsku w poniedziałęk wyjazd?,pisać
    popek

29.01.2017 18:31

chciałbym się dowiedzieć czy jest darmowy transport.

30.01.2017 09:53

Tak, w tej chwili na obie zmiany (rano i po południu) jest darmowy dojazd ze Szczecina i z powrotem.
    Biskup

31.01.2017 14:38

A skąd jedzie ten transport? Z centrum gdzieś się załapię? Mam tam ofertę, w sumie ciekawa i fajna opcja, ale nie mam jak dojechać do Stobna…
    Johny

29.01.2017 16:19

Pracuje tu już kilka miesięcy i jeżeli jesteś solidnym pracownikiem i nie olewasz pracy to na pewno nie będziesz mieć źle. Z szefami bez problemu idzie się dogadać jak nie olewasz pracy, sa wyrozumiali i zawsze chętni do pomocy. Ja tez na początku nie wyrabiałam norm, ale się starałam i jakoś nikt mnie nie zwolnił tylko dal czas na wdrożenie i teraz jest wszystko ok.
    Mati

27.01.2017 16:13

To zależy gdzie dokładnie trafisz. Ja akurat jestem na kontroli jakości i takich osób jest tutaj najwięcej, tzn. oceniam jakość artykułów, które są przyjmowane do magazynu. Są to książki, gry komputerowe, płyty CD, itp. Oglądam dany produkt, skanuje i wprowadzam info do systemu, ogólnie dosyć lekka praca. Co do możliwości rozwoju - tak, jeżeli się sprawdzisz i jeżeli wyrazisz taką chęć, to jest szansa na objęcie stanowiska Trenera. Jest to osoba, która monitoruje jakość sprawdzanych produktów, pomaga pracownikom w razie problemów z oceną danego przedmiotu, a przede wszystkim szkoli nowych pracowników i przygotowuje materiały szkoleniowe.

25.01.2017 18:52

Cześć, czy ktoś może napisać na czym dokładnie polega praca? Czy są tam jakiekolwiek możliwości awansu?
    marika

29.01.2017 17:40

Hej, z tego co widzę zawsze pojawiają się informację o wolnych stanowiskach pracy w innych działach, więc jeżeli ktoś jest chętny, to może wziąć udział w rekrutacji.
    Katarynka

22.01.2017 13:35

Czy w tęczy w tej firmie przyjmują osoby po 50 roku życia ? Z góry dziękuje za odpowiedz
    Nata

20.01.2017 17:51

Pracuje w momox od 2015r do dzisiaj i jestem bardzo zadowolona. Gdyby było tak fatalnie jak pisza co niektórzy to na pewno zmieniłabym prace, tym bardziej że w Szczecinie jest teraz dużo możliwości. W momoxie jednak jest naprawdę fajnie, sama praca jest lekka i całkiem przyjemna - ja akurat odpowiadam za kontrolę jakości produktów.
    Nata

24.01.2017 10:25

Spróbuj może przez manpower będzie chyba najszybciej (ja tak znalazłam), wysyłałaś email na [email protected]? Jeżeli tak to chyba jest ok i pozostalo czekać :)

27.02.2017 13:33

Witam. Po jakim czasie dostałaś umowę o prace z Momox jak pracowałaś przez ManPower?
    QoOkie

20.01.2017 16:00

Zalety – karta z opieka medyczna, godziny pracy, automaty z kanapkami w dobrych cenach, atmosfera, dobre wynagrodzenie, darmowe owoce. Wady – praca lekka, ale stojąca, trochę monotonna. Ogólnie polecam.
    Maria

15.01.2017 11:38

Przeczytałam wczesniej wszystkie komentarze i przyznam, ze nie chciałam podjąć tej pracy kiedy zadzwonili do mnie z propozycja a miałam 2 letnia przerwę w pracy. Stawka jednak była najlepsza ze wszystkich ofert które miałam i 2 zmiany a mam male dziecko wiec nie mogłam pozwolić sobie na prace w nocy wiec zdecydowałam się rozpocząć. I wiecie co? Nie zaluje. Firma naprawdę jest spoko, ludzie sa ok, normy tez da się wyrobić, nie wiem skad tyle negatywnych opinii. Przelozeni sa wyrozumiali i po ludzku podchodzą do pracowników. Spróbujcie sami a się przekonacie, zawsze możecie się zwolnic ale mysle ze będziecie zadowoleni. No i umowę o prace dostaniecie a roznie w innych firmach z tym bywa.
    Starguard

11.01.2017 15:32

Pracowałem w momoxie w zeszłym roku, firma godna polecenia, pracowałem przez agencję, normy do wyrobienia, praca nie jest ciężka, ludzie są w porządku. Niestety przeprowadziłem się do Stargardu i musiałem zrezygnować.
    Bodzio

10.01.2017 13:00

Ja pracuje tam od pół roku, najpierw przez agencje a teraz jestem bezpośrednio. Pracowałem na produkcji w kilku firmach w szczecinie i jestem dopiero teraz zadowolony, bez porównania, bardzo fajna atmosfera, brygadziści OK. Kasa nie jest najgorsza, można zaczepić się na dłużej. Polecam.
    alka

20.12.2016 03:10

ktoś coś wie na temat pracy asystentki ds HR? :)
    KEnt

19.12.2016 16:58

Słabe naleśniki podają. Według mnie nie warto.
    Tomasz

16.12.2016 01:19

Firma bardzo kiepska ,a kierownictwo jeszcze gorsze nie polecam ....
    pijecalsberga

22.11.2016 23:35

parodia ,a nie firma xP

18.11.2016 12:17

Dluzej pracujacy

19.11.2016 19:09

Hej, a Ty skad sie urwales... Brak szacunku dla srodowiska i pracodawcy? Hello... Jest 21 wiek i elemenrarna wiedza nie jest ciezka. Moze dla Ciebie...

19.11.2016 20:03

Elementarny ty analfabetów pie..dolony , jak widać za to wiedza dla ciebie jest za ciezka ! Ale co się dziwić jaka firma tacy pracownicy

09.11.2016 23:56

a dajcie wy spokój z tym momoxem ,to jest jakiś wyścig szczurów a nie praca..

Zostaw merytoryczną opinię o MOMOX