MOMOX

3.8/5

• Kim jesteśmy
  • Zrównoważony rozwój – wspólnie dbamy o środowisko.
  • Oddział w Polsce
  • Zespół
  • Kogo szukamy?
  • Benefity

Kim jesteśmy

Zrównoważony rozwój – wspólnie dbamy o środowisko.

Oddział w Polsce

• Warzymice
  • Bezrzecze
  • Przecław Osiedle Zielone Pole
  • Kurów
Stobno - MOMOX Polska Sp. z o. o.

3. Opinie o pracodawcach Szczecin
  5. Opinie o MOMOX

Opinie o MOMOX Szczecin

Nie przegap nowości o MOMOX!

Robert

17.05.2017 21:28

Krzychu, potwierdzam że stawka to 14zł brutto na godzinę. Mamy też prywatną opieke medyczną jako dodatek. Generalnie jak na Szczecin stawka nie jest zła gdyż nie ma nocek i przymusowych wekendów.

17.05.2017 23:27

Znalazłem właśnie ofertę pracy w KFC w kolbaskowie , tylko ze daleko troszkę ale płacą tam 15zl na rękę i umowa o prace. Wiec dzięki za informacje ale raczej nie skorzystam.
    Statystyka

17.05.2017 14:02

o firmie zazwyczaj najwięcej mówi nam rotacja pracowników, a tu jet ona dość wysoka, sami ,więc sobie odpowiedzcie na pytanie jakiego typu to jest firma

17.05.2017 15:33

Jesteś pracownikiem momoxu ? Powiedzieć cos więcej, jakieś konkrety ? Np jakie są plusy a jakie minusy w tej firmie?

15.05.2017 17:34

A jak z zarobkami? Ktoś się orientuje?
    Pracujący

15.05.2017 19:05

1600-1700zl na rękę , to wychodzi 10zl na rękę z groszami, jak chcesz więcej to można brać nad godziny.
    Olo

19.05.2017 11:54

Wystarczy, że zrobie sobie w miesiącu dwie soboty (placone 100% wiecej) i mam co miesiąc 2 tys na rękę, wiec nie jest zle ;)
    kiker

11.05.2017 20:43

Pracuję w sumie krótko, ale mam już pewne wrażenia. O firmie póki co nie mogę napisać nic złego a zwracam chyba uwage na wszystko. Najpierw przeszedłem szkolenie i zostałem wprowadzony w to co mam robić na stanowisku i oczywiście wszystko wydawało się bardzo proste. Jasne czasem może czegoś na początku nie wiedziałem bo nigdy nie pracowałem w takiej firmie, ale bez obawy, można sobie poradzić. Jak trzeba było to pytałem innych pracowników i każdy bez problemu mi mówił co i jak (dzięki ludzie). Fajnie jakby była jeszcze jakaś muzyka na hali to by było idealnie, aaaaa i tak taniej kawy z automatu to jeszcze nie piłem - 20 gr (wiadomo zwykła jest za darmo) :-) Ktoś tutaj pisał negatywnie o owocach, nie wiem o co ci chodzi ale jak dla mnie są one takie jak w markecie, czyli normalne i fajnie że są darmowe, jak mam ochotę to je jem. Na razie wszystko oceniam ok.
    Asiaja

08.05.2017 22:21

Drogi Janie Kowalski: Twoje opinie da juz po prostu nudne i nic nie wnosza. Kazdy, kto dwa razy odwiedzil to forum zna twoja spiewke na pamiec. Ze tez nie szkoda ci na to czasu. No ale kazdy ma swoje priorytety w zyciu - jedni zajmuja sie czyms produktywnym, inni siedza godzinami na gowork i pisza ciagle to samo.

04.05.2017 12:20

Jan Kowalski

08.05.2017 17:11

Namaluje dla ciebie tencze z dedykacja dla Adama. Mimo wszystko jestem tolerancyjny i dlatego tez chce ci powiedzieć ze powinieneś zaznaczyć opcje o przychodzących powiadomieniach, na temat marszu równości, parady równości ale to chyba jednak nie ten portal.
    Glos sprawiedliwosci

08.05.2017 22:28

Prawda kole w oczy. Nicnierobienie, wyzysk podatnikow jako pracujacych ludzi i powtarzanie sie to jedyne co potrafisz. W sumie to szkoda z toba dyskutowac bo niereformowalny jestes. Oczywiscie na ten post mit tez odpiszesz :-) pewnie napiszesz, ze smiedze albo cos w tym stylu. Kiepsko, bardzo kiepsko

30.04.2017 22:35

m

03.05.2017 20:54

Niezły fake!
    Król

04.05.2017 22:45

Teraz jest filmik, ale wcześniej był chyba wirus więc lepiej nie klikajcie w ten link wyżej, mi antywirus na telefonie z androidem wykryl wirus geinimi który ponoc wykrada dane użytkownika.
    Zibii

29.04.2017 15:44

Najlepiej przyjść i przekonać się samemu niż polegać na opiniach innych osób. Jeżeli ktoś szuka pracy to przecież nie ma wiele do stracenia. Ja jestem zadowolony, moi koledzy ze zmiany też nie narzekają. Nie jest ciężko, do stania można się przyzwyczaić. Krzesełka są obok, ale praktycznie nikt z nich nie korzysta. Kasa jest praktycznie taka jak wszędzie, więc jest ok bo nie trzeba tyrać na produkcji na akord. Normy są bezproblemowo do zrobienia jak już nabierze się wprawy więc bez spiny można pracować. Olejcie wszelkie skrajne komentarze, jest ok i tyle.

30.04.2017 18:33

Wydaje mi się że to ty mylisz pojęcia: "Akord – system wynagradzania, w którym płaca jest uzależniona od ilości wykonanej pracy". W momox masz stałą wypłatę niezależnie ile produktów sprawdzisz. Sprawdzisz więcej, nikt ci niestety więcej nie zapłaci, sprawdzisz mniej, to mniej też nie zarobisz. Normy są tylko po to aby było wiadomo że nie ma kogoś kto tylko stoi i nic nie robi bo według mnie nie da się ich nie wyrobić. No chyba że lubisz się nudzić i udawać że pracujesz.

29.04.2017 00:33

SpizaM

29.04.2017 10:54

Ty Kowalski, niedługo rusza Amazon. Zapewne postawisz sobie za cel życiowy dostać się do tej firmy. "Popracujesz" i w swoim eksperckim zwyczaju stwierdzisz PONOWNIE, że to kolejni wyzyskiwacze. Brak Ci odpowiednich kwalifikacji, ukończonej szkoły dlatego wylewasz żale. Lata lecą a Ty dalej stoisz w miejscu. Prawda jest taka, że mierzysz wysoko ale zaplecza brak. Ze świata zwierząt podobny jesteś do kornika. Poczytaj dlaczego, może Cię oświeci. Taką funkcję pełnisz w społeczeństwie.
    SpozaM

29.04.2017 10:59

Poprawny nick.

28.04.2017 10:52

Zgadzam sie z opinia powyżej, powinieneś jeszcze powiedz o przerwach które nie są płatne , nie są wliczone w czas 8 godzinny pracy, nawet na tym oszczędzając , dlatego wprowadzili te 30minut dodatkowe w ciągu zmian , wiec wychodzi ze w pracy siedzimy 8h i 30min. W innych firmach przerwy są płatne , tzn wliczają sie do czasu godzin pracy , w przeciwieństwie do momoxu !
    Daro

04.05.2017 12:07

co ty opowiadasz? Przeciez masz platna przerwe. Zgodnie z kodeksem pracy przysluguje PŁATNA przerwa 15 min jezeli pracujesz powyzej 6 h. a tutaj mamy przeziez przerwe 25 min i te 10 min jest tylko nieplatne. w sumie w robocie siedzimy 8 h 10 min i masz zaplacone za 8 h. nie wprowadzaj ludzi w blad
    Walter98

27.04.2017 17:17

Cześć. Też byłem na tych targach i uważam je za udaną imprezę. Zostawiłem swoje dane w kilku miejscach i mają się ze mną kontaktować. Mamy teraz rynek pracownika więc to o nas muszą dbać i to my pracownicy możemy przebierać w ofertach :) Spośród wielu firm tam obecnych, akurat momox miał chyba jedną z lepszych ofert. Niczego nie deklaruję, ale chyba ich wybiorę (o ile mnie zechcą), ponoć można z czasem awansować na lidera, a nie ukrywam że na to mocno liczę (jestem tuż po szkole i nikt raczej nie da mi od razu kierowniczego stanowiska).
    Anonimus

29.04.2017 22:17

Drogi Walterze nie wiem kto ci nagadał różnych głupot ale dobrze ci radzę wybierz inną ofertę bo tu dużo pieniędzy to ty nie zarobisz a kariery większej też nie zrobisz. Tzw. Teamliderem albo liderem jak wspomniałeś to raczej nie będziesz bo taka osoba musi mieć odpowiednie doświadczenie managerskie i w zarządzaniu zasobami ludzkimi. Jeżeli takie masz to nie składaj aplikacji na zwykłego pracownika bo nawet jeżeli będą potrzebowali lidera to nie rekrutują z puli pracowników już zatrudnionych lecz z zewnątrz. Taka polityka firmy że lider ma nie mieć przyjaciół i kolegów wśród podległych mu pracowników. Jeżeli jednak chcesz postać 8 godzin w ciasnych i niewygodnych butach i pogrzebać w brudnych i pełnych grzybów starych książkach zarabiając przy tym marne grosze to momox będzie dla ciebie idealnym miejscem.
    Agata

27.04.2017 10:49

Byłam wczoraj na targach i uważam że były super. Porozmawiałam też chwilę z paniami z momox i zostawiłam im swoje CV. Widać że im zależy na pracownikach bo odpowiadały na wszystkie moje czasami baaaardzo upierdliwe pytania :) Ogólnie bardzo pozytywne wrażenie. Zobaczymy czy się odezwą.

27.04.2017 11:03

Tak im zależy na pracownikach , tak bardzo bo większość ludzi odchodzi z tej firmy niż do nich przychodzi do pracy i stad ta cala ich desperacja na znalezienie kogokolwiek chętnego do pracy! Chociaż znając ich sposób zarządzania to wkrótce postawia na pracowników ze wschodu czyli na Ukraińców , tylko dla nich te stawki i warunki pracy mogą być jeszcze atrakcyjne.

26.04.2017 16:29

W internecie, na stronie głosu szczecińskiego widzialem momox na targach pracy 2017 roku ! hahaha zal, ze nawet na targach pracy musicie szukać ludzi do pracy , zresztą gdzie wy juz nie szukaliscie , na wszystkich portalach ogłoszeniowych i przez możliwe agencje łącznie z OHP i urzędem pracy wlacznie. Ale co sie dziwić, jaka firma taka promocja !
    spozaM

26.04.2017 23:19

Ty ekspert, skoro Momox jest tak żałosny bo szuka ludzi na targach pracy, to musisz wiedzieć, że udział wzięły wszystkie największe firmy w regionie. Ale spoko, przecież jesteś znawcą, byle czym się nie parasz. Zmieniasz nick dla niepoznaki i buforujesz swoje ego. Tylko jakoś żadna firma nie potrafi dostrzec Twojego geniuszu, znawstwa, ale co oni tam wiedzą. Wszyscy to banda wyzyskiwaczy. Proponuję założyć firmę, szybko przestałbyś szczekać. Lecz kompleksy w poradni, dobrze Ci to zrobi.
    Talon

26.04.2017 10:43

Cześć, pracuje się na dwie zmiany od pon. do pt przy czym I zmiana rozpoczyna się o 6.00 i trwa do 14.10, bo mamy dłuższą przerwę a II zmiana zaczyna o 14.10 i kończy o 22.20, weekendy są wolne chyba że są dodatkowo płatne nadgodziny, ale to rzadko i dla chętnych
    Wotek

26.04.2017 10:05

Czy ktoś z Was wie jak wyglądają godziny pracy w tej firmie? Zastanawiam się nad zmianą.
    Xx

24.04.2017 21:24

Spotkanie jest jutro o 9

24.04.2017 15:11

Ludzie uspokójcie się! Nikt nikomu nie zabiera z pensji, żadnych 2 zł!! Pracownicy na tym samym stanowisku zarabiają jednakowo. Nie istotne czy pracujesz bezposrednio przez momox czy przez agencje.

25.04.2017 18:25

Te ich autobusy to sa jakąś porażka, ciągłe spóźnienia , wczesniejsze odjazdy , nie poczekaja na człowieka aż sie przebierze , umyje sie po pracy tylko odjeżdżają i przez to większość pieniędzy wydaje na taksówki
    Daro

25.04.2017 21:21

Nooo na bogato haha o ile sie nie myle to za kolejne 10 min po pracowniczym odjezdza 88
    bartek

23.04.2017 17:23

witam wszystkich, nie udzielam się zazwyczaj na tego typu forach ale muszę się wypowiedzieć bo pracuje w tej firmie już ponad rok i mam swoje zdanie którym chcę się podzielić. przede wszystkim atmosfera i ekipa - dla mnie super, imprezy integracyjne. dwie zmiany, co jest bardzo ok, bo nocek bym nie przebolał. stabilna praca, mam spokój psychiczny, umowę o pracę i wiem że to czy bede dalej pracował czy nie nie zależy od żadnych zamówień itp tylko mam stabilizacje. co do minusów to jest to praca stojąca ale nie ma wyboru bo tak naprawde zawsze przy tego typu pracy czy na produkcji stoimy wiec jest to kwestia przyzwyczajenia. pozdrawiam.
    Snowman

21.04.2017 10:42

Też jestem zadowolony z Momoxa, co niektórzy przesadzają, bo im się pracować nie chce a ja robiłem w molochach produkcyjnych, więc wiem co to jest prawdziwe tempo pracy. Tutaj jest normalnie, są normy jak wszędzie, ale wszystko na spokojnie można wyrobić. Poza tym praca polega na sprawdzaniu jakości różnych produktów, więc chcąc nie chcąc nie można tego robić za szybko.
    ania

20.04.2017 17:30

A ja wręcz przeciwnie polecam. Przede wszystkim mam poczucie że w MOMOXIE jestem traktowana z szacunkiem i tak po prostu po ludzku. Jak wszędzie są pewnie pewne minusy, ale po moich wcześniejszych doświadczeniach szacunek dla pracownika jest dla mnie najważniejszy. Nie ma tu problemów z urlopami nie ma przymusowych nadgodzin. Zmiana normalnie 8 godzin a nie 12 jak w niektórych firmach. Co do butów, to podobne miałam w swojej poprzedniej pracy i mam wrażenie że wszędzie na halach produkcyjnych są takie przez wymogi BHP. Fakt mogłyby być wygodniejsze, ale chyba bezpieczeństwo jest ważniejsze. Ostatnio była nawet ankieta wśród pracowników co się podoba a co nie, czyli chyba nas słuchają tam na górze.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MOMOX?

Kontakt - MOMOX

Druckiego-Lubeckiego 1D 71-656 Szczecin

Branża główna: Magazynowanie i centra logistyczne

patryk

20.04.2017 13:21

Nie polecam pracy nikomu w momoxie. Po całym dniu stania w jednym miejscu przy stanowisku, nogi wchodzą wiadomo gdzie. Do tego ciągła inwigilacja z każdej strony , niby z kimś rozmawiasz , a potem wszyscy wiedza włącznie z szefem ze miales inne zdanie, niekoniecznie przychylne na temat tej firmy. Te ich buty to chyba musimy nosić za kare bo są strasznie niewygodne, to chyba jakąś pokuta jest za to ze tam pracujesz. Stołówki niby są wyposażone ale zanim sie przebijesz przez tłumy pracowników to minie ci juz przerwa. No i te śmieszne apele przed rozpoczeciem dnia w pracy , czułem sie jak w podstawówce, dobrze ze chociaż nie każą sie tam jeszcze spowiadac !
    Pracownik jednej z agencji

20.04.2017 10:42

Zastanawiam się czy ela i on to nie jedna osoba która przypadkiem nie pracuje w tej nachalnie polecanej i reklamowanej agencji. Jakiś stażysta? Bo wątpię aby jakiś konsultant z długim stażem chwytał by się czegoś takiego. Macie jakieś nierealne plany na inne wakaty czy co? Aby nie powielać nieprawdy i nie reklamować tylko miejsca gdzie ja pracuje, napiszę ogólnikowo: Z Momox współpracują agencje:, Lsj, Manpower i Headhunters. Firma prowadzi również rekrutację samodzielnie, pracownicy rekrutowani przez nas, czyli agencję, są potem i tak często przejmowani przez firmę bezpośrednio. Stawki są wszędzie takie same, niezależnie od agencji czy zatrudnienia bezpośredniego. Pozdrawiam konsultant w jeden z agencji.
    Bebe

25.04.2017 21:23

To on!!!!!
    Niezadowolona

28.04.2017 22:15

Nie tylko Kowalski jest niezadowolony z tej pracy, a wy w biurze nie macie ciekawszej roboty tylko na forach siedzicie? żałosne
    Jolanta

19.04.2017 12:17

Dzwoniłam do Adecco - "on" kłamie na maksa. Nigdy nie rekrutowali do Momoxa i nie istnieje taka oferta. Fake newsy widzę są już wszędzie w modzie.
    Zajec

17.04.2017 19:34

heh transport jest darmowy wiec nie musisz tego odliczac, ale nie dziwie sie ze tego nie wiesz
    zerg

17.04.2017 17:51

Wszystkim tym którzy narzekają na momox polecam popracować w DGS lub KK to docenią obecną pracę…. Dla mnie jest ok.

15.04.2017 14:15

Zarząd

15.04.2017 17:08

Przestań się mazać chłopie. Zżarłeś coś nieświeżego w chacie i aferę robisz. Posrałeś się to się posrałeś i co wielkiego się stało?

15.04.2017 10:40

Nic się nie wylało, każdy dokładnie wie ile zarabiają inni, bo rozmawiamy ze sobą i pokazujemy sobie umowy. Na hali jest fajna grupa i pozytywna atmosfera więc nie wiem co chcesz osiągnąć, skłócić nas o pieniądze? Ściemniasz że pracujesz w Momox przez Adecco, ściemniasz ile zarabiasz. Zbliżają się Święta, więc życzę Ci wszystkiego dobrego i odrobinę refleksji.
    Adeco

14.04.2017 11:00

Nie prowadzimy rekrutacji i dotychczas nie zatrudniliśmy pracowników dla Momox. Pozdrawiam.

12.04.2017 20:16

Grzegorz

14.04.2017 18:02

Jest to nieprawda. Wszyscy zarabiają tak samo niezależnie od tego czy są zatrudnieni bezpośrednio czy poprzez agencję z którą momox współpracuje: manpower, headhunters oraz lsj. Bardzo łatwo to zweryfikować, wystarczy zadzwonić bezpośrednio do Momox bądź do jednej z powyższych agencji i to sprawdzić.
    Buła

15.04.2017 17:11

Radzę ci odstaw już te leki
    Nie hejt

12.04.2017 17:32

@Kamil: chodzilo mi raczej o inne wpisy. U mnie rozmowa byla calkiem ok i feedback byl tego samego dnia, ze chca mnie zatrudnic. U mnie byly testy praktyczne jeszcze i sie udalo. A to ze chetniej zatrudniaja kogos z doswiadczeniem to chyba wszedzie tak jest. Ja mialem pol roku doswiadczenia jako magazynier i to mi widoczne pomoglo. Trzymam kciuki, zebys znalazl cos innego. Pozdro
    Nie hejt

12.04.2017 16:46

Widze, ze coraz wiecej hejtow. Od jakiegos czasu obserwuje gowork i na poczatku sie zastanawialem, czy wyslac aplikacje do momoxa czy nie, wlasnie przez opinie. Na szczescie stwierdzilem, ze sam sprobuje zeby sie przekonac. To jedna wielka sciema te nagonki. momox to moj 6 pracodawca i mam porownanie, jak sie pracuje gdzie indziej. poza tym ze praca stojaca, to nie ma sie do czego przyczepic.

12.04.2017 16:59

Tak? do dlaczego przyczepili sie do mojego braku doświadczenia zawodowego jako magazynier? Z tego właśnie powodu odrzucili moja kandydaturę , do tego rozmowa przebiegiela w dość ,,grobowej" atmosferze

12.04.2017 17:00

12.04.2017 15:34

Byłem dzisiaj na rozmowie, mówili ze nie zatrudnia mnie ponieważ nie mam doświadczenia zawodowego na stanowisku magazyniera. Rozmowa kwalifikacyjna była bardzo nieprzyjemna , nie dość ze byłem 30min przed czasem to ponad godzinę czasu jeszcze czekalem aż ktoś przyjdzie. Szkoda bo naprawdę chciałem tam pracować.
    Daga

12.04.2017 16:00

A duzo osob bylo?
    Nowa

12.04.2017 14:04

To jakas bzdura, spotkanie sie dzisiaj odbylo. Trwalo nieco ponad godzine i ciekawie zorgnizowane. Wszystkie informacje dotyczace zatrudnienia otrzymalam i w piatek zaczynam :-)
    Daga

12.04.2017 15:07

A do mnie zadzwonili, że odwołane :( O co chodzi? Dużo osób było na dzisiejszym spotkaniu? @Nowa dostałaś tę pracę? Kiedy zaczynasz?
    Mark

12.04.2017 15:08

Z tego co wiem, czesto umawiaja, a pozniej dzwonia do ciebie, ze niby odwolane spotkanie....
    Ania@@

11.04.2017 18:53

Jutro idę na spotkanie rekrutacyjne bezpośrednio przez firmę , idzie ktoś jeszcze ? Godz 9.00 rano
    Krzysztof

11.04.2017 20:16

Jutro spotkanie jest odwołane, przełożone na czwartek na 9.00

11.04.2017 18:00

Adecco to shit jest. momox wspolpracuje z manpower, lsj i headhunters i do tego rekrutuje sam. Sciemniasz, ze nie wiadomo czy sie smiac czy plakac

11.04.2017 18:22

Mogę pokazać ci umowę ze tyle mam, przez adecco !
    Znajacy sie

11.04.2017 09:29

Adecco nie wspolpracuje z momox
    Ania@@

10.04.2017 22:51

Czy ktoś pracuje w momox przez agencję Lsj ?

10.04.2017 23:08

Nie, ale polecał ci przez agencje adecco
    Pracujaca

10.04.2017 09:29

Momox zatrudnia tez bezposrednio, trzeba wyslac aplikacje. Na stronie internetowej znajdziesz ogloszenie i mozna od razu przez strone aplikowac. Mnie wlasnie tak zatrudnili. Slyszalam jednak, ze osoby zatrudnione przez agencje sa po jakims czasie przejmowane przez momox, wiec to tez spoko rozwiazanie. Adecco, z tego co wiem, nie pracuje z momox, wiec nie ma po co sie u nich zglaszac.
    jack

11.04.2017 11:54

to chyba w momxie nie pracujesz...lol....
    yololo

12.04.2017 15:02

Jakie Ty bzdury człowieku gadasz....
    Patryk

09.04.2017 19:09

Zastanawiam się czy szukają do Was do pracy bezpośrednio przez firmę? Czytałem wasze opinie i sporo osób pracuję u Was przez agencję pracy. Czy można liczyć na stałą pracę z agencji pracy? Czy przyjmują po jakimś czasie z agencji do Was? Którą agencję pracy polecacie na początek jeśli nie przyjmują bezpośrednio do Momox?

09.04.2017 21:55

Adecco ci polecam
    Aga

11.04.2017 11:51

Nawet jak zaczniesz pracować przez agencje, to firma Cie pozniej przejmie. Ja pracowalam przez headhunters, a teraz jestem na stale w momoxie. Jezeli boisz sie o stawke, to wszyscy maja taka sama, wiec bez roznicy.
    rudy

03.04.2017 12:16

Powiem krutko i na temat bo w Momoxie jestem już na tyle długo żeby się wypowiedzieć jestem tam od 8 miesięcy. To co mi pasuje to ludzie umowa i charakter pracy. Umowa jest normalną umową o pracę co ostatnio nie jest często spotykane, wcześniej miałem same zleceniówki. Moim zadaniem jest sprawdzanie jakości książek płyt, itd więc nie oszukujmy się praca NIE JEST ciężka. Wszyscy są pomocni i ja przez to że tak zostałem przyjęty to też chętnie pomagam nowym. Wiadomo od tego są trenerzy ale jak nowy o coś pyta to zawsze jestem otwarty.
    kaki- mikro szkop

07.04.2017 21:05