Stokson

Piekary Śląskie

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 19 ocen.

Stokson
3 19 6 1

Opinie o Stokson

Aga

Witam jak na tą chwilę wygląda praca i warunki w Stokson w Piekarach śląskich? Wystawione kilka ofert pracy na różne stanowiska porządki czy nie ma komu tam pracować ?

Romalijo
@Aga 24.09.2018 17:03

Wg mnie to problemem są warunki o których kandydat dowiaduje się na samym końcu przy podpisywaniu umowy. Wszystko ładnie, pięknie na rozmowie kwalifikacyjnej, a przy podpisywaniu okazuje się, że wynagrodzenie jakie sobie kandydat wynegocjował składa się z podstawy oraz premii, która stanowi 1/3 wynagrodzenia i jest zabierana za np. zwolnienie lekarskie lub podobne nieobecności. Przykładowo jeżeli wynegocjujesz sobie 3900zł netto bez nadgodzin to podstawa będzie 2600zł + premia tak, aby się zgadzało. Mam więc mieszane uczucia, bo niby wszystko się zgadza, ale tak być nie powinno.

byla

praca dla desperatów którzy godzą sie (usunięte przez administratora) 6 dni w tygodniu po 12 godzin moze w koncu odpowiednie instytucje sprawdza co wyrabia sie w tej firmie i jak wykozystuje sie drugiego człowieka (czerpanie zyskow z niewolniczej pracy , zmusznie ludzi do pracy ponad mozliwości )

Niezadowolony z Geko

Witam, jak wygląda praca na stanowisku Operatora linii produkcyjnej? Posiadam 6 letnie doświadczenie na podobnym stanowisku i myślę nad przejściem do firmy Stokson w Piekarach. Czy ta premia 1185 zł brutto + inne świadczenia urodzinowe oraz świąteczne są wypłacane i w jakiej wysokości? Na jaką stawkę mogę liczyć na początek? Chodzi mi o stawkę brutto która znajduję się na umowie o pracę. Czy praca jest w systemie 8 godzinnym oraz czy pracuje się od poniedziałku do piątku czy również w weekendy i święta? Czy atmosfera w pracy jest dobra? Bo czytając opinie o tym że nie można iść do toalety to trochę mnie to przeraża?

Janusz

@Niezadowolona, czy możesz napisać coś w temacie aktualnego rozwoju firmy Stokson? Z miłą chęcią poznamy świeże informacje, zapraszam Cię do kolejnego wpisu w tym wątku! Zachęcam również osoby obecnie związane z firmą Stokson do nowych komentarzy w tym temacie, chętnie dowiemy się najnowszych wieści dotyczących warunków pracy w tej firmie!

Sisi

Witam czy ktoś pracuje w Firmie stokson w Piekarach śląskich?Jakie ma opinie na stanowisku pakowaczka?

Niezadowolona
@Sisi 18.02.2018 17:59

W Piekarach sami Ukraińcy, zajob taki że nie ma kiedy iść do toalety, grafiki się dziennie zmieniają nie można nic zaplanować a w umowie zamiast 3 tyś to 2100 a reszta podobno w premii której nie ma w umowie NIE POLECAM

nick
@Niezadowolona 26.03.2018 22:19

a te 2100 to netto czy brutto

Niezadowolona
@nick 28.05.2018 17:29

2100 netto

Janusz

@anonymous, dziękujemy za Twój komentarz, napisz jak obecnie rozwija się firma Stokson? Pracodawca ten oferuję jakiegoś typu dodatki socjalne dla swych pracowników? Chętnie dowiemy się więcej w tym temacie, będzie nam bardzo miło za Twój kolejny wpis w tym wątku.

anonymous

Witam powiem szczerze pracuje już długo w firmie przyzwyczaiłem się zarobki dobre do 10 wypłata na kącie atmosfera różna narazie nie widzę powodu żeby się zwolnić raz jest lepiej raz gorzej tak jak w każdej pracy

Janusz

@Olga, a jak ocenisz kwestie warunków pracy w firmie Stokson? Będąc nowym pracownikiem tej firmy można liczyć na jakiegoś typu benefity lub dodatki socjalne? Zachęcam Cię do udzielenia nam odpowiedzi, chętnie dowiemy się więcej! @Była, napisz proszę więcej w tym temacie, Twój wpis jest obecnie bardzo krótki.

Olga

Jak czytałam te opinie to bałam się iść tam do pracy. Ale stwierdziłam, ze muszę się sama przekonać. Praca ciężka bo wiadomo produkcja. Ale zarobki spoko, atmosfera fajna ogólnie jestem zadowolona.

aneta735

Witam jestem ciekawa czy te opinie sa prawdą czy tylko złośliwością ludzi nikt nikomu nie może zabronić iść do toalety

Była
@aneta735 11.04.2018 12:09

Te opinie są prawdą ja tam pracowałam i toaleta była na godzinę do tego dziennie zmieniający się grafik NIE POLECAM

Zainteresowany

Jak wyglada praca w UR na stanowisku mechanik ? Jakie godziny pracy , zarobki , awaryjnosc czesci zamienne . Szukam pracy a nie chce isc z deszczu pod rynne

Administrator

Czy ktoś z użytkowników chciałby wypowiedzieć się na forum o Stokson w sposób merytoryczny i prawdziwy? Pamiętajcie, że takie wypowiedzi pomagają dużej liczbie osób.

dadek

Czy pracuje ktos na ciastowni jakies opinie o tym stanowisku ?

Zocha

Witam, czy są nowe opinie na temat pracy w Piekarach śląskich? Ktoś może się wypowiedzieć. Pozdrawiam

Erdeka

Cześć wszystkim. Powiedzcie mi jak wygląda atmosfera w pracy? Jak z godzinami pracy i czy jest coś takiego jak "wolne na żądanie" mam małe dziecko i nie raz potrzebuje dnia aby spędzić bo małżonka ciężko choruje, a nie mamy rodziny by zostawić małego z kims. Proszę o sensowną odpowiedz

Radny
@Erdeka 30.03.2017 00:24

Po pierwsze urlop na żądanie przysługuje Ci wg kodeksu Pracy, art. 167.2 i nie musisz się pytać czy jest, bo to gwarantuje Ci prawo. Są wyjątki od tego, ale to byś musiał/musiała być np. kierownikiem zmiany na którego by nie było w danym momencie zastępstwa. Po drugie Twój nick jest żeński, więc coś tu nie gra; albo jesteś panią i tworzysz z żoną związek homoseksualny albo po prostu podszywasz się tu za kobietę.

Ja 37
@Radny 05.10.2017 22:18

A co do tego jaki kto ma związek. Czy hetero czy homo. Lub nawet chęć podszywania się pod kobietę ma do pytania o warunki pracy. Czy pracodawca szykanuje osoby za swoje przekonania i ew. Orientację. A tak naprawdę z niku nie da się tego wywnioskować. Poza tym napisał żona A w Polsce małżeństwa mogą być tylko hetero. Polecam Panu radnemu naukę czytania ze zrozumieniem

gagf
@Radny 05.10.2017 22:18

A to tez pisze w kodeksie pracy że kierownikowi nie przysługuje urlop na żądanie? I jest takie przysłowie "Ludzi nie zastąpionych są pełne cmentarze "

Agfa

Do wszystkich którzy pytają jak sie pracuje w" Stokson".Dobry zakład pracy gdzie wszystko jest OK ,godziwe wynagrodzenie,premie,socjal,dobra atmoswera,kompetentna kadra kierownicza,normalny grafik,uczciwie płacone nadgodziny,przestrzeganie kodeksu pracy itp taki zakład nie szuka pracowników ,tylko jest kolejka ludzi którzy chcą pracować w takim zakładzie.A wystarczy zajrzeć na stronę gdzie "Stokson"rekrutuje pracowników potrzeba praktycznie ludzi na każde stanowisko i to nie w nowo otwartym zakładzie tylko np. w Chorzowie ,to sami sobie odpowiedzcie czy warto tam pracować?

Łucja

Jesli jestes kobieta, nie polecam Ci tej pracy!! Kobiety sa w tej firmie traktowane jak roboty! Musza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 12h z przerwa 20minutowa . Jesli slyszeliscie o tym ze jeden dzien pracujecie a drugi wolny to nieprawda, pracujesz tak przez pierwszy miesiac pozniej masz mase nadgodzin. Dostalam wyplaty mniej niz powinnam. Oszusci!

Niezadowolony

Nie jestem zadowolony z przyszłego wynagrodzenia; Po okresie próbnym nie ma tych warunków na które się umawiałem podczas rozmowy kwalifikacyjnej i nie wynika to z tego, że się nie sprawdziłem przez ten okres - jak już to raczej, że nie było czasu mnie sprawdzić. Ogólnie to nie polecam.

Pytajacy

Planowalem pracę w stoksonie ale po przeczytaniu i wysłuchaniu opini zastanawiam się czy warto oddać cv [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Problemy z urlopem? Wynagrodzenie nie do końca takie jak zapowiadają? Big Brother? Zero prywatności szatnie i prysznice z kobietami które o wszystkim skarżą szefowi jak w przedszkolu?

Lenka
@Pytajacy 20.02.2016 11:35

Odpowiem na Twoje pytania, bo napisałeś to w takiej formie, że ktoś może pomyśleć, że tak tu mamy. A więc w kolejności: Tak, są pewne problemy, ale i tak prawnie urlop Ci się należy, a więc i tak go dostaniesz. (KP dz.VII, Art. 152 § 2) Wynagrodzenie zgodne z ustaleniami podczas rozmowy kwalifikacyjnej (w praktyce wychodzi lepsze, bo są nadgodziny). Nie ma tu żadnego reality show, chyba, że masz na myśli kamery – to potwierdzam – są. To nie dom, żebyś miał prywatną łazienkę, ale my mamy osobną szatnię i faceci osobną. To nie przedszkole by skarżyć.

M&msss
@Lenka 06.10.2016 15:58

Mam pytanie do Ciebie Lenka bo widze jestes w temacie. Jak wyglada praca w magazynie? Czy macie kakies wczasy pod grusza bony? Nadgodziny platne czy do wybrania?

Lenka
@M&msss 12.10.2016 19:36

Jak to na magazynie - trzeba wydawać i dostarczać produkty. Nie ma wczasów "pod gruszą". Nadgodziny płatne.

Zostaw opinię o Stokson - Piekary Śląskie

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokson