ONWELO Sp. z o. o.

Korzyści z pracy w Onwelo

Co mówią nasi pracownicy

Rekrutacja

• Ciechanów

5. Opinie o ONWELO Sp. z o. o.

Opinie o ONWELO Sp. z o. o. Warszawa

Nie przegap nowości o ONWELO Sp. z o. o.!

Software Engineer

19.12.2018 15:31

Pracowałem w krakowskim oddziale Onwelo prawie dwa lata. Czas spędzony tam będę zawsze wspominał bardzo dobrze. 1. Fantastyczna atmosfera - uśmiechnięci, ludzie z poczuciem humoru(niezależnie od wysokości stanowiska) dodatkowo wszyscy chętnie służyli pomocą. 2. Ciekawe projekty - zarówno jeżeli chodzi o złożoność, jak i stack technologiczny nie mogę mieć zastrzeżeń - było dużo pola do rozwoju i nauki. 3. Odpowiedzialność i wpływ na projekty - dużym pozytywem w tej firmie jest to, że pomysły każdego programisty, niezależnie od stażu pracy są rozważane oraz ewaluowane, dzięki czemu można proponować technologie, za pomocą których jest pisany projekt, oczywiście o ile się do tego nadają. Słowem podsumowania - polecam każdemu ;)
    Pytający

20.12.2018 19:04

Czemu zatem jesteś już byłym pracownikiem, a nie pracujesz dalej? ;-)
    Koper

29.12.2018 18:15

Hehe jeśli nie wiadomo o co chodzi to ............. ;P
    SadProgrammingReality

08.12.2018 21:35

Po rozmowie rekrutacyjnej niestety stwierdzam brak szacunku po rekrutacji. Obserwuję ogłoszenia tej firmy jeśli chodzi o rekrutacje na programistow - najpierw szukają midów, potem dają kosza tym co chcieli sie rekrutowac na mida z odpowiedzia o zbyt malym doswiadczeniu. Następnie wlatuje na pracuj.pl ogloszenie o przyjeciu seniorow - pewnie z niska stawka i przesadnymi wymaganiami skoro pozniej znowu otwieraja pozycje na midow. Mozliwe jest tez ze panuje trend w tej firmie na pozorowane rekrutacje - by sprawdzac zainteresowanie kandydatow. Panuje tez rotacja w HR. Przypuszczam ze w firmie nie dzieje sie dobrze, management sie gubi i nie wie co robic. Miejcie litosci dla swoich potencjalnych nowych pracownikow - nie bedzie z nich blyskawicznego profitu, nie ich rolą jest ogarnianie zależałych projektow i branie ich na klate po wejsciu do firmy. Podobnie znajdzcie litosc dla ludzi ktorzy nie znaja od razu waszego stosu technologicznego w stopniu perfekt. Zrozumcie ze płacicie za osoby ktore beda w stanie sie szybko podszkolic - nie liczcie na super botów z programowania ktorzy bez zająknięcia dzwigną coś zaszłego bądź będą od razu rock starami w zespole jesli chodzi o sytuacje z nowym projektem w stadium początkowym. Pamietajcie ze zatrudniacie człowieka nie a bota.
    ech

10.12.2018 20:23

Zatem Panie SadProgrammingReality, zrozum Pan że jesteś Pan zasobem.
    SadProgrammingReality

11.12.2018 00:01

Daje Pan dowód własnego niskiego poziomu własnej osoby, prezentując się na starcie jako infantylny, szpetny, prostacki pomiot o braku kultury osobistej.
    Dev Stefan

09.12.2018 23:17

Pracuję w Onwelo od 2016 roku. Z perspektywy programisty widziałem jak ta firma się rozwijała. Z małego startupu rozrosła się do ponad 300 osobowej firemki, aspirującej do bycia korpo. Na początku nie było wielu projektów. Obecnie jest ich aż za dużo. Czy wszystkie projekty są fajne? Nie wiem. Przez te (ponad) 2 lata uczestniczyłem w pięciu. Klienci polscy i zagraniczni. Nie zdarzyło mi się utrzymywać jakiegoś systemu legacy. Zawsze to były nowe projekty lub ich rozwój. Nie ukrywam, że czasami zdarzają się projekty, że trzeba pracować w siedzibie u klienta. Nadgodziny się zdarzają, ale rzadko. Tu też zależy gdzie spojrzeć. Ogromną zaletą jest atmosfera w firmie. Koledzy i koleżanki ze wszystkich działów również szefostwo traktują się z szacunkiem. Chciałbym też podkreślić wyrozumiałe podejście do pracownika. Zaufanie. O ile robisz swoje i klient jest zadowolony nikt się nie czepia czy jesteś w pracy 8 godzin czy 7. Potrzebujesz popracować zdalnie? OK. Nie ma problemu. Wyjątkiem są oczywiście projekty u klienta. Nie jest jednak idealnie. Wspomniałem że firma aspiruje do bycia korpo. Stara się to realizować pod względem formalnym. Stosy papierów, procedur itp. Jednocześnie nie spełnia takiej podstawowej rzeczy jak zastępstwo jednej jedynej osoby w firmie od jakiejś funkcji (it support, delegacje itp). Na wynagrodzenie nie narzekam. Podwyżki są. Z mojej perspektywy programisty w Onwelo wszystko jest w porządku. Ktoś tu pisał, że "przypuszcza że w firmie nie dzieje się dobrze i management się gubi." Ja tego nie zauważyłem. Dopóki mam ciekawy projekt, fajnych ludzi dookoła i godną pensję na czas to nie będę narzekał. Podsumowując. Polecam programistom, którzy chcą po prostu pracować w fajnej atmosferze.

22.08.2018 22:06

PostPrawda

31.08.2018 22:05

@Prawda Łooo, ale Ci za skórę zaleźli, że zniżasz się do tak niskich lotów januszowych komentarzy :D. Żółć się wylewa, miejmy nadzieję, że teraz masz fajną pracę i firmę, która Cię docenia i to ukoi Twój ból!
    P

21.11.2018 22:10

Nawer typowe korpo jest lepsze niż to coś... a jak tam was getback? A stawki? Poszły w górę, czy dalej około 5k netto dla developerów java?
    java Dev

09.11.2018 12:44

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Niestety Onwelo SA to nic dobrego... Brak poszanowania dla pracownika, (usunięte przez administratora), traktowanie ludzi współpracujących na B2B jako "nieetatowych", brak jakiejkolwiek złożonej komunikacji wewnątrz w firmie.
    P

21.11.2018 22:00

To oceniający mają proponować rozwiązania? A może to firma powinna sprawdzić, co pracownicy myślą o niej i coś zmienić? Dział PR widać wyrwany żywcem ze staży i małych, januszowych firm...a wiedza z internetu na wyciągnięcie ręki- nic tylko czytać i uczyć się.
    zarobiony_JUAJ

02.11.2018 17:12

Sami Devi sie wypowiadaja, juz nie narzekajacie na te 10k+ ;D A jak wyglada sytuacja z UI/UX np. w Kielcach (tak wiem ze to watek WWA), stawki typowe dla Kielc ? Projekty, ktorymi mozna sie pozniej pochwalic, czy tak jak ktos pisal utrzymywanie przy zyciu prehistorycznych systemow ? Wymagany płynny angielski, czy współpraca bezposrednio z klientem z poza PL, czy to PM zbiera feedback i przekazuje dalej ?
    matrix

26.06.2018 16:40

Niestety musze po raz pierwszy na tym portalu dac opinie ngatywna. Firma nie ma szacunku do ludzi, brak ciekawych projektow, (usunięte przez administratora) Nie pisze tego zlosliwie ale opinie negatywne sa tu prawdziwe. Uciekajcie nie ma sensu.
    pozdrawiam

18.10.2018 14:24

Tak ważny z całego 'sektora' ten 'projekt', że klient poszedł z torbami, a następnie do sądu po czym wszystko przerwano ????
    Difina

19.10.2018 11:43

Zle kombinujesz. Chyba nie wiesz jednak o jakim projekcie pisze :D

08.10.2018 16:58

@Milus, rozumiem, że dementujesz informacje o masowych odejściach, zamieszczone przez użytkownika @Prawda? Czy duże projekty o których wspomniałeś mogą być interesujące i rozwojowe dla młodego developera? Jaka panuje atmosfera w zespołach projektowych? Czy przez pierwsze dni nowy pracownik może liczyć na wsparcie innych osób?
    Milus

11.10.2018 05:13

Tak dementuje
    exDEV

14.06.2018 12:43

Rekrutacja bardzo łatwa. Pierwsze miesiące były spoko, nowe zadania, nowe technologie, ale im dalej w las tym gorzej. Napięta atmosfera w projekcie, mierna organizacja projektowa pod kątem komunikacji, (usunięte przez administratora) analityczny, kolesiostwo (jak już ktoś wcześniej wspomniał),(usunięte przez administratora)). Czasem miałem wrażenie, że trafiłem to łagru, a nie startupu technologicznego, brak szacunku do zdrowia i życia prywatnego pracowników. Nieprzespane noce i (usunięte przez administratora) Stawki słabe. TOP1 na czarnej liście.
    exDEV2

05.09.2018 23:14

Potwierdzam
    KlisterinBrodyGlister

27.08.2018 06:16

Onwelo pomimo kilku drobnych mankamentów np. szkolenia, długie oczekiwanie na informacje pomiędzy oddzialami . Oceniam (z perspektywy pracownika) bardzo pozytywnie. Pieniądze, atmosfera i technologie to największe plusy z mojego subiektywnego punktu widzenia:). Pracuje tu ponad rok i pojawiały się (jak wszedzie) pewne problemy, napięcia. Muszę głównie o to pochwalić Onwelo że nigdy nie odczułem rozwiązując poszczególne problemy, większego stresu , ciśnienia że strony 'gory'. Dlatego ja osobiście ich polecam

23.07.2018 14:00

@Zawiedziony, wspomniałeś o obietnicach szkoleń w firmie Onwelo. Czy przez czas Twojej pracy w firmie, udało Ci się uczestniczyć w jakimś szkoleniu? Czy sygnalizowałeś taką chęć swojemu przełożonemu? Ambitny i zdolny pracownik zawsze będzie doceniony prędzej czy później. Jeżeli udowodnisz, że jesteś ważnym ogniwem firmy i pokażesz, że zależy Ci na jej rozwoju, to łatwiej będzie Ci w negocjacjach!
    PracaJakPraca

24.07.2018 19:54

Natalia, kim jestes?
    Prawda

22.08.2018 22:00

Natalia, siedzisz w dziale EB? Marketing? Ok...fajnie. Twoje opinie są zaiste bardzo "istotne".

10.03.2018 01:27

expm

19.06.2018 12:56

Zdecydowanie potwierdzam powyższe i zdecydowanie odradzam współpracę
    Henio

15.05.2018 10:18

(usunięte przez administratora) firma, fajny klimat dobra kasa dostosowana do poziomu umiejętności
    roberto

11.05.2018 17:47

Czy ktoś może powiedzieć coś więcej o stanowisku test analyst w onwelo? Czego można spodziewać się na rozmowie z części technicznej i angielskiego ?
    ?

03.05.2018 15:54

Pracując w tej firmie liczcie się z tym, że outsourcują swoich pracowników. Mają zaledwie kilka własnych projektów, reszta to body leasing i praca zewnętrzna. Do tego te fajniejsze, przyjemniejsze tematy zaklepują sobie zwykle ludzie którzy są tu od początku firmy (ludzie z comarch/atos i ich ziomale) - na te gorsze szukają juniora którego mogą sprzedać jako zwykłego developera (no i oczywiście przytną sobie na Tobie dość sporo). Fajnie pobyć tutaj rok, ale później to jest tylko (usunięte przez administratora) gdy firma stara się jak może, żeby płacić mniej niż rynkowo. Fajna atmosfera to oczywiście przykrywka dla problemów które są wewnątrz, to po prostu korpo które udaje startup. Pracując tutaj spodziewaj częstego szukania się po biurze z odpowiednimi osobami, ponieważ wszyscy od supportu po HRy potrafią olać mail, dopóki nie narobisz komuś smrodu nikt nie kiwnie palcem w Twojej sprawie. Od niektórych słyszałem że nie dostali nawet juniorskiej podwyżki po pierwszym roku, ale finanse są tutaj bardzo uzależnione od tematu jakim się zajmujesz. Na plus jednak mogę powiedzieć że ludzie którzy są tu na wyższych szczeblach mają kompetencję, widocznie tym dobrze płacą :) Więc jako podsumowanie - firma z tego co widzę szuka ludzi, którzy są najlepiej na pograniczu juniorstwa i może na nich przyciąć - płacąc im grosze a do klienta wysyłając za nich rachunki godne regulara.

Kontakt - ONWELO Sp. z o. o.

Prosta 67 00-838 Warszawa

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT
    QWE

20.04.2018 14:46

Byłem na rozmowie w krakowskim biurze tej firmy i powiem tak - oni chyba chcieliby płacić stawki jak w Ugandzie albo innej Somalii, bo na typowe dla rynku wymagania finansowe reagują dziwnie. Już w czasie rozmowy w necie migają się przy pytaniach o widełki, to piszą że ich nie mają :D Atmosfera jest jakaś sztuczna, niby luz i przyjazne podejście, ale coś śmierdzi w tle bo ci ludzie zachowują się sztucznie. W necie można łatwo sprawdzić, że nie oferują niczego innowacyjnego, tylko samo co dziesiątki innych firm, ale pewnie w niższej cenie.
    elefant

05.03.2018 16:41

Byłem na rozmowie rekrutacyjnej w Onwelo, ale jako że miałem parę lepszych ofert, to nawet się nie zastanawiałem nad wyborem. Firma poszukuje "taniej siły roboczej", no i jakoś nie podobała mi się atmosfera tam panująca(dało się odczuć traktowanie mnie z wyższością przez wszystkich, mam na myśli rekruterek i menedżerów), ale to takie moje odczucia. Podziękowałem.
    obeznany

06.03.2018 21:41

to chyba było bardzo dawno temu, poza tym, dlaczego kopiujesz wypowiedź z forów sprzed par dobrych miesięcy i wklejasz je tutaj jako swoje? Czyżby troll z konkurencji, z której kandydat zrezygnował na rzecz oferty z onwelo? Tak się składa że sam brałem udział w dyskusji na forum o nowych firmach IT na rynku i widziałem tą opinię. Nie miałem okazji z nimi gadać, ale od ludzi wiem, że są w porządku.
    doświadczony

06.02.2018 12:23

Kiepska firma z nie do końca sprecyzowanymi wymaganiami. Ciśnienie na B2B. Rekrutacja bardzo przyjemna, ale merytorycznie leży i kwiczy. Karuzela ogłoszeń - czyli wielka rotacja na stanowiskach technicznych - średnio co 4-6 miesięcy na to samo stanowisko. Zarzekają się, że wszystko to w związku z rozwojem, ale fizycznie nie ma siły aby co chwilę przyjmowali kogoś, nie zwalniając (albo sam odszedł). Ogólnie nie polecam.

21.09.2017 08:46

@Jan Kowalski co masz na myśli pisząc płaska struktura? Mógłbyś wytłumaczyć? I powiedzieć dlaczego dla kogoś może być wadą, a dla kogoś zaletą i od czego to zależy? Każda dodatkowa informacja o ONWELO S.A. może być dla kogoś istotna.

18.11.2017 19:21

@Natalia Jankowi pewnie chodziło że sam musisz pewnie wszystko załatwiać pomiędzy działami a nie przez kierownika dlatego dla pewnych osób jest to zaleta a dla pewnych wada. Ja uważam to za plus że nie jestem ograniczony ale dla kogoś może być to minus.

16.11.2017 15:56

@Maestro na stronie firmy ONWELO S.A. znalazłam informacje, że można liczyć na różne benefity jak karta multisport czy ubezpieczenie, jest też możliwość pracy zdalnej. Nie wymieniłeś tego jak plus, a jakby nie było jest to plusem. Czy nie korzystałeś z tych usług lub może one nie są dostępne dla wszystkich? Czyli mimo dwóch minusów polecasz aplikację do tej firmy?

18.11.2017 19:00

@Natalia Skupiłem się na najważniejszych plusach i minusach. Co do tych rzeczy co napisałaś jest to standard ale fakt Onwelo to posiada. Ogólnie mi się podoba i polecam. Ludzie naprawdę są fajni z ogromnym doświadczeniem, zresztą ja też. Jednak są też minusy. Być może w przyszłości znikną. Jednak szukając pracy wolałbym znać zarówno plusy jak i minusy podejmując tak ważną decyzje jaką jest zmiana pracy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ONWELO Sp. z o. o.?

15.11.2017 19:04

Cześć, Chciałem napisać odnośnie pracy w Onwelo. Krótko i na temat :) Plusy 1. Bardzo fajni ludzie i świetni specjaliści 2. Wiele się nauczysz bo od razu dostaniesz trudne zadanie :) 3. Lokalizacje 4. Na umowę o pracę pieniądze zawsze na czas a nawet 1-2 dni po końcu miesiąca 5. Bardzo często nowe projekty w najnowszych technologiach Minusy 1. Zdarzają się problemy z płatnościami na B2B i możesz otrzymać pensje z opóźnieniem 2-3 dni "niby nic ale strasznie potrafi zdenerwować" 2. Aby wypełnić czas pracy po miesiącu to masz ogrom formalności. Firma się rozwija dlatego nie działa to tak jak powinno nawet bardzo słabo. Jednak jak przeczytasz to za pół roku może nie będzie tego problemu Jeżeli chcesz się czegoś nauczyć od świetnych i fajnych specjalistów to znajdziesz tutaj swoje miejsce :)
    Jan Kowalski

20.09.2017 20:17

Polecam pracę w biurze warszawskim dla developerów, projekty niekoniecznie nazwałbym ambitnymi. Może wynika to z tego, że firma dopiero zdobywa poważniejszych klientów. Widać zmiany i rozwój każdego dnia, w firmie panuje bardzo płaska struktura (dla niektórych zaleta, dla innych wada). Atmosfera zdecydowanie istnieje i jest na plus - chce się przychodzić do biura.
    Paweł

23.06.2017 17:38

Zastanawiam się właśnie nad aplikowaniem do Onwelo w Warszawie, tylko nie wiem za bardzo na jaki poziom szukają .NET Developerów: junior, regular czy senior ? Jeżeli Ktoś już przechodził u Nich rekrutację byłbym wdzięczny za informację :)
    John

21.06.2017 16:15

Sam proces rekrutacyjny w firmie Onwelo był bardzo przyjemny. Pierwszy etap to rozmowa z HR. Miałem przyjemność rozmawiać z niezwykle miłą i życzliwą Panią, która wiedziała o czym mówi. Typowa rozmowa hr'owa, standardowe pytania, plus część rozmowy w języku angielskim. Kolejny etap to rozmowa z dyr. obszaru, do którego prowadzi się rekrutację oraz kimś z HR. Rozmowa niezwykle rzeczowa, badanie doświadczeń i opinii kandydata.
    przyszły pracownik

05.06.2017 11:03

Czy ktoś z programistów może się wypowiedzieć o pracy dla Onwelo w Warszawie? Tak ogólnie o ilości projektów, technologiach i atmosferze w zespole?
    Emer

26.05.2017 16:26

Byłam w Krakowie w firmie "Onwelo" na dwóch, kolejnych spotkaniach rekrutacyjnych dotyczących jednego stanowiska w obszarze tzw. "back office". Osoby, z którymi się spotkałam, zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie. Pani z HR - bardzo uprzejma, wyczerpująco opisała firmę, proces rekrutacyjny oraz wymagania związane ze stanowiskiem, a także benefity płynące z możliwości zatrudnienia w reprezentowanej przez nią firmie. Chętnie odpowiadała na moje pytania. Osoba bardzo profesjonalna, ale przy tym bardzo sympatyczna i kulturalna. Druga osoba, z którą miałam przyjemność się spotkać także uprzejma, zaangażowana i sprawiająca wrażenie dynamicznej, doskonale wiedzącej, czego oczekuje, by zawodowo wypełnić postawione przed nią zadania, czyli m.in. te, dotyczące rekrutacji podległych jej osób. Moja kandydatura została odrzucona - zgodnie z otrzymaną odpowiedzią - ze względu na niekompletne dopasowanie do idealnego profilu pożądanego kandydata. Mówiąc wprost, myślę, ze znaleźli się lepsi ode mnie wśród rekrutowanych osób. Jednak wrażenie ze spotkań w firmie mam pozytywne. Uważam, że największą zaletą spółki w tym momencie jest jej dynamiczny rozwój i związane z tym korzyści w postaci możliwości wzięcia czynnego udziału we wzroście organicznym spółki, współtworzenia organizacji, obcowania z dynamicznymi i zaangażowanymi współpracownikami. Ludzie przypadkowo napotkani przeze mnie w przestrzeni "open space" tej organizacji byli swobodni i uśmiechnięci, więc zapewne zadowoleni z pracy dla "Onwelo". To tyle, co mogę napisać o firmie na podstawie osobistych wrażeń z procesu rekrutacyjnego. Ale to też ważny etap. Czasem, gdy przebiega źle, może zniechęcić potencjalnych kandydatów do aplikowania. Zachęcam do aplikowania osoby, które znalazły oferty pracy zgodne ze swoim profilem zawodowym oraz zainteresowaniami. Życzę "Onwelo" sukcesów, dalszego rozwoju, bardzo dobrej atmosfery i świetnych współpracowników! Żałuję, że mnie się nie udało dołączyć do zespołu...
    Nowa

06.04.2017 13:06

Zaczęłam prace w Onwelo 2 miesiące temu i jest bardzo zadowolona. Nie ma tu żadnej taniej siły roboczej :) Stanowiska zajmują, tak jak firma obiecała, osoby kompetentne i doświadczone w swej dziedzinie więc jest się od kogo uczyć. O atmosferze powiem tylko, że jest SUPER! ; )
    walt

16.02.2017 23:07

ja odniosłem wrażenie, że szukają kompetentnych, z doświadczeniem i komunikatywnych do rozmowy o finansach nie doszło
    kandydat

02.01.2017 19:14

Szukają raczej taniej siły roboczej. Pasowałem na stanowisko idealnie ale chyba wynagrodzenie im nie odpowiadało. Zarzekli się że nie pasuję na stanowisko. Rozmowa z menedżerem który myli CRM z CMSem i rekruterką. Menedżer strasznie niekumaty, nie zna się na technologiach. Firma młoda więc dopiero zaczynają zabawę z rynkiem. Osobiście mam negatywne doświadczenia.
    arek

31.08.2016 19:11

To może w końcu ktoś napisze coś prawdziwego @łubudbuu? Firma podobno ostatnio dodaje sporo ofert głównie do działu IT więc może dla odmiany ktoś napisze jak jest w firmie tak naprawdę zamiast tego lukru? Jakieś info o zarobkach, godzinach pracy itp.?
    łubudubu

31.08.2016 19:09

sami sobie piszemy te opinie

Zostaw merytoryczną opinię o ONWELO Sp. z o. o.