3.7/5

Korzyści z pracy w Onwelo

Co mówią nasi pracownicy

Rekrutacja

• Ciechanów

5. Opinie o ONWELO Sp. z o. o.

Opinie o ONWELO Sp. z o. o. Warszawa

Nie przegap nowości o ONWELO Sp. z o. o.!

09.12.2022 19:37

Dołączyłem do firmy w ramach tzw. Akademii, w której przez 3 pierwsze miesiące pracy miałem możliwość nauki, zrobienia certyfikatu AWS. Po tym czasie zostałem przydzielony do projektu klienta zewnętrznego. Atmosfera u klienta jest bardzo dobra, nie podchodzi się do onwelowiczow inaczej/gorzej ze względu na outsourcing a sama współpraca jest nastawiona na długoterminową. Moim zdaniem, z plusów które mogą wyróżniać Onwelo na tle innych tego typu firm to świetne biuro i przyjaźni ludzie. W biurze regularnie odbywają się rożnego rodzaju eventy, spotkania i faktycznie ludzie biorą w nich udział. Jednocześnie w firmie czuć rozwój poprzez powiększanie się liczby pracowników oraz inwestycje np. w biurze. Abstrahując od pracy na projekcie (bo ta może się różnic w zależności od klienta czy zespołu), możliwość wieczornej pracy w oszklonym biurze wypełnionym rozświetloną aż po horyzont Warszawą, czy picie kawy w zawsze zadbanej (dzisiaj świątecznej) kuchni, świetnie akompaniuje całodniowemu rozwiazywaniu problemów:)
    ccc

02.04.2024 19:26

nagrody? premie? nigdy na oczy nie widziałam
    Fejkowe komentarze i PR

04.05.2026 17:20

Pewnie, to po prostu strategia PR, którą prowadzą, żeby poprawić potencjalnie jedną z najgorszych opinii o kulturze organizacyjnej, jaką kiedykolwiek widziano u firmy tej wielkości.
    M

18.12.2022 01:53

Pracuję tutaj od 5 miesięcy jako ETL Developer. Jak dla mnie najlepsze miejsce w jakim przyszło mi pracować. Super managerowie, świetny team, zarobki na bardzo wysokim poziomie, bardzo profesjonalny HR, fajne przywitanie nowego pracownika, dobre benefity i inicjatywy typu piwo, pizza, eventy (ja osobiście pracuję całkowicie zdalnie i z tego nie korzystam, ale widzę, że jest tego sporo). Pewnie tez wszystko zależy do jakiego klienta/projektu jest przypisany pracownik, ale w moim przypadku pod tym względem także jestem zadowolona :)
    Marian

01.02.2023 00:39

co takiego proponujesz? powinni Ci przywieźć do domu pizze i piwo? Takie benefity mają na celu integracje zespołu a nie dbanie o wzrost alkoholizmu i otyłości wśród pracowników, także myślę że słusznie lepiej sie pojawić osobiście na takich eventach aby z nich w pełni skorzystać :}
    P

04.07.2022 10:55

Zdziwiła mnie opinia na goworku, dlatego piszę jak było u mnie w czerwcu 2022. I ogólnie to jak mi się coś podoba to piszę opinie w necie :D nawet kierowcy krakowskiego mpk mi się zdarzyło, że mi drzwi przed nosem nie zamknął :D Z mojej perspektywy proces rekrutacji: 1. dostałam konkretną ofertę pod moje dotychczasowe doświadczenie: plus za szczegółowy opis i widełki, rekruterka była konkretna, ale nie namolna 2. po mojej akceptacji rozmowa z HR w dogodnym dla mnie terminie (najszybszym możliwym dla mnie) 3. w ciągu kilku dni (2 - sprawdziłam) dostałam odp. o zakwalifikowaniu się do 2 etapu i ponownie umówienie spotkania wg. mojego kalendarza 4. rozmowa z managerem i konkretny feedback dlaczego ja, czego oczekują i czego ja oczekuję i w jakim kierunku chciałabym się rozwijać itp. nastawienie na jak najlepsze dopasowanie mnie do konkretnego zespołu i do moich oczekiwań co do rozwoju 5. odp. w ciągu kilku dni (3) że są na tak i konkretne propozycje Proces jak na krakowskie IT wyjątkowo szybki, oferta pracy ciekawa i nie jakiś kawałek kodu do klepania tylko konkretny projekt co mnie przekonało do wysłania CV i plus za to, że rekruterka nie naciskała na mnie w żaden sposób i miałam czas się zastanowić, porównać dotychczasowe oferty i na spokojnie podjąć decyzję czy chcę w ogóle aplikować. A zdarzały się rekruterki namolne, które mi wysyłały wiadomości co drugi dzień czy już wiem czy jeszcze nie... dramat. Dodatkowo na czym mi zależało to czas - bo nie mam zamiaru rekrutować się gdzieś miesiące ....i feedback - klarownie co jest u mnie mega i czego się muszę jeszcze nauczyć (bo niektórzy to się w ogóle nie odzywali lub półsłówkami odpowiadali, że np. za małe doświadczenie i to wszystko) i manager dokładnie opisał w jaki sposób firma może mi pomóc w rozwinięciu moich umiejętności (wymienienie konkretnych osób, od których mogę czerpać wiedzę i zespołu w którym się mogę rozwijać). Także polecam wziąć udział w rekrutacji i się przekonać samemu. Onboarding: czyli jak wpaść do biura po 3 latach pracy zdalnej: ludzie uśmiechnięci i zadowoleni i od razu kawa na wejściu na luzie, więc pierwsze wrażenie mega pozytywne, szkolenie wstępne: wszystko klarowne, fajne systemy ZZL, wszystko poukładane i sensownie spięte, od razu pełny sprzęt, dostępy, multisport, ubezpieczenie, prywatna opieka; dodatkowe szkolenia dla programistów i pakiety i plus za super biuro w centrum Krk dla tych, którzy nie chcą pracować zdalnie i fajny welcome bag. Podsumowując moje doświadczenia: jak najbardziej pozytywne :) za jakiś czas dam znać jak mi się pracuje ;)
    erykm

08.12.2022 15:07

miałem podobnie
    Señor BI

27.05.2019 15:36

Trochę dziwi mnie tutaj ilość negatywnych opinii o firmie, ale zapewne wynika to z tego, że jak jest ok to uznajemy to za normalne, a kiedy komuś coś nie podpasuje (nawet na etapie rekrutacji) to lubi się wyładować w Internecie, więc średnia może być zakrzywiona. Pracuje już tutaj prawie 2 lata w Waw w dziale BI i muszę przyznać, że jest to jedno z najfajniejszych miejsc w których pracowałem - stawki są konkurencyjne, managerzy profesjonalni i co chyba najbardziej tu doceniam - atmosfera w biurze jest bardzo przyjazna. Wszyscy ze sobą rozmawiają we wspólnej kuchni, wychodzimy razem po godzinach - aż chce tu się przychodzić, mimo, że można pracować zdalnie ;) Oczywiście, jak to w branży bywa - wiele zależy od projektu na który się trafi i czasem bywa mniej wesoło. Nie mogę powiedzieć jak jest w innych działach czy biurach w innych miastach. Ale raczej krzywda nie może się dziać, bo informatycy szybciutko by uciekli a firma ma już prawie 400 osób ;)
    DWH Analyst&Developer

04.06.2019 22:44

Bardzo cię proszę nie kłam i nie rozprzestrzeniaj informacji że ta firma oferuje pracę w ich biurach, bo w wielu przypadkach (w zdecydowanej WIĘKSZOŚCI przypadków) nie jest to prawdą. To że tobie się udało nie oznacza że wszyscy będą mieli ten przywilej.
    DWH Analyst&Developer

16.06.2019 23:05

Firma Onwelo szuka kontraktorów do pracy na miejscu w biurach swoich klientów. Możliwość pracy w biurach Onwelo jest wtedy gdy: 1)jest to jeden z nielicznych projektów wewnętrznych; 2)klient oferuje pracę zdalną a Onwelo chce patrzeć pracownikowi na ręce; 3)klient jest zagraniczny i oferuje pracę zdalną z delegacjami a Onwelo chce patrzeć pracownikowi na ręce. Nie bardzo rozumiem po co Ci informacja czy ktoś będzie aplikował na stanowisko młodszego specjalisty ds. RPA.

26.05.2026 20:58

Kiepsko, dramat… Kiedyś b. fajna firma Zajechana przez byłych właścicieli/ zarząd… Po wielu latach pracy odszedłem zniesmaczony. Po wielkiej wypierdolce firmy na ryj.. trafil się mega człowiek - Pan Marcin i dobrzy ludzie też weszli do zarządu. Po roku zmiana i w roli prezesa osoba o wielkim EGO (wychowana na piersi Darka ale z dużą niższych poziomiem znajomość rynku)….i karmiona przez dziecka AI z marketingu z jeszcze większym EGO. Znajomi mówi że system już pada i skończy się paliwo więc zepsują tym brakiem zasad resztę firmy. Dobrzy odchodzą lub odeszli. Cieszę się że ja już poza strukturą od kilku miesięcy . Są jeszcze chyba dobre osoby z doświadczeniam i zasadami ale dziś w tej firmie liczy się stajl, podlizywanie oraz polityka przez wielkie P. Brak porządnego i silnego HR head bo wszystko zagarnia krzyczącą i pretensjonalna osóbka podlizująca się kolejnym prezesom. Bez silnego HR w zarządzie firmą zginie bo z tylnego fotelika zabaweczki ustawia AI.

26.05.2026 21:08

Strach powiedzieć to im w oczy… ale idealne podsumowanie. Może ktoś poczyta i będzie miał refleksje. Tu trzeba jak i zmian strukturalnych a nie pudru. Wytępić żelazem patologię, dać nowego silnego HR heada do zarządu, wdrożyć jasne role, KPI i zrewidować “seniority “ dyrektorów. Będzie to bolało ale tylko tak firma może zbudować odbudować marke i zbudować kompetencje oparte na doświadczeniu i wiedzy. Nowy prezes nie jest aż taki zły ale ma fatalnych niektórych doradców… jak trochę otworzy się na słuchania innych oraz utemperuje ludzi typu krzyk/roszczenia/AI i wyznaczy kierunek to może się udać. Bez tych zmian ciężko i wiele dobrych osób szuka nowych wyzwań.

26.05.2026 20:33

DRAMAt teraz … kiedyś dobra firma. Dziś liczy się czy masz stajla, dobrze promptujesz AI i liżesz (usunięte przez administratora) nowemu prezesowi. Facet który próbował ustawić firmę niestety poszedł do rady i oddał firmę w ręce osoby która nie dorosła do roli i jest karmiona egoistycznym dzieciakiem zasilanym przez AI. Zal słuchać kolegów co się dzieje w firmie i jak smutnie że dobrzy u merytorycznie ludzie nie potrafią zmienić tego trendu.

Życzliwy

20.04.2026 12:54

Firma Onwelo ma już 3 prezesa w ciągu roku! To się nazywa stabilizacja!
    Polak mały

19.02.2026 14:44

Firma zmieniała logo na rodem z gry Minecraft 😂 Do tego nowa szata graficzna, chyba się łudzą, że w ten sposób nikt ich na rynku nie skojarzy z tym co wyrabiali w zeszłym roku. Zero poszanowania dla pracownika. Zwalniali z dnia na dzień osoby we wszystkich działach i z każdym doświadczeniem. Później były spotkania online gdzie złotousty prezes zapewniał, że już nikt nie będzie zwolniony. Jak nie trudno zgadnąć za parę miesięcy historia się powtarzała. Nie jest to solidny pracodawca. To outsourcing gdzie tylko patrzą jak Cię wrzucić w byle jaki projekt i na Tobie zarobić. Onwelo robicie to źle!

21.03.2026 10:04

To chyba dobrze robili, że zwalniali, żeby nie popadać jeszcze w większe problemy finansowe ? Problemy Onwelo właśnie się od tego zaczeły - zrezygnował największy klient, a oni trzymali na siłę ludzi przez pół roku na ławkach. Chcieli zachować się fair wobec ludzi i to w głównej mierze doprowadziło Onwelo do niewypłacalności.
    Nie-były pracownik

26.03.2026 14:39

Dobre to by było jakby dywersyfikowali swoje portfolio klientów, a nie stawiali wszystko na jedną kartę (co sami przyznali). Do niewypłacalności Onwelo doprowadziły 3 rzeczy: 1. Januszerski management 2. Januszerskie podejście do pracowników 3. Januszerskie szczęście do wygrania jednego dużego kontraktu
    Business IT Leader

16.12.2025 08:40

To jest kompletna patologia. Od lat szukają „Business Developer”, a ich szef to osoba zdesperowana, która otwarcie mówi, że nie ma czasu nikogo uczyć i chce klientów tu i teraz. Firma, mimo że siedzi w ładnym biurze w Warszawie, jest w fatalnej kondycji finansowej, projektów jest coraz mniej, a sytuacja robi się coraz bardziej nerwowa. Nie istnieje tam żaden proces HR. Każdemu kandydatowi mówią, że jest „wybrany” i że są „prawie gotowi do zatrudnienia”, po czym ściągają ludzi do Warszawy i informują, że jednak potrzebna jest jeszcze jedna rozmowa. Na tej rozmowie każą Ci… znaleźć im klienta. Najlepiej spośród Twoich własnych kontaktów. W moim przypadku, gdy faktycznie miałem realnego klienta, powiedziałem jasno: w porządku, pokażcie umowę. Umowy oczywiście nie było. Nie zamierzam pracować za darmo. Podczas rozmowy wymagają podania listy firm, które już teraz potrzebują projektu, bez żadnych ustaleń, bez wynagrodzenia, bez prowizji. To jest ich sposób na wyciąganie darmowych leadów od kandydatów. Jeżeli już się na to trafia, trzeba jasno postawić sprawę: albo płacą przed wprowadzeniem klienta, albo ustalamy konkretne warunki prowizyjne na piśmie. Inaczej wykorzystają Cię bez mrugnięcia okiem. Kandydat jest według nich „obciążeniem”, ponieważ potrzebuje zbyt wiele, żeby zacząć, wyobraź sobie, że podczas rozmowy pytałem ich zaledwie przez 10 minut o ich sposób działania, a oni oczekują osoby, która od razu wie wszystko. Jednocześnie jest oczywiste, że nikt z zewnątrz nie jest w stanie znać ich specyficznej dynamiki pracy bez wdrożenia, na które – jak twierdzą – nie chcą tracić czasu. Tymczasem na całym świecie i w każdej branży właśnie takie działania są standardem: aby skutecznie pracować, trzeba profilować klientów, poznawać ich potrzeby i kontekst, żeby móc ich zrozumieć i lepiej się z nimi komunikować. Jestem ekspertem i pracowałem z najlepszymi firmami software’owymi w Polsce. To, co tu się dzieje, nie ma nic wspólnego z profesjonalnym rozwojem biznesu. Nigdy nie aplikuj na to stanowisko...
    #BusinessDevelopmentManager
    "Polskie Accenture" ;-)

15.01.2026 16:40

W 2023 był zysk 4,5 mln PLN a 2024 strata prawie 44 mln PLN Sprzedaż siadła o ponad 20% . Ciekawe jaki będzie wynik w 2025 - trzymam kciuki Pozdrowienia dla kolegów i byłego/starego zarządu - tak trzymać ;-)))) Tak się robi business w Polsce
    Życzliwy

20.01.2026 13:56

Dobrze powiedziane, ważne żeby Ci na górze co siedzą na stołkach sobie kieszenie ponapychali. Projekty robione nie wiadomo po co i nie wiadomo dla kogo. Później następuje wielkie zdziwienie, że nikt nie chce inwestować w takie produkty, a na koniec wywalają hurtowo pracowników.
    Andrzej

04.12.2025 19:44

Niepoważna firma, przez wiele miesiący nie płaciła na czas, a teraz usuwają opinie na goworku…
    #DataEngineer
    Business IT Leader

16.12.2025 08:42

Prawda

17.12.2025 08:31

Dziękujemy za opinię. W przeszłości rzeczywiście zdarzały się opóźnienia w płatnościach wobec części współpracowników. Był to trudny moment w historii spółki i bierzemy za niego odpowiedzialność. Dziś sytuacja finansowa jest stabilna, procesy zostały uporządkowane, a zobowiązania regulowane są terminowo. Traktujemy tamten okres jako zamknięty rozdział i wyciągniętą lekcję. Jeżeli autor opinii chciałby wrócić do rozmowy lub wyjaśnić sprawę bezpośrednio, jesteśmy otwarci na kontakt.
    ramir

04.07.2025 15:05

Pracuję w Onwelo od dobrych kilku lat i była to moja pierwsza praca w branży IT. Pierwsze parę lat byłem na projekcie u klienta, co wspominam bardzo dobrze. Onwelo było wtedy też bardzo szczodre, jeśli chodzi o podwyżki, bonusy. Po tym, jak nastąpił kryzys, jest fatalnie. Nie liczy się zdanie pracownika, jedynie tabelki w Excelu. Menedżerowie jedno mówią, a drugie robią. Podejmuje się kompletnie nielogiczne decyzje. Miało być Onwelo 2.0 i wielkie zmiany, a jest wielka kupa. No i dalej zalegają z tym, co miało być już spłacone.

08.07.2025 14:44

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Rozumiemy frustrację, szczególnie jeśli oczekiwania wobec zmian nie zostały jeszcze w pełni spełnione. Faktem jest, że nowy zarząd rozpoczął działania na początku czerwca i od tego momentu podejmujemy konkretne kroki, aby rozwiązywać problemy, które się nawarstwiły. Proces transformacji, który nazwaliśmy Onwelo 2.0, to rzeczywiste działania, których efekty wymagają czasu. Jesteśmy otwarci na dialog, każdy pracownik może dziś bezpośrednio porozmawiać z zarządem. W kwestii zaległości zobowiązania, które miały być spłacone, zostały uregulowane lub są już w procedurze. Jeśli jednak problem dotyczy czegoś innego, prosimy o kontakt z działem finansowym.

10.05.2025 22:18

Fajnie jakbyscie pieniadze wydawali na wyplate pracownikom zamiast na usuwanie opinii na goworku (co juz kazdy w firmie wie) XD 90% opinii zniknęło. Puknijcie się w łeb i lepiej już ogłoście tą upadłość, bo od 1,5 roku odwalacie taki szajs i nie wiem czy liczycie na cud czy co
    Jshhe

13.05.2025 14:11

Popieram dodatkowo zaleganie ze składkami zdrowotnymi do ZUS od roku 2024, wypowiadane umowy najmu za piętro w Lublinie. To się nazywa ,,stabilizacja”

07.07.2025 03:10

Akurat rezygnacja z dużych biur, to rozsądne decyzje kosztowe zwłaszcza kiedy pracownicy branży IT pracują głównie zdalnie i rzadko pojawiają się oddziałach xd.

04.06.2025 16:36

W czerwcu 2025 r. w Onwelo nastąpiły zmiany w zarządzie spółki. Funkcję Prezesa Zarządu objął Marcin Maj, a do zespołu dołączyli nowi członkowie odpowiedzialni za kluczowe obszary działalności firmy. Nowy zarząd koncentruje się na wzmocnieniu operacji, uproszczeniu procesów i odbudowie zaufania wewnątrz organizacji i w relacjach z klientami. Szczegóły zmian dostępne są w oficjalnym oświadczeniu spółki.
    News image

10.05.2025 14:05

Niestety muszę stanowczo odradzić podejmowanie współpracy z firmą Onwelo. Kiedyś rzeczywiście mogło to być dobre miejsce do pracy i rozwoju zawodowego, jednak obecnie – z mojego punktu widzenia – firma stanowi jedynie cień dawnej siebie, próbując kreować pozytywny wizerunek na podstawie sukcesów osiągniętych w zupełnie innym okresie, przez inny zespół i przy innym sposobie zarządzania. Mógłbym wskazać wiele przykładów dotyczących problemów z zarządzaniem, nadmiernych oczekiwań, presji czy braku profesjonalizmu. Jednak tego rodzaju kwestie mają znaczenie wtedy, gdy firma działa zgodnie z prawem i szanuje zarówno pracowników, jak i kontraktorów. Niestety – i mówię to w oparciu o własne doświadczenia – z tym bywa obecnie poważny problem. Firma notorycznie opóźnia wypłaty wynagrodzeń – szczególnie wobec osób zatrudnionych na podstawie kontraktów B2B, które potrafią czekać na zapłatę faktur nawet miesiącami. W przypadku umów o pracę wynagrodzenia są zazwyczaj wypłacane terminowo, choć zdarzają się opóźnienia. Znacznie poważniejszą kwestią jest jednak fakt, że środki pobierane z pensji pracowników na składki, w szczególności na PPK, nie są przekazywane do odpowiednich instytucji finansowych w wymaganym terminie. Firma wykorzystuje lukę prawną, która nie określa konkretnych terminów przekazania tych środków, a jednocześnie unika udzielania odpowiedzi na pytania pracowników. Budzi to zrozumiały niepokój. Interwencje Państwowej Inspekcji Pracy w tej sprawie okazały się, z tego co wiem, nieskuteczne, przez co jedynym realnym rozwiązaniem dla poszkodowanych bywa skierowanie sprawy do sądu pracy. Niepokojące są także przypadki niewypłacenia odpraw osobom zwolnionym z przyczyn leżących wyłącznie po stronie pracodawcy. Osoby te zostały pozostawione bez wsparcia i – jak wiele wskazuje – również będą zmuszone dochodzić swoich roszczeń na drodze sądowej. Podsumowując – jeśli ktoś rozważa podjęcie pracy w Onwelo, sugeruję bardzo dokładnie przemyśleć tę decyzję. Rozumiem, że rynek pracy jest obecnie trudny, ale potencjalne problemy wynikające z zatrudnienia w tej firmie mogą przewyższyć ewentualne korzyści.

12.05.2025 17:12

Tak jak wspominaliśmy wcześniej, mieliśmy opóźnienia w wypłacie wynagrodzeń, które są już za nami dzięki dofinansowaniu pozyskanemu od inwestorów z końcem marca. Mamy również pełną świadomość pozostałych zobowiązań, w tym dotyczących PPK, które sukcesywnie regulujemy zgodnie z aktualnymi możliwościami finansowymi spółki. W Onwelo rozpoczęło się nowe otwarcie, inwestor przejął udziały od dotychczasowych właścicieli, a my jesteśmy obecnie w trakcie pozytywnych zmian, o których szerzej poinformujemy już wkrótce.

13.05.2025 12:14

Trudno mówić o „nowym otwarciu”, kiedy zaległości wobec pracowników i współpracowników nadal pozostają nierozliczone. Nie jestem w stanie ocenić, czy obecne zmiany rzeczywiście przyniosą pozytywny efekt – mogę jedynie odnieść się do faktów. W ciągu ostatnich 1,5 roku firma systematycznie naruszała podstawowe obowiązki wobec zatrudnionych. W moim przypadku na rachunku PPK wciąż widnieją nieuregulowane składki – również za bieżące miesiące. Przysługująca mi odprawa również nie została wypłacona. Trudno inaczej nazwać sytuację, w której firma pobiera z wynagrodzenia środki, a następnie ich nie przekazuje dalej do zadeklarowanych instytucji, niż jako zawłaszczanie pieniędzy pracowników. To nie jest „chwilowy problem z płynnością” – to systemowy brak odpowiedzialności. Nawet jeśli firma zamierza te środki kiedyś zwrócić – dobrowolnie lub pod presją wyroków sądowych – to nie zmieni faktu, że przez wiele miesięcy to pracownicy ponosili konsekwencje tych zaniedbań. Tego nie da się cofnąć ani usprawiedliwić.
    Pracownika

28.03.2025 13:27

Firma jest tragicznie zarządzana Zwalniają ludzi co faktycznie cos robią Zmienia się prezes który obiecuje że będzie nowe finasowanie a później zwalniają masę osób obecnie prawie 70 osób do zwolnienia Polecam się trzymać jak najdalej i z daleka

28.03.2025 14:48

Dziękujemy za ten komentarz. Tak, spółka mierzyła się w ostatnim czasie z poważnymi problemami. Dziś jednak podpisaliśmy umowy z zewnętrznymi inwestorami, które zapewniają finansowe wsparcie dla dalszego funkcjonowania firmy. Dzięki tym środkom będziemy w stanie uregulować zaległości. Jednocześnie, i to była jedna z najtrudniejszych decyzji, musieliśmy dziś pożegnać się z 33 osobami z firmy. To bolesny, ale konieczny krok, który pozwoli nam odbudować stabilność operacyjną i kontynuować działalność na bardziej bezpiecznych fundamentach. Onwelo
    Junior

21.02.2025 13:56

Pracowałem w Onwelo przez 3 miesiące jako junior, a potem trafiłem na projekt u klienta. Po tym przedłużyli mi umowę na kolejne 3 miesiące, a potem na pół roku, do końca projektu. Praca była naprawdę fajna, ludzie super, atmosfera w zespole rewelacyjna. Zarobki też jak na juniora były całkiem spoko, szczególnie po przejściu na projekt u klienta. U klienta było jeszcze lepiej, bo dostałem info, że jak projekt się skończy, to mogę u nich zostać na stałe, ale ja byłem tak zadowolony z Onwelo, że postanowiłem nie zmieniać firmy. No i wtedy zaczęły się schody, 2 miesiące przed końcem umowy zaczęły się opóźnienia w odpowiedzi na moje pytania o przedłużenie. Czekałem dwa tygodnie, zero odzewu, aż w końcu dostałem wiadomość, że mam dwa tygodnie na złożenie wypowiedzenia, bo zastąpili mnie innymi ludźmi w dziale. Trochę to dziwne, bo wcześniej zapewniali, że wszystko będzie ok. Zakończenie współpracy było profesjonalne, ale mimo wszystko trochę się zawiodłem. Potem aplikowałem do Onwelo do innego działu. Miałem rozmowę techniczną i rozmowę po angielsku, wszystko w porządku, ale potem dostałem info, że nie przechodzę, bo mam za niski poziom angielskiego. A to dla mnie było dziwne, bo cała moja praca wcześniej opierała się w języku angielskim, rozmawiałem z menadżerem z innego działu i było wszystko spoko, a tu nagle taka decyzja. No, trochę to rozczarowujące. Na goworku widzę, że Onwelo ma problemy finansowe i ponoć nie płacą pracownikom. Ja już nie mam kontaktu z nikim z firmy, ale teraz trochę niepewnie to wygląda. Kilka razy aplikowałem na inne stanowiska, ale żadnej odpowiedzi nie dostałem, więc nie wiem, czy ogłoszenia są fejkowe, czy po prostu mnie już nie chcą. Szkoda, bo firma miała potencjał, ale teraz to nie wiadomo, co z nią będzie.
    Miejska Legenda

30.03.2024 16:02

Jeżeli chodzi o ludzi w zespołach i kolegów w pracy - świetni developerzy, z którymi da się nie tylko tworzyć genialne projekty i wzajemnie się motywować, ale też dobrzy koledzy po pracy. Co do odczuć w pracy, ma się wrażenie, że jest się rekordem w excelu i firma chce po prostu na tobie zarobić (oczywiście to jest normalne, że firma chce zarabiać na pracowniku, ale dobrze, jakby nie odbywało się to momentami kosztem jego rozwoju przy jednoczesnych obietnicach zmiany). Pokazała to kwestia ostatnich zwolnień, gdzie przez ostatnie 3 tygodnie cały "dół" chodził przestraszony, czy nie dostanie calla na 2 minuty z wypowiedzeniem. Byli zwalniani ludzie niezależnie od tego, czy byli na ławce, czy mięli projekt u klienta. Z opinii moich kolegów, to podczas zwolnień czuli brak szacunku ze strony pracodawcy. Wszystko odbywało się w przyjaznej atmosferze, jednak wytłumaczenie było jak wykuta regułka, którą się powtarzało każdemu. W efekcie osoba zwalniana czuła się potraktowana jako ktoś nieinteligentny. Jednego znajomego zwolnili i powiedzieli, że nie mają dla niego nowego projektu mimo, że jeszcze był na starym projekcie i nawet nie zaaktualizował CV w celu potencjalnego znalezienia nowego (nikt mu takiego polecenia nie dał). Inny znajomy przez długie miesiące chciał zmienić projekt i był "podtrzymywany" na tym, którego nie cierpiał bo generował zyski. Gdy projekt się skończył - dostał wypowiedzenie. Jedną z zasad, które promuje firma jest profesjonalizm i faktycznie profesjonalizm developerów których znam jest na bardzo wysokiem poziomie. Niestety wśród managementu pozostawia on wiele do życzenia. Oczywiście firma może mieć lepsze czasy i gorsze czasy, a zwalnianie pracowników występuje w tym cyklu. Jednak rozstanie z pracownikiem mogłoby się odbywać w bardziej "ludzkiej" atmosferze.
    Damian

28.08.2024 17:20

Zdecydowanie mogłoby być w bardziej ludzki. W mój ostatni dzień jak chciałem zebrać swoje rzeczy z biura, pożegnać się z wpółpracownikami, zdać sprzęt, zrobić exit interview, to przełożony jedyne co rzucił do mnie "już dzisiaj nie będziemy liczyć tego dnia jako pracujący, prawda?". Odpuściłem tę wypłatę, zgodziłem się na wcześniejsze rozwiązanie umowy za porozumieniem, nie chce mieć nic wspólnego i zniżać się do tego poziomu.

14.06.2024 21:43

Jak wygląda rozmową o prace na stanowisko tester manualny? Jest jakiś wątek po angielsku? chciałbym się dobrze przygotować

14.06.2024 21:41

Czy praca na stanowisku Manual Tester jest możliwa w 100% zdalnie? W ogłoszeniu jest napisane, że 70% zdalnie ale też jest napisane, że jesteście otwarci jak ktoś potrzebuje pracować zdalnie. Proszę o informacje, chciałabym wysłać cv
    beatrix kidddo

21.05.2024 14:20

Bardzo słaba jakość rozmowy rekrutacyjnej. Zostały mi zadane tylko dwa pytania. Osoby prowadzące były nieprzygotowane do rozmowy. Rozmowa trwala 20 minut. Feedback po rozmowie także krótki i niemerytoryczny - info o braku doświadczenia w jednym z aspektów. Brak informacji o mocnych stronach.

28.03.2024 20:59

Witam, zastanawiam się nad aktualnie wystawionymi ofertami i tym, że raczej podane są w nich widełki na takim portalu a na przykład dla specjalisty ds. marketingu już nie. interesuje mnie podstawa zwłaszcza, że jednak wymaga się tych 5-ciu lat doświadczenia. dodatkowo co będzie się składało już na całość wynagrodzenia?

23.04.2024 13:14

Z tego co wiem zwolnieni zostali głównie ludzie z zespołu Data oraz osoby które były bez projektu od dłuższego czasu
    MrW

13.05.2024 14:56

Zwolnieni zostali ludzie z różnych działów - zarówno z projektów, jak i z ławki
    data engineer

08.05.2024 12:23

Faktycznie, wiele osob z dzialu data zwolniono(usunięte przez administratora). Z projektami roznie, jeden ma ciekawszy drugi nudniejszy ale placa tyle samo.
    Patrycja

15.04.2024 09:47

Pierwsze doświadczenia z Onwelo, 2 lata temu, były dla mnie bardzo pozytywne - rekrutacja przebiegła sprawnie, podejście bardzo profesjonalne i zachowana była ciągłóść komunikacji na poszczególnych etapach. Na samym projekcie pracowało się dobrze i mimo że była ewidentna tendecja do "odkładania" podwyżek to nie było na co narzekać. Niestety jest to firma, w której jest szacunek i mowa o "wspólnych celach" i wsparciu pracownika, tylko gdy firmie bardzo mocno się powodzi. Jako jedna z wielu, bez jakichkolwiek wcześniejszych oznak, że coś jest nie tak w firmie, zostałam zwolniona pod koniec miesiąca kalendarzowego - co spowodowało, że miałam bardzo mało czasu na znalezienie kolejnego zatrudnienia. Firma tłumaczyła się tym, że sytuacja jest dynamiczna, po czym zaprzeczając sobie, w kolejnym mailu informowała, że podejmuje działania od stycznia aby poprawić sytuację finansową. Szkoda tylko, że pracownicy nie dostali nawet strzępka informacji na ten temat, aby móc się przygotować. Myślę również, że skoro sytuacja była tak zła, to zwolnienia były pewne już dużo wcześniej i mogli zapewnić pracownikom czas na poszukanie nowej firmy. Dodatkowo, początkowo niektórym osobom wypłaty przychodziły z opóźnieniem - niektórym kilka dni, innym dłużej. Nie było kontaktu "z górą" i informacji z jakiego jest to powodu ani kiedy pieniądze do nich wyjdą. Tak więc widać, że firma wybierała sobie, kto akurat dostanie pensje na czas a kto nie. Oczywiście sytuacja nie była komentowana bardzo długo, do momentu aż nie wyszedł mail z informacją o pewnych problemach oraz o tym że więcej zwolnień nie będzie. Po czym, parę dni później było dużo więcej zwolnień. Oczywiście w trakcie nagłych zwolnień, Onwelo nadal wysyłało swój newsletter, w którym chwalili się nowymi zatrudnionymi osobami i atrakcjami w biurze oraz postami na LinkedIn mówiącymi o pozytywnych zmianach w Onwelo. W tym miesiącu w piątek (weekend przed otrzymaniem wypłat) otrzymaliśmy informację że wszyscy (oczywiście o ile to prawda - mail miał ukryte adresy, nie było żadnego spotkania etc.) będą mieli wypłacane pensje w 3 transzach. Oczywiście nie spytano nikogo o zgody, ta informacja została po prostu przekazana do pracowników. Nie mogę polecic pracy w tej firmie, ponieważ przy problemach jakie firma napotkała, okazało się że są oni nieuczciwi w stosunku do zatrudnionych osób a firma mimo prób ukazania struktury jako "płaskiej" nie wykazuje żadnej transparentności ani szacunku do pracownika.
    Monika

28.03.2024 12:40

Pracowałam w tej firmie u klienta zewnętrznego przez 1,5 roku. Zawsze wszystko było w porządku, zarobki na fajnym poziomie, fajne inicjatywy i warsztaty. Niestety aktualnie odradzam branie udziału w jakiejkolwiek rekrutacji. Zaczęły sypać się projekty wewnętrzne jak i współprace z klientami. Zapewniali wszystkich, że nie bedzie żadnych zwolnień (bylo to mowione kilkanascie razy), a w razie zakończenia projektu, bedzie się czekało na nowy projekt na tzw. „ławeczce”. Zapewniano nas o tym wiele razy, powtarzano, że nie ma się czym stresować, zespół z zakresu danych mial byc dwukrotnie powiększony w tym roku. To samo uslyszelismy w dniu wczorajszym, a dzisiaj te osoby i mnóstwo innych jednak te wypowiedzenia otrzymało. Z dnia na dzień zwiększa się lista osób, ktorym wręczają wypowiedzenia. Sytuacja nie jest jasna i wiele osob czuje się calkowicie (usunięte przez administratora) Na początku byli zwalniani tylko juniorzy oraz osoby po Akademii (coś w formie stażu), ale dzisiaj juz zostali zwolnieni także doświadczeni pracownicy (mid i senior). Wszystko jest oczywiście zrozumiałe, projekty moga sie konczyc, jednak zapewnianie pracownikow jeszcze dzień wcześniej, ze sytuacja ma sie swietnie, tylko po to, zeby dac im wypowiedzenie następnego ranka jest zwyczajnie oszustwem. W związku z tym kazdemu odradzam współpracę z tą firmą.
    Monika

30.03.2024 18:20

Myślę, że nikt nie miałby takiego problemu, gdyby firma przyjęła nawet takie neutralne stanowisko w stylu „na razie nie ma planowanych zwolnień, sytuacja jest dynamiczna, postaramy się informować na bieżąco” i tego typu gadka. Problemem jest to, że wszyscy byli zapraszani na spotkania, gdzie opowiadano o tym, jak firma się rozwija i co to nie ona, że ma byc w 2024 dwukrotnie wiecej pracownikow, a jesli projekty się jakies wysypia, to nie ma i nie bedzie zwolnien, tylko pracownicy beda sie szkolic i czekac na tej tzw. „ławeczce” na następne projekty. Nie wiem, czy aż tak trudne jest do zrozumienia.. Powtórzę - ja w środę od dwóch osób uzyskałam odpowiedź, że nie będzie zwolnień, mam być spokojna o swoje stanowisko i wszystko gra. Z powodów rodzinno-zdrowotnych przez ostatnie 3-4 miesiące pytałam menagerów kilkanascie razy, czy aby na sto procent jest to pewna informacja, bo jeśli nie, to nie ma sprawy, a ja po prostu zacznę się za czymś rozglądać. W czwartek (w ten sam tydzień) otrzymałam wypowiedzenie i potraktowano mnie tak, że jestem w totalnym szoku. Minuta rozmowy, że mam dokumenty na skrzynce i no niestety, taka sytuacja.. Robicie z ludzi debili i w tym jest problem, a nie z tego, że firma musi pozwalniać ludzi, że kończą się projekty i takie tam - nie jest to oczywiscie przyjemne, ale kazda dorosla osoba rozumie, ze sytuacja na rynku jest dynamiczna i ze kazdego z nas moze czekac wypowiedzenie. Zostałam po prostu okłamana kilkanaście razy i nawet dzień przed otrzymaniem zwolnienia. Byłam ZAPEWNIANA, że wszystko jest stabilnie i po prostu poczekam na następny projekt robiąc w tym czasie certyfikaty z AWS. Trochę szacunku do pracowników…
    Ciekawy

31.03.2024 10:48

Chcecie powiedzieć, że w środę sytuacja rynkowa pozwalała zapewniać pracowników, że zwolnienia im nie grożą po czym po kilku(nastu) godzinach, następnego dnia sytuacja ta tak się zmieniła, że pracownicy masowo dostają wypowoedzenia? W tych okolicznościach hitem jest stwierdzenie, że “zaufanie naszych pracowników stanowi dla nas najwyższą wartość". Milczenie jest złotem.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ONWELO Sp. z o. o.?

Kontakt - ONWELO Sp. z o. o.

Prosta 67 00-838 Warszawa

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT
    Data Team

29.03.2024 19:16

Potwierdzam rownież wszystkie komentarze, które pojawiły się tutaj w ostatnich dniach. Mi rownież obiecano jeszcze w poprzednim tygodniu nowy projekt oraz zapewniono o tym, że na liście osób do zwolnienia nie jestem i nie będę - oczywiście wypowiedzenie otrzymałem. Spotkanie trwało dosłownie minutę i usłyszałem, że sorki, ale projektów nie ma i nie będzie, a wypowiedzenie czeka na skrzynce pocztowej. Po wszystkim cały Data Team otrzymał maila od menadżera, że czeka nas w przyszłym tygodniu spotkanie, gdzie opowie o najbliższych projektach i planach na przyszłość oraz zapewnia, że kolejne zwolnienia się nie zapowiadają (takich spotkań przez ostatnie 5 miesięcy pamiętam ze trzy). Nie jest to firma godna zaufania i nie posiadają żadnego szacunku do pracownika.

02.01.2024 00:50

Hej, widzę że ta zakładka oferujemy jest pusta w ogłoszeniu na business development managera. Ktoś wie, co firma proponuje pracownikom? Może jakaś osoba była już na rozmowie, albo wcześniej pracowała, bo widziałem, że były też wtedy oferty. Jakie opcje rozwoju, tryb pracy?

03.01.2024 10:47

Cześć, zaktualizowaliśmy ofertę pracy na Business Development Managera: https://www.gowork.pl/oferta/business-development-manager-information-technology,4z0wb8zokHtGsg5jP6JIFj,warszawa. Poprzednie ogłoszenie nie zaciągnęło poprawnie informacji. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą, a w razie dodatkowych pytań do kontaktu z nami pod adresem: [email protected].
    Rekrutowany

01.01.2024 18:16

Najdziwniejszy proces rekrutacji w jakim miałem okazję uczestniczyć. Rekruter po zadaniu pytania "co to jest first" i odpowiedzi że to jest metoda w LINQ zdziwiony(?) odpowiedział że nie i jest to akronim w testowaniu? Tak, jest to też akronim w testowaniu tylko trzeba przytoczyć kontekst zadawanych pytań? Na samym końcu dostałem zadanie z metodą testową więc zacząłem sprawdzać czy metoda w ogóle przejdzie po czym w połowie zadania okazało się że rekruterowi chodzi jednak o zrefaktoryzowanie kodu... Tak samo jeśli mam doświadczenie z Moq i NUnit ale nie mam z Selenium to panu rekruterowi już to nie odpowiadało, no tak bo faktycznie nie można się douczyć danej biblioteki. Nie twierdzę że wiedziałem wszystko idealnie ale rekruter moim zdaniem powinien być bardziej komunikatywny jeśli chodzi o zadawane pytania a nie "domyśl się co siedzi w mojej głowie".

21.12.2023 05:24

A od strony rekrutujących jak praca wygląda? zaczęło mnie zastanawiać tamto zagadnienie dotyczące rekrutacji i tego ze klient chyba nagle się wstrzymał. Czy często takie sytuacje się zdarzają? wtedy ma się w ogóle na to jakikolwiek wpływ?

21.12.2023 15:47

Cześć, warto pamiętać, że Onwelo jest firmą usługową, działającą na rzecz klientów z różnych branż, oraz prowadzi też własne projekty wewnętrzne. Sytuacje, kiedy konkretny klient się wycofuje z realizacji projektu nie są nagminne, ale zdarzają się, a my jako organizacja nie mamy na to wpływu. Zazwyczaj w tym samym momencie mamy zapotrzebowanie na specjalistów o podobnych kompetencjach do innych klientów czy projektów, więc możemy zwinnie zaproponować kandydatowi inne opcje. Z końcem roku dynamika nowych potrzeb jest niższa, stąd zapewne zaistniała sytuacja. Pozdrawiamy, zespół HR
    Marcin

20.12.2023 21:04

Firma nieprofesjonalna po rozmowie z Panią z HR po dwóch dniach informacja że klient wstrzymał rekrutacje. To po co ta cała rozmowa i zawracanie głowy na LinkedIn było?Tym bardziej że na ich stronie ta rekrutacja dalej istnieje.
    Konrad

04.12.2023 21:52

Powiedzieli mi, że "jestem za młody, by zarabiać pensję na poziomie seniora", pomimo że to był mój tytuł po szybkim awansie u klienta. Firma, dla której mnie wynajęto, była bardzo zadowolona z mojej pracy. Byłem leadem projektu, zrobiłem mnóstwo świetnych rzeczy, często przez nadgodziny. Byłem odpowiedzialny za wszystko, co było najtrudniejsze, co kiedykolwiek robiliśmy, i byłem znacznie wyżej od poziomu ich seniorów. Słyszałem również, że "czasy są trudne i niektórzy z nas muszą się trochę poświęcić dla firmy". Zablokowali moje przejście do firmy klienta, co oznaczałoby podwyżkę o ponad 50% (miałem ustaloną kwotę, to dodatkowo podkreślało, jak słabe były moje zarobki w Onwelo), nie dając mi żadnego powodu. Wewnętrznie sami nie wiedzieli, co się dzieje, a komunikacja była okropna. Nie zaoferowali mi żadnej propozycji z ich strony, tylko zablokowali przejście. Sprzęt, który dostałem, był dość przeciętny. Klient, dla którego mnie wynajęto, miał znacznie za dużo ludzi na kontrakcie i prowadził tzw "naturalną redukcje". Chętnie przejęliby mnie pod swoje skrzydła, gdyby nie Onwelo, ale poza tym celowo traktowali kontraktorów bardzo źle, próbując się ich pozbyć, przejąć do nich. Chociaż projekt był super, ludzie byli niesamowici, a ja świetnie sobie radziłem, to całość była naprawdę stresująca i bolesna z powodu układu, który skutkował przypisywaniem mojej ciężkiej pracy komuś innemu, i efektownie blokował mój jakikolwiek rozwój. Nawet rekrutacje miałem już z firmą B (i dobrze, bo część techniczna z Onwelo była beznadziejna, i irytująca), chodziłem do biura firmy B, 100% mojej komunikacji, szkoleń, pracy od pierwszej godziny było z firmą B. Nie wiem jak dokładnie wyglądały negocjacje pomiędzy firmami, ale ja zawsze czułem się pracownikiem firmy B, byłem ekpertem w ich produkcie, deal dla Onwelo był od początku świetny, w żaden sposób nie stworzyli żadnej wartości tutaj (firma B operuje nawet w tym samym mieście), więc uczciwym zachowaniem było tutaj zniesienie mojego non-compete'a, nawet tylko ze względu na mnie, i reputacje/zyski jakie im zrobiłem.
    Zainteresowany

20.11.2023 09:16

Dzień dobry. Jestem poczatkujacym backednowym inzynierem, pracuje juz 3 rok w IT. ML. Mam juz za soba pierwsze doswiadczenia w ML, duzo ucze sie samodzielnie i chce podjac prace na stanowisku zwiazanym z moimi zainteresowaniami. Chce zapytac, czy Akademia DS/ML odbywa sie jedynie raz w roku w ONWELO, tak jak to ponizej jest napisane ? Czy jest teraz sens podsylac CV, czy niestety trzeba czekac juz rok ?
    Javoviec

16.11.2023 19:31

Cześć, jak wyglądają u Was płatności na B2B? U mnie miesiac w miesiac trzeba się upominać o kasę….. nigdy nie jest w terminie…. O co chodzi? Czy tylko u mnie tak jest?

17.11.2023 10:40

Cześć, termin zlecanych przez nas płatności jest zgodny z zapisami umów podpisanych z poszczególnymi współpracownikami. Czynnik, który może mieć wpływ na opóźnienie tego terminu, to niedotrzymanie terminu wysłania do nas poprawnie wystawionej faktury. Jesteśmy dalecy od stawiania naszych współpracowników w roli osób, które muszą się "upominać o kasę", dlatego jeżeli uważasz, że w Twoim przypadku termin płatności nie został dochowany, to prosimy o kontakt na adres e-mail [email protected] w celu szybkiego wyjaśnienia tej kwestii.

25.10.2023 15:37

Jestem zainteresowany akademią ML. Na jednej stronie jest napisane że ogłoszenie jest ważne jeszcze 1 dzień (do 26.10.2023) Wysłałem CV 3 tygodnie temu i nie dostałem żadnej odpowiedzi - to znaczy, że już nic z tego nie będzie, czy rozmowy i inne etapy rekrutacji mają miejsce dopiero po czasie wygaśnięcia oferty? (zakładam, że ta pierwsza opcja, ale wolę zapytać).
    Kandydatka

26.10.2023 20:14

Mam tę samą sytuację, podpinam się pod zapytanie!:)

30.10.2023 16:45

Cześć. W obecnym tygodniu prowadzimy ostatnie rozmowy i liczymy na pozytywne zamknięcie tego procesu rekrutacyjnego. Ze względu na dużą ilość spływających aplikacji, podjęliśmy kontakt z wybranymi kandydatami. Jeżeli chcielibyście upewnić się, że wasze aplikacje do nas dotarły oraz otrzymać feedback na ich temat, napiszcie do nas na adres [email protected]. Po wpisie na Gowork nie jesteśmy w stanie was zidentyfikować, jak również nie chcemy udzielać publicznie informacji na temat waszej indywidualnej sytuacji. Rekruter, który weryfikował wasze CV skontaktuje się z wami i odpowie na wszelkie wątpliwości.
    Ex-Onwelowicz

23.09.2023 23:09

Widzę, ze rozrośnięty zespół rekrutacyjny sam sobie pisze komentarze jako przypadkowi pracownicy. Warto być świadomym, że przede wszystkim to pośrednik. Ciągnie ok. 25% od klienta od waszej wartości. W tym czasie niczego nie gwarantuje ani nie udostępnia (niby szkolenia, czy inne banialuki, które jest niczym specjalnym). Pracownicy na UoP zmuszani do pracy 8.5h, na B2B optymalizacja płatności do ostatniego dnia (często płacone po terminie - 1-2 dni). W przypadku problemów są pro-klient udając zarazem przyjazne nastawienie do ciebie. Większość osób jest mało doświadczona, wiec nie ma od kogo się uczyć. Biura przeciętne, nic specjalnego na współczesne czasy. Projekty, to często firmy do których nikt normalny nie chce się zgłaszać, wiec dla nich ostatnia deska ratunku jest Onwelo. Menadżer twierdzi, ze nie zmusi do wyboru, aleee uwielbia "podpowiadać", że "warto" wziąć udział w projekcie dla klienta. Najlepiej jakbyście pracowali dla ich klientów i nie sprawiali kłopotów, a wtedy są szcześliwi :) Ps. uważajcie, ludzie z rekrutacji uwielbiają patrzeć na wasze profile na LinkedIn (i nie tylko...) systematycznie ;)
    Ex

15.10.2023 05:26

Chodzi o przepisy bhp, gdzie musisz mieć co godzinę przerwę 5 minut ze względu na prace przy komputerze. W celu optymalizacji standardem jest 8.5h pracy - proceder znany z kiepskich firm, Comarch też tak mial ale nawet on juz odszedł od tego i przestał dziadować. Na działalności nie ma tego. Co do płatności, teoretycznie masz płacone, bo na UoP masz stawkę miesięczna, ale, ze sie dzieli na 8.5h to inna sprawa... Ciezko oceniać czy cos mozna wynieść ze szkoleń bo to indywidualne, ale poziom jest raczej sredni. Dodatkowo dostęp do kursów online, podobnie jak w wielu firmach.

23.10.2023 09:38

EXie, Nie wiemy skąd czerpiesz informację odnośnie powiązania półgodzinnej przerwy z przepisami BHP. Ta przerwa nie ma nic wspólnego z przysługująca pracownikom 5 minutową przerwą od pracy przy monitorze. Przerwa 30-minutowa, o której mowa, jest u nas faktycznie uwzględniona. Jednocześnie, w dobie modelu pracy w systemie hybrydowym lub zdalnym, który jest popularny w naszej firmie, pracownicy sami regulują wykorzystanie tej przerwy. W nawiązaniu do wcześniejszych komentarzy, chętnie sprostujemy kilka informacji. 1. Onwelo jest firmą, która świadczy usługi IT dla klientów. Mamy również kilka swoich produktów, natomiast zdecydowana większość pracowników i współpracowników Onwelo realizuje projekty dla klientów zewnętrznych, co jest komunikowane na rozmowie rekrutacyjnej, jak również o tym jasno mówi nasza strona internetowa. Onwelo realizuje projekty dla klientów - taki jest profil naszej firmy. 2. Tak, w modelu w którym działamy współpracując z klientami zarabiamy na marży. Firmy, które sprzedają usługi, sprzedają je po takiej cenie, żeby móc na nich zarobić. 3. Osoby, które dołączają do naszych Akademii są szkolone od podstaw. Otrzymują za ten okres szkolenia również wynagrodzenie. Cały program szkoleniowo-rozwojowy ma doprowadzić do tego, aby mogły dołączyć jako Młodsi Specjaliści do zespołu, który realizuje projekt dla klienta. Jeżeli zatem nabycie przez kogoś umiejętności zawodowych pozwalających na realizację projektów komercyjnych nie jest wartościowe, to oczywiście nie musi dołączać do naszej organizacji. Podobnie, jeżeli ktoś nie chce realizować projektów dla klientów zewnętrznych, Onwelo prawdopodobnie nie będzie firmą dla niego. Pozdrawiamy, zespół HR
    Kandydat BDM

05.10.2023 17:56

Widzę, że szukają Business Development Managera. Możecie napisać ile osób jest w dziale, czy fajna atmosfera i czy mocno patrzą na ręce. Słyszałem, że dział się uszczupla więc ciekawe co jest powodem nowego wakatu.
    Zainteresowany

28.09.2023 09:06

Czy ktoś się może orientuje kiedy planowane jest rozpoczęcie kolejnych akademii w Onwelo, które wpadły kilka dni temu?

03.10.2023 12:02

Cześć, start Akademii ML/Data Science oraz Akademii Cloud Data Engineer planowany jest na listopad :) Pozdrawiamy, zespół rekrutacji

28.09.2023 06:06

Jestem zainteresowany Akademią ML. Trwa ona 6 miesięcy, czy przez cały okres jest wynagrodzenie ok. 4000 brutto? W ogłoszeniu są widełki 4000-8500 brutto. Czy te 8500 jest możliwe dopiero po 6-miesięcznej Akademii?

03.10.2023 12:01

Cześć, każda Akademia na przestrzeni trwania ma swoje kamienie milowe w postaci, np. zdania konkretnego certyfikatu czy zdobycia umiejętności umożliwiających zaangażowanie w pierwszy projekt komercyjny. Uzyskanie ustalonego z menedżerem na samym początku celu jest gwarancją otrzymania wyższego poziomu zarobków. Dzieje się to zazwyczaj między 3, a 6 miesiącem i jest mocno uzależnione od szybkości progresu samego uczestnika. Po okresie 6 miesięcy nasi Akademiści zostają z nami w strukturach firmy i kontynuują rozwój na stanowiskach Młodszych Specjalistów. Pozdrawiamy, zespół rekrutacji

20.07.2023 21:13

Czy Akademia Power BI odbywa się w formie stacjonarnej czy jest też możliwość częściowo zdalnie?

21.07.2023 09:51

Cześć, Akademia Power BI odbywa się w jednym z naszych biur - w Warszawie lub w Łodzi. Z uwagi na jej charakter, przez kilka pierwszych miesięcy możliwa jest więc tylko praca w 100% stacjonarna. Pozdrawiamy, zespół rekrutacji

03.06.2023 10:20

Firma niepoważna, po rozmowie HR-owej została zaplanowana rozmowa techniczna. Dzień przed terminem rozmowy pani z HR odwołała spotkanie SMS-em z informacją, że klient wstrzymał rekrutację do projektu. Uważam, że znacznie lepszym rozwiązaniem byłoby poinformowanie, że znalazła się inna osoba na moje miejsce - bo takie odniosłem wrażenie.

15.06.2023 10:05

Cześć, Chcielibyśmy odnieść się do sytuacji, którą opisujesz. Prosimy, skontaktuj się z nami pod adresem [email protected] podając szczegóły procesu rekrutacyjnego, którego dotyczy komentarz (rola, lokalizacja, rekruter). Dołożymy wszelkich starań, aby wyjaśnić zaistniałą sytuację. Pozdrawiamy, Zespół HR
    Darek

17.05.2023 12:58

Czesc, na jakie zarobki mozna liczyc na start jako Intelligent Automation Junior Specialist :)?

15.06.2023 10:03

Obecnie w Onwelo nie prowadzimy rekrutacji na stanowiska juniorskie w zespole Inteligentnej Automatyzacji, z uwagi na odbywającą się u nas coroczną Akademię. Jest to program szkoleniowo-rozwojowy kierowany do osób rozpoczynających swoją ścieżkę kariery. Wejściowy poziom wynagrodzenia dla tego programu to około 24zł brutto na umowę zlęcenie. Stawka ta zmienia się po ukończeniu Akademii. Kolejne wzrosty stawki uzależnione są od indywidulanej pracy, zaangażowania, inicjatywy i poziomu samodzielności. Zachęcamy do śledzenia naszej strony kariery oraz mediów społecznościowych, w których publikujemy informacje o realizowanych akademiach. Zajrzyj na https://onwelo.com/career/ i poznaj nasze programy :) Pozdrawiamy, Zespół rekrutacji

13.06.2023 14:00

Brak jakiegokolwiek feedbacku oczywiście pomimo obietnic. Po rozmowie z HR informacja była następująca - dajemy odpowiedź w ciągu 2 tygodni, chociaż mogą być tym razem 3 bo projekt jest wstrzymany (hmm, to po co rekrutujecie?). Minął już przeszło miesiąc (to, że już nie jestem kandydatem to wiem), ale po co ta niesłowność?
    Kamil

18.04.2023 09:33

Po przeprowadzeniu rozmowy technicznej otrzymałem informację, że nie spełniam wymagań odnośnie doświadczenia w niektórych obszarach związanych z ogłoszonym stanowiskiem. W celu poprawy swoich kwalifikacji, zapytałem, w jakich konkretnie dziedzinach powinienem się doszkolić. Rekruterka poinformowała mnie, że nie posiada takiej informacji od osoby odpowiedzialnej za rekrutację, ale obiecała przekazać mi ją wkrótce po jej otrzymaniu. Po upływie tygodnia skontaktowałem się z rekruterką w celu uzyskania informacji zwrotnej. Otrzymałem odpowiedź, że nadal nie posiada raportu, jednakże obiecała, że na pewno się odezwie, jak tylko go otrzyma. Niestety, mimo upływu ponad miesiąca od tamtej korespondencji, nie otrzymałem żadnej odpowiedzi ani informacji zwrotnej.
    Kamil

24.04.2023 08:08

Rozmowa składała się z zadania rekrutacyjnego do którego później były zadawane pytania. Poza zadaniem były też pytania typowo techniczne. Otrzymałem dwa dni temu feedback po rozmowie z informacją dlaczego zostałem odrzucony, jakie obszary wymagają poprawy, na co warto zwrócić uwagę i rekomendacje co do dalszego rozwoju.
    kandydat xxx

11.05.2023 11:35

@Kamil zadanie rekrutacyjne wykonywane jest przy udostępnianym ekranie czy moze masz jakis czas na zrobienie go? zadaja ci algorytm do napisania czy cos bardziej złożonego?

09.04.2023 12:02

Podobno pracując w firmie ONWELO Sp. z o. o. można liczyć na zarobki 10500 . Czy to prawda? Przy jakiej umowie one obowiązują?

13.04.2023 10:17

Stawki oferowane w Onwelo są uzależnione od roli oraz poziomu stanowiska. W celu zapoznania się z konkretnymi widełkami zapraszamy do naszej zakładki "kariera", gdzie publikujemy aktualne ogłoszenia https://onwelo.helloastra.com/career/?lang=pl&sort=publicationDate,DESC. Proponujemy zarówno zatrudnienie w oparciu o Umowę o Pracę jak i kontrakt B2B. Pozdrawiamy, Zespół HR

09.03.2023 19:19

zero kontaktu z firmą dotycząca rekrutacji. podobno jest taka przyjazna dla juniorów i partnerem tych stron z ogłoszeniami na wakaty it to mogłaby przynajmniej raczyć odpisać na krótki e-mail z pytaniami, ale widać nawet tego im ciężko zrobić.

13.03.2023 11:41

Cześć, chcielibyśmy wyjaśnić sytuację, o której piszesz. Czy możesz powiedzieć na jaki adres mailowy zostały skierowane Twoje pytania? Na wszystkie wiadomości staramy się odpowiadać na bieżąco, natomiast w związku z rozpoczęciem nowej edycji naszej Akademii w Gdańsku mamy wiele pytań dotyczących staży i praktyk kierowanych do nas różnymi kanałami. Będziemy wdzięczni za podanie większej ilości szczegółów, aby namierzyć Twoje zapytanie i udzielić satysfakcjonującej Cię informacji zwrotnej :) Pozdrawiamy, Zespół HR

Zostaw merytoryczną opinię o ONWELO Sp. z o. o.