Przetwórstwo Mięsa Zychowicz

2.3 Dodaj merytoryczną opinię

   OFERTA

WIEJSKI STÓŁ

Jeśli chcesz złożyć zamówienie wystarczy 2 tygodnie przed uroczystością skontaktować się z naszą firmą tel.: 41 30 72 777

Duże zainteresowanie naszymi wyrobami sprawiło, że stworzyliśmy specjalną ofertę wspaniałych wędlin na „Wiejski Stół”, który urozmaica wszelkie uroczystości rodzinne, spotkania firmowe, czy biznesowe na najwyższym poziomie.
Nasza propozycja adresowana jest zarówno do klientów indywidualnych, jak i firm cateringowo-gastronomicznych.

Wędliny, które proponujemy są przygotowywane według starych, sprawdzonych receptur i przepisów i zadowolą nawet najbardziej wyrafinowane gusta i podniebienia. Do każdego zlecenia podchodzimy indywidualnie, z ogromną starannością, dzięki temu nasze produkty są zawsze na wysokim poziomie.

Oto nasza propozycja:

Udziec wieprzowy wędzony bez nogi i bez kości (ogólna waga 5kg)

Wieprzowa szynka ze skórą odebrana od kości, która dzięki leżakowaniu w specjalnej marynacie jest wyjątkowo krucha i soczysta w smaku. Złocisty kolor uzyskujemy dzięki wędzeniu w tradycyjnej wędzarni drewnem bukowo-olchowym.

Udziec wieprzowy wędzony z nogą (ogólna waga ok. 10kg)

Specjalnie wybrana szynka wieprzowa ze skórą, zamarynowana w naturalnych przyprawach: sól, ziele angielskie, liść laurowy. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza odpowiedniej kompozycji przypraw, jak również wędzeniu w tradycyjnej wędzarni drewnem bukowo olchowym.

Szynka z beczki – jest to szynka wytwarzana według tradycyjnej receptury z mięsa od szynki bez kości. Najpierw starannie wybieramy  najdoskonalsze elementy mięsa wieprzowego, które następnie poddajemy procesowi marynowania w zalewie dodatkiem korzennych przypraw przez ponad dwa tygodnie. Dopiero potem następuje wędzenie w tradycyjnej wędzarni. Cały ten proces sprawia, że szynka ta jest naprawdę wyjątkowa – krucha z charakterystycznym aromatem dymu. To prawdziwa rozkosz dla podniebienia.

Baleron z beczki – karczek wieprzowy, marynowany w zalewie z naturalnymi przyprawami, wędzony w tradycyjnej wędzarni. Kruchy, wyrazisty w smaku, dla prawdziwych poszukiwaczy wyjątkowych smaków.

Polędwica z beczki – produkt ten słynie z kruchej konsystencji, głębokiego smaku i doskonałego aromatu wędzenia. Zanim zagoszczą na stołach naszych klientów najpierw wybieramy specjalne soczyste schaby wieprzowe, które następnie przez dwa tygodnie leżą w odpowiednio przygotowanej marynacie z dodatkiem ziół i nabierają właściwego smaku.

Wędzonka z beczki  specjalnie wybrane mięso od szynki bez kości z delikatną otuliną tłuszczową, z użyciem tylko naturalnych przypraw, posypane grubo zmielonymi ziarnami pieprzu. Jej niepowtarzalny smak i aromat uzyskiwany jest dzięki marynowaniu w zalewie przez dwa tygodnie i wędzeniu w tradycyjnej wędzarni z udziałem drewna bukowo-olchowego. Krucha, subtelna w smaku.  Doskonale nadaje się uświetnienie rodzinnych przyjęć.

Wędzonka myśliwsk – najdelikatniejsze wieprzowe mięso – polędwiczki, obsypane płatkami czosnku i pietruszką, uwędzone w tradycyjnej wędzarni. To wszystko sprawia, że jest to produkt wyjątkowy i niezwykle poszukiwany wśród prawdziwych smakoszy wędlin

Kiełbasa swojska ma wyjątkowy, swojski smak. Tajemnica jej smaku tkwi w odpowiednio dobranym mięsie wieprzowym. Zawiera wyłącznie naturalne przyprawy: sól, pieprz i czosnek. Wędzona w tradycyjnej wędzarni, ciepłym dymem bukowo – olchowym. Składniki i odpowiednie przygotowanie nadają jej prawdziwy swojski smak. Produkt którego nie może zabraknąć na wiejskim stole!

Kiełbasa chłopska pieczona – wyjątkowość tej kiełbasy tkwi w specjalnie wyselekcjonowanym mięsie wieprzowym i wołowym. Tradycyjne przygotowanie: najpierw wędzenie potem parzenie tego produktu oraz użyte naturalne przyprawy  podkreślają jej smak . Ta kiełbasa to prawdziwy rarytas na wykwintnym półmisku.

Kiełbasa wiejska pieczona chude wieprzowe i wołowe mięso, przyprawione ziarnami pieprzu, nabite w cienkie jelita i uwędzone w tradycyjnej wędzarni. Dzięki wędzeniu gorącym dymem uwalnia się tak charakterystyczny dla tej kiełbasy aromat pieczenia. To produkt dla prawdziwych poszukiwaczy wyjątkowych smaków.

Kiełbasa kasztelańska  do jej produkcji używamy najlepszych mięśni szynki wieprzowej bez kości, przyprawiamy naturalnym pieprzem i charakterystyczną dla receptury tej kiełbasy gałką muszkatołową. Następnie kiełbasę wędzimy w wędzarni i parzymy. Tak wytworzona wędlina to idealny rarytas na kanapki dla całej rodziny.

Kabanosy – wytworzone z mięsa wieprzowego i odrobiną mięsa wołowego z dodatkiem naturalnych przypraw: sól pieprz i wyraźną nutą kminku. Następnie uwędzone  w tradycyjnej wędzarni, dymem dębowym i przez kilka dni obsuszane w ciepłej wędzarni. Dzięki temu mają wspaniałą wiśniową barwę. Wszyscy wielbiciele tradycyjnego smaku z pewnością docenią smak tych kabanosów. To doskonała przekąska.

Boczek a’la masełko – wykonany z wybranych, chudego wieprzowego boczku, który marynowany jest w zalewie z dodatkiem soli, liścia laurowego i ziela angielskiego, następnie wędzony w tradycyjnej wędzarni. Tak przyprawiony i uwędzony boczek zaskakuje delikatnym smakiem , wybornym aromatem i wyrafinowaną kombinacją naturalnych przypraw. Pieczony w piecu.

Schab domowy pieczony – delikatny, mięciutki w smaku, wprost rozpływa się w ustach. Przyprawiony najprostszymi przyprawami: czosnkiem, papryką, majerankiem i solą i upieczony w piecu. Ten schab uzależnia nawet największych sceptyków wędlin.

Boczek swojski – produkt wędzony wykonany z wybranych, chudego wieprzowego boczku, który marynowany jest w zalewie z dodatkiem soli, liścia laurowego i ziela angielskiego, następnie wędzony w tradycyjnej wędzarni. Tak przyprawiony i uwędzony boczek zaskakuje delikatnym smakiem , wybornym aromatem i wyrafinowaną kombinacją naturalnych przypraw.

Przygotowanie tych pasztetów, to prawdziwy rytuał. Ugotowane mięso wieprzowe, sól, pieprz naturalny, ziele angielskie, liść laurowy, to wszystko wyłożone w foremki i upieczone w piecu na złocisty kolor. Wyjątkowe dodatki: żurawina, grzyby i suszona śliwka nadają tym pasztetom charakterystyczny smak i doskonale komponują się z różnorodnymi gustami klientów.

Pasztet świąteczny z pieca

Pasztet świąteczny z grzybami

Pasztet świąteczny z żurawiną

Pasztet świąteczny ze śliwką


Salceson golonkowy – ugotowane i wyselekcjonowane mięso z  golonek wieprzowych, odpowiednio pokrojone, wyraźnie przyprawione: solą, pieprzem, zielem angielskim, gałką muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszane z niewielka ilością wywaru z gotowanych golonek, następnie nadziewane w naturalną osłonkę. To prawdziwy rarytas dla wielbicieli salcesonów

Salceson firmowy – drobne wieprzowe mięso z dodatkiem podrobów wieprzowych,  przyprawiony: liściem laurowym, zielem angielskim, ziarnami czarnego pieprzu i całymi ząbkami czosnku. Parzymy i pozostawiamy do zastygnięcia.

Salceson włoski z najbardziej znanych i docenianych wyrobów. Produkt przygotowywany z mięsa wieprzowego, ozorków i serc wieprzowych z wyraźnym smakiem czosnku, ziela angielskiego i pieprzu.
 
Salceson ozorkowy – ugotowane w przyprawach i warzywach do miękkości ozorki wieprzowe, pokrojone w kostkę, zalane bulionem z dodatkiem: papryki, ogórka i kukurydzy w kolbach i niewielka ilością żelatyny. Tak przygotowany wyrób może trafić nawet na najbardziej wykwintny półmisek.

Salceson wątróbkowy – wyjątkowy, podrobowy salceson z przewagą gotowanej wątróbki wieprzowej. Do smaku dodane naturalne przyprawy: sól, odrobina pieprzu czarnego i ziołowego. To tradycyjny salceson, przygotowany według dawnej receptury masarskiej.

Pasztetowa wiejska przygotowana z ugotowanego i drobno zmielonego mięsa wieprzowego z dodatkiem wątróbki wieprzowej. Cebula, ziele angielskie i ziołowy pieprz to jedyne przyprawy użyte do jej wytworzenia. Przyprawione mięso nabijane jest w naturalne jelita i parzone. Idealna do pajdy chleba i kiszonego ogórka!

Kaszanka wiejska – drobne mięso wieprzowe z dodatkiem podrobów, ugotowanej jęczmiennej kaszy i naturalnych przypraw z wyraźną nuta pieprzu ziołowego i cebuli, to cała tajemnica swojskiej kaszanki.

Któż może sobie wyobrazić wiejski stół pełen smakołyków bez kaszanki?

Żeberka wędzone

Smalec domowy  drobne wieprzowe mięso, wieprzowy boczek i podgardle stopione w kotle z najprostszymi dodatkami: cebulą, solą i pieprzem. Tak wyborny smalczyk wystarczy rozsmarować na świeżym pieczywie do tego dodać ogórek kiszony i …można rozkoszować się smakiem.
Na życzenie klienta odlewamy w kamionkę. Cena za kamionkę w zależności od wagi zlanego smalcu +kaucja za kamionkę.

Golonka wędzona – golonka wieprzowa marynowana w zalewie, poddana długiemu procesowi wędzenia dymem bukowo – olchowym.

Jeśli chcesz złożyć zamówienie wystarczy 2 tygodnie przed uroczystością skontaktować się z naszą firmą tel.: 41 30 72 777

 

Przetwórstwo Mięsa Zychowicz