Prestige 24h Teresa Kalisz

Gdańsk

Opinie o Prestige 24h Teresa Kalisz

zawiedziona 2016-02-04 23:27:45
Boże... co za oklepane opinie!! Wątpię, że pisały je jakieś opiekunki! Są zbyt ładnie i profesjonalnie opisane. Dajcie jakieś prawdziwe komentarze. Szukam pracy jako opiekunka i po prostu znaleźć po komentarzach jakąś godną zaufania firmę z prawdziwymi opiniami chyba graniczy z cudem... Masakra!! Co się dzieje z tym krajem. Chyba trzeba wyjechać i rzeczywiście zacząć na czarno pracować!!
17
Jotka 45 2016-02-17 12:36:05
Zawiedziona przepraszam Cię bardzo, ale uważasz siebie i inne opiekunki za jakieś analfabetki że opinie muszą być pisana nieprofesjonalnie ??? To, że Ty pisać nie potrafisz to nie obrażaj innych.
2
kika 2016-03-19 06:11:41
Witam jest piszecie Panie same superlatywy, ale proszę o odpowiedż szczerą, czy faktycznie warunki pracy i kontakt z firmą jest taki dobry, bo zaczynam spółpracę z tą firmą i nie ukrywam, że czytam sprzeczne opinie.Nie wiem co myśleć
Pozdrawiam
siwa 2016-04-09 00:49:46
witam dziewczyny .Ja pracowalam pol roku wtej firmie i powiem tak..Napoczatku bylo ok,pierwszy miesiac kordynatorka dzwonila pytala co i jak czy mi sie podoba itd.Wdrugim juz mniej ,w trzecim wcale ..A ja czekalam bo wiecie co ...ciagle byl przekladany moj przyjazd do polski .I pierwszy kontrakt zamiast byc 6 tyg trwal prawie 4 miesiace !!!!!Co do wynagrodzenia czasami sie spoznialo kilka dni ale teraz z perspektywy czasu wiem jedno bylo bardzo niskie ..Nie pisze tego po to aby obsmarowac firme ale po to aby mialy rzetelna wiedze na ten temat ..I jeszcze jedno rodzina udostepnila mi umowe ktora miala spisana z firma i tu bylo moje zdziwienie ..Znacznie wiecej bylo wymagan niz ja mialam w wswojej umowie .Pozatym nie bylo okreslonego jasno mojego czasu wolnego w umowie od rodziny tylko inf tego typu ..Czas wolny dopiero po wyrazeniu zgody rodziny i uprzednim poinformowoaniu ..Czyli jak ??? Ja go nie mialam wcale bo rodzina nie miala czasu zeby z podopiecznym zostac ... A i jeszcze jedno ,rodzina dostaje nasz profil co jest zrozumiale szykoda tylko ze zaklamany ..np: JEZYK NIEMIECKI KOMUNIKATYWNY gdzie powinno byc okreslenie poczatkujacy tak jak bylo w przypadku mojej kolezanki ..pozdrawiam was dziewczyny ..
12
Alicja 2016-08-06 16:38:58
Witam wszystkie Opiekunki. Zaczęłam pracę z firmą Prestige 24 i jestem zadowolona. Pani, która szukała dla mnie pracy była bardzo miła. Oferta zgadzała się z opisem. Po przyjeździe na miejsce pracy, zadzwoniła moja koordynatorka, żeby upewnić się czy wszystko u mnie w porządku. W razie problemów także mogłam liczyć na pomoc firmy. Jestem zadowolona i polecam pracę w tej firmie.
4
Agawa36 2016-08-27 18:39:04
Chyba to jest inna firma Prestig24, nie wierzę w to co czytam. Są bardzo mili do momentu wyjazdu, a później zlecenie na miejscu nie ma zbyt wiele wspólnego z przedstawioną ofertą. Absolutny brak kontaktu z koordynatorem.Pani( jeden telefon po 4 tygodniach i koniec) koordynator zachowuje się jakby wszystkie rozumy zjadła. Niegrzeczna, kłamie i traktuje ludzi przez pryzmat własnej osoby, czyli jak idiotów. Moja poprzedniczka wyjeżdżając powiedziała, nigdy tu nie wrócę. NIE POLECAM.
15
Halina 2016-08-31 16:00:40
Witam :) Polecam firmę Prestige 24. Jestem zadowolona ze współpracy z firmą. Nie narzekam na warunki współpracy, zlecenia są dobrze dobrane i kontakt z koordynatorem też jest dobry. Zawsze mozna liczyć ze strony firmy. Pozdrawiam oddział we Wrocławiu
2
Waclaw.wp1 2016-08-31 16:05:55
Witam ,jestem opiekunem ipo raz pierwszy wyjechałem z Prestige 24.Umowa czytelna,zlecenie zgodne z prawdą ,żadnego zaskoczenia,cotygodniowe rozmowy z kordynatorką ,kompetencja i duże chęci współpracy.Ogólnie jestem zadowolony i może ta współpraca bedzie trwała długo.Polecam!!!
2
Ewelina 2016-09-02 15:26:43
Ja też nie wierzą w to, co czytam. Są mili do dnia wyjazdu, potem cisza. Sama muszę dzwonić do nich, narażając się na koszty. Żadnego zainteresowania. Dobrze, że rodzina wspaniała i wyrozumiała. Zarobki z niskiej półki za pracę 24 godziny, w nocy też, żadnej przerwy. Umowy ustne zawarte przed wyjazdem, już po zamknięciu drzwi busa nie obowiązują.... Myślę o zmianie firmy jak najszybciej.
14
Margaret 2016-09-20 09:34:29
Szanowne koleżanki przekazujmy prawdziwe informacje o firmie w której pracujemy, to pomoże nam chociaż w małym stopniu wyeliminować ich oszustwa. Firma Prestig24 oszukuje, nie przestrzegają podstawowych przepisów prawa pracy, nie wypłacają pieniędzy w terminie, notoryczny brak kontaktu, przekłamują profil opiekunki do niemieckiej rodziny, a opiekunkę okłamują o warunkach u podopiecznych i ich chorobach. Zauważcie, że po każdej negatywnej opinii pojawia się kilka pięknych, cukierkowych opinie. To pewnie panie koordynatorka tak się męczą zamiast odpisywać na maile opiekunek. A co do umowy, to tak bardzo nieczytelnej umowy jeszcze nie widziałem. No i kwota od której odprowadzają ZUSy- porażka.
14
opiekunka 45 2016-10-19 21:07:31
Witam wszystkie opiekunki. Wyjechałam niedawno przez firmę Prestige24 i jestem jak do tej pory zadowolona, zobaczymy co będzie potem. Dostałam sprawdzone zlecenie, które pokryło się z opisem. Nie mogę narzekać, ogólnie bycie opiekunką jest trudnym zawodem i nie zawsze bywa kolorowo. Na razie jestem zadowolona z tego miejsca i z obsługi firmy. Pozdrawiam
5
VIV 2016-11-16 16:42:57
Masch team Plus mają dobre opinie
1
Maryla 2017-01-24 09:52:05
Miałam kontakt telefoniczny z ich "dyrektorem". Po głosie poznać, że młody człowiek, ale ZERO szacunku dla kobiety, potencjalnego pracownika, opiekunki. Jakby robił łaskę, że w ogóle rozmawia a osoba z drugiej strony, to głupia gęś, która nie ma prawa myśleć, tylko słuchać, nie dyskutować. Rezultat był taki, że nie byłam w stanie kontynuować rozmowy, pożegnałam PANA grzecznie, bo skoro po chamsku traktuje w rozmowie , pewnie tak samo robi, po zatrudnieniu, co zresztą potwierdza się w opiniach.
6
Maryla 2017-01-24 09:53:32
AKURAT PRAWDA !!!
3
OLA 2017-01-24 09:55:00
No, nie wierzę!!!!!!!
Oszukana 2017-01-24 09:57:32
UWAŻAJ NA NICH, NIE SĄ WIARYGODNI.
7
kryskazet 2017-02-13 21:39:18
Znasz idealnych pracodawców?? To był mój pierwszy wyjazd i po nim napisałam tą opinię. Jutro jadę kolejny raz, czyli już szósty z tej firmy. Pozdrawiam !
Jolanta 2017-02-17 13:10:36
Polecam agencje ,godna zaufania ,pieniądze na czas .Pomoc i wsparcie ze strony koordynatora.Wbrew opinią jakie czytałam zaryzykowałam i wyjechałam nie żałuje i mam nadzieje na długą współprac Pozdrawiam wszystkie opiekunki i polecam agencje Presig.
Zaskoczona 2017-02-20 11:01:35
Potwierdzam tak jest .Firma nie interesuje sie opiekunka .Zarobki bardzo mizerne .
W ogłoszeniu piszą do 1400 euro ale kto je dostał? Wszyscy kwalifikuja się do 1000 euro
Jeden plus to wynagrodzenie wpływało na czas.
5
Siora 2017-03-20 19:41:57
Znam Jolantę, która wyjechała z tą firmą i klnie na nich jak szewc... po interwencji zmieniła miejsce, bo informacja o podopiecznej nie była prawdziwa, poza tym problemy z umową, wypłatami i kontakt koszmarny!!!!!!!! Mogłam jej tylko współczuć.
4
Radek 2017-04-05 15:19:16
Przed chwilą odbyłem rozmowę z Kaliszem, szefem tej niby agencji cudownie dbającej o pracowników.
W skrócie > Zgłosiłem się do firmy z zamiarem współpracy u niemieckiej rodziny jako opiekun. Rodzinę ja znalazłem i przyprowadziłem do firmy. Ustaliliśmy warunki umowy oczywiście śmieciowej, bo nic innego tam nie oferują. Pierwszy miesiąc było ok. Jak już 1 miesiąc minął firma pokazała swoje ''JA''. Co chwile zmieniają się pracownicy. Przekaz informacji miedzy pracownikami jest zerowy. Agentka umawia się w biurze ze mną tak, a w życiu działa inaczej. ''Frustrat'' szef dzwoni do mnie z groźba w głosie i wyrzyguje mi, że mam siedzieć cicho, bo dużo zarabiam i on sam chciałby tyle zarabiać. Tu postawię pytanie to może szefo ruszy swoje 4 litery i pojedzie do naszej pracy i poczuje czym to PACHNIE - inteligencja LVL expert. Owszem powstały problemy, ale zapomniał się z tym, że te problemy stworzyli niekompetentni pracownicy piastujący swoje stanowisko od niedawna - co chwila ktoś nowy w firmie. Nawet moja agentka, która ogarniała temat podziękowała im za współpracę. Potem otrzymywałem telefony od WYSOCE kulturalnego, chamskiego, bezczelnego ''dyrektora'', który myśli, że każdy jego rozmówca jest debilem i da się go zastraszyć. Zapomniał jednak kto tym debilem jest naprawdę. Pominę fakt, że nie mogłem skontaktować się z nikim decyzyjnym z firmy przez 14 dni. Byłem wiecznie zbywany. Dla przykładu ten WYSOCE kulturalny, chyba samozwańczy DYREKTOR, miał czas pisać pierdoły na fejsie, ale zadzwonić do pracownika już nie. Współpraca z ta firma jest koszmarem, nikomu nie życzę takiego szefostwa, nawet najgorszemu wrogowi. Nie pracuje już dla nich, złożyłem już dawno wypowiedzenie, bo nawet nie raczyli podpisać ze mną nowej umowy w związku ze zmianą prawa!!! Miesiąc po odejściu frustrat żąda bym wyjaśniał mu sprawy, w których ja nie biorę udziału. Wstyd! Chamstwo, zastraszanie jak choćby przed chwila, straszył mnie ''frustrat'', że zaraz będzie pod moim domem jak nie wy
4
Radek 2017-04-05 16:11:26
pod moim domem jak nie wyjaśnię mu JEGO sprawy. Kalisz (nie licz na zwrot grzecznościowy, chyba że w sądzie) nie będziesz mnie straszył. Może pójdziemy do sądu, rozmowa jest nagrana i był przy niej świadek. Zobaczymy ile brudu w firmie się znajdzie, choćby nielegalne umowy!!! A w domu możesz mnie szukać, powodzenia. Ludzie omijajcie tą firmę z daleka. A co do pozytywnych wpisów na tej stronie to zapytajcie panie inteligentne biurówy czemu je wstawiają, zaraz po tym jak pojawi się negatywny wpis. Nazywam się Radek, żeby wam w firmie nie było trudno dojść o to kim jestem, znając życie nie ja jeden miałem z wami piekło! Ta wypowiedź znajdzie się na każdym forum, wiec nie dziwcie się. OMIJAĆ FIRMĘ Z DALEKA
5
betreuerin 2017-04-26 09:42:53
Tragedia!!!
Odradzam. Oferowane stawki nie odnoszą się w ogole do znajomości języka ani doswiadczenia, tylko stanowią wypadkową prostego rachunku: opiekunka/opiekun zarabia w najlepszym wypadku połowę Betragu, jaki płaci rodzina podopiecznego/-nej. Tyle. A ta kwestia to zaledwie namiastka podejscia do pracowników, masowo werbowanych (tak, wszystkie opinie, że kontakt jest miły....tzn. ściślej..w ogóle jakiś jest.... są prawdziwe- miłe nastawienia służy zwerbowaniu osób, ktore najczesciej z uwagi na sytuację bytowo-materialna wrecz podswiadowie nie doszukuja sie chocby nieścisłości w umowie, checia jak najszybszego podjecia pracy).......odradzam szczerze
2
betreuerin 2017-04-26 09:49:59
Innymi slowy....firma jest zorientowana wylacznie na zysk. Nawet z dodatku swiatecznego, jaki rodzina dopłaca, odciągają sobie sporą część...Opiekun/opiekunka to produkt, no przepraszam, ale jestesmy dla nich produktami z ekonomicznego punktu widzenia.....W ogole nie zależy im na utrzymaniu jakichs dłuższych relacji z pracownikiem.....tzn jesli czujesz sie oszukana/ny to przykro nam=mozemy sie pożegnać, przecież za chwile znajdzie sie 5 osob, ktore wypelnia lukę...
3
Opiekunka oszukana 2017-05-19 13:34:19
Panie Kalisz i dyrektorze mudrzynski pora zamykac to bo nie szanujecie nas opiekunek. Tylko wam powiem ooo
Zostaw swoją opinię o Prestige 24h Teresa Kalisz - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Prestige 24h Teresa Kalisz